Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Ost- och SydostasienSri Lanka

Resor till Sri Lanka

Få platser i världen bjuder på så många fantastiska upplevelser på så liten yta som Sri Lanka gör.

På en resa till Sri Lanka väntar storslagna ruiner, färgstark kultur och ändlösa, vackra stränder.

Se alla våra resor till Sri Lanka nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 08-124 103 68.

Populära rundresor: Sri Lanka

Därför ska du resa till Sri Lanka

Få platser i världen erbjuder så många fantastiska upplevelser på en och samma plats som Sri Lanka gör.

På denna tropiska ö som ligger i Indiska oceanen i Sydasien finns fantastiska ruinstäder och intressant historia, fängslande religion och färgstark kultur, vacker natur och vilda djur, ändlösa stränder samt en vänlig lokalbefolkning som välkomnar dig till sitt vackra land med öppna armar.

Sri Lanka är ett resmål som blir allt mer populärt och har något för alla åldrar.

Våra rundresor på Sri Lanka

Nedan kan du läsa mer om utvalda höjdpunkter som du kan uppleva på en eller flera av våra rundresor i Sri Lanka.

Sigiriya

Sigiriya, eller Lejonklippan, finns med på UNESCOs världsarvslista och är den mest besökta historiska platsen på Sri Lanka.

Sigiriya är en 200 meter hög, dramatisk klippa som sträcker sig över det släta, skogsklädda landskapet. Klippan är känd för sina ruiner som kan spåras tillbaka till år 477 f.v.t.

Enligt legenderna flyttade Kung Kasyapa den dåvarande huvudstaden Anuradhapura till Sigiriya, där han byggde ett palats på toppen av berget. Senare byggdes palatset om till ett buddistiskt kloster som existerade fram till 1300-talet.

I dag är Sigiriya en av världens vackrast belägna ruiner med en förtrollande utsikt över det centrala Sri Lanka.

På vägen upp mot toppen, med fler än 1 000 trappsteg, får du uppleva välbevarade väggmålningar av nakna kvinnor som sägs vara Kasyapas hustrur och konkubiner. Innan du kommer upp till toppen passerar du de mäktiga lejontassarna, resterna av en gigantisk lejonstaty, som också har gett klippan dess namn.

Kandy

Kandy är Sri Lankas kulturella huvudstad och är känd som staden som har hållit fast vid sin frihet långt efter att resten av landet hamnade under portugisiskt och holländskt kolonialt styre. I dag finns staden på UNESCOs världsarvslista och här kan du uppleva unika traditioner och kultur genom musik, dans och arkitektur.

Kandy ligger vackert vid den konstgjorda sjön med samma namn och är omgiven av berg och teplantager. Sri Lanka är världens fjärde största teproducent och i Kandy får du en spännande inblick i tillverkningsprocessen på tefabriken och -plantagen Giramama där man odlar några av världens bästa teer.

I staden finns dessutom några av Sri Lankas största religiösa helgedomar, bland annat Tandtemplet.

Tandtemplet, Dalada Maligawa, skyddar Sri Lankas mest betydelsefulla buddhistiska relik – Buddhas ena hörntand – som sägs ha smugglats till Sri Lanka i en prinsessas hår.

Safari på Sri Lanka

Trots sin lilla yta bjuder Sri Lanka på ett otroligt djurliv i sina fantastiska nationalparker.

Safari i nationalparken Yala

Flera av våra resor tar dig på safari i nationalparken Yala som är Sri Lankas äldsta och näst största nationalpark.

I parken lever 44 olika däggdjursarter och 215 olika fågelarter. Parken är bland annat känd för sina elefanter, hjortar, krokodiler och apor.

Dessutom är Yala är en av de bästa platserna på Sri Lanka om du vill uppleva leoparder och enligt vissa källor har nationalparken en av världens största koncentrationer av det vackra djuret.

Safari i nationalparken Minneriya

Nationalparken Minneriya är en av de bästa platserna på Sri Lanka om du vill uppleva vilda elefanter.

Mellan maj och september (torrperioden) kan du uppleva ”the Elephant Gathering” då elefanterna kommer långväga ifrån för att hitta vatten i nationalparkens stora sjö. Stundtals samlas hundratals elefanter här.

Utöver elefanter kan du uppleva krokodiler, apor, hjortar, fåglar och kanske en och annan björn eller leopard.

Observera att safari i nationalparken Minneriya är en tillvalsutflykt.

Solsemester på Sri Lanka

Med en kuststräcka på 1 340 kilometer och flera fantastiska stränder är Sri Lanka den perfekta platsen för att avsluta din rundresa med en semester.

Utvalda resor kan avslutas med en solsemester. Läs mer om de olika solsemesterstäderna nedan.

