• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
14 dagar

Laos höjdpunkter

En äventyrlig resa utanför turismens huvudstråk med unika naturmässiga och kulturella attraktioner, som Luang Prabang, Vang Vieng, Vientiane och krukslätten i Xieng Khouang.

Laos höjdpunkter Laos höjdpunkter
14 dagar

Laos höjdpunkter

En äventyrlig resa utanför turismens huvudstråk med unika naturmässiga och kulturella attraktioner, som Luang Prabang, Vang Vieng, Vientiane och krukslätten i Xieng Khouang.

Välj denna resa eftersom...

 • Du får en äventyrlig resa i det gamla Östern i ett land praktiskt taget orört av turister
 • Stora kulturella och naturmässiga upplevelser med bland annat Pak Ou-grottorna, vandringstur i djungeln och kalkstensklippor i Vang Vien och Vientiane
 • Luang Prabang förtrollar de flesta med sin skönhet, sin charm och sitt lugn när 300 munkar varje morgon lugnt går genom byn
 • Krukslätten i Xieng Khouang med hundratals flera ton tunga, manshöga krukor som ligger utspridda över landskapet, är ett imponerande arkeologiskt fynd

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar

Kortfattat om resan

Denna 14-dagarsresa till Laos är en resa genom ett äventyrligt land, där du får uppleva ett land som i stort sett är orört av turister, det är nästan som en resa genom det gamla Östern. Du får en resa med lokal engelsktalande guide som visar dig ett land som i dag bjuder turister hjärtligt välkomna. Laos har en rad olika unika kulturella och naturmässiga attraktioner från Luang Prabang över Krukslätten till Vientiane, vars like inte finns på andra platser i världen. Men den kanske största attraktionen är befolkningen och den stilla värdighet de utstrålar. Du upplever ett land där tiden nästan står stilla och stillheten är hörbar.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flygresa från Sverige till Luang Prabang och hem från Vientiane
 • 9 nätter på 3- och 4-stjärniga hotelll
 • 2 nätter i lyxtält på Kamu Lodge (en klass för sig)
 • Lokal engelsktalande guide på rundresan
 • 11 x frukost (dag 3 – 13)
 • 5 x lunch (dag 4, 5, 6, 8, 9)
 • 2 x middag (dag 5, 6)
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Alla utflykter sker i små grupper om högst fjorton personer och enbart med Asiatours egna gäster
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs vid min. 2 resenärer

Omfattande utflyktspaket:

 • Nattmarknad, Wat Xieng Thong, Wat Mai, Phousi-berget
 • Kuang Si-vattenfallet, allmosevandring Luang Prabang
 • Honungsbjörn-reservat
 • Segeltur på Mekong, Kamu Lodge, aktiviteter
 • Krukslätten, Muang Khoun
 • Wat Sisaket, Hor Pha Keo, Patouxai, segermonumentet, That Luang
 • Entréer och avgifter till nämnda sevärdheter
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från den valda flygplatsen i Sverige. Det är mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst Luang Prabang och nattmarknad

När du ankommer till Luang Prabang får du visum på flygplatsen och sedan hämtar du ditt bagage. I ankomsthallen väntar guiden med en skylt med Asiatours och du ledsagas till ditt hotelll där du ska bo de kommande två nätterna. Efter ankomst är det dags att vila sig lite efter flygresan.  Sen eftermiddag är det dags för en guidad promenad genom Lang Prabangs atmosfärsfyllda nattmarknad. Här hittar du det bredaste sortimentet av traditionellt och etniskt handarbete till försäljning i Laos. Bodarna flödar över av färgglada textiler, överdådiga mattor, träsnidade konsthantverk, korgar, keramik, kläder, handgjort papper och till och med Beer Lao-T-shirts. Denna marknad är öppen från gryningen till ca. kl. 22.00.

