• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
StartsidanResor till Ost- och SydostasienBaliFrån Java till Bali med solsemester
14 dagar

Från Java till Bali med solsemester

Upplev ikoniska vulkaner, fascinerande landskap, charmiga Yogyakarta och några av världens vackraste tempel som Borobodur. Avsluta med solsemester på gudarnas ö, Bali.

Vi stödjer hållbar utveckling. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Från Java till Bali med solsemester Från Java till Bali med solsemester
14 dagar

Från Java till Bali med solsemester

Upplev ikoniska vulkaner, fascinerande landskap, charmiga Yogyakarta och några av världens vackraste tempel som Borobodur. Avsluta med solsemester på gudarnas ö, Bali.

Vi stödjer hållbar utveckling. För varje resa du köper hos oss, planterar vi 10 träd. Läs mer om vårt projekt för hållbar utveckling här.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Yogyakarta
 • Flyg från Denpasar till Sverige
 • Färja från Java till Bali
 • 7 nätter på trestjärniga hotell på Java
 • 4 nätter på trestjärnigt hotell på Bali
 • 11 x frukost
 • Lokal engelsktalande guide på transfer och utflykter
 • Färd i tåg och bil eller minibuss med luftkonditionering
 • Alla nämnda transfers och utflykter sker i internationella grupper på 2-14 personer och endast med Asiatours egna gäster
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs vid min. 2 resenärer
 • Möjlighet att förlänga solsemestern vid Sanur

Omfattande utflyktspaket:

 • Cykeltur i Candirejo med besök till tempelkomplexet Borobudur
 • Tempelkomplexet Prambanan
 • Stadstur i Yogyakarta
 • Stadsrundtur i Kotagede
 • Vulkanen Bromo, krydd-, kaffe- och teplantager
 • Vandring vid vulkanen Ijen
 • Inträde och avgifter till ovan nämnda sevärdheter

Kortfattat om resan

Java ligger på den indonesiska delen av ”Eldringen” som består av världens mest aktiva vulkaner. Överallt på Java befinner du dig i ett mycket fascinerande landskap med vackra, gröna risfält med imponerande, ikoniska vulkaner i bakgrunden. Du får uppleva byar och städer som är flera hundra år gamla – vissa har gator och gränder som utgörs av broar, andra skuggas av tjugo meter höga, decimetertjocka bambustjälkar. Mitt bland allt detta ligger det imponerande Borobudur, som är en av världens allra största och vackraste buddhistiska helgedomar. Inte långt därifrån ligger också det mycket vackra hinduistiska tempelkomplexet Prambanan. Du besöker den aktiva vulkanen Bromo och vandrar dit genom det legendariska ”sandhavet”. På resan genom Java får du också uppleva krydd-, kaffe- och teplantager, kontrasterna mellan en traditionell och modern livsstil samt en leende och gästvänlig befolkning. Pricken över i:et blir några avkopplande dagar på Balis vackra stränder i Sanur.

Välj denna resa eftersom...

 • Fascinerande landskap, ikoniska vulkaner och några av de vackraste buddhistiska och hinduiska helgedomar och tempelkomplex med Borobudur och Prambanan
 • Njut av soluppgången över spektakulära Bromo-vulkanen och senare utsikten över den turkosblå kratersjön på toppen av Ijen-berget
 • Du besöker Javas berömda kaffe-, nejlike-, och gummiplantager i det östra höglandet
 • Du avrundar turen med avkoppling och solsemester vid stranden i Sanur på Bali

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från vald flygplats

I dag är det avresa från din valda flygplats med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Java

Vid ankomsten på Yogyakartas flygplats går du igenom passkontrollen och hämtar sedan ditt bagage. I ankomsthallen väntar en guide med en Asiatours-skylt. Guiden kör dig till hotellet i Yogyakarta där du ska bo de kommande fyra nätterna. Efter ankomsten finns det tid för lite vila, och resten av dagen tillbringar du som du vill.

Många hävdar att Javas historia har sitt ursprung i Yogyakarta och att staden därmed är centrum för den javanesiska civilisationen. I vilket fall är det sant att staden ligger mittemellan Indiska oceanen i söder och vulkanen Merapi i norr. Det är också ett faktum att man har byggt flera stora och betydelsefulla tempel för flera av världens stora religioner precis här, i hjärtat av det vidsträckta indonesiska riket. Hinduismen präglar Prambanan, medan buddhismens allra största helgedom Borobudur ligger i närheten av Yogyakarta.

