• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
11 dagar

Sri Lanka med barn

Ta med barnen till Sri Lanka och upplev vackra stränder, frodigt högland och fantastiskt safari i nationalparken Yala. Med möjlighet till förlängning med en solsemester.

Vi stödjer hållbar utveckling. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Sri Lanka med barn Sri Lanka med barn
11 dagar

Sri Lanka med barn

Ta med barnen till Sri Lanka och upplev vackra stränder, frodigt högland och fantastiskt safari i nationalparken Yala. Med möjlighet till förlängning med en solsemester.

Vi stödjer hållbar utveckling. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flygresa från Sverige till Colombo t/r
 • 8 nätter på trestjärniga hotell
 • 8 x frukost (dag 3–10)
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför på transfer och utflykter
 • Färd i bil eller minibuss med luftkonditionering
 • Alla nämnda transfers och utflykter sker i internationella grupper på max 14 personer och endast med Asiatours egna gäster
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Omfattande utflyktspaket:

 • Fiskmarknaden Llelama i Negombo
 • Elefantbarnhemmet Pinnawala
 • Vandring till Mini Adam’s Peak
 • Besök på Nine Arch Bridge
 • Besök på en tefabrik i Ella
 • Vattenfallet Rawana
 • Den heliga pilgrimsplatsen Kataragama
 • Safari i nationalparken Yala
 • Inträde och avgifter till ovan nämnda sevärdheter

Kortfattat om resan

Sri Lanka är ett fantastiskt land att resa i med barn. Avstånden är överkomliga och upplevelserna mycket barnvänliga. Lokalbefolkningen kommer att ta emot er med öppna armar.
Vi har valt ut familjevänliga hotell och alla hotellen har swimmingpool. Många spännande upplevelser ingår i programmet, men inte alltför många eftersom det även ska finnas gott om tid till avkoppling.

Efter flygresan får ni en mjuk start i kuststaden Negombo. Härifrån åker ni till Kandy med ett stopp på elefantbarnhemmet i Pinnawala, där ni får se leksugna elefanter bada i floden.

Från Kandy åker ni på en vacker resa genom Sri Lankas högland med frodiga gröna berg, teplantage och vattenfall, till den trevliga staden Ella. Ella har ett idylliskt läge längst ut på en stor ravin, och om vädret är klart kan du se hela vägen till kusten. Från Ella kör ni via den heliga vallfärdsorten Kataragama till nationalparken Yala. Här väntar en stor djurupplevelse på en jeepsafari där ni bland annat kan se apor, elefanter, krokodiler, och med lite tur även en leopard.

Du har möjlighet att förlänga resan med en solsemester på en av Sri Lankas härliga stränder.

Välj denna resa eftersom...

 • Fantastisk resa för hela familjen – avstånden är överkomliga, det finns upplevelser för stora och små, och samtliga hotell har familjerum och pool
 • Få en mjuk start på semestern längs de gyllene sandstränderna i badorten Negombo och njut av utsikten över Mahe Oya-floden i Pinnawala, dit elefanter kommer för att bada
 • I Ella väntar vackra utsikter, vandringsturer till Mini Adams Peak och besök på en tefabrik, medan du i Yala nationalpark håller utkik efter både elefanter, krokodiler och leoparder
 • Resan kan kombineras med solsemester på en av Sri Lankas vackra stränder eller på den barnvänliga resorten Bandos Island Resort på Maldiverna

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från den valda flygplatsen i Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Colombo – Negombo

Ni anländer till Colombos flygplats och hämtar ert bagage. I ankomsthallen väntar er guide med en Asiatours-skylt. Guiden kör er den korta vägen till ert strandhotell i Negombo, där ni kan koppla av efter den långa flygresan och vänja er vid tidsskillnaden och den nya temperaturen.

Övernattning:
Dag 3: Negombo på egen hand

Negombo är känt för sin vidsträckta, gyllene sandstrand och ni kan tillbringa dagen på egen hand med bad, lek, eller avkoppling med en god bok vid hotellets swimmingpool.

