Tel: 08-124 103 68 | Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Ost- och SydostasienJapanDet bästa av Japan
Japan | 20 dagar:

Det bästa av Japan

Höjdpunkter på denna resa

Tokyo med Asakusa, Sensoji-templet, Shibuya, Shinjuku, Hamarikyu-parken, Shinkansen, Kanazawa med Kenrokuen-trädgården, zenbuddhism, Onsenbad i Kaga, Kyoto, geishadistriktet Gion, zenträdgårdar i Daitokuji-tempelkomplexet, Okayama med Korakuen-trädgården och Okayamaborgen, konstön Naoshima, Hiroshima med Fredsminnesparken och Atombombskupolen, Osakaborgen.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Tokyo och hem från Osaka
 • Guide vid ankomsten i Tokyo, Kanazawa, Kyoto, Hiroshima och Osaka
 • Transfer från flygplatsen i Tokyo till hotellet
 • Välkomstmöte på hotellet i Tokyo
 • IC-tågkort med 2 500 JPY
 • Kanazawa Loop busbiljett till en dag
 • Dagsbiljett til bus/tog i Kyoto
 • Hiroshima Street Car Pass till en dag
 • Eco Card (tåg/bus/sporvognsbiljett) till en dag til Osaka
 • 14 dagars Japan Rail Pass, 2:a klass med platsreservation
 • 18 nätter på hotell i turistklass med frukost
 • Lokal engelsktalande guide på alla utflykter
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs vid min. 2 resenärer

Följande utflyktspaket ingår:

 • Guidad heldagsutflykt i Tokyo
 • Guidad halvdagsutflykt i Kanazawa inklusive besök i Kenroku-trädgården
 • Guidad halvdagsutflykt i Kyoto till geishadistriktet Gion
 • Guidad halvdagsutflykt i Kyoto till Daitokuji-tempelkomplexet med zenträdgårdar
 • Heldagsutflykt till konstön Naoshima inklusive inträde till museum
 • Guidad halvdagsutflykt i Hiroshima
 • Guidad halvdagsutflykt i Osaka inklusive Osakaborgen och en timmes rundtur med båt

Möjlighet att köpa till fler utflykter:

 • Mount Fuji
 • Japanska alperna vid Shirakawa-go och Takayama
 • Bento box matlagningskurs i Kyoto
Enkelrumstillägg 9 430 kr
Rabatt vid större grupper.
Resan kan bokas fram till 60 dagar före avresa.
Därför ska jag välja denna resa...

På resan Det bästa av Japan får du uppleva både kända höjdpunkter och okända pärlor. På resan från Tokyo till Kanazawa, Kaga, Kyoto, Okayama, Hiroshima och Osaka får du under 20 dagar en så gott som uttömmande inblick i Japans kultur, historia och samtid. Du får uppleva skyskrapor, modern arkitektur, gamla kulturstäder, vackra gamla träborgar, en teceremoni, levande geishadistrikt, ett klassiskt japanskt onsenbad, Fredsminnesparken och Atombombskupolen i Hiroshima samt får en inblick i zenkulturens japanska trädgårdar.

Du åker med höghastighetståget Shinkansen eller snabbtåg mellan de olika städerna, eftersom det är mest effektivt. Tåg och tågstationer i Japan är även de en stor upplevelse: Allt fungerar till punkt och pricka och förseningar existerar nästan inte.

Maten i Japan är riktigt god. Japanerna äter massor av grönsaker och föredrar fisk och skaldjur framför kött och fågel, och det avspeglas i menyerna. I storstäderna finns det såklart även en mängd internationella restauranger.

