• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
14 dagar

Kinas höjdpunkter

Denna resa tar dig till Kinas absoluta höjdpunkter: Den förbjudna staden, Kinesiska muren, Terrakottaarmén och Yangshuos idylliska landskap. Du avslutar resan i fascinerande Shanghai.

Vi stödjer hållbar utveckling. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Kinas höjdpunkter Kinas höjdpunkter
14 dagar

Kinas höjdpunkter

Denna resa tar dig till Kinas absoluta höjdpunkter: Den förbjudna staden, Kinesiska muren, Terrakottaarmén och Yangshuos idylliska landskap. Du avslutar resan i fascinerande Shanghai.

Vi stödjer hållbar utveckling. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flygresa från Sverige till Beijng och tillbaka från Shanghai
 • Transfer från och till flygplatsen med kinesisktalande chaufför
 • Tågresa med höghastighetståg från Beijing till Xi’an
 • Inrikesflyg från Xi’an till Guilin och från Guilin till Shanghai
 • 12 nätter på fyrstjärniga hotell
 • 12 x frukost (dag 3-14)
 • Lokal engelsktalande guide på utflykter med kinesisktalande chaufför
 • Utflykterna sker med kollektivtrafik och i bil eller minibuss med luftkonditionering
 • Alla nämnda transfers och utflykter sker i internationella grupper på 2-14 personer och endast med Asiatours egna gäster
 • Bemannad nödtelefon dygnet runt under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs vid min. 2 resenärer

Omfattande utflyktspaket:

 • Stadsrundtur i Beijing med Himmelska fridens torg, Den förbjudna staden och Kolberget
 • Kinesiska muren
 • Det muslimska kvarteret i Xi’an
 • Terrakottaarmén
 • Stadsrundtur i Shanghai med bland annat The Bund, Shanghai World Financial Center och Yuyuan-trädgården
 • Inträde och avgifter till ovan nämnda sevärdheter

Kortfattat om resan

Det är svårt att nämna Kina utan att nämna Kinesiska muren – och ett besök vid det imponerande försvarsverket kommer förmodligen att bli en av dina favorithöjdpunkter.

Kina är dock mycket mer än bara Kinesiska muren! Landet har en ovanligt lång och spännande historia. I Beijing får du gå i kejsarens fotspår i Den förbjudna staden, och från det konstgjorda Kolberget har du i klart väder en fantastisk utsikt över det kejserliga palatset och den livliga metropolen.

Resan tar dig också till Kinas gamla huvudstad Xi’an, som är en otroligt spännande multikulturell stad, där alla religioner lever fredligt sida vid sida. Utanför Xi’an kommer du att kunna stå ansikte mot ansikte med den imponerande Terrakottaarmén, som vakar över kejsaren Qin Shi Huangs gravplats.

Kultur och historia har stor betydelse i Kina, men man får inte glömma den fantastiska naturen. Därför får du inte missa att uppleva de bildsköna landskapen i Yangshuo. Här flyter floden Li genom de enorma kalkstensbergen och böndernas gröna risfält – en sådan vacker syn att den förevigats på 20-yuan-sedeln.

Resan avslutas i Kinas största stad Shanghai, som bäst kan beskrivas som en tidsmaskin. Här flyttas du tillbaka till Ming-och Qing – dynastin tiden samtidigt som du upplever staden från den 492 meter höga skyskrapan, Shanghai Worl Financial Center.

Välj denna resa eftersom...

 • De klassiska sevärdheterna i Kina kryddade med pittoreska naturupplevelser i Yangshuo, där kalkstensbergen speglar sig i de lugna floderna och skuggar de vackra risfälten
 • Njut av den pulserande miljonstaden Shanghai där europeisk arkitektur möter extravaganta skyskrapor och kinesisk trädgårdskonst
 • Blicka ut över den imponerande Terrakottaarmén i Xi’an, njut av utsikten från kinesiska muren och känn historiens vingslag i Förbjudna staden i Beijing, som alla tillhör UNESCOs världsarvslista
 • Förläng resan med en avkopplande solsemester på semesterön Hainan

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från den valda flygplatsen

I dag flyger du från vald flygplats till Beijing med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Beijing

Du anländer till Beijings internationella flygplats, går igenom passkontrollen och hämtar sedan upp ditt bagage. I ankomsthallen väntar din chaufför med en skylt med ditt namn och hen kör dig till hotellet i centrala Beijing.

