• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
14 dagar

Aktiv semester i Thailand

Upplev Bangkok från stadens kanaler och djungel, Kwai-floden från ett flytande hotell, Chiang Mai från cykelsadeln och avsluta turen med vandring och forsränning i Mae Taeng.

Aktiv semester i Thailand Aktiv semester i Thailand
14 dagar

Aktiv semester i Thailand

Upplev Bangkok från stadens kanaler och djungel, Kwai-floden från ett flytande hotell, Chiang Mai från cykelsadeln och avsluta turen med vandring och forsränning i Mae Taeng.

Välj denna resa eftersom…

Den här aktiva resan tar dig till Thailands höjdpunkter i centrala och norra Thailand med en härlig blandning av natur, kultur och historia.

Du upplever kontrasterna mot Bangkoks arkitektritade skyskrapor på en båttur på stadens vattenvägar och en cykeltur till den orörda djungeln. Du åker nattåg till Chiang Mai i norr, där du lär dig att laga välsmakande thailändska rätter på en matlagningskurs. Du besöker också templet Doi Suthep med sina 300 trappsteg upp till pagoden. Du får uppleva Chiang Mai som ligger långt från de stora vägarna, och på en spännande cykeltur tar du dig till de små byarna och den bortglömda staden Wiang Kun Kam. Du vandrar i bergen vid Mae Taeng, övernattar i en kulturby och åker forsränning på floden Taeng. Sist men inte minst finns det möjlighet att åka på en avkopplande solsemester till några av Thailands härliga stränder.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flygresa från Sverige till Bangkok och hem från Chiang Mai
 • 6 nätter på tre- till fyrstjärniga hotell inkl. frukost
 • 1 natt i lyxtält på Hintok River Camp inkl. helpension
 • 1 natt på det flytande hotellet River Kwai Jungle Rafts inkl. helpension
 • 1 natt i liggvagn på nattåg från Bangkok till Chiang Mai
 • 2 nätter i bergsby vid Mae Tang inkl. helpension
 • 4 x lunch (dag 3, 6, 10, 12)
 • 1 x middag (dag 8)
 • Velkomstmøte i Bangkok
 • Lokal engelsktalande guide på transfer, utflykter och turer
 • Färd i bil eller minibuss med luftkonditionering
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Omfattande utflyktspaket:

 • Grand Palace i Bangkok
 • Båttur på floden Maenam Chao Phraya och Bangkoks klonger
 • Cykeltur i Bangkoks djungel
 • Krigsmuseet (Thailand-Burma Railway Centre), krigskyrkogården, Bron över floden Kwai
 • Besök i Mon-kulturby
 • Minnesmärket Hellfire Pass
 • Tågtur på Dödens järnväg
 • Doi Suthep-templet och cykeltur i Chiang Mai
 • Nong Hoi-marknaden och Baan Hongnual kockskola inklusive kokbok i färg med recept från kursen
 • Vandring vid Mae Taeng-bergen och forsränning på floden Taeng
 • Inträde och avgifter till ovan nämnda sevärdheter
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa

Avresa från den valda flygplatsen i Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Bangkok

Vid ankomsten i Bangkok går du igenom passkontrollen, hämtar ditt bagage och går ut i ankomsthallen. Här väntar din guide med en Asiatours-skylt och du blir körd till hotellet där du ska sova i två nätter.

Bangkok är både Thailands huvudstad och största stad med ett invånarantal på ca 12 miljoner. Staden breder ut sig över många kvadratkilometer och ligger på en flack slätt som korsas av vattendrag, varav floden Chao Phraya är det viktigaste.

Bangkok är både historiskt och supermodernt på samma gång. Här blandas både kaos och ordning och du ser såväl trähus på pålar som arkitektritade skyskrapor. Här finns också klassiska sevärdheter som Grand Palace och den liggande buddhan i templet Wat Po. Dessutom vilar en omisskännlig thailändsk atmosfär över det hela. I Bangkok råder det tropisk värme dygnet runt och ljudet från bilar, bussar och tuk-tuker är ibland nästan öronbedövande.

