• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanGuidad vandringstur i Hoi Ans gamla stadsdel
Guidad vandringstur i Hoi Ans gamla stadsdel

Du hämtas på hotellet av en guide och därefter börjar vandringen i Hoi Ans gamla stadsdel.

Hoi An var mellan 1500- och 1700-talet känd som en internationell handelshamn för både kinesiska, holländska, franska, japanska och portugisiska köpmän. I dag är stadsdelen känd för dess charmiga arkitektur, imponerande silkesproduktion och duktiga skräddare.

På rundturen besöker du stadsdelens berömda landmärken och upplever charmen på de historiska gatorna. Medan du går runt på de historiska gatorna kan du inte annat än bli förtrollad av de gamla, gula husen från den franska kolonialtiden, som ligger sida vid sida. Du märker snabbt den avslappnade och trevliga stämningen trots mängden turister som vallfärdar till stadsdelen.

Det första stoppet är Chua Ong Pagoda som byggdes 1653 till den kinesiska generalen Quang Congs ära, som för många är en symbol för lojalitet och rättvisa. Nästa stopp är Jinshang-templet, som är dedikerat till havets gudinna och beskyddare av sjömän. Härifrån är det en kort promenad till det 200 år gamla huset Tan Ky, som byggdes av en vietnamesisk familj och som blivit omsorgsfullt bevarat genom 7 generationer. Överallt i huset syns det japanska och kinesiska inflytandet. Du stannar naturligtvis även vid Hoi Ans mest berömda landmärke, den japanska bron från 1700-talet. Utflykten avslutas med en härlig båttur på Thu Bon-floden.

Längd: Ca 4 timmar

Vi rekommenderar att du bokar utflykten hemifrån, antingen när du bokar resan eller senast 3 veckor före avresa. Du kan också boka utflykten hos din guide på resmålet med förbehåll för att den kan vara utsåld.

Pris:
Per person:  505 kr
Per barn:  405 kr

Senast sedda resor

Kontakta resekonsulten Mira Lindholm

Skriv till:
info@asiatours.se

Ring till:
08-124 103 68

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Asiatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.