Tel: 08-124 103 68 | Mån - Fre 9 - 16
StartsidanResor till Ost- och SydostasienJapanKyoto & Tokyo – Japans hjärta & hjärna
9 dagar:

Kyoto & Tokyo – Japans hjärta & hjärna

Höjdpunkter på denna resa:

Kyoto, Silverpaviljongen, Filosofstigen, helgedomen Yasaka, geishadistriktet Gion, tempeldistriktet Higashiyama, teceremoni, Kiyomizu-templet, Shinkansen från Kyoto till Tokyo, Shibuya, Harajuku, Takeshita Dori, helgedomen Meiji, Omotesando, Asakusa, Sensoji-templet, båttur på Sumida-floden, Hamarikyu-parken.

Följande ingår i resan:

 • Flygresa från Sverige till Osaka och hem från Tokyo
 • Transfer med buss från flygplatsen i Osaka till hotellet i Kyoto
 • Guideservice vid ankomst till flygplatsen i Osaka
 • Transfer med buss från hotellet i Tokyo till flygplatsen i Tokyo
 • Shinkansen-tågresa från Kyoto till Tokyo
 • IC-tågkort med 2 500 JPY till Tokyo
 • 7 nätter på hotell i turistklass med frukost
 • Lokal engelsktalande guide på alla utflykter
 • Välkomstmöte på hotellet i Kyoto
 • Dygnet runt-bemannad jourtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs vid min. 2 resenärer

Följande utflyktspaket ingår:

 • Guidad heldagsutflykt i Kyoto till Silverpaviljongen (Ginkakuji), Filosofstigen, helgedomen Yasaka, geishadistriktet Gion, tempeldistriktet Higashiyama, Ninenzaka, Kodaiji-templet och Kiyomizutemplet
 • Traditionell teceremoni i Kyoto
 • Guidad halvdagsutflykt i Tokyo till Shibuya och Takeshita Dori
 • Guidad heldagsutflykt i Tokyo till helgedomen Meiji, Omotesando, Asakusa, Sensoji-templet, båttur på Sumida-floden, Hamarikyu-parken

Möjlighet att köpa till fler utflykter:

 • Benta box matlagningskurs i Kyoto
 • Kamakura
 • Mount Fuji
Enkelrumstillägg 5 080 kr
Rabatt vid större grupper.
Resan kan bokas fram till 60 dagar före avresa.
Anledningar att välja den här resan...

På den här resan kommer du utan tvekan att uppleva Japans innersta väsen. Från den välordnade, före detta huvudstaden Kyotos historia, djupt rotade och respekterade kultur och gamla traditioner till den supermoderna huvudstaden Tokyo med kejsarpalatset, mangakultur och det rika folket i stadsdelen Ginza. Kyotos välbevarade stadsbild där låga trähus med tunna väggar och skjutdörrar ger ett intryck av forntidens Japan, medan du i Tokyo får uppleva stora tågstationer, modern arkitektur och skyskrapor.

I Kyoto får du uppleva en traditionell teceremoni. Du går genom ett levande, aktivt geishadistrikt där du får träffa geishalärlingar – maiko. De många helgedomarna, tehusen och paviljongerna ger Kyoto en särskild historisk atmosfär. Samtidigt ser du vackra trädgårdar och vattendrag överallt.

På de guidade turerna i Tokyo introduceras du till det moderna Japan med trendsättande ungdomar, neonskyltar, all tänkbar elektronik och ett supereffektivt transportsystem. Samtidigt kan du hitta små öar av gammal historia och kultur som stadens invånare håller mycket kära, till exempel de vackra och mycket välbesökta parkerna och Sensoji-templet.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Avresa från Sverige
Dag 1: Avresa från Sverige

Avresa från den valda flygplatsen i Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst i Osaka, vidare till Kyoto
Dag 2: Ankomst i Osaka, vidare till Kyoto

Efter din ankomst går du igenom passkontrollen där du får ett 90-dagarsvisum i ditt pass. Sedan hämtar du upp ditt bagage och går genom tullen ut i ankomsthallen. I ankomsthallen väntar en guide med en Asiatours-skylt. Guiden följer dig till bussen som kör dig till ditt hotell i Kyoto. Du kommer att bo i Kyoto de kommande tre nätterna.

