Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Ost- och SydostasienSri LankaSri Lankas höjdpunkter
12 dagar:

Sri Lankas höjdpunkter

Höjdpunkter på denna resa:

Lejonklippan i Sigiriya, grottemplet i Dambulla, kryddträdgården i Matale, besök på tefabrik och teplantage, Tandtemplet i Kandy, tågresa i höglandet mellan Nanu Oya och Haputale, Kataragama och safari i Yala nationalpark.

Följande ingår i resan:

 • Flygresa från Sverige till Colombo t/r
 • 9 nätter på trestjärniga hotell
 • 9 x frukost (dag 3–11)
 • Lokal engelsktalande chaufför/guide på utflykter och turer
 • Färd i bil eller minibuss med luftkonditionering
 • Tågresa mellan Nanu Oya och Haputale
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Följande utflyktspaket ingår:

 • Lejonklippan i Sigiriya
 • Det buddhistiska grottemplet i Dambulla
 • Besök på kryddträdgård i Matale
 • Besök på tefabrik och teplantage i Kandy
 • Tandtemplet i Kandy
 • Tågresa från Nanu Oya till Haputale
 • Kataragama
 • Safari i nationalparken Yala
 • Inträde och avgifter till ovan nämnda sevärdheter
Enkelrumstilläg 3 850 kr
Rabatt vid större grupper
Välj denna resa eftersom…

Sri Lanka tar emot dig med öppna armar. Den pärlformade ön har en vänlig befolkning, otroligt vacker natur, en spännande historia och ett exotiskt djurliv – alla ingredienser för en perfekt resa.

Denna resa tar dig till den gamla huvudstaden Sigiriya och den nästan 200 meter höga Lejonklippan samt till tempelgrottorna i Dambulla, där över 150 buddhastatyer står välbevarade. Resan går vidare till Kandy, där du besöker en tefabrik och får uppleva tillverkningen av landets världsberömda te. Du ska självklart också besöka Tandtemplet, där Buddhas ena hörntand ligger gömd. Från Nanu Oya reser du med tåg genom det vackra, gröna höglandet till Haputale som ligger vid nationalparken Horton Plains. Du besöker det heliga pilgrimsmålet Kataragama och avslutar med safari i den fantastiska nationalparken Yala. Här kan du bland annat uppleva elefanter, krokodiler och leoparder.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flygresa från Sverige
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från den valda flygplatsen i Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Colombo – Sigiriya
Dag 2: Ankomst till Colombo – Sigiriya

Du anländer till Colombos flygplats och hämtar ditt bagage. I ankomsthallen väntar din guide med en Asiatours-skylt, och du kommer att känna den lankesiska gästfriheten direkt.

Från flygplatsen åker du mot Sigiriya. Luta dig tillbaka och njut av de nya omgivningarna som susar förbi utanför fönstret.

Körtid: ca 4,5 timmar

Övernattning Hotell Fresco Water Villa 

Dag 3: Sigiriya – utflykt till Lejonklippan
Dag 3: Sigiriya – utflykt till Lejonklippan

Kung Kashyapa flyttade från Anuradhapura till Sigiriya år 477 och utnämnde platsen till huvudstad på grund av dess strategiska läge. Kungen byggde ett enormt palats med omkringliggande trädgårdar, stora dammar och skulpturer. Ingången till palatset såg ut som ett gigantiskt lejon – därav namnet Lejonklippan. I dag finns bara de stora lejontassarna kvar.

Efter endast 20 år som kungasäte och huvudstad omvandlades Sigiriya till ett buddhistiskt kloster.

Efter frukost är det dags att uppleva Lejonklippan i Sigiriya. Den nästan 200 meter höga klippan reser sig dramatiskt i landskapet och på avstånd kan den verka omöjlig att bestiga. Det är en tuff väg till toppen, men ta vandringen i din egen takt. Belöningen är stor när du kommer upp och får uppleva de gamla ruinerna och den fantastiska utsikten över det gröna landskapet med djungel och berg.

På vägen mot toppen kan du också se de vackra, välbevarade freskomålningarna som har varit skyddade i en liten grotta.
Om du känner att vandringen blir för ansträngande kan du välja att stanna vid lejontassarna, som ligger lite mer än halvvägs upp. Tassarna vittnar om en storslagen ingång till palatset på toppen. Glöm inte att ta med vatten på turen.

