Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Ost- och SydostasienKinaKinas höjdpunkter
Kina | 10 dagar:

Kinas höjdpunkter

Höjdpunkter på denna resa:

Beijing, Sommarpalatset, Himmelska fridens torg, Förbjudna staden, Kolberget, Kinesiska muren, Terrakottaarmén, besök i lokal by, Xi’an, Shanghai, kanalstaden Zhujiajiao.

Följande ingår i resan:

 • Flygresa från Sverige till Beijing och hem från Shanghai
 • Tågresa med höghastighetståg från Beijing till Xi’an
 • Flygresa från Xi’an till Shanghai
 • 8 nätter på 3- & 4-stjärniga hotell
 • Lokal engelsktalande guide på rundresan
 • 8 x frukost (dag 3-10)
 • 6 x lunch (dag 3-4, 6-9)
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition på utflykterna
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs vid min. 2 resenärer

Omfattande utflyktspaket ingår:

 • Sommarpalatset, Houhai och Nanluoguxiang
 • Himmelens Tempelpark, Himmelska fridens torg
 • Den Förbjudna staden, Kolberget
 • Kinesiska muren
 • Vildgåspagoden
 • Den Stora Moskén, Xi’an-basaren
 • Terrakottaarmén, Lokal by vid Xi’an
 • Xi’ans stadsmur
 • The Bund, Shanghai World Financial Center, Yuyaun-trädgården
 • Kanalstaden Zhujiajiao
 • Entréer och avgifter till nämnda sevärdheter
Enkelrumstillägg 3 350 kr
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper
Välj denna resa eftersom...

På denna 10 dagar långa höjdpunktsresa i Kina börjar du i det historiska maktcentrumet, Beijing, där du upplever Den förbjudna staden, Sommarpalatset, Himmelens Tempel och en kort promenad på Kinesiska muren. Sedan beger du dig 100 mil mot sydväst till Xi’an, som för 2200 år sedan var det första enade Kinas vagga. Det var här Kejsare Qin gav order om att bygga Kinesiska muren och det var här han valde att placera sin enorma terrakottaarmé. Rundresan avrundas i det moderna Kinas ekonomiska centrum, Shanghai. Här rusar den kinesiska utvecklingen iväg med expressfart, och det är här det märks att avståndet mellan rik och fattig är större än någonsin. Kina är på alla sätt och vis ett fascinerande land med en fascinerande historia, en fascinerande kultur och en fascinerande mentalitet, där våra västerländska begrepp vänds upp och ned.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flygresa från Sverige
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från vald flygplats i Sverige. Det kommer att vara mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst Beijing
Dag 2: Ankomst Beijing

Vid ankomst till Beijing går du genom passkontrollen och tullen och på den andra sidan står vår guide i ankomsthallen med en skylt där det står Asiatours. Du skjutsas till ditt hotell. Sedan ska du ut och uppleva en massa.

Beijing är det moderna Kinas huvudstad, men staden har varit huvudstad under ca. 700 år. Precis som förr i tiden är Beijing i dag rikets administrativa kraftcenter, och därtill hör ju palats och tempel. Även om mycket av det gamla har fått ge vika för moderna byggnader har staden många historiska byggnadsverk.

Dagens utflyktsmål är Sommarpalatset, som trots namnet inte är ett palats utan en kejserlig park vid Kunmingsjön. Framför allt Qing-dynastins hov tillbringande stora delar av året här, framförallt under de sista åren innan kejsarrikets förfall. I Sommarpalatset kan du uppleva flera exempel på det rika kejsarhovets dekadenta utsvävningar, t.ex en båt i ren marmor som dock aldrig kom ut och seglade!
Dagen avrundas med ett besök i Houhai och Nanluoguxiang.

Houhaisjön är en av tre sjöar som tillsammans kallas ShiChaHai. Här finns många små gårdshus och det är ett fantastiskt område med ett upphöjt lugn som står i stark kontrast till den annars så livliga staden. Samtidig är det ett av stadens riktiga ”inneställen” där många kaféer, barer och småbutiker med kläder och konsthantverk har dykt upp under årens lopp.