Kyoto är en fantastisk stad med en rik historia som har haft och fortfarande har stort inflytande på japanernas självbild. Kyoto var Japans huvudstad i över tusen år fram till 1868. I staden finns ca 2 000 bevarade tempel, helgedomar och kejserliga byggnader. Här finns också en rad olika universitet. I dag finns 17 av byggnaderna med på UNESCOs världsarvslista. I Kyoto blomstrar det japanska kulturarvet, och geishakvarteren med skolor och tehus existerar inte för turisternas skull. Staden är lagom stor och det är lätt att hitta. Med 1,5 miljoner invånare är Kyoto också en av Japans ”mindre städer”!

Efter ankomsten till hotellet tillbringar du dagen som du vill.

Övernattning Kyoto Plaza Hotel 

Dag 3: Välkomstmöte - Guidad heldagsutflykt i Kyoto
Dag 3: Välkomstmöte - Guidad heldagsutflykt i Kyoto

Efter frukosten då en lokal engelsktalande guide kommer till hotellet för att hålla ett välkomstmöte. På välkomstmötet går guiden igenom de kommande dagarnas program, förklarar praktiska saker och svarar på frågor.

I dag ska du på en guidad tur och besöka några av Kyotos stora sevärdheter. Två höjdpunkter är de vackra och ikoniska platserna Ginjakuji och Kiyomizu, som finns med på UNESCOS världsarvslista. Den guidade turen sker till fots, så ta på dig sköna skor!

Guiden hämtar upp dig på hotellet och ni besöker först Ginjakuji, som också är känt som Silverpaviljongen. Zentemplet byggdes ursprungligen som en shoguns privata villa, och är omgivet av fantastiskt vackra trädgårdar. Stenträdgården är särskilt ikonisk. Vägen upp till Ginkakuji är smal och mysig med många caféer och småbutiker. Ofta går det också att köpa sig en tur i en riksha.

Därefter vandrar du på Filosofstigen genom den norra delen av Higashiyama-distriktet. Filosofstigen slingrar sig längs en kanal där hundratals japanska körsbärsträd är planterade. Under blomningsperioden, Sakura, är det här en mycket populär plats.

Nästa stopp är helgedomen Yasaka, där det finns tid för lunch (ingår inte). Helgedomen Yasaka grundades för mer än 1 300 år sedan och förenar geishadistriktet Gion med det vackra tempeldistriktet Higashiyama. Du promenerar genom Higashiyama och fram till en plats där du får uppleva en traditionell japansk teceremoni. Teceremonin heter ”sao” eller ”cha-no-yu” och är en över 400 år gammal tradition. Du upplever teceremonin i ett traditionellt japanskt hus, som är byggt av trä och har tunna väggar och skjutdörrar. Vissa delar är gjorda av en sorts pergament. Du sitter direkt på golvet framför en kvinna som är klädd i en vacker kimono. Kvinnan utför teceremonin med stor omsorg.

Därefter tar guiden med dig till den kulturmärkta och mycket charmiga Ninenzaka, som är en gammal kullerstensgata med trähus där det idag finns souvenirbutiker och små matställen. Här får du tid att utforska området på egen hand.

Nästa stopp är Kodaiji-templet, som är ca 400 år gammalt. Kodaiji ligger på en kulle, och kanske är det därför det råder en särskild stillhet här. Templet omges av en fantastisk trädgård med både bonsaiträd, en stenträdgård och en bambulund med tjugo meter hög bambu. I en japansk trädgård lämnas inget åt slumpen. Allt har sin specifika plats och särskilda betydelse, något man snabbt lägger märke till som besökare. På tempelområdet ligger också två historiska tehus du kan besöka.

Sista stoppet på dagens utflykt är Kiyomizu. Från Kodaji-templet går du genom små smala gränder med gamla trähus upp till Kiyomizu som ligger på en kulle. Den imponerande och vackra tempelbyggnaden är tre våningar hög och byggd av sammanfogade trästycken. Templet har en stor terrass med en fantastisk utsikt över Kyoto. Bakom templet ligger helgedomen Jishu där kärlekens och äktenskapets gud bor. Därför vallfärdar många unga japaner hit för att be om tur i kärlek och ett bra äktenskap.

Övernattning Kyoto Plaza Hotel 

Dag 4: Kyoto på egen hand
Dag 4: Kyoto på egen hand

Dagen tillbringar du som du vill.

Kyoto har så mycket att erbjuda att det nästan är svårt att begränsa sig!

Du kan välja att hyra en cykel och åka på upptäcktsfärd längs Kyotos många vattendrag. Som i nästan alla städer med lång historia har tillgången till vatten varit otroligt viktig. I Kyoto finns flera floder, hundratals kanaler och otaliga källor och dammar. Överallt ser du lummig grönska, som naturligtvis också ger välbehövlig skugga under de varma sommarmånaderna. När körsbärsträden blommar ger vattendragen skönheten en extra dimension.

