• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
14 dagar

Japans höjdpunkter

Upplev Japans höjdpunkter i Osaka, Hiroshima, Kyoto, Kanazawa och Tokyo.

Japans höjdpunkter Japans höjdpunkter
14 dagar

Japans höjdpunkter

Upplev Japans höjdpunkter i Osaka, Hiroshima, Kyoto, Kanazawa och Tokyo.

Anledningar att välja den här resan…

Vill du uppleva det mångfacetterade landet Japan? Då är det här resan för dig. Japan och den japanska kulturen har ett enormt inflytande på hela världen. Låt oss nämna: sushi, Toyota, judo, bonsai, kimono och karaoke.  Japan är helt klart ett superspännande land att besöka.

Upplevelserna börjar i Osaka, som ses som Japans matmecka. Därefter fortsätter du till Hiroshima, där du besöker Fredsminnesparken och Atombombskupolen. Japans hjärta ligger i den tidigare huvudstaden Kyoto och i samurajernas maktcentrum Kanazawa. Här upplever du det historiska Japan med gamla, klassiska trähus och helgedomar, kullerstensgator, geishor och turister i kimonor. I Tokyo återvänder du till nutiden på mer än ett sätt. Tokyo är numera huvudstad och anses vara Japans hjärna. Här är allt toppmodernt och trendsättande med skyskrapor och ett mycket effektivt transportsystem. För att ta dig mellan de stora höjdpunkterna reser du med höghastighetståget Shinkansen eller vanliga snabbtåg. Att uppleva det effektiva tågsystemet i Japan är nästan värt en resa i sig.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flygresa från Sverige till Osaka och hem från Tokyo
 • Guide vid ankomsten i Osaka, Hiroshima, Kyoto, Kanazawa och Tokyo
 • Välkomstmöte på hotellet i Osaka
 • Hiroshima Street Car Pass till en dag
 • Kanazawa Loop busbiljett till en dag
 • IC-tågkort med 2 500 JPY till Osaka och Tokyo
 • 14 dagars Japan Rail Pass, 2:a klass med platsreservation
 • 12 nätter på hotell i turistklass med frukost
 • Lokal engelsktalande guide på alla utflykter
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs vid min. 2 resenärer

Omfattande utflyktspaket:

 • Guidad halvdagsutflykt till Fredsminnesparken i Hiroshima
 • Guidad halvdagsutflykt till tempeldistriktet Higashiyama, Ninenkaza, Kodaji-templet inklusive traditionell teceremoni
 • Guidad halvdagsutflykt till Terashima Kurandos samurajhus, Kenrokuen-parken och D.T. Suzuki Museum i Kanazawa
 • Guidad halvdagsutflykt till Shibuya, Takeshita Dori och Tokyo Metropolitan Government Building i Tokyo
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

Avresa från den valda flygplatsen i Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst i Osaka

Efter din ankomst går du igenom passkontrollen där du får ett 90-dagarsvisum stämplat i ditt pass. Sedan hämtar du upp ditt bagage och går genom tullen ut i ankomsthallen. I ankomsthallen väntar vår representant med en Asiatours-skylt där ditt namn står. Här får du ett välkomstpaket med bland annat en Japan Rail Pass voucher och ett IC-kort, som är ett elektroniskt resekort för tåg och bussar laddat med 2 500 JPY. Det är enkelt att sätta in mer pengar om du skulle behöva. Du ska använda Japan Rail Pass till och från flygplatserna och mellan storstäderna. Representanten hjälper dig att få ditt Japan Rail Pass, och att få en reserverad plats på tåget från flygplatsen i Kansai till stationen Shin-Osaka. Därefter blir du följd till perrongen och du tar tåget in till stationen Shin-Osaka. Härifrån tar du tunnelbanan till ditt hotell, och här kan du använda ditt IC-kort.

Efter ankomsten till hotellet tillbringar du resten av dagen som du vill och kan njuta av Osaka. Efter Tokyo är Osaka Japans viktigaste ekonomiska centrum, med ett aktivt affärsliv inom internationell handel och industri. Osaka grundades för många hundra år sedan. Staden blev sönderbombad under andra världskriget och är i dag en ung stad med moderna byggnader. Här finns dock platser där historiens vingslag fortfarande är tydliga.

