Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Ost- och SydostasienVietnamDet bästa av Vietnam
17 dagar:

Det bästa av Vietnam

Höjdpunkter på denna resa:

Hanoi, etniska minoriteter i Sapa, minikryssning i Ha Long-bukten, kejsargravarna och citadellet i Hué, Hoi An, Ho Chi Minh-staden, Mekongdeltat

Följande ingår i resan:

 • Flygresa från Sverige till Hanoi
 • Flygresa från Ho Chi Minh-staden till Sverige
 • Två inrikesflyg i Vietnam: från Hanoi till Hué och från Danang till Ho Chi Minh-staden.
 • 11 nätter på 3-stjärniga hotell
 • 2 nätter i sovkupé med fyra bäddar på tåget från Hanoi till Lao Cai tur och retur.
 • 1 natt på 4-stjärnig minikryssning på båten Emeraude
 • Lokal engelsktalande guide på rundresan
 • 14 x frukost (dag 2-16)
 • 4 x lunch (dag 3, 6, 14, 15)
 • 3 x middag (dag 6, 14, 15)
 • Färd i bil eller minibuss med luftkonditionering
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Ett omfattande utflyktspaket ingår:

 • Stadsrundtur i Hanoi inklusive Litteraturens tempel och cykeltur i den gamla stadsdelen
 • En halvdagslång guidad vandring runt Sapa
 • Övernattningskryssning i Ha Long-bukten
 • Stadsrundtur i Hué till kejsargravarna och citadellet
 • Bilfärd över Hải Vân-passet
 • Heldagsutflykt till Mekongdeltat inklusive båttur och besök på små lokala hemindustrier
 • Inträde och avgifter till ovan nämnda sevärdheter
Enkelrumstilläg 4 200 kr
Rabatt vid större grupper
Därför ska du välja denna resa:

Rubriken säger egentligen allt: Den här resan innehåller det bästa av Vietnam och du får Vietnams klassiska sevärdheter presenterade av duktiga, lokala engelsktalande guider. Det finns egentid inplanerad så att du kan upptäcka det du vill på egen hand. Du börjar i den lugna, vackra huvudstaden Hanoi i norr, där du upplever kontrasterna mellan den moderna och den gamla stadsdelen. Du besöker ursprungsfolket längst upp i norr, nära Kinas gräns. När du besöker Ha Long-bukten och Hoi Ans gamla gator, kommer UNESCOs natur- och kulturarv att göra ett starkt intryck på dig, medan du får uppleva den gamla kejsarriket i Hué. Ho Chi Minh-staden är Vietnams ekonomiska centrum och kontrasten till Hanoi är tydlig. I Mekongdeltat upplever du Vietnams frodiga skafferi, flytande marknader på vattnet samt de gröna risfälten och fruktplantagerna på land.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flygresa från Sverige
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från den valda flygplatsen i Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Hanoi
Dag 2: Ankomst till Hanoi

När du anländer till Hanoi går du igenom passkontrollen och hämtar sedan ditt bagage. I ankomsthallen väntar en guide med en Asiatours-skylt. Guiden kör dig till hotellet där du ska bo den kommande natten. Efter ankomst till hotellet tillbringar du resten av dagen som du vill. Du kan promenera längs de små livliga gatorna i den exotiska gamla stadsdelen. På vägen kan du stanna vid alla sevärdheter och lyssna till stadens alla spännande ljud. Sjön Hoan Kiem ligger nära staden och det tar ungefär en halvtimme att vandra runt sjön. Det är en uppfriskande promenad i skuggan av de många stora träden.

Övernattning Authentic Hanoi Hotel 

Uppgraderingsmöjlighet:

Dag 3: Sightseeing i Hanoi – Nattåg till Sapa
Dag 3: Sightseeing i Hanoi – Nattåg till Sapa

Efter frukosten checkar du ut. Ditt bagage förvaras på hotellet. Därefter väntar en spännande guidad sightseeingtur till de största sevärdheterna i Hanoi. Du besöker Ho Chi Minh-mausoleet som byggdes för att ära den store landsfadern och republiken Vietnams första president, som bodde och arbetade största delen av sitt liv i Hanoi. Tänk på att Ho Chi Minh-mausoleet är stängt måndagar och fredagar och helt stängt från början på september till början på december.

