Tel: 08-124 103 68 | Mån - Fre 9 - 16
StartsidanResor till Ost- och SydostasienVietnamDet bästa av Vietnam
17 dagar:

Det bästa av Vietnam

Höjdpunkter på denna resa:

Hanoi, etniska minoriteter i Sapa, minikryssning i Ha Long-bukten, kejsargravarna och citadellet i Hué, Hoi An, Ho Chi Minh-staden, Mekongdeltat

Följande ingår i resan:

 • Flygresa från Sverige till Hanoi
 • Flygresa från Ho Chi Minh-staden till Sverige
 • Två inrikesflyg i Vietnam: från Hanoi till Hué och från Danang till Ho Chi Minh-staden.
 • 11 nätter på 3-stjärniga hotell
 • 2 nätter i sovkupé med fyra bäddar på tåget från Hanoi till Lao Cai tur och retur.
 • 1 natt på 4-stjärnig minikryssning på båten Emeraude
 • Lokal engelsktalande guide på rundresan
 • 14 x frukost (dag 2-16)
 • 6 x lunch (dag 3, 6, 8, 9, 14, 15)
 • 3 x middag (dag 6, 14, 15)
 • Färd i bil eller minibuss med luftkonditionering
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Ett omfattande utflyktspaket ingår:

 • Stadsrundtur i Hanoi inklusive Litteraturens tempel och cykeltur i den gamla stadsdelen
 • En halvdagslång guidad vandring runt Sapa
 • Övernattningskryssning i Ha Long-bukten
 • Stadsrundtur i Hué till kejsargravarna och citadellet
 • Bilfärd över Hải Vân-passet
 • Hoi Ans gamla kvarter, Chua Ong-pagoden, Tam Ky-huset
 • Den japanska bron
 • Notre Dame-katedralen, det gamla postkontoret, Dong Khoi-gatan
 • Operahuset, Återföreningspalatset
 • Krigsmuseet
 • Mekongdeltat, båtturer, besök på småskaliga hantverksföretag
 • Inträde och avgifter till ovan nämnda sevärdheter

Möjlighet till tillköp:

 • Silver Waterfalls och Heaven’s Gate
 • Halvdagsutflykt till My Son
 • Kockskola vid Röda bron
 • Cu Chi-tunnlarna
Enkelrumstillägg 4 150 kr
Rabatt vid större grupper
Därför ska du välja denna resa:

Rubriken säger egentligen allt: Den här resan innehåller det bästa av Vietnam och du får Vietnams klassiska sevärdheter presenterade av duktiga, lokala engelsktalande guider. Det finns egentid inplanerad så att du kan upptäcka det du vill på egen hand. Du börjar i den lugna, vackra huvudstaden Hanoi i norr, där du upplever kontrasterna mellan den moderna och den gamla stadsdelen. Du besöker ursprungsfolket längst upp i norr, nära Kinas gräns. När du besöker Ha Long-bukten och Hoi Ans gamla gator, kommer UNESCOs natur- och kulturarv att göra ett starkt intryck på dig, medan du får uppleva den gamla kejsarriket i Hué. Ho Chi Minh-staden är Vietnams ekonomiska centrum och kontrasten till Hanoi är tydlig. I Mekongdeltat upplever du Vietnams frodiga skafferi, flytande marknader på vattnet samt de gröna risfälten och fruktplantagerna på land.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flygresa från Sverige
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från den valda flygplatsen i Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Hanoi
Dag 2: Ankomst till Hanoi

När du anländer till Hanoi går du igenom passkontrollen och hämtar sedan ditt bagage. I ankomsthallen väntar en guide med en Asiatours-skylt. Guiden kör dig till hotellet där du ska bo den kommande natten. Efter ankomst till hotellet tillbringar du resten av dagen som du vill. Du kan promenera längs de små livliga gatorna i den exotiska gamla stadsdelen. På vägen kan du stanna vid alla sevärdheter och lyssna till stadens alla spännande ljud. Sjön Hoan Kiem ligger nära staden och det tar ungefär en halvtimme att vandra runt sjön. Det är en uppfriskande promenad i skuggan av de många stora träden.