Dag 3: Välkomstmöte - Osaka på egen hand

Efter frukosten kommer en lokal engelsktalande guide till hotellet för att hålla ett välkomstmöte. På välkomstmötet går guiden igenom de kommande dagarnas program, förklarar praktiska saker och svarar på frågor.

Resten av dagen tillbringar du som du vill, och du kan utforska staden på egen hand.

Det finns massor att hitta på i Osaka. Umeda Sky Building är ett måste att besöka. Den är ett 170 meter högt landmärke och ritad av Hiroshi Hara, en av Japans mest berömda arkitekter. Från utsiktsplatsen har du en fantastisk panoramautsikt över stadens skyskrapor och många broar. När vädret är klart kan du se ända till ön Awaji. I byggnadens källare hittar du matgatan Takimi-Koji som är utsmyckad med bilder från 1920-talets Osaka.

På eftermiddagen bör du ta en promenad genom det livliga och färgglada nöjesområdet Dotonbori, som är en av Osakas mest besökta platser. Här kan du fördriva flera timmar genom titta på de många reklam- och neonskyltarna, studera människomyllret och strosa runt i labyrinten av butiker och de berömda matstånden. Om du är sugen på att prova något lokalt kan vi rekommendera kushi katsu, som är stekta grönsaker och kött på spett, eller takoyaki – bläckfiskbollar som liknar munkar, men som är något helt annat. De är salta och innehåller bläckfisk samt purjolök eller salladslök.

Dag 4: Shinkansen från Shin-Osaka till Hiroshima, halvdagsutflykt i Hiroshima

I dag ska du göra din första resa med höghastighetståget Shinkansen som har egna perronger på alla stationer. Ibland har man till och med byggt separata stationer för detta tåg, som till exempel Shin-Osaka. Du tar dig från hotellet till tågstationen på egen hand.

Tågresan från Shin-Osaka till Hiroshima är 342 kilometer och tar knappt 1,5 timmar.

Höghastighetstågen kör med 6, 8 eller 12 vagnar. Några få tåg har 18 vagnar. På informationsskyltarna på stationen kan du se hur många vagnar varje tåg kör med. Informationsskyltarna växlar mellan japanska och engelska. När du väl står på perrongen kan du se precis var din vagn stannar med hjälp av markeringarna. På perrongen finns målade symboler, t.ex. ”6 vagnar–vagn 5” eller ”12 vagnar–vagn 3” När man väl har förstått hur systemet fungerar är det väldigt enkelt. Japanerna har dessutom en fantastisk kökultur – man ställer sig helt enkelt i kö vid respektive ikon på perrongen och går ombord lugnt och stilla i den ordning man kom dit. Här är det inte tal om att tränga sig före!

Tågen går nästan alltid i tid överallt i Japan. Förseningar på mer än ett par minuter är så ovanligt att de blir det stora samtalsämnet på tåget och nämns i de rikstäckande nyheterna på tv och radio.

Vid ankomsten i Hiroshima väntar guiden vid tåget och följer dig till hotellet innan du ska på en guidad rundtur i Fredsminnesparken, Hiroshima Peace Memorial Park. Parken ligger i hjärtat av Hiroshima och är ett minnesmärke över andra världskrigets ohyggligheter. Atombombskupolen, som är parkens hjärta, är ett ikoniskt stålskelett över en industriutställningsbyggnad som stod kvar efter atombombsexplosionen. Byggnaden och kupolen står kvar orörda som en stark symbol för den kanske största kraften som skapats av människan. Samtidigt symboliserar de hoppet om att detta aldrig kommer att ske igen. 1996 utsågs Atombombskupolen till UNESCO-världsarv. I parken ligger också Fredsminnesmuseet och den symboliska statyn med flickan och origamitranan, Barnens fredsmonument. På Fredsminnesmuseet finns bilder och föremål från dagen då bomben slog ner den 6 augusti 1945 och den efterföljande tiden.