Oavsett vad du i slutändan tycker är allra bäst, är den här resan helt enkelt en enorm upplevelse av en av Asiens största kulturer.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flygresa från Sverige
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från den valda flygplatsen i Sverige. Det kan förekomma en eller flera mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst till Tokyo
Dag 2: Ankomst till Tokyo

Vid ankomsten till Tokyo blir du mött på flygplatsen och körd till ditt hotell. Du kommer att vara glad över ankomsttransporten. Tokyo är intensivt så det förslår. Futuristisk arkitektur, skyskrapor och neonljus som blinkar i alla möjliga färger. Och så är det människor överallt. Man kanske kan tro att den stora folkmängden skulle leda till rena kaoset, men precis som allt annat i Japan rullar trafiken (även när det gäller fotgängare) som smort. Allt och alla har sin plats och allt är oerhört effektivt – när man väl har lärt sig hur…

Den första kvällen bjuder på ett välkomstmöte där du kan ställa frågor till den lokala guiden, som också ger dig ditt Japan Railpass. Du får också ett IC-kort, ett elektroniskt resekort som kan användas på lokala bussar och tåg i flera städer på resan. Kortet är laddat med 2 500 JPY i förväg och det är enkelt att sätta in mer pengar om du skulle behöva.

Övernattning Villa Fontaine Tamachi 

Dag 3: Stadsrundtur i Tokyo
Dag 3: Stadsrundtur i Tokyo

Du blir hämtad på hotellet på morgonen. Den här dagen är tänkt att ge dig en överblick över ett par av Tokyos olika stadsdelar. Utflykten börjar i Asakusa. Asakusa var Tokyos största nöjeskvarter en gång i tiden. Det var här geishorna höll till sida vid sida med gangstrar och ficktjuvar. Hela området ödelades under andra världskriget och återuppbyggdes i mindre skala. I dag finns det varken ficktjuvar eller gangstrar här, och de flesta geishorna är här för turisternas skull. Man det går fortfarande att förnimma historien när man går runt på gatorna och kontrasten mellan det gamla och det supermoderna, som är så vanlig i Japan, är tydlig här.

Det är också i Asakusa man hittar Japans äldsta tempel, Sensoji-templet. Sensoji är Tokyos äldsta tempel och för många japaner har det en särskild betydelse att komma hit och tända rökelse. Gatan Nakamise leder upp till Sensoji-templet. Nakamise består av souvenirbutiker och matbodar och det finns många möjligheter att köpa traditionella souvenirer.

Utflykten till Asakusa avrundas på Kappabashi Kitchen Street, där du kan köpa allt inom köksutrustning. Kanske kan du hitta en användbar souvenir i form av ett nytt köksredskap?

På eftermiddagen besöker du Shibuya. Du är säkert redan bekant med Shibuya – i alla fall från foton. Det är nämligen här som bilderna har tagits av den stora gatukorsningen med människor och neonljus överallt. Det är också ett av Tokyos livligaste shoppingområden och det är en av de platser man bara MÅSTE uppleva när man besöker Tokyo. Dagen avslutas med en storslagen vy från utsiktsvåningen på 202 meters höjd i Tokyos Metropolitan Government Building. Om vädret är klart ser man ända till berget Fuji härifrån.

Övernattning Villa Fontaine Tamachi 

Dag 4-5: Tokyo på egen hand
Dag 4-5: Tokyo på egen hand

Dagen disponerar du fritt – kanske såg du något på gårdagens utflykt som du vill utforska närmare? Du har ditt resekort, så du kan åka omkring fritt precis som du vill. Ett besök på Tokyos berömda fiskmarknad i Tsukiji är nästan ett måste – om du orkar gå upp tidigt, vill säga! Om du behöver en paus från det hektiska stadslivet kan du också besöka Hamarikyu-parken, där lugnet står i skarp konstrast till livet på stadens gator. På kvällen kan du åka till Shinjuku-området, där några av landets bästa restauranger ligger. Kanske avrundas kvällen med karaoke i bästa ”Lost in Translation”-stil?

Om du vill kan du använda ditt resekort och åka på en lite längre tur till t.ex. Nikko, Kamakura eller Yokohama. I dag har du också möjlighet att köpa till en utflykt.

