• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
12 dagar

En bit av Sri Lanka

Upplev Kandy och Sigiriya på egen hand och avsluta med en solsemester i Negombo.

Vi stödjer hållbar utveckling. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

En bit av Sri Lanka En bit av Sri Lanka
12 dagar

En bit av Sri Lanka

Upplev Kandy och Sigiriya på egen hand och avsluta med en solsemester i Negombo.

Vi stödjer hållbar utveckling. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flygresa från Sverige till Colombo t/r
 • 9 nätter på trestjärniga hotell med frukost
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför på transfer och utflykter
 • Färd i bil eller minibuss med luftkonditionering
 • Alla nämnda transfers och utflykter sker i internationella grupper på 1-14 personer och endast med Asiatours egna gäster
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Följande utflyktspaket:

 • Aluvihare-templet i Matale
 • Besök på kryddträdgård i Matale

Kortfattat om resan

På denna resa ger vi dig ett smakprov på hur mycket Sri Lanka har att bjuda på. Det första stoppet är den gamla huvudstaden Kandy, som är vackert belägen i bergen vid sjön med samma namn. I Kandy kan du bland annat uppleva Tandtemplet och teplantager. Från Kandy går resan vidare via Matale till Sigiriya. I Matale görs två intressanta stopp: Aluvihare-templet, där de första heliga buddhistiska skrifterna skrevs ner, samt en kryddträdgård där du får en spännande introduktion till växters och örters medicinska effekter. I Sigiriya väntar flera spännande upplevelser. Huvudattraktionen är utan tvivel Lejonklippan, men du kan även ge dig ut på safari i närliggande Minneriya nationalpark eller uppleva de buddhistiska grottemplen i Dambulla. Möjligheterna är många och valet är ditt.

Du avslutar din resa i kuststaden Negombo. Negombo är känd för sin vidsträckta, gyllene sandstrand och trevliga semesterstämning. Om du inte är helt mätt på nya upplevelser så bjuder staden på flera spännande utflyktsmöjligheter, bland annat till de nederländska kanalerna, fiskmarknaden eller Sri Lankas huvudstad Colombo.

Vi ordnar flyg, transport, hotellövernattningar och ett antal utflykter längs vägen. I Kandy och Sigiriya kan du välja att uppleva städerna på egen hand eller köpa till utflykter hemifrån.

Välj denna resa eftersom...

 • Kortare rundresa med färre hotellbyten och möjlighet att själv bestämma tempo och aktiviteter
 • Fall pladask för UNESCO-staden Kandy, som är känd för sina heliga tempel och sitt unika läge bland berg och teplantager
 • Gå på upptäcktsfärg kring den gamla kungastaden Sigiriya med möjlighet att uppleva Sigiriyaklippan, det traditionella bylivet och vilda elefanter i Minneriya nationalpark
 • Avsluta resan med en skön solsemester på Negombos gyllene sandstränder, som pryds av palmer och traditionella fiskebåtar

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från den valda flygplatsen i Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Colombo – Kandy

Vid ankomst till flygplatsen i Colombo blir du upphämtad av en chaufför som kör dig till ditt hotell i Kandy. Din chaufför kommer att stå med en Asiatours-skylt och är lätt att hitta.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 3-4: Kandy på egen hand

Kandy har ett vackert läge bland bergen och staden är omgiven av teplantager och vacker natur. Staden är känd som den stad på Sri Lanka som gjorde motstånd mot koloniherrarna och höll fast vid sin frihet längst efter att resten av ön hamnade under kolonistyre. Staden har lyckats bevara sina unika traditioner och sin kultur, som i dag lever vidare genom musik, dans och arkitektur. Av samma anledning finns Kandy på UNESCOs lista över världsarv.

I Kandy kommer du att uppleva en av Sri Lankas heligaste platser, ”Dalada Maligawa”, även känt som Tandtemplet. I templet finns Buddhas ena hörntand, som är en av Sri Lankas mest betydelsefulla buddhistiska reliker.

Under två dagar kan du på egen hand uppleva den spännande storstaden.

Dag 5: Kandy – Aluvihare-templet – kryddträdgård i Matale – Sigiriya

Lite norr om Kandy, i närheten av staden Matale, ligger det buddhistiska stentemplet Aluvihare. Templet byggdes av kung Devanampiyatissa under 200-talet f.Kr., då buddhismen kom till Sri Lanka. Templet är känt för att vara den plats där de heliga buddhistiska skrifterna skrevs ner för första gången. Detta gjordes på palmblad.

Matale är också känd för sina många kryddträdgårdar. Du besöker en av dessa trädgårdar och får en spännande introduktion till örters och kryddors läkande egenskaper. Naturmedicin är mycket vanligt på Sri Lanka. Efter rundturen kan du besöka den lilla butiken i trädgården och köpa helande örter och oljor, om du får lust att testa hur de verkar på din egen kropp.