Övernattning:
Dag 3: Cykeltur runt Candirejo – besök vid templet Borobudur

Dagen börjar med en härlig cykeltur genom de vackra landskapen runt den lilla byn Candirejo, där livet fortfarande levs på ett traditionellt sätt. Från cykelsadeln får du en bra och nära inblick i den javanesiska kulturen och livet på landet. Det är en fantastisk upplevelse att känna vinden i håret och insupa dofterna från landskapet runt omkring. Det finns tid för att göra stopp längs vägen och få en pratstund med lokalbefolkningen. Senare på dagen fortsätter du till det storslagna Borobudur, ”buddhisttemplet på kullen”, där du utforskar det enorma tempelkomplexet till fots. Under besöket får du höra om templets fascinerande historia och den tydliga symboliken i stenristningarna. Du kan också upptäcka dolda vrår och utsmyckningar i byggnadskomplexet. I slutet av dagen går turen tillbaka till hotellet.

Övernattning:
Dag 4: Cykeltur vid Prambanan – Stadsrundtur i Yogyakarta

Även den här dagen börjar med en spännande cykeltur där du får utforska det stora hinduistiska tempelkomplexet Prambanan. Du cyklar 10–12 km på en jämn väg och en bil följer med hela vägen så att du kan få skjuts resten av vägen om du inte vill cykla längre.

Tempelkomplexet byggdes runt år 800 och bestod ursprungligen av över 200 stora och små tempel. En del av de många templen rasade dock samman under en jordbävning på 1500-talet och i flera århundraden var det bara lokalinvånarna som kände till komplexet. Det var faktiskt först 1918 som holländarna började restaurera de många förstörda templen. Höjdpunkten är Shiva-helgedomen Loro Jonggrang, som anses vara Javas ståtligaste tempel med sina 47 meter som reser sig mot himlen.

Senare på dagen får du gå en stadsrundtur i Yogyakarta där du bland annat besöker sultanpalatset Kraton Yogyakarta, som enligt javanesisk tro inte bara är regentens palats utan också ”världens navel”.  Vid palatset ligger Taman Sari, de kungliga trädgårdarna. Härifrån går turen vidare till lokalerna för ett traditionellt hantverk som har sitt ursprung på Java, nämligen batik. Här får du lära dig hur de vackra mönstren skapas med hjälp av naturfärger och vax, och sedan blir klädesplagg med unika mönster.

Övernattning:
Dag 5: Stadsrundtur i Kota Gede

Efter frukosten väntar en resa tillbaka till 1500-talet när du besöker förorten Kota Gede fem kilometer sydost om Yogyakarta. Kotagede är nog mest känt för att ha varit centrum för Yogyakartas silverindustri sedan 1930-talet, men Kota Gede var faktiskt den första huvudstaden i kungadömet Mataram som grundades av Panembahan Senopati på 1500-talet. Guiden tar dig med på en spännande stadsvandring där du får se kvarlämningar från forna tider – bland annat det gamla palatset, den kungliga kyrkogården där de gamla Mataram-kungarna ligger begravda samt den kungliga moskén, som är Javas äldsta moské med autentisk, javanesisk arkitektur.

Eftermiddagen kan du ägna åt att upptäcka det du vill på egen hand eller utnyttja hotellets faciliteter.

Övernattning:
Dag 6: Yogyakarta – Bromo

I dag väntar en längre transportdag. Du blir hämtad på hotellet efter en rejäl frukost och körs till tågstationen där du tar tåget till Jombang – en resa på ca 3,5 timmar. I Jombang väntar en chaufför som kör dig den sista biten till Bromo. Även denna färd tar drygt 3 timmar. Luta dig tillbaka och njut av den sceniska färden, under vilken du också får en bra inblick i Indonesiens lokalliv. Du anländer till ditt boende i Bromo på eftermiddagen och resten av dagen tillbringar du som du vill. Varför inte njuta av den spektakulära utsikten över den kägelformade vulkanen?

