• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden

Resor till Vietnam

På en resa till Vietnam väntar ett mycket vackert land som är rikt på både kultur, natur och historia.

Här kan du uppleva UNESCO-skyddad natur och arkitektur, moderna städer och vackra, exotiska stränder.

Se alla våra resor till Vietnam nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 08-124 103 68.

Vietnam Vietnam

Resor till Vietnam

På en resa till Vietnam väntar ett mycket vackert land som är rikt på både kultur, natur och historia.

Här kan du uppleva UNESCO-skyddad natur och arkitektur, moderna städer och vackra, exotiska stränder.

Se alla våra resor till Vietnam nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 08-124 103 68.

Varför ska jag resa till Vietnam?

Vietnam är exotiskt, pulserande, historiskt och modernt på samma gång. Det är ett mycket vackert land och få platser i världen erbjuder så stor mångfald av kultur, historia och natur som Vietnam gör.

Från bergen i norr, över den vackra kuststräckan i centrala Vietnam, till de frodiga slätterna i Mekongdeltat i söder är Vietnam verkligen ett mångsidigt land. Oavsett om du väljer en rundresa i norr, söder eller en resa som tar dig från norr till söder, kan du vara säker på att få storslagna upplevelser för livet.

Våra rundresor i Vietnam

Nedan kan du läsa mer om vad du kan uppleva på våra rundresor i Vietnam.

Hanoi

Alla våra resor börjar i Vietnams huvudstad Hanoi, som är en av Asiens mest stämningsfulla storstäder.

Hanoi är en kontrastfylld stad och här får du en härlig blandning av historia och modern, livlig storstad där vackra byggnader från kolonialtiden och historiska tempel ligger sida vid sida med moderna byggnader.

På en rundtur i staden kan du till exempel uppleva

 • Litteraturens tempel som är ett av få kvarvarande exempel på traditionell vietnamesisk arkitektur. Templet byggdes på 1100-talet av den kinesiska Konfucius elever och var Vietnams första universitet. Här utbildades landets mäktiga ämbetsmän enligt Konfucius lära.
 • Vid sjön Hoan Kiem ligger Ngoc Son-templet som är byggt på en liten ö. Du kommer till templet via Huc-bron, vars namn betyder ”platsen som vidrörs av morgonsolens strålar”. Här får du höra om hur sjön fick sitt namn, legenden om kejsaren, det magiska svärdet och jättesköldpaddan.
 • Ho Chi Minh-mausoleet som byggdes för att ära republiken Vietnams första president, Ho Chi Minh, som under största delen av sitt liv bodde och arbetade i Hanoi.
 • Det kejserliga citadellet Thang Long som var ett politiskt maktcenter i tretton århundraden. I dag finns citadellet med på UNESCOs världsarvslista.
 • Testa också en tur med en traditionell cykeltaxi, cyklo, på det gamla kvarterets 36 gator som fått namn efter de varor som såldes här. Än i dag lever flera av gatorna upp till traditionen, bland annat bambugatan och plåtgatan.

En båttur på Ha Long-bukten

Ha Long-bukten är ett av Vietnams mest särpräglade naturområden. Det finns med på UNESCOs världsarvslista och helt säkert på listan över Vietnams största sevärdheter.

I bukten, som är cirka 1 500 km², reser sig grönklädda kalkstensklippor dramatiskt upp ur det vackra havet som skiftar färg från djupt blått till jadegrönt, beroende på årstiden.

För vietnameserna förknippas området med legender om drakar. Legenderna säger att det ur drakarnas munnar föll juveler och jadestenar ner i bukten där de förvandlades till de klippor vi känner till i dag.

Kolonialstaden Hoi An

Vid kusten i centrala Vietnam hittar du den vackra och charmiga staden Hoi An.

Från 1600-talet till 1800-talet var staden en av de viktigaste hamnstäderna i den här delen av Sydostasien. I dag är Hoi An dessutom en av de mest välbevarade historiska städerna i Asien, bland annat tack vare att den skonades från bomber under Vietnamkriget.

Det mest intressanta i staden är därför den gamla stadsdelen som finns med på UNESCOs världsarvslista. Byggnadsstilen i området vittnar om japanska, kinesiska och indiska influenser. Här kan du bland annat uppleva den täckta japanska bron, Chua Ong-pagoden och det 200 år gamla huset Tam Ky, som ursprungligen byggdes av en vietnamesisk familj och där du i dag kan se japanska och kinesiska influenser.

Ho Chi Minh-staden och dess omgivningar

Ho Chi Minh-staden är Vietnams största stad och kallas ofta för sitt gamla namn, Saigon.