Övernattning Dongfang Hotel 

Dag 3: Sightseeing i det historiska Beijing
Dag 3: Sightseeing i det historiska Beijing

Dagens upplevelser börjar vid Himmelens Tempelpark som ligger i sydöstra Beijing. Varje år begav sig kejsaren hit från Den förbjudna staden för att be om gudarnas nåd för en bra skörd. I dag används parken av tusentals Beijingsbor som utövar tai chi, sjunger eller dansar till musiken från en gammal CD-spelare eller en modern smartphone.

Sedan bär det av mot Himmelska Fridens torg mitt i stan. Torget är så stort att det med lätthet kan samlas en miljon människor här. Mao Zedongs mausoleum ligger på torget och det står alltid en mycket lång kö av människor som gärna vill gå förbi Maos balsamerade lik. I den andra änden av platsen ligger ingången till Den förbjudna staden, där 24 kejsare har regerat Mittens rike.  I dag pryder Maos ansikte muren över porten och Den förbjudna staden är ett stort museum. Förbjudna staden är 760 m x 1000 m stort och det är Kinas bäst bevarade och vackraste palats med många vackra byggnader. Förbjudna staden heter så eftersom det var förbjudet för vanliga människor att gå över bron och in i det stora palatset. Det utfärdades dödsstraff mot de som trotsade förbudet. Innanför murarna fick bara kejsaren, hans familj och hans ämbetsfolk komma.

Från Förbjudna staden bär det av till Kolberget som är en konstgjord kulle norr om Förbjudna staden. Härifrån kunde den kejserliga armén hålla utkik efter de onda andarna från norr som bara kom med död och elände. Kullen är Beijings högsta punkt och i klart väder är det en fantastisk utsikt härifrån.

Du avslutar dagen i Beihai-parken som var en av kejsarens många trädgårdar och som i dag är en mycket uppskattad folkpark i hjärtat av staden. Folk från de omkringliggande hutongerna använder parken mycket. Här utövar de tai chi eller gymnastik, dansar vals och skriver poesi med vatten på plattorna.

I kväll är det möjligt att köpa en biljett till en Kungfu-show, som är en helt enastående artistisk upplevelse.

Övernattning Dongfang Hotel 

Dag 4: Kinesiska muren
Dag 4: Kinesiska muren

I dag är det Kinesiska muren som står på programmet.
Den Stora Muren, som kineserna själva kallar muren, är en 600 mil lång och mycket imponerande befästning, där den strategiska placeringen var det viktigaste av allt. Muren ligger därför på toppen av åsen, vilket gjorde det svårare för fienden att kunna angripa. Delar av muren är mycket branta och stegen är väldigt olika i höjden.

Du besöker muren vid Mutianyu där du kan se muren slingra sig på toppen av bergsryggen i flera kilometer. Det är en fantastisk syn. I fjärran kan de ana de enskilda vakttornen som ligger på åsen lite längre mot norr. Muren svänger mycket i bredd och stigning. Trappstegen är mycket ojämna i djup och höjd. Muren är på den restaurerade delen mellan 6 och 8 meter hög och 3 till 5 meter bred. Längs hela muren finns skottgluggar och vakttornen står med få hundra meters avstånd.

Du kan välja att gå hela vägen till toppen och ner igen, eller ta linbanan fram och tillbaka mot en kostnad (ca 100 CNY). Från murens topp belönas du med en fantastisk utsikt där du verkligen kan se hur muren vackert slingrar sig genom landskapet.

Övernattning Dongfang Hotel 

Dag 5: Tågresa med G-höghastighetståg från Beijing till Xi'an
Dag 5: Tågresa med G-höghastighetståg från Beijing till Xi'an

Efter frukosten skjutsas du till Beijings tågstation. Härifrån ska du åka G-höghastighetståg från Beijing till Xi’an. Resan tar cirka sex timmar och du kommer uppleva ombytliga landskap utanför. Från miljonstaden Beijing går resan genom berg, över slätter, genom lantbrukslandskap och industriområden. Tåget susar iväg i en fart på upp till 350 km i timmen. Man sitter på säten som påminner om flygsäten och det är bra faciliteter ombord på tåget.