Efter besöket i parken kan guiden följa dig tillbaka till hotellet eller ge dig anvisningar så att du kan ta dig till Hijiyama Park på egen hand. Hijiyama Park är en härlig plats att koppla av på efter den intensiva upplevelsen i Hiroshima Peace Memorial Park. Här kan du ta en promenad eller bara sitta ner och njuta av livet. Högst upp i parken finns ett museum för modern konst och ett bra mangabibliotek för de som gillar serietidningar.

Dag 5: Hiroshima och Miyajima på egen hand

Dagen tillbringar du som du vill.

Vi föreslår en dagstur till Miyajima. Miyajima ligger mindre än en timmes resväg från Hiroshima, och det är lätt att ta sig dit med kollektivtrafiken. Här hittar du den knappt tjugo meter höga världsberömda orangeröda porten som ligger ute i vattnet och som vid högvatten ser ut som om den flyter på vattnet. När du anländer med färjan till ön, som egentligen heter Itsukushima, passerar du genom flera turistgator med souvenirbutiker, delikatessbutiker och caféer innan du kommer fram till platsen där du kan se den enorma porten. På vägen kommer du säkert att stöta på de tama sikahjortarna. På ön ligger Daisho-in, ett buddhistiskt tempel som är öppet för besökare. En lustig detalj här är att buddhafigurerna ofta har halsduk och mössa på sig. Du kan också ta linbanan till toppen av berget Misen där du har en slående utsikt över Hiroshima och inlandshavet med över 3 000 små öar. Det finns också fina vandringsvägar på ön.

Dag 6: Shinkansen från Hiroshima till Kyoto

I dag reser du med Shinkansen från Hiroshima till Kyoto med ett byte i Shin-Osaka. Sträckan är 381 kilometer och resan tar knappt 2 timmar.

Guiden möter dig på tågperrongen i Kyoto och följer dig till hotellet. Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Kyoto var Japans huvudstad i över tusen år, fram till 1868, och anses på många sätt vara den japanska kulturens vagga.  Staden klarade sig undan bombningarna under andra världskriget och här finns därför över 2 000 tempel, helgedomar och kejserliga byggnader bevarade. Samtidigt ligger det cirka 40 universitet i och runt staden. Tillsammans utgör de en smältdegel av kultur och lärande. I dag finns 17 byggnader här med på UNESCOs världsarvslista. I Kyoto är den japanska kulturen inte bara ett arv utan levande i allra högsta grad, och geishakvarteren med skolor och tehus finns inte till för turisternas skull. Staden är dessutom lätt att hitta i.

Dag 7: Guidad rundvandring i Kyoto

Du möter guiden vid Yasaka-helgedomen i Giondistriktet för en halvdagslång rundvandring. Härifrån promenerar ni till det vackra tempeldistriktet Higashiyama. Du promenerar genom Higashiyama och fram till en plats där du får uppleva en traditionell japansk teceremoni. Teceremonin heter ”sao” eller ”cha-no-yu” och är en över 400 år gammal tradition. Du upplever teceremonin i ett traditionellt japanskt hus, som är byggt av trä och har tunna väggar och skjutdörrar. Vissa delar är gjorda av en sorts pergament. Du sitter direkt på golvet framför en kvinna som är klädd i en vacker kimono. Kvinnan utför teceremonin med stor noggrannhet och varje liten rörelse har betydelse.

Efter teceremonin tar guiden med dig till den kulturmärkta och mycket charmiga Ninenzaka, en gammal kullerstensgata med trähus där det i dag finns souvenirbutiker, små caféer och matställen. Här får du tid att utforska området på egen hand.

Nästa stopp är Kodaiji-templet, som är ca 400 år gammalt. Kodaiji ligger på en kulle, och kanske är det därför det råder en särskild stillhet här. Templet är omgivet av en vacker trädgård med små sjöar, broar, bonsaiträd, en stenträdgård och en bambulund med tjugo meter hög bambu. I en japansk trädgård lämnas inget åt slumpen. Allt har sin specifika plats och särskilda betydelse, något man snabbt lägger märke till som besökare. På tempelområdet ligger också två historiska tehus du kan besöka.