I dag kan du, om du betalar lite extra, delta i en extra utflykt:

Övernattning Villa Fontaine Tamachi 

Dag 6: Shinkansen från Tokyo till Kanazawa
Dag 6: Shinkansen från Tokyo till Kanazawa

Guiden följer dig från hotellet till stationen, där du ska med höghastighetståget Shinkansen till Kanazawa. De 450 kilometrarna avverkas på bara 2,5 timmar, med en hastighet på upp till 300 km/h. Höghastighetstågen har 6, 8, 12 eller 18 vagnar. På informationsskyltarna på stationen kan du se hur många vagnar varje tåg kör med. Informationsskyltarna växlar mellan japanska och engelska. När du väl står på perrongen kan du se precis var din vagn stannar med hjälp av markeringarna. På perrongen finns målade symboler, t.ex. ”6 vagnar–vagn 5” eller ”12 vagnar–vagn 3” När man väl har förstått hur systemet fungerar är det väldigt enkelt. Japanerna har dessutom en fantastisk kökultur – man ställer sig helt enkelt i kö vid respektive ikon på perrongen och går ombord lugnt och stilla i den ordning man kom dit. Här är det inte tal om att tränga sig före!

Tågen går nästan alltid i tid överallt i Japan. Förseningar på mer än ett par minuter är så ovanligt att de blir det stora samtalsämnet på tåget och nämns i de rikstäckande nyheterna på tv och radio.

I Kanazawa väntar en guide som först tar dig till hotellet och sedan med på en guidad tur i staden. Det första stoppet är vid ett samurajhus. Kanazawa är nämligen känd som samurajernas högborg och var på deras tid en av Japans rikaste städer. Kanazawa är en av de få städer i Japan som inte förstördes av bomber under andra världskriget. Efter samurajhuset fortsätter du till den nästan 400 år gamla parken Kenrokuen, som är en av Japans tre mest kända parker. Här är strävan efter perfektion oerhört stark. Dagen avslutas med ett besök på zenmästaren D.T. Suzukis museum, där du lär dig mer om zenbuddhismen. Lite förenklat kan man säga att nutidens mycket populära mindfulness har sitt ursprung i zenbuddhismen. Så vad kan vara mer passande än att avsluta dagen med mindfulness i museets trädgård med spegelbassänger?

Övernattning Resol Trinity 

Dag 7: Kanazawa
Dag 7: Kanazawa

Dagen tillbringar du som du vill för att utforska Kanazawa. De flesta av stadens sevärdheter ligger på gångavstånd. Du kan också välja att köpa till en utflykt.

Du kan exempelvis besöka det enda aktiva geishadistriktet utanför Kyoto, Kazuemachi. Som nämndes ovan bombades Kanazawa inte under andra världskriget och därför är många vackra, ursprungliga byggnader bevarade här. Under vinterhalvåret sätts skyddande halmmattor upp längs väggarna för att skydda dem.

Ät lunch i handelsdistriktet Owaricho och besök den berömda marknaden Omicho där matvarorna är vackert upplagda och presenteras som små konstverk. Promenera genom det gamla samurajdistriktet och insup stadens speciella atmosfär.

På Hirosakagatan säljs exklusiva skålar i lack, keramik och en särskild typ av porslin, kutani-yaki. Du hittar allt från klassiska skålar till moderna versioner med Hello Kitty-figurer.

I södra delen av staden ligger ett ninjatempel som är ett rent försvarsverk enligt konstens alla regler. Här finns både dolda gångar och hemliga rum att gå på upptäcktsfärd i.

Som ett sista förslag på aktiviteter kan vi rekommendera ett besök på museet för samtida konst. Här hittar du konstverk och installationer som är skapade efter 1980 – både japanska och internationella.

I dag kan du, om du betalar lite extra, delta i en extra utflykt:

Övernattning Resol Trinity 

Dag 8: Kanazawa – Kaga Onsen
Dag 8: Kanazawa – Kaga Onsen

En resa till Japan är inte komplett förrän du har badat i en onsen. Traditionen att bada i en onsen sträcker sig hundratals år tillbaka i den japanska historien. Man badar helt naken i ett onsenbad och det finns fasta regler för hur det går till. Fram tills turismen från väst gjorde sitt intåg för inte så många år sedan badade alla tillsammans.  I dag har de flesta bad könsuppdelande avdelningar, men du kommer ändå att uppleva en unik del av den japanska kulturen. Det finns både offentliga och privata onsenbad, men gemensamt för dem alla är att deras vatten hämtas från varma källor och det anses vara hälsosamt att bada i det mineralrika vattnet.