Staden är en blandning av moderna höghus och kolonialbyggnader, och på en rundtur i staden kan du uppleva:

 • Det gamla postkontoret som ritades av den världsberömda franska arkitekten Gustav Eiffel, som är mest känd för att ha ritat Eiffeltornet i Paris.
 • Den ikoniska och vackra kyrkan Notre Dame-katedralen som byggdes mellan år 1863 och 1880 av de franska kolonisatörerna.
 • Krigsmuseet och Återföreningspalatset där Vietnamkriget fick sitt slut den 30 april 1975.

Från Ho Chi Minh-staden är det dessutom nära till intressanta upplevelser runt omkring staden.

På en halvdagsutflykt från Ho Chi Minh-staden kan du uppleva Cu Chi-Tunnlarna – en labyrint av tunnlar som utgjorde en länk mellan underjordiska kommandocentraler, skolor, skyddsrum samt träningslokaler, och som fungerade som gömställen för de vietnamesiska viet cong som skulle genomföra riktade insatser mot amerikanerna.

På en heldagsutflykt kan du uppleva Mekong-deltat under en båttur. Mekong-deltat är ett frodigt område på knappt 40 000 m2 som till stor del är täckt av vatten. Mekongfloden är 4 500 kilometer lång och sträcker sig genom sex länder, från sin källa till deltat vid kusten söder om Ho Chi Minh-staden. På båtturen kan du bland annat besöka några av de små lokala hantverkarna och tillverkarna, till exempel på en kokosnötsplantage.

Solsemester i Vietnam

Det finns goda möjligheter att avsluta din semester i Vietnam med ett par dagars solsemester.

Vietnam har flera fantastiska solsemesterdestinationer, som alla bjuder på vackra stränder i förtrollande omgivningar.

Phan Thiet

Phan Thiet är en liten kuststad i sydöstra Vietnam som bjuder in till trivsamma och avkopplande dagar

Staden är en mysig liten fiskarstad som bland annat är känd för att producera fisksås till resten av Vietnam.

Nordöst om staden hittar du halvön Mui Ne, som i synnerhet är känd för sina stora röda sanddyner. Utöver det finns även några av Vietnams bästa stränder på halvön, där det klara havet möter den gyllene sanden.

På Mui Ne hittar du även restauranger, kaféer, barer och marknader som du kan besöka om du behöver en paus från avkopplingen.

Phu Quoc

Phu Quoc ligger utanför västkusten och är Vietnams största ö.

Ön bjuder på gröna skogar, palmklädda stränder och ett kristallklart hav – ett äkta semesterparadis.

Drömmer du om att koppla av på stranden, doppa dig i det ljumma vattnet, strosa längs kusten och njuta av fantastiska solnedgångar så har du kommit till rätt plats.

När det ska hända lite mer väntar det vackra korallrevet på att utforskas.

Nha Trang

Kuststaden Nha Trang ligger i den södra delen av centrala Vietnam.

Området är ett solsemesterparadis i otroligt vackra omgivningar.

När du står på Nha Trangs stränder pryds landskapet bakom dig av grönklädda berg, medan du förutom vattnet ser mindre öar dyka upp i horisonten.

Njut av en båttur i det vackra öriket, där du har utsikt över den fina bukten, eller tillbringa dagarna med att koppla av vid poolen eller på de härliga stränderna. Området har även ett av Vietnams bästa dykområden så det är upplagt för att ge sig ut och snorkla.

Dessutom är Nha Trang den livligaste staden av våra solsemesterdestinationer i Vietnam med ett stort urval av butiker och restauranger. Därför har staden genom tiderna alltid lockat till sig backpackers från hela världen

Andra höjdpunkter i Vietnam

Vietnam har mängder med spännande sevärdheter både i norr och söder.

Till exempel:

 • Det vietnamesiska köket. Testa ett av de många gatuköken eller gå på kockskola och lär dig att själv tillaga de härliga vietnamesiska specialiteterna.
 • Besök nationalparken Nam Cat Tien som är ett viktigt område för många av de asiatiska djurarterna. Om du har tur kan du uppleva några av parkens skygga djur, till exempel hjortar, apor och fåglar eller mer sällsynta arter som leoparder, elefanter och björnar.
 • I norra Vietnam, på gränsen till Kina, ligger Sapa i ett frodigt och bergigt område. Här hittar du storslagen natur och en fantastisk utsikt över Fansipan, Vietnams högsta berg. Gå på en vandringstur i det vackra området och upplev de vackra risterrasserna på nära håll.
 • Vietnams vackra dal, Mai Chau, där du kan uppleva fantastiska risfält, kalkstensberg och byar med etniska minoriteter som h’mong, thai och dzao. Här kan du uppleva orörda landskap och byar där invånarna har en traditionell livsstil.
 • Kejsarstaden Hue är Vietnams gamla huvudstad. Upplev staden på nära håll och känn historiens vingslag när du går genom ruinerna, besöker de imponerande kejsargravarna och seglar på Dofternas flod.

