• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
12 dagar

Familjesemester i Vietnam

En familjevänlig resa med få hotellbyten, en minikryssning i Ha Long-bukten, Golden Bridge, Ba Na Hills äventyrspark och avslutning i den charmiga kuststaden Hoi An med möjlighet till solsemester.

 

Vi stödjer hållbar utveckling. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Familjesemester i Vietnam Familjesemester i Vietnam
12 dagar

Familjesemester i Vietnam

En familjevänlig resa med få hotellbyten, en minikryssning i Ha Long-bukten, Golden Bridge, Ba Na Hills äventyrspark och avslutning i den charmiga kuststaden Hoi An med möjlighet till solsemester.

 

Vi stödjer hållbar utveckling. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Hanoi och hem från Da Nang
 • 7 nätter på 3-stjärniga hotell
 • 1 natt på det 4-stjärniga fartyget Aphrodite Cruises i Ha Long-bukten
 • 1 natt i sovkupé med 4 bäddar på tåget Livitrans från Hanoi till Da Nang. Mot en tilläggsavgift har du möjlighet att flyga i stället för att åka tåg
 • 9 x frukost (dag 3–11)
 • 2 x lunch (dag 5 och 9)
 • 1 x middag (dag 5)
 • Lokal engelsktalande guide på transfer och utflykter
 • Färd i bil, minibuss eller buss med aircondition
 • Alla nämnda transfers och utflykter sker i internationella grupper på max 14 personer och endast med Asiatours egna gäster
 • Möjlighet till förlängning av resan med solsemester på ön Phu Quoc eller med extra dagar i den sprudlande storstaden Ho Chi Minh-staden (f.d. Saigon), varifrån du kan göra en dagsutflykt till Mekongdeltat
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare

Omfattande utflyktspaket:

 • Stadsrundtur i Hanoi med Litteraturens tempel, Ngoc Son-templet, Röda bron, Hoan Kiem-sjön, tur i riksha i det gamla kvarteret och vattendockteater
 • 2-dagars minikryssning i Ha Long-bukten
 • Besök hos en vietnamesisk familj i byn Cam Thanh utanför Hoi An, segeltur i bambubåt och lyktverkstad
 • Heldagsutflykt till Golden Bridge vid Da Nang och Ba Na Hills äventyrspark med åktur i linbana över djungel och vattenfall i en fantastisk natur
 • Inträde och avgifter till ovan nämnda sevärdheter

Kortfattat om resan

Vietnam är ett fantastiskt spännande land att resa i för hela familjen. Denna familjevänliga resa är tillrättalagd så att det bara är några få byten mellan de olika platserna och hotellen, medan utflyktsprogrammet är framtaget så att både de yngsta och de äldsta i familjen kan följa med. Det har lagts in flera fria dagar, då du själv bestämmer tempot och aktiviteterna.

Under denna familjesemester upplever du essensen av Vietnam i både det norra och det centrala Vietnam. I den stämningsfulla huvudstaden Hanoi kan du bland annat luta dig tillbaka i en riksha och insupa de många intrycken under ren åktur genom det gamla exotiska kvarteret. Du kan se fram emot enastående natur under en 2-dagars minikryssning i den ikoniska Ha Long-bukten med besök i en av de imponerande grottorna. Turen avslutas i den charmiga och mysiga kuststaden Hoi An med dess karaktäristiska gula hus och färgrika lyktor, där det bara är några få kilometer till havet och den härliga sandstranden.

Slutligen har du möjlighet att förlänga resan med solsemester på ön Phu Quoc eller med extra dagar i den sprudlande storstaden Ho Chi Minh-staden (f.d. Saigon), varifrån du även kan göra en dagsutflykt till Mekongdeltat.

Välj denna resa eftersom...

 • Familjevänlig resa med få hotellbyten, ett familjevänligt utflyktsprogram och flera fria dagar då ni själva bestämmer tempot och aktiviteterna
 • Upplev den stämningsfulla huvudstaden Hanoi, en 2-dagars minikryssning i den ikoniska Ha Long-bukten, Golden Bridge vid Da Nang, Ba Na Hills äventyrspark och solsemester i charmiga Hoi An
 • Om ni är 4–5 personer i familjen erbjuder hotellen familjerum eller två rum vid sidan om varandra med en dörr emellan
 • Förläng resan med solsemester på den exotiska ön Phu Quoc eller med extra dagar i den pulserande storstaden Ho Chi Minh City (f.d. Saigon), varifrån du kan göra en dagsutflykt till Mekongdeltat

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från vald flygplats

I dag flyger du mot Hanoi med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Hanoi

När du anländer till flygplatsen i Hanoi går du igenom passkontrollen och hämtar sedan ditt bagage. I ankomsthallen väntar guiden med en Asiatours-skylt med ditt namn och du körs till ditt hotell. Resten av dagen tillbringar du som du vill, och hela familjen kan i lugn och ro koppla av efter den långa flygresan.

