Tel: 08-124 103 68 | Mån - Fre 9 - 16
StartsidanResor till Ost- och SydostasienSri LankaAktiv semester i Sri Lanka
Sri Lanka | 10 dagar:

Aktiv semester i Sri Lanka

Höjdpunkter på denna resa:

Adrenalinhuvudstaden Kithulgala, bestigning av Adam’s Peak, ”Lilla England” Nuwara Eliya med besök på teplantage, Horton Plains nationalpark, den heliga vallfärdsorten Kataragama och safari i Yala nationalpark.

Följande ingår i resan:

 • Flygresa från Sverige till Colombo t/r
 • 7 nätter på 2–3-stjärniga vandrarhem (guest house) och hotell
 • 7 x frukost (dag 3–9)
 • Lokal engelsktalande chaufför/guide på utflykter och turer
 • Färd i bil eller minibuss med luftkonditionering
 • Dygnet runt-bemannad jourtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Följande utflyktspaket ingår:

 • Vandring till Adam’s Peak
 • Besök på teplantage och -fabrik i Nuwara Eliya
 • Horton Plains nationalpark
 • Kataragama
 • Safari i Yala nationalpark
 • Inträde och avgifter till ovan nämnda sevärdheter
Enkelrumstillägg 2 050 kr
Rabatt vid större grupper

Välj denna resa eftersom…

Denna resa till Sri Lanka passar dig som drömmer om en aktiv semester som utmanar alla sinnen. Sri Lanka har nämligen mycket mer att bjuda på än väldoftande teplantager och långa sandstränder. 10 upplevelserika dagar väntar dig, där du börjar med ett besök i Sri Lankas adrenalinhuvudstad Kitulgala. Här kan du bland annat åka på fantastisk forsränning på floden Kelani. Om du är en van dykare kan du dessutom dyka i floden Kelani. Du kommer också gå på en magisk vandringstur till toppen av det heliga berget Adam’s Peak och Horton Plains, innan du avslutar med att titta på vilda djur under en safaritur i nationalparken Yala. Resan kryddas med ett besök på en teplantage i Nuwara Eliya i Sri Lankas högland och ett besök på vallfärdsorten Kataragama. Du kan välja att avsluta resan med en solsemester på en av Sri Lankas vackra stränder.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flygresa från Sverige
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från den valda flygplatsen i Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Colombo – Kithulgala
Dag 2: Ankomst till Colombo – Kithulgala

Du anländer till Colombos flygplats och hämtar ditt bagage. I ankomsthallen väntar din guide med en Asiatours-skylt, och du kommer att känna av den lankesiska gästfriheten direkt.

Från flygplatsen åker du mot Kithulgala, där du checkar in på hotellet. Resten av dagen kan du koppla av som du vill.

Körtid: ca 3,5 timmar.

Övernattning The Plantation Hotel **(*)

Dag 3: Kithulgala på egen hand
Dag 3: Kithulgala på egen hand

Efter frukost kan du utforska området på egen hand. Kitulgala är ett populärt utflyktsmål för aktiva, lokala lankeser från Colombo, som gärna tillbringar sina helger och semestrar i den vackra naturen längs floden. Om du tycker om adrenalinkickar har du verkligen hamnat rätt. Kitulgala är Sri Lankas adrenalinhuvudstad och här finns många möjligheter till forsränning, djungelvandringar, grottutforskning, och till och med dykning i floden Kelani! Det finns också möjlighet till lite mer lugna vandringsturer i djungeln, där du rekommenderas att hålla utkik efter de många exotiska fåglar. Du kan bada i floden – och avsluta det hela med en ”curry” på en av de lokala restaurangerna.

Under dagen har du möjlighet att köpa till följande utflykt:

Övernattning The Plantation Hotel **(*)

Dag 4: Kithulgala – Adam’s Peak
Dag 4: Kithulgala – Adam’s Peak

Förmiddagen tillbringar du som du vill i Kithulgala. Kanske är det en stund i poolen som lockar, eller vill du kanske ut i djungeln för att ta dina sista bilder? På eftermiddagen sker transfer till Adam’s Peak, där du övernattar under enklare förhållanden.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykt:

Övernattning Slightly Chilled (Guest House) 

Dag 5: Adam’s Peak – Nuwara Eliya
Dag 5: Adam’s Peak – Nuwara Eliya

Dagen börjar tidigt! Du ska nämligen bestiga Sri Lankas fjärde högsta berg, Adam’s Peak. Du bestiger berget när det är mörkt, för att på bergstoppen bli belönad med en magisk soluppgång över denna heliga plats. Sina 2 243 meter till trots är berget inte landets högsta berg, men det är utan tvekan det viktigaste. Adam’s Peak är nämligen heligt för både buddhister, hinduer, kristna och muslimer. Alla lankeser har som mål att bestiga berget minst en gång under sitt liv, men många gör faktiskt vandringen varje år. På toppen av berget finns det ett fotspår, som enligt buddhisterna är Buddhas fotspår, medan muslimerna hävdar att det är Adams fotspår. Hinduerna svarar ”Shiva” när man frågar vem fotspåret tillhör, medan kristna menar att de tillhör en av apostlarna. De är dock alla överens om att fotspåret är heligt – och man är därför eniga om att även berget är heligt!