Efter en traditionell vietnamesisk lunch väntar ett besök i citadellet Thang Long som var ett politiskt maktcenter i tretton århundraden, och som idag är känt för att vara ett av UNESCOs världsarv.

Du besöker också Litteraturens tempel som var Vietnams första universitet och kan dateras tillbaka till år 1070. Här blev landets mäktiga ämbetsmän, mandarinerna, utbildade i Konfucius lära.

Slutligen ser du också den ikoniska Long Bien-bron över Röda floden, och du får en halvtimmes cykeltur genom de smala, kaotiska gatorna och gränderna i den gamla stadsdelen.

Dagen avslutas med en kopp vietnamesiskt kaffe på ett lokalt café med utsikt över Hoan Kiem-sjön.

I slutet av dagen åker du tillbaka till hotellet där du hämtar ditt bagage. Därefter kör guiden dig till tågstationen och härifrån tar du nattåget till Lao Cai.

Nattåget avgår från Hanoi kl. 22.00 och anländer i Lao Cai kl. 06.20 nästa dag.

Övernattning Sovkupé i nattåg mellan Hanoi och Lao Cai

Dag 4: Ankomst till Lao Cai – Sapa – Vandringstur i Moung Hua-dalen – Besök hos en lokal hmong-familj
Dag 4: Ankomst till Lao Cai – Sapa – Vandringstur i Moung Hua-dalen – Besök hos en lokal hmong-familj

Du ankommer till Lao Cai tidigt på morgonen. Här möts du av en guide som kör dig resten av vägen till hotellet i den lilla bergsbyn Sapa, där en god frukost väntar. Det tar ca 75 minuter och ni färdas på små vägar och i hårnålskurvor.

Ditt rum är färdigt när du anländer, så att du kan ta ett bad och packa upp i lugn och ro.

Sapa är världskänt för sin vackra natur med gröna, noggrant planterade risfält, berg och ursprungsfolk från bergen i färgglada kläder.

På eftermiddag hämtas du av guiden och ni åker till den lilla byn Ta Van, som är vackert belägen i Muong Hua-dalen. Här börjar en scenisk vandringstur till byn Lao Chai där minoritetsfolket hmong bor. Se till att ha bekväma och rejäla skor eftersom stigarna kan vara hala vid blött väder.

På vandringsturen upplever du det lokala livet på nära håll. Du kan bland annat se män som bygger hus, kvinnor som broderar och barn som leker eller är på väg hem från skolan – och som ler stort när de ser dig.

Hmongerna är kända för sina färgglada kläder. I Lao Chai blir du introducerad till batiken och får själv möjlighet att prova på hantverket. Batikhantverket har varit hotat av moderna tillverkningsmetoder, men lokala initiativ som det här i Lao Chai garanterar att traditionerna förs vidare och att hantverket inte faller i glömska.

Turen fortsätter upp längs en brant stig mellan risterrasserna som ligger längs bergssluttningarna. Här kan du se bönder som plöjer sina fält med oxar. Du ankommer till fru Moos hus. Fru Moo har aldrig studerat engelska i skolan, men talar språket flytande. Hon bor med man och barn och driver ett homestay. Medan du vilar fötterna i ett traditionellt fotbad med örter berättar hon om livet i bergen. Trots att hon lever enkelt är det svårt att inte bli avundsjuk på hennes utsikt.

Efter ett härligt besök hos fru Moo och hennes familj går turen tillbaka till Sapa.

Övernattning Sunny Mountain Hotel 

Dag 5: Sapa – Nattåg till Hanoi
Dag 5: Sapa – Nattåg till Hanoi

Dagen tillbringar du som du vill. Du kan välja en av våra tillvalsutflykter, vandra i utkanten av staden eller utforska den lilla bergsstaden på egen hand.

