Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Ost- och SydostasienSri LankaSri Lanka med barn
11 dagar:

Sri Lanka med barn

Höjdpunkter på denna resa:

Kuststaden Negombo, fiskmarknaden Llelama, elefantbarnhemmet Pinnawala, den gamla huvudstaden Kandy, besök på en tefabrik, vandring till Mini Adam’s Peak, vattenfallet Rawana, den heliga vallfärdsorten Kataragama och safari i nationalparken Yala.

Följande ingår i resan:

 • Flygresa från Sverige till Colombo t/r
 • 5 nätter på trestjärniga hotell
 • 3 nätter på tvåstjärniga hotell
 • 8 x frukost (dag 3–10)
 • Lokal engelsktalande chaufför/guide på utflykter och turer
 • Färd i bil eller minibuss med luftkonditionering
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Följande utflyktspaket ingår:

 • Fiskmarknaden Llelama i Negombo
 • Elefantbarnhemmet Pinnawala
 • Vandring till Mini Adam’s Peak
 • Besök på Nine Arch Bridge
 • Besök på en tefabrik i Ella
 • Vattenfallet Rawana
 • Den heliga pilgrimsplatsen Kataragama
 • Safari i nationalparken Yala
 • Inträde och avgifter till ovan nämnda sevärdheter
Enkelrumstilläg 7 075 kr
Priset baseras på en familj med 3–4 personer. Om ni är fler eller färre som ska resa ihop kan ni kontakta oss för prisuppgift.
Välj denna resa eftersom…

Sri Lanka är ett fantastiskt land att resa i med barn. Avstånden är överkomliga och upplevelserna mycket barnvänliga. Lokalbefolkningen kommer att ta emot er med öppna armar.
Vi har valt ut familjevänliga hotell och alla hotellen har swimmingpool. Många spännande upplevelser ingår i programmet, men inte alltför många eftersom det även ska finnas gott om tid till avkoppling.

Efter flygresan får ni en mjuk start i kuststaden Negombo. Härifrån åker ni till Kandy med ett stopp på elefantbarnhemmet i Pinnawala, där ni får se leksugna elefanter bada i floden.

Från Kandy åker ni på en vacker resa genom Sri Lankas högland med frodiga gröna berg, teplantage och vattenfall, till den trevliga staden Ella. Ella har ett idylliskt läge längst ut på en stor ravin, och om vädret är klart kan du se hela vägen till kusten. Från Ella kör ni via den heliga vallfärdsorten Kataragama till nationalparken Yala. Här väntar en stor djurupplevelse på en jeepsafari där ni bland annat kan se apor, elefanter, krokodiler, och med lite tur även en leopard.

Du har möjlighet att förlänga resan med en solsemester på en av Sri Lankas härliga stränder.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flygresa från Sverige
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från den valda flygplatsen i Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Colombo – Negombo
Dag 2: Ankomst till Colombo – Negombo

Ni anländer till Colombos flygplats och hämtar ert bagage. I ankomsthallen väntar er guide med en Asiatours-skylt. Guiden kör er den korta vägen till ert strandhotell i Negombo, där ni kan koppla av efter den långa flygresan och vänja er vid tidsskillnaden och den nya temperaturen.

Körtid: ca 30 min.

Övernattning Goldi Sands Hotel 

Dag 3: Negombo på egen hand
Dag 3: Negombo på egen hand

Negombo är känt för sin vidsträckta, gyllene sandstrand och ni kan tillbringa dagen på egen hand med bad, lek, eller avkoppling med en god bok vid hotellets swimmingpool.

Ni kan också åka på en utflykt och uppleva de holländska kanalerna, som är en kvarlämning från kolonialtiden då holländarna byggde över 100 kilometer kanaler för att frakta varor.

Njut av en vacker solnedgång från stranden.

Ni har möjlighet att köpa till följande utflykt:

Övernattning Goldi Sands Hotel 

Dag 4: Negombo – Elefantbarnhemmet Pinnawala - Kandy
Dag 4: Negombo – Elefantbarnhemmet Pinnawala - Kandy

Negombo har en härlig blandning av turism och lokalt liv. Än i dag försörjer sig många av lokalborna på fiske. Tidigt om morgnarna kommer fiskare i land och gör sin fångst redo för försäljning på den lilla fiskmarknaden i Llelama.
Den här upplevelsen får ni inte missa! Ni blir hämtade tidigt på hotellet av er chaufför/guide som kör er till den spännande fiskmarknaden där ni kan gå runt och titta på nattens spännande fångst och uppleva den autentiska atmosfären.