Dag 3: Luang Prabang sightseeing

Luang Prabang är en del av UNESCO:s kulturella världsarv och staden är en helt unik blandning av traditionell laotisk arkitektur kryddad med fransk kolonialtids charm. Stadens rytm är ett kapitel för sig, livet levs i stillhet och med en sällan skådad värdighet. Dagens sightseeingtur är på cykel och dina sinnen bombarderas med färger, dofter och ljud. Överallt i staden ser du frangipaniträd som har pärlemorsskimrande väldoftande blommor. Du upplever munkar iklädda de traditionella terrakottaorangea dräkterna.

Vid det ikoniska templet, Wat Xieng Thong, ser du ett vackert traditionellt tempelbyggeri men här med det fint snidade ingångspartiet som är täckt av bladguld. Inget besök i Luang Prabang är fulländat innan du har stått på toppen av Phousi-kullen som ligger vid slutet av 328 trappsteg. På toppen kan du njuta en fantastisk utsikt över staden och floden.

Dag 4: Kuang Si-vattenfallet

En helt speciell upplevelse i Luang Prabang utspelar sig i den tidiga morgontimman. Här går över 300 munkar i stillhet genom stadens gator för att samla in allmosor. Alla familjer skickar ut en representant på gatan med mat eller dryck som fördelas i munkarnas insamlingsbössor. Som åskådare grips man av den respektfulla stillheten och den stora värdigheten kring denna dagliga ritual. Senare visar guiden dig morgonmarknaden där du hittar allt från kryddor till kött och där lokalbefolkning handlar till dagens måltider. Efter denna tidiga morgons upplevelser åker du tillbaka till hotelllet, där frukosten väntar.

Resten av dagens upplevelser ligger söder om staden. Första stoppet är det aktiva konsthantverkscentret, Ock Pop Tok. Det är ett mycket spännande center där man använder traditionella tillverkningsmetoder i nya designs som t.ex batikfärgning från hmong-folket eller vävteknikerna från lao-tai-folket. Sedan väntar Kuang Si-vattenfallets kristallklara vatten. Nedanför vattenfallet har det bildats några naturliga pooler som du kan ta ett dopp i om du vill. Vid vattenfallen ligger även ett center för de fantastiska malajbjörnarna, som är utrotningshotade. Det beror dels på att deras naturliga livsmiljö försvinner och dels för att björnarna jagas på grund av deras galla, som används i bl.a. kinesisk medicin.

Dag 5: Luang Prabang – segeltur till Kamu Lodge

Gå ombord i den traditionella långbåten vid Wat Xieng Thong-kajen och njut den rofyllda segelturen uppströms. Vid de heliga Pak Ou-grottorna upplever du tusentals Buddha-figurer. Du fortsätter segelturen längre upp längs floden till Kamu Lodge, som du kommer fram till vid lunchtid. Du checkar in i ditt stora tält med eget modernt badrum innan du får en god lunch serverad. Lunchen serveras i lodgens luftiga sala, som ligger vid risfälten.

Efter lunch kan du fritt välja mellan en rad olika aktiviteter:

– Så eller skörda ris på de omkringliggande fälten
– Vaska guld i Mekong (från januari till juni) – det du hittar är ditt!
– Vandra genom skogen till ett vattenfall
– Besöka i en lokal by
– Bågskytte

Middagen är en överdådig måltid tillagad efter kamu-stammens traditioner. Kamuernas levnadssätt och traditioner är nära förbundna med naturen, något som många storstadsmänniskor har glömt idag.

Dag 6: Aktiviteter på Kamu Lodge

På förmiddagen är det dags att vandra genom djungeln där du får lära dig mer om den lokala floran och faunan. På eftermiddagen undervisas du i traditionella fisketekniker – du kan få din fångst serverad till middag.

Du kan också välja att koppla av och bara chilla vid lodgen, och njuta det lugn som är i området.

Dag 7: Kamu Lodge – segeltur till Luang Prabang

Njut de sista sköna morgontimmarna på Kamu Lodge innan segelturen tillbaka till Luang Prabang.

Efter ankomst till Luang Prabang ägnas dagen åt egen valfri aktivitet.

