• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
12 dagar

Kambodjas höjdpunkter

Upplev världsklassattraktionen Angkor Wat, de frodiga landskapen längs Mekongfloden, sällsynta mekongdelfiner i Kratie och den sprudlande huvudstaden Phnom Penh. Förläng resan med solsemester.

Vi stödjer hållbar utveckling. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Kambodjas höjdpunkter Kambodjas höjdpunkter
12 dagar

Kambodjas höjdpunkter

Upplev världsklassattraktionen Angkor Wat, de frodiga landskapen längs Mekongfloden, sällsynta mekongdelfiner i Kratie och den sprudlande huvudstaden Phnom Penh. Förläng resan med solsemester.

Vi stödjer hållbar utveckling. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flygresa från Sverige till Siem Reap och tillbaka från Phnom Penh
 • Transfer från och till flygplatsen
 • 9 nätter på 3- och 4-stjärniga hotell inklusive frukost
 • 2 x lunch (dag 6 och 7)
 • Lokal engelsktalande guide på transfer och utflykter
 • Färd i bil eller minibuss med aircondition
 • Alla nämnda transfers och utflykter sker i internationella grupper på 1-14 personer och endast med Asiatours egna gäster
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare
 • Möjlighet att förlänga resan med solsemester i Kep eller på ön Koh Rong

Omfattande utflyktspaket:

 • Angkor Wat med solnedgång över Angkor
 • Ruinstaden Angkor Thom med templen Bayon, Ta Prohm och Phimeanakas samt Elefantterrassen
 • Tonle Sap-sjön med de flytande byarna
 • Cykeltur genom risodlingar och frodiga landskap på ön Koh Trong vid Kratie
 • Delfinsafari där du kan se de sällsynta och hotade Irrawaddy-delfinerna, även kallade Mekongdelfiner
 • Pagoden i Sambor med sina hundra pelare
 • Kungapalatset med silverpagoden, Wat Phnom, folkmordsmuseet S-21 Tuol Sleng och Killing Fields i Phnom Penh
 • Inträde och avgifter till ovan nämnda sevärdheter

Kortfattat om resan

Under denna resa får du uppleva kontrasterna mellan stad och landsbygd, samt den charmiga blandningen av fransk kolonialtid med vackra herrgårdar och skuggiga alléer och en mycket rik buddhistisk historia med tempel, pagoder och traditionella hus. Allt binds samman av en praktfull och frodig natur och inte minst det mycket tillmötesgående och stolta kambodjanska folket, varav de flesta är khmerer.

I Siem Reap väntar dig en av resans absoluta höjdpunkter med en av världens största sevärdheter: den storslagna ruinstaden och tempelkomplexet Angkor med bland annat Angkor Wat, som står med på Unescos världsarvslista.

På väg till Kratie kan du njuta av de vackra och frodiga landskapen, där marker och plantager med bland annat papaya, chili, auberginer och tobak ligger sida vid sida om varandra. I Kratie, vid Mekongflodens brädd, och på den lilla, bilfria och vackra gröna ön Koh Trong lever man fortfarande ett lantligt liv med oxkärror och handplanterade risodlingar. Det är som att resa femtio år tillbaka i tiden. Du kan även se fram emot en delfinsafari på Mekongfloden, där du kan få se de sällsynta Mekongdelfinerna.

Turen avslutas i Kambodjas sprudlande huvudstad Phnom Penh, där fransk kolonialstil flankeras av pagoder, skyskrapor och det vackra kungapalatset. Det är här du ser de största spåren av de Röda khmerernas “kulturrevolution”, med folkmordsmuseet S-21 Tuol Sleng och Killing Fields. Här är massor av liv med små trivsamma gator och butiker, stora marknader och en mysig promenad längs Tonle Sap-floden med massor av restauranger och kaféer.

Förläng resan med en härlig solsemester på paradisön Koh Rong eller vid stranden i Kep.

Välj denna resa eftersom...

