• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
11 dagar

Myanmars höjdpunkter

Du står på toppen av Mount Popa med utsikt över Baganslätten och dess otaliga pagoder och tempel, seglar på den spegelblanka Inlesjön och bevittnar landets bildsköna solnedgångar.

Vi stödjer hållbar utveckling. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Myanmars höjdpunkter Myanmars höjdpunkter
11 dagar

Myanmars höjdpunkter

Du står på toppen av Mount Popa med utsikt över Baganslätten och dess otaliga pagoder och tempel, seglar på den spegelblanka Inlesjön och bevittnar landets bildsköna solnedgångar.

Vi stödjer hållbar utveckling. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flygresa från Sverige till Yangon t/r
 • 4 inrikesflygningar: Yangon till Bagan, Bagan till Mandalay, Mandalay till Heho och Heho till Yangon
 • Transfer från och till flygplatserna
 • Välkomstgåva med vykort, välkomstbok och en traditionell väska
 • Lokal engelsktalande guide på transfer och utflykter
 • 8 nätter på fina tre- och fyrstjärniga hotell
 • 8 x frukost (dag 3-10)
 • 7 x lunch (dag 3–8)
 • Färd i bil eller minibuss med luftkonditionering på utflykter
 • Bemannad nödtelefon dygnet runt under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Omfattande utflyktspaket:

 • Sightseeing på Baganslätten, där det finns fler än 2 000 religiösa pagoder och tempel
 • Besök på en lackvarufabrik, som är särskilt unik för Bagan
 • Shwezigon-pagoden, Ananda-templet, Dhammayangyi-templet och Nat Taung Kyaung-klostret
 • Utflykt till Mount Popa, ”Andarnas hem”, och det guldbelagda tempelkomplexet på toppen
 • Båttur på Irrawaddy-floden till Mingun-pagoden och Mingun-klockan
 • Shwenandaw-klostret, även kallat Det gyllene palatset
 • Mahagandayon-klostret och U Bein-bron av teakträ i Amarapura
 • Sagaing Hill och utflykt i hästvagn runt i Ava
 • Pindaya-grottorna med sina 8 094 buddhafigurer
 • Båttur på Inlesjön med besök i flytande byar och den flytande Phaung Daw Oo-pagoden
 • Besök i Yangons kolonialtidsområde och vid den höga Shwedagon-pagoden
 • Inträde och avgifter till ovan nämnda sevärdheter

Kortfattat om resan

På den här resan upplever du alla Myanmars största höjdpunkter: de otaliga religiösa pagoderna och templen på slätterna, kolonialtidsbyggnaderna i storstäderna och tusentals buddhastatyer i alla storlekar. Du kommer ut på de dammiga grusvägarna och till bysamhällena, där du möter de lokala bönderna med tunga ok över skuldrorna, marker som brukas och sköts för hand, samt glada kvinnor och nyfikna barn.

Myanmars gröna, vackra natur kompletteras perfekt av de fantastiska solnedgångarna, en av landets oförglömliga upplevelser. Du kan verkligen se fram emot att uppleva bildsköna solnedgångar, där himlens varma färger omfamnar de religiösa byggnaderna, vars spiror sträcker sig mot himlen.

Du besöker tempel och tempelkomplex i alla de slag, buddhistiska kloster och de munkar som bor i dem samt massor av pagoder – både de som ännu har all sin prakt, och de som tyvärr har blivit märkta av tidens gång.

Välj denna resa eftersom...

 • Njut av utsikten över de små byarna, de heliga templen och pagoderna på Baganslätten från toppen av den majestätiska inaktiva vulkanen Mount Popa
 • Tillbringa en dag på den vackra och spegelblanka Inlesjön och lär dig hur lokalborna fångar fisk och odlar grönsaker på de flytande markerna
 • Bevittna solnedgången över Mandalay och upplev Amarapuras munkar i sina bordeauxfärgade dräkter och Minguns oavslutade pagoder med världens största gjutjärnsklocka
 • Segla nedför Irrawaddyfloden med dess sällsynta irrawaddydelfiner och se Yangons fina kolonialtidsbyggnader och guldbelagda pagoder stå sida vid sida

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från den valda flygplatsen i Sverige till Yangon i Myanmar. Det kommer att vara mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst till Yangon

Efter ankomst till Yangons internationella flygplats hämtar du upp ditt bagage och går genom tullen. I ankomsthallen väntar en guide med en Asiatours-skylt. Guiden kör dig till ditt hotell.

