Tel: 08-124 103 68 | Mån - Fre 9 - 16
StartsidanResor till Ost- och SydostasienKinaPandor & klassiska Kina
Kina | 14 dagar:

Pandor & klassiska Kina

Höjdpunkter på denna resa:

Chongqing, Leshan-buddhan, Emeishan berget, Tianfu teplantage, besök i byn Chenjiashan, Huanglongxi, Giant Panda Base, Dujiangyan bevattningssystem, lokala marknader i Chengdu, Songpan, Mu Ni Gou, Jiuzhaigou nationalpark, Beijing, Himmelska fridens torg, Förbjudna staden, Kolberget, Kinesiska muren.

Följande ingår i resan:

 • Flygresa från Sverige till Chongqing och hem från Beijing
 • Flygresa från Jiuzhaigou till Beijing
 • Bussresa (offentlig buss) från Chongqing till Leshan och från Chengdu till Songpan
 • 12 nätter på 3-stjärniga hotell och 2-stjärniga pensionat
 • Lokal engelsktalande guide
 • 12 x frukost (dag 3 – 13)
 • 8 x lunch (dag 2, 4, 5, 7, 9, 10, 11, 12)
 • 1 x middag (dag 7)
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition på utflykter
 • Transport i parkbussar i nationalparker
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs vid min. 2 resenärer

Omfattande utflyktspaket ingår:

 • De tre ravinernas Museum
 • Arhat-tempelet
 • Leshan jättebuddha
 • Emeishan
 • Lingyun-templet
 • Dujiangyan bevattningssystem
 • Huanglongxi Old Town
 • Chengdu Panda Breeding Center
 • Lokala marknader i Chengdu
 • Wenshu-templet
 • Mu Ni Gou
 • Jiuzhaigou Nationalpark (transport bara möjligt i nationalparkens shuttlebus)
 • Himlens Tempelpark
 • Himmelska fridens torg
 • Förbjudna staden
 • Kolberget
 • Houhai och Nanluoguxiang
 • Linbanan vid kinesiska muren
 • Kinesiska muren
 • Entréer och avgifter till nämnda sevärdheter
Enkelrumstillägg 4 360 kr
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper
Välj denna resa eftersom...

Sichuan har alla fasetter för naturälskare som gärna vill krydda sin resa med unik kultur. Sichuan ligger på kanten till Tibet och har många etniska minoriteter som bor i vackra gamla städer och byar. Naturen är överväldigande med karga berg och grönskande dalar som korsas av otaliga floder. Många platser har utsetts till nationalparker eftersom landskapen är enastående och saknar motsvarigheter på andra ställen på jorden. I dag har Sichuan sex UNESCO världsarvsplatser och på denna resa besöker du fyra av dem. Sichuan anses vara Kinas ”brödkorg” och provinsens historia sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden. Dessutom är Sichuan hemvist för pandan som är symbolen för naturbevarande och som charmar besökare i naturparkerna. Resan avrundas i Beijing där du ska uppleva alla de klassiska höjdpunkterna, från Förbjudna staden till Kinesiska muren, varav tre finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flygresa från Sverige
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från vald flygplats i Sverige. Det kommer att vara mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst Chongqing
Dag 2: Ankomst Chongqing

Efter ankomst i Chongqing går du genom immigrationen och hämtar sedan ditt bagage. I ankomsthallen väntar guiden med en skylt där det står: Asiatours.

Chongqing är Kinas fjärde största stad och har cirka 28 miljoner invånare i stor-Chongqing.  Stadens hjärta ligger där floderna Yangtze och Jialing flyter ihop. Chongqing är en mycket gammal stad där befolkningen alltid har levt med naturens rikedomar och nycker från både berg och floder. Chongqing ses som bayu-kulturens vagga, en kultur som bemästrade framställningen av brons och som formade ett självständigt blomstrande kejsardöme redan för 3000 år sedan. I dag är Chongqing en mycket modern stad med skyskrapor och ett sprudlande affärsliv.  Staden är av turister mest känd som utgångspunkten för kryssningar på Yangtze flodens övre lopp genom ”De tre ravinerna” fram till den stora kraftverksdammen vid Yichang.