Vietnams huvudstad Hanoi hälsar dig välkommen med en värld av intryck. Här finns breda boulevarder med massor av träd, Hoan Kiem-sjön som en vacker oas i hjärtat av staden, det gamla exotiska kvarteret med små annorlunda butiker, det franska kvarteret med vackra byggnader från kolonialtiden och ett myller av rikshor och skotrar.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 3: Sightseeing i Hanoi

Förmiddagen tillbringar du som du vill. Du kan t.ex. ta en promenad vid Hoan Kiem-sjön, där det i de gröna områdena utspelar sig ett rikt lokalliv med vietnameser som utför tai-chi eller roar sig med brädspel i skuggan av träden.

Eftermiddagens sightseeingtur inleds med ett besök vid en av Hanois mest ikoniska och pittoreska attraktioner: Litteraturens tempel, som uppfördes år 1070 som universitet till ära för Konfucius lära. Templet är ett praktexempel på traditionell vietnamesisk arkitektur. I dag kommer de unga studenterna hit för att bland annat be om lycka och framgång med sina studier. Området är en skön och fridfull oas mitt i storstaden och består av fem gårdar, varav de två första pryds av vackra trädgårdar med gamla träd, små dammar och små djurskulpturer.

Sedan kan du luta dig tillbaka medan turen går vidare i riksha (cykeltaxi) genom det gamla stämningsfulla kvarteret till ännu en av stadens oaser: Hoan Kiem-sjön. Här går du över den karaktäristiska röda bron, Huc, som leder fram till den lilla ön i sjön där Ngoc Son-templet tronar. Du får höra historien om en legendarisk kejsare, ett magiskt svärd, en jättesköldpadda och hur sjön fick sitt namn.

Turen avrundas med en föreställning i den gamla traditionella konstarten som Hanoi är särskilt känd för, nämligen vattendockteater, vilket är en rolig upplevelse för hela familjen.

Dag 4: Tillbringa dagen i Hanoi som du vill

Det finns inget program planerat så det står dig fritt att utforska Hanoi på egen hand, eller också kan du köpa en av våra tilläggsutflykter.

Du kan ta en tur i det charmiga gamla kvarteret med de 36 gatorna, som ursprungligen hade namn efter de varor som såldes där, t.ex. silvergatan, silkesgatan, korggatan och bonsaigatan. Här finns massor att handla och små spännande butiker. I den norra änden av det gamla kvarteret ligger Hanois största inomhusmarknad, Dong Xuan, som bågnar av souvenirer. Eller vad sägs om en tur i det franska kvarteret sydöst om Hoan Kiem-sjön? Där flankeras de vackra byggnaderna från den franska kolonialtiden, t.ex. Sofitel Legend Metropole Hotel och operahuset, av moderna kaféer och butiker.

Det etnologiska museet bjuder också på en fin upplevelse för både stora och små. Här får du en inblick i de 65 olika minoriteterna som Vietnams befolkning består av. Du upplever vietnamesernas livsstil i olika utställningar med kläder, matlagning, olika ceremonier, hantverk med mera. För barn är det särskilt roligt att besöka utomhusutställningen med olika typer av traditionella vietnamesiska hus, bland annat de karaktäristiska husen på långa pålar. Det finns även en lekplats med rutschkana och klätterredskap.

Dag 5: Hanoi – minikryssning i Ha Long-bukten

Efter frukost går turen till Ha Long-bukten, som står med på UNESCOS världsarvslista för sin stora skönhet. Efter 2,5 timmar är du framme och får njuta av en minikryssning i helt enastående natur. Här skjuter stora grönklädda kalkstensformationer upp ur havet och bildar tusentals öar i den vackra bukten, varav de flesta är obebodda. Efter incheckning på fartyget åker du ut på det gröna havet, medan det serveras en härlig lunch. Längs vägen stannar ni vid en av buktens spektakulära grottor, där hela familjen kan gå på upptäcktsfärd bland de lustiga formationerna av stalagmiter och stalaktiter. Det blir också tid för avkoppling i en solstol på fartygsdäcket. Innan middag finns det möjlighet att närvara vid eller delta i en demonstration av traditionell vietnamesisk matlagning. Njut av solnedgången från fartygsdäcket med en drink, eller fiska efter bläckfisk med barnen.