Efter den här upplevelsen blir ni körda tillbaka till hotellet, där ni kan äta frukost och checka ut innan er chaufför/guide kör er till Kandy.

På vägen till Kandy åker ni förbi elefantbarnhemmet i Pinnawala. Det är en häftig upplevelse att se alla elefanter som bor här. Elefantbarnhemmet tar hand om föräldralösa och skadade elefanter. När elefantbarnhemmet öppnade år 1975 fanns där bara sju elefanter. I dag finns det över 80 elefanter. Den lankesiska elefanten är med på listan över utrotningshotade djurarter på grund av inskränkningar av deras habitat, och bestånden har minskat med 50 % de senaste 75 åren. I Pinnawala har man lyckats hålla ett avelsprogram för elefanterna.

Ni kommer att komma nära inpå de stora, fascinerande djuren och får kanske även se de söta och leksugna babyelefanterna.

Ett par gånger om dagen går de många elefanterna genom stadens huvudgata ner till floden för att bada. Det är en härlig syn att se elefanterna plaska livligt i vattnet. Ni kan avnjuta er lunch på en av restaurangerna som ligger vid floden, medan ni iakttar de badande elefanterna.

Efter besöket hos elefanterna kör ni vidare till Kandy.

Kandy är vackert beläget på ca 500 meters höjd mellan de gröna bergen och den konstgjorda sjön med samma namn. Kandy är känt för att ha hållit fast vid sin frihet långt efter att resten av ön hamnade under kolonialt styre. Man har även lyckats bevara stadens unika traditioner och kultur, som i dag lever vidare genom musik, dans och arkitektur.

Körtid: ca 4 timmar

Den här kvällen har ni möjlighet att köpa till en utflykt där ni kan uppleva Kandys gamla traditioner genom en musikalisk dansshow.

Övernattning Hotel Suisse 

Dag 5: Kandy – Ella
Dag 5: Kandy – Ella

Ni tillbringar förmiddagen på egen hand innan er chaufför/guide hämtar upp er på hotellet och kör er till ert övernattningsställe i Ella. Ni kan välja att ersätta en del av bilfärden med en härlig tågresa från Nanu Oya till Ella. Se mer nedan.

Resan till Ella är otroligt vacker – ni kör genom Sri Lankas förtrollande, frodiga högland och passerar små vattenfall, gröna teplantager och massor av lokalt liv i de små byarna. Vill ni gå ut och ta några bilder kan ni bara be chauffören/guiden att stanna till vid vägkanten.

Ni anländer till ert övernattningsställe i Ella på kvällen.

Ni har möjlighet att köpa till följande utflykt:

Övernattning Ella Gap Hotel 

Dag 6: Ella på egen hand – besök på en tefabrik
Dag 6: Ella på egen hand – besök på en tefabrik

Ella ligger vackert längst ut på ravinen Ella’s Gap, och om vädret är klart kan man se hela vägen ut till kusten.

Ella är omgivet av teplantager och på eftermiddagen hämtar er chaufför/guide upp er och kör er till en tefabrik där ni kommer att uppleva hela processen – från att bladen plockas till det färdigpaketerade teet, redo att exporteras utomlands. Sri Lanka är världsberömt för sin teproduktion.

På kvällen kan ni gå en promenad i Ella och äta middag på ett mysigt café eller en trevlig restaurang. Det är en trevlig atmosfär och avslappnad stämning i denna vackra bergsby.

Övernattning Ella Gap Hotel 

Dag 7: Ella – vandring till Mini Adam’s Peak och Nine Arch Bridge
Dag 7: Ella – vandring till Mini Adam’s Peak och Nine Arch Bridge

I dag väntar en liten vandring till Mini Adam’s Peak. Det är en vandringstur på ett par timmar som kan ge er lite svett i pannan. Mini Adam’s Peak är en vandringstur som riktar sig till familjer, och den får inte förväxlas med sin storebror, den ”äkta” Adam’s Peak, som är en tuff vandringstur på en helt annan plats i landet.

Från toppen av Mini Adam’s Peak får ni en helt fantastisk utsikt rakt igenom ravinen Ellas Gap.

På eftermiddagen tar er chaufför/guide med er ner till Nine Arch Bridge – en vacker och ikonisk bro som Ella är känd för.

Övernattning Ella Gap Hotel 

Dag 8: Ella – vattenfallet Rawana – Kataragama – Yala
Dag 8: Ella – vattenfallet Rawana – Kataragama – Yala

Det har blivit dags att ta farväl av Ella och ni kör på slingrande bergsvägar mot Yala.