Efter incheckning på hotellet har du tid att vila efter den långa flygresan. Du kan också åka och utforska den kinesiska huvudstaden, där det bor ca 22 miljoner invånare.

Kl. 18.30 är det informationsmöte i hotellets lobby. Här kommer guiden att informera dig om Kina och gå igenom ditt program, förklara praktiska saker och svara på eventuella frågor. Efter informationsmötet väntar en kort promenad i området runt hotellet, och därefter kan du tillbringa kvällen som du vill. Fråga eventuellt guiden om en bra restaurang, som serverar pekinganka – en gammal traditionell rätt från Beijing. Vi rekommenderar också kung pao-kyckling, en rätt med ursprung från Sichuanprovinsen.

Du kan också bara njuta av de kommande dagarna när du upplever Beijings mångfaldiga och unika kulturarv, som har utvecklats genom stadens långa historia.

Övernattning:
Dag 3: Stadsrundtur i Beijing

Du kommer att gå mycket, så se till att ha bra och bekväma skor.

Efter en stadig frukost möter du guiden i lobbyn, och här börjar en spännande utflykt runt om i Beijing.

Från hotellet går du till den 840 meter långa shoppinggatan Dashilan. Dashilan grundades under Ming-dynastin för över 600 år sedan och är därmed en av de äldsta shoppinggatorna i staden. Ett av gatans kännetecken är den gamla spårvagnen, som står i gatans norra ände.

Härifrån fortsätter du till Himmelska fridens torg. Torget är inte bara ett av de mest berömda i världen, det är också det största torget i världen med sina 880 meter från norr till söder och 500 meter från öst till väst.

Det var här de kejserliga ministrarnas kontor låg under Ming- och Qing-dynastierna. Dessa förstördes under Boxarupproret och man rensade därför hela området, vilket ledde till uppförandet av Himmelska fridens torg, även kallat Tiananmen Square. Man uppkallade torget efter Himmelska fridens port (Tiananmen), som skiljer torget från Den förbjudna staden i norr.

Torget täcker en yta på nästan 44 hektar och är omgiven av många betydelsefulla och historiska byggnader och monument. I söder kan du se Maos mausoleum, i öst museet för kinesisk historia och Kinesiska revolutionen, och på torgets västra sida ligger Folkets stora hall, där kongressen håller årliga möten. I mitten av torget står det 38 meter höga ”Monument över folkets hjältar”

Många känner också till torget från den från början fredliga studentdemonstrationen 1989, som blev hårt nerslagen av det kinesiska styret.

Från torget går du till Den förbjudna staden, som ligger bakom Himmelska fredsporten, där Mao utropade folkrepubliken Kina den första oktober 1949.

Bakom de tjocka, röda murarna öppnar sig Den förbjudna staden med det stora och praktfulla kejsarpalatset. Palatset byggdes under 1400-talet av kejsaren Zhu Di, efter att han flyttade huvudstaden från Nanjing till Beijing.

I Nanjing hade Zhu Di skickat iväg den dåvarande kejsaren, så att han själv kunde överta tronen. Zhu Di var inte folkvald i Nanjing, och han valde därför att flytta huvudstaden mot norr till ett område, som han döpte till ”Beijing”, vilket betyder ”den norra huvudstaden”. Zhu Di ville inte bara skapa en huvudstad, han ville också uppföra ett överdådigt palats som skulle avspegla Kinas syn på sig själv som världens centrum. Uppförandet startade 1406, och 14 år senare stod palatset färdigt. Omgivet av en vallgrav och 10 meter höga murar kunde Zhu Di leva i säkerhet och regera i allsmäktighet.

Palatset hade 999 byggnader med totalt 9 999,5 rum fördelat på inte mindre än 720 000 m2. I Kina sägs det att palatset fick 9 999,5 rum, eftersom himlen, som är den främsta helgedomen, har 10 000 rum och kejsaren, som har titeln ”himlens son”, får inte överglänsa himlen.

Palatset fick namnet Den förbjudna staden, då endast kejsarfamiljen, ämbetsmän, tjänare, vakter och andra adliga personer fick tillgång till det. Palatset huserade 24 kejsare under Ming- och Qing-dynastin, fram till Kinas sista kejsare Puyi, som blev bortdriven 1924. Redan ett år senare blev Den förbjudna staden ett offentligt museum. Sedan 1987 har Den förbjudna staden funnits med på Unescos världsarvslista, och i dag är den en av Kinas största attraktioner.