(Vandringen upp och ner för klippan tar ca 2 timmar + tid du tillbringar på toppen).

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykt:

Övernattning Hotell Fresco Water Villa 

Dag 4: Sigiriya på egen hand
Dag 4: Sigiriya på egen hand

Du tillbringar den här dagen på egen hand i Sigiriya då du kan koppla av eller åka på en utflykt. Det finns många spännande utflyktsmöjligheter i området

Du har möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Hotell Fresco Water Villa 

Dag 5: Sigiriya – grottemplet i Dambulla – kryddträdgård i Matale – Kandy
Dag 5: Sigiriya – grottemplet i Dambulla – kryddträdgård i Matale – Kandy

Efter frukost bär det av mot Kandy med två spännande stopp på vägen.

I närheten av Sigiriya ligger den större staden Dambulla. En stor, guldfärgad Buddha visar vägen till det gyllene templet. Men det är faktiskt grottorna bakom det gyllene templet som är det mest intressanta. Här gömmer sig fem grottempel med fantastiska väggmålningar och 157 buddhastatyer. Promenaden upp går längs branta trappor, men det är värt varje kraftansträngning. Pilgrimer har vallfärdat till dessa grottor sedan kung Valagamba sökte skydd här för mer än 2 000 år sedan, och Dambulla är fortfarande ett viktigt pilgrimsmål för öns buddister.
Grottemplen i Dambulla finns med på UNESCOs världsarvslista.

Därifrån går turen vidare mot Matale som är känt för sina många kryddträdgårdar. Du får en spännande introduktion till exotiska kryddor samt helande örter och deras medicinska effekt, som har en mycket stor betydelse i landet. Innan du lämnar Matale kan du köpa örtte, oljor och kryddor och testa deras effekt på din egen kropp.

Du anländer till Kandy sent på eftermiddagen.

Körtid: ca 3 timmar

Övernattning Hotel Suisse 

Dag 6: Besök på tefabrik och teplantage – Tandtemplet i Kandy
Dag 6: Besök på tefabrik och teplantage – Tandtemplet i Kandy

Kandy byggdes år 1798 av den siste kungen, Sri Wickrama Rajasinghe. Staden har ett otroligt vackert läge på 500 meters höjd vid den konstgjorda sjön med samma namn och är omgiven av berg och teplantage. Var du än befinner dig i staden kan du se den 26 meter höga buddhastatyn ovanför templet Bahirawakanda, som ligger ca en kilometer från stadens centrum. Utsikten härifrån är fantastisk, och du kan se det heliga Tandtemplet som ligger vid sjön.
Kandy är känd som staden som höll fast vid sin frihet långt efter att resten av ön hamnade under kolonistyre. Staden har lyckats bevara sina unika traditioner och sin kultur, som i dag lever vidare genom musik, dans och arkitektur.

I dag ska du besöka en tefabrik och dess tillhörande plantage samt Tandtemplet i Kandy. Efter frukosten blir du hämtad av din chaufför/guide som tar dig till tefabriken Giramama. Här kan du uppleva hela tillverkningsprocessen, från det att bladen plockas på plantagen till det färdiga ångande teet i muggen. Sri Lanka är världsberömt för sin teproduktion.

Efter besöket på tefabriken har du möjlighet att köpa till en utflykt till Kandys botaniska trädgård. Se mer nedan.

På eftermiddagen kommer du att uppleva en av Sri Lankas heligaste platser, ”Dalada Maligawa”, även känt som Tandtemplet. I templet finns Buddhas ena hörntand, som är Sri Lankas mest betydelsefulla buddhistiska reliker. Det sägs att tanden smugglades till Sri Lanka år 1590 i en prinsessas hår. I dag bevaras den i ett guldskrin med ett hav av lotusblommor framför. Tre gånger om dagen utförs en religiös ceremoni som är en väldigt spännande upplevelse. Här kan du se många vackert klädda troende buddhister och även delta i ceremonin om du vill.  Skrinet öppnas endast en gång om året, vilket får pilgrimer att vallfärda till templet för att få en skymt av tanden. Detta sker vid den enorma årliga festivalen Esala Perahera i juli och augusti. Då kan man uppleva många duktiga dansare och elefanter som är dekorerade med överdådiga utsmyckningar.
Komplexet består av flera spännande tempel och museum, och din guide kommer att berätta mycket intressant fakta om templets betydelse.

