Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Ost- och SydostasienIndonesienSumatras höjdpunkter
Indonesien | 11 dagar:

Sumatras höjdpunkter

Höjdpunkter på denna resa:

Bukit Lawang, nationalparken Gunung Leuser, Bohorok-floden i traditionell kanot, Lumbini Park, Berastagi, batak karo-byarna, Tobasjön, ön Samosir.

Följande ingår i resan:

 • Flygresa från Sverige till Medan t/r
 • 8 nätter på två-fyrastjärniga hotell
 • 8 x frukost
 • Lokal engelsktalande guide på utflykter och turer
 • Färd i bil eller minibuss med luftkonditionering
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs vid min. 2 resenärer

Följande utflyktspaket ingår:

 • Vandringstur i Leuser Gunung nationalpark – känt för orangutanger
 • Höglandsområdet Berastagi – känt för sin passionsfrukt och batak karo-folket
 • Indonesiens högsta vattenfall Sipiso-piso
 • Världens största kratersjö Toba
 • Rundtur på ön Samosir
 • Vattenfallet Anai
 • Inträde och avgifter till ovan nämnda sevärdheter
Enkelrumstillägg 2 200 kr
Rabatt vid större grupper
Priset är baserat på 2 personer
Välj denna resa eftersom…

Sumatra är den Indonesiens största ö och har en fantastisk natur och kultur. Tropiska regnskogar, floder, vattenfall och idylliska risfält som ligger som terrasser på de branta sluttningarna. De frodiga, vulkaniska landskapen med berg, kratersjöar och djupa raviner präglar den här tidiga holländska kolonin.

På den här resan upplever du nationalparken Gunung Leuser, orangutanger och seglar på Bohorok-floden i en traditionell kanot. Du åker också till höglandet Berastagi där du besöker Lumbini Park, innan du besöker Tobasjön och ön Samosir. På vägen besöker du spännande traditionella byar där du får en inblick i bybornas kultur och livet på landet med oxdragna vagnar och hantverk.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flygresa från vald flygplats
Dag 1: Flygresa från vald flygplats

Avresa från den valda flygplatsen i Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Medan
Dag 2: Ankomst till Medan

Du landar i Medan, som är Sumatras huvudstad och den tredje största stad med över två miljoner invånare. När du anländer till den internationella flygplatsen Kuala Namu går du igenom immigration och får ditt visum. Därefter hämtar du upp ditt bagage. I ankomsthallen möts du av guiden, som har en skylt med Asiatours och som kör dig till hotellet där du ska bo den kommande natten.

På eftermiddagen åker du på stadstur där du upplever stadens pampiga byggnader. Du får bland annat se sultanens palats Maimun, den stora moskén och det kinesiska templet Vihara Gunung Timur. Därefter visas du runt i Kesawan som är Medans gamla stadsdel.

Övernattning Hotel Polonia 

Dag 3: Medan – Bukit Lawang
Dag 3: Medan – Bukit Lawang

Efter frukosten hämtas du på hotellet och körs till Bukit Lawang som ligger ca 100 kilometer väster om Medan. På vägen stannar ni vid en gummiplantage där du får inblick i hur man utvinner rågummi. Ju närmare Bukit Lawang du kommer, desto mer dominerande blir regnskogen som omgärdar staden. När du anländer till Bukit Lawang checkar du in på hotellet, och därefter kan du disponera resten av dagen fritt.

Bukit Lawang är en trevlig liten stad som gränsar till Sumatras regnskog, som är en del av nationalparken Gunung Leuser vid Bohorok- floden. Parken har ett av världens rikaste ekosystem och ett av endast två kvarvarande habitat för den utrotningshotade och sällsynta sumatraorangutangen. I skogen finns dessutom langurer, gibboner, makaker, vildsvin, påfåglar, jätteekorrar och flygekorrar. Till de mer sällsynta djuren hör tigrar, leoparder, sumatraelefanter och sumatranoshörningar. Det krävs mer än tur för att man ska få uppleva de här djuren!