Vid ankomst till Xi’an möts du av en chaufför som skjutsar dig till hotellet. Resten av dagen ägnas åt egen valfri aktivitet.

Xi’an är en av Kinas (många) spännande städer. Staden var genom århundraden den östra slutstationen för den viktiga handelsleden, Sidenleden.

Det har präglat utvecklingen i staden, som hade stora rikedomar och många religiösa riktningar. När sidenleden förlorade sin status som handelsled glömdes Xi’an bort och staden sov likt Törnrosa till år 1974, när en av Kinas viktigaste kulturskatter, Terrakottaarmén, dök upp ur jorden. Det arkeologiska fyndet satte med ett enda slag tillbaka Xi’an på världskartan, inte som huvudstad men som ett av UNESCO:s världsarv. Staden har också en helt unik stadsmur, som i stort sett är helt orörd. De flesta av stadens hus och övriga byggnader är moderniserade och mycket yngre än muren, men trumtornet är välbevarat och det ligger två minuters promenad från ditt hotell.

Övernattning Grand Dynasty Culture Hotel 

Dag 6: Terrakottaarmén
Dag 6: Terrakottaarmén

Terrakottaarmén byggdes som ett helt enastående gravmonument av och för Kinas första kejsare, Qin Shi Huang. Terrakottaarmén består av fler än 6000 soldater i naturlig storlek, alla med olika ansiktsuttryck. Soldaterna är uppställda i stridsformation och vaktar kejsarens sista viloplats. Det har byggts två jättestora hallar över det stora fyndet som är restaurerat och uppställt där det hittades. Dessutom har det byggts ett museum till vackra och unika artefakter, t.ex brons-, guld- och silverskatter som också hittades på gravplatsen. Hela området är djupt imponerande och besöket är en av rundresans absoluta höjdpunkter.

Sedan väntar ett besök i en lokal by, där du får chansen att uppleva livet på landet i nutidens Kina som kontrast till kejsarrikets storhetstid.

Övernattning Grand Dynasty Culture Hotel 

Dag 7: Vildgåspagoden, Xians stadsmur, basaren, Den Stora Moskén, Xian - Shanghai
Dag 7: Vildgåspagoden, Xians stadsmur, basaren, Den Stora Moskén, Xian - Shanghai

Din sightseeingtur i Xi’an börjar vid Vildgåspagoden som är helig för buddhister och är ett av Xi’ans vackraste byggnader. Därefter beger du dig till Den stora moskén och basaren. Moskén är aktiv och byggnaden är väldigt kinesisk i stilen omgiven av en vacker trädgård. Basaren ligger bredvid moskén och här kan du köpa allt från sängöverkast till souvenirer.

Sightseeingturen i Xi’an avrundas med ett besök vid stadens fantastiska och helt intakta ringmur. Muren härstammar från Ming-dynastin, men följer den ursprungliga muren från Tang-dynastin. Muren är 1,4 mil lång och är tillsammans med stadens centrala trumtorn ikoniska för Xi’an. Du kan cykla hela vägen runt på den i stort sett helt platta stadsmuren.

Sedan beger du dig till flygplatsen och du flyger till Shanghai, metropolen som är landets ekonomiska högsäte. På flygplatsen står guiden och väntar på dig och tar dig sedan till ditt hotell där du ska bo de kommande två nätterna.

Övernattning Jing An Hotel 

Dag 8: Sightseeing i Shanghai: The Bund, Yuyuan-trädgården, Nanjing Lu, Xintiandi och Shanghai World Financial Center
Dag 8: Sightseeing i Shanghai: The Bund, Yuyuan-trädgården, Nanjing Lu, Xintiandi och Shanghai World Financial Center

Shanghai ligger vid den mäktiga Yangtzeflodens mynning i Östkinesiska havet. Stadens läge har i sig själv alltid gett staden strategisk betydelse. Stadens historia sträcker sig ca. 1000 år tillbaka i tiden och redan då fick den status som handelsstad. I dag är det Kinas största stad med knappt 25 miljoner invånare.

