Tel: 08-124 103 68 | Mån - Fre 9 - 16
StartsidanResor till Ost- och SydostasienVietnamSaigon, djungel & badsemester
Sydvietnam | 13 dg:

Saigon, djungel & badsemester i Phan Thiet

Höjdpunkter på denna resa:

Ho Chi Minh City, Cu Chi-tunnlarna, Mekongdeltat, Nam Cat Thien nationalpark, Phan Thiet.

Följande ingår i resan:

 • Flygresa från Sverige till Ho Chi Minh City t/r
 • 10 nätter på 3- och 4-stjärniga hotelll eller lodger
 • Lokal engelsktalande guide på rundresan
 • 10 x frukost (dag 3–12)
 • 5 x lunch (dag 3, 5, 6, 7, 8)
 • 2 x middag (dag 6, 7)
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Dygnet runt-bemannad jourtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resen genomförs oavsett antal deltagare
 • Möjlighet att förlänga badsemestern i Phan Tiet

Omfattande utflyktspaket ingår:

 • Notre Dame-katedralen, det gamla postkontoret, Dong Khoi-gatan
 • Operahuset, Återföreningspalatset
 • Krigsmuseet, Thien Hau-pagoden, cyclo-tur genom Cholon
 • Binh Tay-marknaden
 • Cu Chi-tunnlarna
 • Mekongdeltat, kokosnötsplantage, xe loi-tur, kryssning
 • Safariturer i Nam Cat Tien Nationalpark
 • Entréer och avgifter till nämnda sevärdheter
Enkelrumstillägg: 5 800 kr
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper

Välj denna resa eftersom…

Sydvietnam bjuder på stora kontraster under denna 13-dagarsresa. Från Ho Chi Minh City till Nam Cat Tien Nationalpark, från Mekongdeltat till stränderna vid Phan Thiet. Ho Chi Minh City är Vietnams dynamiska metropol där det är liv och rörelse dygnet runt. Från miljonstadens hektiska liv beger du dig till Mekongdeltats fantastiska växtlighet, där åkrar och byar korsas av vattenvägar och därför är det lättast att arrangera flytande marknader. I den oexploaterade Nam Cat Tien nationalparken får du Sydvietnams frodiga natur och mångfullhet under huden på en annorlunda naturupplevelse, där du kanske har turen att få uppleva några av nationalparkens sällsamma djur, som till exempel gauroxen och näshornsfågeln. Innan du återvänder till Sverige får du ett par dagar vid det tropiska Phan Thiets härliga vatten och stränder.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flygresa från Sverige
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från vald flygplats i Sverige. Det kommer att vara mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst till Ho Chi Minh City
Dag 2: Ankomst till Ho Chi Minh City

När du ankommer till Ho Chi Minh-staden får du visum på flygplatsen och sedan hämtar du ditt bagage. I ankomsthallen väntar guiden med en skylt där det står Asiatours och sedan bär det av mot ditt hotelll, där du ska bo de kommande fyra nätterna. Efter ankomst är det dags att vila sig lite efter flygresan och resten av dagen ägnas åt egen valfri aktivitet.

 

Övernattning Sonnet Saigon Hotel 

Dag 3: Heldagssightseeing i Ho Chi Minh City
Dag 3: Heldagssightseeing i Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh-staden – eller Saigon, som staden ofta än i dag kallas, är Vietnams största stad. Det är en hektisk storstad fylld med kontraster, från gatustånd med frukt till glittrande barer och butiker i västlig stil.

Konstigt nog är staden bara ca. 300 år gammal och under hälften av tiden har staden varit influerad av den franska kolonialmakten som lämnade Vietnam i mitten av femtiotalet. I arkitekturen ses influenserna i Notre Dame-katedralen och det berömda centrala postkontoret.  Andra nationer har också satt sin prägel på staden; Cholon är Ho Chi Minh-stadens chinatown med massor av tempel och pagoder.

Under dagens sightseeingtur ser du Notre Dame, det gamla postkontoret, Operan och den berömda shoppinggatan Dong Khoi; Krigsmuseet och Återföreningspalatset, där Vietnamkriget – eller ”Det amerikanska kriget”, som vietnameserna kallar det – slutade den 30 april 1975.

I Cholon ser du Thien Hau-pagoden och du får en cyclo-tur genom de smala gatorna och gränder. Dagen avrundas med ett besök på Binh Tay-marknaden i Cholon där du kan köpa allt från knappar till torkad bläckfisk.  Under sightseeingturen serveras det lunch på en lokal vietnamesisk restaurang.

 

Övernattning Sonnet Saigon Hotel 

Dag 4: Cu Chi-tunnlarna
Dag 4: Cu Chi-tunnlarna

I dag ska du på en halvdagstur till Cu Chi-tunnlarna. Under Vietnamkriget byggde de nordvietnamesiska viet congerna en labyrint av tunnlar som anslöt underjordiska kommandocentraler, uppehållsrum/skyddsrum, skolor samt träningslokaler och som fungerade som gömställe för nålsticksoperationer mot amerikanarna.

