• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
16 dagar

Sri Lanka och Maldiverna

Låt dig förtrollas av Sri Lankas bildsköna natur, vilda djurliv och enastående UNESCO-platser. Avsluta sedan på Maldivernas kritvita sandstränder på den prisbelönta resorten Summer Island.

Vi stödjer hållbar utveckling. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Sri Lanka och Maldiverna Sri Lanka och Maldiverna
16 dagar

Sri Lanka och Maldiverna

Låt dig förtrollas av Sri Lankas bildsköna natur, vilda djurliv och enastående UNESCO-platser. Avsluta sedan på Maldivernas kritvita sandstränder på den prisbelönta resorten Summer Island.

Vi stödjer hållbar utveckling. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flygresa från Sverige till Colombo
 • 9 nätter i Sri Lanka på trestjärniga hotell inklusive frukost
 • 1 x lunch (dag 3)
 • Tågresa från Nanu Oya till Ella
 • Färd i bil eller minibuss med luftkonditionering
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför på transfer och utflykter
 • Alla nämnda transfers och utflykter sker i internationella grupper på 1-14 personer och endast med Asiatours egna gäster
 • Flygresa från Colombo till Malé på Maldiverna
 • Transfer i speedbåt från flygplatsen i Malé till Summer Island t/r
 • 4 nätter på Maldiverna på den fyrstjärniga, prisvinnande lyxresorten Summer Island i en ”superior bungalow” inkl. helpension och en vattenflaska per dag på rummet
 • Det finns möjlighet att förlänga vistelsen, uppgradera rummet och uppgradera till all inclusive
 • Flyg från Malé till Sverige
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Omfattande utflyktspaket:

 • Lejonklippan i Sigiriya
 • De buddhistiska grottemplen i Dambulla
 • Besök på kryddträdgård i Matale
 • Tågresa från Nanu Oya till Ella
 • Ravana-vattenfallet
 • Den heliga pilgrimsstaden Kataragama
 • Safari i nationalparken Yala
 • Inträde och avgifter till ovan nämnda sevärdheter

Kortfattat om resan

Slå två flugor i en smäll och upplev både Sri Lanka och Maldiverna på samma resa. Resan är den perfekta blandningen av kultur, natur och djurliv i Sri Lanka och solsemester på Maldivernas kritvita sandstränder. Samtidigt har resan en bra variation av planerade utflykter och fria dagar så att du själv kan planera aktiviteterna och tempot på din semester.

Resan startar i badstaden Negombo där du får tid att landa efter den långa flygturen innan du reser vidare till Sigiriya. I Sigiriya bestiger du Sri Lankas landmärke, Lejonklippan, varifrån man har fenomenal utsikt över landskapet.

Nästa stopp är staden Kandy och på vägen besöker du de imponerande grottorna i Dambulla och Matales vackra kryddträdgårdar.

En av höjdpunkterna är tågresan från Nanu Oya till Ella som går genom höglandet med vackra teplantager och vattenfall. Från Ella går resan vidare till Yala nationalpark där du ska på en spännande jeep-safari med möjlighet till att se både elefanter, leoparder och björnar.

Du avslutar ditt Sri Lanka-äventyr med en natt i Negombo, som ligger nära Colombos flygplats. Härifrån flyger du till Maldiverna, där du ska bo på den prisvinnande resorten Summer Island. Här väntar avkopplande dagar på de kritvita sandstränderna som står i vacker kontrast till det underbara turkosa vattnet.

Välj denna resa eftersom...

 • Sri Lankas absoluta höjdpunkter och Maldivernas paradisstränder på en och samma resa
 • Njut av utsikten från toppen av den 200 meter höga klippan Sigiriya, förtrollas av de imponerande grottemplen i Dambulla och upplev den heliga staden Kandy – tre UNESCO-världsarv
 • Förälska dig i Ellas förtrollande högland med pittoreska teplantager och vattenfall och kom nära inpå det exotiska djurlivet i Yala nationalpark
 • Du får smälta de många upplevelserna på den prisvinnande resorten Summer Island, där Maldivernas kritvita sandstränder och kristallklara vatten väntar

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från den valda flygplatsen

I dag är det avresa från din valda flygplats och du flyger mot vackra Sri Lanka som ligger som en pärla i Indiska oceanen. Mellanlandning(ar) sker under hemresan.