På vägen gör ni ett stopp vid det vackra vattenfallet Rawana Falls och staden Kataragama, som är en av de heligaste vallfärdsorterna på Sri Lanka. Hit vallfärdar tusentals hinduer, buddhister och muslimer varje år för att visa respekt, meditera och be till sina gudar.Det sägs att Buddha mediterade vid Kiriveherastupan i Kataragama under sitt tredje och sista besök på Sri Lanka.

Ni kommer fram till ert hotell i Yala sent på eftermiddagen.

Körtid: ca 4 timmar

Övernattning Elephant Reach 

Dag 9: Safari i nationalparken Yala
Dag 9: Safari i nationalparken Yala

Ni har en lugn förmiddag med avkoppling på hotellet. På eftermiddagen väntar en fantastisk safariupplevelse i nationalparken Yala.

Yala nationalpark är Sri Lankas äldsta nationalpark och den näst största på 978,8 km2. I parken bor fler än 215 olika fågelarter och 44 olika slags däggdjur. Du/ni kan ha turen att se både elefanter, hjortar, krokodiler, vildsvin, bufflar, apor och leoparder.

Yala är en av de bästa platserna på Sri Lanka om du vill uppleva leoparder. De gömmer sig dock ofta i buskage och kan vara svåra att få syn på. Men ni har en duktig guide som hjälper till att upptäcka djuren och som även berättar om parkens imponerande växt-och djurliv.

Observera: Då och då kan Yala nationalpark stänga ner delar av parken och under perioden september–oktober är hela parken stängd. Om du ska besöka Sri Lanka under den här perioden bör du vara förberedd på att din safari i Yala kan bli ersatt av en safari i Udawalawe nationalpark.

Övernattning Elephant Reach 

Dag 10: Yala – flygplatsen – hemresan börjar
Dag 10: Yala – flygplatsen – hemresan börjar

Från Yala går färden mot flygplatsen i Colombo. Härifrån flyger ni till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Det finns möjlighet att förlänga resan med en vistelse på en av Sri Lankas vackraste stränder. Se mer nedan.

Körtid: ca 6 timmar

Dag 11: Ankomst till Sverige
Dag 11: Ankomst till Sverige

Ni landar i Sverige efter en upplevelserik resa.

Kombinationsmöjligheter efter rundresan
Förlängning med solsemester i Passikudah, 4 nätter
Förlängning med solsemester i Passikudah, 4 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 6 295 kr
Pris för barn under 12 år: + 5 245 kr
Enkelrumstillägg: + 3 455 kr

Vi kan varmt rekommendera att förlänga resan på Sri Lanka med en avslutande solsemester. Den bästa tidpunkten att besöka Passikudah på Sri Lankas östkust är under perioden maj–september.

Den lilla kuststaden har en av världens längsta badstränder. Vattnet är så grunt att du kan gå mer än en kilometer ut i havet utan att det blir djupt. Bukten vid Passikudah skyddas av rev, vilket gör den till en av öns säkraste platser att bada på. Det är också en bra plats för att snorkla och titta på underbart färgglada fiskar och vackra koraller.

Passikudah är känd för sin idylliska skönhet med palmer, mjuk gyllene sand och kristallklart vatten. Här kan du njuta under dina sista semesterdagar i paradisliknande omgivningar.

Observera att du på den här förlängda resan till Passikudah tillbringar tre nätter i Passikudah och en natt i Negombo.

Övernattning The Calm Resort & Spa  / Jetwing Blue 

Förlängning med solsemester i Negombo, 3 nätter
Förlängning med solsemester i Negombo, 3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 4 305 kr
Pris för barn under 12 år: + 2 470 kr
Enkelrumstillägg: + 2 925 kr

Vi kan varmt rekommendera att förlänga resan på Sri Lanka med en avslutande solsemester. Den bästa tiden att besöka Sri Lankas syd- och västkust är under perioden december–mars. På Sri Lankas västkust ligger semesterstaden Negombo, bara 30 minuter från Sri Lankas internationella flygplats.

Negombo är känd för sin vidsträckta, gyllene sandstrand och trevliga semesterstämning. Det är en mångsidig semesterstad där du har massor av möjligheter att koppla av och njuta av dina sista dagar på Sri Lanka med att läsa en bra bok vid poolen eller promenera på den vackra sandstranden.

