Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Ost- och SydostasienMyanmar/BurmaHöjdpunkter & solsemester
Myanmar/Burma | 15 dagar:

Höjdpunkter & solsemester

Höjdpunkter på denna resa:

Yangon, Baganslätten, Popa-berget, Mandalay, Ayeyarwaddy floden, Amarapura, Sagaing-höjden, Ava, Pindaya-grottorna, Inle-sjön, Ngapali.

Följande ingår i resan:

 • Flygresa från Sverige till Yangon t/r
 • 5 inrikesflygresor i Myanmar: från Yangon till Bagan till Mandalay till Heho till Thandwe till Yangon
 • Välkomstpresent med vykort, välkomstbok och traditionell väska
 • Lokal engelsktalande guide på rundresan
 • 12 nätter på 3- och 4-stjärniga hotell
 • 12 x frukost (dag 3 – 14)
 • 7 x lunch (dag 3 – 8)
 • 1 x middag (dag 2)
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition på utflykterna
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Omfattande utflyktspaket ingår:

 • Sule-pagoden
 • Shwedagon-pagoden
 • Baganslätten
 • Lackvarufabrik
 • Shwezigon-pagoden, Nathtaukkyaungklostret, Anandatemplet
 • Popaberget
 • Segeltur på Ayeyarwaddyfloden till Mingunpagoden och Mingunklockan
 • Shwenandanklostret
 • Amarapura- och Mahagandayonklostren
 • En åktur med häst och vagn vid Ava
 • U Bein-bron
 • Pindaya-grottan
 • Segeltur på Inlesjön med besök i flytande byar
 • Entréer og avgifter till nämnda sevärdheter
Enkelrumstillägg 6 000 kr
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper
Välj denna resa eftersom...

Denna resa kombinerar Myanmar/Burmas höjdpunkter med fyra dagars solsenester på landets bästa strand, Ngapali, som ligger vid Bengaliska viken. Myanmar är tempel och munkar, lokala marknader och små byar, gamla och nya och stora och små Buddhastatyer – i tusental. Myanmar är bönder med tunga ok och risfält planterade för hand; leende och fnittrande kvinnor och kontaktsökande nyfikna barn; dammiga grusvägar på landet och vackra gamla kolonialtidshus i staden. Myanmar är vacker grön natur och fantastiska soluppgångar och lika fantastiska solnedgångar med alla färgnyanser från gyllengult via djupröd till blekrosa. Resan avrundas med fyra övernattningar på det härliga Amazing Ngapali Resort som ligger på den fantastiska vita sandstranden, Ngapali.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flygresa från Sverige
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från den valda flygplatsen i Sverige. Det kommer att vara mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst och sightseeing i Yangon
Dag 2: Ankomst och sightseeing i Yangon

Efter ankomst i Yangon går du genom immigrationen och hämtar sedan ditt bagage. I ankomsthallen väntar guiden med en skylt med Asiatours och du skjutsas till ditt hotelll där du ska sova natten som kommer.

Man kan nog säga, utan att säga för mycket, att Myanmar är gårdagens Östern. Sett i det ljuset är Yangon en modern metropol. Men jämfört med övriga Sydostasien är Yangon på många sätt en ganska ovanlig stad: det finns inga skyskrapor och staden är väldigt grönt och har många träd med skugga – även några mycket gamla teakträd. Staden är bara runt 150 år gammal och har den där speciella charmen som uppstår när kolonialtidsbyggnnader och kyrkor blandas med hinduiska tempel, buddhistiska stupor och muslimska moskéer och när man slutligen lägger till en fantastisk befolkning på ca. 6 miljoner.
Efter en kort vilopaus börjar upplevelserna i Myanmar med en sightseeingtur i Yangon. Du besöker Botahtaung-pagoden, som är en kombination av en stupa och ett tempel, den koloniala stadsdelen, Yangons kännetecken Sule-pagoden, Chaukhtatgyi Liggande Buddha och slutligen en av resans absoluta höjdpunkter – Shwedagon-pagoden. Shwedagon-pagodens vackra förgyllda spira sträcker sig långt upp i luften och den kan ses över hela Yangon. Den ca. 2500 år gamla pagoden är en av de allra heligaste platserna för buddhister eftersom den rymmer åtta heliga hår från Buddha. Det är en fantastisk stämning av ro och ödmjukhet vid pagoden och här har du de allra bästa möjligheterna för att få uppleva synen av buddhister som ber och offrar allt från blommor och kokt ris till vatten.