Genom staden går huvudgatan där butiker, restauranger och kaféer ligger som pärlor på ett band. Går du upp för slutet av gatan kommer du till det lokala torget, Quang Truong, där den katolska kyrkan ligger. Här på torget möts lokalborna för att umgås och spela boll. Quang Truong fungerar även som en marknadsplats dit ursprungsfolken kommer för att sälja sina hantverk.

Under klara dagar kan man se Vietnams högsta berg, Fansipan, vars topp ofta döljs av dimma eller moln. Om vädret tillåter kan du åka världens högsta och längsta linbana upp till berget. Du kommer att få känslan av att du svävar medan du njuter av den storslagna utsikten över Muong Hua-dalen och vackra Hoang Lien nationalpark.

På kvällen hämtas du och körs till Lao Cai. Härifrån tar du nattåget till Hanoi.

Nattåget avgår från Lao Cai kl. 21.20 och anländer i Hanoi kl. 05.10 nästa dag.

Det finns möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Sovkupé i nattåg mellan Hanoi och Lao Cai

Dag 6: Ankomst till Hanoi – Ha Long-bukten
Dag 6: Ankomst till Hanoi – Ha Long-bukten

Du anländer till Hanoi mycket tidigt på morgonen och blir mött på tågstationen. Härifrån blir du körd till ett hotell där det finns möjlighet att koppla av lite och ta ett bad. Efter frukosten åker du vidare – den här gången mot Ha Long-bukten.

Ha Long-bukten är ett av Vietnams mest särpräglade naturområden. I bukten sticker hundratals grönskande kalkstensklippor nästan lodrätt upp ur havet, som under året växlar färg från djupblått till jadegrönt. Flera av öarna har stora grottor. På den stora ön Cat Ba ligger flera byar, och på några av de mindre öarna finns små fiskebyar.

Turister brukar framförallt uppleva Ha Long-bukten som ett underbart naturområde i världsklass, men för vietnameserna är området också förknippat med legender om drakar och dramatik. Ha Long-bukten är ca 1 500 km² stor och finns med på UNESCOs lista över världsarv sedan 1994.

Du åker på en minikryssning i Ha Long-bukten. Båten åker ut mot de avskilda öarna i bukten och du kan beundra det vackra havet och de fantastiska öarna. Du kan uppleva livet i en fiskeby. Du kan också välja att koppla av helt och bara njuta av livet och utsikten över öarna och fiskebyarna, och kanske ta ett dopp i det turkosa vattnet.

OBS!! Vid dåligt väder och storm förbehåller sig myndigheterna i Vietnam rätten att stänga av Ha long-bukten för segling av säkerhetsskäl. Detta sker några få gånger om året. I sådana fall kommer minikryssningen att ersättas med hotellvistelse och en utflykt i Hanoi.

Tillvalsutflykt: Varför inte uppleva Ha Long-bukten från ovan? Den vackra bukten är minst sagt fantastisk att uppleva ovanifrån, där du verkligen får en uppfattning av områdets storlek och kan uppleva de många spektakulära kalkstensöarna och klipporna som sträcker sig upp ur havet.

Övernattning Kryssningsfartyg Emeraude 

Dag 7: Ha Long-bukten – Hanoi – Hué
Dag 7: Ha Long-bukten – Hanoi – Hué

Börja dagen med ett uppfriskande dopp i Ha Long-buktens klara, varma vatten, eller bara njut av soluppgången från båtens härliga soldäck. Frukosten serveras medan båten långsamt påbörjar turen tillbaka mot hamnen. Under turen finns det tid för ett besök i en grotta med stalagmiter och stalaktiter. När du har gått i land reser du tillbaka till Hanoi och flyger sedan till Hué. I Hué blir du mött på flygplatsen och körd till ditt hotell.  Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning Êmm Hotel Hué 

