• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
12 dagar

Thailand med barn

Ta med barnen till Thailand och upplev norra Thailands elefanter, ursprungsfolk, tempel och teplantager. Avsluta med en mysig solsemester i Khao Lak.

Thailand med barn Thailand med barn
12 dagar

Thailand med barn

Ta med barnen till Thailand och upplev norra Thailands elefanter, ursprungsfolk, tempel och teplantager. Avsluta med en mysig solsemester i Khao Lak.

Välj denna resa eftersom…

Thailändarna älskar barn! Överallt möts ni av leende, nyfikna och välkomnande människor. Den här resan är den perfekta kombinationen av upplevelser och solsemester. Resan börjar i lugna norra Thailand där klimatet är behagligt. Chiang Mai är en fantastisk stad med både charm och en mysig atmosfär. Här besöker ni områdets mest berömda tempel Doi Suthep och det fantastiska Elephant Care. Ni besöker också en lokal kulturby och får chansen att själva plocka te med en korg på ryggen. Från Chiang Mai går resan vidare söderut, till de berömda thailändska stränderna. Ni tillbringar 6 dagar på ett mysigt familjehotell i Khao Lak. Här finns massor av möjligheter till aktiviteter och utflykter – eller bara tid till att slappa och bada i det varma vattnet.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flygresa från Sverige till Chiang Mai och hem från Phuket
 • Flyg från Chiang Mai till Phuket
 • 9 nätter på fyrstjärniga hotell
 • 9 x frukost (dag 2-11)
 • 2 x lunch (dag 4 och 5)
 • Lokal engelsktalande guide på transfer, utflykter och turer
 • Färd i bil eller minibuss med luftkonditionering
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Omfattande utflyktspaket:

 • Doi Suthep-templet
 • Elephant Care
 • Kulturbyn Baan Tong Luang Hill
 • Elephant Poopoopaper Park
 • Araksa teplantage
 • Inträde och avgifter till ovan nämnda sevärdheter
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från den valda flygplatsen i Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Chiang Mai

Vid ankomsten i Chiang Mai går ni igenom passkontrollen, hämtar ert bagage och går vidare ut i ankomsthallen. Här väntar er guide med en Asiatours-skylt. Ni blir skjutsade till hotellet där ni ska sova i fyra nätter. Resten av dagen tillbringar ni som ni vill och kan koppla av efter den långa flygningen.

Chiang Mai är Thailands näst största stad, men ändå lugn och ytterst charmig. Det finns runt 300 tempel i staden, vars kärna omges av den gamla vallgraven. De flesta historiska sevärdheterna ligger på gångavstånd från stadens centrum. På de många marknaderna säljs allt från blommor till stekta gräshoppor, och fram emot kvällen samlas både lokalbor och besökare på Chiang Mais berömda nattmarknad för att handla och äta i de många gatuköken.

Dag 3: Halvdagsutflykt till Doi Suthep-templet

I dag får ni uppleva ett av norra Thailands vackra och mycket heliga tempel, Wat Prathat Doi Suthep, som ligger strax utanför Chiang Mai. Det är en oerhört vacker, gyllene pagod som innehåller reliker från Buddha. Ni åker på en otroligt idyllisk väg genom bergslandskapet till nationalparken Doi Pui. Härifrån går ni de 300 trappstegen upp till pagoden, som byggdes 1383. Från templet har man en vacker utsikt över staden Chiang Mai. Här ser ni mängder av orangeklädda munkar på pilgrimsfärd till templet. Tänk på att det finns särskilda regler för hur man får klä sig i Doi Suthep.

Dagen tillbringar ni som ni vill och kan utforska staden – eller kanske ta ett uppfriskande dopp i poolen?

Dag 4: Besök på Elephant Care

I dag väntar ett annorlunda och oförglömligt besök. Ni ska nämligen till Elephant Care, som ligger cirka 90 minuters bilfärd från Chiang Mai. Precis som namnet antyder är detta en plats där man tar hand om elefanter och strävar efter att låta dem leva så naturligt som möjligt. Detta är varken en cirkus, en show eller ett elefantläger. Här är elefantmålning, ridning och kedjor förbjudna. Hit kommer inte turisterna för att underhållas, utan för att få en inblick i elefanternas vardag och komma nära inpå dessa enorma och intelligenta varelser.

