• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden

Resor till Thailand

Thailand är ett drömresmål för alla åldrar.

På din resa till Thailand kan du uppleva kontrastfyllda storstäder, tempel, fantastiska nationalparker och inte minst stränder, som både tillsammans och var för sig kan stjäla ditt hjärta.

Se alla våra resor till Thailand nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 08-124 103 68.

Thailand Thailand

Resor till Thailand

Thailand är ett drömresmål för alla åldrar.

På din resa till Thailand kan du uppleva kontrastfyllda storstäder, tempel, fantastiska nationalparker och inte minst stränder, som både tillsammans och var för sig kan stjäla ditt hjärta.

Se alla våra resor till Thailand nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 08-124 103 68.

Därför ska du åka på semester till Thailand

Thailand har allt!

Här kan du besöka fascinerande bergsstammar, kontrastfyllda storstäder, fantastiska nationalparker, läcker mat och oändliga, vita sandstränder.

Thailand är ett spännande land och ett av Asiens främsta resmål. Oavsett om du föredrar att besöka storstäder, natur eller solsemester kan du vara säker på att få en semester för livet.

Våra rundresor i Thailand

Våra resor har fokus på olika saker. Till exempel kan du välja vår familjesemester med fokus på barnvänliga aktiviteter, en aktiv semester, en höjdpunktssemester, en resa då du får se det bästa av Thailand eller en öhoppningssemester där du besöker olika Thailändska öar.

Nedan kan du läsa mer om några av de olika höjdpunkter du kan uppleva i Thailand.

Bangkok

Bangkok är Thailands huvudstad och största stad och den kan verkligen få de flesta att tappa andan.

Här kan du besöka stora köpcentrum och arkitektritade skyskrapor som ligger sida vid sida med små butiker och gnistrande tempel. På stadens gator blandar sig doften från de många gatuköken med oset från den täta trafiken samtidigt som många båtar åker på kanalerna och orangeklädda munkar går kors och tvärs bland stressade affärsmän, skolbarn och turister.

I Bangkok hittar du massor av kontraster mellan det gamla och traditionella samt det nya och moderna som tillsammans blir en härlig blandning.

Se till exempel:

 • Kungapalatset Grand Palace, en av Bangkoks största sevärdheter. Palatset blev färdigställt 1782 och var kunglig bostad i 150 år. Inuti palatset finns Thailands heligaste Buddhastaty som är gjord av ett enormt stycke grön jade.
 • I Bang Yai kan du uppleva ett mycket annorlunda Bangkok med smala gator och en trafik väldigt olik den i centrum. Här kan du besöka Bangkoks näst största liggande Buddha i Wat Bang Yai (den största finns i Wat Pho).
 • Det stora nätverket av vattenvägar, eller ”klonger”. Åk i en traditionell thailändsk propellerbåt och upplev Thailand från vattnet. Du kan till exempel se att husen vetter mot vattnet i stället för mot land, något som vittnar om hur viktiga kanalerna är.
 • En av Bangkoks många marknader, där kan du köpa kläder och souvenirer eller äta på gatuköken. Besök till exempel: Chatuchak-marknaden, som har fler än 15 000 stånd och är en av de största helgmarknader i världen, eller en av de många flytande marknader, som av namnet antyder äger rum på vattnet.
 • Väl undangömt på andra sidan Chao Phraya-floden ligger ett av Bangkoks orörda hörn, Bang Kra Jao, som bara kan nås med båt. Här finns grön och vildvuxen natur med bananträd, vattenfall tjocka bambuträd. Åk på en fin cykeltur runt i byarna där du kan möta glada invånare och skymta Bangkoks skyline i bakgrunden.

Chiang Mai

Chiang Mai är Thailands näst största stad och här kan du, trots dess storlek, uppleva en lugn och ytterst charmig stad med en intressant kulturell bakgrund.

Från 1296 till 1768 var Chiang Mai huvudstad i Lannariket som sträckte sig ända till dagens Laos. Än i dag kan du märka av Lannarikets eftermäle, till exempel i den lokala maten.
I och runt om Chiang Mai kan du:

 • Se norra Thailands vackra och heliga tempel Wat Prathat Doi Suthep, som ligger på en bergsida i Doi Pui-nationalparken. Doi Suthep är en vacker, gyllene pagod från 1383 som innehåller reliker från Buddha. Från templet har du en vacker utsikt över Chiang Mai.
 • Lär dig att laga thailändsk mat på Baan Hongnual kocksskola, som har rötter i lannatraditionen. Du lär dig om olika råvaror och kryddor och får självklart själv möjligheten att laga några läckra rätter under kunnig vägledning.
 • Besök en av Chiang Mais många marknader, till exempel Chiang Mais berömda nattmarknad. Här samlas lokalbor och besökare för att handla och äta på ett av de många gatuköken.