Bangkok har otaliga marknader med allt från kläder till exotisk frukt, gatukök med fantastisk mat och stressade affärsmänniskor på väg från ett möte till ett annat. Det som kan tyckas vara världens sämsta cocktail övergår i en känsla av det genuina Thailand när du ser de orangeklädda munkarna gå allmosegång under de tidiga morgontimmarna, modern som lämnar små offergåvor på hustemplet eller när du färdas bort från huvudfloden i en propellerbåt och ser den frodiga naturen längs kanalerna. Där förlorar de flesta turisterna sitt hjärta till en stad som har något alldeles särskilt och en lockande dynamik som präglar både befolkning, trafik, vattenvägar, marknader och tempel.

Senare på eftermiddagen hålls ett infomöte i lobbyn på Hotel Narai. Vår agent berättar då för dig om Thailand, vad man ska respektera och vara uppmärksam på. Samtidigt kommer hen att besvara alla eventuella frågor och gå igenom programmet för din resa. Sedan går ni en kort promenad i området, där agenten och en guide pekar ut bankomater, apotek, bra matställen, med mera.

Resten av kvällen tillbringar du som du vill.

Dag 3: Bangkok – Grand Palace – båttur på floden Maenam Chao Phraya och Bangkoks kanaler

Förr i tiden bedrevs huvuddelen av den dagliga handeln i Thailand på och längs kanalerna. Därför är det inte så konstigt att de tidiga europeiska handelsresande som besökte staden gav den namnet ”Österns Venedig”. Nätverket av vattenvägar i Bangkok som utgår från huvudfloden Maenam Chao Phraya (Kungarnas flod) kallas i dag också för Bangkoks ”klonger”, och de är fortfarande mycket viktiga för lokalbefolkningen. Klongerna har en fantastisk och helt unik charm. När du upplever det lokala livet från vattnet kommer du att upptäcka att framsidan på husen längs med kanalerna vetter ut mot vattnet och inte in mot land.

Dagens upplevelser börjar vid den kanske största av Bangkoks och Thailands kulturattraktioner, kungapalatset Grand Palace. Palatset byggdes för cirka 225 år sedan och det är fortfarande vackert på ett sätt som är svårt att beskriva och därför bara måste upplevas! Inuti palatset finns Thailands heligaste buddhastaty, som är tillverkad av ett enormt klargrönt jadeblock. Kom ihåg att det finns särskilda regler för hur man får klä sig i kungapalatset.

Från kungapalatset går du ner till floden Maenam Chao Phraya. Härifrån tar du den lokala expressbåten till ”det gamla Bangkok”, Nontaburi. Hit anländer du efter 45 minuter. På den lokala marknaden hittar din guide exotiska frukter som du kan få provsmaka. Därefter går du ombord på en traditionell thailändsk motorbåt och åker till Bang Yai. Det går undan, så håll i hatten och solglasögonen! Vid Wat Bang Yai besöker du Bangkoks näst största Buddha. Du upplever ett helt annat Bangkok här i Bang Yai. Gatorna är smala och trafiken annorlunda.

Från Bang Yai går du ombord på ännu en liten motorbåt – den här rymmer bara fyra personer. I den här båten färdas du till en del av Bangkok som är en total motsats till centrala Bangkoks täta bebyggelse med skyskrapor, högbanor och motorvägar. Här är det vattenvägarna som är huvudlederna och Thailands frodiga grönska syns överallt.

Du är tillbaka på hotellet i slutet av dagen.

Dag 4: Bangkok – Floden Kwai – Hellfire Pass

I dag påbörjar du en mycket spännande utflykt på tre dagar och två nätter till floden Kwai, staden Kanchanaburi och det stora djungelområdet som omger dem. Under andra världskriget byggdes här en järnväg från Thailand till Myanmar (tidigare Burma) under fruktansvärda och omänskliga förhållanden. Det tog 18 månader att bygga den 415 kilometer långa järnvägssträckningen och under denna period (1942-1943) dog cirka 100 000 tvångskommenderade thailändare, malaysier, kineser, tamiler och andra asiater, samt cirka 12 500 allierade krigsfångar. Denna verkliga historia låg sedan bakom den berömda romanen ”Bron över floden Kwai” av författaren Pierre Boulle och förevigades i en filmatisering.

Du hämtas på hotellet tidigt på morgonen för att undvika den värsta trafiken på väg ut ur Bangkok. Om du inte vill ta med allt ditt bagage kan du tryggt lämna kvar det på hotellet tills du kommer tillbaka till Bangkok. Du tar då bara med dig en ryggsäck för de kommande två nätterna.

