• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
11 dagar

En bit av Bali

För dig som vill byta hotell och ha fria dagar, då du själv bestämmer aktiviteterna. Insup stämningen i Ubud och upplev tempel och pittoreska risterrasser. Avsluta på Sanurs gyllene stränder.

Vi stödjer hållbar utveckling. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

En bit av Bali En bit av Bali
11 dagar

En bit av Bali

För dig som vill byta hotell och ha fria dagar, då du själv bestämmer aktiviteterna. Insup stämningen i Ubud och upplev tempel och pittoreska risterrasser. Avsluta på Sanurs gyllene stränder.

Vi stödjer hållbar utveckling. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg t/r från Sverige till Denpasar
 • 8 nätter på 4-stjärniga hotell
 • 8 x frukost (dag 3–11)
 • Lokal engelsktalande guide på transfer och utflykter
 • Färd i minibuss eller buss med aircondition
 • Alla nämnda transfers och utflykter sker i internationella grupper på 1-14 personer och endast med Asiatours egna gäster
 • Möjlighet att förlänga med extra nätter i Sanur
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare

Omfattande utflyktspaket:

 • Det heliga vattentemplet Tirta Empul i Tampaksiring
 • Tegalalangs bildsköna risterrasser
 • Konsthantverksbyarna Mas och Batubulan
 • Inträde och avgifter till ovan nämnda sevärdheter

Kortfattat om resan

Denna fyrstjärniga resa passar dig som vill byta hotell och ha fria dagar då du själv bestämmer aktiviteterna och tempot på din semester.

Resan börjar i den charmiga och förtrollande konstnärsstaden Ubud, som är vackert belägen i Balis högland och omgiven av gräsgröna risfält, floder och heliga tempel. Ubud är Balis kulturella hjärta och staden präglas av ceremoniella tåg och traditioner. Du tillbringar dagarna som du vill och kan välja och vraka mellan flera spännande tilläggsturer.

Från Ubud går resan till det heliga vattentemplet Tirta Empul, Tegalalangs enastående risterrasser och små spännande konsthantverksstäder, där du upplever de duktiga träsnidarna och stenhuggarna.

Resan avslutas med en härlig solsemester i Sanur, där du kan koppla av och njuta av den 5 kilometer långa gyllene sandstranden, läsa en bok under en vajande palm och bada i det lugna vattnet.

Du har möjlighet att förlänga resan med en vistelse på Gili Trawangan, Nusa Lembongan, Komodoöarna eller i Singapore.

Välj denna resa eftersom...

 • Du får en försmak av Bali med lediga dagar i programmet, då du antingen kan köpa till tilläggsutflykter eller utforska i eget tempo
 • Få en inblick i Balis andliga kultur vid det heliga vattentemplet Tirta Empul, där rökelsen fyller luften med sin doft
 • Förälska dig i den charmiga och natursköna staden Ubud och upplev duktiga konsthantverkare och de vackra, gröna rismarkerna
 • Avrunda resan i de lugna, blå vågorna på en avkopplande solsemester vid Sanurs härliga sandstränder

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från vald flygplats

I dag flyger du mot gudarnas ö, Bali, med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Bali – Ubud

Du landar på Balis internationella flygplats, Ngurah Rai, i huvudstaden Denpasar. Vid ankomst går du igenom passkontrollen, där du får ditt kostnadsfria turistvisum. I ankomsthallen väntar sedan din leende och tillmötesgående guide med en Asiatours-skylt, och du känner genast av den balinesiska gästfriheten.

Tillsammans med din guide åker du till hotellet i den natursköna staden Ubud, som även är Balis kulturella hjärta, där traditioner och ceremoniella tåg präglar vardagen. Efter incheckning tillbringar du resten av dagen som du vill.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 3-4: Fria dagar i Ubud

Det finns inga planerade utflykter och du kan därför ta dagarna i egen takt och själv bestämma aktiviteterna.

Ubud ligger i det vackra kuperade höglandet omringad av floder, klyftor och gräsgröna risfält och risterrasser.

På gator och i tempel utspelar sig ofta ceremoniella tåg, där du kan uppleva balineserna i sina fina traditionella dräkter på väg till det lokala templet med offergåvor till de hinduistiska gudarna Brahma, Shiva och Vishnu. Det är en riktigt härlig och stämningsfull upplevelse.

Ubud är också Balis centrum för konst och många konstnärer har slagit sig ner i staden, som har mängder av konstgallerier och små butiker med lokalt konsthantverk i både trä, glas och keramik. Är det inte konsthantverk du förälskar dig i så är det kanske väskor, smycken eller ekologiska skönhetsprodukter.

En av Ubuds populära attraktioner är apskogen, som ligger i ett skyddat tempelområde. Här lever hundratals vilda makaker. Se till att gömma undan mat, dryck och solglasögon i väskan så att de fräcka aporna inte frestas att komma alltför nära.

