Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Ost- och SydostasienEn bit av Japan
8 dagar:

En bit av Japan

Höjdpunkter på denna resa:

Guldpaviljongen, Nijo-borgen, helgedomen Heian, marknaden Nishiki, Kiyomizu-templet, Nara, Todaiji-templet, Japans största Buddha, helgedomen Kasuga Taisha, helgedomen Fushimi Inari.

Följande ingår i resan:

  • Flygresa från Sverige till Osaka t/r
  • Guidehjälp vid ankomsten i Osaka
  • Transfer från flygplatsen i Osaka till hotellet i Kyoto t/r
  • Välkomstmöte på hotellet i Kyoto
  • 6 nätter på hotell i turistklass med frukost
  • Lokal engelsktalande guide på alla utflykter
  • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
  • Avresegaranti – resan genomförs vid min. 2 resenärer

Följande utflyktspaket ingår:

  • Guidad heldagsutflykt till Guldpaviljongen, Nijo-borgen, helgedomen Heian, marknaden Nishiki och Kiyomizu-templet
  • Guidad heldagsutflykt till Nara med besök i Todaiji-templet, Japans största Buddha, helgedomen Kasuga Taisha och till sist helgedomen Fushimi Inari
Enkelrumstilläg 5 610 kr
Rabatt vid större grupper.
Anledningar att välja den här resan...

Om du gör en kortare resa och vill uppleva Japan utan att åka från öst till väst är den här resan till Kyoto något för dig. Kyoto är Japans anrika kulturella centrum och här hålls många traditioner fortfarande vid liv. Du får uppleva en stad med en levande geishakultur i Gion och 17 byggnadsverk som finns med på UNESCOs världsarvslista, till exempel Guldpaviljongen och Kiyomizu-templet. Du får också uppleva ett kök som bjuder dig på den bästa japanska och internationella maten, och du får både guidade turer och tid på egen hand. Ta med dina vandringsskor – i Japan går man väldigt mycket, och Kyoto är inget undantag.

Kyoto har fyra årstider, precis som vi har, och du kan resa dit året runt. Varje årstid har sin särprägel och restaurangernas och tehusens menyer är årstidsanpassade. Våren med körsbärsblomningen och hösten med de färggranna lönnträden är särskilt populära årstider.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Avresa från Sverige
Dag 1: Avresa från Sverige

Avresa från den valda flygplatsen i Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst i Osaka, transfer till Kyoto
Dag 2: Ankomst i Osaka, transfer till Kyoto

Efter din ankomst går du igenom passkontrollen där du får ett 90-dagarsvisum stämplat i ditt pass. Sedan hämtar du upp ditt bagage och går genom tullen ut i ankomsthallen. I ankomsthallen väntar vår representant med en Asiatours-skylt där ditt namn står. Representanten följer dig till bussen som kör dig till ditt hotell i Kyoto. Du kommer att bo i Kyoto de kommande sex nätterna.

Kyoto är en perfekt plats om du vill göra en kortare resa och samtidigt vill uppleva den japanska kulturen och folksjälen. Kyoto står med ena benet i historien och andra i nutiden. Kyoto har mycket välbevarade gamla kvarter där det antika Japan tydligt träder fram. Det finns också moderna stadsdelar och samtida arkitektur, såsom Kyotos nya centralstation och Kyotos konserthus.

I staden finns ca 2 000 bevarade tempel, helgedomar och kejserliga byggnader. I dag finns 17 av byggnaderna med på UNESCOs världsarvslista. I Kyoto blomstrar det japanska kulturarvet, och geishakvarteren med skolor och tehus existerar inte för turisternas skull. Du behöver inte gå länge på gatorna förrän du stöter på kvinnor som är klädda i kimono för en dag, och det är tehus överallt. Du lär dig snabbt att när gardinen är neddragen in en traditionell butik så är butiken öppen. Att det är neddraget betyder bara att du som kund kan handla ostört, utan blickar från gatan. Staden är lagom stor och det är lätt att hitta. Med 1,5 miljoner invånare är Kyoto också en av Japans ”mindre städer”!

Efter ankomsten till hotellet tillbringar du dagen som du vill.

Övernattning Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo 

Dag 3: Välkomstmöte - Heldagsutflykt i Kyoto
Dag 3: Välkomstmöte - Heldagsutflykt i Kyoto

Efter frukosten kommer en lokal engelsktalande guide till hotellet för att hålla ett välkomstmöte. På välkomstmötet går guiden igenom de kommande dagarnas program, förklarar praktiska saker och svarar på frågor.

