Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Ost- och SydostasienBaliFrån Java till Bali med solsemester
14 dagar:

Från Java till Bali med solsemester

Höjdpunkter på denna resa:

Cykeltur i byn Candirejo och tempelkomplexet Borobudur, Prambanan-templen, sultanpalatset Kraton och de kungliga trädgårdarna Tamam Sari i Yogyakarta, det gamla palatset Kedhaton, Majig Gede-moskén och den kungliga gravplatsen i Kota Gede, plantagebesök i Javas högland, vulkanen Bromo, vandring vid vulkanen Ijen, solsemester i Sanur.

Följande ingår i resan:

 • Flyg från Sverige till Yogyakarta
 • Flyg från Denpasar till Sverige
 • Färja från Java till Bali
 • 7 nätter på trestjärniga hotell på Java
 • 4 nätter på trestjärnigt hotell på Bali
 • 11 x frukost
 • Lokal engelsktalande guide på utflykter och turer
 • Färd i tåg och bil eller minibuss med luftkonditionering
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs vid min. 2 resenärer
 • Möjlighet att förlänga solsemestern vid Sanur

Ett omfattande utflyktspaket ingår:

 • Cykeltur i Candirejo med besök till tempelkomplexet Borobudur
 • Tempelkomplexet Prambanan
 • Stadstur i Yogyakarta
 • Stadsrundtur i Kotagede
 • Vulkanen Bromo, krydd-, kaffe- och teplantager
 • Vandring vid vulkanen Ijen
 • Inträde och avgifter till ovan nämnda sevärdheter
Enkelrumstilläg 3 525 kr
Rabatt vid större grupper
Priset är baserat på 2 personer
Välj denna resa eftersom…

Java ligger på den indonesiska delen av ”Eldringen” som består av världens mest aktiva vulkaner. Överallt på Java befinner du dig i ett mycket fascinerande landskap med vackra, gröna risfält med imponerande, ikoniska vulkaner i bakgrunden. Du får uppleva byar och städer som är flera hundra år gamla – vissa har gator och gränder som utgörs av broar, andra skuggas av tjugo meter höga, decimetertjocka bambustjälkar. Mitt bland allt detta ligger det imponerande Borobudur, som är en av världens allra största och vackraste buddhistiska helgedomar. Inte långt därifrån ligger också det mycket vackra hinduistiska tempelkomplexet Prambanan. Du besöker den aktiva vulkanen Bromo och vandrar dit genom det legendariska ”sandhavet”. På resan genom Java får du också uppleva krydd-, kaffe- och teplantager, kontrasterna mellan en traditionell och modern livsstil samt en leende och gästvänlig befolkning. Pricken över i:et blir några avkopplande dagar på Balis vackra stränder i Sanur.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Avresa från vald flygplats
Dag 1: Avresa från vald flygplats

I dag är det avresa från din valda flygplats med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Java
Dag 2: Ankomst till Java

Vid ankomsten på Yogyakartas flygplats går du igenom passkontrollen och hämtar sedan ditt bagage. I ankomsthallen väntar en guide med en Asiatours-skylt. Guiden kör dig till hotellet i Yogyakarta där du ska bo de kommande fyra nätterna. Efter ankomsten finns det tid för lite vila, och resten av dagen tillbringar du som du vill.

Många hävdar att Javas historia har sitt ursprung i Yogyakarta och att staden därmed är centrum för den javanesiska civilisationen. I vilket fall är det sant att staden ligger mittemellan Indiska oceanen i söder och vulkanen Merapi i norr. Det är också ett faktum att man har byggt flera stora och betydelsefulla tempel för flera av världens stora religioner precis här, i hjärtat av det vidsträckta indonesiska riket. Hinduismen präglar Prambanan, medan buddhismens allra största helgedom Borobudur ligger i närheten av Yogyakarta.

