• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanResor till Ost- och SydostasienJapanKyoto & Tokyo – Japans hjärta & hjärna
9 dagar

Kyoto & Tokyo – Japans hjärta & hjärna

Upplev Japans kontraster – från Kyotos anrika kultur och helgedomar till Tokyos supermoderna arkitektur och livsstil.

Kyoto & Tokyo – Japans hjärta & hjärna Kyoto & Tokyo – Japans hjärta & hjärna
9 dagar

Kyoto & Tokyo – Japans hjärta & hjärna

Upplev Japans kontraster – från Kyotos anrika kultur och helgedomar till Tokyos supermoderna arkitektur och livsstil.

Anledningar att välja den här resan…

På den här resan kommer du utan tvekan att uppleva Japans innersta väsen. Från den välordnade, före detta huvudstaden Kyotos historia, djupt rotade och respekterade kultur och gamla traditioner till den supermoderna huvudstaden Tokyo med kejsarpalatset, mangakultur och det rika folket i stadsdelen Ginza. Kyotos välbevarade stadsbild där låga trähus med tunna väggar och skjutdörrar ger ett intryck av forntidens Japan, medan du i Tokyo får uppleva stora tågstationer, modern arkitektur och skyskrapor.

I Kyoto upplever du två av stadens största sevärdheter: Silverpaviljongen Ginkakuji och det vackra templet Kiyomizu, som båda är med på Unescos världsarvslista. Stadens många helgedomar, tehus och paviljonger ger Kyoto en särskild historisk atmosfär. Samtidigt ser du vackra trädgårdar och vattendrag överallt.

På de guidade turerna i Tokyo introduceras du till det moderna Japan med trendsättande ungdomar, neonskyltar, all tänkbar elektronik och ett supereffektivt transportsystem. Samtidigt kan du hitta små öar av gammal historia och kultur som stadens invånare håller mycket kära, till exempel de vackra och mycket välbesökta parkerna och Sensoji-templet.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flygresa från Sverige till Osaka och hem från Tokyo
 • Transfer med buss från flygplatsen i Osaka till hotellet i Kyoto
 • Guideservice vid ankomst till flygplatsen i Osaka
 • Transfer med buss från hotellet i Tokyo till flygplatsen i Tokyo
 • Shinkansen-tågresa från Kyoto till Tokyo
 • IC-tågkort med 2 500 JPY till Tokyo
 • 7 nätter på hotell i turistklass med frukost
 • Lokal engelsktalande guide på alla utflykter
 • Välkomstmöte på hotellet i Kyoto
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs vid min. 2 resenärer

Följande utflyktspaket:

 • Guidad tur i Kyoto med Silverpaviljongen (Ginkakuji), Filosofens stig i Higashimaya tempeldistrikt och Nanzenji
 • Guidad halvdagsutflykt i Tokyo till Shibuya och Takeshita Dori
 • Guidad heldagsutflykt i Tokyo till helgedomen Meiji, Omotesando, Asakusa, Sensoji-templet, båttur på Sumida-floden, Hamarikyu-parken
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

Avresa från den valda flygplatsen i Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst i Osaka, vidare till Kyoto

Efter din ankomst går du igenom passkontrollen där du får ett 90-dagarsvisum stämplat i ditt pass. Sedan hämtar du upp ditt bagage och går genom tullen ut i ankomsthallen. I ankomsthallen väntar vår representant med en Asiatours-skylt där ditt namn står. Representanten följer dig till bussen som kör dig till ditt hotell i Kyoto. Du kommer att bo i Kyoto de kommande tre nätterna.

Kyoto är en fantastisk stad med en rik historia som har haft och fortfarande har stort inflytande på japanernas självbild. Kyoto var Japans huvudstad i över tusen år fram till 1868. I staden finns ca 2 000 bevarade tempel, helgedomar och kejserliga byggnader. Här finns också en rad olika universitet. I dag finns 17 av byggnaderna med på UNESCOs världsarvslista. I Kyoto blomstrar det japanska kulturarvet, och geishakvarteren med skolor och tehus existerar inte för turisternas skull. Staden är lagom stor och det är lätt att hitta. Med 1,5 miljoner invånare är Kyoto också en av Japans ”mindre städer”!

Efter ankomsten till hotellet tillbringar du dagen som du vill.

