Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Ost- och SydostasienKinaPandor & prakt i Kina
Kina | 9 dagar:

Pandor & prakt i Kina

Höjdpunkter på denna resa:

Chongqing, Leshan-buddhan, Bao Guo-klostret, Emeishan berget, Tianfu teplantage, besök i lokal byn Chenjiashan, Huanglongxi, Giant Panda Base, Dujiangyan bevattningssystem, lokala marknader i Chengdu, Ciqikou.

Följande ingår i resan:

 • Flygresa från Sverige till Chongqing t/r
 • Bussresa (offentlig buss) från Chongqing till Leshan
 • Tågresa med höghastighetståg från Chengdu till Chongqing
 • 7 nätter på 3-stjärniga hotell och 2-stjärniga gästgiverier
 • Lokal engelsktalande guide
 • 7 x frukost (dag 3 – 9)
 • 4 x lunch (dag 2, 4, 5, 7)
 • 1 x middag (dag 7)
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition på utflykter
 • Transport i parkbussar i nationalparker
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs vid min. 2 resenärer

Omfattande utflyktspaket ingår:

 • De tre ravinernas Museum
 • Arhat-tempelet
 • Leshan jättebuddha
 • Emeishan
 • Lingyun-templet
 • Tianfu-teplantage
 • Chenjiashan, en lokal by i de små bergen mellan Emeishan och Chengdu
 • Huanglongxi Old Town
 • Chengdu Panda Breeding Center
 • Dujiangyan bevattningssystem
 • Lokala marknader i Chengdu
 • Wenshu-templet
 • Ciqikou, gammal stad
 • Entréer och avgifter till nämnda sevärdheter
Enkelrumstillägg 2 680 kr
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper
Välj denna resa eftersom...

Sichuan har alla fasetter för naturälskare som gärna vill krydda sin resa med unik kultur. Sichuan ligger på kanten till Tibet och har tills för bara några år sedan enbart varit tillgänglig för ett fåtal. Du kommer att uppleva ett mycket annorlunda Kina med många etniska minoriteter, vackra gamla städer och byar och en grönskande natur i dalarna mellan karga berg. På denna resa besöker du flera av UNESCO:s världsarv, bl.a. Leshanbuddhan och Dujiangyan-bevattningssystemet, som varit föregångaren till kinesernas fantastiska färdigheter inom konstbevattning. Sichuanprovinsens kök är ett kapitel för sig och i Chengdus otaliga tehus upplever du det lokala ”kafélivet” på en fantastiskt sätt. En höjdpunkt för resande i Sichuan är pandan som du upplever i ett av centren där kineserna gör en enastående insats för dess överlevnad.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flygresa från Sverige
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från vald flygplats i Sverige. Det kommer att vara mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst Chongqing
Dag 2: Ankomst Chongqing

Efter ankomst i Chongqing går du genom immigrationen och hämtar sedan ditt bagage. I ankomsthallen väntar guiden med en skylt där det står: Asiatours.

Chongqing är Kinas fjärde största stad och har cirka 28 miljoner invånare i stor-Chongqing.  Stadens hjärta ligger där floderna Yangtze och Jialing flyter ihop. Chongqing är en mycket gammal stad där befolkningen alltid har levt med naturens rikedomar och nycker från både berg och floder. Chongqing ses som bayu-kulturens vagga, en kultur som bemästrade framställningen av brons och som formade ett självständigt blomstrande kejsardöme redan för 3000 år sedan.

