• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
10 dagar

Aktiv semester i Sri Lanka

Bestig Adam’s Peak och upplev Sri Lankas vackra högland och imponerande djurliv i nationalparken Yala. Möjlighet till förlängning med solsemester.

Vi stödjer hållbar utveckling. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Aktiv semester i Sri Lanka Aktiv semester i Sri Lanka
10 dagar

Aktiv semester i Sri Lanka

Bestig Adam’s Peak och upplev Sri Lankas vackra högland och imponerande djurliv i nationalparken Yala. Möjlighet till förlängning med solsemester.

Vi stödjer hållbar utveckling. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flygresa från Sverige till Colombo t/r
 • 7 nätter på 2–3-stjärniga vandrarhem (guest house) och hotell
 • 7 x frukost (dag 3–9)
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför på transfer och utflykter
 • Färd i bil eller minibuss med luftkonditionering
 • Alla nämnda transfers och utflykter sker i internationella grupper på 1-14 personer och endast med Asiatours egna gäster
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Omfattande utflyktspaket:

 • Vandring till Adam’s Peak
 • Besök på teplantage och -fabrik i Nuwara Eliya
 • Horton Plains nationalpark
 • Kataragama
 • Safari i Yala nationalpark
 • Inträde och avgifter till ovan nämnda sevärdheter

Kortfattat om resan

Denna resa till Sri Lanka passar dig som drömmer om en aktiv semester som utmanar alla sinnen. Sri Lanka har nämligen mycket mer att bjuda på än väldoftande teplantager och långa sandstränder. 10 upplevelserika dagar väntar dig, där du börjar med ett besök i Sri Lankas adrenalinhuvudstad Kitulgala. Här kan du bland annat åka på fantastisk forsränning på floden Kelani. Om du är en van dykare kan du dessutom dyka i floden Kelani. Du kommer också gå på en magisk vandringstur till toppen av det heliga berget Adam’s Peak och Horton Plains, innan du avslutar med att titta på vilda djur under en safaritur i nationalparken Yala. Resan kryddas med ett besök på en teplantage i Nuwara Eliya i Sri Lankas högland och ett besök på vallfärdsorten Kataragama. Du kan välja att avsluta resan med en solsemester på en av Sri Lankas vackra stränder.

Välj denna resa eftersom...

 • Resan bjuder på äventyr och spänning, och du har möjlighet att förlänga den med en avkopplande och välförtjänst solsemester i antingen Sri Lanka eller Maldiverna
 • Ge dig ut på forsränning längs Kelanifloden och bestig det heliga berget Adams Peak, på vars topp du belönas med en oöverträffad utsikt
 • Upplev det vilda djurlivet med elefanter, björnar och leoparder under en jeepsafari i Yala nationalpark och besök de vackra teplantagerna i Nuwara Eliya, känt som “lilla England”
 • Möt en helt annan värld under en vandringstur i den vackra nationalparken Horton Plains, där du kan se fram emot ödlor, sambarhjortar, fåglar och sug i magen vid “världens ände”

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från den valda flygplatsen i Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Colombo – Kithulgala

Du anländer till Colombos flygplats och hämtar ditt bagage. I ankomsthallen väntar din guide med en Asiatours-skylt, och du kommer att känna av den lankesiska gästfriheten direkt.

Från flygplatsen åker du mot Kithulgala, där du checkar in på hotellet. Resten av dagen kan du koppla av som du vill.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 3: Kithulgala på egen hand

Efter frukost kan du utforska området på egen hand. Kitulgala är ett populärt utflyktsmål för aktiva, lokala lankeser från Colombo, som gärna tillbringar sina helger och semestrar i den vackra naturen längs floden. Om du tycker om adrenalinkickar har du verkligen hamnat rätt. Kitulgala är Sri Lankas adrenalinhuvudstad och här finns många möjligheter till forsränning, djungelvandringar, grottutforskning, och till och med dykning i floden Kelani! Det finns också möjlighet till lite mer lugna vandringsturer i djungeln, där du rekommenderas att hålla utkik efter de många exotiska fåglar. Du kan bada i floden – och avsluta det hela med en ”curry” på en av de lokala restaurangerna.

