• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
11 dagar

Förtrollande Sri Lanka

Upplev öns vackra natur, spännande kultur och historia och vänliga befolkning. Med möjlighet till förlängning med en solsemester.

Förtrollande Sri Lanka Förtrollande Sri Lanka
11 dagar

Förtrollande Sri Lanka

Upplev öns vackra natur, spännande kultur och historia och vänliga befolkning. Med möjlighet till förlängning med en solsemester.

Välj denna resa eftersom...

 • Sri Lanka har förmågan att förtrolla besökarna med sina historiska och kulturella skatter och inte minst sin paradisiska natur, som du upplever under en tågresa genom det frodiga höglandet
 • Gå runt mellan de enorma stuporna och orangeklädda munkarna i Anuradhapura och se resterna av det gamla kungapalatset från toppen av Sigiriyaklippan
 • Rör på dig under en härlig cykeltur till den 12 meter höga buddhastatyn Aukana, besök grottemplen i Dambulla och upplev Tandtemplet, där rökelsepinnar fyller luften med sin doft
 • Resan kan kombineras med solsemester i Sri Lanka eller på Maldivernas kritvita stränder

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar

Kortfattat om resan

Sri Lanka är ett fantastiskt resmål, och du kommer att välkomnas av en vänlig befolkning, vacker natur och en fascinerande historia. Du börjar din resa i Colombo, Sri Lankas största stad, där både portugisiska, holländska och brittiska kolonisatörer har satt sin prägel. Härifrån tar du en härlig tågtur till Kandy genom Sri Lankas frodiga högland med berg och teplantager.

På denna resa kommer du att uppleva flera heliga platser som buddhister vallfärdar till, såsom Tandtemplet och grottemplet i Dambulla. Du får också se de stora buddhastatyerna i Aukana och Ras Vehera.

Sist men inte minst får du uppleva de två gamla huvudstäderna Sigiriya och Anuradhapura, som båda finns med på UNESCOs lista över världsarv. Förutom att fascineras över den spännande historian kommer du även att uppleva en fantastisk utsikt från den nästan 200 meter höga Lejonklippan.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flygresa från Sverige till Colombo t/r
 • 8 nätter på trestjärniga hotell
 • 8 x frukost (dag 3–10)
 • Lokal engelsktalande chaufför/guide på utflykter och turer
 • Färd i bil eller minibuss med luftkonditionering
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Omfattande utflyktspaket:

 • Tågresa från Colombo till Peradeniya (nära Kandy)
 • Besök på tefabrik och teplantage i Kandy
 • Tandtemplet i Kandy
 • Besök på kryddträdgård i Matale
 • Det buddhistiska grottemplet i Dambulla
 • Lejonklippan i Sigiriya
 • Cykeltur från Madatugama till Aukana
 • Buddhastatyerna i Aukana och Ras Vehera
 • Den gamla kungastaden Anuradhapura
 • Inträde och avgifter till ovan nämnda sevärdheter
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från den valda flygplatsen i Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Colombo

Du anländer till Colombos flygplats och hämtar ditt bagage. I ankomsthallen väntar din guide med en Asiatours-skylt, och du kommer att känna den lankesiska gästfriheten direkt. Du kör till ditt hotell i stadens centrum där du ska bo den kommande natten. Bilresan tar ca en timme.

Colombo är en spännande och dynamisk huvudstad som en gång var en blomstrande hamnstad som utgjorde en länk mellan öst och väst. I dag är det en fascinerande stad med en charmig blandning av gammalt och nytt. Nya, moderna affärsdistrikt, lägenhetshus och skyskrapor har vuxit fram, samtidigt som mycket arbete läggs på att restaurera gamla koloniala byggnader från det portugisiska, holländska och engelska styret.