Efter besöket i Tandtemplet har du möjlighet att köpa till en utflykt till en inhemsk dansshow, som Kandy är mycket känd för. Se mer nedan.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Hotel Suisse 

Dag 7: Kandy på egen hand
Dag 7: Kandy på egen hand

Du kan tillbringa dagen på egen hand i Kandy. Du kan gå på upptäcktsfärd på stadens livliga gator, där du kan se många vackra koloniala byggnader. Om du gillar smycken och pärlor är staden känd för sina många juvelerarbutiker. Du kan också välja att köpa till en spännande utflykt.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Hotel Suisse 

Dag 8: Kandy – tågresa från Nanu Oya till Haputale
Dag 8: Kandy – tågresa från Nanu Oya till Haputale

I dag är det dags att ta farväl av Kandy. Turen går vidare med bil till Nanu Oyas tågstation, som ligger vid staden Nuwara Eliya. Här kliver du på tåget och åker på en vacker tur genom Sri Lankas högland med gröna berg och snörräta teplantager på båda sidor.

På eftermiddagen kommer du fram till den mysiga staden Haputale. Där väntar din chaufför/guide på dig och kör dig till hotellet.

Körtid: ca 2 timmar. Tågresa: 1,5 timme

Övernattning Hotel Melheim Resort 

Dag 9: Haputale – Kataragama – Yala
Dag 9: Haputale – Kataragama – Yala

I Haputale kan du koppla av ordentligt. Njut av den friska luften och de vackra omgivningarna med teplantager och vattenfall. Om vädret är klart kan du se hela vägen till kusten.

Vid middagstid kör du från bergen och genom de slingrande vägarna mot Yala. På vägen besöker du ett av de heligaste pilgrimsmålen i Sri Lanka, Kataragama. Hit vallfärdar tusentals hinduer, buddhister och muslimer varje år för att visa respekt, meditera och be till sina gudar.

Det sägs att Buddha mediterade vid Kiriveherastupan i Kataragama under sitt tredje och sista besök på Sri Lanka.

Du kommer fram till ditt hotell sent på eftermiddagen.

Körtid: ca 4 timmar

Du har möjlighet att köpa till följande utflykt:

Övernattning Elephant Reach 

Dag 10: Safari i nationalparken Yala
Dag 10: Safari i nationalparken Yala

På förmiddagen har du tid att koppla av. På eftermiddagen väntar ännu en stor höjdpunkt på denna resa, nämligen en safaritur i nationalparken Yala.

Yala nationalpark är Sri Lankas äldsta nationalpark och den näst största på 978,8 km2. I parken bor fler än 215 olika fågelarter och 44 olika slags däggdjur. Du/ni kan ha turen att se både elefanter, hjortar, krokodiler, vildsvin, bufflar, apor och leoparder.

Yala är en av de bästa platserna på Sri Lanka om du vill uppleva leoparder. De gömmer sig dock ofta i buskage och kan vara svåra att få syn på. Men ni har en duktig guide som hjälper till att upptäcka djuren och som även berättar om parkens imponerande växt-och djurliv.

Observera: Då och då kan Yala nationalpark stänga ner delar av parken och under perioden september–oktober är hela parken stängd. Om du ska besöka Sri Lanka under den här perioden bör du vara förberedd på att din safari i Yala kan bli ersatt av en safari i Udawalawe nationalpark.

Övernattning Elephant Reach 

Dag 11: Yala – flygplatsen – hemresan börjar
Dag 11: Yala – flygplatsen – hemresan börjar

Från Yala går färden mot flygplatsen i Colombo. Härifrån flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Du har möjlighet att förlänga resan med en vistelse på en av Sri Lankas vackraste stränder. Se mer nedan.

Körtid: ca 6,5 timmar

Dag 12: Ankomst till Sverige
Dag 12: Ankomst till Sverige

Du landar i Sverige efter en upplevelserik resa.

Kombinationsmöjligheter efter rundresan
Förlängning med solsemester i Passikudah, 4 nätter
Förlängning med solsemester i Passikudah, 4 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 6 295 kr
Pris för barn under 12 år: + 5 245 kr
Enkelrumstillägg: + 3 455 kr

Vi kan varmt rekommendera att förlänga resan på Sri Lanka med en avslutande solsemester. Den bästa tidpunkten att besöka Passikudah på Sri Lankas östkust är under perioden maj–september.