 • Se fram emot en av världens största sevärdheter, Angkor Wat, och den imponerande ruinstaden Angkor Thom, och upplev kontrasten till den pulserande huvudstaden Phnom Penh
 • Upplev de flytande byarna med hus på långa pålar vid Tonle Sap-sjön, och charmiga Siem Reap med de skuggivande alléerna längs floden, massor av bra restauranger, kaféer och liv om kvällarna.
 • Förtrollas av de vackra och frodiga landskapen längs Mekongfloden, där du ser fält och plantager med bananer, chili, papaya, aubergine och tobak. Upplev de sällsynta mekongdelfinerna vid Kratie.
 • Möjlighet att förlänga resan med solsemester i Kep eller på paradisön Koh Rong

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från den valda flygplatsen

I dag flyger du från vald flygplats till Siem Reap med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Siem Reap

Vid ankomst i Siem Reap går du genom tullen och visar ditt e-visum, som du har skaffat dig elektroniskt hemifrån för att ta dig genom tullen så snabbt som möjligt.

Sedan hämtar du ditt bagage och går ut i ankomsthallen, där en guide väntar med en skylt med ditt namn för att köra dig till ditt hotell. Efter ankomsten finns det tid att vila upp sig efter flygresan. Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Siem Reap är en trevlig stad och i dess centrum finns små kaféer och butiker samt flera marknader med kläder och souvenirer. Längs Siem Reap-floden, som flyter genom centrum, inbjuder de skuggande träden till en avkopplande promenad. Här finns även några av stadens bästa restauranger. På kvällen är Pub Street den naturliga samlingspunkten med sina kaféer, restauranger och barer.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 3: Siem Reap med sightseeing vid Angkor Wat och Angkor Thom

Som en av resans absoluta höjdpunkter ska du i dag uppleva en av världens största sevärdheter: de storslagna tempelkomplexen och ruinstaden Angkor, som står med på Unescos världsarvslista.

Angkor var ursprungligen khmerrikets huvudstad och tempelkomplexet, dit guiden kör dig i bil, ligger bara fem kilometer norr om Siem Reap.

Eftersom tempelområdet är tämligen stort så följer bilen med hela dagen och kör dig de längre sträckorna mellan platserna, men du kliver av tillsammans med guiden för att uppleva sevärdheterna till fots.

Du startar vid Angkor Thoms vackra södra port och vallgrav, där det alltid är härligt grönt – även under torrperioden. Härifrån fortsätter du till ett av huvudtemplen, Bayon, där en imponerande syn väntar dig med ett otal leende Buddha-ansikten. Du upplever också den 350 meter långa Elefantterrassen, varifrån kungen kunde stå och se ut över sina trupper och njuta av olika ceremonier och föreställningar. Namnet hänvisar till de många elefanterna som har mejslats ut i sandstenen. Sedan väntar dig kungapalatset Phimeanakas. Äntligen kan du njuta av det berömda Ta Prohm-templet, som är helt unikt då stora, vackra träd har slagit rot i tempelbyggnaderna så att de ser ut att ha smält samman.

Efter en lunchpaus är det dags att utforska det bäst bevarade och mest berömda templet i Kambodja – Angkor Wat, världens största religiösa monument. Det spektakulära templet reser sig i tre nivåer och kröns av de fem tornen, som är formade som lotusblommans knoppar. Innergårdarna och de välvda gångarna med de oändliga friserna och fantastiska utmejslingarna imponerar stort på de flesta. Från templets översta nivå har du en fantastisk utsikt över området. Dagen avslutas med solnedgången över ett av templen i Angkor.

Övernattning:
Dag 4: Siem Reap med tur till Tonle Sap-sjön

Från tidig morgon kan du se fram emot en halvdagstur till Tonle Sap-sjön, som ligger 15 kilometer söder om Siem Reap och är Sydostasiens största sötvattensjö. Sjöns storlek varierar kraftigt: från 3 000 kvadratkilometer under torrperioden till 10 000 kvadratkilometer under regnperioden. Sjön är en viktig del av Kambodjas ekonomi och skafferi med sitt rika djurliv och mer än 300 fisk- och 100 fågelarter.