Resten av dagen kan du utforska Colombo på egen hand. Till exempel kan du besöka det hundra år gamla klocktornet, stadens populära landmärke som markerar ingången till Pettah-basaren. Basaren är en fascinerande labyrint med spännande små butiker där man kan köpa allt mellan himmel och jord. Pettah är ett mångkulturellt kvarter där det finns både moskéer, kyrkor samt hinduistiska och buddhistiska tempel. Här kan du uppleva mångkulturen: tamilska kvinnor i vackra, färggranna sarier, kristna med kors om halsen och äldre muslimska män med kalotter. Detta är en otroligt fascinerande och unik plats!

Dag 3: Tågresa från Colombo till Peradeniya (Kandy)

Du hämtas på ditt hotell i en tuk-tuk och körs till järnvägsstationen i Colombo för avresa mot Kandy. Du behöver bara ta med dig handbagage eftersom din chaufför och guide för den här turen kör bil till Kandy och lämnar av ditt bagage på den kommande nattens hotell.
Att åka tåg i Sri Lanka är en häftig upplevelse! Här kan du inte bara komma nära lokalbefolkningen, utan får också uppleva den vackra och frodiga naturen som möter dig medan tåget långsamt rör sig bort från den stora staden och åker genom små, sömniga byar. Tågresan tar ca 3 timmar.

Vid ankomst till Peradeniya, som ligger nära Kandy, hämtas du av din chaufför som kör dig den sista sträckan till ditt hotell i Kandy.

Kandy byggdes år 1798 av den siste kungen, Sri Wickrama Rajasinghe. Staden har ett otroligt vackert läge på 500 meters höjd vid den konstgjorda sjön med samma namn och är omgiven av berg och teplantage. Var du än befinner dig i staden kan du se den 26 meter höga buddhastatyn ovanför templet Bahirawakanda, som ligger ca en kilometer från stadens centrum. Utsikten härifrån är fantastisk, och du kan se det heliga Tandtemplet som ligger vid sjön.

Kandy är känd som staden som höll fast vid sin frihet långt efter att resten av ön hamnade under kolonistyre. Staden har lyckats bevara sina unika traditioner och sin kultur, som i dag lever vidare genom musik, dans och arkitektur.

Dag 4: Kandy – Besök på tefabrik och teplantage samt Tandtemplet

Sri Lanka är känt för sin teproduktion, och i dag får du uppleva tefabriken och teplantagen Giragama, där några av världens bästa teer odlas. Här får du lära dig om hela tillverkningsprocessen, från att teet plockas tills det är färdigt och ångar i koppen. Du får chans att smaka det goda Ceylonteet från en av världens bästa tefabriker.

Efter besöket på tefabriken har du tid att på egen hand gå på upptäcktsfärd på Kandys livliga gator, där du kan se många vackra koloniala byggnader. Om du gillar smycken och pärlor är staden känd för sina många juvelerarbutiker. Du har också möjlighet att köpa till en utflykt till Kandys botaniska trädgård. Se mer nedan.

På eftermiddagen tar din guide dig på en rundtur i Tandtemplet, som är en av de viktigaste buddhistiska relikerna i Sri Lanka. Som namnet antyder finns faktiskt en av Buddhas tänder här. Det sägs att tanden smugglades till Sri Lanka år 1590 i en prinsessas hår. I dag bevaras den i ett guldskrin med ett hav av lotusblommor framför. Tre gånger om dagen utförs en religiös ceremoni som är en väldigt spännande upplevelse. Här kan du se många vackert klädda troende buddhister och även delta i ceremonin om du vill.

Skrinet öppnas endast en gång om året, och då vallfärdar troende till templet för att få en glimt av tanden. Detta sker vid den enorma årliga festivalen Esala Perahera i juli och augusti. Då kan man uppleva många duktiga dansare och elefanter som är dekorerade med överdådiga utsmyckningar.
I komplexet finns flera spännande tempel och muséer och din guide kommer att ge dig en intressant inblick i templets betydelse.

Efter besöket i Tandtemplet har du möjlighet att köpa till en utflykt till en inhemsk dansshow, som Kandy är mycket känd för. Se mer nedan.

