• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
11 dagar

Sumatras höjdpunkter

På äventyr i de tropiska regnskogarna med orangutanger. Bo på ön Samosir i världens största kratersjö Tobasjön. Upplev vulkaniska och frodiga gröna landskap och vattenfall. Förläng resan med Bali.

Vi stödjer hållbar utveckling. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Sumatras höjdpunkter Sumatras höjdpunkter
11 dagar

Sumatras höjdpunkter

På äventyr i de tropiska regnskogarna med orangutanger. Bo på ön Samosir i världens största kratersjö Tobasjön. Upplev vulkaniska och frodiga gröna landskap och vattenfall. Förläng resan med Bali.

Vi stödjer hållbar utveckling. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flygresa från Sverige till Medan t/r
 • 8 nätter på två-fyrastjärniga hotell
 • 8 x frukost
 • Lokal engelsktalande guide på transfer och utflykter
 • Färd i bil eller minibuss med luftkonditionering
 • Alla nämnda transfers och utflykter sker i internationella grupper på 2-14 personer och endast med Asiatours egna gäster
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs vid min. 2 resenärer

Omfattande utflyktspaket:

 • Vandringstur i Leuser Gunung nationalpark – känt för orangutanger
 • Höglandsområdet Berastagi – känt för sin passionsfrukt och batak karo-folket
 • Indonesiens högsta vattenfall Sipiso-piso
 • Världens största kratersjö Toba
 • Rundtur på ön Samosir
 • Inträde och avgifter till ovan nämnda sevärdheter

Kortfattat om resan

Sumatra är den Indonesiens största ö och har en fantastisk natur och kultur. Tropiska regnskogar, floder, vattenfall och idylliska risfält som ligger som terrasser på de branta sluttningarna. De frodiga, vulkaniska landskapen med berg, kratersjöar och djupa raviner präglar den här tidiga holländska kolonin.

På den här resan upplever du nationalparken Gunung Leuser, orangutanger och seglar på Bohorok-floden i en traditionell kanot. Du åker också till höglandet Berastagi där du besöker Lumbini Park, innan du besöker Tobasjön och ön Samosir. På vägen besöker du spännande traditionella byar där du får en inblick i bybornas kultur och livet på landet med oxdragna vagnar och hantverk.

Välj denna resa eftersom...

 • Sumatra bjuder på tropisk regnskog, frodiga vulkaniska landskap och ett unikt djurliv
 • Vid Bukit Lawang i Gunung Leuser Nationalpark (UNESCO-världsarv) paddlar du i en traditionell kanot med en ranger in i regnskogen för att få syn på orangutangerna
 • Upplev vattenfall och världens största kratersjö, Tobasjön, där du ska bo på den vackra ön Samosir
 • Se fram emot sagolika landskap i höglandet vid Berastagi och Lumbini Park med den kända guldpagoden

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresa från vald flygplats

Avresa från den valda flygplatsen i Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Medan

Du landar i Medan, som är Sumatras huvudstad och den tredje största stad med över två miljoner invånare. När du anländer till den internationella flygplatsen Kuala Namu går du igenom immigration och får ditt visum. Därefter hämtar du upp ditt bagage. I ankomsthallen möts du av guiden, som har en skylt med Asiatours och som kör dig till hotellet där du ska bo den kommande natten.

På eftermiddagen åker du på stadstur där du upplever stadens pampiga byggnader. Du får bland annat se sultanens palats Maimun, den stora moskén och det kinesiska templet Vihara Gunung Timur. Därefter visas du runt i Kesawan som är Medans gamla stadsdel.

Övernattning:
Dag 3: Medan – Bukit Lawang

Efter frukosten hämtas du på hotellet och körs till Bukit Lawang som ligger ca 100 kilometer väster om Medan. På vägen stannar ni vid en gummiplantage där du får inblick i hur man utvinner rågummi. Ju närmare Bukit Lawang du kommer, desto mer dominerande blir regnskogen som omgärdar staden. När du anländer till Bukit Lawang checkar du in på hotellet, och därefter kan du disponera resten av dagen fritt.

Bukit Lawang är en trevlig liten stad som gränsar till Sumatras regnskog, som är en del av nationalparken Gunung Leuser vid Bohorok- floden. Parken har ett av världens rikaste ekosystem och ett av endast två kvarvarande habitat för den utrotningshotade och sällsynta sumatraorangutangen. I skogen finns dessutom langurer, gibboner, makaker, vildsvin, påfåglar, jätteekorrar och flygekorrar. Till de mer sällsynta djuren hör tigrar, leoparder, sumatraelefanter och sumatranoshörningar. Det krävs mer än tur för att man ska få uppleva de här djuren!

Övernattning:
Dag 4: Bukit Lawang

I dag väntar en av resans absoluta höjdpunkter – du ska spana efter regnskogens utrotningshotade orangutanger.

Efter en stadig frukost påbörjas en vandring längs flodstranden, och du korsar Bohorok-floden i en traditionell kanot och fortsätter till fots in i den frodiga regnskogen. Härifrån börjar en tre timmar lång vandringstur där du upplever Sumatras unika växt- och djurliv. Med dig har du en lokal guide och en ranger som hjälper dig att lokalisera de vilda orangutanger.

Eftermiddagen tillbringar du som du vill och du kan njuta av de fantastiska omgivningarna i Bukit Lawang. Om du vill kan du gå en tur över bron och besöka byn där du får uppleva den äkta, lokala stämningen. Vid floden kan du se hur kvinnorna i byn tvättar kläder och hur barnen leker och badar.

