Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Ost- och SydostasienVietnamDet bästa av Indokina
24 dagar:

Det bästa av Indokina

Höjdpunkter på denna resa:

Hanoi, etniska minoriteter i Sapa, minikryssning i Ha Long-bukten, kejsargravarna och citadellet i Hué, Hoi An, Ho Chi Minh-staden, Mekongdeltat, Phom Penh, Dödens Fält, Angkor Thom, Angkor Wat, Louang Prabang, Pak Ou-grottorna, Kuang Si-vattenfallet

Följande ingår i resan:

 • Flygresa från Sverige till Hanoi
 • Flygresa från Luang Prabang till Sverige
 • Två inrikesflyg i Vietnam: från Hanoi till Hué och från Danang till Ho Chi Minh-staden
 • Ett inrikesflyg i Kambodja: Phnom Penh – Siem Reap
 • Ett flyg mellan Siem Reap i Kambodja och Louang Prabang i Laos
 • 18 nätter på 3-stjärniga hotell
 • 2 nätter i sovkupé med fyra bäddar på tåget från Hanoi till Lao Cai tur och retur
 • 1 natt på 4-stjärnig minikryssning på båten Emeraude
 • Speedboat från Chau Doc till Phnom Penh
 • Lokal engelsktalande guide på rundresan
 • 21 x frukost (dag 2-22)
 • 8 x lunch (dag 3, 6, 8, 14, 15, 17, 19, 21)
 • 3 x middag (dag 6, 14, 15)
 • Färd i bil eller minibuss med luftkonditionering
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Ett omfattande utflyktspaket ingår:

 • Stadsrundtur i Hanoi inklusive Litteraturens tempel och cykeltur i den gamla stadsdelen
 • En halvdagslång guidad vandring runt Sapa
 • Övernattningskryssning i Ha Long-bukten
 • Stadsrundtur i Hué till kejsargravarna och citadellet
 • Bilfärd över Hai Van-passet
 • Heldagsutflykt till Mekongdeltat inklusive båttur och besök på små lokala hemindustrier
 • Halvdags guidad sightseeingtur i Chau Doc
 • En heldagslång sightseeingtur med guide i Phnom Penh
 • En heldagslång sightseeingtur med guide i Angkor Thom, Bayon-templet, Ta Phrom och Angkor Wat
 • En heldagslång sightseeingtur med guide i Louang Prabang och Pak Ou-grottorna
 • Halvdagstur till Kuang Si-vattenfallet
 • Inträde och avgifter till ovan nämnda sevärdheter
Enkelrumstilläg 6 920 kr
Rabatt vid större grupper
Därför ska du välja denna resa:

Resan börjar i äventyrliga Vietnam. Duktiga, lokala, engelsktalande guider presenterar de främsta sevärdheterna i det avlånga, vackra landet och det finns även tid för dig att upptäcka landet på egen hand eller koppla av. Från Vietnam åker du till Kambodja på den mäktiga Mekongfloden. Där upplever du Phnom Penh, landets största stad, innan turen går vidare mot Siem Reap. Ett besök på Angkor Wat och de omkringliggande ruinerna blir ett minne för livet. Resan slutar i Laos gamla kungastad Louang Prabang. Lugnet och stillheten i idylliska Louang Prabang är precis det du behöver för att smälta de senaste veckornas upplevelser med det bästa av Indokina.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flygresa från Sverige
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från den valda flygplatsen i Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Hanoi
Dag 2: Ankomst till Hanoi

När du anländer till Hanoi går du igenom passkontrollen och hämtar sedan ditt bagage. I ankomsthallen väntar en guide med en Asiatours-skylt. Guiden kör dig till hotellet där du ska bo den kommande natten. Efter ankomst till hotellet tillbringar du resten av dagen som du vill. Du kan promenera längs de små livliga gatorna i den exotiska gamla stadsdelen. På vägen kan du stanna vid alla sevärdheter och lyssna till stadens alla spännande ljud. Sjön Hoan Kiem ligger nära staden och det tar ungefär en halvtimme att vandra runt sjön. Det är en uppfriskande promenad i skuggan av de många stora träden.