Från Bangkok åker du till Kanchanaburi där du besöker krigsmuseet, krigskyrkogården och bron över Kwai, som dock är lite nyare. Sent på förmiddagen anländer du till Hintok River Camp där du checkar in och sedan äter lunch.

På eftermiddagen går turen först till Hellfire Pass, som var ett av de svåraste ställena för järnvägsbygget och här pågick arbetet dygnet runt. Du går sträckan från Hellfire Pass till Hintok station. Härifrån går turen tillbaka till Hintok River Camp, där du kan njuta av området och de frivilliga aktiviteterna. Du kan till exempel cykla till en by med vävare, eller till en gård i närheten.

Dag 5: Floden Kwai

Du vaknar till djungelns och flodens ljud och börjar dagen med att cykla till det närliggande templet för att ge allmosor till munkarna genom att lägga mat i deras skålar. Sedan cyklar du tillbaka till Hintok River Camp där du serveras en rejäl frukost.

Du checkar ut och stiger ombord på en motorbåt och åker till River Kwai Jungle Rafts som är ett ”flotell”, eller ett flytande hotell, på floden Kwai. Landskapet och växtligheten längs floden går nästan inte att beskriva – på flera platser ser du 20 meter höga bambustänger som är lårtjocka längst ner.

Du besöker en närliggande Mon-kulturby, där livsstilen inte har förändrats mycket genom tiderna.

Eftermiddagen tillbringar du som du vill. Du kan välja mellan att koppla av på det flytande hotellet eller att prova på någon av de olika aktiviteter som finns tillgängliga.

Dag 6: Floden Kwai – tågtur på Dödens järnväg – Bangkok

Morgonen och förmiddagen tillbringar du som du vill innan du åker med båt upp längs floden till kajen, där lunchen väntar. Sedan åker du på en del av Dödens järnväg i några av de historiska tågvagnarna. Turen går bland annat längs en sträcka som höjts upp över terrängen på en konstruktion i teak. Efter tågturen går det en buss tillbaka till Bangkok, dit du anländer mellan kl. 18 och 19.

Dag 7: Cykeltur till Bangkoks djungel och nattåg till Chiang Mai

Du hämtas på hotellet efter frukosten och körs till utgångspunkten för dagens cykeltur. När ni har justerat era cyklar och du har fått din obligatoriska cykelhjälm, berättar guiden om rutten som är cirka 25 kilometer lång och som går i ett lugnt tempo på en flack väg. Rutten startar inne i staden, men så snart du har kommit över floden cyklar du längs små vägar och stigar förbi tempel, trädgårdar och djungellandskap, där det inte finns någon trafik.

Det är svårt att tro att det i Bangkok finns flera områden med grön och frodig djungel. På andra sidan floden Maenam Chao Phraya ligger en fantastisk plats som av de lokala invånarna är känd som Bang Kra Jao. Till detta orörda hörn i Bangkok kan man endast komma med båt. När du korsar floden till Bang Kra Jao är det som att färdas i tid och rum. Du cyklar in i den gröna, otämjda vegetationen med bananträd, vattenfall, ormbunkar och decimetertjocka bambustjälkar. Under tiden lär du dig om tropiska blommor och frukter. Här finns små byar där du kan möta den glada lokalbefolkningen och en mor som står med sitt barn på armen och vinkar vänligt till dig. Du cyklar också förbi vackra tempel, skolor och enstaka flytande marknader, som turister sällan hittar till. Ibland kan du skymta Bangkoks skyline som en kuliss i bakgrunden – det är nästan surrealistiskt. På vägen stannar du vid ett av områdets viktigaste tempel som byggdes under Ayutthayaperioden för mer än 250 år sedan.

Efter den fantastiska och spännande cykelturen som en stark kontrast till det Bangkok som du lämnade på morgonen, körs du tillbaka till hotellet. Där kan du ta ett bad och packa de sista sakerna innan du hämtas och körs till Bangkoks tågstation, varifrån du tar nattåget till Chiang Mai.

Det är alltid en upplevelse att åka tåg i ett annat land. Du möter många spännande människor och just tåg är i Asien en mycket vanlig transportform för landets invånare. Detta gäller i synnerhet i Thailand. Tågvagnarna är mycket välskötta och bekväma. En liggvagn består av en rad avskärmade avdelningar – alltså inte en kupé i ordets vanliga bemärkelse. När du vill sova kommer konduktören och ändrar ditt säte till en liggplats och drar för en gardin så att du kan sova ostört. Alla liggplatser har lakan och örngott i ren, nytvättad bomull och en tvättad, förpackad filt. Du förvarar ditt bagage vid din liggplats.

