Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Ost- och SydostasienKinaEn bit av Kina
11 dagar:

En bit av Kina

Höjdpunkter på denna resa:
Himmelska fridens torg, Den förbjudna staden, Kolberget, Kinesiska muren, Terrakottaarmén, Nanjing Lu, The Bund och Shanghai World Financial Center.

Följande är inkluderat i resan:

 • Flygresa från Sverige till Beijng och tillbaka från Shanghai
 • Transfer från och till flygplatsen med kinesisktalande chaufför
 • Tågresa med höghastighetståg från Beijing till Xi’an och från Xi’an till Shanghai
 • 9 nätter på fyrstjärniga hotell
 • 9 x frukost (dag 3-12)
 • Lokal engelsktalande guide på resor och utflykter med kinesisktalande chaufför
 • Utflykterna sker med kollektivtrafik och i bil eller minibuss med luftkonditionering
 • Dygnet runt-bemannad jourtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

Ett omfattande utflyktspaket ingår:

 • Himmelska fridens torg, Den förbjudna staden och Kolberget
 • Kinesiska muren
 • Terrakottaarmén
 • Nanjing Lu, The Bund och Shanghai World Financial Tower
 • Inträde och avgifter till ovan nämnda sevärdheter
Enkelrumstillägg 4 110 kr
Rabatt vid större grupper
Välj denna resa eftersom...

Drömmer du om att uppleva Kinas klassiska sevärdheter men har begränsat med tid? Då är den här rundresan perfekt för dig.

Du börjar i det historiska maktcentret Beijing, där du går i kejsarens fotspår. Här upplever du Himmelska fridens torg, Den förbjudna staden och Beijings högsta punkt, Kolberget.

Efter ett par timmars bilfärd från huvudstaden väntar Kinas landmärke – Kinesiska muren– som sträcker sig flera tusen kilometer genom norra Kina. Du kan verkligen njuta av detta imponerande försvarsverk!

Därefter fortsätter du 1 000 km sydväst mot den charmiga staden Xi’an. Här upplever du Terrakottaarmén, som är det största fyndet av underjordiska skulpturer som världen någonsin hade sett. Här finns över 7 000 terrakottakrigare i människostorlek, alla med olika ansikten och frisyrer. Väldigt imponerande!

Resan avslutas i Kinas ekonomiska centrum – Shanghai – där den kinesiska utvecklingen pågår i expressfart. Shanghai är också kontrasternas stad – du får känslan av att vara tillbaka i början av 1900-talet längs hamnpromenaden The Bund och kan känna pirr i magen från 97:e våningen i en futuristisk skyskrapa.

Kina är på alla sätt ett fascinerande land!

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Avresa från den valda flygplatsen
Dag 1: Avresa från den valda flygplatsen

I dag flyger du från vald flygplats till Kinas huvudstad Beijing med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Beijing
Dag 2: Ankomst till Beijing

Du anländer till Beijings internationella flygplats, går igenom passkontrollen och hämtar sedan upp ditt bagage. I ankomsthallen väntar din chaufför med en skylt, där ditt namn står. Chauffören kör dig till hotellet i centrala delen av Beijing.

Efter incheckning finns det gott om tid till att vila, ta ett bad och packa upp. Du kan också åka och utforska den kinesiska huvudstaden, där det bor ca 22 miljoner invånare.

Kl. 18.30 är det informationsmöte i hotellets lobby. Då berättar guiden om Kina och vad man ska tänka och vara uppmärksam på. Samtidigt kommer hen att besvara alla eventuella frågor och gå igenom programmet för din resa. Därefter väntar en kort promenad, så att du blir bekant med området runt omkring hotellet.

Kinas historia är starkt förknippad med Beijing, och det finns inga andra platser i Kina där man hittar kulturskatter och sevärdheter som här. Därför har du något att se fram emot de kommande dagarna.

Övernattning Dong Fang Hotel 

Dag 3: Stadsrundtur i Beijing
Dag 3: Stadsrundtur i Beijing

I dag väntar en spännande stadsrundtur i Beijing. Du kommer att gå mycket, så se till att ha bra och bekväma skor.

