• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
18 dagar

Det bästa av Japan

Under denna stora rundresa kommer du tätt inpå Japan. Upplev de kända höjdpunkterna, som Tokyo, Kyoto, Hiroshima, Kanazawa och Osaka, kryddat med mindre kända pärlor som Okayama och Naoshima.

Vi stödjer hållbar utveckling. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Det bästa av Japan Det bästa av Japan
18 dagar

Det bästa av Japan

Under denna stora rundresa kommer du tätt inpå Japan. Upplev de kända höjdpunkterna, som Tokyo, Kyoto, Hiroshima, Kanazawa och Osaka, kryddat med mindre kända pärlor som Okayama och Naoshima.

Vi stödjer hållbar utveckling. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Tokyo och hem från Osaka
 • Guide vid ankomsten i Tokyo, Kanazawa, Kyoto, Hiroshima och Osaka
 • Transfer från flygplatsen i Tokyo till hotellet
 • Välkomstmöte på hotellet i Tokyo
 • IC-tågkort med 2 500 JPY
 • Kanazawa Loop busbiljett till en dag
 • Dagsbiljett til bus/tog i Kyoto
 • Hiroshima Street Car Pass till en dag
 • Eco Card (tåg/bus/sporvognsbiljett) till en dag til Osaka
 • 14 dagars Japan Rail Pass, 2:a klass med platsreservation
 • 16 nätter på hotell i turistklass med frukost
 • Lokal engelsktalande guide på alla utflykter
 • Alla nämnda transfers och utflykter sker i internationella grupper på 2-14 personer och endast med Asiatours egna gäster
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs vid min. 2 resenärer

Omfattande utflyktspaket:

 • Guidad heldagsutflykt i Tokyo
 • Guidad halvdagsutflykt i Kanazawa inklusive besök i Kenroku-trädgården
 • Guidad heldagsutflykt till konstön Naoshima inklusive inträde till museet och färja
 • Guidad halvdagsutflykt i Hiroshima
 • Guidad halvdagsutflykt i Osaka inklusive Osakaborgen och en timmes rundtur med båt

Kortfattat om resan

På resan Det bästa av Japan får du uppleva både kända höjdpunkter och okända pärlor. På resan från Tokyo till Kanazawa, Kyoto, Okayama, Hiroshima och Osaka får du under 18 dagar en så gott som uttömmande inblick i Japans kultur, historia och samtid. Du får uppleva skyskrapor, modern arkitektur, gamla kulturstäder, vackra gamla träborgar, levande geishadistrikt, Fredsminnesparken och Atombombskupolen i Hiroshima samt får en inblick i zenkulturens japanska trädgårdar.

Du åker med höghastighetståget Shinkansen eller snabbtåg mellan de olika städerna, eftersom det är mest effektivt. Tåg och tågstationer i Japan är även de en stor upplevelse: Allt fungerar till punkt och pricka och förseningar existerar nästan inte.

Maten i Japan är riktigt god. Japanerna äter massor av grönsaker och föredrar fisk och skaldjur framför kött och fågel, och det avspeglas i menyerna. I storstäderna finns det såklart även en mängd internationella restauranger.

Oavsett vad du i slutändan tycker är allra bäst, är den här resan helt enkelt en enorm upplevelse av en av Asiens största kulturer.

Välj denna resa eftersom...

 • Den stora Japanresan med bland annat Tokyo, Kyoto, Hiroshima, Kanazawa och Osaka, samt en åktur med det ikoniska höghastighetståget Shinkansen, vilket är en upplevelse i sig
 • Du kommer riktigt nära Japan i mötet med de vackra gamla kulturstäderna med enastående tempel och helgedomar, de levande geishadistrikten och den moderna arkitekturen
 • Upplev Korakuen, en av Japans vackraste trädgårdar, den svarta borgen i Okayama och en heldagstur till den trivsamma ön Naoshima, som är känd för sin arkitektur, sina skulpturer och sin konst
 • Du får mer tid i Tokyo och Kyoto att välja tilläggsutflykter eller utforska städerna på egen hand

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från den valda flygplatsen i Sverige. Det kan förekomma en eller flera mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst i Tokyo