Den lilla kuststaden har en av världens längsta badstränder. Vattnet är så grunt att du kan gå mer än en kilometer ut i havet utan att det blir djupt. Bukten vid Passikudah skyddas av rev, vilket gör den till en av öns säkraste platser att bada på. Det är också en bra plats för att snorkla och titta på underbart färgglada fiskar och vackra koraller.

Passikudah är känd för sin idylliska skönhet med palmer, mjuk gyllene sand och kristallklart vatten. Här kan du njuta under dina sista semesterdagar i paradisliknande omgivningar.

Observera att du på den här förlängda resan till Passikudah tillbringar tre nätter i Passikudah och en natt i Negombo.

Övernattning The Calm Resort & Spa  / Jetwing Blue 

Förlängning med solsemester i Negombo, 3 nätter
Förlängning med solsemester i Negombo, 3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 4 305 kr
Pris för barn under 12 år: + 2 470 kr
Enkelrumstillägg: + 2 925 kr

Vi kan varmt rekommendera att förlänga resan på Sri Lanka med en avslutande solsemester. Den bästa tiden att besöka Sri Lankas syd- och västkust är under perioden december–mars. På Sri Lankas västkust ligger semesterstaden Negombo, bara 30 minuter från Sri Lankas internationella flygplats.

Negombo är känd för sin vidsträckta, gyllene sandstrand och trevliga semesterstämning. Det är en mångsidig semesterstad där du har massor av möjligheter att koppla av och njuta av dina sista dagar på Sri Lanka med att läsa en bra bok vid poolen eller promenera på den vackra sandstranden.

Negombo har ett stort utbud av hotell, restauranger och butiker, och en välbalanserad blandning av turister och lokalt liv.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykt:

Övernattning Jetwing Blue 

Förlängning med solsemester i Hikkaduwa, 3 nätter
Förlängning med solsemester i Hikkaduwa, 3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 4 050 kr
Pris för barn under 12 år: + 3 655 kr
Enkelrumstillägg: + 2 595 kr

I boendet ingår halvpension.

Vi kan varmt rekommendera att förlänga resan på Sri Lanka med en avslutande solsemester. Perioden mellan december och mars är den bästa tidpunkten att besöka sydvästra Sri Lanka, där du hittar semesterstaden Hikkaduwa.

Hikkaduwa hamnade på den internationella världskartan redan under 1970-talet och är en av Sri Lankas första semesterstäder. I Hikkaduwa finns det massor av hotell, restauranger, souvenirbutiker och utflyktsarrangörer som arrangerar utflykter både över och under vattenytan. Utanför Hikkaduwa ligger ett stort korallrev där du kan snorkla och dyka med massor av vackra fiskar och sköldpaddor.

Det är inte så konstigt att Hikkaduwa är en populär semesterort, eftersom staden har lyckats bibehålla sin mysiga och avslappnade stämning trots ökad popularitet.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykt:

Övernattning Hotell Hikka Tranz by Cinnamon 

Solsemesterförlängning till Maldiverna, 4 nätter
Solsemesterförlängning till Maldiverna, 4 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 17 050 kr
Per barn under 12 år: + 9 325 kr
Enkelrumstillägg: + 6 495 kr

Vistelsen är inklusive helpension och baserad på en superior bungalow för 3 vuxna eller 2 vuxna och 1 barn.

Maldiverna ligger i den Indiska oceanen sydväst om Sri Lanka och sträcker sig ca 820 km från norr till söder och 120 km från öst till väst. Landet är Asiens minsta och består av 1 190 små korallöar som är indelade i en ring av 26 mindre ögrupper som kallas atoller. Öarna är omgivna av djupblått hav och turkosa laguner som ligger skyddade av orörda korallrev.

Maldiverna är det lägst belägna landet i världen med en genomsnittshöjd över havet på 1,5 meter.

Endast 202 av öarna är bebodda och 87 öar är till för turister.

2017 satte Maldiverna rekord i antalet turister och det är inte svårt att förstå eftersom Maldiverna är rena paradiset. Här finns det härliga bungalower på stränderna, villor byggda på pålar i det turkosa vattnet, en genomsnittstemperatur på 30 grader, 10 soltimmar per dag, kritvita stränder där kokospalmerna vajar i den lätta brisen och kristallklart vatten.