Dag 6: Ha Long-bukten – Hanoi – nattåg till Da Nang

Börja dagen med ett friskt morgondopp eller bara njut av det majestätiska landskapet som du har vaknat upp till. Gå i land på ön Ti Top, där du från toppen av bergsklippan har en fantastiskt utsikt över bukten och de omkringliggande öarna. Medan du njuter av en härlig brunch och seglar tillbaka mot fastlandet kan du insupa de sista intrycken. Med fast grund under fötterna går åkturen tillbaka till Hanoi, dit du ankommer mitt på eftermiddagen. Resten av eftermiddagen tillbringar du som du vill i Hanoi, tills du på kvällen åtföljs till tågstationen för din vidare resa till Da Nang.

Nattåget avgår från Hanoi kl. 19.30 och anländer i Da Nang kl. 11.05 nästa dag.

Mot en tilläggsavgift finns det möjlighet att uppgradera till flygresa i stället för att ta nattåget mellan Hanoi och Da Nang. Denna uppgradering inkluderar en extra natt i Hoi An.

Dag 7: Da Nang – Hoi An

Du vaknar upp medan tåget snor sig genom vackra frodiga landskap, som på den sista sträckan efter Hué även sträcker sig längs kusten.

Vid ankomst till tågstationen i Da Nang möts du av en guide och körs cirka 1 timme till hotellet i Hoi An. Resten av dagen tillbringar du som du vill. Hela familjen kan njuta vid hotellets pool eller utforska den charmiga stadskärnan, som ligger bara 5 kilometer från kusten och stranden.

De flesta förlorar snart sitt hjärta till den färgrika och trivsamma staden Hoi An, som har en helt unik stämning. Hoi An är i synnerhet känd för sin arkitektur, sin silkesproduktion, sina fantastiska skräddare och den gamla stadsdelen.

Floden Thu Bon går genom den gamla stadsdelen, där du även hittar en labyrint av små mysiga gator. Det är tydligt hur de tidigare kolonialmakterna har satt sin prägel på stadsdelen med färgrika lyktor, japanska hus, kinesiska tempel och franska, gula köpmanshus, vilket har gjort att staden står med på UNESCOS världsarvslista. Butiker, gatukök, kaféer och restauranger ligger likt pärlor på ett band och här kan du enkelt fördriva flera timmar. Även om det är livligt på gatorna och många turister naturligt strömmar hit, råder det en lugn stämning och stadsdelen har behållit sin äkthet och charm.

Dag 8: Hoi An – besök hos familj i byn Cam Thanh

Efter en härlig frukost på hotellet kan du se fram emot en förmiddag, då du kommer riktigt nära lokallivet i en liten by 5 kilometer utanför Hoi An. Du hämtas av guiden och körs ut i de gröna landskapen och förbi böljande risfält till byn Cam Thanh, som framför allt är känd för sina hus med tak flätade av grenarna från kokospalmer. Du kommer till en lokal familjs hus där du får höra om livet på landet. Sedan går du ombord på en av de karaktäristiska runda korgbåtarna tillverkade av bambu. En lokal fiskare visar dig hur du navigerar i de små båtarna och kastar nät för att fånga krabbor. Tillbaka på fast mark är det dags för en liten paus, då du serveras en härligt färsk kokosnöt innan resan går vidare till en lyktverkstad. Tillverkning av lyktor är ett av de stoltaste traditionella hantverken i Hoi An. Här får du en demonstration i hur en lykta tillverkas innan du får möjlighet att skapa en egen. Därefter går turen tillbaka till Hoi An.

Resten av dagen tillbringar du som du vill. Du kan koppla av vid poolen på hotellet, ta en tur till stranden, gå på upptäcktsfärd i Hoi An eller köpa en av våra tilläggsutflykter.

Dag 9: Heldagsutflykt till Golden Bridge med fantastisk natur och Ba Na Hills med äventyrspark

I dag väntar dig en äventyrlig dag med enastående upplevelser för både stora och små. Den pittoreska naturen vid Ba Na Hills i Truong Son-bergen imponerar på de flesta och du känner fjärilarna i magen när du i linbanan glider fram över både djungel och vattenfall upp till den spektakulära Golden Bridge, som svävar majestätiskt i luften. På toppen av berget finns det underhållning för hela familjen i äventyrsparken, som har ett rikt urval av attraktioner.