Turen inleds med en cirka 1,5 timmar lång biltur till ett av de många fiskelägren längs sjön, Kampong Khleang. Här får du på nära håll uppleva hur vardagslivet ser ut för de många familjerna, som primärt lever av fiske. De flesta familjer lever längs den södra brädden i färgrika hus som står på långa pålar så att de kan klara det höga vattenståndet under regnperioden, då landsbyns små gator förvandlas till små kanaler. Under torrperioden med det låga vattenståndet kan du se de höga pålarna. Härefter går turen med båt först längs de små kanalerna och sedan ut på den storslagna sjön, där du bland annat kan se hur några fiskarfamiljer bor i flytande hus ute på själva sjön.

Vid 14-tiden är du tillbaka i Siem Reap. Resten av dagen tillbringar du som du vill eller så kan du köpa till en av våra extra utflykter.

Dag 5: Siem Reap

Dagen tillbringar du som du vill. Du kan koppla av, utforska staden på egen hand eller köpa till en av våra extra utflykter.

Siem Reap har massor av upplevelser att bjuda på. Du kan strosa runt i det franska kvarteret och ner längs floden för att därefter besöka den närliggande gamla marknaden Psaar Chaa. Sätt dig på något av de många trivsamma kaféerna eller en av de mysiga restaurangerna och betrakta livet i staden. En tur förbi Royal Gardens, som är en fin liten park som ligger direkt ovanför det kungliga residenset i staden, kan också rekommenderas.

Dag 6: Siem Reap – Kratie

Från tidig morgon går turen vidare till Kratie, som ligger i den frodiga östra delen av Kambodja, där livet levs längs Mekongfloden. Kratie är framför allt känt för de sällsynta och hotade Irrawaddy-delfinerna, även kallade Mekongdelfiner, som lever här i Mekongfloden. Under den 6–7 timmar långa bilturen från Siem Reap till Kratie får du ett gott intryck av både de större städerna och de mindre landsbyarna i närheten av och längs Mekongfloden. Luta dig tillbaka och njut av det vackra landskapet, i synnerhet under den sista delen av resan där marker och plantager med bland annat papaya, chili, auberginer och tobak ligger sida vid sida om varandra. Det görs ett lunchstopp antingen längs vägen eller vid ankomsten till Kratie.

I Kratie ska du bo på den lilla vackra, gröna ön Koh Trong, som är 6 kilometer lång och ligger i Mekongfloden blott 10 minuter med båt från Kratie. På Koh Trong andas livet lugn och ro. Ön är bilfri så all transport sker på cykel eller motorcykel, i tuk-tuk eller med oxkärra.

Under torrperioden, när vattenståndet i floden är lägre, går du vid ankomsten till Koh Trong cirka 900 meter bort över den breda stranden och upp till cykelstigen, där en tuk-tuk väntar och kör dig de sista tre kilometrarna till hotellet. Ditt bagage fraktas från båten och fram till hotellet. Under regnperioden, då vattenståndet är högre, kan båten lägga till ända uppe vid cykelstigen och du slipper promenaden över stranden.

Resten av dagen tillbringar du som du vill och kan koppla av vid poolen på hotellet eller utforska ön.

Övernattning:
Dag 7: Kratie med delfiner i Mekongfloden och cykeltur på ön Koh Trong

Efter frukosten lämnar du och guiden hotellet och ger er ut på en två timmar lång lugn och stilla cykeltur på den charmiga och vackra lilla ön.

Allt är lugnt och stilla omkring dig så du kan njuta av de gröna landskapen, de exotiska fruktträden och palmerna med mango, jackfrukt och bananer, samt marker och ängar med betande oxar. Du cyklar på den helt flacka och nio kilometer långa cykelstigen runt på ön. Under turen passerar du en lite pagod och i de omkringliggande höga träden kan du ha turen att få se stora flockar med fladdermöss hänga ner. Du gör stopp längs vägen efter lust och behov och kommer enkelt i kontakt med lokalbefolkningen, som är mycket tillmötesgående och ler och vinkar när du cyklar förbi. Om du har tur blir du kanske bjuden på en kopp te eller kaffe hos en av de lokala familjerna. Du kan också ha tur och få en glimt av sötvattensköldpaddorna, som ibland kommer upp på stranden. Du fortsätter genom rismarkerna innan turen avslutas vid ditt hotell. Här får du en kort stund att fräscha upp dig innan turen går vidare in till Kratie.

