Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Ost- och SydostasienThailandÖhoppning: Koh Samui, Koh Madsum & Koh Phangan
13 dagar:

Öhoppning: Koh Samui, Koh Madsum & Koh Phangan

Höjdpunkter på denna resa:
Upplev den populära kokospalm-ön Samui, varva ner på den lilla orörda ön Madsum och avsluta resan på den avkopplande och grönskande ön Phangan.

Följande är inkluderat i resan:

  • Flygresa från Sverige till Koh Samui t/r
  • 11 övernattningar på fyra- till femstjärniga hotell
  • 11 x frukost (dag 3-12)
  • Transport i minibuss med aircondition
  • Transport mellan öarna i speedboat och traditionell motorbåt
  • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
  • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Vi rekommenderar att boka resan i god tid.

Enkelrumstilläg 8 155 kr
Rabatt vid större grupper

Kombinationsmöjligheter efter rundresan:

Välj denna resa eftersom...

Följ med på öhoppning till de tre natursköna öarna Koh Samui, Koh Madsum och Koh Phangan.

Inga aktiviteter är inplanerade och du är därför fri att uppleva och utforska de tre mycket olika öarna på egen hand.

Du börjar på kokospalmön Samui, som är den största av de tre öarna. Här kommer du att bo i den södra delen av det populära området Chaweng som heter Chaweng Noi, med azurblått vatten och vackra sandstränder som inbjuder till rofyllda dagar vid havet. Om man skulle tröttna på att slappa finns det massor av saker att hitta på.

Koh Madsum är däremot en perfekt ”getaway” från vardagens stress och press. Madsum är en liten, avskild ö med bara ett hotell och en restaurang (förutom hotellets), så här kan du verkligen känna dig som Robinson Crusoe. Ön bjuder på fina, vita sandstränder med utsikt över grannön Taen, kajakturer, simturer i det varma, klara vattnet och fina snorkelmöjligheter längs öns rev.

Resan tar dig vidare till Koh Phangan. Ön är förhållandevis orörd och har en bergig och frodig natur med djungel, vattenfall och fantastiska utsiktspunkter. Stränderna ligger i vackra vikar, omgivna av klippor. Atmosfären på ön är avslappnad och skön, trots de beryktade fullmånefester som hålls i den södra delen. Men var bara lugn – du bor på den nordöstra delen vid en av öns bästa stränder och här finns det lugn och ro.

Om du är intresserad av snorkling och dykning får du inte missa en dagsutflykt till Koh Tao.

Resan kan förlängas med en storstadssemester i Bangkok.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Avresa från vald flygplats
Dag 1: Avresa från vald flygplats

I dag är det avresa från din valda flygplats med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Koh Samui
Dag 2: Ankomst till Koh Samui

Du landar på Samuis exotiska flygplats, går igenom passkontrollen och hämtar ditt bagage. I ankomsthallen väntar en chaufför som kör dig till hotellet, som ligger vid Samuis populära och berömda strand Chaweng.

Chaweng-stranden sträcker sig hela 7 km längs öns östkust och har fina sandstränder, turkosblått vatten och höga kokospalmer. Du kommer att bo i den södra delen av Chaweng som heter Chaweng Noi. Detta område anses vara den mest idylliska delen av Chaweng och här infinner sig en härlig semesterkänsla.

Övernattning New Star Beach Resort 

Dag 3-5: Koh Samui
Dag 3-5: Koh Samui

Koh Samui är med sina 228,7 km2 Thailands tredje största ö. Fram till 1970-talet var Samui inte mycket annat än en okänd ö med vacker natur och kokosplantager. Det fanns inga vägar och den enda transportmöjligheten till och från ön var med kokos-fraktbåtarna. En dag upptäckte en grupp backpacker den orörda ön, som de senare skrev en artikel om i en reseguide. Andra ressugna backpacker fick snabbt upp ögonen för det gömda paradiset och små bambuhyddor sköt upp längs stränderna. Under nästkommande två årtionden genomgick Samui en otrolig utveckling, då det byggdes vägar och hotell och färjelinjer öppnades. År 1989 flög det första flygplanet till och från ön. Därefter började turister på allvar att vallfärda till ön och fler hotell och resorter byggdes. I dag är Samui en av Thailands mest besökta öar, som varje år besöks av ca två miljoner turister. Under de kommande dagarna kommer du att förstå varför just denna plats blev så populär.