Vi börjar dagens upplevelser redan i den tidiga morgontimman och går en promenad längs den parkliknande hamnpromenaden, The Bund, som slingrar sig längs Huangpufloden mellan den smala Wusongfloden och den gamla stadsdelen. The Bund var tidigare Shanghais ”Wall Street” för utländska investorer och handelsfolk. Ett unikt inslag längs The Bund i dag är de många invånarna som här träffas för att dansa vals eller utöva tai chi.

Sedan bär det av till Chenghuangmiao, som inte bara refererar till det fantastiska tempelkomplexet men även till hela stadsdelen med små butiker med lokala varor. Chenghuangmiao är ansluten med Yuyuan-trädgården. Yuyuan härstammar från år 1577 och byggdes av en ämbetsman i Ming-dynastin, Pan Yunduan. Trädgården är ett av de vackraste exemplen på kinesisk trädgårdskonst. Yu betyder på kinesiska behaglig och tillfredsställande, och trädgården skapades till Pans föräldrar, så att de hade ett härligt ställe att njuta deras pensionärsliv.

Sedan ska du se kolonialtidens franska stadsdel, Xintiandi. Stadsdelen består av traditionella, restaurerade Shikumenhus längs smala gator och gränder. Många av husen är i dag butiker, kaféer och restauranger. Xintiandi betyder ”ny himmel och jord” och anses vara det första livsstilscentret i Kina.

På vägen från Xintiandi passerar du Tianzifang konstpark, som har blivit en av Kinas mest produktiva konstområden där gallerier, caféer och verkstäder växer upp som svampar. Du fortsätter till Shanghais landmärke, Shanghai World Financial Center, som är 101 våningar och 492 meter högt. Skyskrapan blev färdig 2008. Byggnaden är en symbol för handel och kultur, och innehåller både kontor, konferenslokaler, konstutställningar och på våning 79–93 ligger det 5-stjärninga lyxhotellet Park Hyatt. Från våning 94–100 finns ett observatorium med en fantastisk utsikt över staden.

Dagens många upplevelser avrundas i Nanjing Lu, som är Kinas mest kända shoppinggata. Gatan är 5,5 km lång och går från The Bund i öster till Jing’an-templet i väster. Du kan välja att hitta hem till hotellet på egen hand om du har lust att shoppa lite eller bara sitta på ett kafé och titta på folk på den livliga gatan.

Övernattning Jing An Hotel 

Dag 9: Kanalstaden Zhujiajiao
Dag 9: Kanalstaden Zhujiajiao

Dagens sightseeingtur går till periferin av Shanghai till den gamla kanalstaden Zhujiajiao. Stadens historia sträcker sig ca. 1700 år tillbaka i tiden – långt innan det fanns något som hette Shanghai. Zhujiajiao ligger i ett låglandsområde med många sjöar och vattendrag mellan Suzhou och Shanghai. Staden genomkorsas av kanaler som förde mig sig välfärd till staden genom textiltillverkning och risodlingar.

Många av husen står med sockeln under vattenytan. Kanalerna används fortfarande som trafikleder och staden binds ihop av 36 broar, en del av dem har nästan ikonstatus, t.ex Fangshengbron. Som i andra gamla städer har även Zjujiajiao vackra tempel och trädgårdar bakom de skyddande murarna, Kenzhi-trädgården är den mest kända, men även den mest atypiska.

Efter besöket åker du tillbaka Shanghai och resten av dagen kan du göra vad du själv känner för.

Övernattning Jing An Hotel 

Dag 10: Hemresa
Dag 10: Hemresa

Dagen ägnas åt egen valfri aktivitet innan det bär av hemåt igen. Du skjutsas till flygplatsen och flyger från Shanghai till Sverige och det är mellanlandning(ar) på vägen.  (Beroende på hur din resplanen ser ut landar du kanske först dag 11.)

Du ankommer till Sverige efter en härlig och upplevelserik semester i Kina.

Gratis förfrågan
Ytterligare information
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.