Dagen avrundas med välkomstmiddag på en lokal restaurang.

Övernattning Panorama Hotel 

Dag 3: Yangon – Bagan och sightseeing på Baganslätten
Dag 3: Yangon – Bagan och sightseeing på Baganslätten

Efter frukosten beger du dig av mot flygplatsen och därifrån flyger du till Bagan. Du åker från flygplatsen till hotelllet och checkar in och här ska du bo de kommande två nätterna.

Bagan är en av Myanmars mest häpnadsväckande upplevelser. Bagan ligger vid Ayeyarwaddy-floden och var huvudstad i det första Myanmarriket. Staden bredde ut sig under sin glansperiod för ca. 1 000 år sedan på mer än 40 km², en hyfsat stor stad i dag, men på den tiden fanns inget liknande. I dag är själva staden Bagan bara en liten provinsstad, men man kan fortfarande känna av gamla tiders omåttliga rikedom när man i solnedgångens mjuka ljus står på toppen av en pagod eller ett tempel och skådar ut över Bagan-slätten och ser hundratals religiösa byggnaders spiror som sträcker sig mot himlen. På de dammiga grusvägarna åker turister häst och vagn och på oxkärror transporteras böndernas fina råvaror från åkrarna. Tidens tand och framför allt många jordbävningar har förstört många monument, men myndigheterna försöker att hålla de viktigaste restaurerade.
Dagens upplevelser börjar på en lokal marknad sedan går turen vidare till en lackvarufabrik, som tillverkar de vackraste, mjuka lackvarorna som är helt unika för Bagan.

På Baganslätten besöker du bl.a. Shwezigonpagoden, Nathtaukkyaung-klostret (som är byggt av teak), Ananda-templet och Dhamayangyi-templet.

Övernattning Shwe Yee Pwint Hotel 

Dag 4: Utflykt till Mt. Popa
Dag 4: Utflykt till Mt. Popa

I dag åker du till Popa-berget som ligger ca. fem mil från Bagan. Popa är en slocknad vulkan, där toppen är ca. 1500 meter över havet. Popa står markant och majestätiskt som en ensam pelare i landskapet och kan ses på mils avstånd. När du kommer fram till foten av berget är det 777 trappsteg till templet på toppen. Från toppen är det en formidabel utsikt över det annars ganska platta landskapet. I templet är det massor av tempel för särskilda ”nat” (andar), som bedjande myanmariska buddhister menar bor här i Popaberget. (Det är en av punkterna där myanmariska buddhister skiljer sig från andra buddhister).

På vägen till Popaberget åker du genom ett bördigt lantbrukslandskap och du stannar på några ställen för att uppleva de små hemma-industrierna, som t.ex tillverkar ”palmgodis”. Du kommer säkert uppleva kvinnor som släpar varor på ok över axlarna, åkrar som odlas med hästspann och bönder som rensar ogräs på åkrarna och fälten för hand. Du besöker också en liten by där du upplever livet som det levdes av många myanmarer för många år sedan. Dagen avrundas med en segeltur på den mäktiga vattenleden, Ayeyarwaddyfloden.