Du möter upp guiden i lobbyn efter en stadig frukost, och här börjar dagens utflykt till Beijings mest populära sevärdheter.

Från hotellet går du till den 840 meter långa shoppinggatan Dashilan, som ligger söder om Himmelska fridens torg. Dashilan är ett av de äldsta shoppingområdena i Beijing och här finns både klädbutiker, restauranger, caféer och butiker med kinesiska specialiteter och souvenirer.

Du fortsätter till Himmelska fridens torg, även känt som Tiananmen Square. Under Ming- och Qing-dynastierna låg de kejserliga ministeriernas kontor här. Dessa skadades under boxarupproret, och området gjordes om, vilket ledde till uppförandet av Himmelska fridens torg. 1949 byggdes torget ut till dess nuvarande storlek (800 meter från söder till norr och 500 meter från öst till väst), vilket gör det till det största öppna torget i världen. Torget fick sitt namn efter Himmelska fridens port, som avgränsar torget från Den förbjudna staden, som ligger i norr.

På torgets västra sida kan du uppleva Folkets stora hall, där den nationella folkkongressen möttes. I söder ligger Maos mausoleum och i öst museet för kinesisk historia och den kinesiska revolutionen. Förutom de många betydelsefulla och historiska byggnaderna har torget också en dyster historia. Det var nämligen på det här torget som den förfärliga studentdemonstrationen, som slogs ner av det kinesiska styret, ägde rum 1989.

Därefter väntar Den förbjudna staden, som finns med på UNESCOs lista över världskulturarv. Den förbjudna staden var kejsarpalats under Ming- och Qing-dynastierna.

Historien om Den förbjudna staden börjar i söder i den gamla huvudstaden Nanjing. Här hade den första Ming-kejsaren etablerat en dynasti år 1368. När kejsaren dog blev ett av hans barnbarn utsett till arvtagare. Generalen Zhu Di, den avlidne kejsarens fjärde son, höll inte med om det här beslutet, trots att han inte hade en chans att vinna tronen genom arvsföljden. Däremot hade han en mäktig armé bakom sig och 1402 lyckades han avsätta den dåvarande kejsaren och installerade sig själv på tronen. Zhu Di var inte populär i Nanjing och han beslutade sig därför för att flytta huvudstaden norrut. Han döpte området till ”Beijing”, vilket betyder ”Den norra huvudstaden”. Zhu Di ville inte bara skapa en huvudstad, han ville också uppföra ett överdådigt palats som skulle avspegla Kinas syn på sig själv som världens centrum. 1406 påbörjade han uppförandet av sitt palats – en stad i staden, där kan kunde leva i säkerhet och regera i allsmäktighet. 1420 stod palatset färdigt och hela komplexet omfattade 999 byggnader med totalt 9 999,5 rum. I Kina sägs det att himlen har 10 000 rum och kejsaren, som har titeln ”himlens son”, får inte överglänsa himlen. Därav de 9999,5 rummen. Palatset fick namnet Den förbjudna staden, då endast kejsarfamiljen, kejsarens ämbetsman, tjänare, vakter och annat adligt folk fick komma in bakom de tjocka, röda murarna.

Palatset huserade 24 kejsare, fram till Kinas sista kejsare Puyi, som blev bortdriven 1924. Redan året efter detta blev Den förbjudna staden ett offentligt museum och i dag är det en av Kinas största sevärdheter.

Från Den förbjudna staden fortsätter du till Kolberget, som är ett högland skapat av människan, norr om Den förbjudna staden. Kullen är Beijings högsta punkt och när vädret är klart har du en otrolig utsikt över Den förbjudna staden och den livliga metropolen.

På eftermiddagen tar du avslutningsvis metron tillbaka till hotellet.

Övernattning Dong Fang Hotel 

Dag 4: Beijing
Dag 4: Beijing

I dag kan du tillbringa dagen med att uppleva och utforska den kinesiska huvudstaden på egen hand. Du kan också välja en av våra spännande tilläggsutflykter.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Dong Fang Hotel 

Dag 5: Kinesiska muren
Dag 5: Kinesiska muren

I dag åker du vidare till Kinesiska muren, som finns med på UNESCOs världsarvslista.