I dag ska du på upptäcktsfärd i Kyoto tillsammans med en kunnig guide. Du besöker några av Kyotos stora och mycket berömda sevärdheter och platser som finns med på UNESCOs världsarvslista. Ni tar er fram med kollektivtrafiken.

Du börjar vid Guldpaviljongen, Kinkakuji. Guldpaviljongen är Kyotos mest symboliska byggnad. Den tre våningar höga byggnaden vetter ut mot en liten sjö och det är en vacker syn när ljuset faller på byggnaden och den speglar sig i sjön. Guldpaviljongen byggdes som en tillflyktsort för en shogun och blev enligt hans önskan ett buddhistiskt tempel efter hans död.

Efter Guldpaviljongen besöker du Nijo-borgen, som omges av en fantastisk trädgård med prydnadsväxter. Den vackra borgen byggdes kring år 1600 och är berömd för de rikt utsmyckade skjutdörrarna och sitt ”näktergalsgolv”, som sjunger när man går på det. Tack vare det kunde samurajerna försvara sina shoguns mot ninjor. Den lokala shogunen bodde i Nijo-borgen fram till 1867, då kejsaren Meiji avskaffade det feodala systemet.

Nästa stopp är helgedomen Heian, som byggdes i samband med att Kyoto blev huvudstad år 1100. Den orangeröda helgedomen byggdes för att hedra kejsaren Kammus och Kejsaren Komeis andar. Kejsaren Kammu var den första att regera över staden och kejsaren Komei den sista. Några år senare byggdes en nästan 25 meter hög och 34 meter bred port som markerar ingången till helgedomens område. En sådan port kallas Torii.

Utan mat och dryck klarar man sig inte. Därför ska du naturligtvis också få uppleva marknaden Nishiki, som är ett shoppingstråk med över 100 butiker och restauranger.  Den livliga gatan är även känd som ”Kyotos kök” och har specialiserat sig på allt som har med livsmedel att göra. Det är helt rätt plats för att hitta specifika säsongsvaror, köksredskap och Kyoto-specialiteter som syltade grönsaker eller små ”rispaket” fyllda med körsbärsblommor eller svarta bönor. På många ställen delas det ut små smakprover och det är en utmärkt plats att provsmaka olika specialiteter på.

Dagens sista programpunkt är Kiyomizu-templet som ligger på en kulle. Den imponerande och vackra tempelbyggnaden är tre våningar hög och byggd av sammanfogade trästycken. Templet har en stor terrass med en fantastisk utsikt över Kyoto.

Övernattning Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo 

Dag 4: Kyoto på egen hand
Dag 4: Kyoto på egen hand

Den här dagen kan du utforska Kyoto på egen hand.

I dag kan du, om du betalar lite extra, delta i en extra utflykt:

Övernattning Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo 

Dag 5: Kyoto på egen hand
Dag 5: Kyoto på egen hand

Dagen tillbringar du som du vill.

Kyoto har så mycket att erbjuda att det nästan är svårt att begränsa sig!

Kyoto har ett starkt band till den speciella japanska geishatraditionen. Före andra världskriget fanns det ungefär 80 000 geishor över hela Japan. I dag finns det några få tusen kvar, fördelade i några få städer. I Kyoto lever traditionen vidare i högsta grad. Här finns flera geishadistrikt, varav Gion är det mest kända. I Gion har det gamla Kyotos charm bevarats och det är ett äkta geishadistrikt med egen skola.  Geishorna genomgår en fem år lång utbildning i bland annat poesi, sång, musik, konversation, origami, teceremonier och konst. En geisha är en välbetald värdinna, vars uppgift är att vid middagsbjudningar se till att det är god stämning och få igång sällskapet genom att låta gästerna vara i centrum. I många västerländska länder uppfattas geishor som prostituerade. Detta kunde vara en mer felaktig uppfattning, och det irriterar japanerna otroligt mycket att vi har den bilden av dessa mycket välbildade sällskapsdamer. Om du går genom gatorna i Gion mitt på dagen kan du se hur geishalärlingarna, maiko, besöker tehus efter tehus. Deras kimonor är mycket vackra och håret är prydligt uppsatt. Sent på eftermiddagen och tidigt på kvällen kan du se dem bära den klassiska vita makeupen.

Du kan välja att hyra en cykel och åka på upptäcktsfärd längs Kyotos många vattendrag. Som i nästan alla städer med lång historia har tillgången till vatten varit otroligt viktig. I Kyoto finns flera floder, hundratals kanaler och otaliga källor och dammar. Överallt ser du lummig grönska, som naturligtvis också ger välbehövlig skugga under de varma sommarmånaderna. När körsbärsträden blommar ger vattendragen skönheten en extra dimension.