Passikudah

Passikudah är en liten stad på Sri Lankas östkust.

Här finns en av världens längsta och mest badvänliga stränder, och vattnet är så grunt att du kan gå mer än en kilometer ut i havet. Bukten skyddas dessutom av ett rev, vilket gör den till en av öns säkraste platser att bada på. Det är också en bra plats för snorkling.

Hikkaduwa

Semesterstaden Hikkaduwa ligger på sydvästra Sri Lanka.

Hikkaduwa är en av Sri Lankas första semesterstäder och här finns massor av restauranger och souvenirbutiker. Om du tycker om att snorkla finns ett stort korallrev utanför Hikkaduwa där du kan se massor av vackra fiskar och sköldpaddor.

Negombo

Negombo ligger på Sri Lankas västkust.

Det är en av Sri Lankas mest berömda badorter och är känd för sin vidsträckta, gyllene sandstrand och den trevliga semesterstämningen.

Mirissa

Den lilla semesterstaden Mirissa ligger på Sri Lankas sydkust.

Det är en trevlig semesterstad med en fantastisk strand, omgiven av palmer.

Mirissa är känd för att vara en av de bästa platserna om du vill åka på valsafari. Här kan du uppleva delfiner och upp till 26 olika valarter, bland annat kaskelotvalar och blåvalar.

Andra höjdpunkter på Sri Lanka:

Sri Lanka bjuder på flera spännande upplevelser och här är några nämnvärda:

  • På Sri Lanka hittar du några av de mest praktfulla ruinstäderna i Asien. Den största är Anuradhapura, som finns med på UNESCOs världsarvslista. Anuradhapura var Sri Lankas första huvudstad och är enligt vissa källor den huvudstad i världen som har existerat under längst tid. I dag är staden känd för sina ruiner från det antika Sri Lanka. I Anuradhapura kan du också se världens äldsta levande träd, Sri Maha Bodiya, som Buddha mediterade under när kan nådde Nirvana.
  • Adam’s Peak, eller Sri Pada, är ett heligt berg för buddhister, hinduister, kristna och muslimer. På toppen av berget kan du se ett fotspår, och även om man inte kan enas om vem fotspåret tillhör kan alla enas om att berget är heligt.
    Under perioden december till maj bestiger du berget i mörkret för att uppleva den magiska soluppgången från bergstoppen.
  • Nationalparken Horton Plains på 2 100–2 300 meters höjd ligger på Sri Lankas centrala högland. Här kan du uppleva ”World’s End”, en av Sri lankas bästa utsiktsplatser. Här tar nationalparken tvärt slut och du kan se rakt ner i avgrunden som är mer än 1 000 meter djup. Det är fantastiskt att uppleva den överväldigande tystnaden medan du tittar ut över de vackra, skogsklädda bergen.
  • Det är en häftig upplevelse att åka tåg på Sri Lanka! Kom nära lokalbefolkningen medan tåget tar dig genom det frodiga höglandet där du får uppleva gröna berg, fridfulla landskap, vattenfall och människor som arbetar på de vackra teplantager som kännetecknar ön.

Kombinera med Maldiverna

Avsluta utvalda resor till Sri Lanka med Maldiverna.

Maldiverna ligger ca 1,5 timmes flygresa från Sri Lanka, och därför är det perfekt att avsluta en händelserik rundresa i Sri Lanka med en resa till Maldiverna.

På Maldiverna kan du:

  •  Uppleva total avkoppling på vackra, fyrstjärniga Summer Island Resort – ett barfotaparadis där du är omgiven av vita sandstränder, vajande palmer och kristallklart blått vatten. Om du väljer ”Sri Lanka med barn” bor du istället på barnvänliga Bandos Island Resort & Spa.
  • Utforska livet under vattnet. Maldiverna har fantastiskt vackra korallrev, där man kan uppleva och utforska spännande tropiska fiskar.
  • Njuta av god mat på en av resortens restauranger och lounger med vacker utsikt över vattnet.

Lär dig mer om våra paketresor

Du kan läsa mer om de enskilda resorna genom att klicka på ”Läs mer” högre upp på sidan. På våra resesidor hittar du mer information om resornas höjdpunkter, priser, dagsprogram och mycket mer.

Om du vill ha svar på praktiska frågor om resor till Sri Lanka, till exempel om visum, vaccinationer eller liknande, kan du gå in på vår hemsida med praktisk information om Sri Lanka.

Kontakta oss

Om du har några frågor om Sri Lanka, om hur du bokar resan eller undrar något om våra andra resmål i Öst-eller Sydöstasien är du varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter.

Vi ser fram emot att ge dig ditt livs resa!

Asiatours.se – Äventyrliga Rundresor

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.