Vid ankomsten till Tokyo blir du mött på flygplatsen och körd till ditt hotell. Du kommer att vara glad över ankomsttransporten. Tokyo är intensivt så det förslår. Futuristisk arkitektur, skyskrapor och neonljus som blinkar i alla möjliga färger. Och så är det människor överallt. Man kanske kan tro att den stora folkmängden skulle leda till rena kaoset, men precis som allt annat i Japan rullar trafiken (även när det gäller fotgängare) som smort. Allt och alla har sin plats och allt är oerhört effektivt – när man väl har lärt sig hur…

Vid ankomst till hotellet ligger det elektroniska resekortet, IC-kortet, klart till dig i receptionen. Kortet kan användas på lokala bussar och tåg i flera städer på resan. Kortet har redan fyllts på med 2 500 JPY och du kan enkelt sätta in mer pengar om du behöver det.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning:
Dag 3: Stadsrundtur i Tokyo

Dagen i dag är avsatt till att ge dig en överblick över ett par av Tokyos olika stadsdelar. Efter frukosten kommer en lokal guide till hotellet för att hålla ett välkomstmöte. På välkomstmötet går guiden igenom de kommande dagarnas program, förklarar praktiska saker och svarar på frågor.

Utflykten börjar i Asakusa. Asakusa var Tokyos största nöjeskvarter en gång i tiden. Det var här geishorna höll till sida vid sida med gangstrar och ficktjuvar. Hela området ödelades under andra världskriget och återuppbyggdes i mindre skala. I dag finns det varken ficktjuvar eller gangstrar här, och de flesta geishorna är här för turisternas skull. Man det går fortfarande att förnimma historien när man går runt på gatorna och kontrasten mellan det gamla och det supermoderna, som är så vanlig i Japan, är tydlig här.

Det är också i Asakusa man hittar Japans äldsta tempel, Sensoji-templet. Sensoji är Tokyos äldsta tempel och för många japaner har det en särskild betydelse att komma hit och tända rökelse. Gatan Nakamise leder upp till Sensoji-templet. Nakamise består av souvenirbutiker och matbodar och det finns många möjligheter att köpa traditionella souvenirer.

Utflykten till Asakusa avrundas på Kappabashi Kitchen Street, där du kan köpa allt inom köksutrustning. Kanske kan du hitta en användbar souvenir i form av ett nytt köksredskap?

Efter lunch besöker du Shibuya. Du är säkert redan bekant med Shibuya – i alla fall från foton. Det är nämligen här som bilderna har tagits av den stora gatukorsningen med människor och neonljus överallt. Det är också ett av Tokyos livligaste shoppingområden och det är en av de platser man bara MÅSTE uppleva när man besöker Tokyo.

Härifrån åker du till Harajuku-distriktet, känt för gatan Takeshita dori som är ett modemecka för unga japaner.

Dagen avslutas med en storslagen vy från utsiktsvåningen på 202 meters höjd i Tokyos Metropolitan Government Building. Om vädret är klart ser man ända till berget Fuji härifrån.

Längs vägen på dagens tur kommer guiden även att hjälpa dig med att få ditt Japan Railpass utställt.

Övernattning:
Dag 4-5: Tokyo på egen hand

Dagen disponerar du fritt – kanske såg du något på gårdagens utflykt som du vill utforska närmare? Du har ditt resekort, så du kan åka omkring fritt precis som du vill.

Om du behöver en paus från det hektiska stadslivet kan du också besöka Hamarikyu-parken, där lugnet står i skarp konstrast till livet på stadens gator. På kvällen kan du åka till Shinjuku-området, där några av landets bästa restauranger ligger. Kanske avrundas kvällen med karaoke i bästa ”Lost in Translation”-stil?

Om du vill kan du använda ditt resekort och åka på en lite längre tur till t.ex. Nikko, Kamakura eller Yokohama. I dag har du också möjlighet att köpa till en utflykt.

Dag 6: Shinkansen från Tokyo till Kanazawa

Guiden följer dig från hotellet till stationen, där du ska med höghastighetståget Shinkansen till Kanazawa. De 450 kilometrarna avverkas på bara 2,5 timmar, med en hastighet på upp till 300 km/h. Höghastighetstågen har 6, 8, 12 eller 18 vagnar. På informationsskyltarna på stationen kan du se hur många vagnar varje tåg kör med. Informationsskyltarna växlar mellan japanska och engelska. När du väl står på perrongen kan du se precis var din vagn stannar med hjälp av markeringarna. På perrongen finns målade symboler, t.ex. ”6 vagnar–vagn 5” eller ”12 vagnar–vagn 3” När man väl har förstått hur systemet fungerar är det väldigt enkelt. Japanerna har dessutom en fantastisk kökultur – man ställer sig helt enkelt i kö vid respektive ikon på perrongen och går ombord lugnt och stilla i den ordning man kom dit. Här är det inte tal om att tränga sig före!