Guiden hämtar dig på hotellet efter frukost och efter cirka 1,5 timmars åktur ankommer du till linbanan, som tar dig på en mycket vacker tur upp till 1 400 meters höjd. En imponerande syn möter dig på toppen, där den gyllene bron plötsligt dyker upp, svävande på två stora händer uthuggna i sten. Bron stod färdig 2018 och har snabbt blivit världsberömd för sin spektakulära utformning mitt i ett magiskt bergsområde. Den designades till att likna Guds händer, som lyfter upp en bit av jorden till sig likt en stig i himlen. Området vid linbanans mellanstation etablerades ursprungligen 1919 av den franska kolonialmakten och användes bland annat för att lagra vin. De kyligare temperaturerna, som normalt ligger 10 grader under temperaturen nere vid kusten, gjorde området perfekt för detta. Här har du tid att gå runt i de vackra och färgrika blomsterträdgårdarna, som även kallas ”Le Jardin d’Amour”, ”kärlekens trädgård”. Där sitter även en enorm vit Buddha och ser ut över bergskanten och de frodiga kullarna. Vidare med linbanan upp till toppen av berget hälsas du välkommen av slottstornen. Du befinner dig nu i hjärtat av parken och ett äventyrligt landskap med olika teman öppnar sig för dig, bland annat karneval i Rio, en fransk by, ett japanskt tehus och mycket mer. Här har du fri tillgång till de flesta attraktionerna för både barn och vuxna. Efter en härlig lunch kan du på egen hand ge dig ut bland attraktionerna, gå runt och njuta av omgivningarna, hitta souvenirer eller vila benen en stund på ett av de många kaféerna och de fina restaurangerna eller i ett lugnt hörn av parken, t.ex. vid Linh Ung-pagoden.

Mättad av intryck går turen mot Hoi An och du är tillbaka på hotellet sent på eftermiddagen. Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Dag 10: Tillbringa dagen i Hoi An som du vill

Dagen tillbringar du som du vill och kan själv bestämma dagens program. Du kan koppla av vid poolen eller på stranden, köpa tilläggsutflykter eller strosa runt i staden.

Utforska de små gatorna i den gamla stadsdelen bland de gula köpmanshusen med små butiker och lokalt konsthantverk, mysiga kaféer och restauranger och fridfulla gårdar med fina tempel. Du kan också besöka den japanska bron vid Thu Bon-floden, som förbinder det kinesiska och det japanska kvarteret.

Dag 11: Hemresan börjar

Du hämtas upp på hotellet och körs i cirka 45 minuter till flygplatsen i Da Nang, varifrån du flyger hemåt med mellanlandning(ar) på vägen. Alternativt kan du förlänga resan med solsemester på ön Phu Quoc eller tillbringa ett par dagar extra i den sprudlande storstaden Ho Chi Minh-staden (f.d. Saigon), där du även har möjlighet att göra en dagsutflykt till Mekongdeltat.

Dag 12: Hemkomst

Du landar på vald flygplats efter en härlig semester.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Ho Chi Minh City (f.d. Saigon), 3 nätter

Upplev den pulserande storstaden Ho Chi Minh-staden (f.d. Saigon), där du möter en spännande blandning av både det moderna och det gamla med vackra kolonialtidsbyggnader flankerade av skyskrapornas skinande fasader, fina tempel och exotiska marknader. Se fram emot höjdpunkter som Notre Dame-katedralen, det gamla postkontoret designat av den berömda franska arkitekten Gustav Eiffel, Återföreningspalatset och stadens China Town. Ho Chi Minh-staden är i dag Vietnams ekonomiska dynamo, vilket tydligt speglas i de många eleganta butikerna, kaféerna och restaurangerna. Till slut är det i denna stad som du på allvar kan känna historiens vingslag från Vietnam-kriget.

Staden är dessutom en bra utgångspunkt för dagsresor till det frodiga Mekongdeltat eller de berömda Cu Chi-tunnlarna.

Förlängningen inkluderar 3 nätter på hotell inkl. frukost, flyg från Da Nang till Ho Chi Minh-staden samt transfer från och till flygplatsen.

Förlängning med solsemester på ön Phu Quoc, 3 nätter

Phu Quoc är Vietnams största ö och den ligger vid Vietnams västkust, i Siambuktens varma vatten. Ön har vackra, palmklädda gyllene sandstränder och täta, gröna skogar mitt på ön. Vattnet runt ön är kristallklart och ger stora möjligheter för att kunna bada i lugnt vatten. Vid An Thoi-öarna är det möjligt att dyka och snorkla i vackra korallrev. Den bästa tiden att besöka ön är från november till april.

Förlängningen inkluderar 3 nätter på hotell inkl. frukost, flyg till Phu Quoc samt transfer mellan flygplatsen och hotellet på Phu Quoc.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Tillägg för enkelrum 3 450 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Asiatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Långvarigt samarbete med ett stort nätverk av partner i Asien

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.