Vandringen till toppen är relativt tuff. Det tar runt tre timmar att ta sig uppför de över 5 000 stegen. Atmosfären på toppen gör dock mödan värd. Utsikten över soluppgången, som långsamt väcker landet till liv, och de många religiösa pilgrimer som trots sina olikheter samsas om upplevelsen är så gott som magisk. Den här utflykten skapar eviga resminnen för alla – oavsett trosinriktning.

När solen står högt på himlen går färden nedför berget igen, och du blir körd till Nuwara Eliya. Nuwara Eliya kallas även ”Lilla England” på grund av det brittiska inflytandet på staden, med typiska engelska hus, lantställen och vackra rosträdgårdar. Staden är också känd för parken Victoria Park med sina många blommor och fåglar. Staden ligger på 1 900 meters höjd och naturen är idyllisk med berg och dalar, brusande floder och vattenfall samt gröna teplantage. Klimatet här är ett av de kallare i Sri Lanka, vilket betyder att värdet känns ungefär som under en svensk vårdag.  Tack vare det kyligare klimatet är det en perfekt plats för teproduktion och det är härifrån som ett av Sri Lankas mest välkända teer härstammar. Sri Lanka är faktiskt världens fjärde största teproducent.

OBS: Soluppgångsvandringen till Adam’s Peak finns tillgänglig mellan december-maj. Under perioden juni-november bestiger du Adam’s Peak under dagtid.

Övernattning The Hill Club 

Dag 6: Nuwara Eliya – besök på tefabrik och -plantage
Dag 6: Nuwara Eliya – besök på tefabrik och -plantage

Du kommer garanterat att njuta av att sova längre i dag, och att i lugn och ro kunna vakna och njuta av frukosten. Förmiddagen är till fri disposition – kanske är du öm i benen från dagen innan och helst bara vill koppla av med en god bok. Om du vill röra lite på dig kan du gå en promenad i den vackra trädgården.

På eftermiddagen besöker du en teplantage och -fabrik, där du får insyn i hela processen – från det att bladen plockas tills det färdiga teet ångar i koppen. Det finns möjlighet att både smaka och köpa med sig te hem.

Övernattning The Hill Club 

Dag 7: Nuwara Eliya – Horton Plains - Kataragama – Nationalparken Yala
Dag 7: Nuwara Eliya – Horton Plains - Kataragama – Nationalparken Yala

I dag väntar ännu en fantastik naturupplevelse på Sri Lanka. Tidigt på morgonen åker du mot nationalparken Horton Plains som ligger på 2 100–2 300 meters höjd på Sri Lankas centrala högland. Stora delar av slätterna är täckta av vackra, orörda grönområden och molnskog. Nationalparken är en av öns viktigaste vattendelare och källan till tre av Sri Lankas största floder – Mahaweli, Kelani och Walawe.

När du kommer fram till parken kommer du snabbt att känna att Horton Plains är som en egen värld i förhållande till resten av ön. Det som utmärker sig särskilt mycket är det kyliga och våta klimatet, som har främjat ett endemiskt växt- och djurliv.

Elefanten försvann från området på 1940-talet och i dag är sambahjorten parkens största och vanligaste däggdjur. Dessutom kan du ha turen att se langurer och kanske även den sällsynta leoparden. En av höjdpunkterna i parken, och kanske också den bästa utsiktsplatsen på Sri Lanka, är ”World’s End”. Här tar nationalparken Horton Plains tvärt slut och du kan se direkt ner i avgrunden som är mer än 1 000 meter djup. Från ”World’s End” kan du njuta av den fullkomliga stillheten och den otroligt vackra utsikten över skogsklädda berg. På klara dagar kan du till och med skymta Sri Lankas sydkust.

Från nationalparken Horton Plains åker du mot nationalparken Yala med ett stopp vid den heliga vallfärdsorten Kataragama på vägen. Staden är helig för både buddhister, hinduer och muslimer, och är som Adam’s Peak en av Sri Lankas viktigaste religiösa platser, med en mängd legender knuta till sig.

Du fortsätter sedan till Yala, där du checkar in på hotellet och tillbringar resten av dagen som du vill.

Körtid: ca 5 timmar.

Övernattning Elephant Reach 

Dag 8: Safari i nationalparken Yala
Dag 8: Safari i nationalparken Yala

På förmiddagen har du tid att koppla av. På eftermiddagen väntar ännu en stor höjdpunkt på denna resa, nämligen en safaritur i nationalparken Yala.