Den första dagen är du säkert trött efter den långa flygresan och den stora tidsskillnaden, och vad kan då vara bättre än att hoppa i det härliga vattnet och koppla av på den fantastiska sandstranden?

Om man mot förmodan tröttnar på att slappa finns det massa saker att hitta på. 2 km från hotellet ligger själva Chaweng, som är känt för sitt pulserande centrum med restauranger, caféer, nattliv och bra shoppingmöjligheter. Du kan välja att promenera eller åka dit med hotellets shuttlebuss eller taxi. Du kan också åka på örundtur och uppleva några av Samuis andra stränder, den stora guldbuddhan och det 18 meter höga Na Muang-vattenfallet. Det finns också fina vandringsleder på ön. Eller vad sägs om en segeltur till den vackra marina nationalparken Ang Thong? Där finns kalkstensklippor som ligger som ett pärlband efter varandra, vackra vita sandstränder, grottor och fantastiska utsiktspunkter.

Du får inte heller missa öns många delikatesser. Tack vare öns blandade befolkning med ursprung från Thailand, Kina, Laos och Burma erbjuder de lokala matställena en variation av många spännande matkulturer som får munnen att vattnas.

Övernattning New Star Beach Resort 

Dag 6: Med speedboat från Koh Samui till Koh Madsum
Dag 6: Med speedboat från Koh Samui till Koh Madsum

I dag hämtas du på hotellet och körs till Thong Tanote-piren, som ligger drygt 45 minuters färd bort. När du anländer väntar dig en traditionell motorbåt på att föra dig till Koh Madsum, en färd på ca 30 minuter.

Koh Madsum ligger söder om Koh Samui och är en liten, orörd pärla med äkta ö-känsla. Stämningen här skiljer sig mycket från de andra populära thailändska öarna. Här finns nämligen inga bilar, inga fast bosatta, inget buller och inga livliga turiststråk. Du kan nästan känna som om du har ön för dig själv, för här finns nämligen bara ett hotell och en restaurang utöver hotellets.

Stränderna på ena sidan av ön är vackert vita och passar perfekt för att ligga och sola, medan den andra sidan av ön är perfekt för snorkling längs öns korallrev.

Madsum är en perfekt ”getaway” från vardagens stress och press, så skynda dig att ta av dig skorna så snart du har checkat in och njut av detta lilla paradis.

Övernattning The Treasure 

Dag 7: Koh Madsum
Dag 7: Koh Madsum

Börja dagen i ditt eget tempo och avnjut en härlig frukost. Under dagen kan du lägga dig på en vilstol med utsikt över det klara vattnet och grannön Koh Taen. Du kan också åka på en kajaktur eller gå på upptäcktsfärd under havsytan på den andra sidan av ön.

På kvällen kan du avsluta dagen med att gå en promenad längs stranden till ljudet av vågorna och se himlen skifta färg när solen går ner vid horisonten.

Övernattning The Treasure 

Dag 8: Koh Madsum – Koh Phangan
Dag 8: Koh Madsum – Koh Phangan

I dag ska du vidare till resans tredje och sista ö – Koh Phangan.

En båt lägger till utanför hotellet och för dig till ”The Treasure Koh Madsum – Samui piren” på Koh Samui. Färden tar ca 30 minuter. Härifrån fortsätter du i bil till Buri Rasa-piren på Samuis norra sida. Den sista båtturen för att nå hotellet på Koh Phangan sker med en speedboat och tar ca 30 minuter. Hotellet ligger på nordöstra sidan av ön vid Thong Nai Pan Noi-stranden.

Koh Phangan ligger norr om Koh Samui och är betydligt lugnare och mer orörd än Samui. Phangan påminner om Samui, innan turisterna började dyka upp. Koh Phangan kan överraska de flesta. Glöm allt du hört om fulla backpacker och fullmånefester på Haad Rin-stranden i söder – Phangan är mycket mer än det! Öns skogsklädda och bergiga inre täcks av frodig djungel och stränderna ligger i små vikar omgivna av klippor eller mangroveskog. Stränderna inbjuder till avkoppling och solbad, och det finns även fina snorklingsmöjligheter.