Färgerna på Maldiverna är så starka och intensiva att du inte behöver använda filter på dina bilder – som ett vykort av bästa kvalitet!

De flesta hotellen på Maldiverna erbjuder olika vattensporter och utflykter som bland annat solnedgångskryssning där det finns möjlighet att se delfiner, öhoppning, romantisk picknick på en sandbank samt snorkel- och dykturer. Maldiverna är nämligen dykarnas och snorklarnas paradis för här finns några av världens vackraste rev fyllda med färgglada koraller och fiskar – och om du har tur kanske du kan hitta Nemo. Du kan också få se revhajar, rockor och sköldpaddor.

På kvällen kan du ta en promenad längs stranden och njuta av den vackra solnedgången.

Varför inte göra drömmen till verklighet? Följ med oss till Maldiverna där det finns lugn, avkoppling och världens bästa stränder.

Du bor på den prisvinnande resorten Summer Island.

Observera: Priserna är inte gällande över jul och nyår. Fråga oss om priset om du ska resa i denna perioden.

Övernattning Summer Island 

Maldiverna med barn, 5 nätter
Maldiverna med barn, 5 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 18 460 kr
Per barn under 12 år: + 6 080 kr
Enkelrumstillägg: + 4 770 kr

Vistelsen är inklusive helpension och baserad på ett deluxe-rum, där upp till två vuxna och två barn kan bo. 

Maldiverna ligger i den Indiska oceanen sydväst om Sri Lanka och sträcker sig ca 820 km från norr till söder och 120 km från öst till väst. Landet är Asiens minsta och består av 1 190 små korallöar som är indelade i en ring av 26 mindre ögrupper som kallas atoller. Öarna är omgivna av djupblått hav och turkosa laguner som ligger skyddade av orörda korallrev.

Maldiverna är det lägst belägna landet i världen med en genomsnittshöjd över havet på 1,5 meter.

Endast 202 av öarna är bebodda och 87 öar är till för turister.

2017 satte Maldiverna rekord i antalet turister och det är inte svårt att förstå eftersom Maldiverna är rena paradiset. Här finns det härliga bungalower på stränderna, villor byggda på pålar i det turkosa vattnet, en genomsnittstemperatur på 30 grader, 10 soltimmar per dag, kritvita stränder där kokospalmerna vajar i den lätta brisen och kristallklart vatten.

Färgerna på Maldiverna är så starka och intensiva att du inte behöver använda filter på dina bilder – som ett vykort av bästa kvalitet!

Brandos Island Resort har en barnklubb och flera roliga aktiviteter för både stora och små. Det erbjuds också olika spännande utflykter, som en solnedgångskryssning, där det finns möjlighet att se delfiner, snorkla och dyka. Maldiverna är nämligen ett paradis för den som vill dyka och snorkla, och här finns några av världens vackraste rev fyllda med koraller och fiskar i alla regnbågens färger. Om du har tur kanske du kan hitta Nemo!

På kvällen kan du ta en promenad längs stranden och njuta av den vackra solnedgången, eller ta en tur till aktivitetshuset Clubhouse, där man kan spela spel och bortstennis.

Varför inte göra drömmen till verklighet? Följ med till Maldiverna där du hittar världens vackraste sandstränder och aktiviteter för hela familjen.

Övernattning Bandos Island Resort & Spa 

Förlängning med solsemester i Mirissa, 3 nätter
Förlängning med solsemester i Mirissa, 3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 3 015 kr
Pris för barn under 12 år: + 2 285 kr
Enkelrumstillägg: + 1 480 kr

I boendet ingår halvpension.

Vi kan varmt rekommendera att förlänga resan på Sri Lanka med en avslutande solsemester. Den bästa tiden att besöka Sri Lankas syd- och västkust är under perioden december–mars, och här på Sri Lankas sydkust ligger den lilla semesterstaden Mirissa.

Mirissa hamnade verkligen på världskartan efter att man upptäckte att inte mindre än 26 olika valarter passerar farvattnet ganska nära staden under säsongen oktober–april. Bland annat kan du få se blåvalen, som är den största valen av dem alla.

Men Mirissa är inte bara valar. Den lilla trevliga semesterstaden har en fantastisk sandstrand som är omgiven av vajande palmer, och det är svårt att inte bli förälskad i den här platsen. Det är en perfekt plats att avsluta sin Sri Lanka-resa på.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Paradise Beach Club 

Offertförfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Offertförfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.