Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Ost- och SydostasienVietnamSaigon, djungel & solsemester i Phan Thiet
13 dagar:

Saigon, djungel & solsemester i Phan Thiet

Höjdpunkter på denna resa:

Ho Chi Minh City, Cu Chi-tunnlarna, Mekongdeltat, Nam Cat Thien nationalpark, Phan Thiet.

Följande ingår i resan:

 • Flygresa från Sverige till Ho Chi Minh City t/r
 • 10 nätter på 3- och 4-stjärniga hotelll eller lodger
 • Lokal engelsktalande guide på rundresan
 • 10 x frukost (dag 3–12)
 • 4 x lunch (dag 5, 6, 7, 8)
 • 2 x middag (dag 6, 7)
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resen genomförs oavsett antal deltagare
 • Möjlighet att förlänga solsemestern i Phan Tiet

Omfattande utflyktspaket ingår:

 • Cu Chi-tunnlarna
 • Heldagsutflykt till Mekongdeltat inklusive båttur och besök på små lokala hemindustrier
 • Safariturer i Nam Cat Tien Nationalpark
 • Entréer och avgifter till nämnda sevärdheter
Enkelrumstilläg 5 800 kr
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper
Välj denna resa eftersom…

Sydvietnam bjuder på stora kontraster under denna 13-dagarsresa. Från Ho Chi Minh City till Nam Cat Tien Nationalpark, från Mekongdeltat till stränderna vid Phan Thiet. Ho Chi Minh City är Vietnams dynamiska metropol där det är liv och rörelse dygnet runt. Från miljonstadens hektiska liv beger du dig till Mekongdeltats fantastiska växtlighet, där åkrar och byar korsas av vattenvägar och därför är det lättast att arrangera flytande marknader. I den oexploaterade Nam Cat Tien nationalparken får du Sydvietnams frodiga natur och mångfullhet under huden på en annorlunda naturupplevelse, där du kanske har turen att få uppleva några av nationalparkens sällsamma djur, som till exempel gauroxen och näshornsfågeln. Innan du återvänder till Sverige får du ett par dagar vid det tropiska Phan Thiets härliga vatten och stränder.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flygresa från Sverige
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från vald flygplats i Sverige. Det kommer att vara mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst till Ho Chi Minh City
Dag 2: Ankomst till Ho Chi Minh City

När du ankommer till Ho Chi Minh-staden får du visum på flygplatsen och sedan hämtar du ditt bagage. I ankomsthallen väntar guiden med en skylt där det står Asiatours och sedan bär det av mot ditt hotelll, där du ska bo de kommande fyra nätterna. Efter ankomst är det dags att vila sig lite efter flygresan och resten av dagen ägnas åt egen valfri aktivitet.

 

Övernattning Lotus Central Hotel 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 3: Ho Chi Minh City
Dag 3: Ho Chi Minh City

Du kan välja att upptäcka staden på egen hand, känna dofterna på de många marknaderna och äta dig igenom de spännande gatuköken.

Det finns möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Lotus Central Hotel 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 4: Cu Chi-tunnlarna
Dag 4: Cu Chi-tunnlarna

I dag ska du på en halvdagstur till Cu Chi-tunnlarna. Under Vietnamkriget byggde de nordvietnamesiska viet congerna en labyrint av tunnlar som anslöt underjordiska kommandocentraler, uppehållsrum/skyddsrum, skolor samt träningslokaler och som fungerade som gömställe för nålsticksoperationer mot amerikanarna.

Övernattning Lotus Central Hotel 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 5: Dagstur till Mekongdeltat
Dag 5: Dagstur till Mekongdeltat

Du skjutsas till Ben Tre i Mekongdeltat, det är ca. två timmar i bil från Ho Chi Minh-staden. I Ben Tre går du ombord på en lokal båt som seglar dig till ett kokosnötsplantage. Här får du se hur kokosnötter används och ger både olja, material till mattor och söta kakor. Tillbaka på båten seglar du genom slingrande kanaler under trädens skugga.

