Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Ost- och SydostasienIndonesienSulawesis höjdpunkter
10 dagar:

Sulawesis höjdpunkter

Höjdpunkter på denna resa:

Balla Lompoa-palatset, båtbygge i Tana Beru, besök hos Kajang-stammen, Bone, Tempe-sjön, Tana Toraja, höglandet Batutumonga, byn Pallawa, begravningsträdet i Kambira.

Följande ingår i resan:

 • Flygresa från Sverige till Makassar t/r
 • 7 nätter på 2- och 3-stjärniga hotell
 • 7 x frukost(dag 3-9)
 • 7 x lunch (dag 3-9)
 • Lokal engelsktalande guide på utflykterna
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs vid min. 2 resenärer

Omfattande utflyktspaket ingår:

 • Balla Lompoa-palatset
 • Tana Beru med de duktiga buninesiska båtbyggarna
 • Besök hos den unika Kajang-stammen
 • Andi Mappasissi-museet med gamla samlingar från Bone-riket
 • Vävningscenter där de duktiga kvinnorna väver de traditionella silkesschalarna för hand
 • Tempe-sjön och besöka de lokala fiskarena och se deras flytande hus
 • Toraja-området med Toraja-folket och de traditionella byarna
 • Entreer och avgifter till nämnda sevärdheter
Enkelrumstilläg 2 550 kr
Rabatt vid större grupper
Priset är baserat på 2 personer
Välj denna resa eftersom…

Allt på Sulawesi fascinerar. Från öns särpräglade form till det bördiga vulkaniska landskapets koniska berg till den otroliga skillnaden bland de etniska grupperna. Naturen är grönskande, jorden är rik på mineraler och i dag, precis som i kolonialtiden, finns det många krydd- och kaffeplantage. Det kringliggande havet är rikt och kristallklart och har gett många etniska grupper status som sjöfarare och fiskare och flera unika båttyper härstammar från Sulawesi. För turisterna bjuder havet vid Sulawesi på fantastisk dykning och snorkling. Men det är nog framför allt Torajahöglandet som trollbinder. Även om naturen är enastående med höga vulkaner, djupa dalar, vackra risfält, spännande marknader och traditionella byar med särpräglade båtformade hus, så är det befolkningens dödsritualer och begravningsceremonier som är helt unika. Vattenbuffeloffrandet, ”tau tau”-träfigurerna av de döda, grottgravarna och döda som ”betraktas” som levande, som är så annorlunda att en resa till Sulawesi på alla sätt och vis är att besöka en helt annan värld.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flygresa från Sverige
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från vald flygplats i Sverige. Det kommer att vara mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Makassar
Dag 2: Ankomst till Makassar

Vid ankomst till Makassar får du visum på flygplatsen och sedan hämtar du ditt bagage. I ankomsthallen väntar guiden med en skylt med Asiatours och du skjutsas till ditt hotelll där du ska bo i natt. Efter ankomst serveras middagen på en lokal restaurang.

Övernattning Empress 

Dag 3: Makassar – Tanjung Bira
Dag 3: Makassar – Tanjung Bira

Efter frukosten åker du till Balla Lompoa-palatset som tillhörde det gamla Gowa-kungariket. Palatset byggdes år 1936 när den 31:a kungen, I Mangngi-mangngi Daeng Matutu, regerade. Gowa-kungariket upphörde år 1945 när Sulawesi blev en del av republiken Indonesien. I dag fungerar palatset som museum och ger oss en tillbakablick på det gamla kungariket.

Sedan fortsätter du till Bulukumba via Jeneponto, Takalar och Bentaeng – det är en bilresa som tar ca. 5-6 timmar från Makassar. På vägen serveras det lunch på en lokal restaurang. Du stannar till i byn Tana Beru, där du ska se hur de duktiga buginesiska båtbyggarna bygger en phinisi, som är en traditionell indonesisk segelbåt med två master. Sedan fortsätter du till Tanjung Bira där du ska bo de två kommande nätterna. Det kommer att serveras middag på en lokal restaurang eller på hotelllet.

Övernattning BaraCoco Bungalows 

Dag 4: Tanjung Bira – Kajang
Dag 4: Tanjung Bira – Kajang

I dag ska du besöka den unika kajang-stammen som bor i skogen och därmed är isolerade från resten av Bulukumbas invånare. Stammen styrs av den animistiska tron, ledd av en man, Ama Toa. Ström och fordon är inte tillåtet eftersom man vill hålla de unga från utbildning och den moderna livsstilen.  Eftersom fordon inte är tillåtet kliver vi av bussen och går resten av vägen till byn. Här möter du kajang-folket, vars kännetecken är att de bara får bära svarta kläder, eftersom svart är den enda färg du ser när du ligger i mammas mage och den sista du kommer att se när du ska lämna jordelivet. Detta besök är en mycket spännande och annorlunda upplevelse. Lunch serveras på vägen. Du är tillbaka i Tanjung Bira under eftermiddagen. Resten av dagen har inga inplanerade utflykter och du kan därför koppla av på den vita sandstranden.