Efter incheckning på hotellet kan du koppla av efter den långa flygresan eller gå på upptäcktsfärd i staden.

I jämförelse med mycket annat i Sydostasien är Yangon på många sätt en ovanlig stad. Här är antalet skyskrapor begränsade och staden är mycket grön och har många träd som ger skugga, bland annat några mycket gama teakträd. Förutom detta har staden den specifika charm som uppstår när kolonialtidsbyggnader och kyrkor blandas med hinduiska tempel, buddhistiska stupor och muslimska moskéer. Staden har flest kolonialtidsbyggnader i Sydostasien och de flesta ligger i den förvånansvärt intakta stadskärnan, där även den 2 000 år gamla stupan Sule-pagoden och den oerhört höga Shwedagon-pagoden ligger.

I Yangon bor över 7 miljoner invånare, vilket gör staden till landets största och här har du goda chanser att bilda dig ett eget intryck av Myanmars buddhistiska kultur och intressanta historia.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 3: Yangon – Bagan, sightseeing på Baganslätten

Efter frukost åker du tillbaka till flygplatsen för att flyga till Bagan – landets största arkeologiska område och en av Myanmars mest häpnadsväckande upplevelser. På flygplatsen blir du upphämtad och körd till ditt övernattningsställe, och sedan ska du iväg och uppleva Baganslättens intressanta sevärdheter.

Bagan ligger vid Irrawaddy-floden och var det första burmesiska rikets huvudstad. På dess storhetstid för ca 1 000 år sedan bredde staden ut sig över mer än 40 km² – en storlek som i dag bara motsvarar en medelstor stad, men som var oerhört stort i jämförelse med motsvarande städer på den tiden I dag är själva Bagan bara en liten småort, men man kan fortfarande känna av den enorma historiska rikedomen – särskilt när man står på toppen av en pagod eller ett tempel och tittar ut över Baganslätten och de hundratals spirorna från religiösa byggnader som sträcker sig upp mot himlen.

Hela området med dess 2 000 religiösa pagoder och tempel byggdes mellan 1000- och 1200-talet och ingår sedan 2019 på Unescos världsarvslista. På slättens dammiga grusvägar kör hästvagnar med turister, medan de lokala bönderna fraktar sina råvaror till och från marknaderna i oxkärror. Tiden har satt sina spår på många av områdets byggnader och flera jordskalv har ödelagt flera monument, men myndigheterna försöker att restaurera och hålla de viktigaste i gott skick.

Dagens upplevelser börjar med ett besök på en lokal och färgrik marknad. Sedan går färden vidare till en lackvarufabrik där man tillverkar de vackra lackvaror som är unika för Bagan, och som är ett av Myanmars mest kända hantverk. Ute på Baganslätten besöker du även bland annat Shwezigon-pagoden, Ananda-templet, Dhammayangyi-templet och det helt unika Nat Taung Kyaung-klostret som är byggt i teakträ.

Dagen avslutas med en fantastisk upplevelse: att se solen gå ner över slätten och de hundratals spirorna från de religiösa byggnaderna som omsluts av himlens varma färger.

Övernattning:
Dag 4: Besök i en lokal by och utflykt till Mount Popa

I dag ska du besöka en charmig liten by på Baganslätten, följt av en utflykt till det fristående Mount Popa.

Dagen inleds med ett besök i en lokal by, där du får inblick i lokalbornas vardag och höra lite om deras liv. På vägen åker du genom ett bördigt jordbrukslandskap, där du gör några stopp för att uppleva de små hemmaindustrier som till exempel producerar ”palmgodis”. Du kommer garanterat att få se kvinnor som bär varor på ok över axlarna, marker som brukas och bönder som rensar ogräs för hand. På landsbygden upplever du livet såsom det levs av många myanmarier. Dessutom besöker du en liten lokal fabrik i byn och om tiden tillåter besöker du också den lokala skolan. Från byns pagod, som ligger på en liten kulle, kan du njuta av en panoramautsikt över omgivningarna innan färden går vidare till Mount Popa.