Tågen går nästan alltid i tid överallt i Japan. Förseningar på mer än ett par minuter är så ovanliga att de blir det stora samtalsämnet

På stationen Kanazawa väntar en guide, som följer dig till hotellet.

Efter incheckningen tar guiden med dig på en guidad tur i staden och transporten sker via kollektivtrafiken. Det första stoppet på utflykten är samuraihuset Terashima Kurando. Kanazawa är nämligen känd som samurajernas högborg och var på deras tid en av Japans rikaste städer. Kanazawa är en av de få städer i Japan som inte förstördes av bomber under andra världskriget. Efter samurajhuset fortsätter du till den nästan 400 år gamla parken Kenrokuen, som är en av Japans tre mest kända parker. Här är strävan efter perfektion oerhört stor. Dagen avslutas med ett besök på zenmästaren D.T. Suzukis museum, där du lär dig mer om zenbuddhismen. Lite förenklat kan man säga att nutidens mycket populära mindfulness har sitt ursprung i zenbuddhismen. Så vad kan vara mer passande än att avsluta dagen med mindfulness i museets spegelbassäng?

Övernattning:
Dag 7: Kanazawa

Dagen tillbringar du som du vill för att utforska Kanazawa. De flesta av stadens sevärdheter ligger på gångavstånd. Du kan också välja att köpa till en utflykt.

Du kan besöka Kanazawas tre aktiva geisha distrikt, Higashi Chayagai, Nishi Chayagai och Kazuemachi. Som nämndes bombades Kanazawa inte under andra världskriget och därför är många vackra, ursprungliga byggnader bevarade här. Under vinterhalvåret sätts skyddande halmmattor upp längs väggarna för att skydda dem.

Ät lunch i handelsdistriktet Owaricho och besök den berömda marknaden Omicho där matvarorna är vackert upplagda och presenteras som små konstverk. Promenera genom det gamla samurajdistriktet och insup stadens speciella atmosfär.

På Hirosakagatan säljs exklusiva skålar i lack, keramik och en särskild typ av porslin, kutani-yaki. Du hittar allt från klassiska skålar till moderna versioner med Hello Kitty-figurer.

I södra delen av staden ligger ett ninjatempel som är ett rent försvarsverk enligt konstens alla regler. Här finns både dolda gångar och hemliga rum att gå på upptäcktsfärd i.

Som ett sista förslag på aktiviteter kan vi rekommendera ett besök på museet för samtida konst. Här hittar du konstverk och installationer som är skapade efter 1980 – både japanska och internationella.

Dag 8: Kanazawa – Kyoto

I dag tar du farväl av mysiga och charmiga Kanazawa. Du checkar ut från hotellet och tar dig till stationen, där du tar tåget Limited Express Thunderbird vidare till Kyoto – en resa på 2 timmar. Vid ankomsten till Kyoto blir du mött på stationen av en lokal guide som följer dig till ditt hotell. Resten av dagen tillbringar du som du vill. Du kan uppleva staden, som är känd för sina stora och mycket berömda sevärdheter som finns med på UNESCOs världsarvslista.

Varför inte strosa runt i gränderna och bara ta in allt? Du kommer snabbt att upptäcka att Kyoto har många japanska turister, och en sak som är populär bland både män och kvinnor är att klä sig i traditionell kimono för en dag. Det är spännande att se på, och särskilt de unga människorna tycker uppenbarligen att det är riktigt trevligt.

Dag 9: Kyoto

Dagen tillbringar du som du vill.

Kyoto har så mycket att erbjuda att det nästan är svårt att begränsa sig!

En annan sevärdhet som nästan är ett måste på ditt besök i Kyoto är Guldpaviljongen, Kinkakuji. Den tre våningar höga byggnaden vetter ut mot en sjö och det är en fascinerande syn när ljuset faller på byggnaden och den speglar sig i sjön. Paviljongen byggdes som privat bostad till en shogun runt år 1400 och byggdes senare om till ett zentempel. 1950 brändes byggnaden ner av en munk, men den återuppbyggdes några år senare. I dag är paviljongen inte längre ett tempel, men kanske Kyotos mest ikoniska symbol.

