Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Ost- och SydostasienKambodja

Resor till Kambodja

Kambodjas äldre och samtida historia avspeglar sig i landets sevärdheter, som är några av världens största.

På en resa till Kambodja kommer du att uppleva mytomspunna ruiner och kulturskatter, vackra byggnader från kolonialtiden och en gästfri befolkning.

Se alla våra resor till  Kambodja nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 08-124 103 68.

Populära rundresor: Kambodja

Därför ska du resa till Kambodja:

Kambodja ligger i Sydostasien och gränsar till Vietnam, Laos och Thailand. Det är ett historiskt spännande land med några av världens största sevärdheter.

Kambodja är kanske särskilt förknippat med Röda khmerernas regim mellan 1975 och 1979, men trots sin tragiska historia är Kambodja ett gästfritt land, vars invånare välkomnar dig till ett upplevelserikt resmål fullt av historiska och kulturella sevärdheter.

Våra rundresor i Kambodja

Nedan kan du läsa mer om de höjdpunkter du kan uppleva på en av våra rundresor.

Phnom Penh

Phnom Penh, Kambodjas huvudstad, är en perfekt plats att påbörja ditt äventyr i Kambodja.

Staden drabbades hårt under de röda khmerernas regim från 1975 till 1979, men i dag är de breda boulevarderna återigen fulla av liv och rörelse, det handlas flitigt på marknaderna och de gamla förstörda byggnaderna har fått nytt liv.

Perioden är dock inte bortglömd och några av stadens sevärdheter vittnar om detta. Du kan till exempel besöka Tuol Sleng, museet för folkmordet, som under regimstyret var ett tortyrfängelse; eller Choeung Ek, även känt som ”Dödens Fält”, där 17 000 människor avrättades och kastades i massgravar. Även om det kan vara känslomässigt tunga besök är sevärdheterna en del av Kambodjas moderna historia.

Lyckligtvis har Phnom Penh också flera ”positiva” sevärdheter.

Mitt i staden ligger kungapalatset med den berömda silverpagoden, vars golv är belagt med 5 000 skärvor av rent silver. I byggnaden finns också en fantastisk buddhastaty i guld, klädd i mer än 9 500 diamanter.

Om du har tid över kan du besöka en av de lokala marknaderna eller prova på de kambodjanska maträtterna i ett av de många gatuköken, nudelshopparna eller restaurangerna.

Angkor Thom och Angkor Wat

I norra Kambodja, norr om Siem Reap kan du uppleva Angkor-komplexet som är en av de viktigaste arkeologiska platserna i Sydostasien och finns med på UNESCOs världsarvslista.

Komplexet består bland annat av Angkor Thom, som från 1100-talet till 1300-talet var huvudstad i Khmerriket, ett av historiens största riken. Under sin storhetstid sträckte sig Khmerriket från Vietnam i öster till Myanmar i väster, och huvudstaden hade under sin storhetstid mellan 750 000 och en miljon invånare. I Angkor Thom kan du till exempel se Bayontemplet vars 216 stenhuvuden betraktar besökarna med gåtfulla leenden.

Söder om Angkor Thom ligger komplexets största attraktion, Angkor Wat, som är en av Kambodjas största sevärdheter och det mest praktfulla av alla tempel från Khmerriket. Det är ett arkitektoniskt mästerverk från 1100-talet som sägs ha krävt 300 000 man, 6 000 elefanter och 37 år för att uppföra. Angkor Wat är ett måste att besöka på din resa till Kambodja.

Solsemester i Kep

I sydvästra Kambodja ligger den charmiga kuststaden Kep, en av Kambodjas bäst bevarade hemligheter.

Under kolonialtiden var staden en populär semesterstad för den franska eliten, men Keps charmiga semesterstämning försvann när Röda khmererna tog makten över landet 1975.

I dag är dock Kep på väg tillbaka på kartan med sina vackra stränder, sitt franska arv och den fantastiska avkopplande atmosfären – det är perfekt att avsluta en upplevelserik resa i denna charmiga kuststad.

Andra höjdpunkter i Kambodja

Kambodja har många intressanta sevärdheter. På våra resor kan du också uppleva detta:

  • I nordvästra Kambodja ligger Siem Reap som är en språngbräda till Kambodjas största sevärdhet: Angkor-komplexet. Men även staden i sig bjuder på intressanta marknader och en fantastisk solnedgång vid antingen Phnom Bakheng eller Pre Rup.
  • Ett besök i en by är ett spännande möte med en vardag som ligger oändligt långt från livet här hemma. Vid ett bybesök har du möjlighet att möta lokalborna, såväl genom att delta i byns aktiviteter som när du äter en välsmakande lunch hemma hos en av familjerna i byn.
  • Battambang är en mindre välbesökt stad, men spännande att upptäcka. Här kan du bland annat se fransk kolonialarkitektur. Utanför staden kan du besöka Phnom Banan. Härifrån har du en makalös utsikt över de frodiga landskapen. Du kan också besöka Ek Phnom, där du kan utforska ruiner från det imponerande khmertemplet.

Kombinera med Vietnam eller Vietnam och Laos

En av våra resor kombinerar Angkor Wat i Kambodja med Vietnam. Dessutom kan du på en av våra resor besöka det tidigare Indokina, där du förutom Kambodja också besöker Vietnam och Laos.

Vietnam

I Vietnam kan du uppleva en mångfald utan dess like och UNESCO-skyddad natur och arkitektur, moderna städer och vackra, exotiska stränder.

Du kan bland annat se fram emot:

  • Hanoi, Vietnams huvudstad, som är en storstad full av kontraster och atmosfär. Här kan du uppleva en härlig blandning av vackra byggnader från kolonialtiden och historiska tempel som ligger sida vid sida med moderna byggnader.
  • Ha Long-bukten är en av Vietnams största sevärdheter och finns med på UNESCOs världsarvslista. I den cirka 1 500 km2 stora bukten reser sig grönklädda kalkstensklippor lodrätt upp i luften. Upplev bukten från ett traditionella fartyg i trä.
  • I centrala Vietnam kan du uppleva kolonialstaden Hoi An. Hoi Ans gamla stadsdel är ett av UNESCOs världsarv och staden är en av Asiens bäst bevarade historiska städer, eftersom den skonades från bomber under Vietnamkrigen. Här kan du också se det japanska, kinesiska och indiska inflytandet i byggnadsstilen.

Laos

I Laos hittar du det traditionella och autentiska Asien, och här får du uppleva en avkopplande atmosfär, som präglas av buddhistisk kultur och buddhistiska traditioner.

Luang Prabang var tidigare en kungastad och i dag finns den med på UNESCO:s världsarvslista. Staden är en unik blandning av fransk kolonialtidscharm och traditionell arkitektur. Om du går upp tidigt på morgonen kan du uppleva flera hundra munkar vandra genom stadens gator för att samla allmosor.

En bit utanför Louang Prabang kan du besöka det vackra vattenfallet Kuang Si, där det finns möjlighet att bada i de naturliga poolerna eller besöka centret för malajbjörnarna.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om våra resor till Kambodja? Under varje resa kan du läsa mer om dess höjdpunkter, se dagsprogram, priser och mycket mer.

Har du några frågor?

Du kan läsa mer om Kambodja på vår sida med Praktisk information.

Om du har fler frågor om Kambodja, våra andra resmål i Ost- & Sydostasien eller om något helt annat är du varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter.

Vi ser fram emot att hjälpa dig på ditt livs resa!

Asiatours.se – Äventyrliga Rundresor

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.