Övernattning Neo+ Awana Yogyakarta 

Dag 3: Cykeltur runt Candirejo – besök vid templet Borobudur
Dag 3: Cykeltur runt Candirejo – besök vid templet Borobudur

Dagen börjar med en härlig cykeltur genom de vackra landskapen runt den lilla byn Candirejo, där livet fortfarande levs på ett traditionellt sätt. Från cykelsadeln får du en bra och nära inblick i den javanesiska kulturen och livet på landet. Det är en fantastisk upplevelse att känna vinden i håret och insupa dofterna från landskapet runt omkring. Det finns tid för att göra stopp längs vägen och få en pratstund med lokalbefolkningen. Senare på dagen fortsätter du till det storslagna Borobudur, ”buddhisttemplet på kullen”, där du utforskar det enorma tempelkomplexet till fots. Under besöket får du höra om templets fascinerande historia och den tydliga symboliken i stenristningarna. Du kan också upptäcka dolda vrår och utsmyckningar i byggnadskomplexet. I slutet av dagen går turen tillbaka till hotellet.

Övernattning Neo+ Awana Yogyakarta 

Dag 4: Cykeltur vid Prambanan – Stadsrundtur i Yogyakarta
Dag 4: Cykeltur vid Prambanan – Stadsrundtur i Yogyakarta

Även den här dagen börjar med en spännande cykeltur där du får utforska det stora hinduistiska tempelkomplexet Prambanan. Du cyklar 10–12 km på en jämn väg och en bil följer med hela vägen så att du kan få skjuts resten av vägen om du inte vill cykla längre.

Tempelkomplexet byggdes runt år 800 och bestod ursprungligen av över 200 stora och små tempel. En del av de många templen rasade dock samman under en jordbävning på 1500-talet och i flera århundraden var det bara lokalinvånarna som kände till komplexet. Det var faktiskt först 1918 som holländarna började restaurera de många förstörda templen. Höjdpunkten är Shiva-helgedomen Loro Jonggrang, som anses vara Javas ståtligaste tempel med sina 47 meter som reser sig mot himlen.

Senare på dagen får du gå en stadsrundtur i Yogyakarta där du bland annat besöker sultanpalatset Kraton Yogyakarta, som enligt javanesisk tro inte bara är regentens palats utan också ”världens navel”.  Vid palatset ligger Taman Sari, de kungliga trädgårdarna. Härifrån går turen vidare till lokalerna för ett traditionellt hantverk som har sitt ursprung på Java, nämligen batik. Här får du lära dig hur de vackra mönstren skapas med hjälp av naturfärger och vax, och sedan blir klädesplagg med unika mönster.

Övernattning Neo+ Awana Yogyakarta 

Dag 5: Stadsrundtur i Kota Gede
Dag 5: Stadsrundtur i Kota Gede

Efter frukosten väntar en resa tillbaka till 1500-talet när du besöker förorten Kota Gede fem kilometer sydost om Yogyakarta. Kotagede är nog mest känt för att ha varit centrum för Yogyakartas silverindustri sedan 1930-talet, men Kota Gede var faktiskt den första huvudstaden i kungadömet Mataram som grundades av Panembahan Senopati på 1500-talet. Guiden tar dig med på en spännande stadsvandring där du får se kvarlämningar från forna tider – bland annat det gamla palatset, den kungliga kyrkogården där de gamla Mataram-kungarna ligger begravda samt den kungliga moskén, som är Javas äldsta moské med autentisk, javanesisk arkitektur.

Eftermiddagen kan du ägna åt att upptäcka det du vill på egen hand eller utnyttja hotellets faciliteter.

Övernattning Neo+ Awana Yogyakarta 

Dag 6: Yogyakarta – Bromo
Dag 6: Yogyakarta – Bromo

I dag väntar en längre transportdag. Du blir hämtad på hotellet efter en rejäl frukost och körs till tågstationen där du tar tåget till Jombang – en resa på ca 3,5 timmar. I Jombang väntar en chaufför som kör dig den sista biten till Bromo. Även denna färd tar drygt 3 timmar. Luta dig tillbaka och njut av den sceniska färden, under vilken du också får en bra inblick i Indonesiens lokalliv. Du anländer till ditt boende i Bromo på eftermiddagen och resten av dagen tillbringar du som du vill. Varför inte njuta av den spektakulära utsikten över den kägelformade vulkanen?