Muren är ett mycket imponerande försvarsverk, som sträcker sig genom norra delen av Kina och den kinesiska historien.

Muren består inte av en enda lång mur, som många tror, utan av flera murar, varav de första byggdes som försvarsverk under 600-talet f.v.t. År 221 förenade och byggde kejsaren Qin Shi Huang ut murarna, som ett värn mot de mongoliska nomaderna i norr, som var intresserade av åkerjorden och markerna i söder. Det här är grunden till den kinesiska muren, som sedan förlängdes och förstärktes i flera omgångar – senast under 1500-talet under Ming-dynastin.

Muren sträcker sig från kusten vid Gula havet öster om Beijing till Gobiöknen i nordvästra Kina. Det råder mycket tvivel om murens exakta längd. Den består nämligen av både gamla och nyare murar samt ruiner, vilket gör den svår att mäta. På kinesiska kallas muren för ”Wan-Li Qang-Qeng”, som betyder ”Den 10 000 li långa muren”. Li är en gammal kinesisk måttenhet och 10 000 li motsvarar ungefär 5 000 kilometer. Enligt arkeologiska undersökningar anses muren dock vara omkring 6 000 kilometer lång.

Muren är uppdelad i olika områden och du besöker Mutianyu-området, som är ett av de mindre turistområdena. Du och guiden blir avsläppta på parkeringsplatsen i Mutianyu, och härifrån går du via en brant väg upp till linbanan, som tar dig upp till muren. Från toppen av muren får du en fantastisk utsikt och du kan se hur muren följer bergens kurvor upp till de högsta topparna.

Du kommer att se hur muren varierar mycket både i bredd och höjd. På de flesta platserna är den 3–6 meter bred och 7–8 meter hög. Vissa delar av muren är också mycket branta och stegens höjder varierar. Detta gäller särskilt vakttornen, som inte endast användes som utsiktsplatser utan också för att varna om fara genom röksignaler.

Du får tid på egen hand för att utforska muren och avnjuta din medhavda lunch.

Efter ett par timmar på muren åker du ner med linbanan och blir körd tillbaka till ditt hotell.

Övernattning Dong Fang Hotel 

Dag 6: Höghastighetståg från Beijing till Xi’an
Dag 6: Höghastighetståg från Beijing till Xi’an

Efter frukosten körs du till tågstationen i Beijing och tar ett höghastighetståg till Kinas gamla huvudstad Xi’an. Vi rekommenderar att du tar med lite mat, snacks och dryck på tåget. Det går också att handla ombord av tågpersonalen.

Du sitter i en stol som påminner om en flygstol, där du kan njuta av det varierande landskapet. Tågresan tar dig genom berg, över slätter, genom lantbruk och industriområden. Tåget åker i upp till 350 km i timmen och du avverkar ca 1 200 km på mindre än 6 timmar.

Vid ankomsten i Xi’an blir du mött av en guide och chaufför, som kör dig till ditt hotell. Du bor centralt och på gångavstånd från stadens sevärdheter, som bland annat stadsmuren, klocktornet, trumtornet, det muslimska kvarteret och fantastiska shoppingmöjligheter.

I Xi’an bor det ca 8 miljoner människor, vilket gör staden till en mellanstor kinesisk storstad. Du märker snabbt att Xi’an har en helt annan atmosfär än Beijing, eftersom den är mycket mindre.

På kvällen får du inte missa att smaka på stadens berömda dumplings – en specialitet i Xi’an. Dumplings är små ångade degpaket, som påminner om ravioli, med olika fyllningar.

Mot en tilläggsavgift finns det möjlighet att flyga från Beijing till Xi’an i stället för att åka med höghastighetståget.

Det finns möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Skytel Hotel 

Dag 7: Terrakottaarmén
Dag 7: Terrakottaarmén

När huvudstaden flyttades från Xi’an runt 900 e.v.t. föll staden i glömska och sov nästan en törnrosasömn fram till 1974, då en av Kinas mest betydelsefulla kulturskatter återigen såg dagens ljus en bit utanför staden. Det arkeologiska fyndet satte genast Xi’an på världskartan igen, och i dag ska du få veta varför.