Övernattning Authentic Hanoi Hotel 

Dag 3: Sightseeing i Hanoi – Nattåg till Sapa
Dag 3: Sightseeing i Hanoi – Nattåg till Sapa

Efter frukosten checkar du ut. Ditt bagage förvaras på hotellet. Därefter väntar en spännande guidad sightseeingtur till de största sevärdheterna i Hanoi. Du besöker Ho Chi Minh-mausoleet som byggdes för att ära den store landsfadern och republiken Vietnams första president, som bodde och arbetade största delen av sitt liv i Hanoi. Tänk på att Ho Chi Minh-mausoleet är stängt måndagar och fredagar och helt stängt från början på september till början på december.

Efter en traditionell vietnamesisk lunch väntar ett besök i citadellet Thang Long som var ett politiskt maktcenter i tretton århundraden, och som idag är känt för att vara ett av UNESCOs världsarv.

Du besöker också Litteraturens tempel som var Vietnams första universitet och kan dateras tillbaka till år 1070. Här blev landets mäktiga ämbetsmän, mandarinerna, utbildade i Konfucius lära.

Slutligen ser du också den ikoniska Long Bien-bron över Röda floden, och du får en halvtimmes cykeltur genom de smala, kaotiska gatorna och gränderna i den gamla stadsdelen.

Dagen avslutas med en kopp vietnamesiskt kaffe på ett lokalt café med utsikt över Hoan Kiem-sjön.

I slutet av dagen åker du tillbaka till hotellet där du hämtar ditt bagage. Därefter kör guiden dig till tågstationen och härifrån tar du nattåget till Lao Cai.

Övernattning Sovkupé på nattåg, Hanoi - Lao Cai

Dag 4: Ankomst till Lao Cai – Transport till Sapa
Dag 4: Ankomst till Lao Cai – Transport till Sapa

I bergen norr om Hanoi ligger den lilla bergsbyn Sapa. Området är världskänt för sin vackra natur med gröna, noggrant planterade risfält, höga berg och ursprungsfolk från bergen i färgglada kläder. Vandringslederna är fantastiska – under klara dagar kan man se Vietnams högsta berg, Fansipan, där toppen ofta döljs av dimma eller moln.

När du anländer till tågstationen i Lai Cao blir du mött och körs sedan till ditt hotell i Sapa där en god frukost väntar. Ditt rum är färdigt när du anländer, så att du kan ta ett bad och packa upp i lugn och ro. Därefter kan du tillbringa dagen på egen hand och utforska den lilla bergsbyn. Vandringsturerna börjar i stadens utkant och du får inte missa ett besök på den lokala marknaden där ursprungsfolket säljer sina varor.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Sunny Mountain Hotel 

Dag 5: Vandring i Sapa – Besök hos en lokal hmong-familj – Nattåg till Hanoi
Dag 5: Vandring i Sapa – Besök hos en lokal hmong-familj – Nattåg till Hanoi

Du checkar ut från ditt hotellrum efter frukosten. Bagaget kan du förvara på hotellet medan guiden kör dig till förmiddagens upplevelser.

Du börjar med att åka till den lilla byn Ta Van, som är vackert belägen i Muong Hoa-dalen. Härifrån börjar en naturskön vandringstur längs små stigar mellan risterrasserna. Du är på väg till byn Lao Chai där minoritetsfolket hmong bor. Utsikten över dalen är fantastisk. Risterrasserna är noggrant anlagda på bergssluttningarna och bönderna går med sina oxar och plöjer sina marker. På vägen blir du inbjuden att besöka fru Moo. Medan du vilar fötterna i ett traditionellt hmong-fotbad med örter berättar hon om livet i bergen. Trots att hon lever enkelt är det svårt att inte bli avundsjuk på hennes dagliga utsikt.

Hmongerna är kända världen över för sina färgglada kläder. I Lao Chai blir du introducerad till batiken och får själv möjlighet att prova på hantverket. Batikhantverket har varit hotat av moderna tillverkningsmetoder, men lokala initiativ som det här i Lao Chai garanterar att traditionerna förs vidare och att hantverket inte faller i glömska. Efter besöket i Lao Chai går turen tillbaka till Sapa.

Eftermiddagen tillbringar du hur du vill innan du körs tillbaka till Lao Cai på kvällen. Härifrån tar du nattåget tillbaka till Hanoi.

Övernattning Sovkupé på nattåg, Hanoi - Lao Cai

Dag 6: Ankomst till Hanoi – Ha Long-bukten
Dag 6: Ankomst till Hanoi – Ha Long-bukten

Du anländer till Hanoi mycket tidigt på morgonen och blir mött på tågstationen. Härifrån blir du körd till ett hotell där det finns möjlighet att koppla av lite och ta ett bad. Efter frukosten åker du vidare – den här gången mot Ha Long-bukten.