Negombo har ett stort utbud av hotell, restauranger och butiker, och en välbalanserad blandning av turister och lokalt liv.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykt:

Övernattning Jetwing Blue 

Förlängning med solsemester i Mirissa, 3 nätter
Förlängning med solsemester i Mirissa, 3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 3 015 kr
Pris för barn under 12 år: + 2 285 kr
Enkelrumstillägg: + 1 480 kr

I boendet ingår halvpension.

Vi kan varmt rekommendera att förlänga resan på Sri Lanka med en avslutande solsemester. Den bästa tiden att besöka Sri Lankas syd- och västkust är under perioden december–mars, och här på Sri Lankas sydkust ligger den lilla semesterstaden Mirissa.

Mirissa hamnade verkligen på världskartan efter att man upptäckte att inte mindre än 26 olika valarter passerar farvattnet ganska nära staden under säsongen oktober–april. Bland annat kan du få se blåvalen, som är den största valen av dem alla.

Men Mirissa är inte bara valar. Den lilla trevliga semesterstaden har en fantastisk sandstrand som är omgiven av vajande palmer, och det är svårt att inte bli förälskad i den här platsen. Det är en perfekt plats att avsluta sin Sri Lanka-resa på.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Paradise Beach Club 

Förlängning med solsemester i Hikkaduwa, 3 nätter
Förlängning med solsemester i Hikkaduwa, 3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 4 050 kr
Pris för barn under 12 år: + 3 655 kr
Enkelrumstillägg: + 2 595 kr

I boendet ingår halvpension.

Vi kan varmt rekommendera att förlänga resan på Sri Lanka med en avslutande solsemester. Perioden mellan december och mars är den bästa tidpunkten att besöka sydvästra Sri Lanka, där du hittar semesterstaden Hikkaduwa.

Hikkaduwa hamnade på den internationella världskartan redan under 1970-talet och är en av Sri Lankas första semesterstäder. I Hikkaduwa finns det massor av hotell, restauranger, souvenirbutiker och utflyktsarrangörer som arrangerar utflykter både över och under vattenytan. Utanför Hikkaduwa ligger ett stort korallrev där du kan snorkla och dyka med massor av vackra fiskar och sköldpaddor.

Det är inte så konstigt att Hikkaduwa är en populär semesterort, eftersom staden har lyckats bibehålla sin mysiga och avslappnade stämning trots ökad popularitet.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykt:

Övernattning Hotell Hikka Tranz by Cinnamon 

Maldiverna med barn, 5 nätter
Maldiverna med barn, 5 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 18 460 kr
Per barn under 12 år: + 6 080 kr
Enkelrumstillägg: + 4 770 kr

Vistelsen är inklusive helpension och baserad på ett deluxe-rum, där upp till två vuxna och två barn kan bo. 

Maldiverna ligger i den Indiska oceanen sydväst om Sri Lanka och sträcker sig ca 820 km från norr till söder och 120 km från öst till väst. Landet är Asiens minsta och består av 1 190 små korallöar som är indelade i en ring av 26 mindre ögrupper som kallas atoller. Öarna är omgivna av djupblått hav och turkosa laguner som ligger skyddade av orörda korallrev.

Maldiverna är det lägst belägna landet i världen med en genomsnittshöjd över havet på 1,5 meter.

Endast 202 av öarna är bebodda och 87 öar är till för turister.

2017 satte Maldiverna rekord i antalet turister och det är inte svårt att förstå eftersom Maldiverna är rena paradiset. Här finns det härliga bungalower på stränderna, villor byggda på pålar i det turkosa vattnet, en genomsnittstemperatur på 30 grader, 10 soltimmar per dag, kritvita stränder där kokospalmerna vajar i den lätta brisen och kristallklart vatten.

Färgerna på Maldiverna är så starka och intensiva att du inte behöver använda filter på dina bilder – som ett vykort av bästa kvalitet!

Brandos Island Resort har en barnklubb och flera roliga aktiviteter för både stora och små. Det erbjuds också olika spännande utflykter, som en solnedgångskryssning, där det finns möjlighet att se delfiner, snorkla och dyka. Maldiverna är nämligen ett paradis för den som vill dyka och snorkla, och här finns några av världens vackraste rev fyllda med koraller och fiskar i alla regnbågens färger. Om du har tur kanske du kan hitta Nemo!

På kvällen kan du ta en promenad längs stranden och njuta av den vackra solnedgången, eller ta en tur till aktivitetshuset Clubhouse, där man kan spela spel och bortstennis.

Varför inte göra drömmen till verklighet? Följ med till Maldiverna där du hittar världens vackraste sandstränder och aktiviteter för hela familjen.

Övernattning Bandos Island Resort & Spa 

Offertförfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Offertförfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.