Övernattning Authentic Hanoi Hotel 

Uppgraderingsmöjlighet:

Dag 3: Sightseeing i Hanoi – Nattåg till Sapa
Dag 3: Sightseeing i Hanoi – Nattåg till Sapa

Efter frukosten checkar du ut. Ditt bagage förvaras på hotellet. Därefter väntar en spännande guidad sightseeingtur till de största sevärdheterna i Hanoi. Du besöker Ho Chi Minh-mausoleet som byggdes för att ära den store landsfadern och republiken Vietnams första president, som bodde och arbetade största delen av sitt liv i Hanoi. Tänk på att Ho Chi Minh-mausoleet är stängt måndagar och fredagar och helt stängt från början på september till början på december.

Efter en traditionell vietnamesisk lunch väntar ett besök i citadellet Thang Long som var ett politiskt maktcenter i tretton århundraden, och som idag är känt för att vara ett av UNESCOs världsarv.

Du besöker också Litteraturens tempel som var Vietnams första universitet och kan dateras tillbaka till år 1070. Här blev landets mäktiga ämbetsmän, mandarinerna, utbildade i Konfucius lära.

Slutligen ser du också den ikoniska Long Bien-bron över Röda floden, och du får en halvtimmes cykeltur genom de smala, kaotiska gatorna och gränderna i den gamla stadsdelen.

Dagen avslutas med en kopp vietnamesiskt kaffe på ett lokalt café med utsikt över Hoan Kiem-sjön.

I slutet av dagen åker du tillbaka till hotellet där du hämtar ditt bagage. Därefter kör guiden dig till tågstationen och härifrån tar du nattåget till Lao Cai.

Nattåget avgår från Hanoi kl. 22.00 och anländer i Lao Cai kl. 06.20 nästa dag.

Övernattning Sovkupé i nattåg mellan Hanoi och Lao Cai

Dag 4: Ankomst till Lao Cai – Sapa – Vandringstur i Moung Hua-dalen – Besök hos en lokal hmong-familj
Dag 4: Ankomst till Lao Cai – Sapa – Vandringstur i Moung Hua-dalen – Besök hos en lokal hmong-familj

Du ankommer till Lao Cai tidigt på morgonen. Här möts du av en guide som kör dig resten av vägen till hotellet i den lilla bergsbyn Sapa, där en god frukost väntar. Det tar ca 75 minuter och ni färdas på små vägar och i hårnålskurvor.

Ditt rum är färdigt när du anländer, så att du kan ta ett bad och packa upp i lugn och ro.

Sapa är världskänt för sin vackra natur med gröna, noggrant planterade risfält, berg och ursprungsfolk från bergen i färgglada kläder.

På eftermiddag hämtas du av guiden och ni åker till den lilla byn Ta Van, som är vackert belägen i Muong Hua-dalen. Här börjar en scenisk vandringstur till byn Lao Chai där minoritetsfolket hmong bor. Se till att ha bekväma och rejäla skor eftersom stigarna kan vara hala vid blött väder.

På vandringsturen upplever du det lokala livet på nära håll. Du kan bland annat se män som bygger hus, kvinnor som broderar och barn som leker eller är på väg hem från skolan – och som ler stort när de ser dig.

Hmongerna är kända för sina färgglada kläder. I Lao Chai blir du introducerad till batiken och får själv möjlighet att prova på hantverket. Batikhantverket har varit hotat av moderna tillverkningsmetoder, men lokala initiativ som det här i Lao Chai garanterar att traditionerna förs vidare och att hantverket inte faller i glömska.