Efter besöket i Kodaji-templet tar guiden dig tillbaka till Yasaka-helgedomen och resten av dagen tillbringar du som du vill.

Dag 8: Kyoto på egen hand

Dagen tillbringar du som du vill. Kyoto har så mycket att erbjuda att det nästan är svårt att begränsa sig!

Du kan välja att hyra en cykel eller ta på dig promenadskorna. Här är ett par andra förslag på vad du kan ägna dagen åt.

Först och främst Guldpaviljongen: Kinkakuji. Guldpaviljongen är Kyotos mest symboliska byggnad. Den tre våningar höga byggnaden vetter ut mot en sjö och det är en fascinerande syn när ljuset faller på byggnaden och den speglar sig i sjön. Guldpaviljongen uppfattas som perfekt, och i den japanska kulturen söker man efter just perfektion.

Sedan har vi Ginkakuji, som också är känd som Silverpaviljongen. Zentemplet byggdes ursprungligen som en shoguns privata villa, och är omgivet av fantastiskt vackra trädgårdar. Stenträdgården är särskilt ikonisk. Vägen upp till Ginkakuji är smal och mysig med många caféer och småbutiker. Ofta går det också att köpa sig en tur i en riksha.

Slutligen har vi helgedomen Fushimi Inari, där stigarna som leder till helgedomen kantas av orangeröda portar som bildar en sorts långa pergolor. Portarna har donerats av många olika personer, och givarens namn är skrivet med svarta tecken på porten. Det råder en särskild atmosfär på platsen, där det finns uppemot 10 000 orangeröda portar.

Sedan finns ju också det vanliga stadslivet längs gator och gränder. Butikernas utbud av livsmedel och läckerheter skiljer sig mycket från det vi är vana vid. Du kommer snabbt att märka att förpackningen är mycket viktig när man köper olika saker.

På gatorna ser du många lokala turister som är klädda i traditionell kimono. Det är något många gillar att göra för en dag – det gäller både män och kvinnor. Det är spännande att se på, och särskilt de unga människorna tycker uppenbarligen att det är riktigt trevligt.

Dag 9: Tågresa från Kyoto till Kanazawa, guidad rundtur i Kanazawa

I dag åker du med Limited Express Thunderbird från Kyoto till Kanazawa som ligger på Honshus västkust, 225 km från Kyoto. Resan tar ca 2 timmar.

Kanazawa var Japans mäktigaste stad under samurajtiden. I likhet med Kyoto har staden en mycket välbevarad stadsmiljö som klarade sig undan de förödande bombningarna under andra världskriget. När du går runt på gatorna här upplever du ”Japan av i går”.

Guiden möter dig vid stationen och följer dig till hotellet. Efter incheckningen följer en guidad halvdagsutflykt till några av Kanazawas höjdpunkter. Du börjar vid Terashima Kurandos hus, som är ett vackert samurajhus med en fin trädgård och konstverk tillverkade av krigaren själv.

Därefter fortsätter du till den nästan 400 år gamla parken Kenrokuen, som räknas till en av Japans tre vackraste parker. Den är därför väldigt populär. Namnet Kenrokuen syftar på den estetiskt perfekta kombinationen av vatten, rymd och avskildhet – de tre element som utgör en vacker japansk trädgård.

Från Kenrokuen går du genom stadens pittoreska gränder till det imponerande D.T. Suzuki Museum, som är tillägnat mannen som introducerade zenbuddhismen i väst. Den lilla trädgården vid museet utgör en perfekt inramning av zenfilosofin, och du kan avrunda dagen här med att träna på mindfulness i trädgården med spegelbassänger.

Efter utflykten tillbringar du resten av dagen som du vill.

Dag 10: På egen hand i Kanazawa

Dagen tillbringar du som du vill när du utforskar Kanazawa och dess omgivningar.