Om du skulle bli hungrig ombord kan du beställa mat av tågpersonalen som går genom tåget. Du kan också äta på en av restaurangerna på stationen före avgången eller ta med dig egen mat, vilket ofta är billigare.

Tåget avgår från Bangkok kl. 19.35.

Det är möjligt att flyga från Bangkok till Chiang Mai, istället för att åka med nattåget, mot ett tillägg. Denna möjlighet inkluderar även en extra övernattning i Chiang Mai.

Dag 8: Ankomst till Chiang Mai – Baan Hongnual kockskola

Du anländer till Chiang Mai kl. 08.40 och möts av din guide vid huvudutgången. Guiden kör dig till ditt hotell där du ska bo de kommande fyra nätterna.

På eftermiddagen hämtas du på hotellet och körs till Nong Hoi-marknaden, där det köps in färska ingredienser till Baan Hongnual kockskola, och du lär dig om de olika örterna, kryddorna, grönsakerna och köttvarorna. Härifrån körs du till kockskolan som ligger 15 minuter utanför Chiang Mai. Kockskolan har djupa rötter i lanna-traditionen. På skolan får du under de kommande fyra timmarna en kort introduktion i thailändsk matlagning, med allt från kryddor till att skära frukt. Du lär dig vilka kryddor som stärker din hälsa på olika sätt och allt sker i en trevlig, varm och hjälpsam atmosfär som är en viktig del av lanna-traditionen. Efter introduktionen är det din tur. Varje deltagare får sin egen plats och kocken visar hur du ska göra. Kockskolan avrundas med att äta den goda middag som du själv har lagat.

Dag 9: Doi Suthep-templet – Cykeltur i Chiang Mai

I dag åker du till ett av norra Thailands vackra och mycket heliga tempel, Wat Prathat Doi Suthep, som ligger 15 kilometer utanför Chiang Mai. Det är en oerhört vacker, gyllene pagod som innehåller reliker från Buddha. Du åker på en otroligt idyllisk väg genom bergslandskapet fram till nationalparken Doi Pui. Härifrån går du de 300 trappstegen upp till pagoden, som byggdes 1383. Från templet har du en vacker utsikt över staden Chiang Mai. Kom ihåg att det finns särskilda regler för hur man får klä sig i Doi Suthep.

På eftermiddagen åker du på cykeltur och upplever Chiang Mai långt bort från de stora vägarna. Rutten är cirka 25 kilometer lång och går i ett lugnt tempo på en flack väg. Cykelturen startar inne i staden, men så fort du kommit över floden cyklar du på mindre vägar som kantas av byarnas små hus

Du börjar med att cykla förbi byn Baan Padad längs floden Ping, innan du korsar Koh Klang-bron. Första stoppet görs vid templet Wat Koh Klang, där guiden berättar om templets spännande historia.

Sedan fortsätter cykelturen till McKean Rehabilitation Center, som byggdes 1908. Centret är ett rehabiliteringscenter för personer med spetälska som blivit avvisade från sitt hem och samhället. Trots att det inte fanns någon effektiv behandling mot sjukdomen bad grundaren James McKean om tillåtelse att öppna centret så att de här människorna fick någonstans att bo. Än i dag bor det människor här som har men efter den förfärliga sjukdomen, och som får behandling och rehabilitering. Centret har en liten verkstad där de bland annat tillverkar fina vykort och träsniderier som kan köpas i den lilla souvenirbutiken.

Du cyklar vidare till en lokal gård som odlar ekologiska grönsaker och frukter. Här får du vila lite och bjuds på färsk frukt från plantagen, så att energin är på topp till resten av turen. Du kan också ha turen att cykla förbi en gatuförsäljare som säljer de populära thailändska desserterna stekta bananer och ”kanom kai hong”, som påminner lite om donuts.

Cykelturen fortsätter till områdets vackra tempel och ruiner. Här upplever du bland annat Wat Changkam, Wat E-Kang och Wat That Khao. Under resans gång berättar guiden om alla stopp, och hen kan verkligen sin historia!

