Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Ost- och SydostasienMyanmar

Resor till Myanmar

Åk på en oförglömlig resa till det ännu outforskade Myanmar.

Landets färgrika buddhistiska kultur, intressanta historia och orörda landskap kommer utan tvekan att vinna ditt hjärta.

Se alla våra resor till Myanmar/Burma nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 08-124 103 68.

Populära rundresor: Myanmar

Därför ska du resa till Myanmar:

Myanmar, eller Burma som var det officiella namnet fram till 1989, var från 1962 och framåt under militärt styre.2015 fick landet återigen en demokratiskt vald regering och efter årtionden av isolation har landet åter öppnats upp för besökare som vill uppleva detta vackra land.

Myanmar är därför fortfarande ett relativt nytt resmål och här kan du uppleva fantastiska, gyllene pagoder, storslagna ruinstäder och enastående, orörd natur. Välj en resa till Myanmar om du vill uppleva landet innan den moderna världen gör sitt intåg på allvar.

Våra rundresor i Myanmar

Nedan kan du läsa mer om vad du kan uppleva i landet.

Yangon

Yangon är Myanmars huvudstad och kallades tidigare Rangoon.

Yangon påminner inte om andra asiatiska storstäder. Här finns inga skyskrapor och den charmiga staden präglas av vackra byggnader från den brittiska kolonialtiden och rödklädda munkar på väg mellan stadens många tempel.

En av stadens höjdpunkter är Shwedagon som är en över 2 500 år gammal pagod och Myanmars största helgedom för buddhister. Pagodens guldklädda spira sträcker sig 99 meter upp mot himlen och kan ses från hela staden. Upplev den fascinerande och vördnadsfulla atmosfären vid pagoden, som är särskilt vacker sent på eftermiddagen när det mjuka ljuset får det förgyllda monumentet att glöda.

En rundtur i staden tar dig också till Botahtang-pagoden, den koloniala stadsdelen, Sule-pagoden och den liggande buddhan i Chaukhtatgyi.

Promenera på de smala gatorna och gå på upptäcktsfärd på en av stadens många marknader, till exempel Bogyoke-marknaden med mer än 2 000 butiker.

Mandalay

Mandalay var den sista huvudstaden i kungariket Myanmar och är landets kulturella huvudstad. Här kommer du närmast inpå Myanmars själ och upp mot hälften av landets munkar bor i och runt staden.

Tack vare sitt centrala läge i landet vid Ayeyarwaddy-floden har Mandalay blivit ett handelscentrum för hela landet. Här kan du uppleva färgglada marknader, historiska tempel och små verkstäder där du får inblick i några av de traditionella hantverken, till exempel guldsmide.

Besök Kuthodaw-pagoden där ”världens största bok” finns som består av 729 ingraverade stentavlor, Shwenandaw, det gyllene palatset som är ett av Myanmars vackrast dekorerade träkloster, och upplev den vackra solnedgången från toppen av Mandalay-höjden där du kan blicka ut över hela staden.

Ruinstaden Bagan

Söder om Mandalay ligger Baganslätten, som är en av Myanmars största attraktioner.

Bagan ligger vid Ayeyarwaddy-floden och här ligger tusentals tempelruiner utspridda över slätten.

För cirka 1 000 år sedan restes inte mindre än 4 400 tempel till Buddhas ära under en period på 230 år. I dag är de kvarvarande runt 2 200 templen en imponerande syn och vittnar om forntidens gränslösa rikedom, som man särskilt känner när man står på toppen av en pagod i solnedgångens sken.

På Baganslätten besöker du bland annat Shwezigon-pagoden, Nathtaukkyaung-klostret (byggt i teak), Anada-templet och Dhamayangyi-templet.

Slätten är omgiven av små byar med färgglada marknader. Besök till exempel en lokal lackvarufabrik där man tillverkar vackra, mjuka lackvaror som är unika för Bagan.

Mount Popa

Cirka 50 kilometer från Bagan ligger berget Popa, en slocknad vulkan som reser sig majestätiskt ur det annars flacka landskapet.

Berget är den viktigaste platsen för att tillbe ”nat”, de andar som enligt troende buddhister bor i berget.

Från foten är det 777 trappsteg upp till klostret på toppen, där du får en vacker panoramautsikt över landskapet.

Inlesjön

En annan av Myanmars stora höjdpunkter är Inlesjön, som kan få de flesta att tappa andan. Det är en av världens vackrast belägna sjöar, där vattnet nästan alltid är helt stilla.

Sjön är 22 km lång, 11 km bred och ligger på 900 meters höjd omgiven av berg som skapar en magisk, flytande värld. Byarna står på pålar, fälten flyter på vattnet och fiskarna har en helt unik fångstmetod som är fascinerande att se.

Solsemester i Ngapali

På Myanmars västkust ligger Ngapali, som ligger vackert vid Bengaliska viken och Andamansjön.

Här hittar du landets främsta solsemesterresmål, som med sin 3 kilometer långa sandstrand, omgiven av palmer och kristallklart, turkosblått vatten, är den perfekta platsen för att koppla av på slutet av resan.

Ngapali har en avslappnad fiskebyatmosfär och områdets ursprungliga fiskare åker fortfarande ut från byn med sina båtar för att fånga fisk. Fångsten kan du sedan avnjuta på kvällen.

Andra höjdpunkter i Myanmar

  • Cirka 10 kilometer från Mandalay ligger Amarapura där det berömda Magagandayon-klostret är beläget. Här kan du uppleva över 1 000 buddhistiska munkars vardag med studier och andra sysslor. Munklivet förknippas med stor prestige och i Myanmar har de flesta män varit munk i minst tre månader av sitt liv.
  • I Pindaya ligger ett av Myanmars mer kuperade områden. Här kan du besöka grottorna med 8 094 buddhafigurer och en liten industri som tillverkar pappersparasoll.
  • Bergsstaden Maymyo i Pyin Oo Lwin ligger på cirka 1 000 meters höjd. På kolonialtiden etablerade britterna en militär utpost här, men den utvecklades snabbt till en tillflyktsort för den brittiska administrationen under sommarmånaderna. Se de många kolonialbyggnaderna och ett grönt och frodigt område med ett svalare klimat än på låglandet. Besök den lokala marknaden, den tidigare botaniska trädgården (Kandawgyi nationalpark), Pwekaku-vattenfallet och Peikchinmayaing-grottorna.

Vill du veta mer om Myanmar/Burma?

Du kan läsa mer om det praktiska gällande resor till Myanmar/Burma på vår sida med praktisk info.

Du kan också läsa mer om de enskilda resorna genom att klicka på ”Läs mer” högre upp på sidan. På våra resesidor hittar du mer information om resans innehåll, dagsprogram och priser.

Har du några frågor?

Om du har några frågor om våra resor till Myanmar/Burma eller några av våra andra resor till Ost- eller Sydostasien kan du kontakta oss.

Vi ser fram emot att ge dig ditt livs resa!

Asiatours.se – Äventyrliga Rundresor

Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.