Under torrperioden torkar en del av dessa kanaler ut och under nästa regnperiod hittar vattnet kanske nya vägar. Du stannar till i en by och besöker en lokal bondes hem. Du får en åktur i en ”xe loi” som väl bäst kan beskrivas som en moped med passagerarsäten i en vagn bredvid, ett fordon som är mycket populärt och en vanlig syn på vägarna. Du får en åktur genom risfälten här i Vietnams grönskande skafferi. Snart väntar Le Jarai, en härlig båt, där du kan njuta utsikten längs en av Mekongdeltats många kanaler. Ombord på Le Jarai serveras det en god lunch med specialiteter från Mekongdeltat.
Du är tillbaka på hotelllet i Ho Chi Minh-staden sen eftermiddag.

Övernattning Lotus Central Hotel 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 6: Ho Chi Minh City – Nam Cat Tien Nationalpark
Dag 6: Ho Chi Minh City – Nam Cat Tien Nationalpark

Nam Cat Tien Nationalpark ligger ca. 15 mil (ca. fyra timmar i bil) norr om Ho Chi Minh-staden. Parken är bara ca. 72 000 ha och består av låglandsskog, träskområden, sjöar och en flod. Parken är ett otroligt viktigt område för bevarandet av många asiatiska djurarter. Det är den största sammanhängande djungeln som fortfarande finns i Vietnam och här finns ett helt unikt djur- och växtliv. Om vi ska nämna några knappt så hotade djur lever sambahjortar, gauroxar, mushjortar, vildsvin och massor av fåglar bl.a. de vackra näshornsfågeln och den endemiska davidsånghönan här. Den största delen av parken består av tät djungel och det får ses som en speciell bonus om man får se däggdjuren.

Efter ankomst och incheckning på lodgen serveras lunchen och sedan är det safari till fots med en duktig ranger som kan Nam Cat Tiens flora och fauna. Promenaden tar ca. två timmar och är ca sex km lång. Efter middagen är det dags för nattsafari i jeep för att få syn på de nattaktiva djuren. Antalet av djur varierar från dag till dag och beror på säsongen. Normalt ser man flest djur i torrperioden från december till april.

Övernattning Forest Floor Lodge

Dag 7: Fantastiska naturupplevelser i Nam Cat Tien Nationalpark
Dag 7: Fantastiska naturupplevelser i Nam Cat Tien Nationalpark

Du vaknar till skogens många ljud. Du åker motorbåt till ön Tien för att där få höra vilka insatser som görs för utrotningshotade djur innan de sätts ut i naturen igen. Senare på dagen åker du in i djungeln och går sista biten fram till Krokodilsjön. Här seglar du en tur på sjön och kanske får du syn på den sällsynta asiatiska krokodilen. Sen eftermiddag bär det av till lodgen igen.

Övernattning Forest Floor Lodge

Dag 8: Nam Cat Tien – Phan Thiet
Dag 8: Nam Cat Tien – Phan Thiet

Efter frukosten säger vi hejdå till det fantastiska naturområdet i Nam Cat Tien. Framför oss väntar sanden, vattnet och avkopplingen på de härliga stränderna vid Phan Thiet som är ett av Vietnams allra bästa strandområden. Phan Thiet är ursprungligen ett litet fiskeläge och är känd i hela Vietnam för sin fantastiska fisksås, som är en viktig ingrediens i det vietnamesiska köket. Stränderna ligger på halvön Mui Ne nordöst om Phan Thiet. Halvön är känd för sina jättestora sanddynor. Vattnet är klart och varmt, och sanden gyllene och fin. I området är det ett riktigt bra utbud av restauranger, kaféer och barer.

Övernattning Blue Ocean Resort 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 9-11: Solsemester i Phan Thiet
Dag 9-11: Solsemester i Phan Thiet

Dagarna ägnas åt egna valfria aktiviteter och du kan solbada på stranden, ge dig ut på småutflykter eller bli ompysslad i spa-avdelningen.

Övernattning Blue Ocean Resort 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 12: Phan Thiet – Hemresa
Dag 12: Phan Thiet – Hemresa

Du hämtas på hotelllet och skjutsas till flygplatsen. Du flyger från Ho Chi Minh-staden till Sverige med mellanlandningar på vägen.

Dag 13: Ankomst till Sverige
Dag 13: Ankomst till Sverige

Du landar i Sverige efter en härlig semester.

Offertförfrågan
Ytterligare information
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Offertförfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.