• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
15 dagar

Öhoppning i Indonesien

Drömmer du dig bort till sol och strand? Följ då med till fyra indonesiska paradisöar, som alla kommer att förtrolla dig med härliga stränder, fantastisk snorkling och oförglömliga solnedgångar.

Vi stödjer hållbar utveckling. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Öhoppning i Indonesien Öhoppning i Indonesien
15 dagar

Öhoppning i Indonesien

Drömmer du dig bort till sol och strand? Följ då med till fyra indonesiska paradisöar, som alla kommer att förtrolla dig med härliga stränder, fantastisk snorkling och oförglömliga solnedgångar.

Vi stödjer hållbar utveckling. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg t/r från Sverige till Denpasar
 • 12 nätter på 3,5- och 4-stjärniga hotell
 • 12 x frukost (dag 3-14)
 • Transfer med engelsktalande chaufför i minibuss med aircondition
 • Transport mellan öarna i speedboat
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare

Kortfattat om resan

Resan tar dig med till fyra indonesiska paradisöar och det är upplagt för ren och skär avkoppling – det står dig nämligen fritt att själv bestämma tempot och aktiviteterna på dagarna. För dig som vill kombinera avkoppling med upplevelser finns det möjlighet att köpa tilläggsutflykter.

Du startar på Bali i den populära badorten Sanur, som är känd för sin avkopplade och trivsamma stämning och inte minst sin flera kilometer långa, gyllene sandstrand. Efter en dag med sol och strand kan du slå dig ner på ett av stadens mysiga kaféer eller en av de välbesökta loungebarerna och insupa stämningen.

Från Bali åker du med speedbåt till den natursköna och fridfulla ön Lombok. Naturmässigt påminner Lombok om Bali, dock är det färre turister här och Lombok är därför mycket mer orörd och allt försiggår i ett lugnare tempo. Du bor i en liten lugn bukt vid Senggigi-stranden, som är västkustens bästa badstrand.

Resan fortsätter till Gili Trawangan, som är en av de tre Gili-öarna. Gili Trawangan är särskilt populär på grund av sina stränder och de fina möjligheterna att dyka och snorkla. Du kan bland annat få se havssköldpaddor. På kvällen kan du slänga dig i en sittsäck och njuta av en drink, medan solen stilla går ner bakom vulkanen Gunung Agung på Bali.

Du avslutar på den lilla paradisön Nusa Lembongan, som är känd för sina sandstränder, sitt azurblå hav och sin vilda natur med klippformationer, kaktusar och mangroveträd. Under havsytan kan du se stora stim med tropiska fiskar i alla regnbågens färger, havssköldpaddor, klumpfisk och till och med rockor.

Det är möjligt att förlänga resan med ett uppehåll i Ubud på Bali eller med storstadssemester i Singapore.

Välj denna resa eftersom...

 • Du upplever öarna Bali, Lombok, Gili Trawangan och Nusa Lembongan under en och samma resa
 • Fyra mycket olika öar med stränder i världsklass och goda snorklingsmöjligheter väntar dig
 • Dagarna tillbringar du som du vill och bestämmer själv över tid och aktiviteter
 • Resan kan förlängas med ett kulturellt uppehåll i Ubud på Bali eller med storstadssemester i Singapore

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från den valda flygplatsen

I dag flyger du mot Indonesien med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst i Bali – transfer till hotellet i Sanur

Du landar på Balis internationella flygplats, Ngurah Rai, i huvudstaden Denpasar. Vid ankomst går du igenom passkontrollen, där du får ditt kostnadsfria turistvisum. I ankomsthallen väntar din guide med en Asiatours-skylt, och du känner genast av den balinesiska gästfriheten.

Du körs till hotellet i badorten Sanur, där du kan koppla av efter den långa flygresan och vänja dig vid tidsskillnaden och de varmare temperaturerna.

Dag 3-4: Sanur på egen hand

Du tillbringar dagarna som du vill med att koppla av och utforska Sanur på egen hand.

Sanur är en av Balis mest populära badorter med en trivsam och avkopplad atmosfär. Staden är i synnerhet känd för sin 5 kilometer långa, gyllene sandstrand med lugnt vatten och mjuka vågor som gör den otroligt barnvänlig. Längs stranden ligger strandpromenaden, som inbjuder till både promenader, cykelturer och joggingturer. Här kan du möta lokalborna, som arbetar hårt i sina små butiker.