Övernattning:
Dag 7: Soluppgång över Bromo – Kalibaru

I dag får du gå upp tidigt. Du blir hämtad med jeep före soluppgången och turen går till den aktiva vulkanen Bromo, som är Javas mest kända vulkan. Här får du uppleva en av de vackraste soluppgångarna du kanske någonsin kommer att se. Det är helt obeskrivligt och magiskt att stå i det kyliga mörkret och vänta på att solen långsamt ska stiga upp över Bromo. När solen stiger högre och högre på himlen blir det allt varmare, och det som förut var kolsvart natt är nu den vackraste vy du kan föreställa dig. Njut!

Efter att bevittnat denna vackra syn blir du körd tillbaka till hotellet, där frukosten väntar. Du checkar sedan ut och fortsätter resan österut till Kalibaru. När du anländer till Kalibaru kan du disponera resten av dagen fritt.

Övernattning:
Dag 8: Besök på plantage utanför Kalibaru – Tåg till Banyuwangi

Här på höglandet på Javas östra sida är klimatet särskilt gynnsamt för att odla kaffe, vanilj, nejlikor och andra sällsynta växter. Denna morgon går turen till en av de många kaffe- och nejlikeplantager som ön Java är världsberömd för. Du besöker också en gummiplantage där du får se hur man tillverkar gummi. Du blir sedan körd till tågstationen där du ska ta tåget till Banyuwangi – en resa på cirka 1,5 timme. Vid ankomsten till Banyuwangi blir du hämtad av en chaufför som kör till dig hotellet.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning:
Dag 9: Banyuwangi – Vandringstur vid vulkanen Ijen – Med färja till Bali

I dag blir det återigen en tidig start på dagen. Du kör cirka 25 kilometer till Pal Tuding, där den cirka tre kilometer långa vandringen till toppen av kratern Ijen börjar. Vandringen till toppen tar ca 2 timmar och underlaget är en grusstig. Därför rekommenderar vi att du tar med ordentliga skor med en stabil sula. Kratern ligger på 2 300 meters höjd, och här har du gott om tid på dig att njuta av den fantastiska utsikten över en helt vidunderlig, turkosblå kratersjö. När solen står högt på himlen körs du tillbaka till hotellet, checkar ut och lämnar Java bakom dig.

Du tar båten till Bali och kör sedan till östra Bali, en färd som sammanlagt tar cirka 6 timmar. De kommande fyra nätterna ska du bo på den vackra badorten Sanur, som nästan är som en förort till huvudstaden Denpasar. Sanur har dock lyckats behålla sin mysiga och avslappnade atmosfär.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 10-12: Solsemester i Sanur

Dagarna tillbringar du som du vill. Här kan du koppla av vid hotellets pool och den härliga sandstranden, som är vidsträckt och gyllengul. Den skyddas av ett korallrev som gör den otroligt barnvänlig, eftersom vågorna bryts en bit utanför stranden. Längs stranden finns en strandpromenad med små butiker som säljer träfigurer, kläder och andra souvenirer. På stadens huvudgata finns ett stort utbud av restauranger och mysiga uteserveringar, där du kan avnjuta en kopp äkta javanesiskt kaffe. Du kan också boka in dig på ett spa för att skämma bort dig lite och prova på balinesisk massage. Möjligheterna är många.

Övernattning:
Dag 13: Hemresan börjar

Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen i Denpasar. Härifrån flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 14: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en fantastisk semester.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Förlängning med solsemester på Gili Trawangan, 4 nätter

Om du vill avsluta resan med en vistelse på en paradisö är Gili Trawangan ett bra alternativ.

Gili Trawangan, även kallad Gili T, är den mest populära av de tre Giliöarna. Gili Trawangan har främst blivit så populär tack vare de goda möjligheterna till dykning och snorkling i havet runt ön. Här kan du uppleva både havssköldpaddor, färgglad fisk och kanske även revhaj. Ön är även känd för sina härliga stränder som bjuder in till ren avkoppling. Lägg dig på en solstol och sug åt dig av solens varma strålar eller njut av en drink i en av de många sittsäckarna i skuggan av en kokospalm.

På dagen råder här en avslappnad atmosfär, och på kvällen är det fullt av liv och glad stämning på de många små restaurangerna och barerna. På öns västra sida kan du njuta av den vackra solnedgången över Bali och om du har tur och vädret är klart kan du se ända till vulkanen Agungberget på Bali. Det är en upplevelse du aldrig kommer att glömma! Här finns inga asfalterade vägar och bilar utan istället cyklar och hästvagnar.