Kaga Onsen är berömt i hela Japan och ett mycket uppskattat turistmål bland japanerna själva, till exempel går det direktbussar från Tokyo hit (9 timmars färd). Därför finns det nästan inga utländska turister här, så du får en fantastisk japansk kulturupplevelse.

Runt staden Kaga finns ett stort utbud av onsen och i dag tar du därför tåget dit. Det tar runt en halvtimme med tåg från Kanazawa till Kaga.

Övernattning Hatori 

Dag 9: Onsenbad i Kaga
Dag 9: Onsenbad i Kaga

Ett av de mest berömda baden runt Kaga är Yamashiro Onsen. Det är enkelt att ta bussen hit och det går flera avgångar i timmen. Yamashiro är en liten ort uppbyggd runt baden och här finns enkla butiker och små tempel. Men huvudattraktionen är onsenbadet. Vattnet sägs ha en helande verkan och ska hjälpa mot allt från muskel- och ledsmärtor till matsmältningsproblem. Japanerna har kommit hit i över 1 300 år, så kanske ligger det något i det! Japanerna är inte blyga när de är i onsen – vilket står i skarp kontrast till hur de går klädda utanför badet. Man badar naken – men man får ha en liten handduk att skyla sig med tills man är nere i vattnet. Handduken får dock inte bli blöt, så det krävs lite skicklighet för att ”tima” det hela. Belöningen får du när du glider ner i det varma vattnet och känner hur dina stela resemuskler slappnar av. Tänk på att det inte är tillåtet med smycken. Och eftersom tatueringar i allmänhet inte är socialt accepterade är det inte säkert att du blir insläppt i en onsen om du har tatueringar.

Kaga ligger i bergen och det finns många vandringsrutter, från mycket korta till dagslånga. Dalgången Kakusenkei är nästan ett måste, där en stig följer floden i cirka 1,5 km. Längs vägen finns små vattenfall och ungefär halvvägs ligger Kakusenkei Kawadoko, där du kan köpa en varm kopp ”matcha”, grönt te. En annan sevärdhet är Natadera-templet.

Övernattning Hatori 

Dag 10: Kaga – Kyoto
Dag 10: Kaga – Kyoto

Från Kaga tar det drygt två timmar med tåget Limited Express Thunderbird till Kyoto. Vid ankomsten till Kyoto blir du mött på stationen av en lokal guide som hjälper dig till ditt hotell.

Kyoto är en fantastisk stad med en rik historia som har haft och fortfarande har stort inflytande på japanernas självbild. Kyoto var Japans huvudstad i över tusen år fram till 1868. I staden finns ca 2 000 bevarade tempel, helgedomar och kejserliga byggnader. Här finns också en rad olika universitet. I dag finns 17 byggnader här med på UNESCOs världsarvslista. I Kyoto blomstrar det japanska kulturarvet, och geishakvarteren med skolor och tehus existerar inte för turisternas skull. Staden är lagom stor och det är lätt att hitta. Med 1,5 miljoner invånare är Kyoto också en av Japans ”mindre städer”!

På eftermiddagen ska du på en guidad vandring i Gion. I Gion har det gamla Kyotos charm bevarats och här finns ett av de få ännu existerande äkta geishadistrikten med egen skola. Guiden berättar om den kultur geishorna representerar och som i många västerländska länder uppfattas som prostitution. Inget kunde vara mer fel. Geishorna genomgår en fem år lång utbildning i till exempel poesi, sång, musik, konversation och teceremoni.

Övernattning Hotel Vista Premio Kyoto 

Dag 11: Kyoto
Dag 11: Kyoto

Dagen tillbringar du som du vill.

Kyoto har så mycket att erbjuda att det nästan är svårt att begränsa sig!