Kombinera med Kambodja eller Kambodja och Laos

En av våra resor kombinerar Vietnam och Kambodja, och en resa kombinerar Vietnam med Kambodja och Laos, som tillsammans utgör det tidigare Indokina.

Kambodja

Kambodja bjuder på mytomspunna ruiner och en gästfri befolkning.

Phnom Pehn är Kambodjas största stad och även huvudstaden i landet. Här kan du bland annat få en inblick i landets dramatiska historia på museet för folkmordet, Tuol Sleng, samt på Choeung Ek, minnesplatsen över Dödens fält, där 17 000 människor mördades och begravdes i massgravar

Siem Reap – en stad i nordvästra Kambodja som är en språngbräda till några av Kambodjas mest storslagna sevärdheter. Dessutom bjuder staden på intressanta marknader, kockskolor och kambodjansk cirkus.

Norr om Siem Reap kan du uppleva Angkor-komplexet som är en av de viktigaste arkeologiska platserna i Sydostasien och finns med på UNESCOs världsarvslista.

Angkor-komplexet består bland annat av Angkor Thom, som var den sista huvudstaden i Khmerriket. Angkor Thom är från 1100-talet då det grundades av kung Jayavarman, och under stadens glansdagar ska mellan 750 0000 och en miljon människor ha levt här.

Angkor-komplexets höjdpunkt är tempelkomplexet Angkor Wat, som är Kambodjas största attraktion. Det var det mest praktfulla templet av alla Khmerrikets tempel och ett arkitektoniskt mästerverk som sägs ha krävt 300 000 man, 6 000 elefanter och 37 år för att uppföra. Angkor Wat är ett absolut måste i Kambodja.

Laos

Laos är den tredje destinationen på resan till Indokina. Det är en spännande destination där du får uppleva en avkopplande atmosfär som präglas av buddhistisk kultur och buddhistiska traditioner.

I norra Laos besöker du den tidigare kungastaden, Luang Prabang. Staden finns med på UNESCO:s världsarvslista och består av en unik blandning av traditionell arkitektur och fransk kolonialtidscharm.

Gå upp tidigt på morgonen och se flera hundra munkar vandra genom stadens gator för att samla allmosor, besök den traditionella tempelbyggnaden Wat Xieng Thing som är täckt med bladguld, eller följ med till toppen av Phousiberget och få en fantastisk utsikt över Louang Prabang.

Vill du veta mer om våra resor?

Om du vill veta mer om de enskilda resorna till Vietnam, kan du klicka på ”Läs mer” högre upp på sidan. Här får du information om vad du kan förvänta dig att uppleva på resan, priser och mycket mer.

Har du några frågor?

Du kan läsa mer om det praktiska gällande resor till Vietnam genom att klicka på praktisk info på vår hemsida.

Om du har ytterligare frågor om Vietnam, hur du bokar resan eller om något annat av våra andra resmål i Sydost- eller Ostasien är du varmt välkommen att kontakta oss.

Vi ser fram emot att hjälpa dig på ditt livs resa!

Asiatours.se – Äventyrliga Rundresor!

Vädret i Vietnam månad för månad

Vietnam är ett avlångt land, och därför varierar klimatet beroende på var i landet du befinner dig. Generellt är vädret oförutsägbart och därför är det alltid bra att ha med sig ett paraply eller en regnjacka.

Vietnam har två monsuner – sydväst- och nordostmonsunen – som bidrar till att bestämma vädret. Sydvästmonsunen varar från april till september och kännetecknas av regn och värme. Nordostmonsunen varar från oktober till april och kännetecknas av mindre regn men kallare temperaturer.

Nordvietnam (Hanoi – Sapa – Ha Long-bukten):
I norra Vietnam ligger bland annat huvudstaden Hanoi, bergsområdet Sapa och Ha Long-bukten. Generellt har området, som ligger i det subtropiska klimatbältet, två klimatperioder:

Torrperioden pågår ungefär mellan november och mars i Hanoi och Sapa, och torrperioden i Ha Long-bukten börjar i oktober. December, januari och februari är de kallaste och torraste månaderna i norra Vietnam.Sapa kan bli riktigt kallt under vintermånaderna, så det är bra att ta med varma kläder om du ska resa dit.

Regnperioden pågår ungefär mellan april och oktober i Hanoi och Sapa, och i Ha Long-bukten är den en månad kortare. Juli och augusti är de regnigaste månaderna, och Sapa är det område där det regnar som mest.

