Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Ost- och SydostasienSri LankaDet bästa av Sri Lanka
15 dagar:

Det bästa av Sri Lanka

Höjdpunkter på denna resa:

Elefanterna vid Pinnawala, Lejonklippan i Sigiriya, grottemplet i Dambulla, kryddträdgården i Matale, The Pub i Kandy, ett besök på tefabrik och teplantage, Tandtemplet i Kandy, tågresa genom höglandet mellan Kandy och Haputale, Kataragama, safari i Yala nationalpark och fortet i Galle.

Följande ingår i resan:

 • Flygresa från Sverige till Colombo t/r
 • 12 x nätter på trestjärniga hotell
 • 12 x frukost (Dag 3-14)
 • 1 x middag (Dag 6)
 • Lokal engelsktalande chaufför/guide på utflykter och turer
 • Färd i bil eller minibuss med luftkonditionering
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Följande utflyktspaket ingår:

 • Fiskmarknaden Llelama i Negombo
 • Elefanterna vid Pinnawala
 • Lejonklippan i Sigiriya
 • Det buddhistiska grottemplet i Dambulla
 • Besök på kryddträdgård i Matale
 • Besök på The Pub i Kandy
 • Besök på en tefabrik och teplantage
 • Tandtemplet i Kandy
 • Tågresa genom höglandet från Peradeniya/Kandy till Haputale
 • Kataragama
 • Safari i nationalparken Yala
 • Stadsvandring i Galle
 • Inträde och avgifter till ovan nämnda sevärdheter
Enkelrumstilläg 5 250 kr
Rabatt vid större grupper
Välj denna resa eftersom…

På den här resan får du uppleva det bästa av Sri Lanka. Inte mindre än fem av de städer du besöker finns på UNESCOs världsarvslista. Lejonklippan i Sigiriya, grottemplen i Dambulla, den gamla huvudstaden Kandy, Sri Lankas högland omkring nationalparken Horton Plains och fortet i Galle. Din resa kryddas med spännande besök i en kryddträdgård, på en tefabrik och i Yala nationalpark, där safari väntar. Håll utkik efter krokodiler, elefanter, apor, bufflar med mera. Om du har riktig tur får du kanske även se en sällsynt leopard.

Under hela resan har du en chaufför/guide som kommer att göra sitt yttersta för att du ska få den bästa reseupplevelsen i hens fantastiska hemland.

Du har möjlighet att förlänga resan med en solsemester på en av Sri Lankas härliga stränder.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flygresa från Sverige
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från den valda flygplatsen i Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Colombo – Negombo
Dag 2: Ankomst till Colombo – Negombo

Vid ankomst till flygplatsen i Colombo blir du upphämtad av en chaufför som kör dig till ditt hotell i kuststaden Negomo. Staden ligger endast ca 30 minuter från flygplatsen. Din chaufför står redo med en Asiatours-skylt och är lätt att se.

Under kolonitiden var Negombo en viktig handelsstad, men i dag är fiske och turism områdets största inkomstkällor. I den trevliga kuststaden finns ett stort utbud av hotell, restauranger och små butiker där det säljs souvenirer. I Negombo hittar du även kanalerna som holländarna byggde och använde till att frakta varor fram och tillbaka. Kanalerna sträcker sig över 120 km. I staden finns flera kvarlämningar från kolonitiden, bl.a. vackra administrationsbyggnader och holländska fort.

Efter ankomst till hotellet kan du tillbringa resten av dagen som du vill. Du kan gå på upptäcktsfärd i Negombo eller bara koppla av och promenera på den breda, gyllene sandstranden som staden är känd för.

Övernattning Goldi Sands Hotel 

Dag 3: Negombo – Pinnawala – Sigiriya
Dag 3: Negombo – Pinnawala – Sigiriya

Negombo har en härlig blandning av turism och lokalt liv. Än i dag försörjer sig många av lokalborna på fiske. Tidigt om morgnarna kommer fiskarna i land och gör sin fångst redo för försäljning på den lilla fiskmarknaden i Llelama. Den här upplevelsen får du inte missa! Du blir hämtad tidigt på hotellet av din chaufför/guide som kör dig till den spännande fiskmarknaden. Här kan du gå runt och titta på nattens spännande fångst och uppleva den autentiska atmosfären.

Efter denna upplevelse blir du körd tillbaka till hotellet där du äter frukost och checkar ut innan resan fortsätter mot Sigiriya.