Mount Popa är en slocknad vulkan som majestätiskt reser sig som en pelare upp ur det platta landskapet och vars topp sträcker sig 1 500 meter över havets yta. Vid ankomst till bergets fot är det 777 trappsteg upp till det guldbeklädda tempelkomplexet på toppen, varifrån du kan njuta av de fantastiska utsikten över det platta landskapet. I tempelkomplexet finns flera olika tempel för specifika andar som de bedjande burmesiska buddhisterna anser bor i berget. Därför kallas Mount Popa också för ”Andarnas hem”. Denna tro på andar är just en av de punkter som gör att burmesiska buddhister skiljer sig från andra buddhister.

Dagen avrundas med en båttur på den mäktiga vattenvägen Irrawaddy-floden medan solen går ner i horisonten.

Dag 5: Bagan – Mandalay, utflykt i Mandalay

Du hämtas på ditt hotell och körs till flygplatsen. Härifrån flyger du till Mandalay.

Mandalay är Myanmars näst största stad och landets andra ”huvudstad”. Staden var nämligen den sista kungliga huvudstaden i konungariket Burma och är i dag centrum för den burmesiska kulturen och självbilden. Dessutom har stadens centrala läge och längs den mäktiga Irrawaddy-floden gjort staden till ett handelscentrum för hela landet.

Efter ankomsten till Mandalay åker du till Irrawaddy-floden för att därifrån åka med båt till Mingun. Under båtfärden, som tar cirka en timme, kan du njuta av det fascinerande landskapet längs floden och de många båtarna med färgglada segel. Det är särskilt fascinerande att titta på när båtarna lägger till vid de tillfälliga broarna och handelskvinnor kommer fram för att sälja sina varor.

I Mingun besöker du den ofärdiga pagoden med samma namn. Pagoden påbörjades 1790 av kung Bodawpaya, men det vara bara grunden som färdigställdes då en astrolog förutspådde att kungen skulle dö när pagoden blev färdigställd. Om inte konstruktionen av Mingun-pagoden hade stoppats skulle den ha varit världens största, men grunden förstördes 1839 i ett jordskalv. Den 90 ton tunga gjutjärnsklockan som skulle ha hängt i stupan på toppen av pagoden hann dock bli klar. I dag är Mingun-klockan fortfarande den största i världen. I Mingun upplever du också den ovanliga, kritvita Mya Thein Tan-pagoden, som har byggts av en slags vågformade terrasser.

Efter besöket i Mingun åker du tillbaka till Mandalay, där du fortsätter på en sightseeingtur. På den här turen besöker du några små, traditionella hantverkare som t.ex. guldsmeden, som hamrar bladguld tänkt att säljas som offergåvor vid templen. Dessutom besöker du Kuthodaw-pagoden, där världens största bok finns med 1 460 sidor i sten, och Shwenandaw-klostret, även kallat Det gyllene palatset, som är ett av Myanmars vackraste snidade träkloster och som tidigare var täckt av bladguld både inuti och utanpå.

Du avslutar dagen med att njuta av solnedgången från toppen av Mandalay-höjden, varifrån du samtidigt kan njuta av utsikten över staden och Shan-slätten.

Övernattning:
Dag 6: Utflykt till Amarapura, Sagaing och Ava

Dagens upplevelser börjar i Amarapura, som är en av Myanmars gamla huvudstäder. Här besöker du ett silkesväveri och Mahagandayon-klostret, där du kan uppleva de över 1 000 munkarnas vardag med buddistiska studier och vardagssysslor.

Härifrån går turen vidare till Sagaing, som under en kort period vad huvudstad efter Bagans fall. Från Sagaing Hill kan du se ut över det fascinerande landskapet med Irrawaddy-floden och över 700 munk- och nunnekloster som ligger nära kullen och fördelade över slätten. Från Sagaing åker du vidare till Ava, där du ska åka på en tur med häst och vagn. På den här turen besöker du Nan Myint-tornet och Bagaya-klostret, som vilar på 267 teakstolpar.

Dagens sista upplevelse får du tillbaka i Amarapura, där du upplever solnedgången från U Bein-bron, som är tillverkad av teakträ.