Ni kan också åka på en utflykt och uppleva de holländska kanalerna, som är en kvarlämning från kolonialtiden då holländarna byggde över 100 kilometer kanaler för att frakta varor.

Njut av en vacker solnedgång från stranden.

Övernattning:
Dag 4: Negombo – Elefantbarnhemmet Pinnawala - Kandy

Negombo har en härlig blandning av turism och lokalt liv. Än i dag försörjer sig många av lokalborna på fiske. Tidigt om morgnarna kommer fiskare i land och gör sin fångst redo för försäljning på den lilla fiskmarknaden i Llelama.
Den här upplevelsen får ni inte missa! Ni blir hämtade tidigt på hotellet av er chaufför/guide som kör er till den spännande fiskmarknaden där ni kan gå runt och titta på nattens spännande fångst och uppleva den autentiska atmosfären.

Efter den här upplevelsen blir ni körda tillbaka till hotellet, där ni kan äta frukost och checka ut innan er chaufför/guide kör er till Kandy.

På vägen till Kandy åker ni förbi elefantbarnhemmet i Pinnawala. Det är en häftig upplevelse att se alla elefanter som bor här. Elefantbarnhemmet tar hand om föräldralösa och skadade elefanter. När elefantbarnhemmet öppnade år 1975 fanns där bara sju elefanter. I dag finns det över 80 elefanter. Den lankesiska elefanten är med på listan över utrotningshotade djurarter på grund av inskränkningar av deras habitat, och bestånden har minskat med 50 % de senaste 75 åren. I Pinnawala har man lyckats hålla ett avelsprogram för elefanterna.

Ni kommer att komma nära inpå de stora, fascinerande djuren och får kanske även se de söta och leksugna babyelefanterna.

Ett par gånger om dagen går de många elefanterna genom stadens huvudgata ner till floden för att bada. Det är en härlig syn att se elefanterna plaska livligt i vattnet. Ni kan avnjuta er lunch på en av restaurangerna som ligger vid floden, medan ni iakttar de badande elefanterna.

Efter besöket hos elefanterna kör ni vidare till Kandy.

Kandy är vackert beläget på ca 500 meters höjd mellan de gröna bergen och den konstgjorda sjön med samma namn. Kandy är känt för att ha hållit fast vid sin frihet långt efter att resten av ön hamnade under kolonialt styre. Man har även lyckats bevara stadens unika traditioner och kultur, som i dag lever vidare genom musik, dans och arkitektur.

Övernattning:
Dag 5: Kandy – Ella

Ni tillbringar förmiddagen på egen hand innan er chaufför/guide hämtar upp er på hotellet och kör er till ert övernattningsställe i Ella. Ni kan välja att ersätta en del av bilfärden med en härlig tågresa från Nanu Oya till Ella. Se mer nedan.

Resan till Ella är otroligt vacker – ni kör genom Sri Lankas förtrollande, frodiga högland och passerar små vattenfall, gröna teplantager och massor av lokalt liv i de små byarna. Vill ni gå ut och ta några bilder kan ni bara be chauffören/guiden att stanna till vid vägkanten.

Ni anländer till ert övernattningsställe i Ella på kvällen.

Dag 6: Ella på egen hand – besök på en tefabrik

Ella ligger vackert längst ut på ravinen Ella’s Gap, och om vädret är klart kan man se hela vägen ut till kusten.

Ella är omgivet av teplantager och på eftermiddagen hämtar er chaufför/guide upp er och kör er till en tefabrik där ni kommer att uppleva hela processen – från att bladen plockas till det färdigpaketerade teet, redo att exporteras utomlands. Sri Lanka är världsberömt för sin teproduktion.

På kvällen kan ni gå en promenad i Ella och äta middag på ett mysigt café eller en trevlig restaurang. Det är en trevlig atmosfär och avslappnad stämning i denna vackra bergsby.

