Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Ost- och SydostasienKambodjaKambodjas höjdpunkter & solsemester
12 dagar:

Kambodjas höjdpunkter & solsemester

Höjdpunkter på denna resa:

Angkor Thom, Angkor Wat, besök i en lokal by, Battambang, Phom Penh, Killing Fiels, Kep.

Följande ingår i resan:

 • Flygresa från Sverige till Siem Reap. Hem från Phnom Penh
 • 9 nätter på 3- och 4-stjärniga hotelll
 • Lokal engelsktalande guide på rundresan
 • 9 x frukost (dag 3 – 11)
 • 4 x lunch (dag 3, 4, 5, 7)
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomföras oavsett antal deltagare
 • Möjlighet att förlänga solsemesterni Kep

Omfattande utflyktspaket ingår:

 • Siem Reap, Angkor Thom, Angkor Wat, Pre Rup/Phnom Bakheng
 • Lokal landsby och aktiviteter
 • Battambang, Phnom Banan, Phnom Sampeau
 • Ek Phnom-templet, Udong
 • Kungapalatset, Silverpagoden, Nationalmuseet, Wat Phnom
 • Tuol Sleng Genocide Museum, Killings Fields
 • Solsemester i Kep
 • Entréer och avgifter till nämnda sevärdheter
Enkelrumstilläg 4 400 kr
Rabatt vid större grupper
Välj denna resa eftersom…

Kambodjas städer är en charmig blandning av den franska kolonialtiden med vackra herrgårdar längs skuggiga alléer och resterna av ett mycket rikt buddhistiskt förflutet med tempel, pagoder och traditionella hus. Det förflutna och nutiden präglar också livet på landet med oxkärror, handplanterade risfält och paraboler på hyddor med halmtak. Det hela binds ihop av en praktfull lummig natur, som otämjt kommer äta upp både dåtidens storhet och synder, som det hände med khmerrikets fantastiska ruinstad, Angkor. Tuol Sleng och Killing Fields var resultatet av Khmer Rouges ”kulturrevolution”, där det är svårt att förstå vår tids grymheter. Vid Keps stränder kopplar du av i den svalkande brisen från Siambuktens turkosblå vatten.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flygresa från Sverige
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från vald flygplats i Sverige. Det kommer att vara mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst till Siem Reap
Dag 2: Ankomst till Siem Reap

Vid ankomst till Siem Reap får du visum på flygplatsen och sedan hämtar du ditt bagage. I ankomsthallen väntar guiden med en skylt med Asiatours och du skjutsas till ditt hotelll där du ska bo de nästföljande tre nätterna. Efter ankomst är det dags att vila upp sig efter flygresan och resten av dagen ägnas åt egen valfri aktivitet.

Övernattning Angkor Paradise Hotel 

Dag 3: Sightseeingtur till Angkor Thom – Angkor Wat
Dag 3: Sightseeingtur till Angkor Thom – Angkor Wat

Dagens sightseeingtur går till ett av Kambodjas, och även resans, absoluta höjdpunkter, Angkors storslagna tempelkomplex. Området kom med på UNESCOs världsarvslista redan år 1992. Du börjar med sydporten vid Angkor Thom. Du går längs den gamla stadsmuren för att se tempelruinen Prasat Chrung. Härifrån fortsätter du till Bayotemplet där 10 Buddhaansikten ler åt dig. Du ser också Elefant-terrassen och kungapalatset Phimeanakas och slutligen det berömda Ta Prohm-templet.

Efter lunch i Siem Reap beger vi oss mot det bäst bevarade och mest berömda templet i hela Angkorområdet, nämligen Angkor Wat. Du utforskar området både med guide och på egen hand innan du åker till antingen Phnom Bakheng eller Pre Rup för att se solnedgången.

Övernattning Angkor Paradise Hotel 

Dag 4: Landsbyutflykt
Dag 4: Landsbyutflykt

Du besöker en landsby som ligger fyra mil från Siem Reap. Vi har valt en by som bara få turister besöker och därför upplever du det autentiska livet på landet i Kambodja.

En lokal guide väntar på dig och i oxkärra åker du genom byn och fram till ett hus där en familj tillverkar kvastar av naturmaterial. Materialen plockas en gång om året och förvaras i förråd så att kvastarna kan tillverkas under resten av året. Till fots fortsätter du tillsammans med guiden genom byn och upplever bybornas vardag och årstidspräglade aktiviteter. Du kan delta i aktiviteterna och lära dig att plantera eller skörda ris eller grönsaker, driva änder, vakta boskapen eller fiska. Du får en enkel men välsmakande khmer-lunch och äter den tillsammans med en lokal familj.
Innan du återvänder till hotelllet sen eftermiddag får du en traditionell välsignelse av en munk i det lokala templet.