Övernattning:
Dag 7: Mandalay – Heho – Pindaya – Inle

I dag flyger du vidare till Heho, varifrån du åker vidare till staden Pindaya, som ligger 1 200 meter ovanför havets yta och är känd för sina kalkstensgrottor. På turen åker du genom ett av Myanmars mer backiga områden, där du kan uppleva ett landskap med grönsaksodlingar. På vissa ställen odlas de i terrasser. I Pindaya besöker du grottorna, där 8 094 buddhafigurer sär tillverkade i allt från teakträ och marmor till mursten och cement. Ett besök i Pindaya är inte fulländat utan ett besök i den lilla fabrik som tillverkar de traditionella burmesiska pappersparaplyerna.

Härifrån fortsätter du de knappt 100 kilometrarna ner till Inlesjön. På vägen besöker du Shwe Yan Pyay-klostret, som är ett typiskt shan-kloster byggt i trä för ca 500 år sedan. Här kan du se över 700 små bilder av Buddha målade av shanfolket. Under dagen stannar du för lunch på en lokal restaurang. Vid din ankomst till Inle blir du körd till ditt övernattningsställe.

Övernattning:
Dag 8: Inle

Hela dagen tillbringas på Inlesjön – en av resans stora höjdpunkter. Sjön ligger 900 meter över havsytan, är 22 kilometer lång, 11 kilometer bred och omgärdas av berg i alla riktningar. Det är en av världens vackrast belägna sjöar och har nästan alltid helt spegelblankt vatten.

Sjön är mycket näringsrik med många vattenväxter, vilket ger ett särskilt liv på många sätt. Man kan till exempel inte ro eller fiska på vanligt sätt. Lokala båtfarare på sjön tar sig framåt med en särskild, avancerad rodd-teknik. Personen står på ett ben bak med det andra benet runt en åra, och ”drar” sig fram i vattnet på det här sättet. Överallt på sjön möter du fiskare som använder en helt unik fångstmetod, då vanliga nät inte kan användas på grund av de många vattenväxterna.

Inlesjön har mycket lågt vatten och vattenväxterna har därför setts som en resurs snarare än ett hinder. De fiskas nämligen upp ur sjön och förvandlas till flytande, avlånga ”fält”. De flytande fälten är ungefär en meter breda och här odlas till exempel tomater, gurkor, meloner och många andra goda grönsaker. På sjön passerar du också pålade byar, den flytande pagoden Phaung Daw Oo, silkesvävare och de alldeles unika lotusbladsvävarna.

Under dagen besöker du också Phao-byn Inn Thein, som ligger i den lilla kanalen som löper från Inlesjön. En tur runt i byn bjuder på ett besök i den lokala skolan, en promenad till Alaung Sitthou-området där de gamla stuporna delvis är täckta av växter, samt en storslagen utsikt över sjön medan du vandrar längs en charmig bambuskog.

Övernattning:
Dag 9: Inle – Yangon

I dag blir du körd till flygplatsen i Heho och flyger tillbaka till Yangon. Efter ankomst blir du körd till hotellet och checkar in. Sedan är det dags att ge sig ut på äventyr i Yangon. Du kan se fram emot en tågtur med det autentiska rundtåget, ett besök i Yangons kolonialtidsområde i stadskärnan och den höga Shwedagon-pagoden.

Från de flesta platser i Yangon kan du se Shwedagon-pagodens vackra, guldbelagda spira som sträcker sig högt upp i luften. Den cirka 2 500 år gamla pagoden är en av de mest heliga platserna för buddhister, eftersom det sägs att där finns åtta heliga hårstrån från Buddha. I området kring pagoden är stämningen lugn och ödmjuk, och det finns också möjlighet att se när buddhisterna ber och offrar allt från blommor och kokt ris till vatten.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 10: Hemresa från Yangon

Dagen tillbringar du som du vill fram till din hemresa. Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen. Härifrån flyger du från Yangon till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 11: Hemkomst till Sverige

Du landar i Sverige efter en upplevelserik och oförglömlig semester i Myanmar.

Tillägg för enkelrum 2 530 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Asiatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Långvarigt samarbete med ett stort nätverk av partner i Asien

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.