Efter ankomst åker du in till stadens centrala torg, som ligger mellan Folkets Stora Hall på den ena sidan och De tre ravinernas Museum på den andra sidan. Folkets Stora Hall är byggd med Himlens Tempel som förebild. På torget kommer du i den tidiga morgontimman kunna se stadens invånare som gör chai qi, dansar vals, gymnastiserar eller andra fysiska aktiviteter. Härifrån går du till De tre ravinernas Museum. På museet får du historien om kulturen och utvecklingen i Chongqing och De tre ravinerna fram till byggandet av den stor dammen. En höjdpunkt är en fantastisk film om en segeltur på Yangtze i en 360° biograf. Sedan bär det av till stadens moderna centrum, där internationella märkesbutiker ligger sida vid sida, precis som i New York, London och Singapore.  Som kontrast till detta väntar Arhat-templet, som med sin 1000-åriga historia är ett av Chongqings äldsta tempel. Templet huserade ca. 25 familjer tills det för några år sedan då templet fick museumsstatus.

Övernattning Wanyou Conifer Hotel 

Dag 3: Chongqing – Leshan - Emeishan
Dag 3: Chongqing – Leshan - Emeishan

Guiden följer dig till busstationen och du åker med buss till Leshan. Här möts du av en ny guide.

I Leshan står världens största stenbuddha som är uthuggen i klippan med utsikt över vatten, där tre floder rinner ihop, Dadu Minjiang och Qingui-floderna. Leshans jätte-Buddha är 71 m hög och kan ses på fler kilometers avstånd.  Uthuggandet av statyn påbörjades år 713 e.Kr. och arbetet pågick i 90 år.  Leshanbuddhan är omtalad och besjungen i många poetiska dikter och visor och finns idag med på UNESCO:s världsarvslista.

Från vattenytan till toppen av klippan går det en smal trappa bredvid buddhan och för varje steg du tar, stiger din beundran för denna enorma staty.  På toppen bakom Leshanbuddhans huvud ligger Lingyuntemplet och härifrån kan du se detaljer på buddhans huvud. Dessutom har templet en del roliga arhanter i härliga färger. Leshanbuddhan kom med på UNESCO:s världsarvslista år 1996. Istället för att gå fram till och ned längs statyn kan du välja att segla på floden. Här kommer du uppleva den tydliga platsen där floderna rinner samman: den gula leriga floden från slätterna och den klara från bergen. Från vattnet har du en helt fantastisk utsikt till statyn, det enda stället där du kan se hela statyn.

Från Leshan åker du till Emeishan, resan är inte lång och efter ankomst åker du genom Emeishan turistbyn fram till Baoguo-klostret och templet, där du ska bo de kommande två nätterna.

Övernattning Klostret Bao Guo 

Dag 4: Emeishan
Dag 4: Emeishan

Emeishan är ett av Kinas fyra heliga buddhistiska berg. Namnet Emei betyder vackra ögonbryn och refererar till två toppar som påminner om ögonbryn. Emeishan finns med på UNESCO:s världsarvslista. Berget är 3 099 m högt och anses vara Kinas vackraste berg. Berget är målet för många buddhistiska pilgrimer och en del går hela vägen till toppen och ned igen.  Från staden åker du med den regionala shuttle-bussen till Leidongpin på serpentinvägar! Från Leidongpin går du ca. 1,5 km fram till Jieyin-templet, det sista templet innan toppen (Från Jieyintemplet är det sex km till toppen). Därifrån går det en bergbana nästan helt till toppen och du går den sista biten till den otroligt vackra ”Gyllene pagoden” och Huazang Si. Det är från toppen som du kan har turen att få uppleva ”Havet av moln”, det vill säga att du tittar ut över molntäcket som ligger lägre än bergstoppen.

Efter besöket går och åker du ned till mitten av berget, och härifrån går du resten av vägen på Xiaoping-leden tillbaka till foten av berget.  Xiaoping-leden har fått sitt namn efter Deng Xiaoping som på 1980-talet aktivt gick in för att skydda naturen vid Emeishan. Längs stigen upplever du bergets enastående skönhet, små byar, Wannian Si-templet med den mycket vackra Samantabhadra och längre ned för berget den enastående Qingyin-paviljongen.

I kväll har du chansen att besöka en av de badanstalter som byggdes kring de varma källorna.