Ha Long-bukten är ett av Vietnams mest särpräglade naturområden. I bukten sticker hundratals grönskande kalkstensklippor nästan lodrätt upp ur havet, som under året växlar färg från djupblått till jadegrönt. Flera av öarna har stora grottor. På den stora ön Cat Ba ligger flera byar, och på några av de mindre öarna finns små fiskebyar.

Turister brukar framförallt uppleva Ha Long-bukten som ett underbart naturområde i världsklass, men för vietnameserna är området också förknippat med legender om drakar och dramatik. Ha Long-bukten är ca 1 500 km² stor och finns med på UNESCOs lista över världsarv sedan 1994.

Du åker på en minikryssning i Ha Long-bukten. Båten åker ut mot de avskilda öarna i bukten och du kan beundra det vackra havet och de fantastiska öarna. Du kan uppleva livet i en fiskeby. Du kan också välja att koppla av helt och bara njuta av livet och utsikten över öarna och fiskebyarna, och kanske ta ett dopp i det turkosa vattnet.

OBS!! Vid dåligt väder och storm förbehåller sig myndigheterna i Vietnam rätten att stänga av Ha long-bukten för segling av säkerhetsskäl. Detta sker några få gånger om året. I sådana fall kommer minikryssningen att ersättas med hotellvistelse och en utflykt i Hanoi.

Övernattning Kryssningsfartyg Emeraude 

Dag 7: Ha Long-bukten – Hanoi – Hué
Dag 7: Ha Long-bukten – Hanoi – Hué

Börja dagen med ett uppfriskande dopp i Ha Long-buktens klara, varma vatten, eller bara njut av soluppgången från båtens härliga soldäck. Frukosten serveras medan båten långsamt påbörjar turen tillbaka mot hamnen. Under turen finns det tid för ett besök i en grotta med stalagmiter och stalaktiter. När du har gått i land reser du tillbaka till Hanoi och flyger sedan till Hué. I Hué blir du mött på flygplatsen och körd till ditt hotell.  Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning Êmm Hotel Hué 

Dag 8: Stadsrundtur i Hué
Dag 8: Stadsrundtur i Hué

Hué var Vietnams huvudstad från 1802 till 1945, och ruinerna från stadens kungliga förflutna kan fortfarande upplevas i form av citadellet och den kejserliga staden. I dag besöker du citadellet som byggdes i början av 1800-talet med Den förbjudna staden i Beijing som förebild. Under Indokinakriget, och sedan Vietnamkriget, förstördes många byggnader av bomber, men nu rustas området upp till sin forna glans med hjälp av donationer från UNESCO. Under sightseeingturen kommer du också att besöka de imponerande kejsargravarna, och turen avslutas med en båttur på Dofternas flod. Eftermiddagen tillbringar du som du vill.

Övernattning Êmm Hotel Hué 

Dag 9: Hué – Hoi An
Dag 9: Hué – Hoi An

På förmiddagen kör du den vackra sträckan från Hué till Hoi An. En del av vägen sträcker sig längs kusten och du passerar Truong Son-bergen genom det världsberömda Hải Vân-passet som även kallas ”Skyarnas pass”.  Du anländer till Hoi An först på eftermiddagen.

När du har checkat in på hotellet är det dags för en guidad vandring i Hoi Ans gamla stadsdel som finns med på UNESCOs lista över världskulturarv. Stadsdelen är ett strålande exempel på en aktiv internationell hamn från de europeiska ostindiska handelskompaniernas uppkomst och storhetstid från 1500-talet och framåt. Du ser bland annat Chua Ong-pagoden, det 200 år gamla Tam Ky-huset och Den täckta japanska bron.

Övernattning Êmm Hotel Hoi An 

Dag 10 - 11: Hoi An
Dag 10 - 11: Hoi An

Dagarna tillbringar du som du vill. Njut av stranden, gå på upptäcktsfärd i Hoi An, eller åk på en utflykt till tempelområdet Cham – möjligheterna är många.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Êmm Hotel Hoi An 

Dag 12: Hoi An – Ho Chi Minh-staden
Dag 12: Hoi An – Ho Chi Minh-staden

På förmiddagen blir du hämtad på hotellet och körd till flygplatsen. Härifrån flyger du till Ho Chi Minh-staden. Det är Vietnams största stad och kallas fortfarande för sitt gamla namn – Saigon. Det är en fantastisk miljonstad där handel och utländska kontakter har en viktig roll. Du blir mött på flygplatsen och körd till ditt hotell.