Varför inte strosa runt i gränderna och bara ta in allt? Du kommer snabbt att upptäcka att Kyoto har många japanska turister, och en sak som är populär bland både män och kvinnor är att klä sig i traditionell kimono för en dag. Det är spännande att se på, och särskilt de unga människorna tycker uppenbarligen att det är riktigt trevligt.

Det finns naturligtvis också sevärdheter som inte ingick i gårdagens utflykt. Helgedomen Fushimi Inari är en sevärdhet som blev internationellt berömd genom filmen ”Mitt liv som geisha”. Stigarna till helgedomen kantas av orangeröda portar som bildar en sorts långa pergolor. Portarna har donerats av många olika personer, och givarens namn är skrivet med svarta tecken på porten. Det råder en särskild atmosfär på platsen, där det finns uppemot 10 000 orangeröda portar.

En annan sevärdhet som också är ett måste är Guldpaviljongen, Kinkakuji. Guldpaviljongen är Kyotos mest symboliska byggnad. Den tre våningar höga byggnaden vetter ut mot en sjö och det är en fascinerande syn när ljuset faller på byggnaden och den speglar sig i sjön.

Kyoto är känt över hela Japan som ett kulinariskt centrum. Därför finns en mängd riktigt bra restauranger och spännande matmarknader här, till exempel Nishiki. Vi rekommenderar att gå en matlagningskurs.

I dag kan du, om du betalar lite extra, delta i en extra utflykt:

Övernattning Kyoto Plaza Hotel 

Dag 5: Kyoto – Tokyo med Shinkansen, guidad tur i Tokyo
Dag 5: Kyoto – Tokyo med Shinkansen, guidad tur i Tokyo

I dag lämnar du Japans hjärta och kulturella högborg Kyoto bakom dig och åker till Tokyo som är Japans hjärna.

Du åker med höghastighetståget Shinkansen som har egna perronger på alla stationer. Det är en upplevelse att åka tåg i Japan. Höghastighetstågen har 6, 8, 12 eller 18 vagnar. På informationsskyltarna på stationen kan du se hur många vagnar varje tåg kör med. När du väl står på perrongen kan du se precis var din vagn stannar med hjälp av markeringarna. Och tåget stannar inom några centimeter från markeringen. Det finns målade symboler på perrongen, till exempel tåglängd ”6 vagnar – vagn 5” eller ”12 vagnar – vagn 3”. När man väl har förstått hur systemet fungerar är det väldigt enkelt. Japanerna har dessutom en fantastisk kökultur – man ställer sig helt enkelt i kö vid respektive ikon på perrongen och går ombord lugnt och stilla i den ordning man kom dit. Här är det inte tal om att tränga sig före!

Tågen går nästan alltid i tid överallt i Japan och skulle det vara förseningar på mer än ett par minuter blir det både ett stort samtalsämne på tåget och en nationell nyhet på tv och radio.

Det är 514 kilometer mellan Kyotos centralstation och Tokyo. Med Shinkansen tar den sträckan lite mer än två timmar.

När du anländer till Tokyo väntar din guide på stationen och följer dig till hotellet. Från stationen tar ni tunnelbanan till hotellet och du får ett IC-kort – ett elektroniskt resekort som kan användas på både tåg och bussar.

När du har checkat in på hotellet på eftermiddagen får du en guidad stadsrundtur i det moderna Tokyo. Du bor i Tokyo de kommande fyra nätterna.

Den guidade rundturen börjar i Shibuya. Shibuya är känt för flera saker: 1) Ett pulserande shoppingområde med kläder och accessoarer 2) Hemvist för nya trendsättande modedesigner och ny underhållning, samt inte minst 3) Tokyos mest kända och fotogeniska gatukorsning, där tusentals stressade människor korsar gatan när det är grönt för gående och rött för körande från alla håll.

Därefter fortsätter rundturen till Harajuku, som är ett annat av Tokyos modemeckan. En av de berömda gatorna i Harajukudistriktet är Takeshita Dori, som tillsammans med sina sidogator utgör tonårskulturens centrum. Här ser du främst unga människor i väldigt färgglada kläder. Här är i stort sett allt tillåtet, men de är fortfarande propert klädda.

Eftermiddagen avslutas med ett besök i ett varuhus där man på bottenvåningen säljer mat som ställs ut som små konstverk. Att se hur maten förpackas är en upplevelse i sig.