När mörkret faller om kvällen kan du besöka en av Ubuds många fantastiska restauranger, varav flera är ekologiska, och avsluta med en drink eller en kopp kaffe på en av de trivsamma barerna eller ett av de mysiga kaféerna, där du kan insupa den lokala stämningen.

Du kan också tillbringa kvällen på Ubuds palats och uppleva en läcker balinesisk dansföreställning, som skildrar historier från hinduismen med traditionell musik och sång. Här kan bland annat nämnas “Barong”, som skildrar kampen mellan det goda och det onda med dansare iförda skräckinjagande masker, och “Legong”, vilket är den milda och feminina dansen utförd av kvinnor och med behagfulla rörelser.

Vi har samlat en rad spännande tilläggsturer, som du kan läsa mer om nedan.

Dag 5: Ubud – Tirta Empul-templet – Tegalalangs risterrasser – Konsthantverksbyar – Sanur

I dag tar du farväl av Ubud och efter en härlig frukost checkar du ut från hotellet och hämtas av din guide och chaufför, som tar dig med på en spännande halvdagsutflykt kring Ubud.

Första besöket är vattentemplet Tirta Empul i Tampaksiring som ligger vid tolv naturliga källor. Templet är otroligt vackert med fina skulpturer och fiskdammar fyllda med karpar. Huvudattraktionen är bassängen med det heliga vattnet, där du kan bada och rena själen tillsammans med lokalborna, som ger offergåvor och tänder rökelsepinnar som fyller luften med sin doft.

Nästa stopp är Tegalalangs berömda risterrasser, som är några av öns absolut vackraste. Här har du en fenomenal utsikt och möjlighet att ta enastående bilder.

Härefter körs du till de små konsthantverksbyarna Mas och Batubulan, som har varsitt specialområde. I Mas utöver träsnidarna sitt yrke och i Batubulan kan du uppleva stenhuggarna.

Sedan reser du mot Sanur för några härliga dagar vid stranden, där du kan smälta resans många upplevelser och intryck.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 6-9: Solsemester i Sanur

Sanur är Balis mest populära badort och har lyckats att hålla fast vid sin avkopplade och trivsamma stämning. Stadens stora dragplåster är den 5 kilometer långa, breda och gyllene sandstranden som är känd för sina lugna och mjuka vågor. Stranden skyddas nämligen av ett korallrev en bit ut, vilket gör den otroligt barnvänlig. Här kan du bada i det varma vattnet och njuta av solen på en solstol, eller läsa en bra bok under de vajande palmerna.

Längs stranden går den inbjudande strandpromenaden med små butiker som säljer bland annat trähantverk, kläder och andra souvenirer.

På stadens huvudgata hittar du trivsamma kaféer, restauranger och butiker. Lämnar du huvudgatan kommer du ner på de små sidogatorna, där du kan uppleva det lokala livet och små hus som ligger sida vid sida med stadens fina tempel.

På kvällen kan du njuta av solnedgången från stranden, där de många lokala fiskebåtarna och den lilla paviljongen skapar den perfekta kulissen.

Dag 10: Hemresan börjar

Efter en praktfull semester har det blivit dags att resa hem till Sverige. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen i Denpasar, varifrån du flyger till Europa med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 11: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en praktfull och avkopplande semester.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Förlängning med solsemester på Nusa Lembongan, 3 nätter

Nusa Lembongan är en liten tropisk paradisö på endast 8 kvadratkilometer som ligger 45 minuter med båt från Bali. Här kan du varva ner och bara njuta av de fina gyllene sandstränderna, det klara havet, vajande palmer och den vilda naturen med kaktusar och klippformationer. Ön är även känd för de fina snorklings- och dykmöjligheterna. Det finns bara få bilar på den lilla ön och du tar dig enklast runt på cykel.

Huvuddelen av den nordöstra delen av ön är täckt av mangroveträd, som har en viktig funktion för ekosystemet i området och bidrar till att ge liv åt de många korallerna. Du kan ta en rofull båttur genom mangroveskogen antingen i kajak eller i en liten båt.

Många av öns invånare lever på att odla havstång. När tidvattnet drar sig tillbaka dyker tångfälten upp och du kan se bönderna samlas för att plocka tången.

Du kan förlänga solsemestern med ytterligare nätter efter dina önskemål.

Förlängning med solsemester på Gili Trawangan, 4 nätter

Om du vill avsluta resan med en vistelse på en paradisö är Gili Trawangan ett bra alternativ.