Ni hämtas på hotellet och blir körda till byn Baan Meung Kud norr om Chiang Mai. Vid ankomsten får ni kläder så att ni liknar traditionella mahouter. Innan ni kommer fram till elefanterna får ni följa med och skörda mat åt dem. Den kan bestå av sockerrör, bananer eller gräs beroende på årstid. Därefter väntar mötet med elefanterna och ni får chans att mata dem. Guiden berättar om deras rutiner och vanor. Ni får också lära er att kommunicera med dem och tyda deras kroppsspråk.

Efter en god lunch ska naturligtvis även elefanterna få något litet att äta – den här gången i form av ett klibbigt ris som blandas med salt och formas till bollar. Elefanter älskar verkligen mat. Det sägs att de bara sover 3 timmar om dagen, och äter under dygnets resterande 21 timmar.

En av höjdpunkterna är när elefanterna ska ner till vattnet för att svalkas av och tvättas. Detta sker inte med vanlig tvål och tvättsvamp, utan med ett slags trä som bara finns i norra Thailand och kallas keau saba. När träet bankas ordentligt blir det mjukt och kan användas som tvättsvamp. Men det magiska sker när träet kommer i kontakt med vatten – då bildas en slags såpa. Elefanterna älskar att bli tvättade och skrubbade, och plaskar lekfullt runt i vattnet.

När solen står som högst på himlen går ni på en tur in i skogen med elefanterna, där de själva letar föda. Sedan är det tyvärr dags att ta farväl av både elefanterna och mahouterna. Turen går nu tillbaka till hotellet, där resten av dagen är till fri disposition.

Kom ihåg att ta med badkläder och torra kläder på den här utflykten.

Dag 5: Besök i en kulturby – Elephant Poopoopaper Park – Araksa teplantage

Ni hämtas på hotellet efter frukost och körs norrut till kulturbyn Baan Tong Hill. Här får ni en bra och spännande inblick i hur de olika bergsfolken lever, däribland Lahu, Hmong, White Karen och Padaung (Long Neck), som är kända för mässingsringarna de bär runt halsen. Kvinnorna får den första ringen runt halsen när de fyller fem år. I dag är detta mest för traditionens skull, men förr i tiden gjorde kvinnorna det för att skydda sig mot tigrarna i Myanmars bergsområde vid gränsen till Thailand. Byn omges av vackra risodlingar och på båda sidorna om byn bor folkstammarna i sina trähus. Här visar kvinnorna upp handgjorda smycken, träfigurer och vävda mattor som ni kan köpa om ni vill. Kvinnorna är mycket pratglada, så ställ gärna frågor om deras historia och spännande kultur.

Ni fortsätter till Elephant Poopoopaper Park, som är en relativt ny och unik attraktion i Chiang Mai. Här kan ni se alla faser i produktionen av papper som tillverkas av spillning från bland annat elefanter, hästar och kor.  Visst låter det lustigt? Turen genom den frodiga trädgården tar er förbi åtta olika paviljonger som förklarar varje steg i den miljövänliga och fascinerande processen. Om ni vill får ni prova på att göra ert eget papper.

Lunchen avnjuts på en gård för fjärilar och orkidéer, där ni kan titta på de vackra fjärilarna som flyger runt. Därefter fortsätter ni till teplantagen Araksa, som har specialiserat sig på det svarta kvalitetsteet assam. Här får ni lära er om de olika processerna och metoderna inom teproduktion. Ni får också följa med ut på plantagen och plocka teblad med en bambukorg på ryggen. Besöket avrundas med en kopp rykande hett te med thailändska tilltugg.

Dag 6: Chiang Mai – Khao Lak

Ni hämtas på hotellet och körs till flygplatsen. Härifrån flyger ni till Phuket där ni blir mötta av en chaufför som kör er till Khao Lak. Resan tar ca 1 timme och 45 minuter beroende på trafiken. I Khao Lak har ni fem övernattningar.

Dag 7-10: Solsemester i Khao Lak

Dagarna tillbringar ni som ni vill.