Övernattning Sonnet Saigon Hotel 

Dag 5: Dagstur till Mekongdeltat
Dag 5: Dagstur till Mekongdeltat

Du skjutsas till Ben Tre i Mekongdeltat, det är ca. två timmar i bil från Ho Chi Minh-staden. I Ben Tre går du ombord på en lokal båt som seglar dig till ett kokosnötsplantage. Här får du se hur kokosnötter används och ger både olja, material till mattor och söta kakor. Tillbaka på båten seglar du genom slingrande kanaler under trädens skugga.

Under torrperioden torkar en del av dessa kanaler ut och under nästa regnperiod hittar vattnet kanske nya vägar. Du stannar till i en by och besöker en lokal bondes hem. Du får en åktur i en ”xe loi” som väl bäst kan beskrivas som en moped med passagerarsäten i en vagn bredvid, ett fordon som är mycket populärt och en vanlig syn på vägarna. Du får en åktur genom risfälten här i Vietnams grönskande skafferi. Snart väntar Le Jarai, en härlig båt, där du kan njuta utsikten längs en av Mekongdeltats många kanaler. Ombord på Le Jarai serveras det en god lunch med specialiteter från Mekongdeltat.
Du är tillbaka på hotelllet i Ho Chi Minh-staden sen eftermiddag.

Övernattning Sonnet Saigon Hotel 

Dag 6: Ho Chi Minh City – Nam Cat Tien Nationalpark
Dag 6: Ho Chi Minh City – Nam Cat Tien Nationalpark

Nam Cat Tien Nationalpark ligger ca. 15 mil (ca. fyra timmar i bil) norr om Ho Chi Minh-staden. Parken är bara ca. 72 000 ha och består av låglandsskog, träskområden, sjöar och en flod. Parken är ett otroligt viktigt område för bevarandet av många asiatiska djurarter. Det är den största sammanhängande djungeln som fortfarande finns i Vietnam och här finns ett helt unikt djur- och växtliv. Elefanter och indokinesiska tigrar finns fortfarande i parken och de är mycket hotade. Krypskyttar har tyvärr dödat de sista javanoshörningarna, som tidigare alltid levt i området. Om vi ska nämna några knappt så hotade djur lever sambahjortar, gauroxar, mushjortar, vildsvin, olika kattdjur och malajbjörnar och massor av fåglar bl.a. de vackra näshornsfågeln och den endemiska davidsånghönan här. Den största delen av parken består av tät djungel och det får ses som en speciell bonus om man får se däggdjuren.

Efter ankomst och incheckning på lodgen serveras lunchen och sedan är det safari till fots med en duktig ranger som kan Nam Cat Tiens flora och fauna. Promenaden tar ca. två timmar och är ca sex km lång. Efter middagen är det dags för nattsafari i jeep för att få syn på de nattaktiva djuren. Antalet av djur varierar från dag till dag och beror på säsongen. Normalt ser man flest djur i torrperioden från december till april.

Övernattning Forest Floor Lodge

Dag 7: Fantastiska naturupplevelser i Nam Cat Tien Nationalpark
Dag 7: Fantastiska naturupplevelser i Nam Cat Tien Nationalpark

Du vaknar till skogens många ljud. Du åker motorbåt till ön Tien för att där få höra vilka insatser som görs för utrotningshotade djur innan de sätts ut i naturen igen. Senare på dagen åker du in i djungeln och går sista biten fram till Krokodilsjön. Här seglar du en tur på sjön och kanske får du syn på den sällsynta asiatiska krokodilen. Sen eftermiddag bär det av till lodgen igen.

Övernattning Forest Floor Lodge

Dag 8: Nam Cat Tien – Phan Thiet
Dag 8: Nam Cat Tien – Phan Thiet

Efter frukosten säger vi hejdå till det fantastiska naturområdet i Nam Cat Tien. Framför oss väntar sanden, vattnet och avkopplingen på de härliga stränderna vid Phan Thiet som är ett av Vietnams allra bästa strandområden. Phan Thiet är ursprungligen ett litet fiskeläge och är känd i hela Vietnam för sin fantastiska fisksås, som är en viktig ingrediens i det vietnamesiska köket. Stränderna ligger på halvön Mui Ne nordöst om Phan Thiet. Halvön är känd för sina jättestora sanddynor. Vattnet är klart och varmt, och sanden gyllene och fin. I området är det ett riktigt bra utbud av restauranger, kaféer och barer.

Övernattning Blue Ocean Resort 

Dagar 9-11: Badsemester i Phan Thiet
Dagar 9-11: Badsemester i Phan Thiet

Dagarna ägnas åt egna valfria aktiviteter och du kan solbada på stranden, ge dig ut på småutflykter eller bli ompysslad i spa-avdelningen.

Övernattning Blue Ocean Resort 

Dag 12: Ho Chi Minh City – Hemresa
Dag 12: Ho Chi Minh City – Hemresa

Du hämtas på hotelllet och skjutsas till flygplatsen. Du flyger från Ho Chi Minh-staden till Sverige med mellanlandningar på vägen.

Dag 13: Ankomst till Sverige
Dag 13: Ankomst till Sverige

Du landar i Sverige efter en härlig semester.

Gratis förfrågan
Additional Information
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!