På vägen görs ett stopp i Pinnawala. Staden är känd för sitt elefantbarnhem dit föräldralösa och skadade elefanter kan komma och få ett bra liv. Ett par gånger om dagen går de många elefanterna genom stadens huvudgata ner till floden för att bada. Det är en härlig syn att se elefanterna plaska livligt i vattnet. Din chaufför/guide kommer att hjälpa dig att hitta en restaurang där du kan ha utsikt över elefanterna medan du avnjuter din lunch.

Efter lunchen får du lite tid på egen hand då du kan strosa runt i den lilla staden. Om du vill kan du besöka elefantbarnhemmet och se hur elefanterna bor.

Du anländer till Sigiriya sent på eftermiddagen.

Körtid: ca 4 1/5 timmar

Övernattning Hotell Fresco Water Villa 

Dag 4: Sigiryia – utflykt till Lejonklippan
Dag 4: Sigiryia – utflykt till Lejonklippan

I Sigiriya måste du naturligtvis uppleva den ikoniska Lejonklippan. Du åker tidigt från hotellet för att det inte ska bli för varmt att vandra upp för de fler än 1 000 trappstegen till toppen av den nästan 200 meter höga klippan.

Kung Kashyapa flyttade från Anuradhapura till Sigiriya år 477 och utnämnde platsen till huvudstad på grund av dess strategiska läge. Kungen byggde ett enormt palats med omkringliggande trädgårdar, stora dammar och skulpturer. Ingången till palatset såg ut som ett gigantiskt lejon – därav namnet Lejonklippan. I dag finns bara de stora lejontassarna kvar.

Efter endast 20 år som kungasäte och huvudstad omvandlades Sigiriya till ett buddhistiskt kloster.

Det är en häftig upplevelse att stå på toppen och se ut över det vackra området, och det är enkelt att förstå varför Kung Kashyapa valde den här platsen för sitt palats. På toppen finns ruiner av palatset.

På vägen till toppen ser du gamla, men mycket välbevarade freskomålningar av vackra kvinnor. När du gått lite mer än halvvägs kommer du till lejontassarna som markerar den storslagna ingången till palatset på toppen.
Glöm inte att ta med vatten på turen. (Vandringen upp och ner för klippan tar ca 2 timmar + tid du tillbringar på toppen).

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykt:

Övernattning Hotell Fresco Water Villa 

Dag 5: Sigiriya på egen hand
Dag 5: Sigiriya på egen hand

Du tillbringar den här dagen på egen hand i Sigiriya då du kan koppla av eller åka på en utflykt. Det finns många spännande utflyktsmöjligheter i området.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Hotell Fresco Water Villa 

Dag 6: Sigiriya – Dambulla grottempel – kryddträdgårdarna i Matale – Kandy
Dag 6: Sigiriya – Dambulla grottempel – kryddträdgårdarna i Matale – Kandy

Efter frukosten är det dags att ta farväl av Sigiriya. Turen går mot Kandy med två spännande stopp på vägen.

Inte långt från Sigiriya ligger den större staden Dambulla. Vid ingången till Det Gyllene Templet står en stor, guldfärgad Buddha, och bakom templet gömmer sig fem grottempel med 157 buddhastatyer och vackra väggmålningar.

Pilgrimer har vallfärdat till dessa grottor sedan kung Valagamba sökte skydd här för mer än 2 000 år sedan, och Dambulla är fortfarande ett viktigt pilgrimsmål för Sri Lankas buddister.

Branta trappor leder upp till grottemplen, men det är värt varje kraftansträngning. På vägen upp kan du möta små leksugna apor, så göm allt ätbart eftersom de kan bli en aning aggressiva.
Grottemplen i Dambulla är en stor upplevelse och de finns, föga förvånande, också med på UNESCOs världsarvslista.

Därifrån går turen vidare mot Matale som är känt för sina många kryddträdgårdar. Du besöker en av dessa trädgårdar och får en spännande introduktion till örter och kryddornas läkande egenskaper. Denna tilltro till naturmedicin är mycket utbredd i Sri Lanka. Efter rundturen kan du köpa kryddor, örter och oljor i en liten butik, om du får lust att testa hur kryddorna verkar på din egen kropp.

Kandy byggdes år 1798 av den siste kungen, Sri Wickrama Rajasinghe. Staden har ett otroligt vackert läge på 500 meters höjd vid den konstgjorda sjön med samma namn och är omgiven av berg och teplantage. Var du än befinner dig i staden kan du se den 26 meter höga buddhastatyn ovanför templet Bahirawakanda, som ligger ca en kilometer från stadens centrum. Utsikten härifrån är fantastisk, och du kan se det heliga Tandtemplet som ligger vid sjön.
Kandy är känd som staden som höll fast vid sin frihet långt efter att resten av ön hamnade under kolonistyre. Staden har lyckats bevara sina unika traditioner och sin kultur, som i dag lever vidare genom musik, dans och arkitektur.