Övernattning Klostret Bao Guo 

Dag 5: Emeishan – Huanglongxi – Chengdu
Dag 5: Emeishan – Huanglongxi – Chengdu

Du lämnar Emeishan bakom dig och åker först till Tianfu-teplantagen, där du ser plockarna som blixtsnabbt knipsar av de fina nya skotten på tebuskarna. Det ska många handrörelser till för att plocka ett kilo färska te-blad som vid torkning skrumpnar till under 300 gram.

Efter detta besök åker du till Chenjiashan, en lokal by i de små bergen mellan Emeishan och Chengdu. Här går du en promenad på kullarna som är omgivna av citrusplantage. Apelsin-, citron-, pomolo- och grapefruktträd finns överallt omkring dig och på många ställen ser du plockmogna frukter på träden.  Du besöker en lokal bondfamilj på deras gård och bondfrun serverar en härlig traditionell lunch, som du äter tillsammans med  familjemedlemmarna på traditionellt vis runt om bordet, där alla äter av samma fat. Du kommer att känna dig mycket välkommen även om familjen inte talar engelska. Guiden översätter dock gärna.

Efter detta besök i ett mycket lokalt område utan turister (varken kinesiska eller utländska turister) går turen vidare till Huanglongxi. Det är en av Sichuans mycket gamla städer som har restaurerats. Stadens gamla träbyggnader med svart tegeltak stammade från Ming- och Qing-dynastiernas tid och har byggts upp som trogna kopior av originalet. Gatorna är stenlagda med svarta skifferplattor. Staden kan därför bäst jämföras med ett slags frilandsmuseum. Centralt genom staden rinner en å, och det står kopior av gamla vattenhjul.  I stadsbilden upplever du några av Sichuans speciella matinslag: friterad skorpion eller ormvin. Det är också här du kan uppleva några typiskt kinesiska företeelser som till exempel öron-tvättare som erbjuder sig att tvätta dina öron för en liten summa pengar.

I slutet av dagen ankommer du till Chengdu som är huvudstaden i Sichuan-provinsen i sydvästra Kina. Chengdu är en av de viktigaste knutpunkterna i regionen inom både ekonomi och transport. Sichuanprovinsen ligger vid foten av Den tibetanska platån och det är många etniska tibetanska byar, traditioner och seder i den västra delen av provinsen. Därför har Chengdu även en stor tibetansk stadsdel.  Staden är charmig med mysiga tehus och bra restauranger.

 

Övernattning Holly’s Hostel 

Dag 6: Giant Panda Base & Dujiangyans bevattningssystem
Dag 6: Giant Panda Base & Dujiangyans bevattningssystem

På förmiddagen ska du uppleva en av höjdpunkterna på denna resa, ett besök hos pandorna på Giant Panda Base. Centret är ett av fyra center i Kina som upprättats för att rädda pandorna från att utrotas. Centret är både en naturpark och ett forskningscenter. Det ligger ca. en mil från Chengdu och täcker ett område på ca. 300 ha, som är fylld av pandornas enda födokälla – de stora bambuträden.  I centret finns det ca 120 stora pandor förutom andra spännande djur, som exempelvis den vackra röda pandan och fåglar som svarthalsad trana. Du kommer hit tidigt på morgonen så att du upplever de charmiga pandorna under frukostmatningen. De fyra panda-centren finns allihop med på UNESCO:s världsarvslista.

Härifrån beger du dig till Dujiangyan där du ska uppleva något helt annat från UNESCO:s världsarvslista.   Dujiungyan-bevattningssystemet är 2200 år gammalt och är världens äldsta bevattningssystem som leder bort vatten utan en fördämning och genom kanalsystem, strömmar och översvämningar leds vattnet ut på den annars så torra slätten. Systemet var en ingenjörsmässig bedrift som fick stor betydelse för utvecklingen av bevattningssystem över hela Kina.  Systemet består av tre viktiga delar: Yuzui, Feishayan och Baopingkou som konstruerades för att under hela året kontrollera vattenmängden i floderna från berget till slätterna runt Chengdu. Dujiangyan-bevattningssystemet kom med på UNESCO:s världsarvslista år 2000 tillsammans med Qingcheng-berget. Dujiangyan täcker ett jättestort område och medan du rör dig runt i området går det långsamt upp för dig hur storslagen bedrift detta system var och fortfarande är.