Sista stoppet på cykelturen är den förlorade staden Wiang Kun Kam, som har stor kulturell och historisk betydelse. Det var den första huvudstaden i lanna-riket, som grundades av Kung Mangrai. Efter en stor översvämning försvann staden utan spår och kungen gjorde Chiang Mai till huvudstad. Man trodde att Wiang Kun Kam bara var en vandringssägen, eftersom staden låg begravd på 1-4 meters djup under 200 år. Det var först 1984 som man återupptäckte den försvunna ruinstaden och påbörjade utgrävningar av den.

Därefter cyklar du tillbaka till utgångspunkten för cykelturen och körs till hotellet.

I kväll kl. 18.00 hämtas du i hotellets lobby för informationsmöte i ”Treckers Camp”. Här möter du din vandringsguide och de övriga deltagarna, och får praktisk information om vandringen. Ta med en kopia av ditt pass som guiden kan visa myndigheterna för att du ska få vandringstillstånd. Det är en bra idé att ha med sig en sarong på vandringen.

Dag 10: Vandring i bergen i Mae Taeng

De kommande tre dagarna kommer du att vandra i den bergiga djungeln i Mae Taeng. Medan du vandrar genom den fantastiska naturen i de kulliga bergen kommer du att möta flera av de etniska minoriteterna i deras byar och du får höra om deras livsstil, språk och levnadsförhållanden.

På den här vandringen känns bergen framförallt som stora, mjuka kullar, och det är inte frågan om några klippiga berg. Du går genom både tät djungel och mer öppen skog, och du passerar bybornas jordbruksmark. Det går upp och ner, och från kullarna är utsikten över bergen fantastisk. Runt byarna finns det inhägnade grisar, och i bergen kan det finnas vattenhål med vattenbufflar. Annars ser du förmodligen bara någon enstaka fågel.

Temperaturen växlar beroende på årstiden. Under dagen är det 30–40 grader varmt året runt. Under de varmaste månaderna mars-maj kan temperaturen nå upp till 43 grader. I den täta djungeln är det fuktigt och vindstilla. Däremot blåser vinden när du kommer upp på kullarna. Under de tre vintermånaderna december-februari kan det bli kallt om nätterna. Vandringen är mest utmanande under regnperioden, då stigarna kan vara mycket hala. Du går totalt cirka 15 kilometer fördelat på 3 dagar.

Vandringen kan genomföras av alla med någorlunda bra kondition och som inte har nedsatt motorik. Du bär själv ditt bagage under vandringen och vi rekommenderar att du följer packlistan i vår praktiska information. I början av vandringsturen får du en flytväst som du ska bära med dig. Du kommer att använda flytvästen under forsränningen på vandringens tredje dag.

Du övernattar i bergsbyarna i ett litet enkelt rum av sovsalstyp. Det finns ingen luftkonditionering, inga västerländska toaletter eller badrum, ingen wi-fi och ingen ström. Det finns badrum och i rummet finns en madrass på golvet med kudde, filt och ett myggnät – det är i princip allt.  Och det är precis det som är den stora upplevelsen för ett par enstaka nätter – byborna lever så hela livet!

Tänk på att lokala förhållanden i bergen och byarna kan göra att vandringen kan se annorlunda ut än i våra beskrivningar. Då kommer du att besöka andra liknande byar.

Guiden hämtar dig på hotellet och kör dig från Chiang Mai till en färgstark och exotisk lokal marknad i bergen. Det är här folket från de olika bergsbyarna möts och köper och säljer sina varor, oftast frukt och grönsaker. Härifrån åker du till vattenfallet Mok Fah, där du kan ta ett uppfriskande dopp innan du äter lunch i en karen-by. Efter lunchen åker du en halvtimme till Huay Nam Dung National Park Här börjar vandringsturen. Det tar cirka två timmar att gå till karen-byn Baan Mae Jok, där du övernattar. Här är middagen förberedd och serveras under mycket enkla förhållanden. Du sover i en mycket enkel stuga, på samma sätt som byborna själva.

Dag 11: Vandring i bergen i Mae Taeng

Du vaknar till ljudet från byn och njuter av en stilla morgon. Efter frukosten vandrar du 3–4 timmar till Baan Khao Laam, som också är en karen-by, där du ska bo den kommande natten. Karenerna är den största etniska minoriteten i Thailand och kända för sina elefantkunskaper. På eftermiddagen kommer du att gå runt i byn och se hur människorna bor och lever här. Du har möjlighet att hjälpa de lokala invånarna med att utfodra och bada elefanterna i floden.