Dag 3: Välkomstmöte - Guidad halvdagsutflykt i Kyoto

Efter frukosten kommer en lokal engelsktalande guide till hotellet för att hålla ett välkomstmöte. På välkomstmötet går guiden igenom de kommande dagarnas program, förklarar praktiska saker och svarar på frågor. Du får också ett IC-kort, som är ett elektroniskt resekort för tåg och bussar laddat med 2 500 JPY. Det är enkelt att sätta in mer pengar om du skulle behöva.

I dag tar du en fem timmar lång guidad promenad och besöker tre av Kyotos stora sevärdheter. Du besöker också det vackra och ikoniska Ginkakuji, som står med på UNESCOS världsarvslista, den berömda Filosofens stig och Nanzenji. Det är en promenadtur så kom ihåg att sätta på dig bekväma skor.

Guiden hämtar upp dig på hotellet och ni besöker först Ginjakuji, som också är känt som Silverpaviljongen. Zentemplet byggdes ursprungligen som en shoguns privata villa, och är omgivet av fantastiskt vackra trädgårdar. Stenträdgården är särskilt ikonisk. Vägen upp till Ginkakuji är smal och mysig med många caféer och småbutiker. Ofta går det också att köpa sig en tur i en riksha.

Därefter vandrar du på Filosofstigen genom den norra delen av Higashiyama-distriktet. Filosofstigen slingrar sig längs en kanal där hundratals japanska körsbärsträd är planterade. Under blomningsperioden, Sakura, är det här en mycket populär plats.

I slutet av Filosofens stig ligger ett av Japans viktigaste zentempel, Nanzenji, som är det sista stoppet på dagens utflykt. Nanzenji består av ett huvudtempel och andra tillhörande tempel, som dateras tillbaka till 1600-talet. Området är vackert och fridfullt med betagande kontraster mellan den enorma Sanmon-porten, de olika templen innanför och de snirkliga zenträdgårdarna. Besöket vid Nanzenji avslutar dagens guidade tur.

Dag 4: Kyoto på egen hand

Dagen tillbringar du som du vill.

Kyoto har så mycket att erbjuda att det nästan är svårt att begränsa sig!

Du kan välja att hyra en cykel och åka på upptäcktsfärd längs Kyotos många vattendrag. Som i nästan alla städer med lång historia har tillgången till vatten varit otroligt viktig. I Kyoto finns flera floder, hundratals kanaler och otaliga källor och dammar. Överallt ser du lummig grönska, som naturligtvis också ger välbehövlig skugga under de varma sommarmånaderna. När körsbärsträden blommar ger vattendragen skönheten en extra dimension.

Varför inte strosa runt i gränderna och bara ta in allt? Du kommer snabbt att upptäcka att Kyoto har många japanska turister, och en sak som är populär bland både män och kvinnor är att klä sig i traditionell kimono för en dag. Det är spännande att se på, och särskilt de unga människorna tycker uppenbarligen att det är riktigt trevligt.

Det finns naturligtvis också sevärdheter som inte ingick i gårdagens utflykt. Helgedomen Fushimi Inari är en sevärdhet som blev internationellt berömd genom filmen ”Mitt liv som geisha”. Stigarna till helgedomen kantas av orangeröda portar som bildar en sorts långa pergolor. Portarna har donerats av många olika personer, och givarens namn är skrivet med svarta tecken på porten. Det råder en särskild atmosfär på platsen, där det finns uppemot 10 000 orangeröda portar.

En annan sevärdhet som också är ett måste är Guldpaviljongen, Kinkakuji. Guldpaviljongen är Kyotos mest symboliska byggnad. Den tre våningar höga byggnaden vetter ut mot en sjö och det är en fascinerande syn när ljuset faller på byggnaden och den speglar sig i sjön.

Kyoto är känt över hela Japan som ett kulinariskt centrum. Därför finns en mängd riktigt bra restauranger och spännande matmarknader här, till exempel Nishiki. Vi rekommenderar att gå en matlagningskurs.

Dag 5: Kyoto – Tokyo med Shinkansen, guidad tur i Tokyo

I dag lämnar du Japans hjärta och kulturella högborg Kyoto bakom dig och åker till Tokyo som är Japans hjärna.