Efter Guldpaviljongen besöker du Nijo-borgen, som omges av en fantastisk trädgård med prydnadsväxter. Den vackra borgen byggdes kring år 1600 och är berömd för de rikt utsmyckade skjutdörrarna och sitt ”näktergalsgolv”, som sjunger när man går på det. Tack vare det kunde samurajerna försvara sina shoguns mot ninjor. Den lokala shogunen bodde i Nijo-borgen fram till 1867, då kejsaren Meiji avskaffade det feodala systemet.

När du blir hungrig kan du gå till marknaden Nishiki, som är ett shoppingstråk med över 100 butiker och restauranger. Den livliga gatan är även känd som ”Kyotos kök” och har specialiserat sig på allt som har med livsmedel att göra.

Om du vill uppleva mer sightseeing kan du avsluta dagen vid helgedomen Heian, som byggdes i samband med att Kyoto firade 1 100 år som huvudstad. Den orangeröda helgedomen byggdes för att hedra kejsare Kammus och kejsare Komeis andar. Kejsare Kammu var den första att regera över staden och kejsare Komei den sista. Några år senare byggdes en nästan 25 meter hög och 34 meter bred port som markerar ingången till helgedomens område. En sådan port kallas Torii.

Vid helgedomen Heian ligger också den vackra trädgården Shin-en, som utformades och anlades av Ueji VII år 1895. Små trånga stigar för dig genom trädgården och förbi de många fina blommorna, bland annat de blå hortensiorna, och de fascinerande fiskdammarna med färgglada irisar och näckrosor, som skapar en perfekt kuliss. Det är också här i trädgården som du hittar den vackra träbron Taihei-kaku, som helgedomen fick i kejserlig gåva. Här kan du sitta på en bänk och njuta av lugnet och utsikten över blommorna efter en dag fylld med upplevelser.

Dag 10: Kyoto

Den här dagen kan du utforska Kyoto på egen hand.

Du kan börja med Ginkakuji, också känd som Silverpaviljongen. Zentemplet byggdes ursprungligen som en shoguns privata villa och är omgivet av en mycket vacker trädgård. Vägen upp till Ginkakuji är smal och mysig med många caféer och småbutiker. Ofta går det också att köpa sig en tur i en riksha.

Därefter vandrar du på Filosofstigen genom den norra delen av Higashiyama-distriktet. Filosofstigen slingrar sig längs en kanal där hundratals japanska körsbärsträd är planterade. Under blomningsperioden är det här en mycket populär plats.

Nästa stopp kan du göra vid helgedomen Yasaka, som grundades för mer än 1300 år sedan.

Söder om helgedomen Yasaka ligger zentemplet Kennin-ji. Kennin-ji grundades år 1202 av den buddhistiska munken Eisai. Templet anses vara ett av Kyotos fem viktigaste zentempel och är faktiskt stadens äldsta. Du kan se japanska turister komma hit för att fotograferas i sina kimonor. Här finns lugn och ro, och fina trädgårdar med sten, mossa och grus. Trädgårdarna är perfekta för meditation, eftersom de noggrant utlagda stenarna bidrar till att skapa lugn och harmoni. På så sätt avleds inte tankarna av en mängd olika växter.

Avslutningsvis kan vi tipsa om att åka förbi templet Kiyomizu, som ligger på en bergstopp. Den imponerande och vackra tempelbyggnaden är tre våningar hög och byggd av sammanfogade trästycken. Templet har en stor terrass med en fantastisk utsikt över Kyoto. Bakom templet ligger helgedomen Jishu, där kärleks- och äktenskapsguden har sitt residens. Därför vallfärdar många unga japaner hit för att be om tur i kärlek och ett bra äktenskap.

Dag 11: Kyoto

Den här dagen kan du utforska Kyoto på egen hand.

Om du inte redan har gjort det kan du åka till Nara, som ligger söder om Kyoto. Nara var Japans huvudstad i 74 år under 700-talet. Några av byggnaderna i Nara har sitt ursprung från den tiden. Du kan bland annat besöka templet Todai-ji, som omfattar Daibutsuden och som anses vara världens största träbyggnad. Här finns dessutom Japans största Buddha. Hundratals så gott som tama rådjur rör sig ostört runt templet Todai-ji. Här ligger många andra viktiga tempel, till exempel Byodoin-templet som är berömt för Fenixhallen som pryder baksidan av 10 yen-mynten. Du besöker också helgedomen Kasuga Taisha, som är berömd för sina hundratals brons- och stenlyktor som troende har donerat.

