Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Ost- och SydostasienMaldiverna
Maldiverna

Resor till Maldiverna

Drömmer du om att åka på ditt livs solsemester?

På våra resor till Maldiverna upplever du kritvita sandstränder, kristallklart blått vatten och vackra korallrev. Här skämmer du bort alla dina sinnen!

Se alla våra resor till Maldiverna nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 08-124 103 68.

Våra resor

Därför ska du resa till Maldiverna:

Maldiverna är ett självständigt örike, som ligger sydväst om Sri Lanka i Indiska oceanen.

Ögruppen består av 1 190 vackra öar, varav ca 200 är bebodda. Öarna är indelade i 26 ögrupper, som kallas ”atoller”.

De flesta förknippar Maldiverna med paradisstränder som sjuder av förstklassiga solsemesterupplevelser på bildsköna, vita stränder vid kristallklart vatten, där ett fantastiskt korallrev med ett spännande liv gömmer sig. Och det är precis vad du får här!

Drömmer du om att uppleva några av världens vackraste omgivningar?

Skäm bort dig själv med lyx och romantik på vackra Maldiverna!

Våra rundresor på Maldiverna

Gör antingen en resa med Maldiverna som enda resmål eller kombinera med Sri Lanka.

Observera att om du väljer till Maldiverna på vår resa ”Sri Lanka med barn” bor du istället på den familjevänliga resorten Bandos Island, och inte på Summer Island, som beskrivs nedan.

Nedan kan du läsa mer om vad du kan uppleva på våra resor.

Maldiverna – den perfekta solsemestern

Maldiverna är ett öparadis, och den främsta anledningen att besöka Maldiverna är paradisstränderna och möjligheten att vara på den perfekta platsen för en solsemester.

Vi använder prisbelönta Summer Island Resort som ligger på ön Ziyaaraiyfushi i North Malé-atollen, ca 45 minuters båtfärd från huvudstaden Malé.

Många av öarna på Maldiverna är såklart resort-öar, vilket innebär att de olika resorterna har sin egen ö.

Därför är Summer Island också den enda resorten på Ziyaaraiyfushi, och här finns massor med plats för att njuta av de många soltimmarna på de vackra stränderna. Summer Island kallar till och med sig själva för ett barfotaparadis. Så ta av dig skorna och njut av att känna den härliga sanden under dina fötter.

Förutom de avkopplande timmarna i solstolen finns det massor av möjligheter till aktiviteter på stranden, i vattnet och på resorten.

  • Hyr snorkelutrustning på resorten och utforska den fantastiska världen under vattenytan, där tropiska, regnbågsfärgade fiskar gömmer sig.
  • Besök resortens gym som har moderna träningsmaskiner, ta en kajaktur, en tur på paddle board, eller gå en promenad längs vattnet i den härliga, vita sanden.
  • Som pricken över i:et på din resa kan du boka en lyxig spabehandling, så att du kan koppla av ännu mer – om det ens är möjligt.

Andra höjdpunkter på Maldiverna

Om du vill utforska lite mer av Maldiverna kan boka olika utflykter utanför Ziyaaraiyfushi Island på egen hand eller via resorten.

  • Summer Island är perfekt för dykning, eftersom ligger nära många av de bästa dykställena på Maldiverna. Följ med öns dykskola på en utflykt till exempelvis Manta Point, där de stora djävulsrockorna kommer i flockar under den nordöstra monsunsäsongen.
  • Utforska Maldivernas huvudstad Malé. Här hittar du massor av sevärdheter, som the National Museum, Grand Friday Mosque och flera restauranger och marknader, till exempel Malé Fish Market och Malé Local Market.
  • Åk på en kombinerad solnedgångs- och delfinkryssning, där du kan ha turen att uppleva de leksugna delfinerna på nära håll medan solen går ner i horisonten.

Kombinera med Sri Lanka

Det är endast en 1,5 timme lång flygresa mellan Sri Lanka och Maldiverna, och därför passar det perfekt att kombinera Maldiverna med Sri Lanka. Se vilka resor som ger den här möjligheten under de enskilda resorna till Sri Lanka.

I Sri Lanka finns riktigt många fantastiska upplevelser på en förhållandevis liten yta.

Några av höjdpunkterna inkluderar:

  • Den 200 meter höga Lejonklippan, Sigiriya, som är Sri Lankas mest besökta historiska sevärdhet och en av världens vackraste ruiner, som bjuder på en otroligt vacker utsikt från toppen – som du når efter att ha bestigit ca 1 000 trappsteg.
  • Sri Lankas kulturella huvudstad Kandy, där du bland annat kan få en inblick i hur man gör te, samt ett besök i Tandtemplet, där man, enligt legenden, bevarar Buddhas ena hörntand.
  • Safari i Sri Lankas äldsta nationalpark Yala Nationalpark. Här lever 44 olika däggdjursarter och 215 olika fågelarter, och det finns många möjligheter att uppleva det lankesiska djurlivet.

Om du har frågor

Vi har samlat information och svar på praktiska frågor om Maldiverna på vår sida med praktisk information.

Om du har fler frågor om Maldiverna, våra andra resmål eller om något helt annat är du varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter.

Vi ser fram emot att ge dig ditt livs resa!

Asiatours.se – Äventyrliga rundresor

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.