Längs stadens huvudgata hittar du ett större urval av butiker, fina restauranger och trivsamma kaféer, där du kan slå dig ner och insupa stämningen. Lämnar du huvudgatan kommer du ner på de charmiga sidogatorna med små hus, tempel och lokalt liv.

På kvällen kan du strosa längs strandpromenaden och uppleva himlens vackra färger innan solnedgången. Njut sedan av en välsmakande middag på en av restaurangerna och avsluta med en drink i en av de välbesökta loungebarerna.

Dag 5: Sanur – Lombok – Senggigi

I dag är det dags att ta farväl av Bali. Efter frukost och utcheckning hämtas du och körs till hamnen söder om Sanur, där du ska åka med speedbåt till Lombok som ligger öster om Bali.

Ju närmare du kommer Lombok desto större ser vulkanen Gunung Rinjani, som reser sig 3 726 meter över havet på den norra delen av ön. Efter cirka 2 timmar och 45 minuter ankommer du till Teluk Kode, där du mottas av en chaufför som kör dig till hotellet i Senggigi ungefär 45 minuters bilväg därifrån. Efter incheckning kan du koppla av och njuta av den breda sandstranden och hotellets pool eller utforska Senggigi och hitta din favoritrestaurang på kvällen.

Lombok är en fridfull och naturskön ö med regnskog, vulkaner, klippområden, gröna risterrasser och vackra stränder. Här är det färre turister än på Bali och därför är ön också långt mer orörd och allting försiggår i en mer tillbakalutad takt.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 6-7: Senggigi på egen hand

Det finns inga planerade utflykter och därför är det upplagt för ren och skär avkoppling.

Senggigi ligger i en lugn bukt och har en av områdets bästa sandstränder. Vattnet är ljummet och turkosblått med små och lugna vågor. Här kan du koppla av i en solstol och njuta av solens varma strålar. Tidigt på morgonen kan du till och med se de lokala fiskarna komma i land med dagens fångst. På huvudgatan hittar du små butiker och bra restauranger. Du har möjlighet att äta billigt och lokalt eller att lyxa dig på de lite dyrare restaurangerna som ligger vid stranden.

Vill du uppleva lite mer av området kan du hyra en cykel och följa öns stigar, som tar dig förbi bysamhällen, risfält, vattenfall, tempel och livliga marknader med vackra handvävda tyger, lergods och flätade korgar. Du kan också ha turen att få se bönder skörda ris med en skära eller plöja fälten på gammaldags vis med en buffel och plog.

På kvällen kan du sitta på stranden och njuta av den fantastiska solnedgången, då solen går ner vid horisonten.

Dag 8: Lombok – Gili Trawangan

I dag lämnar du Lombok och ger dig av västerut mot Gili Trawangan.

Efter frukost och utcheckning hämtas du på resorten och körs till den lilla hamnen, varifrån en speedbåt kör dig till Gili Trawangan. Båtturen tar cirka 15 minutter. Efter ankomst och incheckning på hotellet kan du gå på upptäcktsfärd och hitta din favoritstrand eller en trevlig bar, där du kan slå dig ner och bara koppla av.

Gili Trawangan, även kallad Gili T, är den mest populära av de tre Giliöarna. Gili Trawangan har främst blivit så populär tack vare de goda möjligheterna till dykning och snorkling i havet runt ön. Här kan du uppleva både havssköldpaddor, färgglad fisk och kanske även revhaj. Ön är även känd för sina härliga stränder som bjuder in till ren avkoppling.

På dagen råder här en avslappnad atmosfär, och på kvällen är det fullt av liv och glad stämning på de många små restaurangerna och barerna. På öns västra sida kan du njuta av den vackra solnedgången över Bali och om du har tur och vädret är klart kan du se ända till vulkanen Gunung Agung.

Här finns inga asfalterade vägar och bilar, utan i stället cyklar och hästvagnar. Då det inte finns några bilar på ön kan du efter ankomst välja att antingen gå till ditt hotell, vilket tar cirka 10 minuter, eller hyra en hästvagn. Det finns inget fastpris, men de flesta hästvagnar kostar som regel omkring 150 000–200 000 Rp. Kom ihåg att avtala ett pris med kusken innan du kliver upp i vagnen.

Gili Trawangan har med andra ord allt du behöver för en avkopplande solsemester.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 9-10: Gili Trawangan på egen hand

Du tillbringar dagarna med att njuta av den exotiska ön på egen hand.