Yala nationalpark är Sri Lankas äldsta nationalpark och den näst största på 978,8 km2. I parken bor fler än 215 olika fågelarter och 44 olika slags däggdjur. Du/ni kan ha turen att se både elefanter, hjortar, krokodiler, vildsvin, bufflar, apor och leoparder.

Yala är en av de bästa platserna på Sri Lanka om du vill uppleva leoparder. De gömmer sig dock ofta i buskage och kan vara svåra att få syn på. Men ni har en duktig guide som hjälper till att upptäcka djuren och som även berättar om parkens imponerande växt-och djurliv.

Observera: Då och då kan Yala nationalpark stänga ner delar av parken och under perioden september–oktober är hela parken stängd. Om du ska besöka Sri Lanka under den här perioden bör du vara förberedd på att din safari i Yala kan bli ersatt av en safari i Udawalawe nationalpark.

Övernattning Elephant Reach 

Dag 9: Yala – flygplatsen – hemresan börjar
Dag 9: Yala – flygplatsen – hemresan börjar

Från Yala går färden mot flygplatsen i Colombo. Härifrån flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Du har möjlighet att förlänga resan med en vistelse på en av Sri Lankas vackraste stränder. Se mer nedan.

Körtid: ca 6,5 timmar

Dag 10: Ankomst till Sverige
Dag 10: Ankomst till Sverige

Du landar i Sverige efter en upplevelserik resa.

Möjlighet för förlängning med badsemester
Förlängning med solsemester i Negombo 4 dagar/3 nätter
Förlängning med solsemester i Negombo 4 dagar/3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 3 000 kr
Pris för barn under 12 år: + 1 600 kr
Enkelrumstillägg: + 1 750 kr

Vi kan varmt rekommendera att förlänga resan på Sri Lanka med en avslutande solsemester. Den bästa tiden att besöka Sri Lankas syd- och västkust är under perioden december–mars. På Sri Lankas västkust ligger semesterstaden Negombo, bara 30 minuter från Sri Lankas internationella flygplats.

Negombo är känd för sin vidsträckta, gyllene sandstrand och trevliga semesterstämning. Det är en mångsidig semesterstad där du har massor av möjligheter att koppla av och njuta av dina sista dagar på Sri Lanka med att läsa en bra bok vid poolen eller promenera på den vackra sandstranden.

Negombo har ett stort utbud av hotell, restauranger och butiker, och en välbalanserad blandning av turister och lokalt liv.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykt:

Övernattning Jetwing Blue

Förlängning med solsemester i Passikudah 5 dagar/4 nätter
Förlängning med solsemester i Passikudah 5 dagar/4 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 6 150 kr
Pris för barn under 12 år: + 2 000 kr
Enkelrumstillägg: + 2 900 kr

Vi kan varmt rekommendera att förlänga resan på Sri Lanka med en avslutande solsemester. Den bästa tidpunkten att besöka Passikudah på Sri Lankas östkust är under perioden maj–september.

Den lilla kuststaden har en av världens längsta badstränder. Vattnet är så grunt att du kan gå mer än en kilometer ut i havet utan att det blir djupt. Bukten vid Passikudah skyddas av rev, vilket gör den till en av öns säkraste platser att bada på. Det är också en bra plats för att snorkla och titta på underbart färgglada fiskar och vackra koraller.

Passikudah är känd för sin idylliska skönhet med palmer, mjuk gyllene sand och kristallklart vatten. Här kan du njuta under dina sista semesterdagar i paradisliknande omgivningar.

Observera att du på den här förlängda resan till Passikudah tillbringar tre nätter i Passikudah och en natt i Negombo.

Övernattning The Calm Resort & Spa / Jetwing Blue

Förlängning med solsemester i Hikkaduwa 4 dagar/3 nätter
Förlängning med solsemester i Hikkaduwa 4 dagar/3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 3 200 kr
Pris för barn under 12 år: + 3 200 kr
Enkelrumstillägg: + 1 750 kr

Vi kan varmt rekommendera att förlänga resan på Sri Lanka med en avslutande solsemester. Perioden mellan december och mars är den bästa tidpunkten att besöka sydvästra Sri Lanka, där du hittar semesterstaden Hikkaduwa.

Hikkaduwa hamnade på den internationella världskartan redan under 1970-talet och är en av Sri Lankas första semesterstäder. I Hikkaduwa finns det massor av hotell, restauranger, souvenirbutiker och utflyktsarrangörer som arrangerar utflykter både över och under vattenytan. Utanför Hikkaduwa ligger ett stort korallrev där du kan snorkla och dyka med massor av vackra fiskar och sköldpaddor.

Det är inte så konstigt att Hikkaduwa är en populär semesterort, eftersom staden har lyckats bibehålla sin mysiga och avslappnade stämning trots ökad popularitet.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Avenra Beach

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!