Övernattning BaraCoco Bungalows 

Dag 5: Tanjung Bira – Bone – Sengkang
Dag 5: Tanjung Bira – Bone – Sengkang

Efter frukosten åker du mot Bone som ligger i det forna Bugisriket. Det var ett av de starkaste och största rikena som fanns i Sydsulawesi. Lunchen serveras i Watampone. Sedan ska du besöka Andi Mappasissi-museet, där du kan hitta samlingar från det gamla Boneriket. Sedan fortsätter du till Sengkang där du ska övernatta. Middagen serveras på en lokal restaurang.

Övernattning BBC Hotel 

Dag 6: Sengkang – sjön Tempe – Tana Toraja
Dag 6: Sengkang – sjön Tempe – Tana Toraja

I dag ska du besöka ett vävcenter, där du ser de duktiga kvinnorna väva de traditionella färgglada Bugis-silkesschalarna för hand. Sedan åker du till sjön Tempe där du ska ut och segla och besöka fiskarena som bor i flytande hus – här får du se hur deras vardag ser ut.
Lunch serveras på en lokal restaurang.

Du fortsätter till Tana Toraja – en bilresa som tar ca 4-5 timmar. På vägen passerar du Bampa Puang-berget. Efter ankomst till vårt hotelll serveras middagen på en lokal restaurang.

Övernattning Toraja Misiliana Hotel 

Dag 7: Tana Toraja
Dag 7: Tana Toraja

Toraja är ett av de vackraste områdena på ön och ligger på 800 meters höjd. Här finns en grönskande natur med djupa dalar, höga berg, vackra risfält, spännande marknader och traditionella byar. Tana betyder land och Toraja betyder mänsklig gästfrihet och det är just precis vad du stöter på här. Torajanerna är ättlingar till båtfolk. De slog sig ned på ön, men fortsatte att bo i sina båtar.

Senare började de dock att bygga hus som liknade båtarna, vilket man också kan se om tittar på de båtformade taken. Torajafolket är kända för sina många begravningsceremonier. Den döde ska skickas iväg på bästa möjliga sätt och folkets inlevelse i detta är helt otrolig. Du ska i dag se de människoliknande figurerna, Tau Tau-figurerna, som står på små balkonger framför gravarna på klippsidorna vid Lemo, den kungliga familjens gravar vid Suaya och Kete Kesu, som är en 400 år gammal traditionell by och den äldste i Sanggalangi-området. Kete Kesu fungerar nästan som ett levande museum där man kan uppleva det gamla torajafolkets kultur och traditioner. Byn är nog mest känd för sina begravningsceremonier, hängande kistor och dekorativa gravplatser. Det sägs att Kete Kesu har den mest välbevarade kulturen och begravningsceremonier i hela Toraja.  Sedan äter du lunch på en lokal restaurang.

Du fortsätter till Londa där det finns 1000 år gamla gravar och vidare till den traditionella byn Marante med dess vackra tongkonan-hus. Du är tillbaka på hotelllet på eftermiddagen och det blir middag på en lokal restaurang.

Övernattning på Hotell Heritage Toraja.

Övernattning Toraja Misiliana Hotel 

Dag 8: Tana Toraja
Dag 8: Tana Toraja

I dag ska du besöka Batutumonga-höglandet i 1 355 meters höjd där det är en fantastisk utsikt över Rantepao och det vackra landskapet. Här finns grönskande natur med höga berg, djupa dalar och vackra risfält, som ligger som terrasser på de branta sluttningarna. Du fortsätter till Pallawa, den vackra byn med de traditionella tongkonan-husen och vidare till Kambira, där runt 20 bebisar är begravda i ett stort träd. Sedan är det dags för lunch på en lokal restaurang. Du fortsätter till Lokomata, som är känd för sina stora jättestora stengravar och du besöker sedan Sa’dan To’Barana, en traditionell by känd för sina bomullsvävstekniker.

Övernattning Toraja Misiliana Hotel 

Dag 9: Hemresa
Dag 9: Hemresa

I dag har det blivit dags att säga hejdå till Sulawesi. Innan du ska till flygplatsen serveras lunchen på en lokal restaurang. Du ankommer till Makassar på eftermiddagen och du flyger hem till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 10: Ankomst till Sverige
Dag 10: Ankomst till Sverige

Du landar i Sverige efter en härlig semester.

Offertförfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Offertförfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.