Övernattning Holly’s Hostel 

Dag 7: Lokala marknader i Chengdu, teceremoni och Sichuan Hot Pot-middag
Dag 7: Lokala marknader i Chengdu, teceremoni och Sichuan Hot Pot-middag

Denna förmiddag besöker du en rad olika lokala marknader. Du börjar dagen på en lokal matmarknad. Här kan du uppleva hur annorlunda frukter, grönsaker och kött presenteras och säljs. Du ser allt från hönsfötter till vaktelägg. Du kan också uppleva hur man gör köttfärs utan en köttkvarn. Sedan beger du dig till gatan med textiler. Här säljs allt från sängöverkast till vinterrockar – allt samman på grossistmanér. Du ser dragarna släpa iväg med jättelass antingen på ryggen eller säckkärror.  Från klädesmarknaden går resan vidare till kryddmarknaden där torkade kryddor säljs i tonvis. Doften av peppar och chili är så stark att det sticker i näsan på långt avstånd.

Rundturen på marknaderna rundas av på Chengdus världsberömda te-marknad. Det är ett mycket fint kvarter med gamla mysiga butiker, där du kan uppleva olika te-typer handsorteras, inköpare kommer från hela Kina för att handla te och de lokala kommer för att köpa ett fint te-set. I ett av de klassiska te-husen upplever du en klassisk te-ceremoni och du får chansen att köpa med dig te hem.

Som ett bra avslut för vistelsen i  Sichuans huvudstad Chengdu, ska du ha en traditionell Sichuan-måltid – en hot pot. Det är en favoriträtt i provinsen och består av kött och grönsaker som kokas i antingen en mild soppa eller en mycket starkt kryddad soppa. Kött och grönsaker tas råa till bordet och vid bordet kokar du själv spetten i soppan. Man kan väl bäst jämföra rätten med fondue. Förr i tiden var det en rätt man lagade på vintern för att hålla värmen, i dag serveras denna populära och goda rätt året runt.

Övernattning Holly’s Hostel 

Dag 8: Chengdu – Songpan
Dag 8: Chengdu – Songpan

Från morgonstunden åker du med den offentliga bussen från Chengdu till Songpan som ligger ca. 30 mil norr om Chengdu. Guiden sätter dig på bussen, som har bra hög standard, precis som europeiska bussar. Bussen gör kortare och längre stopp på vägen, så att du dels kan sträcka benen och dels kan köpa lite mat och dryck. Under bussturens gång tar du dig från det platta slättlandskapet vid Chengdu upp för kullar och småberg till de vackra bergen i Min Shan med flera över 6000 meter höga berg. Det är en mycket vacker färd och den tar mellan sex till åtta timmar beroende på trafiken. Efter ankomst träffar du din nya guide som följer dig till hotellet.

Staden Songpan är en av Kinas okända och helt fantastiska städer. Den engelska botanikern Ernest Henry Wilson skrev: ”If destiny arranges me to live in Western China, I have no other choice but Songpan.” Och det är ett helt fantastiskt ställe.  Staden är mycket gammal och har fortfarande ca. hälften av sin höga och breda stadsmur. Här har många etniska folkslag – buddhister och muslimer – bott sida vid sida under århundraden – i fredlig samexistens. I gatubilden ser du traditionella klädesdräkter oftare än västerländska kläder. De tibetanska kvinnorna går med sina fantastiska huvudbonader både i staden och när de jobbar på åkrarna. Yakoxe- slakteriet ligger mitt i staden och här går inget till spillo. Längs gatorna blir du som västerlänning utmanad av de utställda varorna: torkad oxtunga, torkad njure i fettlager eller vad säger du till en halv rökt anka inklusive näbb och klor.

Songpan ligger ca. 3000 m.ö.h. så det är kyligt och en mycket stor förändring från de 25° – 30° som är i Chengdu. Du behöver en fleece-tröja och en vindtät jacka under dagarna som kommer.

