Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Ost- och SydostasienThailandEn bit av Thailand
12 dagar:

En bit av Thailand

Höjdpunkter på denna resa:

Bangkok Grand Palace, båttur på floden Maenam Chao Phraya och Bangkoks klonger, floden Kwai, Hellfire Pass, tågtur på Dödens järnväg, solsemester i Cha Am.

Följande ingår i resan:

 • Flygresa från Sverige till Bangkok t/r
 • 7 nätter på tre- och fyrstjärniga hotell
 • 1 natt i lyxtält på Hintok River Camp
 • 1 natt på det flytande hotellet River Kwai Jungle Rafts
 • 9 x frukost (dag 3-11)
 • 4 x lunch (dag 3, 4, 5, 6)
 • 2 x middag (dag 4, 5)
 • Velkomstmøte i Bangkok
 • Lokal engelsktalande guide på alla utflykter och turer
 • Färd i bil eller minibuss med luftkonditionering
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Ett omfattande utflyktspaket ingår:

 • Grand Palace i Bangkok
 • Båttur på Bangkoks klonger
 • Krigsmuseet (Thailand-Burma Railway Centre), krigskyrkogården, bron över floden Kwai
 • Besök i Mon-kulturby
 • Minnesmärket Hellfire Pass
 • Tågtur på Dödens järnväg
Enkelrumstilläg 4 420 kr
Rabatt vid större grupper
Välj denna resa eftersom...

Thailand är ett fantastiskt resmål med allt du kan önska och vi har valt ut tre platser som vi tror ger dig en bra bild om vad landet har att bjuda på.

Resan börjar i huvudstaden Bangkok, där de arkitektritade skyskraporna kontrasterar mot det kulturella kungapalatset Grand Palace och de små trähusen längs stadens charmiga labyrintkanaler. Vid floden Kwai upplever du den frodiga, idylliska naturen och kommer riktigt nära den grymma historien från andra världskriget vid Dödens järnväg. Resan avslutas i den lugna semesterorten Cha Am när Hua Hin, där du kan koppla av och smälta alla spännande intryck du har fått under resans gång.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Avresa
Dag 1: Avresa

I dag är det avresa från din valda flygplats i Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Bangkok
Dag 2: Ankomst till Bangkok

Du landar på Bangkoks flygplats, går igenom passkontrollen och hämtar ditt bagage. I ankomsthallen väntar en guide med en Asiatours-skylt som tillsammans med en chaufför kör dig till hotellet där du ska bo de kommande två nätterna.

Senare på eftermiddagen hålls ett infomöte i lobbyn på Hotel Narai. Vår agent berättar då för dig om Thailand samt vad man ska respektera och vara uppmärksam på. Samtidigt kommer hen att besvara alla eventuella frågor och gå igenom programmet för din resa. Sedan går ni en kort promenad i området, där agenten pekar ut bankomater, apotek, goda matställen, med mera.

Resten av kvällen tillbringar du som du vill.

Övernattning Narai Hotel 

Dag 3: Grand Palace – båttur på floden Maenam Chao Phraya och Bangkoks kanaler
Dag 3: Grand Palace – båttur på floden Maenam Chao Phraya och Bangkoks kanaler

Du hämtas på hotellet och körs till Bangkoks och Thailands största kulturattraktion, kungapalatset Grand Palace. Det överdådiga palatset byggdes 1782 och det är fortfarande vackert på ett sätt som är svårt att beskriva och bara måste upplevas. Inuti palatset finns Thailands heligaste buddhastaty, som är uthuggen ur av ett enormt klargrönt jadeblock. Tänk på att det finns särskilda regler för hur man får klä sig i kungapalatset.

Från kungapalatset går du ner till floden Maenam Chao Phraya. Härifrån tar du den lokala expressbåten till Nontaburi, dit du anländer efter 45 minuter. På den lokala marknaden hittar din guide tropiska frukter och lokala snacks som du får provsmaka. Sedan hoppar du ombord på en motorbåt och åker till Bang Yai – det går fort, så håll i hatten och solglasögonen! Vid Wat Bang Yai besöker du Bangkoks näst största Buddha. Du upplever ett helt annat Bangkok här i Bang Yai – gatorna är smala och trafiken annorlunda.

Från Bang Yai går du ombord på en liten motorbåt med plats för högst fyra personer och som tar dig längs kanalerna. Nätverket av vattenvägar i Bangkok som går ut från huvudfloden Maenam Chao Phraya (Kungarnas flod) kallas i dag också för Bangkoks ”klonger”. Förr i tiden bedrevs huvuddelen av den dagliga handeln i Thailand på och längs kanalerna, vilket gjorde att de tidiga europeiska handelsresande som besökte staden gav den namnet ”Österns Venedig”.

Kanalerna är fortfarande oerhört viktiga för lokalbefolkningen och har en fantastisk och helt unik charm. Du får uppleva det lokala livet från vattnet, där du kan se de båtburna brevbärarna och försäljarna. Du kommer också att upptäcka att husens framsida vetter ut mot vattnet mot vattnet och inte in mot land. Den här delen av Bangkok är en total motsats till centrala Bangkoks täta bebyggelse med skyskrapor, högbanor och motorvägar. Här är det vattenvägarna som är huvudlederna och den thailändska grönskan syns överallt.