På väg tillbaka till Kyoto kan du åka förbi helgedomen Fushimi Inari, som blev internationellt berömd genom filmen ”Mitt liv som geisha”. Stigarna till helgedomen kantas av orangeröda portar som bildar en sorts långa pergolor. Portarna har donerats av många olika personer, och givarens namn är skrivet med svarta tecken på porten. Det råder en särskild atmosfär på platsen, där det finns uppemot 10 000 orangeröda portar.

Dag 12: Kyoto – Okayama

Du åker 220 kilometer med Shinkansen från Kyoto till Okayama, vilket tar 90 minuter. Dagen i Okayama tillbringar du som du vill.  Okayama är en modern storstad med över en halv miljon invånare, men den verkligt stora attraktionen har inget med storstaden att göra.

I Kanazawa såg du den ena av Japans mest berömda trädgårdar, Kenrokuen. Den andra av dessa tre är Korakuen, som ligger i Okayama. Här finns stora gräsmattor, sjöar, små tehus och till och med ett par risfält och teplantager. En annan av de stora sevärdheterna i Okayama är den vackra Okayamaborgen. ”Kråkborgen”, som är Okayamaborgens smeknamn på grund av dess svarta utsida, byggdes 1597. Den ursprungliga borgen förstördes under andra världskriget, men en rekonstruktion av den byggdes 1966.

I stadsdelen Kurashiki finns ett nätverk med välbevarade kanaler med före detta packhus längs kanterna. Packhusen är i dag omgjorda till museer, caféer och butiker. Här är det supermysigt att promenera runt eller sätta sig på ett café och njuta av de vackra omgivningarna. En båttur på kanalerna är nästan ett måste.

Dag 13: Okayama – dagstur till ön Naoshima

I inlandshavet utanför Okayama ligger den lilla ön Naoshima. Ön är känd för sin vackra arkitektur, skulpturer och sina många konstmuseer. I dag ska du på en guidad heldagsutflykt till den lilla ön. Utöver konst bjuder ön på en nästan medelhavsliknande atmosfär med vita sandstränder, ett underbart klimat och en skön, avkopplande ”ökänsla”. Höjdpunkten är konsten och det ingår ett besök på både Chichu Art Museum och Benesse House Museum. Det finns dock även massor av tid att bara njuta av ön – kanske vill du hyra en cykel och utforska lite mer avlägsna platser på ön? Vi lovar dig att du inte kan annat än imponeras här på Naoshima, även om du inte är så mycket för skulpturer i vanliga fall.

Dag 14: Okayama – Hiroshima

Den här morgonen tar du Shinkansen-tåget från Okayama till Hiroshima. De 161 kilometrarna från Okayama till Hiroshima tar bara 40 minuter med tåg.

Vid ankomsten i Hiroshima väntar guiden vid tåget och följer dig till hotellet innan du ska på en guidad rundtur i Fredsminnesparken, Hiroshima Peace Memorial Park. Parken ligger i hjärtat av Hiroshima och är ett minnesmärke över andra världskrigets ohyggligheter. Atombombskupolen, som är parkens hjärta, är ett ikoniskt stålskelett över en industribyggnad som stod kvar efter atombombsexplosionen. Byggnaden och kupolen står kvar orörda som en stark symbol för den en av de största krafterna som skapats av människan. Samtidigt symboliserar de hoppet om att detta aldrig kommer att ske igen. 1996 utsågs Atombombskupolen till UNESCO-världsarv. I parken ligger också Fredsminnesmuseet och den symboliska statyn med flickan och origamitranan, Barnens fredsmonument.

Efter besöket i parken kan guiden följa dig tillbaka till hotellet eller ge dig anvisningar så att du kan ta dig till Hijiyama Park på egen hand. Hijiyama Park är en härlig plats att koppla av på efter den intensiva upplevelsen i Hiroshima Peace Memorial Park. Här kan du ta en promenad eller bara sitta ner och njuta av livet. Högst upp i parken finns ett museum för modern konst och ett bra mangabibliotek för de som gillar serietidningar.

Övernattning:
Dag 15: Hiroshima och Miyajima på egen hand

Dagen tillbringar du som du vill.