Du kan välja att hyra en cykel och åka på upptäcktsfärd längs Kyotos många vattendrag. Som i nästan alla städer med lång historia har tillgången till vatten varit otroligt viktig. I Kyoto finns flera floder, hundratals kanaler och otaliga källor och dammar. Överallt ser du lummig grönska, som naturligtvis också ger välbehövlig skugga under de varma sommarmånaderna. När körsbärsträden blommar ger vattendragen skönheten en extra dimension.

Varför inte strosa runt i gränderna och bara ta in allt? Du kommer snabbt att upptäcka att Kyoto har många japanska turister, och en sak som är populär bland både män och kvinnor är att klä sig i traditionell kimono för en dag. Det är spännande att se på, och särskilt de unga människorna tycker uppenbarligen att det är riktigt trevligt.

Du kan gå till marknaden Nishiki, som är ett shoppingstråk med över 100 butiker och restauranger och som kallas ”Kyotos kök”. Den livliga gatan har specialiserat sig på allt som har med livsmedel att göra. Det är helt rätt plats för att hitta specifika säsongsvaror, köksredskap och Kyoto-specialiteter som små ”rispaket” fyllda med körsbärsblommor eller svarta bönor.

Helgedomen Fushimi Inari är en sevärdhet som blev internationellt berömd genom filmen ”Mitt liv som geisha”. Stigarna till helgedomen kantas av orangeröda portar som bildar en sorts långa pergolor. Portarna har donerats av många olika personer, och givarens namn är skrivet med svarta tecken på porten. Det råder en särskild atmosfär på platsen, där det finns uppemot 10 000 orangeröda portar.

I dag kan du, om du betalar lite extra, delta i en extra utflykt:

Övernattning Hotel Vista Premio Kyoto 

Dag 12: Zenträdgårdar och tempelkomplex
Dag 12: Zenträdgårdar och tempelkomplex

I norra Kyoto ligger det stora tempelkomplexet Daitokuji. Här hittar du några av Kyotos vackraste, men mer okända, zenträdgårdar. En zenträdgård har inte så många växter. Den består vanligtvis av en platt yta med sten eller sand, och ibland en gräsmatta. Trädgårdarna är perfekta för meditation, eftersom de noggrant utlagda stenarna och växterna bidrar till att skapa lugn och harmoni. På så sätt avleds inte tankarna av en mängd olika växter. Tempelkomplexet består av flera mindre tempel som alla har sin egen zenträdgård. Du har ett par timmar på dig att i lugn och ro utforska området på egen hand – ett skönt sätt att starta dagen på. Guiden förklarar under tiden principerna i de olika trädgårdarna.

Resten av dagen kan du utforska Kyoto på egen hand.

Övernattning Hotel Vista Premio Kyoto 

Dag 13: Kyoto
Dag 13: Kyoto

Dagen tillbringar du som du vill för att utforska Kyoto.

En annan sevärdhet som nästan är ett måste på ditt besök i Kyoto är Guldpaviljongen, Kinkakuji. Guldpaviljongen är Kyotos mest symboliska byggnad. Den tre våningar höga byggnaden vetter ut mot en sjö och det är en fascinerande syn när ljuset faller på byggnaden och den speglar sig i sjön. Paviljongen byggdes som privat bostad till en shogun runt år 1400 och byggdes senare om till ett zentempel. 1950 brändes byggnaden ner av en munk, men den återuppbyggdes några år senare. I dag är paviljongen inte längre ett tempel, men den är kanske Kyotos mest ikoniska symbol.

Du kan åka den korta biten till Nara, som var Japans huvudstad på 700-talet. Där ligger många viktiga tempel, men särskilt Byodoin-templet är berömt för Fenixhallen som pryder baksidan av 10 yen-mynten. Hjortar går oberört runt omkring templet Todai-ji med dess Daibutsuden som anses vara världens största träbyggnad.