Övernattning Bukit Lawang Ecolodge 

Dag 4: Bukit Lawang
Dag 4: Bukit Lawang

I dag väntar en av resans absoluta höjdpunkter – du ska spana efter regnskogens utrotningshotade orangutanger.

Efter en stadig frukost påbörjas en vandring längs flodstranden, och du korsar Bohorok-floden i en traditionell kanot och fortsätter till fots in i den frodiga regnskogen. Härifrån börjar en tre timmar lång vandringstur där du upplever Sumatras unika växt- och djurliv. Med dig har du en lokal guide och en ranger som hjälper dig att lokalisera de vilda orangutanger.

Eftermiddagen tillbringar du som du vill och du kan njuta av de fantastiska omgivningarna i Bukit Lawang. Om du vill kan du gå en tur över bron och besöka byn där du får uppleva den äkta, lokala stämningen. Vid floden kan du se hur kvinnorna i byn tvättar kläder och hur barnen leker och badar.

Övernattning Bukit Lawang Ecolodge 

Dag 5: Bukit Lawang – Berastagi
Dag 5: Bukit Lawang – Berastagi

Denna morgon blir du körd till Sumatras inre högland Berastagi, som ligger i ett område som domineras av vulkanerna Sinabung och Sibayak. På vägen gör du ett stopp vid bland annat Sembahe-floden. När du kommer fram till Berastagi besöker du Lumbini Park som har en vacker utsikt över bergslandskapet och naturen som är grön året om. Parken är särskilt känd för sin vackra guldpagod som är Indonesiens högsta pagod och en kopia av Shwedagon-pagoden. Därefter besöker du Berastagis färggranna fruktmarknad där du kan smaka den fantastiskt goda passionsfrukten. Innan du kommer tillbaka till hotellet gör du ett stopp vid Guandaling Hill. På klara dagar kan man se områdets aktiva vulkaner härifrån.

Övernattning Grand Mutiara 

Dag 6: Berastagi – Tobasjön – Samosir
Dag 6: Berastagi – Tobasjön – Samosir

I dag fortsätter resan till Tobasjön och ön Samosir. Efter frukosten blir du upphämtad på hotellet och åker till Parapat via den japanska vägen med flera stopp under resan. Du besöker bland annat den traditionella batak karo-byn Dokan, där du får uppleva de gamla traditionella husen där upp till 6 familjer kan bo per hus. I varje takände hänger ett buffelhorn som ursprungligen var till för att skydda invånarna mot onda andar och visa på en hög status. Dessa har med tiden endast blivit en påminnelse om tidigare traditioner.

Du kör vidare till Indonesiens högsta vattenfall Sipiso-piso som är 120 meter högt. Du åker även till det gamla kungapalatset, Rumah Bolon, som har en fantastisk utsikt över Tabosjön. Sjön är 100 km lång, 30 km bred och 505 meter djup. Det gör den till världens största världens största kratersjö.

Turen fortsätter mot Pematangsiantar och på vägen passerar du vackra teplantager.

När du kommer fram till Parapat väntar en färja som tar med dig ut till ön Samosir. Ön ligger som en pärla mitt i Tobasjön och en båttur dit tar ca 45 minuter. Du anländer till ditt hotell på eftermiddagen och resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning Tabo Cottages

Dag 7: Samosir
Dag 7: Samosir

Efter en stadig frukost åker du på en örundtur. Den här dagen kommer att ge dig en god inblick i batak toba-byarnas traditioner och levnadssätt. Dagens första besök blir i byn Ambarita som förr var mötesplats för de gamla Sialagankungarna. I dag är staden känd för sin tillverkning av bord och stolar av sten. Efter besöket fortsätter du till byn Simanindo där du kommer att uppleva den traditionella batak toba-dansen, Sigale-gale, och byns batak-museum som tidigare var hemvist för Rajah Simalungun – en batak-kung med fjorton fruar. Museet har en liten men spännande samling av köksredskap i mässing, vapen, holländskt och kinesiskt porslin, skulpturer och batak-sniderier. Därefter besöker du de gamla Sidabutar-kungarnas grav i Tomok. Du är tillbaka på hotellet på eftermiddagen.