På eftermiddagen kommer du till Sigiriya.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 6-7: Sigiriya på egen hand

Under två dagar kan du på egen hand utforska den spännande staden Sigiriya.

Huvudattraktionen är utan tvivel Lejonklippan, men du kan också åka på safari i närliggande Minneriya nationalpark eller uppleva grottemplen i Dambulla. Möjligheterna är många.

Dag 8: Sigiriya – Negombo

Efter frukosten hämtas du upp och körs mot kuststaden Negombo, där en avkopplande avslutning på din resa väntar.

Du anländer till Negombo sent på eftermiddagen.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 9-10: Solsemester i Negombo

Negombo är en mångsidig semesterstad där du har massor av möjligheter till att koppla av och njuta av dina sista dagar på Sri Lanka med att läsa en bra bok vid poolen eller promenera på den gyllene sandstranden. Här finns också massor av lokala aktiviteter. Om du går upp tidigt någon dag får du inte missa att uppleva den hektiska fiskmarknaden där nattens fångst förbereds för försäljning. Du kan också gå på promenad och uppleva de holländska kanalerna, en kvarleva från den holländska kolonialtiden som användes till att frakta varor fram och tillbaka. Kanalerna sträcker sig över 120 km.

Du kan tillbringa dagarna på egen hand i Negombo.

Övernattning:
Dag 11: Negombo – Hemresan börjar

Du hämtas på hotellet i Negombo och körs till flygplatsen som ligger i närheten. Härifrån flyger du tillbaka mot Sverige med mellanlandning(ar) på vägen. 

Dag 12: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en fantastisk semester på Sri Lanka.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Förlängning med solsemester i Mirissa, 3 nätter

Vi kan varmt rekommendera att förlänga resan på Sri Lanka med en avslutande solsemester. Den bästa tiden att besöka Sri Lankas syd- och västkust är under perioden december–mars, och här på Sri Lankas sydkust ligger den lilla semesterstaden Mirissa.

Mirissa hamnade verkligen på världskartan efter att man upptäckte att inte mindre än 26 olika valarter passerar farvattnet ganska nära staden under säsongen november–april. Bland annat kan du få se blåvalen, som är den största valen av dem alla.

Men Mirissa är inte bara valar. Den lilla trevliga semesterstaden har en fantastisk sandstrand som är omgiven av vajande palmer, och det är svårt att inte bli förälskad i den här platsen. Det är en perfekt plats att avsluta sin Sri Lanka-resa på.

Förlängningen inkluderar 3 nätter på hotell inkl. halvpension och transfer.

Solsemesterförlängning till Maldiverna, 4 nätter

Maldiverna ligger i den Indiska oceanen sydväst om Sri Lanka och sträcker sig ca 820 km från norr till söder och 120 km från öst till väst. Landet är Asiens minsta och består av 1 190 små korallöar som är indelade i en ring av 26 mindre ögrupper som kallas atoller. Öarna är omgivna av djupblått hav och turkosa laguner som ligger skyddade av orörda korallrev.

Maldiverna är det lägst belägna landet i världen med en genomsnittshöjd över havet på 1,5 meter.

Endast 202 av öarna är bebodda och 87 öar är till för turister.

2018 satte Maldiverna rekord i antalet turister och det är inte svårt att förstå eftersom Maldiverna är rena paradiset. Här finns det härliga bungalower på stränderna, villor byggda på pålar i det turkosa vattnet, en genomsnittstemperatur på 30 grader, 10 soltimmar per dag, kritvita stränder där kokospalmerna vajar i den lätta brisen och kristallklart vatten.

Färgerna på Maldiverna är så starka och intensiva att du inte behöver använda filter på dina bilder – som ett vykort av bästa kvalitet!

De flesta hotellen på Maldiverna erbjuder olika vattensporter och utflykter som bland annat solnedgångskryssning där det finns möjlighet att se delfiner, öhoppning, romantisk picknick på en sandbank samt snorkel- och dykturer. Maldiverna är nämligen dykarnas och snorklarnas paradis för här finns några av världens vackraste rev fyllda med färgglada koraller och fiskar – och om du har tur kanske du kan hitta Nemo. Du kan också få se revhajar, rockor och sköldpaddor.

På kvällen kan du ta en promenad längs stranden och njuta av den vackra solnedgången.

Varför inte göra drömmen till verklighet? Följ med oss till Maldiverna där det finns lugn, avkoppling och världens bästa stränder.

Förlängningen inkluderar 4 nätter på resort inkl. helpension, flyg från Sri Lanka till Maldiverna, transfer samt speedbåt mellan resorten och Malé flygplats.

Du bor på den prisvinnande resorten Summer Island.

Övernattning:
Tillägg för enkelrum 4 050 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Asiatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Långvarigt samarbete med ett stort nätverk av partner i Asien

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.