Tel: 08-124 103 68 | Mån - Fre 9 - 16
StartsidanResor till Ost- och SydostasienVietnamHöjdpunkter & gastronomi
Vietnam | 14 dagar:

Höjdpunkter och gastronomi, norr till söder

Höjdpunkter på denna resa:

Hanoi, Chau Long-markaden i Hanoi, kockskola i Hanoi, minikryssning i Ha Long-bukten, Hue, lokal marknad i Hue, segling på Dofternas flod, kockskola i Hue, Hoi An, lokal marknad i Hoi An, kockskola i Hoi An, Ho Chi Minh City, Cu Chi-tunnlarna, Ben Thanh-markaden i Ho Chi Minh City, Mai Hoe kockskola, Mekongdeltat, besök i lokal by.

Följande ingår i resan:

 • Flygresa från Sverige till Hanoi och hem från Ho Chi Minh City
 • Flygresa med reguljärflyg i Vietnam från Hanoi till Danang och från Danang till Ho Chi Minh City
 • 10 nätter på 3- och 4-stjärniga hotelll
 • 1 natt på 4-stjärnig kryssningsfartyg Emeraude
 • Lokal engelsktalande guide på rundresan
 • 11 x frukost (dag 3 – 13)
 • 9 x lunch (dag 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11, 12)
 • 4 x middag (dag 2, 3, 4, 6)
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Omfattande utflyktspaket ingår:

 • Hanoi gatukök och lokala marknader
 • Övernattningskryssning i Ha Long-bukten
 • Citadellen i Hue, Dofternas Flod, Hai Van-passet
 • Hoi Ans gamla kvarter, Chua Ong-pagoden, Tam Ky-huset
 • Den japanska bron
 • Notre Dame-katedralen, det gamla postkontoret, Dong Khoi-gatan
 • Operahuset, Återföreningspalatset, Krigsmuseet
 • Thien Hau-pagoden, cyclotur genom Cholon, Binh Tay-marknaden
 • Cu Chi-Tunnlarna
 • Mekongdeltat, kokosnötsplantage, xe loi-tur
 • Segeltur i lokal båt samt kryssning

Särskilda matutflykter och kockskolor ingår:

 • Välkomstmiddag i Hanoi
 • Hanoi kockskola, gatukök och lokala marknader
 • Hue kockskola
 • Hoi An kockskola
 • Ho Chi Minh kockskola
 • Mekongdeltat Le Jarai minikockskola
 • Entréer och avgifter till nämnda sevärdheter
Enkelrumstillägg 5 250 kr
Rabat ved større grupper
Välj denna resa eftersom…

Denna 14-dagarsresa kombinerar Vietnams största sevärdheter med speciella restaurangbesök och unika gatuköksserveringar, marknadsbesök och kockskolor alltsamman presenterat av duktiga, lokala engelsktalande guider. Du börjar resan i den vackra huvudstaden Hanoi, där du på en rundtur genom den gamla stadsdelen presenteras för gatukökens kulinariska specialiteter, samtidigt som du upplever de klassiska sevärdheterna. I Ha Long-bukten upplever du det magiska klipplandskapet på minikryssningen. Maten i Centralvietnam skiljer sig från både norr och söder. Därför ska du uppleva både Hue och Hoi An med sevärdheter och kockskolor. I Ho Chi Minh-staden är frukt- och gröntmarknaderna präglade av det ”välfyllda skafferiet” i Mekongdeltat och du lär dig att använda de exotiska varorna till kulinariska pärlor.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flygresa från Sverige
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från vald flygplats i Sverige. Det kommer att vara mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst Hanoi
Dag 2: Ankomst Hanoi

När du ankommer till Hanoi får du visum på flygplatsen och sedan hämtar du ditt bagage. I ankomsthallen väntar guiden med en skylt med Asiatours och guiden följer dig till ditt hotelll där du ska bo de kommande två nätterna. Efter ankomst är det dags att vila efter flygresan och resten av dagen ägnas därför åt egen valfri aktivitet. Senare kan du promenera en sväng i de små livliga gatorna i det exotiska gamla kvarteret och på vägen dröja dig kvar vid sevärdheterna och lyssna på stadens många främmande ljud.