Övernattning Angkor Paradise Hotel 

Dag 5: Siem Reap - Battambang
Dag 5: Siem Reap - Battambang

På förmiddagen åker du bil i ca två timmar till Battambang. Battambang är känd för den franska kolonialtidsarkitekturen, den frodiga lantbruksjorden samt rika rubin- och granatgruvor. I eftermiddag åker du till Phnom Banan, där det är en fantastik utsikt över det omkringliggande landskapet. Sedan åker du till Phnom Sampeau som är ett klippområde med en del grottor. Det vackra området har också varit en del av Khmer Rouges skräckregim. En del av Khmer Rouges ”särskilda fiender” som t.ex läkare och lärare dödades och kastades i dessa grottor. Överraskande nog är det inte någon tung stämning här, för som kambodjanerna säger: Glädjen är det bästa sättet att komma över gamla tiders tragedier.

Övernattning Bambu Hotel 

Dag 6: Battambang – Udong – Phnom Penh
Dag 6: Battambang – Udong – Phnom Penh

I dag ska du från Battambang till Phnom Penh, en bilresa som tar fyra till fem timmar utan stopp. Du börjar dock med att besöka Ek Phnom-templet, som härstammar från 1000-talet. Templet är Battambangs stora sevärdhet. Det är vackert ornamenterat med träsniderier som är mycket välgjorda.

Efter lunchen börjar bilresan mot Phnom Penh. På vägen stannar vi till i Kompong Chhnang, som är känd för de många krukmakerierna. Senare väntar Udong, som ligger 4 mil nordväst om Phnom Penh. Udong var kungariket Kambodjas huvudstad under ca. 250 år. Staden förlorade sin status år 1866 när kung Norodom flyttade sitt hov till Phnom Penh och därmed gjorde den till huvudstad i landet. Sen eftermiddag ankommer du till Phnom Penh och du checkar in på hotelllet där du ska bo de nästkommande två nätterna.

Övernattning Kravan Hotel 

Dag 7: Sightseeing i Phnom Penh
Dag 7: Sightseeing i Phnom Penh

Din guide visar dig höjdpunkter och sevärdheter i denna myllrande stad som även är Kambodjas huvudstad. Du upplever det fascinerande kungapalatset, Silverpagoden och Nationalmuseet. Du kan klättra upp på Wat Phnom, som är stadens huvudtempel. Det är alltid en jättestora skara troende här. Runt templet finns det stora apflockar. Inget besök i Phnom Penh utan ett besök vid Tuol Sleng, som är ett museum för folkmordet under Khmer Rouge. På museet är folkmordets illdåd mot det kambodjanska folket dokumenterat.

Utflykten avslutas med ett besök till Choeung Ek som världen över har blivit känd som ”Killing Fields” och där över 17 000 människor mördades och kastades i massgravar av Khmer Rouge. Efter sightseeingturen kan du på egen hand promenera omkring i de små myllrande gatorna i det exotiska gamla kvarteret och på vägen se sevärdheter och uppleva stadens många främmande ljud.

Övernattning Kravan Hotel 

Dag 8: Phnom Penh – Kep
Dag 8: Phnom Penh – Kep

Du skjutsas från Phnom Penh till den charmiga kuststaden Kep. När du kommer fram till Kep checkar du in på hotelllet och resten av dagen ägnas åt egen valfri aktivitet.

Kuststaden Kep är en liten pärla, en lockande version av franska Indokina, av asiatisk och fransk mat, av en tropisk kuststads klara vatten och härliga stränder. Stadens storhetstid började på 1930-talet och varade fram till att Khmer Rouge tog över styret under 1970-talet, varpå staden nästan glömdes bort.

I dag är många av de gamla franska villorna längs strandpromenaden restaurerade och är boutiquehotelll, som erbjuder fransk elegans och kambodjansk gästfrihet. Staden har många restauranger och caféer som erbjuder fantastisk mat och dryck.
Du bor de följande tre nätterna på Veranda Natural Resort.

Övernattning Veranda Natural Resort 

Dag 9-10: Avkoppling och solsemester i Kep
Dag 9-10: Avkoppling och solsemester i Kep

Dagarna ägnas åt egna valfria aktiviteter. Du kan slappa vid poolen på det härliga resortet eller promenera genom staden och titta på de vackra kolonialtidsbyggnaderna. Eller kanske har du lust att ta en utflykt till ön Kanin för att njuta av de vita sandstränderna som ön är så berömd för.

Övernattning Veranda Natural Resort 

Dag 11: Hemresan börjar
Dag 11: Hemresan börjar

Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen. Härifrån flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 12: Hemkomst
Dag 12: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en fantastisk semester.

Offertförfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Offertförfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.