I Kratie besöker du den lokala marknaden, sedan är det dags för lunch innan du i bil fortsätter till landsbyn Sambor 35 kilometer norr om Kratie. Här ligger pagoden Wat Sorsor Moi Roi som har hundra pelare och är Kambodjas största pagod.

Mitt på eftermiddagen är det dags att segla ut på Mekongfloden för att försöka upptäcka de sällsynta Mekongdelfinerna. De kännetecknas av den mörkgrå och mörkblå färgen, en stor panna med avrundat huvud och breda simfenor. Det nuvarande beståndet av Mekongdelfiner är omkring 70 stycken i området vid Kratie. En spännande och vacker upplevelse väntar dig när båten gungar stilla i vattnet och du hör de första ljuden från delfinerna och ser dig omkring för att upptäcka dem. Efter ungefär en timmes tid på vattnet kan du njuta av den sista eftermiddagssolen eller soluppgången över Mekongfloden från toppen av det lilla berget Phnom Sambok. För att ta dig ända upp till toppen måste du gå uppför trehundra trappsteg, men det är väl värt besväret. Trappan pryds av små buddhastatyer och längst upp ligger en liten pagod och ett kloster, där omkring tio munkar bor med en fantastisk utsikt över området och Mekongfloden. Det råder en helt unik, fridfull stämning här.

Efter en dag full av spännande intryck och upplevelser går nu turen tillbaka till ditt hotell.

Övernattning:
Dag 8: Kratie – Phnom Penh

Det är dags att sätta kurs mot Kambodjas sprudlande huvudstad, Phnom Penh. Under den cirka fem timmar långa åkturen stoppar du i staden Skuon vid den berömda marknaden för kambodjanska delikatesser, bland annat friterade spindlar. Kambodjanerna kommer långväga ifrån till denna marknad för att njuta av sina favoriträtter. Av tradition åter de praktiskt taget allt och här har du också möjlighet att njuta av åsynen av dem eller köpa ett smakprov.

Phnom Penh ligger där de tre floderna Mekong, Bassac och Tonle Sap möts. De är viktiga resurser för staden och bidrar till att göra den attraktiv. Här är massor av liv med välfyllda marknader, hektiska boulevarder, små mysiga gator med butiker och en värld av kaféer och restauranger. Ditt hotell ligger centralt placerat i staden.

Gå inte miste om utsikten över huvudstaden från toppen av en skyskrapa, där du kan njuta av den praktfulla synen över flodernas möte, den härliga blandningen av fransk kolonialstil, moderna skyskrapor, pagoder och det vackra kungapalatset.

Vid ankomst till Phnom Penh tillbringar du resten av dagen som du vill.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 9: Sightseeing i Phnom Penh med kungapalatset, S-21 och Killing Fields

I dag kommer du ett steg närmare att förstå den kambodjanska kulturen och historien. Din heldagstur med sightseeing i Phnom Penh startar tidigt på morgonen med ett besök i det vackra kungapalatset, där regenten bor, och dess park. Turen inkluderar ett besök i kröningssalen och silverpagoden.

Du fortsätter till Wat Phnom-pagoden, stadens huvudtempel på toppen av en liten trädbevuxen kulle, där du alltid hittar en skara av troende. Inget besök i Phnom Penh är komplett utan ett besök vid S-21 Tuol Sleng, vilket är ett museum över folkmordet under de Röda khmererna. S-21 står för Security Prison 21 och detta säkerhetsfängelse upprättades av Pol Pot 1975 i byggnaderna som tidigare huserade ett gymnasium.

Cirka 15 kilometer utanför Phnom Penh kan du förvänta att dagen avslutas med en stark och rörande upplevelse vid Choeung Ek, även kallat “Killing Fields”. Den kuperade terrängen vid Choeung Ek vittnar om massgravarna för de över 17 000 människor som mördades av de Röda khmererna.  Efter besöket går resan tillbaka till ditt hotell.

