• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanResor till Ost- och SydostasienMyanmarMyanmars höjdpunkter och solsemester i Ngapali
15 dagar

Myanmars höjdpunkter och solsemester i Ngapali

Njut av Myanmars oförglömliga solnedgångar över slätterna och upplev den vackra Inlesjön, munkarna i sina vinröda dräkter och tusentals tempel och pagoder. Avsluta på Ngapalis vackra sandstrand.

Myanmars höjdpunkter och solsemester i Ngapali Myanmars höjdpunkter och solsemester i Ngapali
15 dagar

Myanmars höjdpunkter och solsemester i Ngapali

Njut av Myanmars oförglömliga solnedgångar över slätterna och upplev den vackra Inlesjön, munkarna i sina vinröda dräkter och tusentals tempel och pagoder. Avsluta på Ngapalis vackra sandstrand.

Välj denna resa eftersom...

 • Förälska dig i solnedgångarna över de frodiga slätterna vid Mandalay och Bagan med tusentals tempel och pagoder, vars spiror sträcker sig mot den av kvällssolen vackert färgade himlen
 • Se fram emot att stå på toppen av Mount Popa och upplev munkarna från Amarapura i sina bordeauxfärgade dräkter och tusentals av buddhafigurer i Pindayagrottorna
 • Få en inblick i det lokala livet på den vackra Inlesjön och njut av en båttur längs den mäktiga Irrawaddyfloden, som är känd för sina sällsynta irrawaddydelfiner och flodhajar
 • Smält de många upplevelserna och intrycken under palmträden på Ngapalis vackra sandstrand, som trots sitt idylliska landskap inte är översvämmad av turister

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar

Kortfattat om resan

På den här resan har vi kombinerat alla Myanmars största höjdpunkter med en avkopplande solsemester som avslutning. Du upplever tusentals buddhastatyer i alla storlekar, massor av religiösa tempel och pagoder samt klassiska kolonialtidsbyggnader i storstäderna. På de dammiga grusvägarna omkring byarna möter du män och kvinnor med ok över axlarna, nyfikna barn och mest av allt de lokala bönderna, som brukar och tar hand om sina marker för hand eller med hjälp av oxkärror.

Du besöker både stora berömda pagoder och de mindre kända, men något de flesta har gemensamt är att de är byggda mellan 1000- och 1200-talet och fortfarande är i otroligt fint skick. Dessutom får du uppleva buddhistiska kloster och munkarnas vardag samt tempel och tempelkomplex av alla dess slag.

Njut av att se soluppgången över de unika slätterna med massor av pagoder, vars spira sträcker sig mot himlen och omfamnas av kvällssolens varma färger. Du avslutar din resa på den idylliska stranden Ngapali, där det, trots det idylliska landskapet, överraskande nog inte finns så många turister.

Dessa och många andra upplevelser gör Myanmar till en oförglömlig upplevelse.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flygresa från Sverige till Yangon t/r
 • 5 inrikesflygningar: Yangon till Bagan, Bagan till Mandalay, Mandalay till Heho, Heho till Thandwe och Thandwe till Yangon
 • Transfer från och till flygplatserna
 • Välkomstgåva med vykort, välkomstbok och en traditionell väska
 • Lokal engelsktalande guide på rundresan
 • 12 nätter på fina tre- och fyrstjärniga hotell
 • 12 x frukost (dag 3–14)
 • 7 x lunch (dag 3–8)
 • Färd i bil eller minibuss med luftkonditionering på utflykter
 • Bemannad nödtelefon dygnet runt under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Omfattande utflyktspaket:

 • Sightseeing på Baganslätten, där det finns fler än 2 000 religiösa pagoder och tempel
 • Besök på en lackvarufabrik, som är särskilt unik för Bagan
 • Shwezigon-pagoden, Ananda och Dhammayangyi-templet samt Nat Taung Kyaung-klostret
 • Utflykt till Mount Popa, ”Andarnas hem”, och det guldbelagda tempelkomplexet på toppen
 • Båttur på Irrawaddy-floden till Mingun-pagoden och Mingun-klockan
 • Shwenandaw-klostret, även kallat Det gyllene palatset
 • Mahagandayon-klostret och U Bein-bron av teakträ i Amarapura
 • Sagaing Hill och utflykt i hästvagn runt i Ava
 • Pindaya-grottorna med sina 8 094 buddhafigurer
 • Båttur på Inlesjön med besök i flytande byar och den flytande Phaung Daw Oo-pagoden
 • Besök i Phao-byn Inn Thein och Alaung Sitthou-området med gamla bevuxna stupor
 • Besök i Yangons kolonialtidsområde och vid den höga Shwedagon-pagoden
 • Inträde och avgifter till ovan nämnda sevärdheter
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från Sverige till Yangon i Myanmar med en eller flera mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst i Yangon, Myanmar

När du anländer på Yangos internationella flygplats hämtar du upp ditt bagage och igenom passkontrollen. Här väntar en guide med en Asiatours-skylt, och hen kör dig till ditt hotell. När du har checkat in på ditt hotell kan du välja att gå på upptäcktsfärd i staden eller bara koppla av på hotellet efter flygresan.