På kvällen får du din första smakupplevelse när du får välkomstmiddag på en autentisk vietnamesisk restaurang.

Övernattning Authentic Hanoi Hotel 

Dag 3: Kockskola och Hanois gatukök
Dag 3: Kockskola och Hanois gatukök

Hanois marknader är världsberömda och du kommer snabbt att förstå varför. Du börjar dagen med att besöka Chau Long-marknaden. Här har hundratals försäljare sina små stånd där de säljer spännande och färgglada frukter och kryddor. Njut av de exotiska dofterna och färgerna, och gå på upptäcktsfärd i en helt ny värld av ingredienser. Din guide berättar om hur grönsakerna och kryddorna kan användas i det vietnamesiska köket.
Efter besöket på marknaden är det din tur att kavla upp ärmarna på kockskolan. Över en kopp te får du en introduktion till hörnstenarna i det vietnamesiska köket av den erfarna kocken. Därefter får du ta på dig förklädet och sätta igång att laga utsökt vietnamesisk mat. När maten är färdig ska den naturligtvis avnjutas i de angränsade lokalerna tillsammans med en öl eller ett glas vin. Du får recepten med dig hem så att du kan imponera med vietnamesisk mat hemma i ditt eget kök.

På kvällen tar din guide med dig på ett kulinariskt äventyr i Hanois gatukök i de gamla kvarteren. Det är en fantastisk möjlighet att provsmaka lite av den spännande mat du som har sett i gatuköken men inte vet vad det är. Gör som lokalbefolkningen – sätt dig på en pall, smaka på en lokalbryggd öl och betrakta den hektiska aktiviteten runt omkring.
Fortsätt turen genom de små slingrande gränderna, där din guide pekar ut marknadsstånd med välsmakande nudlar, bröd och snacks längs vägen. När mörkret faller på kvällen fylls trottoarerna med sjudande wokgrytor, kastruller och pannor. Välj en restaurang, slå dig ner och njut av en vietnamesisk grillmiddag med grillat kött, kyckling, tofu och grönsaker. Avsluta kvällen med en utsökt efterrätt från Hanois mest kända glasskiosk.

Övernattning Authentic Hanoi Hotel 

Dag 4: Hanoi – Ha Long-bukten – Minikryssning
Dag 4: Hanoi – Ha Long-bukten – Minikryssning

Från Hanoi bär det av genom Röda flodens bördiga delta till Ha Long-bukten. Här ska du på en minikryssning på kryssningsfartyg Emeraude. Du styr kosan mot öarna i fjärran i Ha Long-bukten, och du kan fritt välja mellan många upplevelser: grottbesök, minikurs i vietnamesiska vårrullar, besök på Titov-ön med den fantastiska utsikten eller du kan välja att koppla av och bara njuta livet och utsikten till öarna och de flytande fiskelägena och kanske ta några simtag i det turkosgröna vattnet.

OBS!! Om det är dåligt väder med storm förbehåller myndigheterna i Vietnam sig rätten att förbjuda all segling i Ha Long-bukten av säkerhetsskäl. Detta sker få gånger om året. I detta fall kommer minikryssningen ersättas med hotellvistelse och en utflykt i Hanoi.

Tillvalsutflykt: Varför inte uppleva Ha Long-bukten från ovan? Den vackra bukten är minst sagt fantastisk att uppleva ovanifrån, där du verkligen får en uppfattning av områdets storlek och kan uppleva de många spektakulära kalkstensöarna och klipporna som sträcker sig upp ur havet.