Från Den förbjudna staden fortsätter du till Kolberget, som är ett högland skapat av människan, norr om Den förbjudna staden. Kullen är Beijings högsta punkt och när vädret är klart har du en otrolig utsikt över Den förbjudna staden och den livliga metropolen.

På eftermiddagen tar du avslutningsvis metron tillbaka till hotellet.

Övernattning:
Dag 4: Beijing

I dag finns det inga planerade utflykter, och därför kan du utforska Beijing på egen hand och i eget tempo.

Du kan bland annat gå på upptäcktsfärd bland Beijings matstånd och restauranger, eller shoppa loss i Beijings fina butiker med vackert hantverk, porslin, kalligrafi och silke. Det finns också möjlighet att gå in i västerländska kläd-och sportbutiker och dyra modehus. Xidan Street är en populär och välbesökt shoppinggata nära Himmelska fridens torg, och här finns något för alla.

Om du vill uppleva flera av Beijings stora sevärdheter kan du köpa till en av våra spännande extrautflykter.

Dag 5: Kinesiska muren

I dag åker du vidare till Kinesiska muren, som år 1987 togs med på Unescos världsarvslista.

Kinesiska muren är ett mycket imponerande försvarsverk, som sträcker sig från Gobiöknen i nordvästra Kina till Gula havet öst om Beijing.

Muren består inte av en enda lång mur, som många tror, utan av flera murar, varav de första byggdes som försvarsverk under 600-talet f.v.t. År 221 förenade och byggde kejsaren Qin Shi Huang ut murarna, som ett värn mot de mongoliska nomaderna i norr, som var intresserade av åkerjorden och markerna i söder. Sedan förlängdes och förstärktes Kinesiska muren i flera omgångar – senast under 1500-talet under Ming-dynastin.

Det är mycket svårt att precisera hur lång muren är. Den består nämligen av både gamla och nyare murar samt ruiner, vilket gör den svår att mäta. På kinesiska kallas muren för ”Wànli chángchéng”, som betyder ”Den 10 000 li långa muren”. Li är en gammal kinesisk måttenhet och 10 000 li motsvarar ungefär 5 000 kilometer. Arkeologiska undersökningar visar dock att muren är omkring 6 000 km lång.

Muren är uppdelad i olika områden, och du besöker det mindre turistiga området Mutianyu. Du och guiden blir avsläppta på parkeringsplatsen i Mutianyu, och härifrån går du via en brant väg upp till linbanan, som tar dig upp till muren.

Från toppen av muren får du en fantastisk utsikt och du kan se hur muren följer bergens kurvor upp till de högsta topparna.

Du får tid för att på egen hand utforska muren och avnjuta din medhavda lunch.

Du kommer att se hur muren varierar mycket både i höjd och bredd. På de flesta platserna är den 7–8 meter hög och 3–6 meter bred. Vissa delar av muren är också mycket branta och stegens höjd varierar. Detta gäller särskilt vakttornen, som inte endast användes som utsiktsplatser utan också för att varna om fara genom röksignaler.

Efter ett par timmar på muren åker du ner med linbanan och blir körd tillbaka till hotellet i Beijing.

Efter dagens utflykt har du garanterat något att bocka av på din ”bucket list”.

Övernattning:
Dag 6: Höghastighetståg från Beijing till Xi'an – Halvdagstur i Xi'an

På morgonen hämtas du upp vid hotellet och körs till tågstationen i Beijing, där du åker med höghastighetståget till Xi’an, som är Kinas gamla huvudstad.

Vi rekommenderar att du tar med lite mat, snacks och dryck. Det går också att handla ombord av tågpersonalen.

Höghastighetstågen i Kina är mycket moderna och sätena påminner om flygplanssäten, varifrån du kan njuta av de varierande landskapen som du åker förbi. Tågresan tar dig genom industri- och lantbruksområden och över slätter och berg med en hastighet på upp till 350 km i timmen, och du avverkar ca 1 200 km på lite under 6 timmar.

Vid ankomsten till tågstationen i Xi’an möts du av en guide och chaufför, som kör dig till hotellet som ligger centralt och på gångavstånd till stadens sevärdheter.

Xi’an är en trevlig och charmig stad med ca 8 miljoner invånare. Det var här den berömda Sidenvägen tog slut och Xi’an var därför en smältdegel av kulturer och religioner i många år. Xi’an är än i dag en ytterst mångkulturell stad.