Du åker med höghastighetståget Shinkansen som har egna perronger på alla stationer. Det är en upplevelse att åka tåg i Japan. Höghastighetstågen har 6, 8, 12 eller 18 vagnar. På informationsskyltarna på stationen kan du se hur många vagnar varje tåg kör med. När du väl står på perrongen kan du se precis var din vagn stannar med hjälp av markeringarna. Och tåget stannar inom några centimeter från markeringen. Det finns målade symboler på perrongen, till exempel tåglängd ”6 vagnar – vagn 5” eller ”12 vagnar – vagn 3”. När man väl har förstått hur systemet fungerar är det väldigt enkelt. Japanerna har dessutom en fantastisk kökultur – man ställer sig helt enkelt i kö vid respektive ikon på perrongen och går ombord lugnt och stilla i den ordning man kom dit. Här är det inte tal om att tränga sig före!

Tågen går nästan alltid i tid överallt i Japan och skulle det vara förseningar på mer än ett par minuter blir det både ett stort samtalsämne på tåget och en nationell nyhet på tv och radio.

Det är 514 kilometer mellan Kyotos centralstation och Tokyo. Med Shinkansen tar den sträckan lite mer än två timmar.

När du anländer till Tokyo väntar din guide på perrongen och följer dig till hotellet. Ni tar tunnelbanan från stationen till hotellet, och här använder du ditt IC-kort som du fick på välkomstmötet dag 2.

När du har checkat in på hotellet på eftermiddagen får du en guidad stadsrundtur i det moderna Tokyo. Den guidade rundturen börjar i Shibuya. Shibuya är känt för flera saker: 1) Ett pulserande shoppingområde med kläder och accessoarer 2) Hemvist för nya trendsättande modedesigner och ny underhållning, samt inte minst 3) Tokyos mest kända och fotogeniska gatukorsning, där tusentals stressade människor korsar gatan när det är grönt för gående och rött för körande från alla håll.

Därefter fortsätter rundturen till Harajuku, som är ett annat av Tokyos modemeckan. En av de berömda gatorna i Harajukudistriktet är Takeshita Dori, som tillsammans med sina sidogator utgör tonårskulturens centrum. Här ser du främst unga människor i väldigt färgglada kläder. Här är i stort sett allt tillåtet, men de är fortfarande propert klädda.

Eftermiddagen avslutas med ett besök i ett varuhus där man på bottenvåningen säljer mat som ställs ut som små konstverk. Att se hur maten förpackas är en upplevelse i sig.

Dag 6: Guidad heldagsutflykt i Tokyo

I dag är det dags för en guidad heldagsutflykt. För att det ska gå smidigt reser du med kollektivtrafiken.

Utflykten börjar vid helgedomen Meiji som byggdes för att hedra minnet av kejsaren Meiji. Meiji ligger mitt i Tokyo i en stor, skogsliknande park. Innan man kommer fram till helgedomen går man genom två mycket stora shinto-portar. Framme vid helgedomen är atmosfären högtidlig och rofylld, en stor kontrast till det hektiska stadslivet inte långt därifrån. Det är en mycket populär plats för traditionella bröllop och här finns det stor chans att se shinto-präster, brudpar och bröllopsgäster.

Från Meiji går du till gatan Omotesando som är Tokyos motsvarighet till 5th Avenue eller Champs-Élysées. Det är här de internationella modemärkena har sina butiker. Här får du uppleva butiksbiträden som följer kunderna ut på gatan och bugar djupt innan kunden beger sig vidare. Den djupa bugningen är ett klassiskt japanskt uttryck för stor respekt.

Turen fortsätter mot Asakusa som är Tokyos gamla stadsdel. Här står vissa gamla byggnader fortfarande kvar och området saknar stora höghus. Förutom atmosfären på gatorna och i gränderna är Sensoji den främsta sevärdheten. Det är Tokyos äldsta tempel och för många japaner har det en särskild betydelse att komma hit och tända rökelse. Nakamise är den långa gågatan med souvenirbutiker och mataffärer som leder upp till Sensojitemplet. Här är det alltid liv och rörelse och du ser kvinnor, par och ibland hela familjer som är klädda i traditionella kimonor. De är på väg för att tända rökelse och svepa den heliga röken runt sig i hopp om att bli kvitt sjukdomar, få framgång i livet, få barn eller något helt annat.

Från Sensoji är det gångavstånd till Sumida-floden. Här åker du på en båttur för att se Tokyo från vattnet. På vägen passerar du ikoniska byggnader, bland annat Asahi Super Drys huvudkontor och de legendariska tolv broarna som är mycket olika arkitektoniskt och färgmässigt.