Turen fortsätter upp längs en brant stig mellan risterrasserna som ligger längs bergssluttningarna. Här kan du se bönder som plöjer sina fält med oxar. Du ankommer till fru Moos hus. Fru Moo har aldrig studerat engelska i skolan, men talar språket flytande. Hon bor med man och barn och driver ett homestay. Medan du vilar fötterna i ett traditionellt fotbad med örter berättar hon om livet i bergen. Trots att hon lever enkelt är det svårt att inte bli avundsjuk på hennes utsikt.

Efter ett härligt besök hos fru Moo och hennes familj går turen tillbaka till Sapa.

Övernattning Sunny Mountain Hotel 

Dag 5: Sapa – Nattåg till Hanoi
Dag 5: Sapa – Nattåg till Hanoi

Dagen tillbringar du som du vill. Du kan välja en av våra tillvalsutflykter, vandra i utkanten av staden eller utforska den lilla bergsstaden på egen hand.

Genom staden går huvudgatan där butiker, restauranger och kaféer ligger som pärlor på ett band. Går du upp för slutet av gatan kommer du till det lokala torget, Quang Truong, där den katolska kyrkan ligger. Här på torget möts lokalborna för att umgås och spela boll. Quang Truong fungerar även som en marknadsplats dit ursprungsfolken kommer för att sälja sina hantverk.

Under klara dagar kan man se Vietnams högsta berg, Fansipan, vars topp ofta döljs av dimma eller moln. Om vädret tillåter kan du åka världens högsta och längsta linbana upp till berget. Du kommer att få känslan av att du svävar medan du njuter av den storslagna utsikten över Muong Hua-dalen och vackra Hoang Lien nationalpark.

På kvällen hämtas du och körs till Lao Cai. Härifrån tar du nattåget till Hanoi.

Nattåget avgår från Lao Cai kl. 21.20 och anländer i Hanoi kl. 05.10 nästa dag.

Det finns möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Sovkupé i nattåg mellan Hanoi och Lao Cai

Dag 6: Ankomst till Hanoi – Ha Long-bukten
Dag 6: Ankomst till Hanoi – Ha Long-bukten

Du anländer till Hanoi mycket tidigt på morgonen och blir mött på tågstationen. Härifrån blir du körd till ett hotell där det finns möjlighet att koppla av lite och ta ett bad. Efter frukosten åker du vidare – den här gången mot Ha Long-bukten.

Ha Long-bukten är ett av Vietnams mest särpräglade naturområden. I bukten sticker hundratals grönskande kalkstensklippor nästan lodrätt upp ur havet, som under året växlar färg från djupblått till jadegrönt. Flera av öarna har stora grottor. På den stora ön Cat Ba ligger flera byar, och på några av de mindre öarna finns små fiskebyar.

Turister brukar framförallt uppleva Ha Long-bukten som ett underbart naturområde i världsklass, men för vietnameserna är området också förknippat med legender om drakar och dramatik. Ha Long-bukten är ca 1 500 km² stor och finns med på UNESCOs lista över världsarv sedan 1994.

Du åker på en minikryssning i Ha Long-bukten. Båten åker ut mot de avskilda öarna i bukten och du kan beundra det vackra havet och de fantastiska öarna. Du kan uppleva livet i en fiskeby. Du kan också välja att koppla av helt och bara njuta av livet och utsikten över öarna och fiskebyarna, och kanske ta ett dopp i det turkosa vattnet.

OBS!! Vid dåligt väder och storm förbehåller sig myndigheterna i Vietnam rätten att stänga av Ha long-bukten för segling av säkerhetsskäl. Detta sker några få gånger om året. I sådana fall kommer minikryssningen att ersättas med hotellvistelse och en utflykt i Hanoi.

Tillvalsutflykt: Varför inte uppleva Ha Long-bukten från ovan? Den vackra bukten är minst sagt fantastisk att uppleva ovanifrån, där du verkligen får en uppfattning av områdets storlek och kan uppleva de många spektakulära kalkstensöarna och klipporna som sträcker sig upp ur havet.