Gili Trawangan har med andra ord allt du behöver för en avkopplande solsemester.

Förlängningen inkluderar 3 nätter på resort på Gili Trawangan, 1 natt på hotell i Sanur, frukost, transfer samt speedbåt mellan Bali och Gili Trawangan.

Storstadsförlängning i Singapore, 3 nätter

Förläng resan med en spännande storstadssemester i Singapore och fall pladask för Österns toppmoderna metropol.

Den lilla ö-staten är endast 721,5 kvadratkilometer  stor, vilket gör den till Sydostasiens minsta land. Men vad det lilla välutvecklade landet saknar i storlek kompenserar det med upplevelser.

Se fram emot att uppleva arkitektoniska Marina Bay Sands, strosa i det gröna andningshålet Gardens by the Bay, shoppa loss på Orchard Road, dricka Singapore Slings på Raffles Hotel och njuta av den fenomenala utsikten över de många futuristiska skyskraporna och hamnen från det 165 meter höga pariserhjulet Singapore Flyer.

Singapore är en smältdegel av kulturer och folk lever med respekt och förståelse för varandra med buddhistiska tempel, moskéer, kyrkor och hindutempel liggandes sida vid sida. Stadens mångfald präglar de charmiga stadsdelarna Little India och China Town, samt det arabiska och malajiska kvarteret Kampong Glam. Här kan du insupa stämningen medan du förförs av de fina, färgrika husen och doften av kryddor och jasmin.

Det mångkulturella samhället speglas även i de många utsökta matupplevelserna runt omkring i staden. Gillar du äkta gatumat kan du besöka en av de kända matmarknaderna, ett så kallat hawker center. Föredrar du exklusiva Michelin-restauranger kan du ta vägen förbi den unika matgatan Keong Saik Road och uppleva några av Singapores bästa restauranger.

Andra populära och hippa kvarter är färgrika Haji Lane i Kampong Glam och art deco-området Tiong Bahru. Båda kvarteren är kända för sina trivsamma kaféer, spännande restauranger och butiker samt elegant gatukonst.

En stor kontrast till det pulserande storstadslivet är den lilla ön Sentosa Island som bjuder på härliga sandstränder och ett otal sevärdheter och aktiviteter för hela familjen, bland annat Universal Studios och olika äventyrsparker.

Låter Singapore lockande?

Förlängningen inkluderar 3 nätter på hotell inkl. frukost, flyg till Singapore och transfer.

Komodoöarna och västra Flores, 4 nätter

Komodo är hem åt de stora komodovaranerna. Komodovaranen är världens största nu levande ödleart. Den kan bli upp till tre meter lång och väga upp till 165 kg. Trots sin storlek kan komodovaranen röra sig i en hastighet på upp till 20 km/t – och den är både köttätande, aggressiv och har en tämligen brutal jaktteknik. Ändå står ett besök hos varanerna på önskelistan hos många turister. Det är faktiskt inte varje dag man ser världens största ödla, som har överlevt här på öarna i drygt 10 miljoner år! Utöver komodovaraner kan man på Komodoön se både bufflar, vildsvin, hjortar, makaker, vackra fåglar och en natur som är både vacker och kärv. Vattnet är kristallklart och havet är fullt av färgglada fiskar och koraller. Komodo är klassad som nationalpark och står med på UNESCOS världsarvslista över skyddsvärda naturområden.

Förlängningen inkluderar 3 nätter på hotell på Flores, 1 natt på hotell i Sanur, frukost, flyg mellan Bali och Flores samt transfer. Dessutom ingår en heldagsutflykt till Komodoön, snorklingstur vid Pink Beach och Kelor Island samt en heldagsutflykt i västra Flores med Cunca Rami-vattenfallet, Batu Cermin-grottan och besök på en lokal marknad.

Åldersgränsen är 7 år.

Observera: Denna förlängning är inte tillgänglig i perioderna 20–27 maj 2020 och 30–31 juli 2020.

Tillägg för enkelrum 3 525 kr
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Resbrev
Berättelser från resenärer
Varför ska man resa med Asiatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Långvarigt samarbete med ett stort nätverk av partner i Asien

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.