Du hämtas på hotellet och körs till en av resans absoluta höjdpunkter – Terrakottaarmén. 1974 hittade kinesiska bönder delar av en skulptur i människostorlek strax utanför Xi’an. Arkeologer kallades dit för att fortsätta utgrävningarna, som resulterade i det största fyndet av underjordiska skulpturer som världen någonsin har sett. De upptäckte över 7 000 terrakottakrigare, hästar och vagnar. Krigarna är mellan 175 och 190 cm höga och ser alla olika ut – olika ansikten, frisyrer och uniformer. De är alla uppställda på rad redo för strid nära kejsaren Qin Shi Huangs gravsten. Det sägs att krigarna byggdes för att beskydda sin härskare efter döden.

Man har byggt tre hallar över de stora fynden, som är restaurerade och uppställda där de upptäcktes. Man har också byggt ett museum till några av de vackra och unika artefakterna, bland annat brons-, guld- och silverskatter. Hela området är mycket imponerande och det är också därför som Terrakottaarmén finns med på UNESCOs världsarvslista.

Det finns möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Skytel Hotel 

Dag 8: Höghastighetståg från Xi’an till Shanghai
Dag 8: Höghastighetståg från Xi’an till Shanghai

I dag blir du körd till tågstationen i Xi’an, som påminner om en flygplats. Härifrån åker du med höghastighetståget till Shanghai. Resan tar mindre än 6 timmar. Vid ankomsten i Shanghai blir du mött av en guide och chaufför, som kör dig till ditt hotell. Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Shanghai är Kinas största stad med knappt 25 miljoner invånare. Huangpu-floden, som är en biflod till den mäktiga Yangtze-floden, delar staden i två delar – Shanghais historiska centrum Puxi på den västra sidan, och det nya finansdistriktet Pudong på den östra sidan.

Shanghai är mycket fascinerande på alla sätt! Det är en stad som är både gammal, modern och nästan futuristisk. Gamla hus, traditionella tempel och trädgårdar från Ming-dynastin ligger sida vid sida med moderna shoppingcenter och höga, neonupplysta skyskrapor. Det är som att besöka olika världar, och det är just det som gör Shanghai unikt och spännande att besöka.

Shanghai är den stad i Kina som påminner mest om väst och är därmed inte särskilt kinesisk. Den europeiska dominansen från år 1842–1940 har satt sin prägel på arkitekturen i de gamla koncessionsområdena längs The Bund och Den franska koncessionen, vilket gör att man några gånger kan undra om man inte befinner sig i London eller Paris.

Njut av de kommande dagarna, Shanghai är fantastiskt!

Mot en tilläggsavgift finns det möjlighet att flyga från Xi’an till Shanghai i stället för att åka med hastighetståget.

Övernattning Yitel Shanghai Jing’an Temple 

Dag 9: Nanjing Lu, The Bund och Shanghai World Financial Tower
Dag 9: Nanjing Lu, The Bund och Shanghai World Financial Tower

Du kan tillbringa eftermiddagen på egen hand. Platser som är värda att besöka är bland annat Folkets park, Folkets torg och Den franska koncessionen.

Folkets park ligger som en oas i hjärtat av Shanghai. Parken är ett mysigt, grönt och lugnt andningshål mitt i den annars livliga storstaden. Här i parken kan du få en inblick i hur vardagen och helgen tillbringas. Du kan se vissa läsa böcker och utöva tai-chi, och andra öva engelska på English Corner. Det mest uppseendeväckande är nog äktenskapsmarknaden på Blind Date Corner, där du kan se föräldrar med uppslagna paraplyer med fastklistrade kontaktannonser på. Här försöker de hitta den rätta partnern till sin son eller dotter. En mycket annorlunda och rolig upplevelse!

Från Folkets park kan du gå 100 meter söderut till Folkets torg. Torget är Shanghais populära samlingsplats och här ligger Shanghai Museum, Shanghai Grand Theater, och Shanghai Center för stadsplanering, där du kan uppleva hur staden har utvecklats de senaste århundradena. Hitta en bänk och ta in atmosfären, se om du kan få syn på Radisson Blu Hotels Sky Dome Bar på 47:e våningen eller gå på upptäcktsfärd i det närliggande och stora underjordiska köpcentret.