Dag 2: Ankomst till Sri Lanka – Negombo

Du landar på Sri Lankas internationella flygplats, Bandaranaike, i huvudstaden Colombo. Efter att ha gått igenom passkontrollen hämtar du ditt bagage. I ankomsthallen väntar din chaufför/guide med en Asiatours-skylt, och du kommer genast att känna av den lankesiska gästfriheten.

Tillsammans åker ni till Negombo, som ligger cirka 30 minuters bilfärd från flygplatsen.

Negombo har en härlig blandning av turism och lokalt liv med sina breda, gyllene sandstränder och spännande fiskmarknader. Negombo är nämligen en gammal fiskeby och de lokalas främsta inkomstkälla är fortfarande fiske. Tidigt på morgonen kommer fiskarna iland med dagens fångst, som bland annat säljs på den lokala fiskmarknaden Llelama nära det gamla holländska fortet.

Efter att du har checkat in på hotellet kan du gå på upptäcktsfärd i staden eller koppla av efter den långa flygresan och vänja dig vid de varma temperaturerna.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 3: Negombo – Sigiriya

Du kan välja att ha en lugn morgon på hotellet eller besöka fiskmarknaden Llelama innan resan går vidare.

Efter frukosten hämtas du på hotellet och körs mot Sigiriya. Halvvägs görs ett lunch-stopp vid floden Maha Oya i Pinnawala. Längs floden ligger ett par restauranger där du kan njuta av en läcker måltid och den vackraste utsikten över floden. Här kan du ha turen att få uppleva elefanterna från Pinnawala elefantbarnhem som kommer ner till floden för att bada två gånger om dagen.

Efter lunch fortsätter bilfärden. Luta dig tillbaka och njut av de många intrycken som susar förbi utanför fönstret.

När du anländer till Sigiriya kan du disponera resten av dagen fritt, du kan till exempel njuta av poolen eller de lugna omgivningarna kring din balkong.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 4: Lejonklippan i Sigiriya

Efter frukosten besöker du Sri Lankas landmärke, Lejonklippan, som även finns med på Unescos världsarvslista.  Du hämtas på hotellet och körs till den berömda klippan.

Mellan år 455 och 473 regerade kung Dhatusena över Sri Lanka i staden Anuradhapura. Dhatusenas son, Moggallana, skulle ta över tronen efter honom men den äldsta sonen, Kashyapa, var inte nöjd med det. Båda Moggallanas föräldrar var kungliga medan Kashyapas mor bara var en av Dhatusenas älskarinnor, vilket gjorde att han inte kunde överta tronen efter sin far trots att han var den äldsta sonen.

Det slutade med att Kashyapa murade in sin far och övertog makten. Detta fick halvbrodern Moggallana att fly till södra Indien för att inte gå samma öde till mötes.

Den nya regenten kung Kashyapa var inte omtyckt bland folket och han fruktade ett angrepp från halvbrodern Moggallana. Han valde därför att flytta huvudstaden från Anuradhapura till Sigiriya på grund av dess strategiska läge. På den platta toppen av Sigiriya-klippan byggde han sitt överdådiga kungapalats med omkringliggande vallgravar, trädgård, stora vattenbassänger och källvatten.

Halvvägs upp på klippan byggde han ingången till palatset. Den föreställer ett gigantiskt lejon – därav namnet lejonklippan. Nu finns bara de stora tassarna kvar.

Kung Kashyapa bodde här med sitt harem och tjänstefolk fram tills halvbrodern Moggallana återvände från södra Indien med en hel här. Kung Kashyapa och hans här förlorade slaget mot Moggallana, och kungen tog slutligen sitt liv år 495. Moggallana flyttade huvudstaden tillbaka till Anuradhapura och regerade landet därifrån. Sigiriya gjordes om till ett buddhistiskt kloster.

På vägen upp för klippan kan du se ruinerna av vallgravar, trädgård och de imponerande bevattningssystemen.

Klippan, som skjuter upp hela 200 meter över marken mitt i de frodiga omgivningarna, kan verka helt omöjlig att bestiga. Turen mot toppen är hård! Där väntar dig inte mindre än 1 202 trappsteg och vi rekommenderar att du går i ett lugnt tempo och tar pauser på vägen. Då du kan passa på att njuta av den vackra utsikten som endast blir mer vacker ju högre upp du kommer.