Under kvällen kommer du att besöka The Pub där du kan njuta av en förfriskande kall öl, och därefter kommer du att smaka den kända lankesiska rätten ”kottu” som serveras på en av tvärgatorna. ”Kottu” är gjort på tunnbröd, grönsaker, ägg och/eller kött samt kryddor.

Körtid: ca 3 timmar

Övernattning Hotel Suisse 

Dag 7: Besök på tefabrik och teplantage – Tandtemplet
Dag 7: Besök på tefabrik och teplantage – Tandtemplet

Efter frukosten blir du hämtad av din chaufför/guide som tar dig till tefabriken Giramama. Här kan du uppleva hela tillverkningsprocessen, från det att bladen plockas på plantagen till det färdiga ångande teet i muggen. Sri Lanka är världsberömt för sin teproduktion.

Efter besöket på tefabriken har du möjlighet att köpa till en utflykt till Kandys botaniska trädgård. Se mer nedan.

På eftermiddagen kommer du att uppleva en av Sri Lankas heligaste platser, ”Dalada Maligawa”, även känt som Tandtemplet. I templet finns Buddhas ena hörntand som är Sri Lankas mest betydelsefulla buddhistiska relik.
Det sägs att tanden smugglades till Sri Lanka år 1590 i en prinsessas hår. I dag bevaras den i ett guldskrin med ett hav av lotusblommor framför. Tre gånger om dagen utförs en religiös ceremoni som är en väldigt spännande upplevelse. Här kan du uppleva många troende buddhister i vackra kläder, och om du vill kan du även själv delta i ceremonin.  Skrinet öppnas endast en gång om året, vilket får pilgrimer att vallfärda till templet för att få en skymt av tanden. Detta sker under den årliga buddhistiska festivalen Esala Perahara. Festivalen hålls under olika dagar i juli/augusti. Där kan man uppleva stora färgstarka parader med musik, dans och elefanter, som är pyntade med överdådiga utsmyckningar.

Komplexet består av flera spännande tempel och museum, och din guide kommer att berätta mycket intressant fakta om templets betydelse.

Efter besöket i Tandtemplet har du möjlighet att köpa till en utflykt till en inhemsk dansshow, som Kandy är mycket känd för. Se mer nedan.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Hotel Suisse 

Dag 8: Tågresa från Kandy till Haputale
Dag 8: Tågresa från Kandy till Haputale

I dag kommer du att uppleva en vacker tågresa genom Sri Lankas frodiga, gröna högland. Din chaufför/guide hämtar upp dig på hotellet och kör dig till tågstationen Peradeniya som ligger något utanför Kandy. Tåget rullar fram i snigelfart genom det backiga landskapet och utanför kan du se kvinnor i färggranna sarier plocka te på de många teplantagerna du passerar.

På eftermiddagen kommer du fram till den trevliga staden Haputale. Där väntar din chaufför/guide på dig och kör dig sista sträckan till hotellet.

Körtid: Ca 1 timme

Tågresa: ca 5,5 timmar

Övernattning Hotel Melheim Resort 

Dag 9: Haputale på egen hand
Dag 9: Haputale på egen hand

I Haputale kan du koppla av ordentligt. Njut av den friska luften och de vackra omgivningarna med teplantager och vattenfall. Om vädret är klart kan du se hela vägen till kusten.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Hotel Melheim Resort 

Dag 10: Haputale – Kataragama – Yala
Dag 10: Haputale – Kataragama – Yala

Vid middagstid kör du från Haputale via de slingrande bergsvägarna till Katargama, som är ett av de heligaste pilgrimsmålen på Sri Lanka. Hit vallfärdar tusentals hinduer, buddhister och muslimer varje år för att visa respekt, meditera och be till sina gudar.
Det sägs att Buddha mediterade vid Kiriveherastupan i Kataragama under sitt tredje och sista besök på Sri Lanka.

Du kommer fram till ditt hotell i Yala sent på eftermiddagen.

Körtid: ca 4,5 timmar

Under din vistelse har du möjlighet att köpa till olika utflykt.

Övernattning Elephant Reach 

Dag 11: Safari i nationalparken Yala
Dag 11: Safari i nationalparken Yala

På förmiddagen kan du vara för dig själv och koppla av på resorten. På eftermiddagen åker du på safari i nationalparken Yala.