Dag 12: Vandring i bergen i Mae Taeng – Forsränning på floden Taeng – Chiang Mai

I dag väntar en spännande forsränning på floden Taeng. Forsränningen tar tre till fyra timmar och det är bra att ha på sig badkläder, eftersom du garanterat kommer att bli blöt. På vägen dit stannar du vid en shan-by och kanske en lahu-by. Både shanfolket och lahufolket är etniska minoriteter här i norra Thailand och räknas som ursprungsfolk. Forsränningen avslutas i en Shan-by, varifrån du åker bil tillbaka till Chiang Mai där hotellets moderna bekvämligheter som bad och toalett väntar. Du har fått en upplevelse för livet.

Dag 13: Hemresan börjar

Du hämtas på hotellet och körs till Chiang Mais flygplats. Bilfärden tar cirka 25 minuter. Härifrån flyger du via Bangkok och vidare mot Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 14: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en aktiv och händelserik semester.

Förläng din resa

Förlängning med solsemester på Koh Samui, 4 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 7 145 kr
Per barn under 12 år: + 4 895 kr
Enkelrumstillägg: + 5 400 kr

Koh Samui ligger i Thailandviken och är med sina 228,7 kilometer Thailands tredje största ö.

Fram till 1970-talet var Samui inte mycket annat än en okänd ö med vacker natur och en massa kokosplantager. Det fanns inga vägar och den enda transportmöjligheten till och från ön var med kokos-fraktbåtarna. En dag upptäckte en grupp backpackers den orörda ön, som de senare skrev en artikel om i en reseguide. Snabbt fick andra reslystna backpackers upp ögonen för det gömda paradiset och små bambuhyddor byggdes längs stränderna. Under nästkommande två decennium genomgick Samui en otrolig utveckling, då det byggdes vägar och hotell, och öppnades färjelinjer. År 1989 flög det första flygplanet till och från ön. Därefter började turister från hela världen flyga till Samui och fler hotell och resorter byggdes. För att bevara intrycket av en idyllisk kokospalmö beslutade regeringen att inga byggnader får vara högre än kokospalmerna.

I dag är Samui en av Thailands absolut mest besökta och populära öar, som varje år besöks av ca två miljoner turister. Den mest kända stranden på ön är Chaweng, som sträcker sig hela sju kilometer längs Samuis östkust. Här hittar du fina sandstränder, turkosblått vatten och vajande kokospalmer. Chaweng är känt för sitt pulserande centrum med restauranger, caféer, nattliv och bra shoppingmöjligheter.

Under den här solsemesterförlängningen kommer du att bo i den södra delen av Chaweng som heter Chaweng Noi. Chaweng Noi anses vara den mest idylliska delen av Chaweng. Här är avkoppling och ro i fokus och när du vill ha lite mer liv och rörelse kan du antingen åka med hotellets shuttlebus, en taxi eller gå in till det livliga Chaweng, som ligger två kilometer bort.

De mest populära sevärdheterna på Samui är den 12 meter höga, förgyllda Buddhastatyn, den mumifierade munken, det 18 meter höga vattenfallet Namuang och öns lokala marknader.

Samuis befolkning är en blandning av både thailändare, kineser, laotier och burmeser, vilket gör att du kan uppleva både tempel, kyrkor och moskéer.

Tack vare den blandade befolkningen erbjuder de lokala matställena en variation av olika, spännande matkulturer.

Missa inte ett besök på den här vackra kokospalmön.

Observera: Priserna är inte gällande över jul och nyår. Fråga oss om priset om du ska resa i denna perioden.

Förlängning med solsemester i Cha Am, 4 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 4 550 kr
Per barn under 12 år: + 4 150 kr
Enkelrumstillägg: + 2 600 kr

Cha Am är en liten och lugn semesterort som ligger 27 kilometer norr om Hua Hin och 175 kilometer söder om Bangkok. Här finns inte mängder av livliga barer och olika butiker, som i många andra semesterorter. Här kan du istället njuta av stillheten och den avkopplande atmosfären på den långa, barnvänliga sandstranden, där det också finns olika vattensportaktiviteter.