Övernattning Hotel Vista Premio Kyoto 

Dag 14: Kyoto – Okayama
Dag 14: Kyoto – Okayama

Du åker 220 kilometer med Shinkansen från Kyoto till Okayama, vilket tar 90 minuter. Dagen i Okayama tillbringar du som du vill.  Okayama är en modern storstad med över en halv miljon invånare, men den verkligt stora attraktionen har inget med storstaden att göra.

I Kanazawa såg du den ena av Japans mest berömda trädgårdar, Kenrokuen. Den andra av dessa tre är Korakuen, som ligger i Okayama. Här finns stora gräsmattor, sjöar, små tehus och till och med ett par risfält och teplantager. En annan av de stora sevärdheterna i Okayama är den vackra Okayamaborgen. ”Kråkborgen”, som är Okayamaborgens smeknamn på grund av dess svarta utsida, byggdes 1597. Den ursprungliga borgen förstördes under andra världskriget, men en rekonstruktion av den byggdes 1966.

I stadsdelen Kurashiki finns ett nätverk med välbevarade kanaler med före detta packhus längs kanterna. Packhusen är i dag omgjorda till museer, caféer och butiker. Här är det supermysigt att promenera runt eller sätta sig på ett café och njuta av de vackra omgivningarna. En båttur på kanalerna är nästan ett måste.

Övernattning Mitsui Garden Hotel Okayama 

Dag 15: Okayama – dagstur till ön Naoshima
Dag 15: Okayama – dagstur till ön Naoshima

I inlandshavet utanför Okayama ligger den lilla ön Naoshima. Ön är känd för sin vackra arkitektur, skulpturer och sina många konstmuseer. I dag ska du på en guidad heldagsutflykt till den lilla ön. Utöver konst bjuder ön på en nästan medelhavsliknande atmosfär med vita sandstränder, ett underbart klimat och en skön, avkopplande ”ökänsla”. Höjdpunkten är konsten och det ingår ett besök på både Chichu Art Museum och Benesse House Museum. Det finns dock även massor av tid att bara njuta av ön – kanske vill du hyra en cykel och utforska lite mer avlägsna platser på ön? Vi lovar dig att du inte kan annat än imponeras här på Naoshima, även om du inte är så mycket för skulpturer i vanliga fall.

Övernattning Mitsui Garden Hotel Okayama 

Dag 16: Okayama – Hiroshima
Dag 16: Okayama – Hiroshima

Den här morgonen tar du Shinkansen-tåget från Okayama till Hiroshima. De 161 kilometrarna från Okayama till Hiroshima tar bara 40 minuter med tåg.

Vid ankomsten i Hiroshima väntar guiden vid tåget och följer dig till hotellet innan du ska på en guidad rundtur i Fredsminnesparken, Hiroshima Peace Memorial Park. Parken ligger i hjärtat av Hiroshima och är ett minnesmärke över andra världskrigets ohyggligheter. Atombombskupolen, som är parkens hjärta, är ett ikoniskt stålskelett över en industribyggnad som stod kvar efter atombombsexplosionen. Byggnaden och kupolen står kvar orörda som en stark symbol för den en av de största krafterna som skapats av människan. Samtidigt symboliserar de hoppet om att detta aldrig kommer att ske igen. 1996 utsågs Atombombskupolen till UNESCO-världsarv. I parken ligger också Fredsminnesmuseet och den symboliska statyn med flickan och origamitranan, Barnens fredsmonument.

Efter besöket i parken kan guiden följa dig tillbaka till hotellet eller ge dig anvisningar så att du kan ta dig till Hijiyama Park på egen hand. Hijiyama Park är en härlig plats att koppla av på efter den intensiva upplevelsen i Hiroshima Peace Memorial Park. Här kan du ta en promenad eller bara sitta ner och njuta av livet. Högst upp i parken finns ett museum för modern konst och ett bra mangabibliotek för de som gillar serietidningar.

Övernattning Hotel New Hiroden 

Dag 17: Hiroshima och Miyajima på egen hand
Dag 17: Hiroshima och Miyajima på egen hand

Dagen tillbringar du som du vill.

