TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarPrisvänliga resmål i Asien

Prisvänliga resmål i Asien

2019-11-25
Visa alla inlägg

Bangkok

Om du letar efter ett billigt resmål så har du kommit till rätt plats. Asien är nämligen fullt av resmål, där du inte behöver kompromissa med vare sig pris eller upplevelser.

I detta blogginlägg sätter vi fokus på 5 resor, där du får mycket mer för pengarna.

Vad gör ett resmål prisvänligt?

Generellt är det billigt att resa till och i Asien, och i synnerhet Sydostasien, oavsett om du arrangerar resan själv eller väljer en paketresa.

Om du ska planera en resa själv kan det vara relevant att se på:

  • Priserna för flyg, övernattning och utflykter
  • Vad kostar transporten när du har landat?
  • Är det billigt att äta i landet?
  • Hur mycket ska man ge i dricks?
  • Lågsäsong kontra högsäsong

Om du har tid och energi kan det finnas pengar att spara genom att arrangera allt själv. Men det kräver också mer arbete.

Om du väljer en paketresa, där flera av ovanstående saker ingår, är det totalpriset du ska se på. Fördelen med att välja en paketresa är att när du har valt och bokat resan så kan du luta dig tillbaka och se fram emot din semester. När du köper en paketresa omfattas du även av paketreselagen.

Alla resor hos TourCompass är paketresor, som alltid inkluderar flyg, övernattning och schemalagda utflykter.

Våra MEST prisvänliga resor

Vi har många olika resor som passar varje budget.

Våra ”En bit av”-resor är normalt den billigaste turen på våra resmål. Om du letar efter en prisvänlig paketresa, där du slipper besväret med att själv arrangera resan samtidigt som du får mycket för pengarna, är detta kanske en resa för dig.

Resorna innehåller ofta en kombination av arrangerade utflykter och dagar på egen hand, som du kan anpassa allt efter vad du vill uppleva.

Nedan kan du läsa om våra 5 billigaste resor.

En bit av Bali

Ubud Bali

Bali är en av Indonesiens mest populära öar.

Även om Bali är dyrare att resa i än några av de andra indonesiska öarna så är Bali faktiskt ett av våra billigaste resmål.

På resan En bit av Bali får du 11 dagar med massor av tid på egen hand, då du kan göra precis vad du vill. Resan bjuder på få hotellbyten och väldigt få transporter, vilket gör att du får massor med tid att njuta av din semester.

Under denna resa kan du se fram emot att uppleva charmiga Ubud – Balis kulturella hjärta som har ett enastående läge i det balinesiska höglandet – ett besök vid det heliga vattentemplet Tirta Empul och solsemester i Sanur, som är en av Balis populära solsemesterstäder. Om du inte har fått nog av Indonesien är det även möjligt att förlänga resan med mer solsemester eller fler upplevelser vid Komodoöarna.

En bit av Vietnam

Ho Chi Minh City Skyline

Vietnam är ännu ett bra förslag på ett billigt resmål i Asien. Just nu är landet faktiskt det av våra resmål som bjuder på den allra billigaste paketresan till Asien.

På resan En bit av Vietnam, som varar i 11 dagar från början till slut, får du ett smakprov på vad Vietnam har att bjuda på.

Du besöker storstaden Ho Chi Minh-staden, där du upplever den helt unika stämningen som en asiatisk miljonstad bjuder på. Efter några dagar i storstaden går resan vidare till fantastiska Phan Thiet, som är ett Vietnams bästa strandområden.

Det ingår en halvdagsutflykt i Ho Chi Minh-staden då du får se stadens största sevärdheter, men utöver detta bestämmer du själv vad du vill uppleva.

Du kan t.ex. välja en av våra tilläggsutflykter eller utforska staden på egen hand. Det är populärt att åka till de berömda Cu Chi-tunnlarna, som ligger drygt en timmes biltur utanför staden. Labyrinten av trånga, underjordiska gångar användes under kriget mot amerikanerna av de nordvietnamesiska Viet Cong som gömställe, kommandocentral och mycket mer.

En bit av Kambodja

Angkor Wat

I takt med att Kambodja under senare år har blivit ett allt mer populärt resmål har det också blivit dyrare att resa i landet. Lyckligtvis är Kambodja fortfarande ett av de billigaste resmålen i Sydostasien.

En bit av Kambodja är en resa på 10 dagar, då du upplever höjdpunkterna i de två spännande städerna Siem Reap och Phnom Penh. Även om det är en av våra billigaste resor så är den ändå fullpackad med upplevelser och utflykter.

Bland annat ingår en utflykt till landets absolut största attraktion: ruinstaden Angkor, som rymmer världsberömda Angkor Wat och Angkor Thom. Dessutom välkomnar den sprudlande huvudstaden Phnom Penh dig med en spännande sightseeingtur. Det finns även goda möjligheter att köpa tilläggsutflykter eller utforska områdena på egen hand, om du föredrar det.

Det ingår ingen solsemester i denna resa, men om du vill avsluta resan med stil så kan du välja att förlänga den med några dagar på paradisön Koh Rong eller i kuststaden Kep.

En bit av Sri Lanka

Negombo

Sri Lanka är fullt av fantastiska upplevelser på en mycket liten yta. Landet har de senare åren fått ryktet om sig att ha dyra inträdesavgifter till de stora sevärdheterna. I gengäld är det billigt att äta och ta sig runt på den lilla, pärlformade ön.

På resan En bit av Sri Lanka, som varar i 12 dagar, startar du i den UNESCO-skyddade staden Kandy, som ligger vackert till omgiven av de karaktäristiska teplantagerna.

Härefter går resan till Sigiriya, där du kan tillbringa dagarna på egen hand eller köpa några av våra tilläggsutflykter. T.ex. kan du besöka en av Sri Lankas största sevärdheter: Lejonklippan, där kung Kashyapa under det femte århundradet byggde sitt palats på toppen av den nästan 200 meter höga klippan.

Resan avslutas i den mångsidiga semesterorten Negombo, där du kan njuta av de sista dagarna på din semester i en solstol vid den gyllene sandstranden. Drömmer du om ännu mer solsemester kan du förlänga resan med solsemester i Mirissa eller med en tur till Maldiverna, vilket dock är ett lyxigare (och dyrare) alternativ.

En resa som passar din budget

Hos TourCompass lägger vi stor vikt på att sammanställa resor som ger dig mer för pengarna oavsett vilken budget du har.

På de 5 beskrivna resorna får du både massor av värde för en förhållandevis liten budget och möjlighet att anpassa dagarna efter dina önskemål.

Är du redo att ge dig ut på ditt livs upplevelseresa?

Se våra 4 billigaste resor nedan:

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär