• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden

Resor till Kambodja

Kambodjas äldre och samtida historia avspeglar sig i landets sevärdheter, som är några av världens största.

På en resa till Kambodja kommer du att uppleva mytomspunna ruiner och kulturskatter, vackra byggnader från kolonialtiden och en gästfri befolkning.

Se alla våra resor till  Kambodja nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 08-124 103 68.

Kambodja Kambodja

Resor till Kambodja

Kambodjas äldre och samtida historia avspeglar sig i landets sevärdheter, som är några av världens största.

På en resa till Kambodja kommer du att uppleva mytomspunna ruiner och kulturskatter, vackra byggnader från kolonialtiden och en gästfri befolkning.

Se alla våra resor till  Kambodja nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 08-124 103 68.

Därför ska du resa till Kambodja:

Kambodja ligger i Sydostasien och gränsar till Vietnam, Laos och Thailand. Det är ett historiskt spännande land med några av världens största sevärdheter. Här finns Sydostasiens största sötvattenssjö Tonle Sap, frodiga landskap längs Mekongfloden med risfält, peppar- och bananplantager, djungel med elefanter samt berg.

Kambodja är kanske särskilt förknippat med Röda khmerernas regim mellan 1975 och 1979, men trots sin tragiska historia är Kambodja ett gästfritt land, vars invånare välkomnar dig till ett upplevelserikt resmål fullt av historiska och kulturella sevärdheter.

Våra rundresor i Kambodja

Nedan kan du läsa mer om de höjdpunkter du kan uppleva på en av våra rundresor.

Angkor Thom och Angkor Wat

I norra Kambodja, norr om Siem Reap kan du uppleva Angkor-komplexet som är en av de viktigaste arkeologiska platserna i Sydostasien och finns med på UNESCOs världsarvslista.

Komplexet består bland annat av Angkor Thom, som från 1100-talet till 1300-talet var huvudstad i Khmerriket, ett av historiens största riken. Under sin storhetstid sträckte sig Khmerriket från Vietnam i öster till Myanmar i väster, och huvudstaden hade under sin storhetstid mellan 750 000 och en miljon invånare. I Angkor Thom kan du till exempel se Bayontemplet vars 216 stenhuvuden betraktar besökarna med gåtfulla leenden.

Söder om Angkor Thom ligger komplexets största attraktion, Angkor Wat, som är en av Kambodjas största sevärdheter och det mest praktfulla av alla tempel från Khmerriket. Det är ett arkitektoniskt mästerverk från 1100-talet som sägs ha krävt 300 000 man, 6 000 elefanter och 37 år för att uppföra. Angkor Wat är ett måste att besöka på din resa till Kambodja.

Phnom Penh

Phnom Penh är Kambodjas sprudlande huvudstad.

Staden drabbades hårt under de röda khmerernas regim från 1975 till 1979, men i dag är de breda boulevarderna återigen fulla av liv och rörelse, det handlas flitigt på marknaderna och de gamla förstörda byggnaderna har fått nytt liv.

Perioden är dock inte bortglömd och några av stadens sevärdheter vittnar om detta. Du kan till exempel besöka Tuol Sleng, museet för folkmordet, som under regimstyret var ett tortyrfängelse; eller Choeung Ek, även känt som ”Dödens Fält”, där 17 000 människor avrättades och kastades i massgravar. Även om det kan vara känslomässigt tunga besök är sevärdheterna en del av Kambodjas moderna historia.

Lyckligtvis har Phnom Penh också flera ”positiva” sevärdheter.

Mitt i staden ligger kungapalatset med den berömda silverpagoden, vars golv är belagt med 5 000 skärvor av rent silver. I byggnaden finns också en fantastisk buddhastaty i guld, klädd i mer än 9 500 diamanter.

Om du har tid över kan du besöka en av de lokala marknaderna eller prova på de kambodjanska maträtterna i ett av de många gatuköken, nudelshopparna eller restaurangerna.

Mekongdelfiner i Kratie

Mekongfloden är ungefär 4 500 km lång och rinner genom 6 länder, bland annat Kambodja.

Vid Mekongfloden hittar du den lilla staden Kratie. Hit reser de flesta för att få en glimt av de utrotningshotade Irrawaddydelfinerna – Mekongdelfinerna – som lever i floden i detta område. Irrawaddydelfinen har ett mycket karakteristiskt utseende med sin höga, runda panna. Den har inte heller den spetsiga nos som de flesta andra delfiner har.

Förutom delfiner bjuder detta område på den lilla mysiga ön Koh Trong. Ön har ett vackert landskap med risfält, små byar och en vänlig lokalbefolkning. Här kan du uppleva äkta ö-atmosfär, där all trafik består av cyklar, motorcyklar, tuk-tuker och oxkärror.

Solsemester i Kambodja

Kombinera din rundresa i Kambodja med en avkopplande solsemester – den perfekta avslutningen på en händelserik rundresa. Här kan du koppla av på vackra sandstränder med vajande palmer och turkosblått vatten.

Solsemester på Koh Rong

I Thailandviken utanför Kambodja ligger den lilla paradisön Koh Rong.

Ön är bara 78 km2 stor, men här finns hela 43 kilometer sandstränder. På den sydvästra sidan av ön ligger Sok San Beach som är en av öns vackraste stränder.

Förutom vackra sandstränder är Koh Rong täckt av frodig, grön djungel som du kan utforska till fots via små stigar. Det finns också goda möjligheter att utöva olika vattenaktiviteter. Du kan till exempel snorkla eller dyka bland färgglada tropiska fiskar och koraller. Eller så kan du hyra en kajak och utforska Koh Rongs kuster från vattnet.

Solsemester i Kep

I sydvästra Kambodja ligger den charmiga kuststaden Kep, en av Kambodjas bäst bevarade hemligheter.

Under kolonialtiden var staden en populär semesterstad för den franska eliten, men Keps charmiga semesterstämning försvann när Röda khmererna tog makten över landet 1975.

I dag är Kep på väg tillbaka på kartan med sin vackra strand, sitt franska arv och den fantastiska avslappnade atmosfären – det är perfekt att avsluta en upplevelserik resa i denna charmiga kuststad.

Andra höjdpunkter i Kambodja

Kambodja har många intressanta sevärdheter. På våra resor kan du också uppleva detta:

 • I nordvästra Kambodja ligger Siem Reap som är en språngbräda till Kambodjas största sevärdhet: Angkor-komplexet. Men staden i sig är mysig och lugn, med skuggiga alléer längs Siem Reap-floden, spännande marknader, den berömda cirkusen Phare och en fantastisk solnedgång vid antingen Phnom Bakheng eller Pre Rup.
 • Ett besök i en by är ett spännande möte med en vardag som ligger oändligt långt från livet här hemma. Vid ett bybesök har du möjlighet att möta lokalborna, såväl genom att delta i byns aktiviteter som när du äter en välsmakande lunch hemma hos en av familjerna i byn Observera att utflykten är en tillvalsutflykt.
 • Sjön Tonle Sap är Sydostasiens största sötvattenssjö. Varje år när regnperioden börjar vänder strömmen, och sjön växer så att den täcker upp till 10 000 km2 (drygt tre gånger så stor yta som under torrperioden). Här kan du uppleva små fiskebyar där husen står på pålar för att klara det stigande vattenståndet, som också bidrar till att förvandla gatorna i flera av byarna till små kanaler.

Kombinera med Vietnam eller Vietnam och Laos

En av våra resor kombinerar Angkor Wat i Kambodja med Vietnam. Dessutom kan du på en av våra resor besöka det tidigare Indokina, där du förutom Kambodja också besöker Vietnam och Laos.

Vietnam

I Vietnam kan du uppleva en mångfald utan dess like och UNESCO-skyddad natur och arkitektur, moderna städer och vackra, exotiska stränder.

Du kan bland annat se fram emot:

 • Hanoi, Vietnams huvudstad, som är en storstad full av kontraster och atmosfär. Här kan du uppleva en härlig blandning av vackra byggnader från kolonialtiden och historiska tempel som ligger sida vid sida med moderna byggnader.
 • Ha Long-bukten är en av Vietnams största sevärdheter och finns med på UNESCOs världsarvslista. I den cirka 1 500 km2 stora bukten reser sig grönklädda kalkstensklippor lodrätt upp i luften. Upplev bukten från ett traditionella fartyg i trä.
 • I centrala Vietnam kan du uppleva kolonialstaden Hoi An. Hoi Ans gamla stadsdel är ett av UNESCOs världsarv och staden är en av Asiens bäst bevarade historiska städer, eftersom den skonades från bomber under Vietnamkrigen. Här kan du också se det japanska, kinesiska och indiska inflytandet i byggnadsstilen.

Laos

I Laos hittar du det traditionella och autentiska Asien, och här får du uppleva en avkopplande atmosfär, som präglas av buddhistisk kultur och buddhistiska traditioner.

Luang Prabang var tidigare en kungastad och i dag finns den med på UNESCO:s världsarvslista. Staden är en unik blandning av fransk kolonialtidscharm och traditionell arkitektur. Om du går upp tidigt på morgonen kan du uppleva flera hundra munkar vandra genom stadens gator för att samla allmosor.

En bit utanför Louang Prabang kan du besöka det vackra vattenfallet Kuang Si, där det finns möjlighet att bada i de naturliga poolerna eller besöka centret för malajbjörnarna.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om våra resor till Kambodja? Under varje resa kan du läsa mer om dess höjdpunkter, se dagsprogram, priser och mycket mer.

Har du några frågor?

Du kan läsa mer om Kambodja på vår sida med Praktisk information.

Om du har fler frågor om Kambodja, våra andra resmål i Ost- & Sydostasien eller om något helt annat är du varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter.

Vi ser fram emot att hjälpa dig på ditt livs resa!

Asiatours.se – Äventyrliga Rundresor

Vädret i Kambodja månad för månad

Kambodja ligger i den tropiska klimatzonen, där varken temperaturer eller solskenstimmar varierar så mycket under året. Landet präglas av de tropiska monsunerna och delas upp i en torrperiod och en regnperiod, som var och en har sin egen charm.

Torrperioden pågår mellan november och april och är den perfekta tiden för att besöka Kambodjas kuststäder eller de tropiska öarna. Säsongen bjuder på varma och behagliga temperaturer och långa perioder med sol. Även om det är förhållandevis torrt under denna period kan det fortfarande förekomma enstaka regnbyar.

Regnperioden pågår mellan maj och oktober och är den optimala tiden för att uppleva Kambodjas natur extra grön och frodig. De varma temperaturerna förblir oförändrade, men regnet skapar en hög luftfuktighet. I synnerhet de sista månaderna av regnperioden har mycket nederbörd, men gemensamt för hela säsongen är att regnet faller i korta regnskurar.

Även om du kan besöka Kambodja året runt bör du vara uppmärksam på att små landsvägar i de mer avsides liggande områdena, bland annat Mondulkiri-provinsen, kan vara oframkomliga under de sista två månaderna av regnperioden.

Väderstatistik för Siem Reap: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Genomsnittlig max. temperatur 31 33 34 35 34 33 32 32 31 31 31 30
Genomsnittlig min. temperatur 22 24 25 26 26 26 26 26 26 25 24 22
Nederbörd i mm 1 9 28 64 146 166 186 224 250 215 61 7
Väderstatistik för Kratie: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Genomsnittlig max. temperatur 32 34 35 36 34 33 31 32 31 31 31 31
Genomsnittlig min. temperatur 20 22 23 25 24 24 24 24 24 23 21 20
Nederbörd i mm 6 12 32 93 228 222 294 249 299 192 67 13
Väderstatistik för Phnom Penh: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Genomsnittlig max. temperatur 31 32 34 35 34 33 32 32 31 30 30 30
Genomsnittlig min. temperatur 21 22 23 26 26 24 24 26 25 24 23 22
Nederbörd i mm 26 12 58 101 112 177 196 172 249 319 135 80
Väderstatistik för Kep: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Genomsnittlig max. temperatur 30 31 31 32 31 31 30 30 30 30 30 30
Genomsnittlig min. temperatur 22 22 24 25 25 25 24 24 24 24 23 22
Nederbörd i mm 18 28 85 141 221 236 349 346 299 268 145 52
Genomsnittlig havstemperatur 28 28 29 30 31 30 30 29 29 29 29 29
Väderstatistik för Koh Rong: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Genomsnittlig max. temperatur 31 31 32 34 32 31 30 31 31 31 31 32
Genomsnittlig min. temperatur 24 25 25 25 27 26 26 25 25 25 24 24
Nederbörd i mm 28 25 50 125 207 253 341 377 321 290 138 54
Genomsnittlig havstemperatur 28 28 28 30 30 30 29 29 29 29 30 29
Se ett urval av bilder
Bilder
Resbrev
Berättelser från resenärer
Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos Asiatours.se

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Asien.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

Kontakta resekonsulten Mira Lindholm

Skriv till:
info@asiatours.se

Ring till:
08-124 103 68

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Asiatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Långvarigt samarbete med ett stort nätverk av partner i Asien

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Asiatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.