Övernattning:
Dag 7: Ella – vandring till Mini Adam’s Peak och Nine Arch Bridge

I dag väntar en liten vandring till Mini Adam’s Peak. Det är en vandringstur på ett par timmar som kan ge er lite svett i pannan. Mini Adam’s Peak är en vandringstur som riktar sig till familjer, och den får inte förväxlas med sin storebror, den ”äkta” Adam’s Peak, som är en tuff vandringstur på en helt annan plats i landet.

Från toppen av Mini Adam’s Peak får ni en helt fantastisk utsikt rakt igenom ravinen Ellas Gap.

På eftermiddagen tar er chaufför/guide med er ner till Nine Arch Bridge – en vacker och ikonisk bro som Ella är känd för.

Övernattning:
Dag 8: Ella – vattenfallet Rawana – Kataragama – Yala

Det har blivit dags att ta farväl av Ella och ni kör på slingrande bergsvägar mot Yala.

På vägen gör ni ett stopp vid det vackra vattenfallet Rawana Falls och staden Kataragama, som är en av de heligaste vallfärdsorterna på Sri Lanka. Hit vallfärdar tusentals hinduer, buddhister och muslimer varje år för att visa respekt, meditera och be till sina gudar.Det sägs att Buddha mediterade vid Kiriveherastupan i Kataragama under sitt tredje och sista besök på Sri Lanka.

Ni kommer fram till ert hotell i Yala sent på eftermiddagen.

Övernattning:
Dag 9: Safari i nationalparken Yala

Ni har en lugn förmiddag med avkoppling på hotellet. På eftermiddagen väntar en fantastisk safariupplevelse i nationalparken Yala.

Yala nationalpark är Sri Lankas äldsta nationalpark och den näst största på 978,8 km2. I parken bor fler än 215 olika fågelarter och 44 olika slags däggdjur. Du/ni kan ha turen att se både elefanter, hjortar, krokodiler, vildsvin, bufflar, apor och leoparder.

Yala är en av de bästa platserna på Sri Lanka om du vill uppleva leoparder. De gömmer sig dock ofta i buskage och kan vara svåra att få syn på. Men ni har en duktig guide som hjälper till att upptäcka djuren och som även berättar om parkens imponerande växt-och djurliv.

Övernattning:
Dag 10: Yala – flygplatsen – hemresan börjar

Från Yala går färden mot flygplatsen i Colombo. Härifrån flyger ni till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Det finns möjlighet att förlänga resan med en vistelse på en av Sri Lankas vackraste stränder. Se mer nedan.

Dag 11: Ankomst till Sverige

Ni landar i Sverige efter en upplevelserik resa.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Förlängning med solsemester i Mirissa, 3 nätter

Vi kan varmt rekommendera att förlänga resan på Sri Lanka med en avslutande solsemester. Den bästa tiden att besöka Sri Lankas syd- och västkust är under perioden december–mars, och här på Sri Lankas sydkust ligger den lilla semesterstaden Mirissa.

Mirissa hamnade verkligen på världskartan efter att man upptäckte att inte mindre än 26 olika valarter passerar farvattnet ganska nära staden under säsongen oktober–april. Bland annat kan du få se blåvalen, som är den största valen av dem alla.

Men Mirissa är inte bara valar. Den lilla trevliga semesterstaden har en fantastisk sandstrand som är omgiven av vajande palmer, och det är svårt att inte bli förälskad i den här platsen. Det är en perfekt plats att avsluta sin Sri Lanka-resa på.

Solsemesterförlängning till Maldiverna, 4 nätter

Maldiverna ligger i den Indiska oceanen sydväst om Sri Lanka och sträcker sig ca 820 km från norr till söder och 120 km från öst till väst. Landet är Asiens minsta och består av 1 190 små korallöar som är indelade i en ring av 26 mindre ögrupper som kallas atoller. Öarna är omgivna av djupblått hav och turkosa laguner som ligger skyddade av orörda korallrev.

Maldiverna är det lägst belägna landet i världen med en genomsnittshöjd över havet på 1,5 meter.

Endast 202 av öarna är bebodda och 87 öar är till för turister.

