Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Ost- och SydostasienBali

Resor till Bali

Bali är känt som Gudarnas ö med sina hinduistiska tempel och otroligt vackra omgivningar.

På en resa till Bali får du den perfekta kombinationen av fantastisk natur, unik kultur och paradisliknande stränder.

Om du har några frågor om våra resor till Bali kan du ringa våra resekonsulter på 08-124 103 68.

Populära rundresor: Bali

Därför ska du åka på semester till Bali

Indonesien består av tusentals öar och Bali är, trots sin lilla yta, en av höjdpunkterna.

Bali är känt som Gudarnas ö med rätta. Här kan du uppleva majestätisk och fantastisk natur, vackra hinduistiska tempel och ändlösa paradisliknande stränder, som gör ön till en perfekt plats för en solsemester.

Våra rundresor på Bali

Nedan kan du läsa mer om några av Balis fantastiska höjdpunkter.

Ubud – den mystiska konstnärsstaden

Vackert belägen i det vulkaniska höglandet mellan frodiga, gröna berg, djupa raviner och smaragdgröna risterrasser hittar du staden Ubud – ett måste på din Baliresa!

Staden räknas som Balis kulturella centrum och spirituella huvudstad, där konst och konsthantverk står i fokus. Här hittar du många butiker som säljer traditionella smycken, vilka tillverkas enligt gamla traditioner. Eftersom Ubud är så litet är det möjligt att utforska staden på cykel och du kan uppleva byar, risfält och en fantastisk utsikt över vulkanen Batur och kratersjön.

Upplevelser i och omkring Ubud

 • Besök Apskogen som är en av Ubuds största sevärdheter, där du kan uppleva den långsvansade makaken i sin naturliga miljö.
 • I utkanten av Ubud ligger små byar med många konsthantverkare. Varje by har sin egen inriktning: I Mas får ni träffa träsnidarna, i Batubulan finns stenhuggarna och i Celuk håller silversmederna till.
 • Om du tycker om äventyr kan du välja att åka på forsränning på Ayungfloden genom djungeln i Ubud. Upplev byar och natur med vattenfall medan du flyter fram i flodens tempo. Observera att forsränningen är en tillvalsutflykt i Ubud.

Balis tempel

På Bali finns tusentals tempel. De ikoniska landmärkena är synonyma med Bali då landet brukar kallas för ”Island of thousand temples”. Hinduismen har en viktig roll på ön och är en unik del av den balinesiska kulturen.

På våra resor kan du uppleva några av Balis största och vackraste hinduistiska tempel.

 • På östra Bali kan du besöka Besakih-templet som är vackert beläget på toppen av berget Gunung Agung, på nästan 1 000 meters höjd. Templet är även känt som Modertemplet och är Balis viktigaste och heligaste tempel.
 • På sydvästra Bali hittar du Tanah Lot-templet. Tanah Lot har ett vackert läge på en klippa vid havet och templet är ett av Balis viktigaste landmärken.
 • I byn Tampaksiring, nordöst om Ubud, kan du se det hinduiska templet Tirta Empul. Templet ligger vid tolv heliga källor och balineserna kommer dagligen hit med offergåvor. Många badar också i det heliga vattnet.
 • På sjön Bratans västra strand kan du uppleva vattentemplet Ulun Danu som stammar från 1600-talet. Det fotogeniska templet är beläget i vacker natur och avbildas ofta som symbol för Bali.

Pemuteran – vackra naturupplevelser i norr

Pemuteran är en lugn by som ligger nära några av de fantastiska naturupplevelserna som finns på norra och nordvästra Bali.

Bali nationalpark

Bali nationalpark ligger på nordvästra Bali och består av regnskog, mangroveskog, savanner och stränder.

Det finns 160 olika fågelarter i parken, men när nationalparken grundades 1941 var det särskilt för att skydda den mycket vackra och utrotningshotade balistaren, som finns på Bali.

Förutom att parken är ett paradis för fågelintresserade finns det också möjlighet att få se hjortar, insekter och apor under en vandringstur.

Snorkling vid Menjangan

ungefär tio kilometer från Balis nordvästra kust ligger ön Menjangan, som är en del av Bali nationalpark. Ön omges av ett fantastiskt rev som tillsammans med det marina livet gör att platsen är mycket populär hos snorklare och dykare från hela världen.

Vi tar med dig på en snorkeltur. Du åker ut till fantastiska rev där en snorkelguide visar dig runt och pekar ut fiskar, blötdjur och koraller.