Dag 8: Luang Prabang – Xieng Khouang

Du åker till Xieng Khouang, resan tar ca. sju timmar. Det kommer att göras flera stopp på vägen där du har chansen att studera det orörda livet på landet. På många ställen kommer det kännas som om du har flyttats tillbaka till ett Östern för kanske 30 eller 40 år sedan. Xieng Khouang-provinsen var en del av Ho Chi Minh-leden under Vietnamkriget. Leden var en av de viktigaste transportlederna till viet congerna i Sydvietnam och därför blev området bombat av amerikanerna, det föll i genomsnitt en bomb var åttonde minut i hela 11 år. Därmed blev Laos det mest bombade landet någonsin och det avspeglas självklart i historien, minnesmärkena och befolkningens självförståelse.

Dag 9: Krukslätten

I dag ska du besöka en av rundresans absoluta höjdpunkter. Krukslätten är ett imponerande arkeologiskt område där flera hundra uthuggna stenkrukor ligger utspridda över platån. De flesta stenkrukorna är lika stora som en människa och de största väger upp till 14 ton.  Man vet mycket lite om syftet med de gigantiska krukorna och i stort sett heller ingenting om den civilisation som skapade de många krukorna.

Krukorna är flera tusen år gamla och det är ett mysterium vad krukorna har använts till. Geologiskt kommer krukorna inte från området där de ligger och man vet faktiskt inte heller var stenarna kommer från. Efter Krukslätten väntar ruinstaden Muang Khoun, som en gång i tiden var huvudstad.

Dag 10: Xieng Khouang – Vang Vieng

I dag ska du åter igen på en lång åktur, denna gång till Vang Vieng, en bilresa som tar ca. sex timmar med stopp på vägen.

Vang Vieng är för många resande en liten bit av paradiset. Omgivet av grönklädda kalkstensklippor, som nästan står lodrätt upp mot de platta risfälten och med den lugna floden som rinner genom staden, har naturen gett den lilla staden de vackraste omgivningarna. Floden är centrum för riktigt många aktiviteter som t.ex ”tubing” (det att flyta ned för floden i stora uppblåsbara ringar).

Dag 11: Vang Vieng

Dagen ägnas åt egen valfri aktivitet. Möjligheterna är många: forsränning, kajkning, grottbesök, cykeltur, promenad genom staden eller bara avkoppling på hotelllet. Tham Norn är en av de största grottorna i Vang Vieng, Tham Poukham Cave är en källa med kristallklart vatten och som lockar många badgäster. På den lokala marknaden i norra delen av staden handlas det mest med matvaror, men du kan också ha turen att hitta vackra handvävda laotiska textiler t.ex phaa sin (sarong), dräkter och kjolar. Ibland kan du också hitta brickor och korgar tillverkade av lokala råvaror som bambus, gräs och vass.

Dag 12: Vang Vieng – Vientiane

I dag beger du dig till huvudstaden Vientiane. Bilresan tar ca. tre timmar. Vientiane är Sydostasiens lugnaste huvudstad och många besökare förälskar sig i det upphöjda lugnet och värdigheten som genomsyrar många platser i staden. På eftermiddagens sightseeingtur besöker du höjdpunkter som templet Wat Sisaket och Hor Pha Keo som har en av de finaste samlingarna av laotisk konst. Vid Patouxai, segermonumentet, är det en fantastisk utsikt över staden. Du avrundar dagen med att besöka stupan Pha That Luang, som är den heligaste platsen i Laos och samtidigt är landets nationalsymbol. Stupan byggdes på 1500-talet på ruinerna av ett khmer-tempel. Stupan är täckt av bladguld och är en imponerande syn. Resten av dagen ägnas åt valfri aktivitet.

Dag 13: Hemresa

Du skjutsas från hotelllet till flygplatsen och flyger hem till Sverige.

Det är mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 14: Hemkomst till Sverige

Du landar i Sverige efter en härlig semester.

Tillägg för enkelrum 4 700 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Mira Lindholm

Skriv till:
info@asiatours.se

Ring till:
08-124 103 68

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Asiatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Långvarigt samarbete med ett stort nätverk av partner i Asien

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Asiatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.