Jämfört med övriga Sydostasien är Yangon på många sätt en ovanlig stad. Här finns inte många skyskrapor men däremot har staden många skuggande träd och är mycket grön. Vissa mycket gamla teakträd står ut från mängden. Dessutom har staden en särpräglad charm, som kommer från en kombination av kolonialtidsbyggnader och kyrkor, muslimska moskéer, hinduistiska tempel och buddhistiska stupor. I den otroligt välbevarade stadskärnan hittar du den särskilt höga Shwedagon-pagoden och den över 2 000 år gamla stupan Sule-pagoden.

Yangon är landets största stad med ett invånarantal på över 7 miljoner, och har dessutom det största antalet kolonialtidsbyggnader i Sydostasien – den perfekta platsen att få ett förstahandsintryck av Myanmars intressanta historia och buddhistiska kultur.

Dag 3: Yangon – Bagan

Du hämtas på hotellet efter frukost och körs till flygplatsen. Härifrån flyger du till Bagan – en av Myanmars mest fantastiska upplevelser och landets största arkeologiska område. Vid ankomsten i Bagan blir du upphämtad och körd till ditt hotell innan du ska vidare och uppleva de intressanta sevärdheterna på Baganslätten.

Bagan var huvudstad i det första burmesiska riket och ligger längs den stora Irrawaddy-floden. På dess storhetstid för ca 1 000 år sedan bredde staden ut sig över mer än 40 km². En storlek som i dag bara motsvarar en medelstor stad, men som var oerhört stort i jämförelse med motsvarande städer i Asien på den tiden I dag är Bagan endast en liten provinsstad jämfört med Myanmars andra storstäder, men man känner fortfarande av den gränslösa rikedomen från förr. En rikedom som särskilt syns från toppen av ett tempel eller en pagod när man står och ser ut över de hundratals religiösa byggnadernas spiror från Baganslätten.

Under dagen besöker du en lokal marknad och en lackvarufabrik, där de tillverkar vackra lackvaror, som är de mest kända av Myanmars hantverksvaror. På Baganslätten besöker du bland annat templen Ananda og Dhammayangyi, Shwezigon-pagoden och Nat Taung Kyaung-klostret, som uppfördes i teakträ. Dessutom kan du se de lokala bönderna frakta sina råvaror i oxkärror på de dammiga grusvägarna medan hästvagnarna kör runt med turister.

Ute på slätten finns det över 2 000 religiösa tempel och pagoder, alla är uppförda mellan 1000- och 1200-talet. Tiden som har gått, och särskilt de många jordskalven, har förstört flera monument, men myndigheterna gör ett ihärdigt försök att hålla de viktigaste restaurerade. Hela området kom med på Unescos världsarvslista 2019.

Du avslutar dagen med att se solnedgången mellan de hundratals religiösa byggnadernas spiror över slätten.

Dag 4: Utflykt till Mount Popa ”Andarnas hem”

I dag ska du besöka Mount Popa – en fristående slocknad vulkan, som sträcker sig ca 1 500 meter över havsytan. Berget står majestätiskt i det annars mycket platta landskapet på Baganslätten.

Från foten av berget är det 777 trappsteg till det imponerande tempelkomplexet på toppen. Tempelkomplexet är nästan helt guldbelagt, och härifrån kan du njuta av en storslagen utsikt över landskapet. Förutom att njuta av utsikten från toppen kan du också gå på upptäcktsfärd i de olika templen i komplexet. Enligt de burmesiska buddhisterna bor det flera olika andar i berget, och därför kallas berget också för ”Andarnas hem”. Denna tro på andar gör att de burmesiska buddhisterna skiljer sig från andra buddhister.

Turen går nu ner från Mount Popa och vidare till en liten charmig by på Baganslätten. Här får du stor möjlighet att höra lite om lokalinvånarnas liv och få en insikt i deras vardag. Om du hinner besöker du den lokala skolan och en liten lokal fabrik. På vägen genom den bördiga jordbruksmarken på väg till byn gör du några små stopp vid små hemindustrier, där det till exempel produceras ”palmgodis”. På vägen kommer du säkert att träffa på bönder, som rensar ogräs för hand på fälten och kvinnor som fraktar varor i sina ok över axlarna.