Du går av båten vid Hamarikyu-trädgården – en park som ligger i centrala Tokyo och vetter ut mot Tokyobukten. Unikt för den här parken är att den har saltvattensjöar där vattennivån stiger och sjunker med tidvattnet. Parken är från Edoperiodens begynnelse omkring år 1600, och kontrasten till det moderna Tokyos stadssilhuett med skyskrapor som ligger bakom parken är talande för Japan av i dag. I ett av tehusen i parken kan du köpa en kopp lugnande ”matcha”, som är grönt te.

Du är tillbaka på hotellet sent på eftermiddagen.

Dag 7-8: Tokyo på egen hand, möjlighet att köpa till utflykter

Dagarna tillbringar du som du vill.

Tokyo har massor av olika saker att erbjuda. Kejsarpalatset och bron Niju-bashi som går över vallgraven är en av Tokyos ikoniska höjdpunkter. Inte långt från palatset och parken ligger stadsdelen Ginza, som förknippas med världens högsta kvadratmeterpriser och superlyxigt bohemliv. Här finns man kan tänka sig när det gäller caféer, barer, restauranger och shoppingcenter. Närmare floden i stadsdelen Tsukiji, i hjärtat av Tokyo, ligger Japans världsberömda fiskauktion. Man har flera gånger planerat att flytta den från området, men än så länge ligger den kvar. Den är ytterligare ett tecken på de stora kontrasterna i den supermoderna storstaden.

I stadsdelen Akihabara hittar du allt du kan önska dig när det gäller elektronik. Här finns butik efter butik med elektronik. På senare år har stadsdelen också blivit känd som ett centrum för otaku-kulturen och mangafansen. Det är också här du kan få den speciella upplevelsen att gå på ”maid café”, där personalen är klädd som servitriser från tecknade serier.

Dag 9: Hemresa från Tokyo till Sverige

Dagen tillbringar du som du vill fram till transfern till flygplatsen. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen, varifrån du flyger till Sverige. Det kan förekomma en eller flera mellanlandningar under hemresan.

Förläng din resa

Upplev de japanske snöaporna i Jigokudani, 2 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 6 760 kr
Per barn u/12 år: + 4 740 kr
Enkelrumstillägg: + 2 970 kr

Förläng din resa med ett stopp i de japanska alperna, där du kan besöka apparken och uppleva de japanska snöapor, i deras naturliga miljö. Apparken Jigokudani – även kallad Snöapornas park – ligger utanför staden Yudanaka, nordväst om Tokyo.

Snöaporna är vilda djur och lever i bergens täta skogar, men så fort det blir ljust på morgonen beger de sig ner i Jigokudani-dalen, även kallad Helvetesdalen på grund av svavelgaserna som stiger upp från jordens inre.

Det finns möjlighet att uppleva aporna året runt, och det är en häftig upplevelse oavsett när på året du kommer. Särskilt på vintern, när snön ligger som ett täcke över landskapet, strömmar folk hit för att se snöaporna. Aporna kommer nämligen ner till dalen för att hålla sig varma och för att bada i de varma källorna, som kallas onsen. Det här fenomenet kan inte upplevas på några andra platser i världen. Här kan du se aporna leka och jaga varandra, hänga på kanten med ett sakligt uttryck i ögonen eller sitta och pilla i varandras päls och klia varandra där de själva inte kan nå.

Synen av de ångande källorna, den vackra naturen och de söta snöaporna gör området helt magiskt.

Parken stänger kl. 16.00 och därefter kan du gå tillbaka till Yudanaka och få din egen onsen-upplevelse.

Dagen därpå, när du är på väg tillbaka till Tokyo, kan du besöka den mysiga staden Obuse, där det finns massor av japansk konst, kultur och gamla traditioner.

Resan avslutas med en natt i Tokyo.

Frisk luft och upplevelser i Hakone nationalpark, 2 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 4 980 kr
Per barn u/12 år: + 3 490 kr
Enkelrumstillägg: + 2 190 kr

Ge dig själv en paus från stadslivet i Tokyo och avsluta din resa med en förlängning till natursköna Kahone, som ligger 84 km sydväst om Tokyo, och är en del av Fuji-Hakone-Izu nationalpark. Området är känt för sina onsen-bad och inte minst sin fantastiska natur samt utsikten över den 3 776 meter höga storslagna vulkanen Fuji.