Övernattning:
Dag 10: Phnom Penh

Du tillbringar dagen som du vill och kan koppla av eller utforska Phnom Penh på egen hand. Ta en promenad längs Mekongfloden, handla i de små butikerna på de trivsamma gatorna, besök nationalmuseet och den stora inomhusmarknaden Phsar Thmey, “New Market”, eller insup stämningen på de många kaféerna och restaurangerna.

Du kan också välja att köpa till en av våra extra utflykter.

Dag 11: Hemresa

Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen. Härifrån reser du hem med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 12: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en händelserik och skön semester.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Förlängning med solsemester på ön Koh Rong, 3 nätter

Avrunda semestern med en solsemester på den vackra kambodjanska ön Koh Rong (78 kvadratkilometer stor), som ligger 40–60 minuters båtresa från Sihanoukville i Thailandbukten utanför Kambodjas sydvästra kust.

När du går i land på Koh Rong möts du av kritvita sandstränder, turkosblått hav, vajande palmer och den bakomliggande djungeln. Här är det bara vackert – ett riktigt litet paradis långt från turismens huvudstråk.

Vi håller till på öns lugna sydvästra sida vid Long Beach, även kallad Sok San Beach, som har en av öns finaste sandstränder. Här bor du på en resort nere vid stranden och kan njuta av solnedgången. På dagarna kan du koppla av, bada och njuta av att känna sanden mellan tårna, eller också kan du utnyttja de många möjligheterna till aktiviteter som snorkling, dykning, cykling, fritidsfiske, vandringsturer i djungeln, kajak eller en dagsutflykt med öhoppning till grannön Koh Rong Sanloem.

Huvuddelen av ön är täckt av djungel så du färdas i huvudsak till fots, på motorcykel eller med båt. Här finns många olika exotiska trädsorter, som teak och fikonträd, samt ett rikt djur- och fågelliv med bland annat apor och bufflar. I havet finns tropiska fiskar och koraller, medan det tropiska klimatet ger dig genomsnittstemperaturer på 27–30 grader året runt. Den bästa tiden att besöka Koh Rong är från november till april eftersom regnperioden pågår mellan maj och oktober.

Du kan förlänga solsemestern med ytterligare nätter efter dina önskemål.

Transfertiden mellan Phnom Penh och Koh Rong är cirka 6 timmar inklusive båtresan.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Förlängning med solsemester i Kep, 3 nätter

I det sydvästra Kambodja, nära gränsen till Vietnam, ligger kuststaden Kep. Staden är en förtrollande version av Franska Indokina, asiatisk och fransk mat och en tropisk, fridfull semesterstad med en härlig, 1 kilometer lång sandstrand ut till Thailandbukten. Keps storhetstid startade under den franska kolonialperioden på 1930-talet och varade fram till Röda khmererna övertog styret på 1970-talet, varefter staden föll i glömska. I dag är många av de gamla franska villorna förfallna, men berättar fortfarande en historia, medan några är fint restaurerade och omgjorda till hotell som erbjuder fransk elegans och kambodjansk gästfrihet. I den långsträckta staden, som inte har något riktigt centrum, hittar du ett bra urval av restauranger och kaféer som erbjuder fantastisk mat och dryck.

Kep är dessutom känt för sitt goda urval av fisk och skaldjur, i synnerhet de läckra krabborna som du bland annat hittar på fisk- och skaldjursmarknaderna. I det gröna, frodiga inlandet med de exotiska bergen och djungeln kan du ge dig in i Kep nationalpark, som har ett rikt djur- och växtliv. Du kan följa rutter av olika längd längs små stigar och njuta av den vackra floran, ett imponerande fågelliv, lekande apor och några fantastiska utsiktspunkter längs vägen.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Tillägg för enkelrum 3 125 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Mira Lindholm

Skriv till:
info@asiatours.se

Ring till:
08-124 103 68

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Asiatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Långvarigt samarbete med ett stort nätverk av partner i Asien

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Asiatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.