Övernattning Shwe Yee Pwint Hotel 

Dag 5: Bagan – Mandalay, utflykt i Mandalay
Dag 5: Bagan – Mandalay, utflykt i Mandalay

Du åker till flygplatsen och flyger till Mandalay.
Mandalay är Myanmars andra “huvudstad” – den sista huvudstaden i kungariket Myanmar, i dag centrum för kultur och självförståelse. Det är den stad där du kommer närmast Myanmars hjärteblod både historiskt och mentalt, och nästan hälften av Myanmars buddhistiska munkar bor i eller runt Mandalay. Stadens läge vid den mäktiga Ayeyarwaddyfloden och centralt i landet har gjort staden till ett handelscentrum för hela landet.

Efter ankomst åker du till Ayeyarwaddyfloden för att segla till Mingun. Segelturen tar ca. en timme och du kan dels njuta det fascinerande landskapet längs floden och dels de många båtarna med färgade segel på floden. När båtarna lägger till vid interimistiska broar, myllrar småhandlande kvinnor fram och försöker sälja sina varor.
Mingun-pagoden är den ofärdiga pagod som kung Bodawpaya påbörjade år 1790. Det var bara fundamentet till pagoden som byggdes; resten blev aldrig färdigbyggt eftersom en astrolog förutspådde att kungen skulle dö när pagoden blev färdig. Mingun-pagoden skulle ha varit världens största pagod, istället blev fundamentet förstört vid en jordbävning år 1839. Bredvid Mingun står en 90 tons tung gjutjärnsklocka som skulle ha suttit på stupan. I dag är Mingunklockan fortfarande den största klockan i världen.

Du åker tillbaka till Mandalay och här besöker du några små traditionella industrier som t.ex guldsmeden som hamrar bladguld till försäljning som offergåvor vid templen. På sightseeingutflykten i Mandalay besöker du: Kuthodaw-pagoden, som är världens största bok med 1460 sidor i sten; Shwenandawklostret (Det Gyllene Palatset), som är ett av Myanmars vackraste snidade träkloster, som har varit täckt av bladguld både utvändigt och invändigt; och slutligen solnedgången från toppen av Mandalaykullen, där du kan njuta utsikten över staden och Shanslätten.

Extra-utflukt: Vill du uppleva Baganslätten från ovan? Sväva i luftballong över hundratals religiösa tempel och pagoder i solnedgångens sken? Det är en helt fantastisk upplevelse. Intresserad? Ballongfärd är en mycket populär utflykt, så beställ i god tid.

Övernattning Gold Yadanar Hotel 

Dag 6: Utflykt till Amarapura, Sagaing och Ava
Dag 6: Utflykt till Amarapura, Sagaing och Ava

Dagens upplevelser börjar i Amarapura, en av Myanmars gamla huvudstäder endast en mil från Mandalay. Här besöker du en stad som är berömd för silkesvävnader och Mahagandayon-klostret, där du kan uppleva över 1000 buddhistiska munkars vardag med både studier av buddhistisk lära och vanliga vardagssysslor. Härifrån åker du till Sagaing som för en kort period var huvudstad efter Bagans sammanbrott. Från Sagaing-kullen kan du se det fascinerande landskapet med Ayeyarwaddyfloden och över 700 munk- och nunnekloster som ligger nära kullen och slätten. Från Sagaing går resan vidare till Ava där du stiger upp i en hästvagn och skjutsas till Maenu Okkyaung-klostret, Nan Myint-tornet och Bargaya-klostret som vilar på 267 teakstolpar. Dagens sista upplevelse är i Amarapura, där du upplever solnedgången från teak-bron U Bein.

Övernattning Gold Yadanar Hotel 

Dag 7: Mandalay – Heho – Pindaya – Inle
Dag 7: Mandalay – Heho – Pindaya – Inle

Du flyger till Heho och härifrån åker du till Pindaya som ligger ca. 4,5 mil från flygplatsen.  Du har nu kommit till ett av Myanmars backiga områden. Här upplever du ett landskap med grönsaksfält, på några ställen odlade på terrassåkrar. I Pindaya besöker du grottorna där det finns 8094 Buddha-figurer. Du besöker också en liten industri som tillverkar pappersparaplyer. Sedan fortsätter du knappt 10 mil till Inle, på vägen besöker du Shweyanpye-klostret, ett typiskt shankloster byggt i trä för ca. 500 år sedan.