Dagen fulländas med en avkopplande båttur på den mäktiga Irrawaddy-floden, där du kan njuta av solnedgången i horisonten, innan du blir körd tillbaka till ditt hotell.

Extra utflykter

Varför inte uppleva Baganslätten från ovan? Sväva i luftballong över hundratals religiösa tempel och pagoder i soluppgångens glöd. Detta är en förtrollande upplevelse och ett äventyrligt sätt att starta dagen. Låter det intressant? Beställ i god tid – ballongfärden i Bagan är en mycket populär utflykt.

Dag 5: Bagan – Mandalay och den oavslutade Mingun-pagoden

I dag åker du vidare från Bagan till Mandalay. Du körs från hotellet till flygplatsen och flyger till Mandalay. På flygplatsen i Mandalay blir du upphämtad och körd till Irrawaddy-floden. Du ska nämligen direkt vidare på en båttur till Mingun. Under båtturen kan du njuta av utsikten över de många båtarna med färgglada segel och det fascinerande landskapet längs floden. Särskilt fascinerande är det att se när handelskvinnorna rusar fram för att sälja sina varor till de båtar, som lägger till vid små tillfälliga broar.

Du besöker grunden av Mingun-pagoden, vars byggnation påbörjades 1790 av kung Bodawpaya. Det var endast grunden som blev färdigt, då byggnationen stoppades efter att en astrolog förutspådde att kungen skulle dö när pagoden blev färdig. Hade inte konstruktionen blivit stoppad skulle Minguin-pagoden blivit den största i världen. Mingun-klockan, som skulle hängt i toppen av pagodens stupa, blev dock färdig och med en vikt på 90 ton är det den största i världen. I Mingun besöker du också den vita och ovanliga Mya Thein Tan-pagoden, som byggts av en slags vågformade terrasser.

Efter besöket i Mingun åker du tillbaka till Mandalay. Mandalay var den sista kungliga huvudstaden i det burmesiska kungariket och i dag är det centrum för burmesisk självkännedom och kultur. Dessutom är Mandalay landets näst största stad och det centrala läget längs Irrawaddy-floden har gjort staden till handelscentrum för hela landet.

I Mandalay ska du åka på en trevlig sightseeingtur, där du besöker små traditionella hantverkare, bland annat en guldsmed, som tillverkar bladguld som ska säljas vid templen som offergåvor. Dessutom besöker du Det gyllene palatset, Shwenandaw-klostret, som tidigare varit täckt av bladguld både inuti och utanpå, och som är ett av Myanmars vackraste snidade träkloster.

Dagen avslutas på toppen av Mandalay-Hill, där du kan njuta av utsikten över Shan-slätten och staden i solnedgångens sken.

Dag 6: Amarapura, Sagaing och Ava

I dag får du uppleva livet i småstäderna i Myanmar. Du börjar dagen med att besöka en av Myanmars gamla huvudstäder, Amarapura. I Amarapura besöker du Mahagandayon-klostret, där du upplever över 1 000 buddhistiska munkarnas vardag med buddhistiska studier och vardagssysslor.

Från Amarapura åker du vidare till Sagaing, som under en kort period var huvudstad efter Bagans fall. Här besöker du Sagaing-Hill, där du kan se ut över Irrawaddy-floden och det fascinerande landskapet med över 700 munk- och nunnekloster nära kullen. Därefter åker du vidare till Ava, som du upplever från en hästvagn. Du åker runt i hästvagnen mellan Bagaya-klostret och Nan Myint-tornet.

Tillbaka i Amarapura avslutar du dagen med att se solnedgången från teakträbron U Bein.

Dag 7: Mandalay – Heho – Pindaya – Inle

Du flyger till Heho och härifrån blir du körd till Pindaya. Pindaya är känd för sina kalkstensgrottor och ligger i ett av Myanmars backiga områden ca 1 200 meter över havsytan. Under bilfärden upplever du ett landskap av grönsaksodlingar, och vissa platser är odlade i terrasser.

I Pindaya-grottorna finns det 8 094 buddhafigurer gjorda i mursten, cement, teakträ och marmor. Dessutom besöker du en liten fabrik, som tillverkar traditionella burmesiska pappersparaplyer. Från Pindaya åker du vidare till Inle, och på vägen besöker du Shwe Yan Pyay-klostret, som är ett typiskt shan-kloster, vilket byggdes för ca 500 år sedan. Du gör också ett lunchstopp på en lokal restaurang, och när du anländer i Inle blir du körd till ditt övernattningsställe.