Övernattning Tabo Cottages

Dag 8: Samosir
Dag 8: Samosir

Du kan ägna dagen åt att upptäcka denna vackra ö på egen hand. Du kan välja mellan att koppla av eller åka på en kombinerad cykel- och vandringstur som du själv arrangerar på plats. Denna tur börjar i Tomok och härifrån cyklar du förbi gröna risfält och plantager. Du stannar i byn Garoga där du möter vänliga invånare och får se deras traditionella hus. Här kan du parkera din cykel och vandra ner till ett litet vattenfall med lokal guide, en tur på ca 45 minuter. Från Garoga cyklar du vidare genom små byar och passerar olika plantager där det odlas chili, kakao, jordnötter, bönor, med mera. Turen avslutas vid Ambarita och du cyklar tillbaka till hotellet där du kan njuta av resten av dagen.

Övernattning Tabo Cottages

Dag 9: Samosir – Medan
Dag 9: Samosir – Medan

Du hämtas upp på hotellet och körs till Padang via Anai-dalen där du upplever vattenfallet Anai som är 25 meter högt. Därefter blir du körd till Medan där det väntar en övernattning. Sedan är det dags att resa mot svenska breddgrader igen. Färden till Medan tar mellan sex och sju timmar.

Övernattning Aryaduta Hotel 

Dag 10: Hemresan börjar
Dag 10: Hemresan börjar

Du hämtas upp på hotellet och körs till flygplatsen där du flyger mot Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 11: Hemkomst
Dag 11: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en fantastisk semester.

Kombinationsmöjligheter efter rundresan
Förlängning i Ubud och Munduk 5 dagar/4 nätter
Förlängning i Ubud och Munduk 5 dagar/4 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 7 750 kr
Per barn under 12 år: + 7 750 kr
Enkelrumstillägg (vid fler som reser tillsammans): + 2 360 kr

 

Känner du dig inte färdig med att utforska Indonesiens vackra natur, har du möjlighet att förlänga resan med en fantastisk tur till gudarnas ö, Bali. Där kommer du att övernatta i det gröna höglandet i Ubud och Munduk.

Ubud kallas ofta för Balis kulturella centrum. Det frodiga höglandet med gröna risfält, djupa raviner och brusande floder lockar även konsthantverkare och kreativa själar. Det är också här man upplever några av de mest spirituella tempelceremonierna på Bali. Det är svårt att inte bli lite förälskad i Ubud!

Ännu längre norrut ligger Munduk som är omgiven av fantastisk natur med otämjd djungel, sjöar och mycket gamla träd. Området väntar på att utforskas under en spännande vandringstur, en kanottur och besök i lokala byar och tempel, där kroppen blir renad från dålig energi.

Ni har möjlighet att köpa till följande utflykt:

Övernattning Anumana Hotel  / Puri Lumbung Cottages 

Förlängning med solsemester i Sanur, Bali 6 dagar/5 nätter
Förlängning med solsemester i Sanur, Bali 6 dagar/5 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 5 395 kr
Per barn under 12 år: + 5 395 kr
Enkelrumstillägg (vid fler som reser tillsammans): + 2 395 kr

 

Om du behöver varva ner kan du välja att förlänga resan med en solsemester i Sanur på Bali. Sanur ligger i sydöstra Bali och staden är en populär semesterort som har lyckats behålla sin mysiga och avslappnade stämning.

Stranden i Sanur är fem kilometer lång, gyllenfärgad och vidsträckt. Den skyddas av ett korallrev som gör den otroligt barnvänlig, eftersom vågorna bryts en bit utanför stranden. Längs stranden finns en strandpromenad med små butiker som säljer träfigurer, kläder och andra souvenirer. På stadens huvudgata finns många restauranger och butiker. Om du är öm i musklerna kan du skämma bort dig själv med en traditionell balinesisk massage.

Övernattning Taksu Sanur Hotel 

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.