Trots det relativt korta avståndet till det livliga Phuket är Khao Lak en helt annan värld. Här finns både stillhet och äventyr.

Khao Lak består av flera sammanhängande strandområden som tillsammans utgör detta underbara och barnvänliga semesterparadis, med det blå havet på ena sidan och den frodiga regnskogen på andra. Ni bor vid Nang Thong Beach som är det mest populära området i Khao Lak. Här finns souvenirbutiker, utflyktsarrangörer, dykbutiker och restauranger som serverar fisk, skaldjur och läckra thailändska rätter.

Under er vistelse kan ni se fram emot några sköna och avkopplande dagar på stranden eller vid hotellets pool. Om ni vill vara mer aktiva kan ni vandra i den närliggande nationalparken Khao Lak-Lam Ru eller åka på dyk-/snorkelutflykt till ett av världens bästa dykställen – Similianöarna som ligger 1 timme och 15 minuters färd bort med speedboat. De nio öarna har utsetts till nationalpark och har ett imponerande marint liv med färgglada fiskar, valhajar, havssköldpaddor och rockor, samt orörd natur, kritvita sandstränder och kristallklart vatten.

Om ni vill ut på äventyr kan ni åka till Khao Sok nationalpark som ligger cirka 65 km från Khao Lak. Parken täcker en yta på 739 kvadratkilometer och dess regnskog är en av världens äldsta. Khao Sok är ett ”must see” och förmodligen Thailands vackraste nationalpark. Här kan ni uppleva parkens spännande djurliv och beundra den vackra naturen som består av sjön Cheow Larn, floden Sok, vattenfall, djupa dalar och kalkstensklippor.

Dag 11: Hemresan börjar

Ni hämtas upp på hotellet och körs till flygplatsen i Phuket för att påbörja hemresan.

Dag 12: Hemkomst till Sverige

Ni anländer till Sverige efter en härlig och spännande semester.

Förläng din resa

Förlängning med storstadsbesök i Bangkok, 3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 4 500 kr
Per barn under 12 år: + 4 500 kr

Vistelsen är baserad på två deluxe-rum, där upp till två vuxna och två barn kan bo. 

Bangkok är Thailands dynamiska, färgstarka och fascinerande huvudstad som är en av de snabbast växande städerna i världen med ca 12 miljoner invånare. Staden började blomstra på allvar på 90-talet och i dag står de enorma skyskraporna i konstrast till de gyllene templens spiror.

Området kring Silom Road anses vara Bangkoks stadskärna, och det är där ni kommer att bo på härliga Hotel Narai. Området är känt som det mest populära turistområdet, tack vare sina otaliga shoppingcentrum, hotell och restauranger.

Genom staden flyter floden Chao Phraya som står för en viktig del av stadens kollektivtrafik. På den östra sidan av floden ligger ön Ko Ratanakosin, den historiska delen av Bangkok och hemvist för stadens mest häpnadsväckande landmärke Grand Palace. På flodens västra sida går en labyrint av kanaler som kallas stadens gröna andningshål.

Medan ni är i Bangkok kan ni också gå på upptäcktsfärd i Chinatown och den färgrika marknaden Chatuchak, som är en av världens största. Behöver du lite lugn och ro kan du ta en promenad i parken Lumpini med utsikt över de höga skyskraporna som speglar sig i vattnet.

En av höjdpunkterna i Bangkok är maten – du kan smaka på fantastiska maträtter i alla prisklasser runt varje hörn.

När ni ska ta er runt behöver ni inte oroa er över Bangkoks välkända trafik eftersom staden har ett bra utbud transportmedel utöver bussar, tuk-tukar och taxibilar. Taxibåtar är ofta populära och de lägger till vid många av stadens sevärdheter. Dessutom kan ni åka med The Sky Train som slingrar sig mellan stadens höghus. Det är ett bra, snabbt och billigt sätt att ta sig runt.

Bangkok är staden som har allt du kan önska dig.

Enkelrumstilläg 2 800 kr
Rabatt vid större grupper
När vill du resa?
Avresedatum
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Mira Lindholm

Skriv till:
info@asiatours.se

Ring till:
08-124 103 68

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Asiatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Långvarigt samarbete med ett stort nätverk av partner i Asien

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Asiatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.