I dag är Chongqing en mycket modern stad med skyskrapor och ett sprudlande affärsliv.  Staden är av turister mest känd som utgångspunkten för kryssningar på Yangtze flodens övre lopp genom ”De tre ravinerna” fram till den stora kraftverksdammen vid Yichang.
Efter ankomst åker du in till stadens centrala torg, som ligger mellan Folkets Stora Hall på den ena sidan och De tre ravinernas Museum på den andra sidan. Folkets Stora Hall är byggd med Himlens Tempel som förebild. På torget kommer du i den tidiga morgontimman kunna se stadens invånare som gör chai qi, dansar vals, gymnastiserar eller andra fysiska aktiviteter. Härifrån går du till De tre ravinernas Museum. På museet får du historien om kulturen och utvecklingen i Chongqing och De tre ravinerna fram till byggandet av den stor dammen. En höjdpunkt är en fantastisk film om en segeltur på Yangtze i en 360° biograf. Sedan bär det av till stadens moderna centrum, där internationella märkesbutiker ligger sida vid sida, precis som i New York, London och Singapore.  Som kontrast till detta väntar Arhat-templet, som med sin 1000-åriga historia är ett av Chongqings äldsta tempel. Templet huserade ca. 25 familjer tills det för några år sedan då templet fick museumsstatus.

Övernattning Wanyou Conifer Hotel 

Dag 3: Chongqing – Leshan - Emeishan
Dag 3: Chongqing – Leshan - Emeishan

Guiden följer dig till busstationen och du åker med buss till Leshan. Här möts du av en ny guide.

I Leshan står världens största stenbuddha som är uthuggen i klippan med utsikt över vatten, där tre floder rinner ihop, Dadu Minjiang och Qingui-floderna. Leshans jätte-Buddha är 71 m hög och kan ses på fler kilometers avstånd.  Uthuggandet av statyn påbörjades år 713 e.Kr. och arbetet pågick i 90 år.  Leshanbuddhan är omtalad och besjungen i många poetiska dikter och visor och finns idag med på UNESCO:s världsarvslista.

Från vattenytan till toppen av klippan går det en smal trappa bredvid buddhan och för varje steg du tar, stiger din beundran för denna enorma staty.  På toppen bakom Leshanbuddhans huvud ligger Lingyuntemplet och härifrån kan du se detaljer på buddhans huvud. Dessutom har templet en del roliga arhanter i härliga färger. Leshanbuddhan kom med på UNESCO:s världsarvslista år 1996. Istället för att gå fram till och ned längs statyn kan du välja att segla på floden. Här kommer du uppleva den tydliga platsen där floderna rinner samman: den gula leriga floden från slätterna och den klara från bergen. Från vattnet har du en helt fantastisk utsikt till statyn, det enda stället där du kan se hela statyn.

Från Leshan åker du till Emeishan, resan är inte lång och efter ankomst åker du genom Emeishan turistbyn fram till Baoguo-klostret och templet, där du ska bo de kommande två nätterna.

Övernattning Klostret Bao Guo 

Dag 4: Emeishan
Dag 4: Emeishan

Emeishan är ett av Kinas fyra heliga buddhistiska berg. Namnet Emei betyder vackra ögonbryn och refererar till två toppar som påminner om ögonbryn. Emeishan finns med på UNESCO:s världsarvslista. Berget är 3 099 m högt och anses vara Kinas vackraste berg. Berget är målet för många buddhistiska pilgrimer och en del går hela vägen till toppen och ned igen.  Från staden åker du med den regionala shuttle-bussen till Leidongpin på serpentinvägar! Från Leidongpin går du ca. 1,5 km fram till Jieyin-templet, det sista templet innan toppen (Från Jieyintemplet är det sex km till toppen). Därifrån går det en bergbana nästan helt till toppen och du går den sista biten till den otroligt vackra ”Gyllene pagoden” och Huazang Si. Det är från toppen som du kan har turen att få uppleva ”Havet av moln”, det vill säga att du tittar ut över molntäcket som ligger lägre än bergstoppen. Efter besöket går och åker du ned till mitten av berget, och härifrån går du resten av vägen på Xiaoping-leden tillbaka till foten av berget.  Xiaoping-leden har fått sitt namn efter Deng Xiaoping som på 1980-talet aktivt gick in för att skydda naturen vid Emeishan. Längs stigen upplever du bergets enastående skönhet, små byar, Wannian Si-templet med den mycket vackra Samantabhadra och längre ned för berget den enastående Qingyin-paviljongen.