Övernattning Paramount Inle Resort 

Dag 8: Inle
Dag 8: Inle

Hela dagen spenderas på Inlesjön, en av resans stora höjdpunkter. Sjön är 2,2 mil lång och 1,1 mil bred och ligger i 900 meters höjd över havet och är omgiven av berg i alla väderstreck. Det är en av världens allra vackraste sjöar och den har i stort sett alltid helt blickstilla vatten.

Sjön är mycket näringsrik med många vattenväxter och det ger ett speciellt liv på många sätt t.ex kan man inte ro och fiska på vanligt vis. Lokala seglande på sjön tar sig fram på ett mycket avancerat sätt att ro. Personen står på ett ben akter på kanoten och med ett ben virat om en åra och skjuter sig fram. Sjön har väldigt lågt vattenstånd och därför kan du överallt på sjön träffa på fiskare som använder sig av en fiskemetod som också är rätt unik – vanliga nät kan inte användas pga. de många vattenväxterna. Vattenväxterna har av andra setts som en resurs och inte ett problem. Vattenväxterna fiskas upp ur sjön och sätts ihop till upp till en meter breda flytande åkrar där det odlas massa olika fantastiska grönsaker: tomater, gurkor, meloner och andra gröna godsaker.  Du besöker också små byar på pålar, silkesvävare, de helt unika lotusbladsvävarna och Phaungdaw Oo-pagoden och In Thein-pagoden.

Övernattning Paramount Inle Resort 

Dag 9: Inle – Ngapali Strand
Dag 9: Inle – Ngapali Strand

Du åker till flygplatsen i Heho och flyger till Thandwe. Efter ankomst åker du till hotelllet vid Ngapali Strand och checkar in.

Ngapalis kritvita sandstrand är ca. tre km lång. Den har Bengaliska vikens kristallklara och turkosblå vatten på den ena sidan och på den andra sidan den flimrande skuggan från palmernas kronor som vajar lätt i brisen från havet. Konstigt nog är det trots det idylliska landskapet inte många turister här.  Stämningen är stilla och tempot lugnt: här kan du verkligen koppla av. Områdets ursprungliga fiskare seglar fortfarande ut från den lilla byn och dagens fångst serveras senast samma kväll! Emellanåt ser du en oxkärra på stranden, det beror på att det är färre gupp och hålor här än på landsvägen.

Övernattning Amazing Ngapali Resort 

Dag 10-12: Solsemester vid Ngapali Strand
Dag 10-12: Solsemester vid Ngapali Strand

Dagarna ägnas åt valfria aktiviteter i Ngapali.

Övernattning Amazing Ngapali Resort 

Dag 13: Ngapali – Yangon
Dag 13: Ngapali – Yangon

Efter frukosten checkar du ut från hotelllet och åker till flygplatsen. Härifrån flyger du till Yangon. Efter ankomst åker du till hotelllet och checkar in, varpå det är dags för en utflykt till Bogyoke-marknaden och du promenerar genom chinatown. Resten av dagen ägnas åt egen valfri aktivitet.

Övernattning Panorama Hotel 

Dag 14: Hemresa från Yangon
Dag 14: Hemresa från Yangon

Dagen ägnas åt egen valfri aktivitet innan du beger dig hemåt. Du skjutsas till flygplatsen och flyger från Yangon till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 15: Hemkomst till Sverige
Dag 15: Hemkomst till Sverige

Du landar i Sverige efter en upplevelserik och spännande semester i Myanmar.

Gratis förfrågan
Ytterligare information
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.