Efter incheckning på hotellet ger du dig ut på en spännande guidad rundtur i staden. Rundturen sker till fots och startar vid hotellet. Du passerar det vackra, ikoniska klocktornet och fortsätter till ett av stadens äldsta kvarter, det muslimska kvarteret, även känt som Huimin Jie. Det bor över 30 000 muslimer i kvarteret, som är centrum för det muslimska samhället i Xi’an.

Araber och etniska kineser har gift sig med varandra i över tusen år, så det är inte längre särskilt vanligt att se personer med ansiktsdrag från Mellanöstern. Endast ett fåtal muslimer läser arabiska, och ännu färre talar språket.

Första besöket på rundturen är den stora moskén, där du upplever ett behagligt lugn. Moskén är den äldsta och mest berömda i Kina. Den byggdes år 742, innan den arabiska arkitekturen fann sitt dominerande uttryck, och därför finns det inga minareter, kupoler eller azurblå kakel i moskén. Moskén liknar mer ett buddhistiskt tempel med fina paviljonger, små bassänger och välskötta trädgårdar.

Du fortsätter till den livliga takförsedda basaren, där det finns stånd med textilier, souvenirer, väskor och konsthantverk. Här kan du pruta på priset om du ser något du bara måste ha.

Efter moskéns behagliga lugn och prutandet om priser avslutas turen i de välbesökta och färggranna gatorna, där gatuköken ligger sida vid sida om varandra. Här stöter du på män som bär kufi, en slags rund mössa, och kvinnor med slöja. Hela gatan präglas av de lockande dofterna från matstånden, som erbjuder grillspett med lammkött och bläckfisk, färsk frukt, valnötter stora som hönsägg samt torkad chili och andra kryddor.

Guiden pekar ut bra matställen och vi rekommenderar att du provar stadens berömda dumplings, vilka är en specialitet i Xi’an. Dumplings är små ångkokta degpaket med olika fyllningar.

Sedan kan du välja att stanna kvar i området eller följa med guiden tillbaka till hotellet.

Mot en tilläggsavgift finns det möjlighet att flyga från Beijing till Xi’an i stället för att åka med höghastighetståget.

Dag 7: Terrakottaarmén

Då huvudstaden i år 906 blev flyttad från Xi’an föll staden i glömska fram till 1974, då en av Kinas mest betydelsefulla kulturskatter återigen såg dagens ljus en bit utanför staden. Fyndet satte genast Xi’an på världskartan igen, och i dag ska du få veta varför.

1974 hittade bönder fragment av en skulptur i människostorlek 45 km utanför Xi’an. Arkeologer kallades dit för att fortsätta utgrävningarna, som resulterade i världens största fynd av underjordiska skulpturer. Över 7 000 terrakottasoldater, hästar och vagnar upptäcktes. Soldaterna mäter mellan 175 cm och 190 cm och har alla olika ansiktsdrag, frisyrer och dräkter. De är alla uppställda på rad redo för strid nära kejsaren Qin Shi Huangs gravsten. Det sägs att soldaterna byggdes för att beskydda sin härskare efter döden.

Man har byggt tre stora hallar över de stora fynden, som är restaurerade och uppställda där de upptäcktes. Det finns dessutom ett museum till några av de vackra och unika artefakterna, som hittades, bland annat guld, silver och bronsskatter.

Hela området är mycket imponerande och 1987 kom Terrakottaarmén med på Unescos världsarvslista.

Dag 8: Xi’an – Guilin – Yangshuo

Efter frukosten hämtas du på hotellet och körs till flygplatsen varifrån du flyger tillbaka till Guilin. Utanför Guilins flygplats väntaren guide och chaufför med en skylt med ditt namn. Tillsammans åker ni till natursköna Yangshuo, som ligger ca en halvtimmes färd bort.

Yangshuo är en liten pärla omgiven av ett närmast poetiskt landskap, som kan få vem som helst att tappa andan. Floden Li flyter längs de höga kalkstensklipporna, som sticker upp som praktfulla pucklar i landskapet. Lite utanför staden kan du uppleva vattenbufflar och de flitiga, lokala bönderna, som brukar sina ris-, grönsaks- och blomstermarker.

Landskapet i Yangshuo har blivit så högt värderad av kineserna själva att floden Li, kalkstensbergen och risfälten har avbildats på 20 yuan-sedeln.