Vi föreslår en dagstur till Miyajima. Miyajima ligger mindre än en timmes resväg från Hiroshima, och det är lätt att ta sig dit med kollektivtrafiken. Här hittar du den knappt tjugo meter höga världsberömda orangeröda porten som ligger ute i vattnet och som vid högvatten ser ut som om den flyter på vattnet. När du anländer med färjan till ön, som egentligen heter Itsukushima, passerar du genom flera turistgator med souvenirbutiker, delikatessbutiker och caféer innan du kommer fram till platsen där du kan se den enorma porten. På vägen kommer du säkert att stöta på de tama sikahjortarna. På ön ligger Daisho-in, ett buddhistiskt tempel som är öppet för besökare. En lustig detalj här är att buddhafigurerna ofta har halsduk och mössa på sig. Du kan också ta linbanan till toppen av berget Misen där du har en slående utsikt över Hiroshima och inlandshavet med över 3 000 små öar.

Observera att den världsberömda, orangeröda porten Itsukishima Torri Gate är under renovering, vilken förväntas vara klar i slutet av juli 2020.

Övernattning:
Dag 16: Hiroshima – Osaka

I dag tar du Shinkansen från Hiroshima till Osaka – färden är 342 kilometer lång och tar 1,5 timmar. Du blir mött på tågstationen och körd till ditt hotell.

Efter Tokyo är Osaka Japans viktigaste ekonomiska centrum, med ett aktivt affärsliv inom internationell handel och industri. Osaka grundades för många hundra år sedan. Staden blev sönderbombad under andra världskriget och är i dag en ung stad med moderna byggnader. Här finns dock platser där historiens vingslag fortfarande är tydliga.

På dagens halvdagslånga utflykt tar guiden med dig via kollektivtrafik till Osakaborgen, som härstammar från shoguntiden. Borgen är mycket imponerande och en av Japans allra vackraste. Under besöket vid borgen och den tillhörande parken får du höra om shogun Hideyoshis storhetstid, då han använde 100 000 man för att bygga sin borg på tre år. Borgen har brunnit ner och byggts upp igen flera gånger, senast 1931. Från översta våningen har man en fantastisk utsikt över Osaka.

Från Osakaborgen är det en kort promenad till floden, där du går ombord på Aqualiner-båten för en timmes sightseeing på Osakas vattenvägar.

Efter båtturen följer guiden dig tillbaka till hotellet och resten av dagen tillbringar du som du vill.

Dag 17: Osaka

Du kan tillbringa dagen på egen hand och utforska Osaka.

Umeda Sky Building är ett måste att besöka. Den är ett 170 meter högt landmärke och ritad av Hiroshi Hara, en av Japans mest berömda arkitekter. Från utsiktsplatsen har du en fantastisk panoramautsikt över stadens skyskrapor och många broar. När vädret är klart kan du se ända till ön Awaji. I byggnadens källarplan hittar du matgatan Takimi-Koji som är utsmyckad med bilder från 1920-talets Osaka.

På eftermiddagen bör du ta en promenad genom det livliga och färgglada nöjesområdet Dotonbori, som är en av Osakas mest besökta platser. Här kan du fördriva flera timmar genom titta på de många reklam- och neonskyltarna, studera människomyllret och strosa runt i labyrinten av butiker och de berömda matstånden. Om du är sugen på att prova något lokalt kan vi rekommendera kushi katsu, som är stekta grönsaker och kött på spett, eller takoyaki – bläckfiskbollar som liknar munkar, men som är något helt annat. De är salta och innehåller bläckfisk samt purjolök eller salladslök.

Dag 18: Osaka – Hemkomst

I dag är det dags att ta farväl av Japan. Vi föreslår att du tar tåget till Kansai flygplats i god tid. Tåget kör dig direkt från Osaka station och tar ca 70 minuter. Du kan använda ditt Japan Rail Pass, dock ska biljetterna reserveras på förhand, vilket din välkomstguide kan hjälpa dig med när du landar på dag 2.

Från Tokyos flygplats flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Du landar i Sverige efter en upplevelserik resa.

Tillägg för enkelrum 10 030 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Mira Lindholm

Skriv till:
info@asiatours.se

Ring till:
08-124 103 68

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Asiatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Långvarigt samarbete med ett stort nätverk av partner i Asien

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Asiatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.