På vägen mot toppen kan du också se vackra, välbevarade freskomålningar av kvinnor och resterna av en blankpolerad klippvägg. Lite mer än halvvägs upp kan du se resterna av det stora lejonet som utgjorde ingången till kung Kashyapas palats. Om du känner att vandringen blir för ansträngande kan du välja att stanna här.

Om du väljer att fortsätta kan vi garantera att turen upp kommer att vara värd det. På toppen kan du se ruinerna efter det gamla palatset och en fantastisk utsikt över sjöar, grönklädda berg och den närliggande klippan Pidurangala. Ta dig tid att njuta av omgivningarna innan nedstigningen börjar.

Vandringen upp och ner för klippan tar ca 2 timmar + den tid du tillbringar på toppen.

Glöm inte bra vandringsskor och att ta med vatten på utflykten.

Du blir körd tillbaka till hotellet och resten av dagen tillbringar du som du vill.

Dag 5: Sigiriya – Dambullas grottempel – Matale kryddträdgård – Kandy

Du hämtas på hotellet och körs till Kandy med två spännande stopp på vägen.

Det första stoppet är den gamla kungastaden Dambulla, som är känd för sina många grottempel. Du besöker de 5 viktigaste, som ligger i en 160 meter hög och 600 meter bred klippa.

Grottorna uppfördes av kung Valagamba under det första århundrandet f.Kr. och kom 1991 med på Unescos världsarvslista. Vägen upp till grottorna går längs branta trappor, men det är värt alla mödor. Om det är klart väder kan du se hela vägen till Lejonklippan i Sigiriya.

I de 5 grottorna finns inte mindre än 153 gyllene buddhastatyer, 3 statyer av tidigare lankesiska kungar och 4 statyer av gudar och gudinnor, däribland hindugudarna Vishnu och Ganesha..Förutom de många statyerna finns det också enastående väggmålningar som sträcker sig över 2 100 m2.

Därefter går turen vidare till den lilla staden Matale som är känd för sina stora, vackra kryddträdgårdar. Matale har nämligen ett perfekt klimat för att odla många olika kryddor – den ultimata balansen av värme och fukt.

När du anländer väntar dig en otroligt intressant guidad rundvisning mellan de stora träden och växterna. Guiden visar dig hur alla de kryddor vi använder till vardags växer i naturen och hur de ser ut innan de blir kryddor så som vi känner igen dem. Använd alla sinnen och gissa vilka de olika sakerna är. Du kan bland annat se kanel, gurkmeja, vanilj, peppar, chili och ingefära. Du kan även se kaffe, kakao, aloe vera och gummiträd.

Innan du lämnar trädgården kan du handla i trädgårdens butik. Den har många intressanta produkter till hud, hår, mage, ömma muskler och mycket mer.

Efter rundvisningen fortsätter du till Sri Lankas gamla huvudstad Kandy, där du tillbringar resten av dagen som du vill.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Extra utflykter:
Dag 6: Kandy – Nanu Oya – Tågresa till Ella

Efter frukosten hämtas du på hotellet och körs till tågstationen i Nanu Oya. Härifrån ska du åka en vacker tågresa genom Sri Lankas högland till staden Ella som ligger vackert i bergen i änden av Ella Gap.

Tåget slingrar sig fram genom det backiga landskapet och utanför fönstret kan ni se teplantager, vattenfall och massor av lokalt liv i de små byarna som ni passerar.

På eftermiddagen kommer du fram till Ella. Där väntar din chaufför/guide på dig och kör dig till hotellet.

Resten av dagen kan du njuta av detta vackra område som tar andan ur de flesta.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 7: Ella på egen hand

I dag kan du tillbringa dagen med att i egen takt njuta av Ella.Du kan välja att njuta av poolen och den vackra utsikten, utforska området på egen hand eller välja en av våra gratis utflykter nedan.

Dag 8: Ella – Ravana vattenfall – Kataragama – Yala

Efter frukost tar du avsked av Ella. Din chaufför/guide hämtar dig på hotellet och ni åker mot Yala på ringlande bergvägar.