Övernattning:
Dag 4: Kithulgala – Adam’s Peak

Förmiddagen tillbringar du som du vill i Kithulgala. Kanske är det en stund i poolen som lockar, eller vill du kanske ut i djungeln för att ta dina sista bilder? På eftermiddagen sker transfer till Adam’s Peak, där du övernattar under enklare förhållanden.

Dag 5: Adam’s Peak – Nuwara Eliya

Dagen börjar tidigt! Du ska nämligen bestiga Sri Lankas fjärde högsta berg, Adam’s Peak. Du bestiger berget när det är mörkt, för att på bergstoppen bli belönad med en magisk soluppgång över denna heliga plats. Sina 2 243 meter till trots är berget inte landets högsta berg, men det är utan tvekan det viktigaste. Adam’s Peak är nämligen heligt för både buddhister, hinduer, kristna och muslimer. Alla lankeser har som mål att bestiga berget minst en gång under sitt liv, men många gör faktiskt vandringen varje år. På toppen av berget finns det ett fotspår, som enligt buddhisterna är Buddhas fotspår, medan muslimerna hävdar att det är Adams fotspår. Hinduerna svarar ”Shiva” när man frågar vem fotspåret tillhör, medan kristna menar att de tillhör en av apostlarna. De är dock alla överens om att fotspåret är heligt – och man är därför eniga om att även berget är heligt!

Vandringen till toppen är relativt tuff. Det tar runt tre timmar att ta sig uppför de över 5 000 stegen. Atmosfären på toppen gör dock mödan värd. Utsikten över soluppgången, som långsamt väcker landet till liv, och de många religiösa pilgrimer som trots sina olikheter samsas om upplevelsen är så gott som magisk. Den här utflykten skapar eviga resminnen för alla – oavsett trosinriktning.

När solen står högt på himlen går färden nedför berget igen, och du blir körd till Nuwara Eliya. Nuwara Eliya kallas även ”Lilla England” på grund av det brittiska inflytandet på staden, med typiska engelska hus, lantställen och vackra rosträdgårdar. Staden är också känd för parken Victoria Park med sina många blommor och fåglar. Staden ligger på 1 900 meters höjd och naturen är idyllisk med berg och dalar, brusande floder och vattenfall samt gröna teplantage. Klimatet här är ett av de kallare i Sri Lanka, vilket betyder att värdet känns ungefär som under en svensk vårdag.  Tack vare det kyligare klimatet är det en perfekt plats för teproduktion och det är härifrån som ett av Sri Lankas mest välkända teer härstammar. Sri Lanka är faktiskt världens fjärde största teproducent.

OBS: Soluppgångsvandringen till Adam’s Peak finns tillgänglig mellan december-maj. Under perioden juni-november bestiger du Adam’s Peak under dagtid.

Övernattning:
Dag 6: Nuwara Eliya – besök på tefabrik och -plantage

Du kommer garanterat att njuta av att sova längre i dag, och att i lugn och ro kunna vakna och njuta av frukosten. Förmiddagen är till fri disposition – kanske är du öm i benen från dagen innan och helst bara vill koppla av med en god bok. Om du vill röra lite på dig kan du gå en promenad i den vackra trädgården.

På eftermiddagen besöker du en teplantage och -fabrik, där du får insyn i hela processen – från det att bladen plockas tills det färdiga teet ångar i koppen. Det finns möjlighet att både smaka och köpa med sig te hem.

Övernattning:
Dag 7: Nuwara Eliya – Horton Plains - Kataragama – Nationalparken Yala

I dag väntar ännu en fantastik naturupplevelse på Sri Lanka. Tidigt på morgonen åker du mot nationalparken Horton Plains som ligger på 2 100–2 300 meters höjd på Sri Lankas centrala högland. Stora delar av slätterna är täckta av vackra, orörda grönområden och molnskog. Nationalparken är en av öns viktigaste vattendelare och källan till tre av Sri Lankas största floder – Mahaweli, Kelani och Walawe.

När du kommer fram till parken kommer du snabbt att känna att Horton Plains är som en egen värld i förhållande till resten av ön. Det som utmärker sig särskilt mycket är det kyliga och våta klimatet, som har främjat ett endemiskt växt- och djurliv.