Övernattning:
Dag 5: Bukit Lawang – Berastagi

Denna morgon blir du körd till Sumatras inre högland Berastagi, som ligger i ett område som domineras av vulkanerna Sinabung och Sibayak. På vägen gör du ett stopp vid bland annat Sembahe-floden. När du kommer fram till Berastagi besöker du Lumbini Park som har en vacker utsikt över bergslandskapet och naturen som är grön året om. Parken är särskilt känd för sin vackra guldpagod som är Indonesiens högsta pagod och en kopia av Shwedagon-pagoden. Därefter besöker du Berastagis färggranna fruktmarknad där du kan smaka den fantastiskt goda passionsfrukten. Innan du kommer tillbaka till hotellet gör du ett stopp vid Guandaling Hill. På klara dagar kan man se områdets aktiva vulkaner härifrån.

Övernattning:
Dag 6: Berastagi – Tobasjön – Samosir

I dag fortsätter resan till Tobasjön och ön Samosir. Efter frukosten blir du upphämtad på hotellet och åker till Parapat via den japanska vägen med flera stopp under resan. Du besöker bland annat den traditionella batak karo-byn Dokan, där du får uppleva de gamla traditionella husen där upp till 6 familjer kan bo per hus. I varje takände hänger ett buffelhorn som ursprungligen var till för att skydda invånarna mot onda andar och visa på en hög status. Dessa har med tiden endast blivit en påminnelse om tidigare traditioner.

Du kör vidare till Indonesiens högsta vattenfall Sipiso-piso som är 120 meter högt. Du åker även till det gamla kungapalatset, Rumah Bolon, som har en fantastisk utsikt över Tabosjön. Sjön är 100 km lång, 30 km bred och 505 meter djup. Det gör den till världens största världens största kratersjö.

Turen fortsätter mot Pematangsiantar och på vägen passerar du vackra teplantager.

När du kommer fram till Parapat väntar en färja som tar med dig ut till ön Samosir. Ön ligger som en pärla mitt i Tobasjön och en båttur dit tar ca 45 minuter. Du anländer till ditt hotell på eftermiddagen och resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning:
Dag 7: Samosir

Efter en stadig frukost åker du på en örundtur. Den här dagen kommer att ge dig en god inblick i batak toba-byarnas traditioner och levnadssätt. Dagens första besök blir i byn Ambarita som förr var mötesplats för de gamla Sialagankungarna. I dag är staden känd för sin tillverkning av bord och stolar av sten. Efter besöket fortsätter du till byn Simanindo där du kommer att uppleva den traditionella batak toba-dansen, Sigale-gale, och byns batak-museum som tidigare var hemvist för Rajah Simalungun – en batak-kung med fjorton fruar. Museet har en liten men spännande samling av köksredskap i mässing, vapen, holländskt och kinesiskt porslin, skulpturer och batak-sniderier. Därefter besöker du de gamla Sidabutar-kungarnas grav i Tomok. Du är tillbaka på hotellet på eftermiddagen.

Övernattning:
Dag 8: Samosir

Du kan ägna dagen åt att upptäcka denna vackra ö på egen hand. Du kan välja mellan att koppla av eller åka på en kombinerad cykel- och vandringstur som du själv arrangerar på plats. Denna tur börjar i Tomok och härifrån cyklar du förbi gröna risfält och plantager. Du stannar i byn Garoga där du möter vänliga invånare och får se deras traditionella hus. Här kan du parkera din cykel och vandra ner till ett litet vattenfall med lokal guide, en tur på ca 45 minuter. Från Garoga cyklar du vidare genom små byar och passerar olika plantager där det odlas chili, kakao, jordnötter, bönor, med mera. Turen avslutas vid Ambarita och du cyklar tillbaka till hotellet där du kan njuta av resten av dagen.

Övernattning:
Dag 9: Samosir – Medan

Du hämtas på hotellet och körs till Medan, där det väntar en övernattning. Sedan är det dags att resa mot svenska breddgrader igen. Färden till Medan tar 6–7 timmar.

Övernattning:
Dag 10: Hemresan börjar

Du hämtas upp på hotellet och körs till flygplatsen där du flyger mot Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 11: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en fantastisk semester.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Förlängning med solsemester i Sanur, Bali, 3 nätter

Denna solsemesterförlängning tar dig med till badorten Sanur på sydöstra Bali.

Sanur är en av Balis mest populära solsemesterorter och har lyckats behålla sin mysiga och avkopplande stämning. Stadens stora dragplåster är den 5 kilometer långa, breda och gyllene sandstranden som skyddas av ett korallrev. Revet gör stranden otroligt barnvänligt eftersom vågorna bryts en bit utanför. Längs stranden ligger strandpromenaden, som inbjuder till både promenader, cykelturer och joggingturer. Här kan du möta lokalborna, som arbetar hårt i sina små butiker.

Längs stadens huvudgata hittar du ett större urval av butiker, fina restauranger och trivsamma kaféer, där du kan slå dig ner och njuta av en kopp kaffe medan du betraktar livets gång i staden. Lämnar du huvudgatan kommer du ner på de charmiga sidogatorna med små hus, tempel och lokalt liv.

På kvällen kan du strosa längs strandpromenaden och uppleva himlens vackra färger och åsynen av de höga, vajande palmerna, små paviljonger och traditionella fiskebåtar. Njut sedan av en välsmakande middag på en av restaurangerna och avsluta med en drink i en av de stämningsfulla loungebarerna.

Du kan förlänga solsemestern med ytterligare nätter efter dina önskemål.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Tillägg för enkelrum 2 200 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Mira Lindholm

Skriv till:
info@asiatours.se

Ring till:
08-124 103 68

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Asiatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Långvarigt samarbete med ett stort nätverk av partner i Asien

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Asiatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.