Det finns massor att göra på ön både på dagen och kvällen.

Du kan till exempel åka på en dyk- eller snorklingsutflykt. En av de stora höjdpunkterna är mötet med havssköldpaddorna – en oförglömlig upplevelse! Om du aldrig har dykt förut finns det möjlighet att köpa en introduktionsdykning via ett av öns dyksällskap. Tycker du mer om snorkling kan du köpa en guidad snorkeltur till en eller flera platser från en av de många snorkelbodarna. Du kan också köpa snorkelutrustning och själv utforska vattnet. Karta över ön och olika snorkelplatser kan fås i snorkelbodarna.

Om dagen ska gå i shoppingens tecken finns det flera butiker på öns östra sida där du kan hitta både badkläder, fina blusar, klänningar och souvenirer. Tycker du mer om avkoppling kan du lägga dig på en solstol vid din favoritstrand eller vid hotellets pool och njuta av solens varma strålar. Du kan också sätta dig på en restaurang eller en bar och beställa en uppfriskande drink och suga åt dig stämningen. Vi kan varmt rekommendera kallt, färskt kokosvatten som serveras i en kokosnöt med sugrör i.

På kvällen får du inte gå miste om den vackra solnedgången på öns västra sida. Hitta en sittsäck och slå dig ner med en ”sundowner” medan solen stillsamt försvinner vid horisonten. Många av hotellen på den här sidan har en trägunga ute i vattnet som ger det perfekta motivet ut mot havet.

Dag 11: Gili Trawangan – Nusa Lembongan

I dag väntar den fjärde och sista ön på resan, nämligen den lilla paradisön Nusa Lembongan, som ligger sydväst om Gili Trawangan och sydöst om Bali.

Efter utcheckning tar du dig själv ner till hamnen, där en speedbåt väntar på att ta dig den 2 timmar långa åkturen till Nusa Lembongan. Framme vid den lilla hamnen i Lembongan väntar en shuttlebuss på att köra dig ända fram till strandresorten. Från det att du sätter foten på den 8 kvadratkilometer lilla ön märker du genast den avslappnade atmosfären.

Nusa Lembongan är känd för sina fina sandstränder, sitt azurblå hav, vajande palmer och vilda natur med kaktusar och klippformationer. Precis som Gili Trawangan är ön också berömd för sina goda snorklings- och dykningsmöjligheter.

Efter incheckning kan du gå en tur längs den fina stranden och ta ett dopp i det härliga vattnet.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 12-13: Nusa Lembongan på egen hand

Du tillbringar dagarna som du vill med att njuta av detta lilla autentiska tropiska paradis.

Du kan koppla av vid poolen eller på den ljusa sandstranden, eller också kan du utforska ön. Var uppmärksam på att bara finns få bilar här på Lembongan så du tar dig enklast runt på cykel.

Många av öns invånare lever på att odla havstång. När tidvattnet drar sig tillbaka dyker tångmarkerna upp och du kan se bönderna vada ut i det ankelhöga vattnet för att plocka dagens skörd. Tången läggs i stora flätade korgar, som sedan bärs upp på land där tången får torka i solen.

Att tånglantbruket är öns primära intäktskälla innebär också att lokalborna inte är beroende av fiske, vilket du märker tydligt när du sätter på dig dykarmasken. Här simmar fiskar i alla regnbågens färger och du kan få uppleva både rockor, klumpfisk och havssköldpaddor. Är du nyfiken och vill komma närmare lokallivet kan du prata med de leende och tillmötesgående invånarna du möter på din väg – kanske bjuder en av de gästfria tångbönderna in dig i sitt hem. De hjälper också gärna dig att hitta vägen till en av öns orörda stränder, dit bara få turister hittar vägen. De mest populära stränderna här på ön är Mushroom Beach, Sunset Beach och Dream Beach, som alla ligger på västkusten.

Huvuddelen av den nordöstra delen av Lembongan är täckt av mangroveträd, som har en viktig funktion för ekosystemet i området och bidrar till att ge liv åt de många korallerna. Här kan du ta en rofull båttur antingen i kajak eller i en liten båt.

På kvällen kan du avsluta dagen med ett glas vin i Panorama Bar & Restaurant, varifrån du kan uppleva den spektakulära utsikten och solnedgången.

Dag 14: Nusa Lembongan – Bali – hemresan startar

Efter en härlig och avkopplande semester på de härliga indonesiska öarna har det blivit dags att sätta kursen hemåt.