Vi föreslår en dagstur till Miyajima. Miyajima ligger mindre än en timmes resväg från Hiroshima, och det är lätt att ta sig dit med kollektivtrafiken. Här hittar du den knappt tjugo meter höga världsberömda orangeröda porten som ligger ute i vattnet och som vid högvatten ser ut som om den flyter på vattnet. När du anländer med färjan till ön, som egentligen heter Itsukushima, passerar du genom flera turistgator med souvenirbutiker, delikatessbutiker och caféer innan du kommer fram till platsen där du kan se den enorma porten. På vägen kommer du säkert att stöta på de tama sikahjortarna. På ön ligger Daisho-in, ett buddhistiskt tempel som är öppet för besökare. En lustig detalj här är att buddhafigurerna ofta har halsduk och mössa på sig. Du kan också ta linbanan till toppen av berget Misen där du har en slående utsikt över Hiroshima och inlandshavet med över 3 000 små öar.

Övernattning Hotel New Hiroden 

Dag 18: Hiroshima – Osaka
Dag 18: Hiroshima – Osaka

I dag tar du Shinkansen från Hiroshima till Osaka – färden är 342 kilometer lång och tar 1,5 timmar. Du blir mött på tågstationen och körd till ditt hotell.

På dagens halvdagslånga utflykt tar guiden med dig via kollektivtrafik till Osakaborgen, som härstammar från shoguntiden. Borgen är mycket imponerande och en av Japans allra vackraste. Under besöket vid borgen och den tillhörande parken får du höra om shogun Hideyoshis storhetstid, då han använde 100 000 man för att bygga sin borg på tre år. Borgen har brunnit ner och byggts upp igen flera gånger, senast 1931. Från översta våningen har man en fantastisk utsikt över Osaka.

Från Osakaborgen är det en kort promenad till floden, där du går ombord på Aqualiner-båten för en timmes sightseeing på Osakas vattenvägar.

Efter båtturen följer guiden dig tillbaka till hotellet och resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning Shin-Osaka Esaka Tokyu REI 

Dag 19: Osaka
Dag 19: Osaka

Du kan tillbringa dagen på egen hand och utforska Osaka.

Efter Tokyo är Osaka Japans viktigaste ekonomiska centrum, med ett aktivt affärsliv inom internationell handel och industri. Osaka grundades för många hundra år sedan, blev sönderbombat under andra världskriget och är i dag en ung stad med moderna byggnader.  Här finns dock platser där historiens vingslag fortfarande är tydliga. I Osaka upplever du också ett fantastiskt kök, både japanskt och internationellt. I Japan är Osakas invånare kända för att lägga sina pengar på mat. Om du är sugen på att prova något lokalt kan vi rekommendera kushi katsu, som är stekta grönsaker och kött på spett, eller takoyaki – bläckfiskbollar som liknar munkar, men som är något helt annat. De är salta och innehåller bläckfisk samt purjolök eller salladslök.

Det finns massor att hitta på i Osaka. Du kan fördjupa dig i gastronomin som staden är så känd för. Byggnaden Umeda Sky är dock nästan ett måste. Den är ritad av Hiroshi Hara, en av Japans mest berömda arkitekter. Från utsiktsvåningen kan du se vida omkring dig – i klart väder så långt som till ön Awaji. I byggnadens källare hittar du matgatan Takimi-Koji som är utsmyckad med bilder från 1920-talets Osaka.

Övernattning Shin-Osaka Esaka Tokyu REI 

Dag 20: Osaka – Hemkomst
Dag 20: Osaka – Hemkomst

I dag är det dags att ta farväl av Japan. Vi föreslår att du tar tåget till Kansai flygplats i god tid. Tåget kör dig direkt från Osaka station och tar ca 70 minuter. Du kan använda ditt Japan Rail Pass, dock ska biljetterna reserveras på förhand, vilket din välkomstguide kan hjälpa dig med när du landar på dag 2.

Från Tokyos flygplats flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Du landar i Sverige efter en upplevelserik resa.

Gratis förfrågan
Ytterligare information
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.