Övernattning Lava View Hotel 

Dag 7: Soluppgång över Bromo – Kalibaru
Dag 7: Soluppgång över Bromo – Kalibaru

I dag får du gå upp tidigt. Du blir hämtad med jeep före soluppgången och turen går till den aktiva vulkanen Bromo, som är Javas mest kända vulkan. Här får du uppleva en av de vackraste soluppgångarna du kanske någonsin kommer att se. Det är helt obeskrivligt och magiskt att stå i det kyliga mörkret och vänta på att solen långsamt ska stiga upp över Bromo. När solen stiger högre och högre på himlen blir det allt varmare, och det som förut var kolsvart natt är nu den vackraste vy du kan föreställa dig. Njut!

Efter att bevittnat denna vackra syn blir du körd tillbaka till hotellet, där frukosten väntar. Du checkar sedan ut och fortsätter resan österut till Kalibaru. När du anländer till Kalibaru kan du disponera resten av dagen fritt.

Övernattning Margo Utomo Agro Resort 

Dag 8: Besök på plantage utanför Kalibaru – Tåg till Banyuwangi
Dag 8: Besök på plantage utanför Kalibaru – Tåg till Banyuwangi

Här på höglandet på Javas östra sida är klimatet särskilt gynnsamt för att odla kaffe, vanilj, nejlikor och andra sällsynta växter. Denna morgon går turen till en av de många kaffe- och nejlikeplantager som ön Java är världsberömd för. Du besöker också en gummiplantage där du får se hur man tillverkar gummi. Du blir sedan körd till tågstationen där du ska ta tåget till Banyuwangi – en resa på cirka 1,5 timme. Vid ankomsten till Banyuwangi blir du hämtad av en chaufför som kör till dig hotellet.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning Ketapang Indah Hotel 

Dag 9: Banyuwangi – Vandringstur vid vulkanen Ijen – Med färja till Bali
Dag 9: Banyuwangi – Vandringstur vid vulkanen Ijen – Med färja till Bali

I dag blir det återigen en tidig start på dagen. Du kör cirka 25 kilometer till Pal Tuding, där den cirka tre kilometer långa vandringen till toppen av kratern Ijen börjar. Vandringen till toppen tar ca 2 timmar och underlaget är en grusstig. Därför rekommenderar vi att du tar med ordentliga skor med en stabil sula. Kratern ligger på 2 300 meters höjd, och här har du gott om tid på dig att njuta av den fantastiska utsikten över en helt vidunderlig, turkosblå kratersjö. När solen står högt på himlen körs du tillbaka till hotellet, checkar ut och lämnar Java bakom dig.

Du tar båten till Bali och kör sedan till östra Bali, en färd som sammanlagt tar cirka 6 timmar. De kommande fyra nätterna ska du bo på den vackra badorten Sanur, som nästan är som en förort till huvudstaden Denpasar. Sanur har dock lyckats behålla sin mysiga och avslappnade atmosfär.

Övernattning Abian Harmony Hotel 

Dag 10-12: Solsemester i Sanur
Dag 10-12: Solsemester i Sanur

Dagarna tillbringar du som du vill. Här kan du koppla av vid hotellets pool och den härliga sandstranden, som är vidsträckt och gyllengul. Den skyddas av ett korallrev som gör den otroligt barnvänlig, eftersom vågorna bryts en bit utanför stranden. Längs stranden finns en strandpromenad med små butiker som säljer träfigurer, kläder och andra souvenirer. På stadens huvudgata finns ett stort utbud av restauranger och mysiga uteserveringar, där du kan avnjuta en kopp äkta javanesiskt kaffe. Du kan också boka in dig på ett spa för att skämma bort dig lite och prova på balinesisk massage. Möjligheterna är många.

Övernattning Abian Harmony Hotel 

Dag 13: Hemresan börjar
Dag 13: Hemresan börjar

Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen i Denpasar. Härifrån flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 14: Hemkomst
Dag 14: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en fantastisk semester.

Offertförfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Offertförfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.