Övernattning Kryssningsfartyg Emeraude 

Dag 5: Ha Long-bukten – Hanoi – Hue
Dag 5: Ha Long-bukten – Hanoi – Hue

Börja dagen med ett uppiggande dopp i Ha Long-buktens klara varma vatten, eller kanske har du bara lust att njuta soluppgången från båtens fantastiska soldäck. Frukosten serveras medan båten stilla glider tillbaka mot hamnen. När du har gått i land, bär det av i bil till Hanois flygplats, där du flyger vidare till Hue. I Hue väntar en lokal guide på dig och följer dig till hotelllet.  Resten av dagen ägnas åt egen valfri aktivitet.

Övernattning Park View Hue Hotel 

Dag 6: Kockskola i kejsarstaden Hue och Dofternas Flod
Dag 6: Kockskola i kejsarstaden Hue och Dofternas Flod

Hue var Vietnams huvudstad från 1802 till 1945 och ruinerna från stadens kungliga förfall kan fortfarande upplevas innanför citadellen och den kejserliga staden. I dag anses Hue vara Vietnams kulinariska huvudstad. Därför börjar du dagen med ett besök på den lokala marknaden tillsammans med en lokal kock.  Du får tips och vägledning till att välja ut rätt ingredienser till kockskolan där du lär dig att laga Hue-stekta vårrullar, riskakor, bananblomsallad och grillat nötkött kryddat på lokalt vis. Efter kockskolan intar du de tillagade rätterna.

På eftermiddagen besöker du citadellen som byggdes i början av 1800-talet och som skapats med Förbjudna staden i Beijing som förebild. Under Indokinakriget och senare Vietnamkriget, blev många av byggnaderna skadade av bomber, men nu har området återigen byggts upp till forna tiders storhet med hjälp av donationer från UNESCO. Sightseeingturen omfattar också ett besök vid de imponerande kejsargravarna och avrundas med en segeltur på Dofternas Flod.

På kvällen har du återigen stämt träff med den passionerade kocken från förmiddagens kockskola och du får höra mer om Hue-kökets historia och traditioner.

Slutligen serveras en fantastisk autentisk Hue-middag som är en kejsare värdig.

Övernattning Park View Hue Hotel 

Dag 7: Hue – Hoi An
Dag 7: Hue – Hoi An

På förmiddagen åker du den vackra vägen från Hue till Hoi An. Rutten följer kusten en del av vägen och passerar över Truong Son-bergen genom det världsberömda Hai Van-passet, som också kallas ”ocean cloud pass”.  Du ankommer till Hoi An tidig eftermiddag.

När du har checkat in på hotelllet är det dags för en guidad promenad i Hoi Ans gamla stadsdel som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Stadsdelen är ett strålande exempel på en aktiv, internationell hamn från de europeiska östasiatiska handelskompaniernas glansdagar från 1500-talet och fram. Du ser bl.a. Chua Ong-pagoden, det 200 år gamla Tam Ky-huset och den övertäckta japanska bron.

Övernattning Êmm Hotel Hoi An 

Dag 8: Hoi An kockskola vid den röda bron
Dag 8: Hoi An kockskola vid den röda bron

Hoi Ans kök är rätt annorlunda jämfört med köken i både Nord- och Sydvietnam och bjuder på en rad mycket populära specialiteter. I dag får du möjlighet att lära dem från grunden. Guiden tar dig med på marknaden där ni prutar om priset på råvarorna till rätterna. Sedan seglar du på Thu Bon-floden till den plats där kockskolan äger rum. Här väntar en engagerad kock på att få dela med sig av rätternas hemligheter. När mästerverken är klara äts de till lunch, tillsammans med ett par andra läckerheter från området.