Dag 8: Stadsrundtur i Hué
Dag 8: Stadsrundtur i Hué

Hué var Vietnams huvudstad från 1802 till 1945, och ruinerna från stadens kungliga förflutna kan fortfarande upplevas i form av citadellet och den kejserliga staden. I dag besöker du citadellet som byggdes i början av 1800-talet med Den förbjudna staden i Beijing som förebild. Under Indokinakriget, och sedan Vietnamkriget, förstördes många byggnader av bomber, men nu rustas området upp till sin forna glans med hjälp av donationer från UNESCO. Under sightseeingturen kommer du också att besöka de imponerande kejsargravarna, och turen avslutas med en båttur på Dofternas flod. Eftermiddagen tillbringar du som du vill.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Êmm Hotel Hué 

Dag 9: Hué – Hoi An
Dag 9: Hué – Hoi An

På förmiddagen kör du den vackra sträckan från Hué till Hoi An. En del av vägen sträcker sig längs kusten och du passerar Truong Son-bergen genom det världsberömda Hải Vân-passet som även kallas ”Skyarnas pass”.  Du anländer till Hoi An först på eftermiddagen.

Hoi An är en stor upplevelse och man kan inte annat än bli förälskad i staden. Hoi An är känd för sin charmiga arkitektur, imponerande silkesproduktion, fantastiska skräddare och den gamla stadsdelen som finns med på UNESCOs världskulturarvslista.

Mitt i den gamla stadsdelen flyter floden Thu Bon, som är ett fantastiskt exempel på en internationell hamn från de europeiska och östasiatiska handelskompaniernas storhetstid under 1500- och 1700-talet.

Går du längre bort från floden hamnar du i en labyrint av mysiga och charmiga gator. Överallt kan du uppleva hur de tidigare kolonialmakterna har satt sin prägel på stadsdelen. Stadsbilden präglas av färgglada lanternor, japanska hus, kinesiska tempel och franska, gula köpmannahus. Butiker, gatukök, kaféer och restauranger ligger likt pärlor på ett band och här kan du fördriva flera timmar medan du är uppkopplad på stadsdelens kostnadsfria wi-fi.

Många turister vallfärdar hit eftersom Hoi Ans gamla stadsdel finns med på UNESCOs världsarvslista. Även om det är lite liv på gatorna råder en lugn stämning och stadsdelen har behållit sin äkthet och charm. Det bidrar också att bilar, scootrar och motorcyklar är förbjudna.

Du tillbringar 3 nätter i denna fantastiska pärla, så det finns gott om tid att njuta av och utforska olika delar av staden.

Du kan köpa till följande utflykter:

Övernattning Êmm Hotel Hoi An 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 10-11: Hoi An
Dag 10-11: Hoi An

Dagarna tillbringar du som du vill. Njut av stranden, gå på upptäcktsfärd i Hoi An, eller åk på en utflykt till tempelområdet Cham – möjligheterna är många.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Êmm Hotel Hoi An 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 12: Hoi An – Ho Chi Minh-staden
Dag 12: Hoi An – Ho Chi Minh-staden

I dag blir du hämtad på hotellet och körd till flygplatsen i Danang. Härifrån flyger du till Vietnams största stad Ho Chi Minh-staden.

Vid ankomsten till Ho Chi Minh-stadens flygplats blir du mött av en guide som kör dig till ditt hotell, som ligger i distrikt 1. Distrikt 1 kallas fortfarande Saigon och räknas som innerstaden, medan distrikt 2–11 kallas Ho Chi Minh-staden.

Du tillbringar dagen men att utforska staden på egen hand om du vill eller så kan du köpa till en av våra extrautflykter.

Det kan kännas omtumlande att komma från lugna Hoi An till denna hektiska miljonstad, där det bor ungefär 10 miljoner människor och det finns nästan lika många scootrar och motorcyklar. Lyckligtvis belönas du med en otroligt spännande och modern stad. Detta märks bland annat på stadens byggnader, som är en spännande blandning av nytt och gammalt – här finns både moderna höghus i glas och välbevarade kolonialtidsbyggnader.

Från ditt hotell har du inte långt till den berömda marknaden Ben Tranh, moderna butiker och köpcenter samt stadens många sevärdheter som bland annat Notre Dame-katedralen, det gamla postkontoret, Återföreningspalatset, Krigsmuseet, Operahuset och skyskrapebaren Saigon Skydeck, varifrån du har utsikt över hela staden.