Du blir hämtad av en skyttelbuss på ditt resort och körd fram till den lilla hamnen, varifrån en speedbåt tar dig på den 45 minuter långa åkturen tillbaka till hamnen i Sanur. Härifrån körs du till flygplatsen i Denpasar, varifrån du flyger till Europa med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 15: Hemkomst

Du landar på vald flygplats efter en avkopplande och härlig öhoppning i Indonesien.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Balis kulturella centrum Ubud, 3 nätter

Om du vill uppleva Balis själ och vackra natur ska du välja denna förlängning till Ubud.

Här kan du uppleva den otämjda djungeln, cykla bland risfälten, åka på forsränning på floden Ayung och lära dig att laga läckra indonesiska rätter på en av stadens många matlagningsskolor. Du kan till och med se hundratals fräcka apor i den berömda Apskogen, som ligger vid Dalem Agung-templet i den södra delen av staden.

I Ubud dyrkas traditioner och religion helhjärtat. Längs gator och i tempel utspelar sig ofta ceremoniella tåg, där du kan uppleva balineserna på väg till ett av de lokala templen med offergåvor till de hinduistiska gudarna Shiva, Brahma och Visnu – en riktigt imponerande och stämningsfull upplevelse!

Utöver sina starka band till gamla traditioner och religion är Ubud även känd för sin konst. Många lokala och utländska konstnärer har bosatt sig i staden och längs huvudgatan har de många kreativa själarna öppnat utställningar och gallerier med imponerande konst och hantverk som ligger sida vid sida med små butiker, som säljer fina smycken, kläder och väskor.

I Ubud hittar du även många fina och spännande restauranger och det är oavsett om du föredrar indonesisk, japansk, italiensk, vegansk eller ekologisk mat. Du kan också insupa Ubuds helt unika stämning och atmosfär på ett av stadens trivsamma kaféer och smaka på världens dyraste kaffe, tillagat på luwak-bönor.

Det finns inga planerade utflykter och du kan därför ta dagarna i egen takt och själv bestämma aktiviteterna.

Förlängningen inkluderar 3 nätter på hotell inkl. frukost och transfer.

Storstadsförlängning i Singapore, 3 nätter

Förläng resan med en spännande storstadssemester i Singapore och fall pladask för Österns toppmoderna metropol.

Den lilla ö-staten är endast 721,5 kvadratkilometer  stor, vilket gör den till Sydostasiens minsta land. Men vad det lilla välutvecklade landet saknar i storlek kompenserar det med upplevelser.

Se fram emot att uppleva arkitektoniska Marina Bay Sands, strosa i det gröna andningshålet Gardens by the Bay, shoppa loss på Orchard Road, dricka Singapore Slings på Raffles Hotel och njuta av den fenomenala utsikten över de många futuristiska skyskraporna och hamnen från det 165 meter höga pariserhjulet Singapore Flyer.

Singapore är en smältdegel av kulturer och folk lever med respekt och förståelse för varandra med buddhistiska tempel, moskéer, kyrkor och hindutempel liggandes sida vid sida. Stadens mångfald präglar de charmiga stadsdelarna Little India och China Town, samt det arabiska och malajiska kvarteret Kampong Glam. Här kan du insupa stämningen medan du förförs av de fina, färgrika husen och doften av kryddor och jasmin.

Det mångkulturella samhället speglas även i de många utsökta matupplevelserna runt omkring i staden. Gillar du äkta gatumat kan du besöka en av de kända matmarknaderna, ett så kallat hawker center. Föredrar du exklusiva Michelin-restauranger kan du ta vägen förbi den unika matgatan Keong Saik Road och uppleva några av Singapores bästa restauranger.

Andra populära och hippa kvarter är färgrika Haji Lane i Kampong Glam och art deco-området Tiong Bahru. Båda kvarteren är kända för sina trivsamma kaféer, spännande restauranger och butiker samt elegant gatukonst.

En stor kontrast till det pulserande storstadslivet är den lilla ön Sentosa Island som bjuder på härliga sandstränder och ett otal sevärdheter och aktiviteter för hela familjen, bland annat Universal Studios och olika äventyrsparker.

Låter Singapore lockande?

Förlängningen inkluderar 3 nätter på hotell inkl. frukost, flyg till Singapore och transfer.

Tillägg för enkelrum 10 020 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Asiatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Långvarigt samarbete med ett stort nätverk av partner i Asien

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.