• Nöjda gäster sedan 2006
  • Engagerade rese experter
  • Noga testade kvalitetsresor
  • Noga utvalda lokala guider
  • Prisgaranti
  • 24/7 assistans under resan
  • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanCykeltur i Chiang Mai
Cykeltur i Chiang Mai

På eftermiddagen åker du på cykeltur och upplever Chiang Mai långt bort från de stora vägarna. Rutten är cirka 25 kilometer lång och går i ett lugnt tempo på en flack väg. Cykelturen startar inne i staden, men så fort du kommit över floden cyklar du på mindre vägar som kantas av byarnas små hus

Du börjar med att cykla förbi byn Baan Padad längs floden Ping, innan du korsar Koh Klang-bron. Första stoppet görs vid templet Wat Koh Klang, där guiden berättar om templets spännande historia.

Sedan fortsätter cykelturen till McKean Rehabilitation Center, som byggdes 1908. Centret är ett rehabiliteringscenter för personer med spetälska som blivit avvisade från sitt hem och samhället. Trots att det inte fanns någon effektiv behandling mot sjukdomen bad grundaren James McKean om tillåtelse att öppna centret så att de här människorna fick någonstans att bo. Än i dag bor det människor här som har men efter den förfärliga sjukdomen, och som får behandling och rehabilitering. Centret har en liten verkstad där de bland annat tillverkar fina vykort och träsniderier som kan köpas i den lilla souvenirbutiken.

Du cyklar vidare till en lokal gård som odlar ekologiska grönsaker och frukter. Här får du vila lite och bjuds på färsk frukt från plantagen, så att energin är på topp till resten av turen. Du kan också ha turen att cykla förbi en gatuförsäljare som säljer de populära thailändska desserterna stekta bananer och ”kanom kai hong”, som påminner lite om donuts.

Cykelturen fortsätter till områdets vackra tempel och ruiner. Här upplever du bland annat Wat Changkam, Wat E-Kang och Wat That Khao. Under resans gång berättar guiden om alla stopp, och hen kan verkligen sin historia!

Sista stoppet på cykelturen är den förlorade staden Wiang Kun Kam, som har stor kulturell och historisk betydelse. Det var den första huvudstaden i lanna-riket, som grundades av Kung Mangrai. Efter en stor översvämning försvann staden utan spår och kungen gjorde Chiang Mai till huvudstad. Man trodde att Wiang Kun Kam bara var en vandringssägen, eftersom staden låg begravd på 1-4 meters djup under 200 år. Det var först 1984 som man återupptäckte den försvunna ruinstaden och påbörjade utgrävningar av den.

Därefter cyklar du tillbaka till utgångspunkten för cykelturen och körs till hotellet.

Vi rekommenderar att du bokar utflykten hemifrån, antingen när du bokar resan eller senast 3 veckor före avresa. Du kan också boka utflykten hos din guide på resmålet med förbehåll för att den kan vara utsåld. Dessutom kan vi inte garantera priset vid bokning på resmålet.

Pris:
Per person:  620 kr

Senast sedda resor

Våra mest populära resor
Hit reser andra
Kontakta resekonsulten Mira Lindholm

Skriv till:
info@asiatours.se

Ring till:
08-124 103 68

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Asiatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.