Gili Trawangan, även kallad Gili T, är den mest populära av de tre Giliöarna. Gili Trawangan har främst blivit så populär tack vare de goda möjligheterna till dykning och snorkling i havet runt ön. Här kan du uppleva både havssköldpaddor, färgglad fisk och kanske även revhaj. Ön är även känd för sina härliga stränder som bjuder in till ren avkoppling. Lägg dig på en solstol och sug åt dig av solens varma strålar eller njut av en drink i en av de många sittsäckarna i skuggan av en kokospalm.

På dagen råder här en avslappnad atmosfär, och på kvällen är det fullt av liv och glad stämning på de många små restaurangerna och barerna. På öns västra sida kan du njuta av den vackra solnedgången över Bali och om du har tur och vädret är klart kan du se ända till vulkanen Agungberget på Bali. Det är en upplevelse du aldrig kommer att glömma! Här finns inga asfalterade vägar och bilar utan istället cyklar och hästvagnar.

Gili Trawangan har med andra ord allt du behöver för en avkopplande solsemester.

Observera att du på den här förlängda resan tillbringar tre nätter på Gili Trawangan och en natt i Sanur.

Upplev Komodo och västra Flores, 4 nätter

Komodo är hem åt de stora komodovaranerna. Komodovaranen är världens största nu levande ödleart. Den kan bli upp till tre meter lång och väga upp till 165 kg. Trots sin storlek kan komodovaranen röra sig i en hastighet på upp till 20 km/t – och den är både köttätande, aggressiv och har en tämligen brutal jaktteknik. Ändå står ett besök hos varanerna på önskelistan hos många turister. Det är faktiskt inte varje dag man ser världens största ödla, som har överlevt här på öarna i drygt 10 miljoner år! Utöver komodovaraner kan man på Komodoön se både bufflar, vildsvin, hjortar, makaker, vackra fåglar och en natur som är både vacker och kärv. Vattnet är kristallklart och havet är fullt av färgglada fiskar och koraller. Komodo är klassad som nationalpark och står med på UNESCOS världsarvslista över skyddsvärda naturområden.

Förlängningen består av en heldagsutflykt till Komodoön, snorklingstur vid Pink Beach och Kelor Island samt en heldagsutflykt i västra Flores med Cunca Rami-vattenfallet, Batu Cermin-grottan och besök på en lokal marknad.

Observera att du på den här förlängda resan tillbringar tre nätter i Labuan Bajo i Flores och en natt i Sanur i Bali.

Åldersgränsen är 7 år.

Observera: Denna förlängning är inte tillgänglig i perioderna 20–27 maj 2020 och 30–31 juli 2020.

Storstadsförlängning i Singapore, 3 nätter

Förläng resan med en spännande storstadssemester i Singapore och fall pladask för Österns toppmoderna metropol.

Den lilla ö-staten är endast 721,5 kvadratkilometer  stor, vilket gör den till Sydostasiens minsta land. Men vad det lilla välutvecklade landet saknar i storlek kompenserar det med upplevelser.

Se fram emot att uppleva arkitektoniska Marina Bay Sands, strosa i det gröna andningshålet Gardens by the Bay, shoppa loss på Orchard Road, dricka Singapore Slings på Raffles Hotel och njuta av den fenomenala utsikten över de många futuristiska skyskraporna och hamnen från det 165 meter höga pariserhjulet Singapore Flyer.

Singapore är en smältdegel av kulturer och folk lever med respekt och förståelse för varandra med buddhistiska tempel, moskéer, kyrkor och hindutempel liggandes sida vid sida. Stadens mångfald präglar de charmiga stadsdelarna Little India och China Town, samt det arabiska och malajiska kvarteret Kampong Glam. Här kan du insupa stämningen medan du förförs av de fina, färgrika husen och doften av kryddor och jasmin.

Det mångkulturella samhället speglas även i de många utsökta matupplevelserna runt omkring i staden. Gillar du äkta gatumat kan du besöka en av de kända matmarknaderna, ett så kallat hawker center. Föredrar du exklusiva Michelin-restauranger kan du ta vägen förbi den unika matgatan Keong Saik Road och uppleva några av Singapores bästa restauranger.

Andra populära och hippa kvarter är färgrika Haji Lane i Kampong Glam och art deco-området Tiong Bahru. Båda kvarteren är kända för sina trivsamma kaféer, spännande restauranger och butiker samt elegant gatukonst.

En stor kontrast till det pulserande storstadslivet är den lilla ön Sentosa Island som bjuder på härliga sandstränder och ett otal sevärdheter och aktiviteter för hela familjen, bland annat Universal Studios och olika äventyrsparker.

Låter Singapore lockande?

Tillägg för enkelrum 4 640 kr
Rabatt vid större grupper
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Mira Lindholm

Skriv till:
info@asiatours.se

Ring till:
08-124 103 68

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Asiatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Långvarigt samarbete med ett stort nätverk av partner i Asien

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Asiatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.