Väderstatistik för Hanoi: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Genomsnittlig max. temperatur  19 19 23 26 31 32 32 32 31 28 24 21
Genomsnittlig min. temperatur  15 15 18 21 24 25 26 26 25 22 19 15
Nederbörd mm  10 30 50 100 150 190 210 200 160 100 60 30
Väderstatistik för Sapa (Lao Cai): JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Genomsnittlig max. temperatur  13 14 18 21 24 24 24 24 23 20 17 15
Genomsnittlig min. temperatur 7 8 11 13 16 18 18 18 16 13 11 8
Nederbörd mm 14 38 56 117 219 219 301 339 243 116 59 24
Väderstatistik för Ha Long-bukten: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Genomsnittlig max. temperatur  20 21 23 27 30 30 31 32 31 28 24 21
Genomsnittlig min. temperatur 14 15 18 21 24 24 25 25 24 21 18 15
Nederbörd mm 3 22 53 57 175 172 201 265 190 54 12 23

Centralvietnam (Hué – Hoi An – Da Nang):
I centrala Vietnam ligger bland annat städerna Hué, Hoi An och Da Nang. Området har, precis som norra Vietnamn, generellt två klimatperioder:

Torrperioden pågår ungefär mellan januari och augusti, och maj till augusti är årets varmaste månader.

Regnperioden pågår ungefär mellan september och december, då det faller mycket regn på grund av norsostmonsunen. Under alla regnperiodens månader faller det över 200 mm regn/månad.

Februari till april är de mest behagliga månaderna att besöka centrala Vietnam på, då det regnar som minst och årstidens temperaturer är behagliga. Dock kommer det flest besökare till området i december och januari, eftersom många har julledigt då.

Tänk på ett det finns risk för tyfoner i den centrala delen av Vietnam under perioden augusti till november.

Väderstatistik för Hoi An: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Genomsnittlig max. temperatur 24 26 28 31 33 35 34 33 31 29 27 25
Genomsnittlig min. temperatur 19 20 22 24 25 26 26 25 24 23 20 20
Nederbörd mm 92 32 30 34 56 99 90 104 297 526 363 206

Södra Centralvietnam (Nha Trang):
Mellan centrala och södra Vietnam ligger semesterstaden Nha Trang. Nha Trang ligger lite längre norrut och har därför en annan torr- och regnperiod.

Torrperioden pågår ungefär mellan januari och augusti.

Regnperioden pågår ungefär mellan september och december. Det regnar som mest mellan oktober och november.

Observera att det finns risk för tyfoner i Nha Trang mellan september och januari.

Väderstatistik för Nha Trang: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Genomsnittlig max. temperatur 26 27 28 29 32 30 31 31 30 28 27 26
Genomsnittlig min. temperatur 21 21 22 23 25 24 25 25 24 24 22 21
Nederbörd mm 40 10 20 40 50 50 30 40 150 240 240 170

Sydvietnam (Phan Thiet – Ho Chi Minh-staden – Phu Quoc):
I södra Vietnam ligger storstaden Ho Chi Minh, semesterstaden Phan Thiet samt ön Phu Quoc. Områdena har följande klimatperioder:

Torrperioden pågår ungefär mellan december och april. Generellt är temperaturerna stabila under året, men de varmaste månaderna är april och maj.

Regnperioden pågår mellan maj och november. Det faller mer regn under den här perioden på grund av sydvästmonsunen, som innebär mycket regn men varmt väder. Regnet faller vanligtvis på eftermiddagen. Det regnar som mest mellan juli och september. I Ho Chi Minh-staden regnar det som mest mellan juni och september och i Phan Thiet mellan september och november.

Väderstatistik för Ho Chi Minh-staden: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Genomsnittlig max. temperatur 32 33 34 34 34 32 32 32 31 31 31 31
Genomsnittlig min. temperatur 22 23 24 26 26 25 24 25 25 24 23 22
Nederbörd mm 10  10  10  40  140  180  190  170  190  160  120  40
Väderstatistik för Phan Thiet: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Genomsnittlig max. temperatur 28 29 30 32 32 31 31 31 30 30 29 29
Genomsnittlig min. temperatur 21 22 23 25 25 24 24 24 24 23 23 22
Nederbörd mm 40 15 27 59 153 190 192 197 223 253 202 120
Väderstatistik för Phu Quoc: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Genomsnittlig max. temperatur 31 31 32 34 33 32 31 31 31 31 30 30
Genomsnittlig min. temperatur 22 22 23 24 24 24 24 24 24 24 23 22
Nederbörd mm 40 36 80 130 193 266 290 398 296 276 212 104
Se ett urval av bilder
Bilder
Resbrev
Berättelser från resenärer
Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos Asiatours.se

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Asien.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

Kontakta resekonsulten Mira Lindholm

Skriv till:
info@asiatours.se

Ring till:
08-124 103 68

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Asiatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Långvarigt samarbete med ett stort nätverk av partner i Asien

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Asiatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.