I dag kan du, om du betalar lite extra, delta i en extra utflykt:

Övernattning Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo 

Dag 6: Guidad heldagsutflykt till Nara
Dag 6: Guidad heldagsutflykt till Nara

Guiden hämtar dig på hotellet och ni åker tåg till Nara. Nara var Japans huvudstad i 74 år under 700-talet. Några av byggnaderna i Nara har sitt ursprung från den tiden. Du besöker templet Todai-ji med dess Daibutsuden som anses vara världens största träbyggnad och där Japans största Buddha finns. Hundratals så gott som tama rådjur rör sig ostört vid templet Todai-ji. Där ligger många andra viktiga tempel, till exempel Byodoin-templet som är berömt för Fenixhallen som pryder baksidan av 10 yen-mynten. Du besöker också helgedomen Kasuga Taisha som är berömd för sina hundratals brons- och stenlyktor som troende har donerat.

Från Nara åker ni tillbaka till Kyoto och fortsätter till helgedomen Fushimi Inari, som blev internationellt berömd genom filmen ”Mitt liv som geisha”. Stigarna till helgedomen kantas av orangeröda portar som bildar en sorts långa pergolor. Portarna har donerats av många olika personer, och givarens namn är skrivet med svarta tecken på porten. Det råder en särskild atmosfär på platsen, där det finns uppemot 10 000 orangeröda portar.

I slutet av dagen är du tillbaka på hotellet.

Övernattning Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo 

Dag 7: Kyoto på egen hand
Dag 7: Kyoto på egen hand

Dagen tillbringar du som du vill.

Kyoto har många vackra, historiska byggnader och helgedomar, och hela stadsbilden vittnar om det forntida Japan. Och det finns riktigt mycket att välja mellan. Du har sett några av de utflykter som ingår, men här är några förslag på ytterligare några vackra platser.

Du kan börja med Ginkakuji, som också är känd som Silverpaviljongen. Zentemplet byggdes ursprungligen som en shoguns privata villa, och är omgivet av en mycket vacker trädgård. Vägen upp till Ginkakuji är smal och mysig med många caféer och småbutiker. Ofta går det också att köpa sig en tur i en riksha.

Därefter vandrar du på Filosofstigen genom den norra delen av Higashiyama-distriktet. Filosofstigen slingrar sig längs en kanal där hundratals japanska körsbärsträd är planterade. Under blomningsperioden är det här en mycket populär plats.

I Higashiyama kan du uppleva en klassisk japansk teceremoni. Teceremonin heter ”sao” eller ”cha-no-yu” och är en över 400 år gammal tradition. Teceremonin upplevs bäst i ett traditionellt japanskt hus som är byggt av trä och har tunna väggar och skjutdörrar. Man sitter direkt på golvet framför en kvinna som är klädd i en vacker kimono. Kvinnan utför teceremonin med stor omsorg.

Kodaiji-templet, som är ca 400 år gammalt, är helt klart också värt ett besök. Kodaiji ligger på en kulle, och kanske är det därför det råder en särskild stillhet här. Templet omges av en fantastisk trädgård med både bonsaiträd, en stenträdgård och en bambulund med tjugo meter hög bambu.

Den kulturmärkta och mycket charmiga Ninenzaka är en gammal kullerstensgata med trähus där det i dag finns souvenirbutiker och små matställen. Det är mysigt att lugnt och stilla gå här och insupa allt. Och det är en perfekt plats att hitta de sista souvenirerna på.

I dag kan du, om du betalar lite extra, delta i en extra utflykt:

Övernattning Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo 

Dag 8: Hemresa från Osaka till Sverige
Dag 8: Hemresa från Osaka till Sverige

Dagen tillbringar du som du vill fram till transfern till flygplatsen. Bussen hämtar dig på hotellet och kör dig till Osaka. Från Osaka flyger du till Sverige. Det kan förekomma en eller flera mellanlandningar under hemresan.

Kombinationsmöjligheter efter rundresan
Kom nära inpå Japans spirituella själ i Koyasan, 3 nätter
Kom nära inpå Japans spirituella själ i Koyasan, 3 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 6 450 kr
Per barn u/12 år: + 4 515 kr
Enkelrumstillägg: + 3 400 kr

På den här förlängda resan till det heliga berget Koyasan kommer du nära inpå Japans spirituella själv. Koyasan är centrum för shingon-buddhismen och en av Japans mest heliga platser. Dessutom finns den också med på UNESCOs världsarvslista.