Övernattning Êmm Hotel Hoi An 

Dag 9: Hoi An – Ho Chi Minh City
Dag 9: Hoi An – Ho Chi Minh City

Under förmiddagen hämtas du på hotelllet och skjutsas till flygplatsen och du flyger till Ho Chi Minh-staden. Staden är Vietnams största stad och kallas fortfarande ofta för sitt gamla namn Saigon. Det är en hektisk metropol där handel och utländska kontakter väger tungt.  Kolonialtidens inflytande är mycket tydlig i arkitekturen och det finns många västliga butiker.

Under eftermiddagens sightseeingtur ser du Notre Dame, det gamla postkontoret, Operan och den berömda shoppinggatan Dong Khoi; Krigsmuseet och Återföreningspalatset, där Vietnamkriget – eller ”Det amerikanska kriget” som vietnameserna kallar kriget – slutade den 30 april 1975.

Övernattning Lavender Boutique Hotel 

Dag 10: Cu Chi-tunnlarna
Dag 10: Cu Chi-tunnlarna

Dagens program bjuder på en halvdagstur till Cu Chi-tunnlarna. Under Vietnamkriget byggde de nordvietnamesiska viet congerna en labyrint av tunnlar som anslöt underjordiska kommandocentraler, uppehållsrum/skyddsrum, skolor samt träningslokaler och som fungerade som gömställe för nålsticksoperationer mot amerikanarna. Ingångarna till tunnelsystemet är mycket små, liksom själva tunnelsystemet var byggt till mycket smala personer.

Övernattning Lavender Boutique Hotel 

Dag 11: Mai Home kockskola
Dag 11: Mai Home kockskola

Du hämtas på hotelllet och skjutsas till Ben Thanh-marknaden där en kock guidar dig genom marknaden. Tillsammans köper ni traditionella ingredienser som ska användas till den trerättersmeny du ska lära dig att laga. Fokus ligger på den stora variationen av ätbara blad, bananblommor, kokoshjärtan, taro, lotusfrön samt olika ätbara stänger och exotiska frukter.

På marknaden koncentrerar ni er om matvaruområdet och Sydvietnams kulinariska specialiteter pekas ut och förklaras. När du har handlat det du ska ha följer du med kocken till restaurangen och förberedelserna till trerättersmenyn börjar. Det är flera assistenter på plats för att hjälpa till så att du inte ska vänta om du har frågor. Avslutningsvis äter du de tillagade rätterna.

Övernattning Lavender Boutique Hotel 

Dag 12: Mekongdeltat
Dag 12: Mekongdeltat

Mekongdeltat är känt som Vietnams skafferi och är som smeknamnet anger ett mycket bördigt ställe. Deltat täcker knappt 40 000 km². Hur stor del av deltat som är täckt av vatten beror på regnmängden och årstiden. Din resa genom deltat börjar i Ben Tre i en lokal båt. Första stoppet är på ett kokosnötsplantage. Här får du se hur kokosnötterna används och ger både olja, material till mattor och söta kakor. Tillbaka på båten seglar du genom slingrande kanaler under trädens skuggor.

Du stannar till i en by och besöker en lokal bondes hem. Du får en åktur i en ”xe loi”, som väl bäst kan beskrivas som en moped med passagerarsäten i en vagn bredvid, ett fordon som är mycket populärt och en vanlig syn på vägarna. Du får en åktur genom risfälten här i Vietnams grönskande skafferi. Snart väntar Le Jarai, en härlig båt, där du kan njuta utsikten längs en av Mekongdeltats många kanaler. Ombord på Le Jarai serveras det en god lunch med specialiteter från Mekongdeltat.

Övernattning Lavender Boutique Hotel 

Dag 13: Ho Chi Minh City – hemresa
Dag 13: Ho Chi Minh City – hemresa

Du hämtas på hotelllet och skjutsas till flygplatsen. Du flyger från Ho Chi Minh-staden till Sverige med mellanlandningar på vägen.

Dag 14: Ankomst till Sverige
Dag 14: Ankomst till Sverige

Du ankommer till Sverige efter en härlig semester.

Gratis förfrågan
Additional Information
Video
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!