Inne i själva staden finns det mer liv och rörelse. Här finns massor av restauranger och barer, och om du tycker om shopping är West Street helt klart värt ett besök. Detta är den äldsta gatan i Yangshuo med en historia på mer än 1 400 år. Gatan är full med restauranger, caféer och butiker, där man kan köpa smycken, kläder, skor, fläktar, produkter tillverkade av bambu och buffelhorn samt porslin och mycket mer.

De kommande dagarna har inget fastställt program, vilket betyder att du själv bestämmer aktiviteterna och tempot.

Dag 9-10: Yangshuo

Dagarna tillbringar du som du vill. Du kan bland annat åka på en av våra extrautflykter i den bildsköna delen av Yangshuo, som ger dig en god inblick i det lokala livet utanför staden.

Dag 11: Yangshuo – Guilin – Shanghai – Halvdagstur i Shanghai

Denna morgon tar du farväl av det vackra Yangshuo. Du hämtas på hotellet och körs tillbaka till flygplatsen, varifrån du flyger till den pulserande storstaden Shanghai.

Shanghai är Kinas största stad med cirka 25 miljoner invånare. Huangpu-floden, som är en biflod till den mäktiga Yangtze-floden, delar staden i två delar: Shanghais nya finansdistrikt Pudong på den östra sidan av floden och stadens historiska centrum Puxi på den västra sidan.

Shanghai är kontrasternas stad och otroligt fascinerande. Här ligger traditionella hus, kinesiska tempel och trädgårdar sida vid sida med moderna shoppingcenter och blänkande skyskrapor i glas och stål. Det är som att besöka olika världar och tidsåldrar på en och samma gång, och det är just det som gör Shanghai unikt och spännande att besöka.

Dessutom är Shanghai den stad i Kina som påminner mest om västvärlden. Den europeiska dominansen från år 1842–1940 har satt sin prägel på arkitekturen i de gamla koncessionsområdena längs The Bund och Den franska koncessionen, vilket gör att man ibland kan undra om man inte befinner sig i London eller en stad i Frankrike.

I ankomsthallen på Shanghais flygplats möts du av en guide, som står redo att ta emot dig med en skylt med ditt namn på. Du körs till hotellet och efter incheckning väntar en guidad rundtur till några av Shanghais populära sevärdheter. Första besöket är den berömda shoppinggatan Nanjing Road, som med sina 5,5 km är den längsta shoppinggatan i världen. Den är dessutom en av världens livligaste shoppinggator med omkring en miljon dagliga besökare. Nanjing Road sträcker sig från Jing’an-templet i väst till The Bund i öst. Här finns både butiker med silke och kinesiska specialiteter, traditionella butiker och märkesbutiker.

Från Nanjing Road fortsätter du till Shanghais berömda hamnpromenad, The Bund, som är 1,5 km lång. Här befinner du dig mellan två världar – på den ena sidan av Huangpu-floden ligger de vackra och välbevarade byggnaderna från Den engelska koncessionen, och på den andra sidan står höga, moderna skyskrapor som lyses upp av neonljus när det blir mörkt. Strosa längs promenadvägen och insup den livliga atmosfären.

Avsluta turen med att njuta av utsikten från skyskrapan Shanghai World Financial Center, som oftast förkortas Shanghai WFC. Byggnaden är 492 meter hög och har 101 våningar. Åk upp till 97:e och 100:e våningen, där du har en fantastisk utsikt över den upplysta storstaden.

Efter denna pirrande upplevelse kan du välja att stanna kvar i området och går runt lite på egen hand, eller åka med guiden tillbaka till hotellet.

Dag 12: Halvdagstur i Shanghai

I dag åker du på en spännande halvdagsutflykt, som tar dig till Shanghais mest berömda sevärdheter.

Du möter guiden på hotellet, varifrån utflykten börjar. Första besöket är den gamla affärsgatan, Shanghai Old Street, som ligger i det gamla kinesiska kvarteret. Här är det värt att lägga märke till de traditionella husen och den arkitektoniska utvecklingen från Ming-och Qing-dynastierna till 1900-talet. Shanghai Old Street är en av få ännu existerande platser, där du kommer nära inpå det ursprungliga Shanghai. Det är också här som det berömda tehuset Chun Feng De Yi ligger. Tehuset byggdes under Qing-dynastins senare år, och hit kommer folk för att njuta av en kopp te som har tillagats på traditionsenligt sätt.