På vägen besöker du det 25 meter höga vattenfallet Ravana och pilgrimstaden Kataragama, som är en av de mest heliga platserna i Sri Lanka. Varje år i juli och augusti vallfärdar tusentals buddhister, hinduer och muslimer hit. Det fantastiska är att här samlas människor med olika trosuppfattningar och kan tillbe sina egna gudar, vilket inte är så vanligt i världen.

Turen fortsätter till Yala, där du anländer sent på eftermiddagen.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 9: Safari i nationalparken Yala

Du hämtas tidigt på hotellet av din chaufför/guide som kör dig till Yala nationalpark, där du i dag ska på en spännande safari.

Yala nationalpark blev 1900 utnämnt till viltreservat och 1938 som nationalpark. Det är i dag Sri Lankas näst största nationalpark med sina 978,8 km2. Parken består av 5 områden, varav 2 är öppna för allmänheten.

I parken bor fler än 215 olika fågelarter och 44 olika slags däggdjur. Det sägs att Yala nationalpark har ett av Sri Lankas största bestånd av elefanter och den största koncentrationen av leoparder. Trots att det är den plats med flest leoparder i Sri Lanka finns det ingen garanti för att få se dem. De gömmer sig nämligen ofta i buskage och är svåra att få syn på. Du kan dock ha turen att se björnar, krokodiler, vildsvin, bufflar, apor och hjortar så det gäller att ha kikaren och kameran redo!

Övernattning:
Dag 10: Yala – Negombo

I dag kör din chaufför/guide dig tillbaka till Negombos gyllene sandstränder. Luta dig tillbaka i sätet och njut av de många intrycken utanför fönstret.

När du anländer till Negombo kan du disponera resten av dagen fritt.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 11: Negombo – Maldiverne – Summer Island

Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen, varifrån du flyger vidare till Maldiverna, som ligger sydväst om Sri Lanka. Maldiverna är Asiens minsta land och består av 1 190 små korallöar som är indelade i en ring av 26 mindre ögrupper som kallas atoller. Öarna är omgivna av djupblått hav och turkosa laguner som ligger skyddade av vackra korallrev.

Efter ca 1,5 timmes flygtur landar du på Malé flygplats, hämtar ditt bagage och går igenom passkontrollen. I ankomsthallen väntar vår representant med en skylt där ditt namn står. Representanten kommer att följa dig till speedbåten utanför flygplatsen, som tar dig över Indiska oceanen. Efter ca 45 minuter kommer du fram till Summer Island, där resortens anställda står redo att välkomna dig.

Resten av dagen tillbringar du som du vill, så hoppa i badkläderna och hitta din favoritplats på den kritvita stranden.

Övernattning:
Dag 12-14: Lyxsemester på Summer Island

Tidigt på morgonen kan du se den glödande solen som går upp i horisonten. Kanske får du se öns hägrar som nästan alltid står i vattenbrynet på morgonen och tittar ut över de turkosa lagunerna.

Efter en läcker frukost i restaurangen kan du lägga dig i en solstol och njuta av den kritvita stranden med kristallklart vatten och kokospalmer som vajar i den lätta brisen. Du måste nästan nypa dig i armen för att förstå att du verkligen befinner dig i detta paradis.

Maldiverna liknar inte bara ett vykort på land utan även under vattenytan. Ta på dig cyklop, snorkel och simfötter och ge dig ut på äventyr bland de många färgglada fiskarna direkt från stranden. Du får kanske se clownfiskar (som du känner från Hitta Nemo) och öns små revhajar, som är helt ofarliga.

Hotellet erbjuder dessutom en rad vattensporter och utflyktsmöjligheter.

Missa inte en härlig, avkopplande behandling i resortens spa.

På kvällen kan du ta en promenad längs stranden i den vackra solnedgången, innan du går på upptäcktsfärd bland restaurangens många, läckra rätter.

Avsluta kvällen med en uppfriskande drink i cocktailloungen eller på din balkong.

Övernattning:
Dag 15: Hemresa

I dag måste du tyvärr ta farväl till detta fantastiska paradis. Kvällen före avresan ger receptionen dig besked om när det är avgång från Summer Island.

Du åker tillbaka till Malés flygplats med båt, där du flyger mot Europa med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 16: Ankomst till Sverige

Ni landar i Sverige efter en upplevelserik resa.

Tillägg för enkelrum 8 835 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Asiatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Långvarigt samarbete med ett stort nätverk av partner i Asien

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.