Det finns möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Lotus Central Hotel 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 13: Ho Chi Minh-staden
Dag 13: Ho Chi Minh-staden

Dagen tillbringar du som du vill i Ho Chi Minh-staden. Du kan välja att upptäcka staden på egen hand – strosa runt på de många marknaderna eller ät dig igenom de spännande gatuköken.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Lotus Central Hotel 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 14: Ho Chi Minh-staden – Mekongdeltat
Dag 14: Ho Chi Minh-staden – Mekongdeltat

Du blir hämtad på hotellet och körd söderut, och snart ser du gröna risfält. Klimatet här gör att bönderna kan odla och skörda tre skördar om året.

Innan du kommer fram till Mekongdeltat besöker du det lokala templet Cao Dai. Här råder en religion som är en blandning av konfucianismen, buddhismen, taoismen och kristendomen.

Sedan åker du till den charmiga staden Cai Be, som förr var känd för sina flytande marknader på själva Mekong. Mekongfloden är 4 500 kilometer lång och sträcker sig genom sex länder, från sin källa till deltat vid kusten söder om Ho Chi Minh-staden. Mekongdeltat är känt som Vietnams skafferi och är, som namnet antyder, en frodig plats. Deltat täcker knappt 40 000 m². Hur stor del av deltat som täcks av vatten beror på nederbörd och årstid.

I Cai Be går du ombord på en privat båt, som tar dig runt på deltat. På vägen kan de se hur lokalbefolkningen fiskar och säljer sina varor på land. Du kan också se de lokala invånarna passera förbi i båtar med vattenmeloner, kokosnötter och ananaser. Du färdas vidare på smala kanalerna mellan de gröna kokospalmerna, även kallade water coconut trees. Du kommer fram till en liten rispappersfabrik, där du får se hur rispapperet tillverkas från grunden.

Dagen fortsätter med en promenad runt om i byn, där du får känna på det lokala livet. Du besöker en familj som gör hustak av kokosblad och andra som väver allt från mattor till väskor och bordsunderlägg.

Du går ombord på en sampan – en traditionell båt – och åker vidare på det charmiga deltat för att sedan avnjuta en lunch i några lokalinvånares hem. Du får också se hur man tillagar en av de mest populära vietnamesiska specialiteterna, banh xeo, som är en vietnamesisk pannkaka fylld med grönsaker och färska örtkryddor samt kött eller tigerräkor.

Under eftermiddagen kommer du fram till Vinh Long. Härifrån kör du cirka fyra timmar till Chau Doc. Här befinner du dig nära Kambodjas gräns och djupt inne i Mekongdeltat.

Övernattning Victoria Nui Sam Lodge 

Dag 15: Chau Doc – halvdagsutflykt
Dag 15: Chau Doc – halvdagsutflykt

Förmiddagen tillbringar du som du vill. Besök den lokala marknaden eller några av stadens tempel, moskéer eller kyrkor. Chau Doc är en smältdegel av olika kulturer som lever fredligt sida vid sida längs Mekongfloden.

På eftermiddagen åker du på en båttur på några av de många kanalerna genom mangroveskogen och förbi små byar. Håll utkik efter fåglar och fladdermöss och insup livet på deltat. Kanske kan du göra en god affär med en av de många handlarna som färdas på deltat? Du besöker också en lokal khmer-by och åker förbi det lokala templet.

Övernattning Victoria Nui Sam Lodge 

Dag 16: Chau Doc – Ho Chi Minh-staden – Avresa
Dag 16: Chau Doc – Ho Chi Minh-staden – Avresa

I dag är det dags att ta farväl av deltat. Resan går tillbaka till Ho Chi Minh-staden – en bilfärd på cirka sju timmar. Det görs naturligtvis en massa stopp längs vägen. Från Ho Chi Minh-staden blir du körd direkt till flygplatsen och påbörjar din hemresa.

Dag 17: Ankomst till Sverige
Dag 17: Ankomst till Sverige

Du landar i Sverige efter en fantastisk semester.

Offertförfrågan
Ytterligare information
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Offertförfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.