Övernattning Kryssningsfartyg Emeraude 

Dag 7: Ha Long-bukten – Hanoi – Hué
Dag 7: Ha Long-bukten – Hanoi – Hué

Börja dagen med ett uppfriskande dopp i Ha Long-buktens klara, varma vatten, eller bara njut av soluppgången från båtens härliga soldäck. Frukosten serveras medan båten långsamt påbörjar turen tillbaka mot hamnen. Under turen finns det tid för ett besök i en grotta med stalagmiter och stalaktiter. När du har gått i land reser du tillbaka till Hanoi och flyger sedan till Hué. I Hué blir du mött på flygplatsen och körd till ditt hotell.  Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning Êmm Hotel Hué 

Dag 8: Stadsrundtur i Hué
Dag 8: Stadsrundtur i Hué

Hué var Vietnams huvudstad från 1802 till 1945, och ruinerna från stadens kungliga förflutna kan fortfarande upplevas i form av citadellet och den kejserliga staden. I dag besöker du citadellet som byggdes i början av 1800-talet med Den förbjudna staden i Beijing som förebild. Under Indokinakriget, och sedan Vietnamkriget, förstördes många byggnader av bomber, men nu rustas området upp till sin forna glans med hjälp av donationer från UNESCO. Under sightseeingturen kommer du också att besöka de imponerande kejsargravarna, och turen avslutas med en båttur på Dofternas flod. Eftermiddagen tillbringar du som du vill.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Êmm Hotel Hué 

Dag 9: Hué – Hoi An
Dag 9: Hué – Hoi An

På förmiddagen kör du den vackra sträckan från Hué till Hoi An. En del av vägen sträcker sig längs kusten och du passerar Truong Son-bergen genom det världsberömda Hải Vân-passet som även kallas ”Skyarnas pass”.  Du anländer till Hoi An först på eftermiddagen.

Hoi An är en stor upplevelse och man kan inte annat än bli förälskad i staden. Hoi An är känd för sin charmiga arkitektur, imponerande silkesproduktion, fantastiska skräddare och den gamla stadsdelen som finns med på UNESCOs världskulturarvslista.

Mitt i den gamla stadsdelen flyter floden Thu Bon, som är ett fantastiskt exempel på en internationell hamn från de europeiska och östasiatiska handelskompaniernas storhetstid under 1500- och 1700-talet.

Går du längre bort från floden hamnar du i en labyrint av mysiga och charmiga gator. Överallt kan du uppleva hur de tidigare kolonialmakterna har satt sin prägel på stadsdelen. Stadsbilden präglas av färgglada lanternor, japanska hus, kinesiska tempel och franska, gula köpmannahus. Butiker, gatukök, kaféer och restauranger ligger likt pärlor på ett band och här kan du fördriva flera timmar medan du är uppkopplad på stadsdelens kostnadsfria wi-fi.

Många turister vallfärdar hit eftersom Hoi Ans gamla stadsdel finns med på UNESCOs världsarvslista. Även om det är lite liv på gatorna råder en lugn stämning och stadsdelen har behållit sin äkthet och charm. Det bidrar också att bilar, scootrar och motorcyklar är förbjudna.

Du tillbringar 3 nätter i denna fantastiska pärla, så det finns gott om tid att njuta av och utforska olika delar av staden.

Du kan köpa till följande utflykter:

Övernattning Êmm Hotel Hoi An 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 10-11: Hoi An
Dag 10-11: Hoi An

Dagarna tillbringar du som du vill. Njut av stranden, gå på upptäcktsfärd i Hoi An, eller åk på en utflykt till tempelområdet Cham – möjligheterna är många.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Êmm Hotel Hoi An 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 12: Hoi An – Ho Chi Minh-staden
Dag 12: Hoi An – Ho Chi Minh-staden

I dag blir du hämtad på hotellet och körd till flygplatsen i Danang. Härifrån flyger du till Vietnams största stad Ho Chi Minh-staden.