Du kan besöka Kanazawas tre aktiva geisha distrikt, Higashi Chayagai, Nishi Chayagai och Kazuemachi. Som nämndes bombades Kanazawa inte under andra världskriget och därför är många vackra, ursprungliga byggnader bevarade här.  Ät lunch i handelsdistriktet Owaricho och besök den berömda marknaden Omicho där matvarorna är vackert upplagda och presenteras som små konstverk. Promenera genom det gamla samurajdistriktet och insup stadens speciella atmosfär. På Hirosakagatan säljs exklusiva skålar i lack, keramik och en särskild typ av porslin, kutani-yaki.

I södra delen av staden ligger ett ninjatempel som är ett rent försvarsverk enligt konstens alla regler. Här finns både dolda gångar och hemliga rum att gå på upptäcktsfärd i. Som ett sista förslag på aktiviteter kan vi rekommendera ett besök på museet för samtida konst. Här hittar du konstverk och installationer som är skapade efter 1980 – både japanska och internationella.

Dag 11: Kanazawa – Tokyo med Shinkansen, guidad halvdagstur i Tokyo

Du reser med Shinkansen från Kanazawa till Tokyo. Sträckan är cirka 450 kilometer och resan tar ungefär 2,5 timmar.

När du anländer till Tokyo väntar din guide på stationen och följer dig till hotellet. Ni tar tunnelbanan från stationen till hotellet och här använder du samma elektroniska resekort som du fick i Osaka.

När du har checkat in på hotellet är det dags för en guidad stadsvandring i det moderna Tokyo. Turen startar i Shibuya. Shibuya är känt för flera saker: 1) Ett pulserande shoppingområde med kläder och accessoarer 2) Hemvist för nya trendsättande modedesigner och ny underhållning, samt inte minst 3) Tokyos mest kända och fotogeniska gatukorsning, där tusentals stressade människor korsar gatan när det är grönt för gående och rött för körande från alla håll.

Därefter fortsätter rundturen till Harajuku, som är ett annat av Tokyos modemeckan. En av de berömda gatorna i Harajukudistriktet är Takeshita Dori, som tillsammans med sina sidogator utgör tonårskulturens centrum. Här ser du främst unga människor i väldigt färgglada kläder. Här är i stort sett allt tillåtet, men de är fortfarande propert klädda.

Härifrån tar guiden med dig till Tokyo Metropolitan Government Building i Shinjuku, en av Tokyos högsta och mest karakteristiska skyskrapor. Byggnaden är 243 meter hög och har två torn som båda har ett observationsdäck på 202 meters höjd där man har en fantastisk utsikt över staden. Beroende på vädret kan man ofta se Fuji i fjärran, men också de mer närliggande Tokyo Skytree, Tokyo Tower, Meiji-helgedomen och Tokyo Dome kan ses härifrån.

Dag 12-13: Tokyo på egen hand

Dagarna tillbringar du som du vill.

Tokyo har massor av olika saker att erbjuda. Kejsarpalatset och bron Niju-bashi som går över vallgraven är en av Tokyos ikoniska höjdpunkter. Inte långt från palatset och parken ligger stadsdelen Ginza, som förknippas med världens högsta kvadratmeterpriser och superlyxigt bohemliv. Här finns man kan tänka sig när det gäller caféer, barer, restauranger och shoppingcenter. Närmare floden i stadsdelen Tsukiji, i hjärtat av Tokyo, ligger Japans världsberömda fiskauktion. Man har flera gånger planerat att flytta den från området, men än så länge ligger den kvar. Den är ytterligare ett tecken på de stora kontrasterna i den supermoderna storstaden.

Asakusa är Tokyos gamla stadsdel. Här står vissa gamla byggnader fortfarande kvar och området saknar stora höghus. Förutom atmosfären på gatorna och i gränderna är Sensoji den främsta sevärdheten. Mittemot ingången till templet ligger turistinformationen. Ta hissen högst upp i byggnaden och få en fin utsikt över tempelkomplexet. Sensoji är Tokyos äldsta tempel och för många japaner har det en särskild betydelse att komma hit och tända rökelse. Nakamise är den långa gågatan med souvenirbutiker och mataffärer som leder upp till Sensojitemplet. Här är det alltid liv och rörelse och du ser kvinnor, par och ibland hela familjer som är klädda i traditionella kimonor. De är på väg för att tända rökelse och svepa den heliga röken runt sig i hopp om att bli kvitt sjukdomar, få framgång i livet, få barn eller något helt annat.