Övernattning Old House Inn 

Dag 9: Mu Ni Gou
Dag 9: Mu Ni Gou

Du ska på en spännande promenad i dag. Du besöker Mu Ni Gou, ett fantastiskt naturområde som liknar Huanglong, men där det är mycket färre människor. Du åker från Songpan till Mu Ni Gou som ligger ca. 30 minuters transport från Songpan. När du är framme vid Mu Ni Gou, går du på naturstigar. Mu Ni Gou består av två dalar med mer än 100 sjöar, naturliga varma källor och vattenfall. De vackraste platserna anses vara Zhaga-vattenfallet och Erdao-sjön. Dalen ligger i 2 800 – 4 070 m.ö.h. med bergstoppar i upp till 6000 m.ö.h. Bergssluttningarna är grönklädda med både löv- och barrträd och massor av rhododendron och den mycket sällsynta rönnen med rosa bär, vattnet är kristallklart och lysande blått och det vilar en magisk stämning över området. Terrassjöarna kallas ”De Fem Färgernas Sjöar” på grund av färgspelet i vattnet. Dalen är ett av de sällsynta karst-landskapen som uppstår vid särskilda geologiska förhållanden i de kyliga bergsområdena och där kalkavlagringar formar säregna landskap. Här i Mu Ni Gou finns det också grottor med droppstenar, orörd skog, svavelhaltiga källor, sällsynta växter och djur – allt samman kryddat med den tibetanska befolkningen, tempel och kultur.

Historiskt var Mu Ni Gou en viktig plats på Kinas gamla handelsrutter där teet fraktades av bärare och packhästar genom dalar och väglösa berg.  Det var bl.a. här Ernest Wilson tog många av sina fantastiska bilder för 100 år sedan.

Övernattning Old House Inn 

Dag 10: På upptäcktsfärd i Jiuzhaigou Nationalpark
Dag 10: På upptäcktsfärd i Jiuzhaigou Nationalpark

I Jiuzhaigou ligger det ett sagolikt landskap av berg, klippor, floder, sjöar och vattenfall kryddat med etniska tibetanska byar. Mest kända är de turkosblå och gröna sjöarna, de spektakulära vattenfallen och de smala koniska kalkstensformationerna. Jiuzhaigou betyder ”de nio byarnas dal” och syftar till de etniska tibetanska och qiang-byarna som ligger i ravinen. Dalen ”upptäcktes” först i mitten av 70-talet av några skogsfolk som snart såg områdets säregna skönhet. De påverkade myndigheterna till att bevara dalen genom att ge den statusen nationalpark. Dalen var dock bebodd och när du åker genom de små bysamhällena har du chansen att även uppleva lite av kulturen.

Det bor ca. 1 100 människor i byarna och de är tibetaner eller qiang, båda minoriteterna med djupa rötter i buddhistisk tro och traditioner. Templen är rikt ornamenterade och det finns bönehjul precis som i Tibet. Många av dalens invånare använder helt eller delvist traditionell klädedräkt. Nationalparken har ett unikt djurliv, bl.a. har pandor återvänt efter att bambuträden återigen har vuxit sig stora efter blomningen på 80-talet. Området kom med på UNESCO:s världsarvslista år 1992.

Du ägnar hela dagen i Jiuzhaigou Nationalpark. Det är ca. två timmars transport från Songpan till nationalparken.  Huvudattraktionerna – och den tillgängliga delen av parken – är Shuchin-ravinen från ingången och fram till Norinam samt de två sidoravinerna Chawa och Rize. Den y-formade sektionen täcker 720 km² och omfattar 118 alpina sjöar, 17 vattenfall – varav en del är i trappor – många vattendrag och massor av sällsynta djur och växter.

Vattnet som kan ha många olika klara blå och gröna färger på grund av mineralerna i området, är själen i nationalparken, det som skapar både det speciella landskapet och den helt speciella stämningen. I Kina berättas det om vattnet i Jiuzhaigou: ”att inget vatten är din uppmärksamhet värdig när du har sett detta vatten”. De berömda sevärdheterna i parken har poetiska namn och omfattar t.ex ”det hängande svärdets källa”, ”det doftande gräsets sjö”, ”svansjön” och ”pärlåns vattenfall”.
Du går och åker genom delar av parken och du stannar till var helst du vill. Parkens särskilda shuttlebussar åker hela tiden och du hoppar av och på som du vill.

OBS! Från ingången till nationalparken är det bara möjligt att åka i nationalparkens shuttlebuss. Det är inte möjligt att åka i privat minibuss. Nationalparkens shuttlebuss fungerar bra och har många avgångstider.