15 kilometer utanför Cha Am ligger den grekiskt inspirerade Santorini Park med de ikoniska, vitkalkade husen med blå dörrar och fönsterluckor. Parken fungerar både som nöjespark och utomhusgalleria med butiker, matställen och konst.

Behöver du lite mer liv och rörelse kan du besöka Hua Hin som ligger drygt 20 minuters bilfärd bort. Längs stranden i Hua Hin kan du botanisera bland de små stånden som ligger sida vid sida med restaurangerna som serverar välsmakande rätter, nyfångad fisk och skaldjur. Hua Hin är särskilt känt för sin nattmarknad nära tågstationen, som är öppen varje onsdag. Här kan du köpa allt mellan himmel och jord, allt från mat till kläder och elektronik.

Du kan också boka spännande utflykter på hotellet.

Förlängning med solsemester i Rayong, 4 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 4  600 kr
Per barn under 12 år: + 4 050 kr
Enkelrumstillägg: + 2 600 kr

Rayong ligger 215 kilometer söder om Bangkok och 20 minuters bilfärd från den lilla fiskebyn Ban Phe. Rayong är lika med lugn och avkoppling – här kan du slappa på den långa, barnvänliga stranden Wang Kaew eller vid hotellets gigantiska pool med tillhörande sandstrand och smälta alla fantastiska intryck du har fått under din resa.

Åk med gratis shuttlebus från hotellet eller ta en taxi in till Ban Phe, där du kan strosa längs promenaden. Här kan du möta de lokala thailändarna som avnjuter sin picknick i skuggan från träden. Du kan också botanisera i de många bodarna vid piren. Här säljs souvenirer, kläder, enklare mat m.m. Härifrån kan du ta en båt över till den populära ön Koh Samet, som är kända för sina vita sandstränder och sin snorkling. Hotellet kan också hjälpa till med spännande utflykter i området, bl.a. till natursköna nationalparker, idylliska vattenfall och kalkstensgrottor.

På kvällen kan du ta en promenad längs stranden och njuta av havets brus och den vackra solnedgången.

Förlängning med solsemester i Khao Lak, 4 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 6.360 kr
Per barn under 12 år: + 4.595 kr
Enkelrumstillägg: + 2.650 kr

Khao Lak ligger 1 timme och 45 minuters bilfärd från Phukets flygplats. Trots det relativt korta avståndet till det livliga Phuket är Khao Lak en helt annan värld. Här finns både stillhet och äventyr.

Khao Lak består av flera sammanhängande strandområden som tillsammans utgör detta underbara semesterparadis, med det blå havet på ena sidan och den frodiga regnskogen på andra. Du bor vid Nang Thong Beach som är det mest populära området i Khao Lak. Här finns souvenirbutiker, utflyktsarrangörer, dykbutiker och restauranger som serverar fisk, skaldjur och läckra thailändska rätter.

Under din vistelse kan du se fram emot några sköna och avkopplande dagar på stranden eller vid hotellets pool. Om du vill vara mer aktiv kan du vandra i den närliggande nationalparken Khao Lak-Lam Ru eller åka på dyk-/snorkelutflykt till ett av världens bästa dykställen – Similianöarna som ligger 1 timme och 15 minuters färd bort med speedboat. De nio öarna har utsetts till nationalpark och har ett imponerande marint liv med färgglada fiskar, valhajar, havssköldpaddor och rockor, samt orörd natur, kritvita sandstränder och kristallklart vatten.

Om du vill ut på äventyr kan du åka till Khao Sok nationalpark som ligger cirka 65 km från Khao Lak. Parken täcker en yta på 739 kvadratkilometer och dess regnskog är en av världens äldsta. Khao Sok är ett ”must see” och förmodligen Thailands vackraste nationalpark. Här kan du uppleva parkens spännande djurliv och beundra den vackra naturen som består av sjön Cheow Larn, floden Sok, vattenfall, djupa dalar och kalkstensklippor.

Observera: Priserna gäller inte under perioden 20 december – 10 januari. Fråga oss om vilka priser som gäller om du tänkt resa under den här perioden.

Enkelrumstilläg 1 690 kr
Rabatt vid större grupper
När vill du resa?
Avresedatum
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Mira Lindholm

Skriv till:
info@asiatours.se

Ring till:
08-124 103 68

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Asiatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Långvarigt samarbete med ett stort nätverk av partner i Asien

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Asiatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.