Dag 5: Kandy på egen hand
Dag 6: Kandy – kryddträdgård i Matale – Det buddhistiska grottemplet i Dambulla – Sigiriya

Efter frukosten bär det av till Sigirya. Längs vägen stannar du vid en kryddträdgård i Matale, där du får en introduktion till exotiska lankesiska kryddor samt helande örter och deras medicinska effekt, som har en mycket stor betydelse i landet. Innan du lämnar Matale kan du köpa örtte, oljor och kryddor och testa deras effekt på din egen kropp.

I närheten av Sigiriya ligger nästa stopp: det buddhistiska grottemplet i Dambulla. Utifrån ser tempelkomplexet inte så märkvärdigt ut, men vandringen uppför de branta trapporna är helt klart värt mödan. Inuti komplexet möts du av en fantastisk värld av strålande väggmålningar och magnifika buddhastatyer. Pilgrimer har vallfärdat till dessa grottor sedan kung Valagamba sökte skydd här för mer än 2 000 år sedan, och Dambulla är fortfarande ett viktigt pilgrimsmål för öns buddister.

Du anländer till Sigiriya sent på eftermiddagen.

Körtid: ca 3 timmar

Dag 7: Sigiriya – utflykt till Lejonklippan

I dag besöker du den nästan 200 meter höga, ikoniska Lejonklippan i Sigiriya. Klippan reser sig brant i landskapet och är känd för ruinerna av en gammal civilisation som ligger på dess topp.
Du kan välja att gå hela vägen till toppen, eller stanna vid lejonets tassar om du tycker att det känns för ansträngande. Kom ihåg att ta med dig vatten inför den tuffa bestigningen. Väl uppe blir du belönad med en makalös utsikt över det vackra, gröna landskapet med djungel och berg.

(Vandringen upp och ner för klippan tar ca 2 timmar + tid du tillbringar på toppen).

Kung Kashyapa flyttade från Anuradhapura till Sigiriya år 477 och utnämnde platsen till huvudstad på grund av dess strategiska läge. Kungen byggde ett enormt palats med omkringliggande trädgårdar, stora dammar och skulpturer. Ingången till palatset såg ut som ett gigantiskt lejon – därav namnet Lejonklippan. I dag finns bara de stora lejontassarna kvar. På vägen mot toppen kan du också se vackra, välbevarade freskomålningar.

Efter endast 20 år som kungasäte och huvudstad omvandlades Sigiriya till ett buddhistiskt kloster.

Sigiriya finns i dag på UNESCOs världsarvslista och är den mest besökta historiska platsen på Sri Lanka.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Dag 8: Sigiriya – Cykeltur från Madatugama till Aukana – Buddhastatyerna Aukana och Ras Vera – Anuradhapura

I dag får du uppleva Sri Lankas vackra natur på nära håll på en liten cykeltur till Aukana. Du körs från ditt hotell till utgångspunkten i Madatugama. Här får du låna cykel och hjälm och din cykelguide tar dig till Aukana längs de små vägarna. För säkerhets skull följer en bil med hela vägen, i fall du blir trött eller en cykel skulle få punktering. Cykelturen är ca 20 km lång.

Om du inte vill cykla kan du välja att bli hämtad på ditt hotell i Sigiriya lite senare på dagen och köras till Aukana där du möter upp de andra.

I Aukana får du se den stora, vackra och 12 meter höga buddhastatyn. Buddha står i den ovanliga välsignelsepositionen ”Asisa Mudra”, med höger hand vänd i sidled mot betraktaren.

Enligt legenden är buddhastatyn i Aukana och buddhastatyn i Ras Vehera resultatet av en tävling mellan en stenhuggare och hans lärling. Den som först blev färdig med sin staty vann och skulle meddela den andra detta genom att ringa i en klocka. Stenhuggaren lyckades färdigställa Aukana-statyn först, och detta sägs vara anledningen till att statyn i Ras Vehera än i dag är ofärdig.