Övernattning Old House Inn 

Dag 11: Songpan – Beijing
Dag 11: Songpan – Beijing

Du har dagen fri till egna aktiviteter innan du skjutsas till flygplatsen.
I slutet av dagen flyger du från Jiuzhaigou till Beijing. Vid ankomst i Beijing träffar du guiden som tar dig till hotellet.

Övernattning Dongfang Hotel 

Dag 12: Sightseeing i det historiska Beijing
Dag 12: Sightseeing i det historiska Beijing

Efter incheckning på hotellet är det sightseeing i Beijing som gäller. Staden har under ca. 700 år varit huvudstad och fortsätter att vara det i det moderna Kina. Förr i tiden precis som idag var Beijing rikets administrativa kraftcenter, och därtill hör ju palats och tempel. Även om mycket av det gamla har fått ge vika för moderna byggnader har staden många historiska byggnadsverk. Dagens upplevelser börjar vid Himmelens Tempelpark, som ligger i det sydöstra Beijing. Varje år begav sig kejsaren hit från Förbjudna staden för att be om gudarnas nåd för en bra skörd. I dag används parken av tusentals Beijingsbor som utövar tai chi, sjunger eller dansar till musiken från en gammal boombox eller en modern smartphone.

Sedan bär det av mot Himmelska fridens torg mitt i stan. Torget är så stort att det med lätthet kan samlas en miljon människor här. Mao Zedongs mausoleum ligger på torget. I den andra änden av torget ligger ingången till Förbjudna staden, där 24 kejsare har regerat Mittens Rike.  I dag pryder Maos ansikte muren över porten och Förbjudna staden är ett stort museum. Förbjudna staden är 760 m x 1000 m stort och det är Kinas bäst bevarade och vackraste palats med många vackra byggnader. Förbjudna staden heter så eftersom det var förbjudet för vanliga människor att gå över bron och in i det stora palatset. Det utfärdades dödsstraff mot de som trotsade förbudet. Innanför murarna fick bara kejsaren, hans familj och hans ämbetsfolk komma.

Från Den förbjudna staden bär det av mot Kolberget, som är en konstgjord kulle norr om Förbjudna staden. Härifrån kunde den kejserliga armén hålla utkik efter de onda andarna från norr som bara kom med död och elände. Kullen är Beijings högsta punkt och i klart väder är det en fantastisk utsikt härifrån.

Dagen avrundas med ett besök i Houhai och Nanluoguxiang. Houhai-sjön är en av tre sjöar som tillsammans kallas ShiChaHai. Här finns många  små gårdshus och det är ett fantastiskt rofyllt område i stor kontrast till den annars stressiga staden. Samtidig är det ett av stadens riktiga ”inneställen” där många kaféer, barer och småbutiker med kläder och konsthantverk har dykt upp de senaste åren.

I kväll är det möjligt att köpa en biljett till en Kungfu-show, som är en helt enastående artistisk upplevelse.

Övernattning Dongfang Hotel 

Dag 13: Kinesiska muren
Dag 13: Kinesiska muren

I dag är det Kinesiska muren som står på programmet.
Den Stora Muren, som kineserna själva kallar muren, är en 600 mil lång och mycket imponerande befästning, där den strategiska placeringen var det viktigaste av allt. Muren ligger därför på toppen av åsen, vilket gjorde det svårare för fienden att kunna angripa. Delar av muren är mycket branta och stegen är väldigt olika i höjden.

Du besöker muren vid Mutianyu där du kan se muren slingra sig på toppen av bergsryggen i flera kilometer. Det är en fantastisk syn. I fjärran kan de ana de enskilda vakttornen som ligger på åsen lite längre mot norr. Muren svänger mycket i bredd och stigning. Trappstegen är mycket ojämna i djup och höjd. Muren är på den restaurerade delen mellan 6 och 8 meter hög och 3 till 5 meter bred. Längs hela muren finns skottgluggar och vakttornen står med få hundra meters avstånd.

Övernattning Dongfang Hotel 

Dag 14: Hemresa Beijing - Sverige
Dag 14: Hemresa Beijing - Sverige

Dagen har inga inplanerade aktiviteter och du är därför fri att göra vad du vill tills det är dags att åka till flygplatsen och flyga hem till Sverige. Det kommer att vara mellanlandning(ar) på vägen.
(Möjligtvis är det först hemkomst på dag 15)

Gratis förfrågan
Additional Information
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!