Solsemester i Thailand

I den södra Thailand finns det goda möjligheter att avsluta din resa med en solsemester på en av Thailands vackra stränder, antingen på fastlandet eller på en av de fantastiska öarna.

Solsemester på Koh Samui

Koh Samui ligger i Thailandviken och är Thailands tredje största ö.

Det är en av landets mest besökta öar. Och det kan man verkligen förstå. Här finns allt du drömmer om på en solsemester: långa, vackra sandstränder, turkosblått vatten och kokospalmer.

Om du behöver en paus från de vackra stränderna kan du besöka några av de intressanta sevärdheterna på Koh Samui, till exempel den 12 meter höga buddhastatyn, Wat Phra Yai, Namuang-vattenfallen, eller en av öns lokala marknader. Dessutom är Koh Samui också känd för sitt mångfaldiga kök, där du kan skämma bort dina smaklökar.

Solsemester i Cha Am

Cha Am är en liten, lugn semesterort söder om Bangkok, i den sydöstra delen av Thailand.

Här kan du njuta av den avslappnade atmosfären på den långa och barnvänliga sandstranden, gå på upptäcktsfärd i de små butikerna eller äta på en av restaurangerna.

Om du vill bort från stranden kan du besöka grekiskt inspirerade Santorini Park, som fungerar som nöjespark och utomhusgalleria. Här kan du se de ikoniska vita husen med blåa luckor som du också kan se på den grekiska ön Santorini.

Solsemester i Khao Lak

Khao Lak ligger norr om Phuket i sydvästra Thailand. Här får du vackert blått vatten på ena sidan och frodig regnskog på den andra.

Khao Lak består av flera sammanhängande strandområden som tillsammans utgör detta semesterparadis. Våra resor går till Nang Thong Beach, som är Khao Laks mest populära område.

Förutom avslappning på stranden kan du också gå på vandringstur i närliggande Khao Lak-Lam Ru-nationalpark, åka på dyk-/snorkeltur vid Similianöarna, som är ett av världens bästa dykställen, eller besöka Khao Sok nationalpark, som har en av världens äldsta regnskogar.

Andra upplevelser i Thailand

Thailand bjuder på massor av upplevelser utöver de som har nämnts ovan.

I Thailand kan du också uppleva detta:

 • Kwaifloden med omnejd, där övernattar du på ett flytande hotell – ett hotell byggt på timmerflottar på Kwaifloden. Se också Dödens järnväg, som byggdes under andra världskriget och går från Thailand till Myanmar. Det tog 18 månader att bygga den 415 km långa sträckan och fler än 100 000 dog under arbetet. Hellfire Pass var en av sträckans tuffaste passager att bygga.
 • Vandring i djungeln i bergen vid Mae Tang norr om Chiang Mai. Här vandrar du bland annat över mjuka kullar, i tät djungel och i öppen skog. Besök byar med olika etniska minoriteter och lär dig om deras livsstil. En avslutande forsränning på Taengfloden är dessutom en fantastisk upplevelse.
 • Norr om Chiang Mai ligger Chiang Rai, alldeles på gränsen till Myanmar och Laos. Området kallas Gyllene triangeln och tidigare var platsen ett centrum för opiumhandel. Här finns enastående natur med dalar, berg och regnskog samt intressanta byar och ursprungsbefolkning. Besök det heliga, vackra templet Wat Phra Kaew och åk båt på Mekongfloden, som markerar gränsen till Laos.
 • Elephant Care nära Chiang Mai, där du får en inblick i elefanternas vardag. Här blir de intelligenta varelserna väl omhändertagna och ridning och annan underhållning med elefanter är förbjuden.
 • Få inblick i de olika bergsstammarna i den norra Thailand, bland andra Padaung-stammen (Long Neck). Stammen är känd för att kvinnorna har mässingringar runt halsen, vilket ursprungligen var till för att skydda dem mot tigerangrepp.

Få mer information om våra resor

Du kan också läsa mer om de enskilda rundresorna i Thailand genom att klicka på ”Läs mer” högre upp på sidan. Här får du ytterligare information om resans höjdpunkter, dagsprogram, priser och mycket annat.

Har du några frågor?

Du kan läsa mer om det praktiska gällande resor till Thailand på vår sida med praktisk information.

Om du har andra frågor om Thailand eller våra andra resor till Sydostasien, hur du beställer eller något helt annat, så får du gärna kontakta oss.

Vi ser fram emot att hjälpa dig på ditt livs resa!

Asiatours.se – Äventyrliga Rundresor

Se ett urval av bilder
Bilder
Resbrev
Berättelser från resenärer
Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos Asiatours.se

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Asien.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

Varför ska man resa med Asiatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Långvarigt samarbete med ett stort nätverk av partner i Asien

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.