Efter besöket i Aukana körs du till Ras Vehera och får titta på lärlingens ofärdiga, 13 meter höga Sasseruwa-buddhastaty. Statyn är uthuggen i en klippa och man kommer till den genom att gå uppför de över 300 stegen. Buddhan står i beskyddarställningen ”Abhaya Mudra”, med höger hand lyft upp till axeln med handflatan uppåt och vänster hand vänd nedåt med handflatan uppåt.

I Ras Vehera finns flera ruiner av stupor, gammal månsten, steninskriptioner och grottempel med väggmålningar.

På eftermiddagen kommer du till den gamla kungastaden Anuradhapura. 

Körtid: ca 2,5 timmar

Dag 9: Stadsvandring i Anuradhapura

Anuradhapura var Sri Lankas första huvudstad och är enligt legenderna den huvudstad i världen som har existerat under längst tid. Staden grundades på 400-talet f.Kr. och existerade fram till 900-talet e.Kr.

Anuradhapura var en av de viktigaste platserna inom buddhismen, tills staden i slutet av 800-talet erövrades av den sydindiska Chola-dynastin och därefter började förfalla. Från 1100-talet och framåt låg staden dold under tät skog, och Anuradhapuras många palats, kloster, stupor och stenskulpturer återupptäcktes av britterna först i början av 1700-talet. Efter utgrävningar och restaureringar blev staden åter en plats dit buddhister vallfärdade för att besöka stuporna som sades innehålla reliker efter Buddha själv. Staden är i dag känd för sina ruiner från det antika Sri Lanka och finns på UNESCOs lista över världsarv.

I dag ska du på en rundtur i staden och uppleva några av den gamla huvudstadens höjdpunkter. Du besöker bland annat världens äldsta träd Sri Maha Bodiya, det fikonträd Buddha mediterade under när han nådde Nirvana. Du besöker även det 300 meter höga massiva stupatemplet som innehåller reliker efter Buddha. Du får också se Lovamahapaya-palatset och buddhastatyn Samadahi. Buddhan sitter i meditationsställningen ”Dhyana Mudra” med båda händerna vilande i knät. Handflatorna är vända uppåt, tummarna vidrör varandra och en cirkel av djup och fridfull energi skapas.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Dag 10: Anuradhapura – flygplatsen – hemresan börjar

Från Anuradhapura går färden mot flygplatsen i Colombo. Härifrån flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Du har möjlighet att förlänga denna resa med en strandsemester eller en tur till Jaffna. Se mer nedan.

Körtid: ca 4,5 timmar

Dag 11: Ankomst till Sverige

Du landar i Sverige efter en upplevelserik resa.

Välj mellan möjligheterna härunder
Kombinera med

Förlängning med solsemester i Passikudah, 4 nätter

Vi kan varmt rekommendera att förlänga resan på Sri Lanka med en avslutande solsemester. Den bästa tidpunkten att besöka Passikudah på Sri Lankas östkust är under perioden maj–september.

Den lilla kuststaden har en av världens längsta badstränder. Vattnet är så grunt att du kan gå mer än en kilometer ut i havet utan att det blir djupt. Bukten vid Passikudah skyddas av rev, vilket gör den till en av öns säkraste platser att bada på. Det är också en bra plats för att snorkla och titta på underbart färgglada fiskar och vackra koraller.

Passikudah är känd för sin idylliska skönhet med palmer, mjuk gyllene sand och kristallklart vatten. Här kan du njuta under dina sista semesterdagar i paradisliknande omgivningar.

Observera att du på den här förlängda resan till Passikudah tillbringar tre nätter i Passikudah och en natt i Negombo.

Förlängning med solsemester i Hikkaduwa, 3 nätter

Vi kan varmt rekommendera att förlänga resan på Sri Lanka med en avslutande solsemester. Perioden mellan december och mars är den bästa tidpunkten att besöka sydvästra Sri Lanka, där du hittar semesterstaden Hikkaduwa.