Elefanten försvann från området på 1940-talet och i dag är sambahjorten parkens största och vanligaste däggdjur. Dessutom kan du ha turen att se langurer och kanske även den sällsynta leoparden. En av höjdpunkterna i parken, och kanske också den bästa utsiktsplatsen på Sri Lanka, är ”World’s End”. Här tar nationalparken Horton Plains tvärt slut och du kan se direkt ner i avgrunden som är mer än 1 000 meter djup. Från ”World’s End” kan du njuta av den fullkomliga stillheten och den otroligt vackra utsikten över skogsklädda berg. På klara dagar kan du till och med skymta Sri Lankas sydkust.

Från nationalparken Horton Plains åker du mot nationalparken Yala med ett stopp vid den heliga vallfärdsorten Kataragama på vägen. Staden är helig för både buddhister, hinduer och muslimer, och är som Adam’s Peak en av Sri Lankas viktigaste religiösa platser, med en mängd legender knuta till sig.

Du fortsätter sedan till Yala, där du checkar in på hotellet och tillbringar resten av dagen som du vill.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 8: Safari i nationalparken Yala

På förmiddagen har du tid att koppla av. På eftermiddagen väntar ännu en stor höjdpunkt på denna resa, nämligen en safaritur i nationalparken Yala.

Yala nationalpark är Sri Lankas äldsta nationalpark och den näst största på 978,8 km2. I parken bor fler än 215 olika fågelarter och 44 olika slags däggdjur. Du/ni kan ha turen att se både elefanter, hjortar, krokodiler, vildsvin, bufflar, apor och leoparder.

Yala är en av de bästa platserna på Sri Lanka om du vill uppleva leoparder. De gömmer sig dock ofta i buskage och kan vara svåra att få syn på. Men ni har en duktig guide som hjälper till att upptäcka djuren och som även berättar om parkens imponerande växt-och djurliv.

Övernattning:
Dag 9: Yala – flygplatsen – hemresan börjar

Från Yala går färden mot flygplatsen i Colombo. Härifrån flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Du har möjlighet att förlänga resan med en vistelse på en av Sri Lankas vackraste stränder. Se mer nedan.

Dag 10: Ankomst till Sverige

Du landar i Sverige efter en upplevelserik resa.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Förlängning med solsemester i Hikkaduwa, 3 nätter

Vi kan varmt rekommendera att förlänga resan på Sri Lanka med en avslutande solsemester. Perioden mellan december och mars är den bästa tidpunkten att besöka sydvästra Sri Lanka, där du hittar semesterstaden Hikkaduwa.

Hikkaduwa hamnade på den internationella världskartan redan under 1970-talet och är en av Sri Lankas första semesterstäder. I Hikkaduwa finns det massor av hotell, restauranger, souvenirbutiker och utflyktsarrangörer som arrangerar utflykter både över och under vattenytan. Utanför Hikkaduwa ligger ett stort korallrev där du kan snorkla och dyka med massor av vackra fiskar och sköldpaddor.

Det är inte så konstigt att Hikkaduwa är en populär semesterort, eftersom staden har lyckats bibehålla sin mysiga och avslappnade stämning trots ökad popularitet.

Förlängningen inkluderar 3 nätter på hotell inkl. halvpension och transfer.

Solsemesterförlängning till Maldiverna, 4 nätter

Maldiverna ligger i den Indiska oceanen sydväst om Sri Lanka och sträcker sig ca 820 km från norr till söder och 120 km från öst till väst. Landet är Asiens minsta och består av 1 190 små korallöar som är indelade i en ring av 26 mindre ögrupper som kallas atoller. Öarna är omgivna av djupblått hav och turkosa laguner som ligger skyddade av orörda korallrev.

Maldiverna är det lägst belägna landet i världen med en genomsnittshöjd över havet på 1,5 meter.

Endast 202 av öarna är bebodda och 87 öar är till för turister.