I priset ingår en utflyktsbiljett för två dagar, ett så kallat Hakone Freepass, som ger dig obegränsad tillgång till bussar, tåg och linbanor i Hakone. Samtidigt ger det dig gratis tillgång till några av Hakones mest populära sevärdheter. Du kan själv bestämma hur du vill prioritera din tid i området. Kanske vill du åka upp i Hakones linbana och njuta av utsikten över Owakudani Valley, mer känt som Den stora kokande dalen? Eller varför inte ta en båttur över kratersjön Ashi? Möjligheterna är många, så det är bara att utnyttja dem.

Kvällen kan du tillbringa i hotellets onsenbad, där det varma mineralfyllda vattnet, som är uppvärmt av den vulkaniska aktiviteten i området, hjälper dig med eventuella muskelspänningar och ger dig ny energi.

Detta är en avkopplande förlängning av resan som ger dig härliga upplevelser i Japans imponerande och vackra natur.

Resan avslutas med en natt i Tokyo.

Nakasendo-rutten i centrala Japan, 3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 8 895 kr
Per barn u/12 år: + 6 225 kr
Enkelrumstillägg: + 3 380 kr

Den här förlängda resan tar dig tillbaka till Edo-perioden i Japan, som pågick från 1603 till 1867.

Du börjar i den idylliska staden Matsumoto, som omges av de vackra japanska bergen. Förutom sitt fantastiska läge är staden känd för sin ikoniska svarta borg Matsumoto-jo, som ofta kallas ”karasu-jou”, vilket betyder kråkborgen, på grund av dess svarta fasad. Borgen byggdes 1504 och anses i dag vara ett nationalmonument i Japan. Matsumoto-jo är en av få borgar i Japan som inte har blivit förstörd av krig, bränder och jordskalv, och den står därför kvar precis som den gjorde när den byggdes för mer än 500 år sedan.

Resan fortsätter till Tsumago i den natursköna och oförstörda dalen Kiso. Tsumago ligger på den 500 kilometer långa huvudvägen Nakasendo, som var en av de viktigaste transportvägarna mellan Tokyo och Kyoto under Edo-perioden. Vägen byggdes bland annat för att frakta post och varor, och användes av pilgrimmar, shoguns och samurajer. Resenärerna stannade endast i städerna för att övernatta, och därför kan du hitta traditionella övernattningsplatser längs vägen.

I dag är Tsumago en av de två bäst bevarade städerna längs Nakasendo. När du promenerar ner längs huvudgatan får du känslan av att ha rest tillbaka i tiden, då du omges av traditionella japanska trähus med välvda tegelstenstak och de karaktäristiska tegelplattorna på fasaderna. Det är förbjudet att köra bil i staden under dagtid och alla telefon- och elledningar är så gott som undangömda. I stället finns de vackra skogstäckta bergen som kuliss.

Från Tsumago vandrar du på den historiska huvudvägen Nakasendo till Magome, som är den näst bäst bevarade staden på den här resan. Tsumago och Magome ligger ca 8 kilometer från varandra och vandringen tar ca tre timmar i lugnt tempo. Det är ingen tuff vandring och det är skyltat på engelska hela vägen.

Vandringen är förtrollande vacker och på vägen går du förbi höga cederträd, vattenfall och små shintotempel. När du kommer fram till Magome kan du njuta av den storslagna panoramautsikten över de japanska alperna, om bergstopparna syns.

Precis som i Tsumago kan du i Magome uppleva de fina, traditionella trähusen från Edo-perioden som ligger längs huvudgatan. Här kan du nästan inte undgå att stöta på namnet Toson. Som många säkert känner till är Shimazaki Toson en erkänd japansk författare, född i Magome 1872. Om du vill kan du besöka hans födelseplats, som i dag är ett museum.

Resan avslutas med en natt i Tokyo.

OBS! Resan är inte möjlig från december till februari.

Enkelrumstilläg 7 740 kr
Rabatt vid större grupper.
När vill du resa?
Avresedatum
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Mira Lindholm

Skriv till:
info@asiatours.se

Ring till:
08-124 103 68

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Asiatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Långvarigt samarbete med ett stort nätverk av partner i Asien

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Asiatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.