• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden

Praktisk information om Singapore

Praktisk information om Singapore

Praktisk information om Singapore

1. Klimatet i Singapore

Singapore ligger på ekvatorn och har därför ett tropiskt klimat med varma temperaturer och hög luftfuktighet året runt. Man kan mer eller mindre förvänta sig regn året runt och det finns därför ingen fast regnperiod, utan i stället två monsunsäsonger.

Första monsunsäsongen pågår från november till mars och kommer från nordost, medan den andra monsunsäsongen pågår från juni till september och kommer från sydväst. Under framför allt den sydvästliga monsunsäsongen kan det tidigt på morgonen förekomma våldsamma åskoväder ledsagade av kraftiga vindstötar. Gemensamt för båda säsongerna är att regnet startar på morgonen och avtar under eftermiddagen.

Var dessutom uppmärksam på att Singapore kan drabbas av tropiska cykloner mellan juni och december.

Torrperioden, eller motsvarande, pågår från juni till augusti och juni är normalt den torraste månaden. Under denna period får du uppleva att luftfuktigheten inte alls är lika hög på grund av mindre regn, samtidigt som det är fler soltimmar och färre moln på himlen. Detta gäller även för vårmånaderna – i synnerhet februari.

Trots landets fuktiga klimat och stora regnmängder har landet lika många soltimmar som regntimmar och både väder- och vattentemperaturerna är stabila året runt.

Väderstatistik för Singapore: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Genomsnittlig max. temp. 30 31 31 31 31 31 31 31 31 31 30 29
Genomsnittlig min. temp. 23 24 24 24 25 24 24 24 24 24 24 23
Nedbörd mm 243 160 186 179 171 162 159 175 169 194 257 287
Genomsnittlig havtemperatur 28 28 29 30 30 30 30 29 29 29 29 29

 

2. När ska man resa till Singapore?

Du kan besöka Singapore hela året, men den bästa tiden är på våren och under de första sommarmånaderna. Då är det flest soltimmar, det faller relativt mindre regn och det är inte ovanligt att uppleva en förhållandevis sval bris. Under denna period är det dessutom färre regndagar, vilket gör att luftfuktigheten också är lägre. Det är dock alltid en bra idé att ta med ett paraply så att man är förberedd på plötsliga och häftiga skyfall.

3. Resevillkor

Läs gärna våra generella resevillkor noga, då dessa är en del av de avtalsvillkor som hör till resor köpta på Asiatours.se. De resor som köpts hos oss omfattas av ”Lagen om paketresor”.

Klicka här för att läsa mer om våra resevillkor.

4. Hjälp med att teckna reseförsäkringar

På vår hemsida under fliken ”försäkring” kan du få all information du behöver.

Klicka här för att gå till vår sida om försäkring.

5. Vaccinationer

Vi råder dig att kontakta en specialistläkare, din husläkare eller en auktoriserad vaccinationsklinik. Du kan också läsa mer om reglerna för resevaccinationer hos 1177 Vårdguiden.

Observera reglerna som gäller för gula febern – särskilt om du reser hit via ett annat land där gula febern finns.

Vissa länder har krav på ett bevis om vaccination mot gula febern vid inresa. Så kom ihåg att ta med ditt vaccinationsbevis för dessa tillfällen.

6. Visum/pass

Som svensk medborgare behöver du inget visum för vistelser i upp till 90 dagar. Ditt pass måste dock vara giltigt i minst 6 månader efter hemresan.

Du kan läsa mer om visumreglerna på utrikesministeriets hemsida.

7. Flygbokning och flygbiljetter

Vi skickar resplanen till dig så fort flygresan är bokad. Här kan du se exakt hur din resplan kommer att se ut. Om du upptäcker några fel gällande namnen måste du kontakta oss på en gång.

Vi använder oss av elektroniska biljetter, som du själv skriver ut. När biljetterna har skickats får du ett e-postmeddelande med bokningsnummer och de uppgifter du behöver för att skriva ut biljetterna.

8. Platsreservation, uppgradering och extra benutrymme

Flygbolaget kommer ett tilldela dig en plats ombord på flyget när du checkar in. Om du har specifika önskemål så kan du göra en platsreservation på flygbolagets webbplats. De flesta flygbolag har ett avsnitt i menyn som heter ”manage my booking”. Observera att de flesta flygbolag tar betalt för platsreservation så se till att ha ditt betalkort redo när du börjar. Det varierar när flygbolagen öppnar för platsreservation, men som huvudregel kan du boka plats från då du bokar resan till 48 timmar innan avgång.

Många flygbolag erbjuder dessutom uppgradering till platser med extra utrymme och komfort, t.ex. Economy Comfort hos KLM och Premium Voyageur hos Air France. Du kan få mer information om och boka detta, mot en avgift, på flygbolagets webbplats.

Vi ber dig dessutom uppmärksamma att flygbolaget förfogar över alla platser på flyget och att de därför har rätt att genomföra ändringar i reservationen.

Gör du ingen platsreservation innan avresa kommer flygbolaget att tilldela dig en plats när du checkar in.