Hikkaduwa hamnade på den internationella världskartan redan under 1970-talet och är en av Sri Lankas första semesterstäder. I Hikkaduwa finns det massor av hotell, restauranger, souvenirbutiker och utflyktsarrangörer som arrangerar utflykter både över och under vattenytan. Utanför Hikkaduwa ligger ett stort korallrev där du kan snorkla och dyka med massor av vackra fiskar och sköldpaddor.

Det är inte så konstigt att Hikkaduwa är en populär semesterort, eftersom staden har lyckats bibehålla sin mysiga och avslappnade stämning trots ökad popularitet.

Förlängning med solsemester i Mirissa, 3 nätter

Vi kan varmt rekommendera att förlänga resan på Sri Lanka med en avslutande solsemester. Den bästa tiden att besöka Sri Lankas syd- och västkust är under perioden december–mars, och här på Sri Lankas sydkust ligger den lilla semesterstaden Mirissa.

Mirissa hamnade verkligen på världskartan efter att man upptäckte att inte mindre än 26 olika valarter passerar farvattnet ganska nära staden under säsongen oktober–april. Bland annat kan du få se blåvalen, som är den största valen av dem alla.

Men Mirissa är inte bara valar. Den lilla trevliga semesterstaden har en fantastisk sandstrand som är omgiven av vajande palmer, och det är svårt att inte bli förälskad i den här platsen. Det är en perfekt plats att avsluta sin Sri Lanka-resa på.

Solsemesterförlängning till Maldiverna, 4 nätter

Maldiverna ligger i den Indiska oceanen sydväst om Sri Lanka och sträcker sig ca 820 km från norr till söder och 120 km från öst till väst. Landet är Asiens minsta och består av 1 190 små korallöar som är indelade i en ring av 26 mindre ögrupper som kallas atoller. Öarna är omgivna av djupblått hav och turkosa laguner som ligger skyddade av orörda korallrev.

Maldiverna är det lägst belägna landet i världen med en genomsnittshöjd över havet på 1,5 meter.

Endast 202 av öarna är bebodda och 87 öar är till för turister.

2018 satte Maldiverna rekord i antalet turister och det är inte svårt att förstå eftersom Maldiverna är rena paradiset. Här finns det härliga bungalower på stränderna, villor byggda på pålar i det turkosa vattnet, en genomsnittstemperatur på 30 grader, 10 soltimmar per dag, kritvita stränder där kokospalmerna vajar i den lätta brisen och kristallklart vatten.

Färgerna på Maldiverna är så starka och intensiva att du inte behöver använda filter på dina bilder – som ett vykort av bästa kvalitet!

De flesta hotellen på Maldiverna erbjuder olika vattensporter och utflykter som bland annat solnedgångskryssning där det finns möjlighet att se delfiner, öhoppning, romantisk picknick på en sandbank samt snorkel- och dykturer. Maldiverna är nämligen dykarnas och snorklarnas paradis för här finns några av världens vackraste rev fyllda med färgglada koraller och fiskar – och om du har tur kanske du kan hitta Nemo. Du kan också få se revhajar, rockor och sköldpaddor.

På kvällen kan du ta en promenad längs stranden och njuta av den vackra solnedgången.

Varför inte göra drömmen till verklighet? Följ med oss till Maldiverna där det finns lugn, avkoppling och världens bästa stränder.

Du bor på den prisvinnande resorten Summer Island.

Observera: Priserna är inte gällande över jul och nyår. Fråga oss om priset om du ska resa i denna perioden.

Tillägg för enkelrum 3 350 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Mira Lindholm

Skriv till:
info@asiatours.se

Ring till:
08-124 103 68

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Asiatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Långvarigt samarbete med ett stort nätverk av partner i Asien

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Asiatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.