Vid ankomsten till Ho Chi Minh-stadens flygplats blir du mött av en guide som kör dig till ditt hotell, som ligger i distrikt 1. Distrikt 1 kallas fortfarande Saigon och räknas som innerstaden, medan distrikt 2–11 kallas Ho Chi Minh-staden.

Du tillbringar dagen men att utforska staden på egen hand om du vill eller så kan du köpa till en av våra extrautflykter.

Det kan kännas omtumlande att komma från lugna Hoi An till denna hektiska miljonstad, där det bor ungefär 10 miljoner människor och det finns nästan lika många scootrar och motorcyklar. Lyckligtvis belönas du med en otroligt spännande och modern stad. Detta märks bland annat på stadens byggnader, som är en spännande blandning av nytt och gammalt – här finns både moderna höghus i glas och välbevarade kolonialtidsbyggnader.

Från ditt hotell har du inte långt till den berömda marknaden Ben Tranh, moderna butiker och köpcenter samt stadens många sevärdheter som bland annat Notre Dame-katedralen, det gamla postkontoret, Återföreningspalatset, Krigsmuseet, Operahuset och skyskrapebaren Saigon Skydeck, varifrån du har utsikt över hela staden.

Det finns möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Lotus Central Hotel 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 13: Ho Chi Minh-staden
Dag 13: Ho Chi Minh-staden

Dagen tillbringar du som du vill i Ho Chi Minh-staden. Du kan välja att upptäcka staden på egen hand – strosa runt på de många marknaderna eller ät dig igenom de spännande gatuköken.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Lotus Central Hotel 

Uppgraderingsmöjligheter:

Dag 14: Ho Chi Minh-staden – Mekongdeltat
Dag 14: Ho Chi Minh-staden – Mekongdeltat

Du blir hämtad på hotellet och körd söderut, och snart ser du gröna risfält. Klimatet här gör att bönderna kan odla och skörda tre skördar om året.

Innan du kommer fram till Mekongdeltat besöker du det lokala templet Cao Dai. Här råder en religion som är en blandning av konfucianismen, buddhismen, taoismen och kristendomen.

Sedan åker du till den charmiga staden Cai Be, som förr var känd för sina flytande marknader på själva Mekong. Mekongfloden är 4 500 kilometer lång och sträcker sig genom sex länder, från sin källa till deltat vid kusten söder om Ho Chi Minh-staden. Mekongdeltat är känt som Vietnams skafferi och är, som namnet antyder, en frodig plats. Deltat täcker knappt 40 000 m². Hur stor del av deltat som täcks av vatten beror på nederbörd och årstid.

I Cai Be går du ombord på en privat båt, som tar dig runt på deltat. På vägen kan de se hur lokalbefolkningen fiskar och säljer sina varor på land. Du kan också se de lokala invånarna passera förbi i båtar med vattenmeloner, kokosnötter och ananaser. Du färdas vidare på smala kanalerna mellan de gröna kokospalmerna, även kallade water coconut trees. Du kommer fram till en liten rispappersfabrik, där du får se hur rispapperet tillverkas från grunden.

Dagen fortsätter med en promenad runt om i byn, där du får känna på det lokala livet. Du besöker en familj som gör hustak av kokosblad och andra som väver allt från mattor till väskor och bordsunderlägg.

Du går ombord på en sampan – en traditionell båt – och åker vidare på det charmiga deltat för att sedan avnjuta en lunch i några lokalinvånares hem. Du får också se hur man tillagar en av de mest populära vietnamesiska specialiteterna, banh xeo, som är en vietnamesisk pannkaka fylld med grönsaker och färska örtkryddor samt kött eller tigerräkor.

Under eftermiddagen kommer du fram till Vinh Long. Härifrån kör du cirka fyra timmar till Chau Doc. Här befinner du dig nära Kambodjas gräns och djupt inne i Mekongdeltat.