2018 satte Maldiverna rekord i antalet turister och det är inte svårt att förstå eftersom Maldiverna är rena paradiset. Här finns det härliga bungalower på stränderna, villor byggda på pålar i det turkosa vattnet, en genomsnittstemperatur på 30 grader, 10 soltimmar per dag, kritvita stränder där kokospalmerna vajar i den lätta brisen och kristallklart vatten.

Färgerna på Maldiverna är så starka och intensiva att du inte behöver använda filter på dina bilder – som ett vykort av bästa kvalitet!

De flesta hotellen på Maldiverna erbjuder olika vattensporter och utflykter som bland annat solnedgångskryssning där det finns möjlighet att se delfiner, öhoppning, romantisk picknick på en sandbank samt snorkel- och dykturer. Maldiverna är nämligen dykarnas och snorklarnas paradis för här finns några av världens vackraste rev fyllda med färgglada koraller och fiskar – och om du har tur kanske du kan hitta Nemo. Du kan också få se revhajar, rockor och sköldpaddor.

På kvällen kan du ta en promenad längs stranden och njuta av den vackra solnedgången.

Varför inte göra drömmen till verklighet? Följ med oss till Maldiverna där det finns lugn, avkoppling och världens bästa stränder.

Förlängningen inkluderar 4 nätter på resort inkl. helpension, flyg från Sri Lanka till Maldiverna, transfer samt speedbåt mellan resorten och Malé flygplats.

Du bor på den prisvinnande resorten Summer Island.

Övernattning:
Förlängning med solsemester i Trincomalee, 4 nätter

Vi kan varmt rekommendera att du avslutar resan i Sri Lanka med en förlängning med solsemester i Trincomalee, som ligger på Sri Lankas nordöstra kust. Den bästa tidpunkten att besöka Trincomalee är perioden mars till augusti.

Trincomalee är ett av de mest fantastiska och pittoreska kustområdena i Sri Lanka. Området är känt för sina ljusa sandstränder Uppuveli och Nilaveli samt den lilla ön Pigeon Island, som är en av de bästa platserna på Sri Lanka att snorkla och dyka.

En bit ut från kusten döljer sig några av havets största jättar, nämligen kaskeloten, blåvalen och grindvalen, som du kan uppleva på en oförglömlig valsafari i perioden från mars till och med april. Dessutom är det möjligt att se flockar med spinndelfiner, som vältrar sig i det varma vattnet från mars till september. Tillhör du inte vattenkrabborna kan du bege dig Swami Rock, som är en av de bästa platserna i världen att se valar från land.

Staden Trincomalee har en lång och spännande historia med mer än 2 500 år på nacken. Här kan du strosa längs de charmiga gatorna med vackra villor från kolonialtiden eller besöka det gamla Fort Frederik, som ligger på vägen ut mot Swami Rock. Ute på spetsen av Swami Rock hittar du det vackert belägna hindutemplet Konewaram, som bjuder på en härlig utsikt över Indiska oceanen.

Trincomalee bjuder även på shopping och fina lokala restauranger, som i synnerhet är kända för sina fisk- och skaldjursrätter.

Förlängningen inkluderar 3 nätter på hotell på Trincomalee, 1 natt på hotell i Negombo, frukost och transfer.

Förlängning med solsemester i Mirissa, 3 nätter

Vi kan varmt rekommendera att förlänga resan på Sri Lanka med en avslutande solsemester. Den bästa tiden att besöka Sri Lankas syd- och västkust är under perioden december–mars, och här på Sri Lankas sydkust ligger den lilla semesterstaden Mirissa.

Mirissa hamnade verkligen på världskartan efter att man upptäckte att inte mindre än 26 olika valarter passerar farvattnet ganska nära staden under säsongen november–april. Bland annat kan du få se blåvalen, som är den största valen av dem alla.

Men Mirissa är inte bara valar. Den lilla trevliga semesterstaden har en fantastisk sandstrand som är omgiven av vajande palmer, och det är svårt att inte bli förälskad i den här platsen. Det är en perfekt plats att avsluta sin Sri Lanka-resa på.

Förlängningen inkluderar 3 nätter på hotell inkl. halvpension och transfer.

Tillägg för enkelrum 2 050 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Asiatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Långvarigt samarbete med ett stort nätverk av partner i Asien

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.