I kväll har du chansen att besöka en av de badanstalter som byggdes kring de varma källorna.

Övernattning Klostret Bao Guo 

Dag 5: Emeishan – Huanglongxi – Chengdu
Dag 5: Emeishan – Huanglongxi – Chengdu

Du lämnar Emeishan bakom dig och åker först till Tianfu-teplantagen, där du ser plockarna som blixtsnabbt knipsar av de fina nya skotten på tebuskarna. Det ska många handrörelser till för att plocka ett kilo färska te-blad som vid torkning skrumpnar till under 300 gram.

Efter detta besök åker du till Chenjiashan, en lokal by i de små bergen mellan Emeishan och Chengdu. Här går du en promenad på kullarna som är omgivna av citrusplantage. Apelsin-, citron-, pomolo- och grapefruktträd finns överallt omkring dig och på många ställen ser du plockmogna frukter på träden.  Du besöker en lokal bondfamilj på deras gård och bondfrun serverar en härlig traditionell lunch, som du äter tillsammans med  familjemedlemmarna på traditionellt vis runt om bordet, där alla äter av samma fat. Du kommer att känna dig mycket välkommen även om familjen inte talar engelska. Guiden översätter dock gärna.

Efter detta besök i ett mycket lokalt område utan turister (varken kinesiska eller utländska turister) går turen vidare till Huanglongxi. Det är en av Sichuans mycket gamla städer som har restaurerats. Stadens gamla träbyggnader med svart tegeltak stammade från Ming- och Qing-dynastiernas tid och har byggts upp som trogna kopior av originalet. Gatorna är stenlagda med svarta skifferplattor. Staden kan därför bäst jämföras med ett slags frilandsmuseum. Centralt genom staden rinner en å, och det står kopior av gamla vattenhjul.  I stadsbilden upplever du några av Sichuans speciella matinslag: friterad skorpion eller ormvin. Det är också här du kan uppleva några typiskt kinesiska företeelser som till exempel öron-tvättare som erbjuder sig att tvätta dina öron för en liten summa pengar.

I slutet av dagen ankommer du till Chengdu som är huvudstaden i Sichuan-provinsen i sydvästra Kina. Chengdu är en av de viktigaste knutpunkterna i regionen inom både ekonomi och transport. Sichuanprovinsen ligger vid foten av Den tibetanska platån och det är många etniska tibetanska byar, traditioner och seder i den västra delen av provinsen. Därför har Chengdu även en stor tibetansk stadsdel.  Staden är charmig med mysiga tehus och bra restauranger.

Övernattning Holly’s Hostel 

Dag 6: Giant Panda Base & Dujiangyans bevattningssystem
Dag 6: Giant Panda Base & Dujiangyans bevattningssystem

På förmiddagen ska du uppleva en av höjdpunkterna på denna resa, ett besök hos pandorna på Giant Panda Base. Centret är ett av fyra center i Kina som upprättats för att rädda pandorna från att utrotas. Centret är både en naturpark och ett forskningscenter. Det ligger ca. en mil från Chengdu och täcker ett område på ca. 300 ha, som är fylld av pandornas enda födokälla – de stora bambuträden.  I centret finns det ca 120 stora pandor förutom andra spännande djur, som exempelvis den vackra röda pandan och fåglar som svarthalsad trana. Du kommer hit tidigt på morgonen så att du upplever de charmiga pandorna under frukostmatningen. De fyra panda-centren finns allihop med på UNESCO:s världsarvslista.

Härifrån beger du dig till Dujiangyan där du ska uppleva något helt annat från UNESCO:s världsarvslista.   Dujiungyan-bevattningssystemet är 2200 år gammalt och är världens äldsta bevattningssystem som leder bort vatten utan en fördämning och genom kanalsystem, strömmar och översvämningar leds vattnet ut på den annars så torra slätten. Systemet var en ingenjörsmässig bedrift som fick stor betydelse för utvecklingen av bevattningssystem över hela Kina.  Systemet består av tre viktiga delar: Yuzui, Feishayan och Baopingkou som konstruerades för att under hela året kontrollera vattenmängden i floderna från berget till slätterna runt Chengdu. Dujiangyan-bevattningssystemet kom med på UNESCO:s världsarvslista år 2000 tillsammans med Qingcheng-berget. Dujiangyan täcker ett jättestort område och medan du rör dig runt i området går det långsamt upp för dig hur storslagen bedrift detta system var och fortfarande är.