Du är tillbaka på hotellet i slutet av dagen.

Övernattning Narai Hotel 

Dag 4: Bangkok – Kanchanaburi – Floden Kwai – Hellfire Pass
Dag 4: Bangkok – Kanchanaburi – Floden Kwai – Hellfire Pass

I dag påbörjar du en mycket spännande utflykt på tre dagar och två nätter till floden Kwai, staden Kanchanaburi och det stora djungelområdet som omger dem. Under andra världskriget byggdes här en järnväg från Thailand till Myanmar under fruktansvärda och omänskliga förhållanden. Det tog 18 månader att bygga den 415 kilometer långa järnvägssträckan och under denna period dog cirka 100 000 tvångskommenderade thailändare, malaysier, kineser, tamiler och andra asiater, samt cirka 12 500 allierade krigsfångar. Denna verkliga historia låg sedan bakom den berömda romanen ”Bron över floden Kwai” av författaren Pierre Boulle och förevigades i en filmatisering.

Du hämtas på hotellet tidigt på morgonen för att undvika den värsta trafiken på väg ut ur Bangkok. Från Bangkok åker du till Kanchanaburi där du besöker krigsmuseet, krigskyrkogården och bron över Kwai, som dock är lite nyare. Sent på förmiddagen anländer du till Hintok River Camp där du checkar in och äter lunch.

På eftermiddagen går turen till Hellfire Pass som var en av de svåraste etapperna under järnvägsbygget. Här pågick arbetet dygnet runt. Du går från Hellfire Pass till Hintok station. Därifrån går färden tillbaka till Hintok River Camp, där du kan njuta av omgivningarna och hotellets aktiviteter.

Övernattning Hin Tok River Camp 

Dag 5: Floden Kwai
Dag 5: Floden Kwai

Du vaknar till djungelns och flodens ljud och börjar dagen med att cykla till ett närliggande tempel för att ge allmosor till munkarna genom att lägga mat i deras skålar. Sedan cyklar du tillbaka till Hintok River Camp där du serveras en rejäl frukost.

Du checkar ut från hotellet och stiger ombord på en traditionell motorbåt och åker till River Kwai Jungle Rafts som är ett ”flotell”, eller ett flytande hotell, på floden Kwai. Det lummiga landskapet längs floden är makalöst idylliskt!

Du besöker en närliggande Mon-kulturby, där livsstilen inte har förändrats mycket genom tiderna.

På eftermiddagen kan du välja mellan att koppla av på det flytande hotellet eller prova på någon av de aktiviteter som erbjuds.

Övernattning River Kwai Jungle Rafts 

Dag 6: Floden Kwai – tågtur på Dödens järnväg – Cha Am
Dag 6: Floden Kwai – tågtur på Dödens järnväg – Cha Am

Morgonen och förmiddagen tillbringar du som du vill innan du åker med båt upp längs floden till kajen, där lunchen väntar. Sedan åker du en bit på Dödens järnväg i några av de historiska tågvagnarna. Turen går bland annat längs en sträcka som höjts upp över terrängen på en konstruktion i teak. Efter tågfärden blir du hämtad av en chaufför i Kanchanaburi som kör dig till Cha Am. Färden tar 3–4 timmar.

Övernattning Veranda Resort och Spa 

Dag 7-10: Solsemester i Cha Am
Dag 7-10: Solsemester i Cha Am

Cha Am är en liten och lugn semesterort som ligger 27 kilometer norr om Hua Hin och 175 kilometer söder om Bangkok. Här finns inte mängder av livliga barer och olika butiker, som i många andra semesterorter. Här kan du istället njuta av stillheten och den avkopplande atmosfären på den långa, barnvänliga sandstranden, där det också finns olika vattensportaktiviteter.

15 kilometer utanför Cha Am ligger den grekiskt inspirerade Santorini Park med de ikoniska, vitkalkade husen med blå dörrar och fönsterluckor. Parken fungerar både som nöjespark och utomhusgalleria med butiker, matställen och konst.

Behöver du lite mer liv och rörelse kan du besöka Hua Hin som ligger drygt 20 minuters bilfärd bort. Längs stranden i Hua Hin kan du botanisera bland de små stånden som ligger sida vid sida med restaurangerna som serverar välsmakande rätter, nyfångad fisk och skaldjur. Hua Hin är särskilt känt för sin nattmarknad nära tågstationen, som är öppen varje onsdag. Här kan du köpa allt mellan himmel och jord, allt från mat till kläder och elektronik.

Du kan också boka spännande utflykter på hotellet.

Övernattning Veranda Resort och Spa 

Dag 11: Hemresan börjar
Dag 11: Hemresan börjar

Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen i Bangkok. Härifrån flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 12: Hemkomst
Dag 12: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en fantastisk semester.

Offertförfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Offertförfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.