Yala nationalpark är Sri Lankas äldsta nationalpark och den näst största på 978,8 km2. I parken bor fler än 215 olika fågelarter och 44 olika slags däggdjur. Du/ni kan ha turen att se både elefanter, hjortar, krokodiler, vildsvin, bufflar, apor och leoparder.

Yala är en av de bästa platserna på Sri Lanka om du vill uppleva leoparder. De gömmer sig dock ofta i buskage och kan vara svåra att få syn på. Men ni har en duktig guide som hjälper till att upptäcka djuren och som även berättar om parkens imponerande växt-och djurliv.

Observera: Då och då kan Yala nationalpark stänga ner delar av parken och under perioden september–oktober är hela parken stängd. Om du ska besöka Sri Lanka under den här perioden bör du vara förberedd på att din safari i Yala kan bli ersatt av en safari i Udawalawe nationalpark.

Övernattning Elephant Reach 

Dag 12: Yala – Galle
Dag 12: Yala – Galle

Efter frukosten kör din chaufför/guide dig längs Sri Lankas kust mot den historiska kuststaden Galle. På vägen gör du ett stopp vid Weligamabukten där du kan se fiskare sitta på pålar och fiska på traditionellt vis. I dag gör de dock detta mest för turisternas skull, och vill du ta en bild ska du vara förberedd på att betala en liten summa till dem.

Galle är känt för sitt imponerande fort som byggdes av portugiserna år 1589. 1640 övertog holländarna staden och inte mycket av det ursprungliga fortet blev kvar. Det fort du kan se i dag byggdes av holländarna under 1600-talet. Staden var landets största hamnstad i mer än 200 år och ett viktigt stopp för handelsfartyg som seglade mellan Asien och Europa. År 1796 kom Galle dock under brittiskt styre och i slutet av 1800-talet beslutade man att Colombo skulle göras till landets viktigaste hamnstad.
Galle finns också på UNESCOs världsarvslista.

Ditt hotell ligger inne i det gamla fortet och du kan själv märka av dåtidens stämning från pirater, krut och kulor när du strosar runt på de smala gatorna omgivna av tjocka murar, torn och bastioner.

Körtid: ca fem timmar

Övernattning Lady Hill 

Dag 13: Stadsvandring i Galle
Dag 13: Stadsvandring i Galle

På förmiddagen kan du på egen hand uppleva stadens speciella atmosfär.
Om du orkar gå upp tidigt kan du under säsongen november till april köpa till en valsafariutflykt där du kan ha turen att uppleva världens största val, blåvalen.

På eftermiddagen tar din guide med dig på en rundtur till fots runt de mest intressanta byggnaderna i fortet och berättar ännu mer om den spännande historien. Turen varar i ca 1,5 timme.

Du får inte missa solnedgången från fortets västra mur. Där samlas även lokalbefolkningen och njuter av att umgås med sina vänner i den behagliga temperaturen mot slutet av dagen.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykt:

Övernattning Lady Hill 

Dag 14: Galle – flygplatsen – hemresan börjar
Dag 14: Galle – flygplatsen – hemresan börjar

Från Galle tar det ca två timmar att köra till flygplatsen i Colombo. Härifrån flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Du har möjlighet att förlänga resan med en solsemester på en av Sri Lankas vackraste stränder. Se mer nedan.

Körtid: ca 2 timmar

Dag 15: Ankomst till Sverige
Dag 15: Ankomst till Sverige

Du landar i Sverige efter en upplevelserik resa.

Kombinationsmöjligheter efter rundresan
Förlängning med solsemester i Negombo, 3 nätter
Förlängning med solsemester i Negombo, 3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 4 305 kr
Pris för barn under 12 år: + 2 470 kr
Enkelrumstillägg: + 2 925 kr

Vi kan varmt rekommendera att förlänga resan på Sri Lanka med en avslutande solsemester. Den bästa tiden att besöka Sri Lankas syd- och västkust är under perioden december–mars. På Sri Lankas västkust ligger semesterstaden Negombo, bara 30 minuter från Sri Lankas internationella flygplats.

Negombo är känd för sin vidsträckta, gyllene sandstrand och trevliga semesterstämning. Det är en mångsidig semesterstad där du har massor av möjligheter att koppla av och njuta av dina sista dagar på Sri Lanka med att läsa en bra bok vid poolen eller promenera på den vackra sandstranden.

Negombo har ett stort utbud av hotell, restauranger och butiker, och en välbalanserad blandning av turister och lokalt liv.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykt:

Övernattning Jetwing Blue 

Förlängning med solsemester i Hikkaduwa, 3 nätter
Förlängning med solsemester i Hikkaduwa, 3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 4 050 kr
Pris för barn under 12 år: + 3 655 kr
Enkelrumstillägg: + 2 595 kr

I boendet ingår halvpension.