Det finns många bra museer och gallerier i Tokyo, till exempel Tokyo Museum of Contemporary Art. Du kan välja att ägna dagarna åt modern konst och kitsch eller manga.

Eller vad sägs om järnvägsmuseet, där du kan lära dig mer om världens mest effektiva transportsystem?

I stadsdelen Akihabara hittar du allt du kan önska dig när det gäller elektronik och elprylar. Här finns butik efter butik med elektronik. På senare år har stadsdelen också blivit känd som ett centrum för otaku-kulturen och mangafansen. Det är också här du kan få den speciella upplevelsen att gå på ”maid café”, där personalen är klädd som servitriser från tecknade serier.

Dag 14: Hemresa från Tokyo till Sverige

Dagen tillbringar du som du vill innan det är dags att åka till flygplatsen.

Det enklaste sättet att ta sig till flygplatsen är att ta tåget Narita Express (N’EX), som går varje halvtimme mellan 6:00–20:00. Du kan använda ditt Japan Rail Pass, dock ska biljetterna reserveras på förhand, vilket din välkomstguide kan hjälpa dig med när du landar på dag 2.

Du landar i Sverige efter en spännande semester.

Förläng din resa

Nakasendo-rutten i centrala Japan, 3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 8 895 kr
Per barn u/12 år: + 6 225 kr
Enkelrumstillägg: + 3 380 kr

Den här förlängda resan tar dig tillbaka till Edo-perioden i Japan, som pågick från 1603 till 1867.

Du börjar i den idylliska staden Matsumoto, som omges av de vackra japanska bergen. Förutom sitt fantastiska läge är staden känd för sin ikoniska svarta borg Matsumoto-jo, som ofta kallas ”karasu-jou”, vilket betyder kråkborgen, på grund av dess svarta fasad. Borgen byggdes 1504 och anses i dag vara ett nationalmonument i Japan. Matsumoto-jo är en av få borgar i Japan som inte har blivit förstörd av krig, bränder och jordskalv, och den står därför kvar precis som den gjorde när den byggdes för mer än 500 år sedan.

Resan fortsätter till Tsumago i den natursköna och oförstörda dalen Kiso. Tsumago ligger på den 500 kilometer långa huvudvägen Nakasendo, som var en av de viktigaste transportvägarna mellan Tokyo och Kyoto under Edo-perioden. Vägen byggdes bland annat för att frakta post och varor, och användes av pilgrimmar, shoguns och samurajer. Resenärerna stannade endast i städerna för att övernatta, och därför kan du hitta traditionella övernattningsplatser längs vägen.

I dag är Tsumago en av de två bäst bevarade städerna längs Nakasendo. När du promenerar ner längs huvudgatan får du känslan av att ha rest tillbaka i tiden, då du omges av traditionella japanska trähus med välvda tegelstenstak och de karaktäristiska tegelplattorna på fasaderna. Det är förbjudet att köra bil i staden under dagtid och alla telefon- och elledningar är så gott som undangömda. I stället finns de vackra skogstäckta bergen som kuliss.

Från Tsumago vandrar du på den historiska huvudvägen Nakasendo till Magome, som är den näst bäst bevarade staden på den här resan. Tsumago och Magome ligger ca 8 kilometer från varandra och vandringen tar ca tre timmar i lugnt tempo. Det är ingen tuff vandring och det är skyltat på engelska hela vägen.

Vandringen är förtrollande vacker och på vägen går du förbi höga cederträd, vattenfall och små shintotempel. När du kommer fram till Magome kan du njuta av den storslagna panoramautsikten över de japanska alperna, om bergstopparna syns.