Övernattning Victoria Nui Sam Lodge 

Dag 15: Chau Doc – halvdagsutflykt
Dag 15: Chau Doc – halvdagsutflykt

Förmiddagen tillbringar du som du vill. Besök den lokala marknaden eller några av stadens tempel, moskéer eller kyrkor. Chau Doc är en smältdegel av olika kulturer som lever fredligt sida vid sida längs Mekongfloden.

På eftermiddagen åker du på en båttur på några av de många kanalerna genom mangroveskogen och förbi små byar. Håll utkik efter fåglar och fladdermöss och insup livet på deltat. Kanske kan du göra en god affär med en av de många handlarna som färdas på deltat? Du besöker också en lokal khmer-by och åker förbi det lokala templet.

Övernattning Victoria Nui Sam Lodge 

Dag 16: Speedboat från Chau Doc till Phnom Penh
Dag 16: Speedboat från Chau Doc till Phnom Penh

Från Chau Doc går turen med speedboat på den mäktiga Mekongfloden. Dagens destination är Phnom Penh i Kambodja. Turen tar 4–5 timmar och du åker i en bekväm speedboat. På vägen kan du uppleva livet längs flodens stränder. Visum till Kambodja får du vid gränsen och båtens personal hjälper till så att allt går snabbt och smidigt. När du anländer till Phnom Penh blir du mottagen och körs sedan till ditt hotell där du tillbringar två nätter.

Övernattning Kravan Hotel 

Dag 17: Sightseeing i Phnom Penh
Dag 17: Sightseeing i Phnom Penh

I dag väntar en guidad sightseeingtur i Phnom Penh, som både är huvudstad och den största staden i Kambodja. Dagen börjar med ett besök i det kungliga palatset. Palatset byggdes 1866, då kungen flyttade sitt hov från staden Udong, som ligger ca 40 km nordväst om Phnom Penh. Phnom Penh utnämndes då till huvudstad i Kambodja. Palatset är byggt i klassisk, vacker khmerarkitektur och anses vara en av de vackraste sevärdheterna i staden. Därefter går turen till Tuol Sleng, som är ett museum för folkmordet under de Röda khmerernas regim. Det kan vara en tuff upplevelse att besöka museet, men det är viktigt att komma ihåg att museet skildrar Kambodjas historiska verklighet.

Dagens tur avslutas med ett besök till Choeung Ek, som blev känt världen över som Dödens Fält, då över 17 000 människor mördades och begravdes i massgravar av de Röda khmererna. Vid dagens slut går turen tillbaka till hotellet, och du har kvällen på dig att utforska Phnom Penh på egen hand.

Övernattning Kravan Hotel 

Dag 18: Phnom Penh – Siem Reap
Dag 18: Phnom Penh – Siem Reap

Du hämtas på ditt hotell och körs till flygplatsen. Härifrån flyger du till Siem Reap. Vid ankomsten till Siem Reap blir du mött av en guide som kör dig till ditt hotell. Du tillbringar två nätter i Siem Reap. Resten av dagen kan du välja mellan att koppla av eller gå på upptäcktsfärd i Siem Reap.

Övernattning Angkor Paradise Hotel 

Dag 19: Sightseeingtur till Angkor Thom – Angkor Wat
Dag 19: Sightseeingtur till Angkor Thom – Angkor Wat

Dagens sightseeingtur går till ett av Kambodjas, och den här resans, absoluta höjdpunkter: Angkors storslagna tempelkomplex. Området kom med på UNESCOs världsarvslista redan 1992. Du börjar vid den södra porten vid Angkor Thom. Du går sedan längs den gamla stadsmuren och får se tempelruinen Prasat Chrung. Härifrån fortsätter du till Bayon-templet, där du möts av 10 leende Buddhaansikten. Du får också se Elefantterrassen och kungapalatset Phimeanakas, och slutligen det berömda templet Ta Prohm. Templet är känt för de många ruinerna där trädens rötter har trasslat ihop sig till den grad att de i dag håller samman byggnaderna.