Från Shanghai Old Street går turen vidare till Jiuqu-bron, som sträcker sig över en liten sjö med karpfiskar. Här ligger Shanghais äldsta tehus, Huxinting, från 1855. Jiuqu-bron tar dig vidare till ingången av Yuyuan-trädgården, som är Shanghais finaste trädgård.

Yuyuan-trädgården anlades under Ming-dynastin av ämbetsmannen Pan Yunduan som en fristad åt hans föräldrar. Yu betyder fred och välbefinnande på kinesiska, och det är precis vad trädgården avspeglar. Den täcker ett område på två hektar och är ett av de vackraste exemplen på kinesisk trädgårdskonst. Trädgården ligger som en oas mitt i den annars så livliga storstaden med små dammar, paviljonger, portar, vattendrag och stenbroar. Den skyddande muren som omringar trädgården håller Shanghais livliga Old Town på avstånd.

Du kan sedan välja att stanna kvar i området eller följa med guiden tillbaka till hotellet.

Dag 13: Shanghai

I dag kan du tillbringa tiden som du vill. Du kan välja att åka på våra extrautflykter till Kinas Venedig eller bara njuta av storstaden på egen hand. Om du väljer att vara kvar i Shanghai kan vi rekommendera att besöka Folkets park, Folkets torg och det gamla koncessionsområdet.

Folkets park ligger i hjärtat av Shanghai. Parken byggdes på samma grund som den tidigare kapplöpningsbanan, som etablerades av britterna 1862. I dag är det ett vackert, grönt och lugnt andningshål, där du kan uppleva hur kineserna tillbringar sin vardag och helg. Hit kommer folk för att läsa, spela spel, dansa och sjunga. Det är också i den här parken, på Blind Date Corner, som du hittar äktenskapsmarknaden. Med uppslagna paraplyer, som täckts med kontaktannonser, försöker hoppfulla föräldrar hitta den rätta partnern till sin dotter eller son. En väldigt intressant upplevelse!

100 meter mot söder från Folkets park ligger Folkets torg, som är Shanghais populära samlingsplats. På torget ligger bland annat Shanghai Museum och Shanghai Grand Theatre samt Shanghai Center, där man kan se hur staden har utvecklats de senaste århundradena. Torget är omgivet av höga byggnader, och i närheten ligger Radisson Blu Hotel med den populära Sky Dome Bar på 47 våningar. Du kan också besöka det närliggande underjordiska köpcentret.

Ett annat område som är värt att besöka är Den franska koncessionen, som är en av de mest trevliga stadsdelarna i Shanghai med själ och charm. Här kan du strosa runt i labyrinten av gator med välbesökta caféer och restauranger och ner för de gröna alléerna med vackra palats och villor i gammal fransk stil.

Dag 14: Hemresa och hemkomst

I dag är det tyvärr dags att vända tillbaka mot Europa efter en upplevelserik och spännande resa. Du hämtas på hotellet av en chaufför, som kör dig till flygplatsen, där du flyger hem till vald flygplats med mellanlandning(ar) på vägen.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Förlängning med solsemester i Hainan, 3 nätter

Hainan är Kinas största ö och gränsar till Tonkinbukten och Vietnam i väst samt Sydkinesiska havet i öst. Öns tropiska klimat och vackra vita stränder bjuder in till sol och vattensport och gör Hainan till Kinas motsvarighet till Hawaii.

Under de senaste 10–20 åren har ön i rekordfart utvecklats till ett tropiskt semesterparadis. Hotellen hopas på den sydkinesiska ön och det är tydligt att ön satsar stort på turismen. Solsemester i Kina är dock fortfarande ett okänt begrepp för många och därför kan du uppleva att stränderna ännu inte är översvämmade av turister.

Under denna förlängning bor du vid en av öns bästa stränder i det lyxiga området Yalong Bay, som ligger cirka 25 kilometer öster om huvudstaden Sanya, vilken är Kinas sydligaste stad. Stranden vid Yalong Bay är 7 kilometer lång och här kan du verkligen koppla av och njuta av de vita sandstränderna, det klara vattnet och de vajande kokospalmerna samt utsikten över de grönklädda bergen, som omger viken.

Du kan förlänga solsemestern med ytterligare nätter efter dina önskemål.

Tillägg för enkelrum 6 452 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Mira Lindholm

Skriv till:
info@asiatours.se

Ring till:
08-124 103 68

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Asiatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Långvarigt samarbete med ett stort nätverk av partner i Asien

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Asiatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.