2018 satte Maldiverna rekord i antalet turister och det är inte svårt att förstå eftersom Maldiverna är rena paradiset. Här finns det härliga bungalower på stränderna, villor byggda på pålar i det turkosa vattnet, en genomsnittstemperatur på 30 grader, 10 soltimmar per dag, kritvita stränder där kokospalmerna vajar i den lätta brisen och kristallklart vatten.

Färgerna på Maldiverna är så starka och intensiva att du inte behöver använda filter på dina bilder – som ett vykort av bästa kvalitet!

De flesta hotellen på Maldiverna erbjuder olika vattensporter och utflykter som bland annat solnedgångskryssning där det finns möjlighet att se delfiner, öhoppning, romantisk picknick på en sandbank samt snorkel- och dykturer. Maldiverna är nämligen dykarnas och snorklarnas paradis för här finns några av världens vackraste rev fyllda med färgglada koraller och fiskar – och om du har tur kanske du kan hitta Nemo. Du kan också få se revhajar, rockor och sköldpaddor.

På kvällen kan du ta en promenad längs stranden och njuta av den vackra solnedgången.

Varför inte göra drömmen till verklighet? Följ med oss till Maldiverna där det finns lugn, avkoppling och världens bästa stränder.

Du bor på den prisvinnande resorten Summer Island.

Övernattning:
Förlängning med solsemester i Hikkaduwa, 3 nätter

Vi kan varmt rekommendera att förlänga resan på Sri Lanka med en avslutande solsemester. Perioden mellan december och mars är den bästa tidpunkten att besöka sydvästra Sri Lanka, där du hittar semesterstaden Hikkaduwa.

Hikkaduwa hamnade på den internationella världskartan redan under 1970-talet och är en av Sri Lankas första semesterstäder. I Hikkaduwa finns det massor av hotell, restauranger, souvenirbutiker och utflyktsarrangörer som arrangerar utflykter både över och under vattenytan. Utanför Hikkaduwa ligger ett stort korallrev där du kan snorkla och dyka med massor av vackra fiskar och sköldpaddor.

Det är inte så konstigt att Hikkaduwa är en populär semesterort, eftersom staden har lyckats bibehålla sin mysiga och avslappnade stämning trots ökad popularitet.

Förlängning med solsemester i Trincomalee, 4 nätter

Vi kan varmt rekommendera att du avslutar resan i Sri Lanka med en förlängning med solsemester i Trincomalee, som ligger på Sri Lankas nordöstra kust. Den bästa tidpunkten att besöka Trincomalee är perioden mars till augusti.

Trincomalee är ett av de mest fantastiska och pittoreska kustområdena i Sri Lanka. Området är känt för sina ljusa sandstränder Uppuveli och Nilaveli samt den lilla ön Pigeon Island, som är en av de bästa platserna på Sri Lanka att snorkla och dyka.

En bit ut från kusten döljer sig några av havets största jättar, nämligen kaskeloten, blåvalen och grindvalen, som du kan uppleva på en oförglömlig valsafari i perioden från mars till och med april. Dessutom är det möjligt att se flockar med spinndelfiner, som vältrar sig i det varma vattnet från mars till september. Tillhör du inte vattenkrabborna kan du bege dig Swami Rock, som är en av de bästa platserna i världen att se valar från land.

Staden Trincomalee har en lång och spännande historia med mer än 2 500 år på nacken. Här kan du strosa längs de charmiga gatorna med vackra villor från kolonialtiden eller besöka det gamla Fort Frederik, som ligger på vägen ut mot Swami Rock. Ute på spetsen av Swami Rock hittar du det vackert belägna hindutemplet Konewaram, som bjuder på en härlig utsikt över Indiska oceanen.

Trincomalee bjuder även på shopping och fina lokala restauranger, som i synnerhet är kända för sina fisk- och skaldjursrätter.

Förlängningen inkluderar 3 nätter på hotell på Trincomalee, 1 natt på hotell i Negombo, frukost och transfer.

Tillägg för enkelrum 7 075 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Mira Lindholm

Skriv till:
info@asiatours.se

Ring till:
08-124 103 68

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Asiatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Långvarigt samarbete med ett stort nätverk av partner i Asien

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Asiatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.