Munken Kobo Daishi, också känd som Kukai, introducerade shingon-buddhismen i Japan år 805 e.Kr. Shingon betyder ”det sanna ordet” och skiljer sig från traditionell buddhism genom en kommunikationsform, som särskilt baseras på det osagda framför det skrivna och framförallt uttrycks detta i form av ceremonier och ritualer. År 816 e.Kr. grundade Kobo Daishi tempelkomplexet Koyasan, som ligger på Koyasan-bergets skogsklädda bergstopp i den frodiga nationalparken Koya-Ryujin Quasi.

I Japan är templen ofta stängda, men de senaste åren har shingon-buddhisterna hållit templen öppna för omgivningen och bjudit in nyfikna människor. Förr ansåg man att ceremonier och ritualer endast var till för munkar och manliga pilgrimer, men i dag kan kvinnor och turister medverka på dessa och även övernatta i ett av templen.

Under din vistelse upplever du 1 200 års kultur och historia på nära håll. Du kommer att övernatta i ett shukubo-tempel från år 1211, där munkarna både morgon och kväll serverar dig en vegetarisk måltid, som kallas shojin ryori.

Dagarna i Koyasan tillbringar du som du vill och du kan välja att delta i munkarnas morgonbön och besöka Koyasans många tempel, Kobo Daishis mausoleum och de vackra tallskogarna, där träden är upp mot 20 meter höga. Du kan också ta en promenad genom staden Koyas huvudgata och studera munkarna, som strosar runt och vårdar de gröna trädgårdarna.

Du kan resa hit när som helst på året. Det är lika vackert här när körsbärsträden står i full blom, som när området är täckt av höstlöv eller snö.

Koysan har redan bjudit hit både kejsare, politiker och annat högaktat folk till staden, så vad väntar du på? Följ med oss till Japans spirituella själ, där avkoppling och lugn står i fokus.

Övernattning Roykan Kongo Sanmai-in  / Shin-Osaka Esaka Tokyu REI 

Avkoppling och traditionell japansk livsstil i Kinosaki Onsen, 2 nätter
Avkoppling och traditionell japansk livsstil i Kinosaki Onsen, 2 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 4 475 kr
Per barn u/12 år: + 3 135 kr
Enkelrumstillägg: + 2 645 kr

Nordväst om Kyoto, längs kusten vid Japanska havet, ligger den charmiga staden Kinosaki Onsen i en dal omgiven av berg och hav.

År 1925 låg staden i ruiner efter ett förödande jordskalv och en fruktansvärd brand. När man återuppbyggde staden beslutande man sig för att behålla den traditionella byggstilen och uppföra traditionella japanska värdshus, också kända som ryokaner, istället för stora moderna hotell.

I staden finns dessutom klassisk japansk arkitektur, gamla traditioner och de populära onsen-baden, som uppfördes omkring 700-talet. Sedan dess har kurorten utvecklats till ett populärt resmål både för japanska och utländska turister.

Onsen betyder ”varm källa”. Vattnet värms upp av Japans många aktiva vulkaner, som ligger utspridda över landet. Vattnet är vanligtvis 80 °C, men regleras lokalt ner till 42 °C. Det sägs att onsen-bad har en hel del hälsofrämjande fördelar. Det varma vattnet får musklerna att slappna av och mineraler som natrium, kalcium och klorid är bra mot trötthet, matsmältningsproblem, blåmärken och mycket mer.

Under din vistelse har du fri tillgång till stadens sju onsen-bad, som var och ett har sina unika egenskaper. De ligger som tur är nära varandra och på gångavstånd både till tågstationen och din ryokan.

När du har fått nog av bad kan du strosa längs stadens flod, där man har planerat vackra pil- och körsbärsträd. För att få en känsla av den japanska kulturen kan du ta på dig en vacker, traditionell kimono, ställa dig på en av de lanternbelysta broarna, som ger staden en mysig och romantisk stämning, och föreviga ögonblicket med en bild.

Kinosaki Onsen är vackert oavsett när på året du väljer att resa dit. På våren går du under en himmel av mjuka, rosa körsbärsblommor, och på hösten pryds staden av de vackra orangeröda höstlöven. Vintern ger platsen ett helt unikt utseende, då den fina pudersnön lägger sig på stadens traditionella byggnader och ludna träd. På sommaren kan du uppleva nattfestivaler och njuta av synen av de många gröna pilträden längs stadens flod.

På dagen kan du ägna åt att upptäcka det du vill i denna vackra stad, som är full av japanska traditioner och japansk kultur.

Resan avslutas med en natt i Osaka.

Övernattning Ryokan Tokiwa Bekkan  / Shin-Osaka Esaka Tokyu REI 

Offertförfrågan
Ytterligare information
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Offertförfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.