Dag 8: Inle

I dag kommer du att uppleva en av resans stora höjdpunkter – Inlesjön – som är en av världens vackrast belägna sjöar, där vattnet i stort sett alltid är helt stilla. Sjön är omgiven av berg i alla riktningar. Storleksmässigt är sjön 22 km lång, 11 km bred och ligger 900 meter över havsytan.

Sjön är mycket näringsrik med många vattenväxter, vilket ger ett särskilt liv på många sätt. Man kan till exempel inte ro och fiska på vanligt sätt, så lokalbefolkningen som åker båt på sjön tar sig fram via ett mycket avancerat sätt att ro. Personen står på ett ben bak i kanoten med det andra benet runt en åra, som hen tar sig fram med.

De många vattenväxterna kommer från att sjön har mycket lågvatten, och därför kan du överallt möta fiskare, som använder en ovanlig fångstmetod, då vanliga nät inte kan användas. Vattenväxterna anses mer vara en resurs än ett problem. De fiskas nämligen upp ur sjön och förvandlas till flytande avlånga ”fält”. Här odlas grönsaker som till exempel tomater, gurkor, meloner och många andra goda grönsaker.

Du besöker flytande byar, byar på pålar, de helt unika lotusbladsvävarna och den flytande pagoden Phaung Daw Oo. Dessutom besöker du Phao-byn Inn Thein, som ligger i den lilla kanalen utanför sjön. Här går du på en liten promenad till Alaung Sitthou-området, där du upplever gamla stupor delvis täckta av växter och en fantastisk utsikt över sjön.

Dag 9: Inle – Ngapali Strand

I dag blir du körd till flygplatsen i Heho och flyger till Thandwe vid kusten. På flygplatsen blir du hämtad och körd till din resort på Ngapali-stranden.

Ngapalis kritvita sandstrand ligger vid det kristallklara och turkosblå vattnet i Bengaliska viken. På stranden bildas en svag skugga från palmträdens kronor, som rör sig lätt i havsbrisen. Trots det idylliska landskapet finns det inte så många turister här. Atmosfären här är fredlig, och tempot är otroligt lugnt – så du kan verkligen koppla av efter din resa runt Myanmars imponerande sevärdheter. Områdets ursprungliga fiskare åker fortfarande ut från byn, och fångar något som serveras hemma samma kväll på resorten eller på områdets lokala restauranger. Emellanåt ser du en bonde med sin oxkärra på stranden, då det guppar mindre där än på landsvägen.

Efter incheckning inne på resorten kan du tillbringa dagen som du vill, så att du kan känna dig som hemma i den här avkopplande miljön.

Dag 10-12: Solsemester vid Ngapali Strand

Dagen tillbringar du som du vill – du kan koppla av på stranden eller köpa till några utflykter på resorten.

Dag 13: Ngapali – Yangon

Efter frukost hämtas du upp och körs till flygplatsen i Thandwe. Härifrån flyger du tillbaka till Yangon. I Yangon blir du hämtad av en guide som kör dig till ditt hotell, där du checkar in. Därefter åker du på utflykt till Bogyoke-marknaden, där du får uppleva stadens Chinatown och besöka den berömda Shwedagon-pagoden.

För att komma fram till de här sevärdheterna åker du det autentiska rundtåget, och du kommer dessutom också att åka igenom Yangos koloniala område i den otroligt välbevarade stadskärnan.

Från de flesta platserna i Yangon kan du se den vackra guldbelagda spiran på den ca 2 500 år gamla Shwedagon-pagoden. Det sägs att pagoden rymmer åtta heliga hårstrån från Buddha, och den är därför en av de mest heliga platserna för buddhister. När du besöker området runt omkring pagoden, upplever du en beundransvärd atmosfär av ro och ödmjukhet, och samtidigt får du se när buddhisterna ber och offrar blommor, kokt ris och vatten.

Efter besöket vid den höga pagoden tillbringar du resten av dagen som du vill.

Dag 14: Hemresa från Yangon

Dagen tillbringar du som du vill fram till din hemresa. Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen. Härifrån flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 15: Hemkomst till Sverige

Du landar i Sverige efter en upplevelserik och spännande, men också avkopplande resa i Myanmar.

Tillägg för enkelrum 8 515 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Mira Lindholm

Skriv till:
info@asiatours.se

Ring till:
08-124 103 68

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Asiatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Långvarigt samarbete med ett stort nätverk av partner i Asien

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Asiatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.