Delfinsafari vid Lovina Beach

Vid Lovina Beach, som ligger på norra Bali, är det möjligt att se delfiner. Här lever tre typer av delfiner i flockar på allt från tio till tolv och upp till flera hundra delfiner.

Tidigt på morgonen, innan solen har gått upp, åker du ut i en outrigger-fiskebåt för att leta efter delfinflockarna. Delfinerna är som mest aktiva under morgontimmarna när de letar efter föda och leker i vattnet.

Lovina Beach är dessutom känd för sin svarta lavasand, och förutom för att se delfinerna reser många hit för att uppleva bukten med det klara, lugna vattnet.

Solsemester i Sanur

Sanur ligger längs kusten på sydöstra Bali och är en av Balis mest populära badorter. Här finns kilometerlånga, vackra sandstränder – en perfekt plats för en fantastisk solsemester. Stranden skyddas av ett korallrev som gör att vattnet är lugnt och stranden är otroligt barnvänlig.

Förutom att koppla av på stranden kan du strosa genom den trevliga staden där du kan uppleva tempelceremonier, smaka på javanesiskt kaffe eller besöka en av de intressanta restaurangerna där du kan njuta av balinesiska specialiteter.

Utvalda resor kan avslutas med en solsemester i Sanur

Andra höjdpunkter på Bali

På Bali kan du också uppleva följande sevärdheter:

 • Upplev Balis världsberömda risterrasser, till exempel i Pupuan eller i Jatiluwih, som finns med på UNESCOs världsarvlista.
 • Kerta Gosa, också känt som den flytande paviljongen, är det gamla justitiepalatset i Klungkung. I den öppna byggnaden är taket dekorerat med bilder som till exempel visar vad som händer efter döden om du inte uppför dig ordentligt i ditt jordiska liv.
 • Besök byn Tenganan där Bali Aga-folket bor. Bali Aga-folket räknas som Balis ursprungsbefolkning innan hindu-javaneserna invandrade. Byn är dessutom känd för sin särskilda vävteknik, och här har du har möjlighet att köpa vackra, handvävda tyger.

Kombinera med upplevelser på Java

Kombinera en solsemester på Bali med en resa till Java där du kan uppleva fascinerande landskap med risfält och vackra, ikoniska vulkaner. Java bjuder på många höjdpunkter, till exempel:

 • Yogyakarta – Javas hjärta – där du kan uppleva Javas historia och traditioner. Här kan du bland annat se sultanpalatset Kraton Yogyakarta, det traditionella hantverket batik och hinduismens stora tempelkomplex Brambanan, där du kan uppleva Shiva-helgedomen Loronjonggrang som anses vara Javas vackraste tempel.
 • Nordväst om Yogyakarta kan du besöka det storslagna templet Borobudur som är ett av världens största buddhistiska monument. Templet byggdes under 700-eller 800-talet och finns med på UNESCOs världsarvslista.
 • Upplev Javas vulkaner, se soluppgången över Bromo-vulkanen och vandra till toppen av Ijen-kratern där du på cirka 2 300 meters höjd kan uppleva den vackra turkosblå kratersjön.

Kombinera med solsemester på Giliöarna

Mellan Bali och ön Lombok ligger Giliöarna.

Gili består av tre öar och du kommer att besöka Gili Trawangan som är den största av dem.

Öarna är omgivna av ett vackert korallrev, vilket betyder att Giliöarna inte bara är ett strandparadis med fantastiska sandstränder, utan också ett paradis för dykare och snorklare.

Unikt för den här ön är att motordrivna fordon är förbjudna. Här tar man sig därför fram till fots, på cykel eller med häst och vagn, vilket är en speciell upplevelse.

Utvalda Baliresor kan avslutas med en solsemester på Gili Trawangan.

Kombinera med upplevelser på Komodoöarna och västra Flores

Nationalparken Komodo är skyddad av UNESCO och ligger öster om Bali. På en kombinationsresa med Komodo besöker du bland annat öarna Rinca Island, Flores och självklart Komodo.

På Komodoön finns stora komodovaraner som är världens största nu levande ödleart och som har gett namn åt ön. Här kan du uppleva stora ödlor i sin naturliga miljö.

Du kan också uppleva bufflar, vilda hjortar, papegojor och en vacker men mycket karg natur, som skiljer sig från den du tidigare upplevt på Bali.

Har du några frågor?

Om du har frågor om Bali, erbjudanden, bokning av den här resan eller våra andra resor till Öst- och Sydöstasien, är det bara att kontakta våra resekonsulter.

Vi ser fram emot att ge dig ditt livs resa!

Asiatours.se – Äventyrliga Rundresor!

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.