Efter lunch i Siem Reap går turen till det bäst bevarade och mest berömda templet i hela Angkor-området – Angkor Wat. Du får utforska området både med guide och på egen hand innan du tar dig till antingen Phnom Bakheng eller Pre Rup för att se solnedgången.

Övernattning Angkor Paradise Hotel 

Dag 20: Siem Reap – Louang Prabang
Dag 20: Siem Reap – Louang Prabang

Din guide hämtar dig på hotellet och kör dig till flygplatsen. Härifrån flyger du till Louang Prabang, där du blir mött av en guide som kör dig till ditt hotell. Du tillbringar tre nätter i Louang Prabang. Resten av dagen kan du utforska Louang Prabang på egen hand. Staden finns med på UNESCOs världsarvslista och är en unik blandning av traditionell laotisk arkitektur och fransk kolonialtidscharm. Stadens stämning är ett kapitel för sig. Livet här är lugnt och värdigt.

Övernattning Villa Chitdara 1 

Dag 21: Sightseeing i Louang Prabang
Dag 21: Sightseeing i Louang Prabang

I dag ska du på en guidad sightseeingtur i vackra Louang Prabang.

Vid det ikoniska templet Wat Xieng Thong kan du se den vackra, traditionella tempelbyggnaden med en utsmyckad, snidad ingång täckt med bladguld. Du får också besöka nationalmuseet som ligger i det gamla kungapalatset. Kontrasten mot kungapalatset i Kambodjas huvudstad är slående. Inget besök i Louang Prabang är fulländat innan du har stått på toppen av Phousi-backen, dit man tar sig uppför 328 trappsteg. Från toppen kan du njuta av en fantastisk utsikt över staden och floden.

Senare på dagen åker du båt längs Mekongfloden till de heliga Pak Ou-grottorna. I grottorna finns hundratals buddhastatyer i alla möjliga storlekar och de betraktas som heliga av buddhister. Turen till och från grottorna är en stor upplevelse i sig självt. Njut av den vackra naturen och vinden i håret medan du glider förbi lokala samhällen. På vägen tillbaka till Louang Prabang gör du ett stopp i en liten lokal by. Du kommer tillbaka till Louang Prabang sent på dagen och kvällen tillbringar du som du vill.

Övernattning Villa Chitdara 1 

Dag 22: Kuang Si-vattenfallet
Dag 22: Kuang Si-vattenfallet

I dag får du gå upp tidigt! Under de tidiga morgontimmarna sker det nämligen en väldigt speciell sak i Louang Prabang. Då vandrar över 300 munkar långsamt genom stadens gator för att samla allmosor. Alla familjer skickar ut en representant som lägger mat och dryck i munkarnas insamlingskärl. Som åskådare blir man rörd av respekten och värdigheten som denna dagliga ritual visar.

Resten av dagens upplevelser ligger söder om staden.  Här väntar Kuang Si-vattenfallets kristallklara vatten. Under fallet finns det en rad naturliga bassänger, där du kan ta ett dopp om du har lust. I närheten av vattenfallet ligger det även ett center för de fina malajbjörnarna, som är starkt utrotningshotade. Det beror dels på att deras naturliga livsmiljöer försvinner, och dels på att björnarna jagas för deras galla, som bland annat används inom kinesisk medicin.

Resten av dagen kan du utforska Louang Prabang på egen hand.

Övernattning Villa Chitdara 1 

Dag 23: Avresa Louang Prabang
Dag 23: Avresa Louang Prabang

Du körs från hotellet till flygplatsen och flyger sedan till Sverige.

Mellanlandning(ar) sker under hemresan.

Dag 24: Hemkomst till Sverige
Dag 24: Hemkomst till Sverige

Du landar i Sverige efter en fantastisk semester.

Offertförfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Offertförfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.