Övernattning Holly’s Hostel 

Dag 7: Lokala marknader i Chengdu, teceremoni och Sichuan Hot Pot-middag
Dag 7: Lokala marknader i Chengdu, teceremoni och Sichuan Hot Pot-middag

Denna förmiddag besöker du en rad olika lokala marknader. Du börjar dagen på en lokal matmarknad. Här kan du uppleva hur annorlunda frukter, grönsaker och kött presenteras och säljs. Du ser allt från hönsfötter till vaktelägg. Du kan också uppleva hur man gör köttfärs utan en köttkvarn. Sedan beger du dig till gatan med textiler. Här säljs allt från sängöverkast till vinterrockar – allt samman på grossistmanér. Du ser dragarna släpa iväg med jättelass antingen på ryggen eller säckkärror.  Från klädesmarknaden går resan vidare till kryddmarknaden där torkade kryddor säljs i tonvis. Doften av peppar och chili är så stark att det sticker i näsan på långt avstånd.

Rundturen på marknaderna rundas av på Chengdus världsberömda te-marknad. Det är ett mycket fint kvarter med gamla mysiga butiker, där du kan uppleva olika te-typer handsorteras, inköpare kommer från hela Kina för att handla te och de lokala kommer för att köpa ett fint te-set. I ett av de klassiska te-husen upplever du en klassisk te-ceremoni och du får chansen att köpa med dig te hem.

Som ett bra avslut för vistelsen i  Sichuans huvudstad Chengdu, ska du ha en traditionell Sichuan-måltid – en hot pot. Det är en favoriträtt i provinsen och består av kött och grönsaker som kokas i antingen en mild soppa eller en mycket starkt kryddad soppa. Kött och grönsaker tas råa till bordet och vid bordet kokar du själv spetten i soppan. Man kan väl bäst jämföra rätten med fondue. Förr i tiden var det en rätt man lagade på vintern för att hålla värmen, i dag serveras denna populära och goda rätt året runt.

Övernattning Holly’s Hostel 

Dag 8: Chengdu - Chongqing - Ciqikou
Dag 8: Chengdu - Chongqing - Ciqikou

Efter frukosten skjutsas du till tågstationen och du åker med ”G”-höghastighetståget tillbaka till Chongqing. Höghastighetståg är en viktig del av Kinas moderna infrastruktur och förutom själva tågresan är det en upplevelse att checka in till tågresan som man checkar in till på samma sätt som på en flygresa. (I sällsynta fall kan myndigheterna annullera alla platsreservationer till ”G”-tågen om platserna ska användas till regeringssyften. I så fall får du plats på ett annat snabbtåg.)

Efter ankomst i Chongqing vid middagstid går turen till Ciqikou, en gammal stad vid Jialing-floden. Stadens historia är oupplösligt förbundet med porslinstillverkning och i dag är det en populär turistdestination på grund av de charmiga gamla gatorna och gränderna med små butiker och gaturestauranger. Under eftermiddagen går turen till hotellet där du ska sova en natt. Resten av dagen ägnas åt egen valfri aktivitet.

Övernattning Wanyou Conifer Hotel 

Dag 9: Hemresa Beijing - Sverige
Dag 9: Hemresa Beijing - Sverige

Dagen har inga inplanerade aktiviteter och kan därför spenderas fritt tills det är dags att åka till flygplatsen och flyga hem till Sverige. Det är mellanlandning(ar) på vägen. (Möjligtvis är det först hemkomst dag 10)

Gratis förfrågan
Ytterligare information
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.