Vi kan varmt rekommendera att förlänga resan på Sri Lanka med en avslutande solsemester. Perioden mellan december och mars är den bästa tidpunkten att besöka sydvästra Sri Lanka, där du hittar semesterstaden Hikkaduwa.

Hikkaduwa hamnade på den internationella världskartan redan under 1970-talet och är en av Sri Lankas första semesterstäder. I Hikkaduwa finns det massor av hotell, restauranger, souvenirbutiker och utflyktsarrangörer som arrangerar utflykter både över och under vattenytan. Utanför Hikkaduwa ligger ett stort korallrev där du kan snorkla och dyka med massor av vackra fiskar och sköldpaddor.

Det är inte så konstigt att Hikkaduwa är en populär semesterort, eftersom staden har lyckats bibehålla sin mysiga och avslappnade stämning trots ökad popularitet.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykt:

Övernattning Hotell Hikka Tranz by Cinnamon 

Solsemesterförlängning till Maldiverna, 4 nätter
Solsemesterförlängning till Maldiverna, 4 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 17 050 kr
Per barn under 12 år: + 9 325 kr
Enkelrumstillägg: + 6 495 kr

Vistelsen är inklusive helpension och baserad på en superior bungalow för 3 vuxna eller 2 vuxna och 1 barn.

Maldiverna ligger i den Indiska oceanen sydväst om Sri Lanka och sträcker sig ca 820 km från norr till söder och 120 km från öst till väst. Landet är Asiens minsta och består av 1 190 små korallöar som är indelade i en ring av 26 mindre ögrupper som kallas atoller. Öarna är omgivna av djupblått hav och turkosa laguner som ligger skyddade av orörda korallrev.

Maldiverna är det lägst belägna landet i världen med en genomsnittshöjd över havet på 1,5 meter.

Endast 202 av öarna är bebodda och 87 öar är till för turister.

2017 satte Maldiverna rekord i antalet turister och det är inte svårt att förstå eftersom Maldiverna är rena paradiset. Här finns det härliga bungalower på stränderna, villor byggda på pålar i det turkosa vattnet, en genomsnittstemperatur på 30 grader, 10 soltimmar per dag, kritvita stränder där kokospalmerna vajar i den lätta brisen och kristallklart vatten.

Färgerna på Maldiverna är så starka och intensiva att du inte behöver använda filter på dina bilder – som ett vykort av bästa kvalitet!

De flesta hotellen på Maldiverna erbjuder olika vattensporter och utflykter som bland annat solnedgångskryssning där det finns möjlighet att se delfiner, öhoppning, romantisk picknick på en sandbank samt snorkel- och dykturer. Maldiverna är nämligen dykarnas och snorklarnas paradis för här finns några av världens vackraste rev fyllda med färgglada koraller och fiskar – och om du har tur kanske du kan hitta Nemo. Du kan också få se revhajar, rockor och sköldpaddor.

På kvällen kan du ta en promenad längs stranden och njuta av den vackra solnedgången.

Varför inte göra drömmen till verklighet? Följ med oss till Maldiverna där det finns lugn, avkoppling och världens bästa stränder.

Du bor på den prisvinnande resorten Summer Island.

Observera: Priserna är inte gällande över jul och nyår. Fråga oss om priset om du ska resa i denna perioden.

Övernattning Summer Island 

Förlängning med solsemester i Mirissa, 3 nätter
Förlängning med solsemester i Mirissa, 3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 3 015 kr
Pris för barn under 12 år: + 2 285 kr
Enkelrumstillägg: + 1 480 kr

I boendet ingår halvpension.

Vi kan varmt rekommendera att förlänga resan på Sri Lanka med en avslutande solsemester. Den bästa tiden att besöka Sri Lankas syd- och västkust är under perioden december–mars, och här på Sri Lankas sydkust ligger den lilla semesterstaden Mirissa.

Mirissa hamnade verkligen på världskartan efter att man upptäckte att inte mindre än 26 olika valarter passerar farvattnet ganska nära staden under säsongen oktober–april. Bland annat kan du få se blåvalen, som är den största valen av dem alla.

Men Mirissa är inte bara valar. Den lilla trevliga semesterstaden har en fantastisk sandstrand som är omgiven av vajande palmer, och det är svårt att inte bli förälskad i den här platsen. Det är en perfekt plats att avsluta sin Sri Lanka-resa på.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Paradise Beach Club 

Offertförfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Offertförfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.