Ett annat område som är värt att besöka är Den franska koncessionen, som är en av de mest trevliga stadsdelarna i Shanghai. Här finns inga moderna shoppingcenter eller skyskrapor men däremot själ och charm. Strosa i labyrinten av små gator med butiker, mysiga restauranger och caféer. Du kan också uppleva gröna alléer med villor och palats i fransk stil.

På eftermiddagen hämtar guiden upp dig på hotellet. Du åker vidare till populära Nanjing Lu, som är en av världens livligaste shoppinggator med ca 1 miljon besökare dagligen. Gatan är 5,5 kilometer lång och därmed också den längsta shoppinggatan i världen. Den sträcker sig från The Bund i öst till Jing’an-templet i väst. Här finns både märkesbutiker, traditionella butiker, västerländska snabbmatsrestauranger och butiker där man säljer silke och souvenirer.

Från Nanjing Lu åker du vidare till The Bund, Shanghais berömda hamnpromenad. The Bund är ett av de mest populära områdena i Shanghai. Här befinner du dig mellan två världar. På den ena sidan av floden kan du beundra The Bunds vackra och välbevarade byggnader som vittnar om Den engelska koncessionen medan du på andra sidan av floden kan uppleva Pudongs moderna skyskrapor, som blir upplysta när mörkret faller på.

Strosa längs den 1,5 km långa promenaden, där det vimlar av både turister, lokalbefolkning och brudpar, som tar bilder med de många skyskraporna i bakgrunden.

Utflykten avslutas vid skyskrapan Shanghai World Financial Center (Shanghai WFC). Byggnaden är 492 meter hög och har 101 våningar. Fån våning 97 och 100 får du en fantastisk utsikt över hela staden, som kan få vem som helst att tappa andan.

Du kan välja att åka med guiden tillbaka till hotellet eller vara kvar i området och strosa runt lite på egen hand.

Övernattning Yitel Shanghai Jing’an Temple 

Dag 10: Shanghai
Dag 10: Shanghai

I dag kan du tillbringa dagen med att utforska Shanghai ännu mer.

Om du vill uppleva lite mer av det traditionella Kina kan du besöka det kinesiska kvarteret, där du kan hitta Shanghai Old Street och den välbesökta trädgården Yuyuan.

Medan du går längs Shanghai Old Street är det värt att lägga märke till husen och den arkitektoniska utvecklingen från Ming-och Qing-dynastin till 1900-talet. I byggnaderna finns det massor av specialbutiker, där man kan köpa allt från smycken till konsthantverk och kalligrafer. Besök till exempel tehuset Chung Feng De Yi, som ligger nära korsningen vid Xiaochang. Här kan du njuta av en kopp traditionellt te, som har förberetts enligt tradition.

Från Shanghai Old Street kan du gå vidare till Jiuqu-bron, som slingrar sig över en liten sjö med karpfiskar. Här ligger Shanghais äldsta tehus, Huxinting, från 1855. Jiuqu-bron tar dig till ingången av Shanghais finaste trädgård – Yuyuan.

Trädgården Yuyuan byggdes 1559 av ämbetsmannen Pan Yunduan under Ming-dynastin. Yu betyder fred och välbefinnande på kinesiska, och trädgården byggdes som en fristad för Pans föräldrar. Trädgården täcker ett område på två hektar och är ett av de vackraste exemplen på kinesisk trädgårdskonst. Trädgården är som en fridfull oas med små karpdammar, paviljonger, portar, broar och vattendrag. Den skyddade muren som omringar trädgården håller Shanghais livliga Old Town på avstånd.

Det finns möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Yitel Shanghai Jing’an Temple 

Dag 11: Hemresa och hemkomst
Dag 11: Hemresa och hemkomst

Det har blivit dags att ta farväl av Kina. Du hämtas på hotellet av en chaufför och körs till flygplatsen. Härifrån flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Gratis förfrågan
Ytterligare information
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.