Precis som i Tsumago kan du i Magome uppleva de fina, traditionella trähusen från Edo-perioden som ligger längs huvudgatan. Här kan du nästan inte undgå att stöta på namnet Toson. Som många säkert känner till är Shimazaki Toson en erkänd japansk författare, född i Magome 1872. Om du vill kan du besöka hans födelseplats, som i dag är ett museum.

Resan avslutas med en natt i Tokyo.

OBS! Resan är inte möjlig från december till februari.

Upplev de japanske snöaporna i Jigokudani, 2 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 6 760 kr
Per barn u/12 år: + 4 740 kr
Enkelrumstillägg: + 2 970 kr

Förläng din resa med ett stopp i de japanska alperna, där du kan besöka apparken och uppleva de japanska snöapor, i deras naturliga miljö. Apparken Jigokudani – även kallad Snöapornas park – ligger utanför staden Yudanaka, nordväst om Tokyo.

Snöaporna är vilda djur och lever i bergens täta skogar, men så fort det blir ljust på morgonen beger de sig ner i Jigokudani-dalen, även kallad Helvetesdalen på grund av svavelgaserna som stiger upp från jordens inre.

Det finns möjlighet att uppleva aporna året runt, och det är en häftig upplevelse oavsett när på året du kommer. Särskilt på vintern, när snön ligger som ett täcke över landskapet, strömmar folk hit för att se snöaporna. Aporna kommer nämligen ner till dalen för att hålla sig varma och för att bada i de varma källorna, som kallas onsen. Det här fenomenet kan inte upplevas på några andra platser i världen. Här kan du se aporna leka och jaga varandra, hänga på kanten med ett sakligt uttryck i ögonen eller sitta och pilla i varandras päls och klia varandra där de själva inte kan nå.

Synen av de ångande källorna, den vackra naturen och de söta snöaporna gör området helt magiskt.

Parken stänger kl. 16.00 och därefter kan du gå tillbaka till Yudanaka och få din egen onsen-upplevelse.

Dagen därpå, när du är på väg tillbaka till Tokyo, kan du besöka den mysiga staden Obuse, där det finns massor av japansk konst, kultur och gamla traditioner.

Resan avslutas med en natt i Tokyo.

Frisk luft och upplevelser i Hakone nationalpark, 2 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 4 980 kr
Per barn u/12 år: + 3 490 kr
Enkelrumstillägg: + 2 190 kr

Ge dig själv en paus från stadslivet i Tokyo och avsluta din resa med en förlängning till natursköna Kahone, som ligger 84 km sydväst om Tokyo, och är en del av Fuji-Hakone-Izu nationalpark. Området är känt för sina onsen-bad och inte minst sin fantastiska natur samt utsikten över den 3 776 meter höga storslagna vulkanen Fuji.

I priset ingår en utflyktsbiljett för två dagar, ett så kallat Hakone Freepass, som ger dig obegränsad tillgång till bussar, tåg och linbanor i Hakone. Samtidigt ger det dig gratis tillgång till några av Hakones mest populära sevärdheter. Du kan själv bestämma hur du vill prioritera din tid i området. Kanske vill du åka upp i Hakones linbana och njuta av utsikten över Owakudani Valley, mer känt som Den stora kokande dalen? Eller varför inte ta en båttur över kratersjön Ashi? Möjligheterna är många, så det är bara att utnyttja dem.

Kvällen kan du tillbringa i hotellets onsenbad, där det varma mineralfyllda vattnet, som är uppvärmt av den vulkaniska aktiviteten i området, hjälper dig med eventuella muskelspänningar och ger dig ny energi.

Detta är en avkopplande förlängning av resan som ger dig härliga upplevelser i Japans imponerande och vackra natur.

Resan avslutas med en natt i Tokyo.

Enkelrumstilläg 10 380 kr
Rabatt vid större grupper.
När vill du resa?
Avresedatum
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Mira Lindholm

Skriv till:
info@asiatours.se

Ring till:
08-124 103 68

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Asiatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Långvarigt samarbete med ett stort nätverk av partner i Asien

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Asiatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.