På eftermiddagen väntar en sightseeingtur i staden. Sightseeingturen börjar vid det gamla postkontoret, som ritades av den världsberömda franska arkitekten Gustav Eiffel. Sedan fortsätter turen till den ikoniska kyrkan Notre Dame-katedralen som byggdes mellan år 1863 och 1880. Härifrån promenerar du mot Saigon-floden längs shoppinggatan Dong Khoi som har en framträdande plats i Graham Greenes roman ”Den stillsamme amerikanen”. Sedan går du förbi Saigons vackra operahus som uppfördes 1901. Det sista stoppet på sightseeingturen är Krigsmuseet och Återföreningspalatset där Vietnamkriget, eller ”Det amerikanska kriget”, som vietnameserna kallar det, tog slut den 30 april 1975.

Övernattning Lavender Boutique Hotel 

Dag 13: Ho Chi Minh-staden
Dag 13: Ho Chi Minh-staden

Dagen tillbringar du som du vill i Ho Chi Minh-staden. Du kan välja att upptäcka staden på egen hand – strosa runt på de många marknaderna eller ät dig igenom de spännande gatuköken.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Lavender Boutique Hotel 

Dag 14: Ho Chi Minh-staden – Mekongdeltat
Dag 14: Ho Chi Minh-staden – Mekongdeltat

Mekongfloden är 4 500 kilometer lång och sträcker sig genom sex länder, från sin källa till deltat vid kusten söder om Ho Chi Minh-staden. Mekongdeltat är känt som Vietnams skafferi och är, som namnet antyder, en frodig plats. Deltat täcker knappt 40 000 m². Hur stor del av deltat som täcks av vatten beror på regnmängd och årstid.

Dagens program börjar med en körtur från Ho Chi Minh-staden söderut, och snart ser du gröna risfält. Klimatet här gör att bönderna kan odla och skörda tre grödor om året. Du kommer fram till staden Cai Be som är berömd för de flytande marknaderna på själva Mekong. Här går du ombord på en privat båt och färdas genom stadens kanaler för att se den flytande marknaden. Därefter färdas du genom en del av den enorma kanallabyrinten och de naturliga vattendragen fram till Vinh Long. Längs vägen besöker du en bonsaiträdgård och små lokala hantverkare och tillverkare. Det ingår en god lunch där du får smaka lokala specialiteter, såsom fisken ”elephant ear fish”, som endast lever i Mekongdeltat och har en utsökt smak. Efter lunchen fortsätter upplevelsen på vattenvägarna i deltat.

Under eftermiddagen kommer du fram till Vinh Long. Härifrån kör du cirka fyra timmar till Chau Doc. Här befinner du dig nära Kambodjas gräns och djupt inne i Mekongdeltat.

Övernattning Victoria Nui Sam Lodge 

Dag 15: Chau Doc – halvdagsutflykt
Dag 15: Chau Doc – halvdagsutflykt

Förmiddagen tillbringar du som du vill. Besök den lokala marknaden eller några av stadens tempel, moskéer eller kyrkor. Chau Doc är en smältdegel av olika kulturer som lever fredligt sida vid sida längs Mekongfloden.

På eftermiddagen åker du på en båttur på några av de många kanalerna genom mangroveskogen och förbi små byar. Håll utkik efter fåglar och fladdermöss och insup livet på deltat. Kanske kan du göra en god affär med en av de många handlarna som färdas på deltat? Du besöker också en lokal khmer-by och åker förbi det lokala templet.

Övernattning Victoria Nui Sam Lodge 

Dag 16: Chau Doc – Ho Chi Minh-staden – Avresa
Dag 16: Chau Doc – Ho Chi Minh-staden – Avresa

I dag är det dags att ta farväl av deltat. Resan går tillbaka till Ho Chi Minh-staden – en bilfärd på cirka sju timmar. Det görs naturligtvis en massa stopp längs vägen. Från Ho Chi Minh-staden blir du körd direkt till flygplatsen och påbörjar din hemresa.

Dag 17: Ankomst till Sverige
Dag 17: Ankomst till Sverige

Du landar i Sverige efter en fantastisk semester.

Gratis förfrågan
Additional Information
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!