Övernattning Citadine Shinjuku 

Dag 6: Guidad heldagsutflykt i Tokyo
Dag 6: Guidad heldagsutflykt i Tokyo

I dag är det dags för en guidad heldagsutflykt. För att det ska gå smidigt reser du med kollektivtrafiken.

Utflykten börjar vid helgedomen Meiji som byggdes för att hedra minnet av kejsaren Meiji. Meiji ligger mitt i Tokyo i en stor, skogsliknande park. Innan man kommer fram till helgedomen går man genom två mycket stora shinto-portar. Framme vid helgedomen är atmosfären högtidlig och rofylld, en stor kontrast till det hektiska stadslivet inte långt därifrån. Det är en mycket populär plats för traditionella bröllop och här finns det stor chans att se shinto-präster, brudpar och bröllopsgäster.

Från Meiji går du till gatan Omotesando som är Tokyos motsvarighet till 5th Avenue eller Champs-Élysées. Det är här de internationella modemärkena har sina butiker. Här får du uppleva butiksbiträden som följer kunderna ut på gatan och bugar djupt innan kunden beger sig vidare. Den djupa bugningen är ett klassiskt japanskt uttryck för stor respekt.

Turen fortsätter mot Asakusa som är Tokyos gamla stadsdel. Här står vissa gamla byggnader fortfarande kvar och området saknar stora höghus. Förutom atmosfären på gatorna och i gränderna är Sensoji den främsta sevärdheten. Det är Tokyos äldsta tempel och för många japaner har det en särskild betydelse att komma hit och tända rökelse. Nakamise är den långa gågatan med souvenirbutiker och mataffärer som leder upp till Sensojitemplet. Här är det alltid liv och rörelse och du ser kvinnor, par och ibland hela familjer som är klädda i traditionella kimonor. De är på väg för att tända rökelse och svepa den heliga röken runt sig i hopp om att bli kvitt sjukdomar, få framgång i livet, få barn eller något helt annat.

Från Sensoji är det gångavstånd till Sumida-floden. Här åker du på en båttur för att se Tokyo från vattnet. På vägen passerar du ikoniska byggnader, bland annat Asahi Super Drys huvudkontor och de legendariska tolv broarna som är mycket olika arkitektoniskt och färgmässigt.

Du går av båten vid Hamarikyu-trädgården – en park som ligger i centrala Tokyo och vetter ut mot Tokyobukten. Unikt för den här parken är att den har saltvattensjöar där vattennivån stiger och sjunker med tidvattnet. Parken är från Edoperiodens begynnelse omkring år 1600, och kontrasten till det moderna Tokyos stadssilhuett med skyskrapor som ligger bakom parken är talande för Japan av i dag. I ett av tehusen i parken kan du köpa en kopp lugnande ”matcha”, som är grönt te.

Du är tillbaka på hotellet sent på eftermiddagen.

Övernattning Citadine Shinjuku 

Dagar 7 - 8: Tokyo på egen hand, möjlighet att köpa till utflykter
Dagar 7 - 8: Tokyo på egen hand, möjlighet att köpa till utflykter

Dagarna tillbringar du som du vill.

Tokyo har massor av olika saker att erbjuda. Kejsarpalatset och bron Niju-bashi som går över vallgraven är en av Tokyos ikoniska höjdpunkter. Inte långt från palatset och parken ligger stadsdelen Ginza, som förknippas med världens högsta kvadratmeterpriser och superlyxigt bohemliv. Här finns man kan tänka sig när det gäller caféer, barer, restauranger och shoppingcenter. Närmare floden i stadsdelen Tsukiji, i hjärtat av Tokyo, ligger Japans världsberömda fiskauktion. Man har flera gånger planerat att flytta den från området, men än så länge ligger den kvar. Den är ytterligare ett tecken på de stora kontrasterna i den supermoderna storstaden.

I stadsdelen Akihabara hittar du allt du kan önska dig när det gäller elektronik. Här finns butik efter butik med elektronik. På senare år har stadsdelen också blivit känd som ett centrum för otaku-kulturen och mangafansen. Det är också här du kan få den speciella upplevelsen att gå på ”maid café”, där personalen är klädd som servitriser från tecknade serier.

I dag kan du, om du betalar lite extra, delta i en extra utflykt:

Övernattning Citadine Shinjuku 

Dag 9: Hemresa från Tokyo till Sverige
Dag 9: Hemresa från Tokyo till Sverige

Dagen tillbringar du som du vill fram till transfern till flygplatsen. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen, varifrån du flyger till Sverige. Det kan förekomma en eller flera mellanlandningar under hemresan.

Gratis förfrågan
Additional Information
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!