Övernattning Santhiya Koh Phangan Resort & Spa 

Dag 9-11: Koh Phangan
Dag 9-11: Koh Phangan

Du väljer helt själv hur du vill tillbringa dina dagar på Phangan. Här finns inte mycket stadsliv och inte många shoppingmöjligheter, men stränderna och naturen är i toppklass. Du kan luta dig tillbaka och njuta av denna avkopplande plats utan avbrott, eller utforska ön, eller kombinera dem båda. Det finns tillräckligt med tid för allt.

I Phangan frodiga djungel kan du gå på vandringstur och uppleva några av öns vattenfall. Eller vad sägs om en enklare bergsbestigning till Dom Sila Viewpoint, där du får en fenomenal utsikt över ön och havet?

Du kan också åka på en dagsutflykt till den populära ön Koh Tao, som ligger norr om Koh Phangan. Koh Tao har några av Thailands vackraste vikar och vita sandstränder med kristallklart vatten. Ön har hamnat på världskartan särskilt för sina fantastiska möjligheter till snorkling och dykning. Koh Tao har faktiskt korats till den bästa platsen för dykning i Thailandviken tack vare sitt klara vatten, vackra koraller, färgglada fiskar och stora chanser att få syn på havssköldpaddor. Du behöver inte oroa dig om du inte redan kan dyka – Koh Tao är ett fantastiskt ställe för att lära sig att dyka och det finns jättebra dykskolor.

Hur du än väljer att tillbringa din tid – se till att njuta, för inom kort går turen tillbaka till svenska breddgrader.

Övernattning Santhiya Koh Phangan Resort & Spa 

Dag 12: Koh Phangan – Koh Samui
Dag 12: Koh Phangan – Koh Samui

Det har blivit dags att ta farväl av Koh Phangan. I dag ska du nämligen tillbaka till Koh Samui, där du har en övernattning kvar innan hemresan börjar dagen efter. Du blir upphämtad av resortens egen speedboat som för dig tillbaka till Buri Rasa-piren på Koh Samui. Vid piren väntar en chaufför som kör dig till hotellet.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning New Star Beach Resort 

Dag 13: Hemresa och hemkomst
Dag 13: Hemresa och hemkomst

I dag är det dags att ta farväl av de thailändska öarna. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen. Härifrån flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Du landar i Sverige efter en avkopplande och fantastisk resa.

Kombinationsmöjligheter efter rundresan
Förlängning med storstadsbesök i Bangkok, 3 nätter
Förlängning med storstadsbesök i Bangkok, 3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 3 860 kr
Per barn u/12 år: + 3 670 kr
Enkelrumstilläg: + 1 005 kr

Bangkok är Thailands dynamiska, färgstarka och fascinerande huvudstad som är en av de snabbast växande städerna i världen med ca 12 miljoner invånare. Staden började blomstra på allvar på 90-talet och i dag står de enorma skyskraporna i konstrast till de gyllene templens spiror.

Området kring Silom Road anses vara Bangkoks stadskärna, och det är där ni kommer att bo på härliga Hotel Narai. Området är känt som det mest populära turistområdet, tack vare sina otaliga shoppingcentrum, hotell och restauranger.

Genom staden flyter floden Chao Phraya som står för en viktig del av stadens kollektivtrafik. På den östra sidan av floden ligger ön Ko Ratanakosin, den historiska delen av Bangkok och hemvist för stadens mest häpnadsväckande landmärke Grand Palace. På flodens västra sida går en labyrint av kanaler som kallas stadens gröna andningshål.

Medan ni är i Bangkok kan ni också gå på upptäcktsfärd i Chinatown och den färgrika marknaden Chatuchak, som är en av världens största. Behöver du lite lugn och ro kan du ta en promenad i parken Lumpini med utsikt över de höga skyskraporna som speglar sig i vattnet.

En av höjdpunkterna i Bangkok är maten – du kan smaka på fantastiska maträtter i alla prisklasser runt varje hörn.

När ni ska ta er runt behöver ni inte oroa er över Bangkoks välkända trafik eftersom staden har ett bra utbud transportmedel utöver bussar, tuk-tukar och taxibilar. Taxibåtar är ofta populära och de lägger till vid många av stadens sevärdheter. Dessutom kan ni åka med The Sky Train som slingrar sig mellan stadens höghus. Det är ett bra, snabbt och billigt sätt att ta sig runt.

Bangkok är staden som har allt du kan önska dig.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Narai Hotel 

Offertförfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Offertförfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.