9. Servicebrev

När du har köpt en resa genom oss får du vårt servicebrev före avresan. I servicebrevet hittar du viktig information om t.ex. incheckning online, vad du ska göra vid eventuella förseningar samt våra avtalade riktlinjer för dricks. Du hittar också viktiga telefonnummer till vår lokala agent samt vårt jourtelefonnummer.

Därför är det viktigt att du skriver ut servicebrevet och tar med det på resan.

10. Ditt bagage

Vi använder många olika flygbolag till Singapore och hur många kollin och kilon du får ta med som incheckat bagage och handbagage kan därför variera. Du hittar information om detta i din flygbokning. Du kan också kontakta oss om du har några frågor.

Se dessutom till att ha alla viktiga och oumbärliga saker i handbagaget. Detta gäller t.ex. pass, flygbiljetter, försäkringar, kreditkort, pengar och kamera, men även eventuell information om ditt hälsotillstånd och livsviktig medicin.

Det kan dra kallt från flygplanets aircondition så ta gärna med dig en tröja eller vindjacka i handbagaget.

11. Ankomst i Singapore och transfer från och till flygplatsen

Vid ankomst till Singapore flygplats möts du i ankomsthallen av vår lokala representant, som välkomnar dig med en skylt med ditt namn. Vår representant kör dig till hotellet och tillbaka till flygplatsen vid avresa. Du får mer information om upphämtningstiden för hemresan vid ankomsten.

12. Tidsskillnad

Tidsskillnaden mellan Sverige och Singapore varierar beroende på om det är sommar- eller vintertid.

Singapore är 6 timmar före Sverige när vi har sommartid och 7 timmar när vi har vintertid.

13. Språk

Singapore har fyra officiella språk: kinesiska, engelska, malaysiska och tamil. Malaysiska är nationalspråk, medan engelska är administrations- och undervisningsspråk. De flesta av invånarna kan tala två eller flera språk.

14. Etikett och kultur

Att uppleva skillnader i etikett och kultur är ett av nöjena med att resa och det är viktigt att respektera dessa skillnader.

I Singapore är det förbjudet att tugga tuggummi och därför får det inte föras in i landet. Det är också förbjudet att kasta skräp på gatan, röka på offentliga platser och gå över gatan där det inte finns något övergångsställe. Överträdelse bestraffas med böter på upp till 1 000 SGD.

15. Telefon och internet

Singapores internationella landskod är +65 (eller 0065). Det kan vara dyrt att ringa hem eller ta emot samtal så undersök eventuellt din mobiloperatörs villkor gällande täckning och priser för samtal och sms.

Det finns wifi på de flesta hotell.

16. Elektricitet

I Singapore använder man 230 volt och kontakter med tre stift av så kallad typ G. Dessa kontakter är annorlunda mot vad vi är vana vid i Sverige, så ihåg att ta med en adapter.

17. Mat och dryck

Singapore är en smältdegel av kulturer och här serveras därför mat från hela världen. Vill du äta lokalt ska du besöka ett av de många hawker-centren och gatuköken som har ett stort utbud av lokala rätter från det kinesiska, malaysiska eller indiska köket.

18. Helgdagar

Det är alltid en speciell upplevelse att se andra länders traditioner och firanden. Nedan kan du se en översikt över helgdagar, viktiga festivaler och andra särskilda högtider.

Observera att vissa museer och sevärdheter kan ha stängt under dessa dagar.

19. Valuta

Valutan i Singapore heter Singapore dollar (SGD). På www.valuta.se kan du alltid se den aktuella kursen från svenska kronor. Vi rekommenderar att du tar med amerikanska dollar i kontanter, som du vid ankomst kan växla på ett officiellt växlingskontor. Gängse kreditkort som Visa och MasterCard är vanliga och på många platser finns det även uttagsautomater (ATM). Kreditkort kan användas på hotell, i butiker och på de flesta restauranger, men inte på små marknader.

20. Prisnivå

Prisnivån i Singapore är högre än i resten av Asien. Nedan hittar du cirkapriser på mat och dryck angivet i lokal valuta.

 • Lokal öl: 10 SGD
 • Importerad öl: 11 SGD
 • Vatten: 1,5 SGD
 • Läsk: 2 SGD
 • Vanlig måltid: 12 SGD
 • 3-rättersmeny för 2 personer: 60 SGD
21. Dricks

Dricks förekommer i stort sett inte i Singapore och på vissa platser ses det närmast som en förolämpning. I stället läggs det normalt på en serveringsavgift på räkningen på hotell och restauranger.

22. Säkerhet

Singapore är generellt ett säkert land att resa i och brottslighet mot turister sträcker sig vanligtvis inte längre än ficktjuveri och väskstölder. Detta kan oftast undvikas med sunt förnuft och vaksamhet. Undvik att visa upp dyra smycken och större kontantbelopp och lämna aldrig ditt kreditkort utom synhåll. Följ alltid guidens råd och vägledning kring säkerhet så ska det inte vara någon fara.

23. Resande med nedsatt rörlighet

Vi ber dig uppmärksamma att våra resor generellt inte är lämpade för rörelsehindrade personer. Kontakta oss gärna för information om möjligheterna i förhållande till dina specifika behov.

Våra mest populära resor
Hit reser andra

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.