Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Ost- och SydostasienBaliEn bit av Bali
11 dagar:

En bit av Bali

Höjdpunkter på denna resa:

Ubud, det heliga vattentemplet Tirta Empul, byar med konsthantverkare, solsemester i Sanur.

Följande ingår i resan:

  • Flygresa från Sverige till Denpasar tur och retur
  • 8 nätter på tre- och fyrstjärniga hotell
  • 8 x frukost
  • Lokal engelsktalande guide på utflykter och turer
  • Färd i bil eller minibuss med luftkonditionering
  • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
  • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
  • Möjlighet att förlänga solsemestern vid Sanur

Följande utflyktspaket ingår:

  • Halvdagsutflykt till det heliga vattentemplet Tirta Empul och besök i byar med konsthantverkare nära Ubud.
  • Inträde och avgifter till ovan nämnda sevärdheter
Enkelrumstilläg 2 600 kr
Rabatt vid större grupper
Välj denna resa eftersom…

Den här resan är för dig som helst vill ha dagarna fria att själv planera dina aktiviteter och tempot på din semester.

Resan börjar i den charmiga och förtrollande konstnärsstaden Ubud som ligger i Balis högland, vackert omgiven av smaragdgröna risfält. Här stannar du tre nätter och besöker vattentemplet Tirta Empul och de små spännande byarna med konsthantverkare omkring Ubud. Resten av dagarna tillbringar du som du vill och du kan välja och vraka mellan flera spännande tillköpsutflykter.

Resan avslutas med en solsemester i Sanur, där du kan koppla av och njuta av stadens fem kilometer långa sandstrand och bada i det lugna vattnet.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flygresa från vald flygplats
Dag 1: Flygresa från vald flygplats

Avresa från den valda flygplatsen i Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Bali
Dag 2: Ankomst till Bali

Vid ankomst till den internationella flygplatsen Ngurah Rai får du ditt visum och hämtar därefter upp ditt bagage. I ankomsthallen väntar en guide med en Asiatours-skylt och du körs till ditt hotell i Ubud, där du ska bo de kommande 3 nätterna. Efter ankomsten finns det tid att vila upp sig efter resan och resten av dagen tillbringar du som du vill.

Ubud ligger i höglandet ca en timmes körning från flygplatsen och huvudstaden Denpasar. Staden räknas som Balis kulturella centrum, där konst och hantverk står i fokus. Ubud har ett oerhört vackert läge i de frodiga, grönklädda bergen som på några platser övergår i djupa dalar – ja, nästan raviner. Bakom bebyggelsen skymtar risterrasserna på många håll.

Övernattning Taman Harum Cottages 

Dag 3-4: Ubud
Dag 3-4: Ubud

Dagarna tillbringar du som du vill och du kan låta dig förtrollas av Ubud på egen hand eller välja en av våra spännande utflykter.

Nedan finns ett urval av utflykter som kan köpas till:

Övernattning Taman Harum Cottages 

Dag 5: Ubud – Vattentemplet Tirta Empul – Byar med konsthantverkare – Sanur
Dag 5: Ubud – Vattentemplet Tirta Empul – Byar med konsthantverkare – Sanur

Efter frukosten hämtas du upp på hotellet och sedan väntar en spännande halvdagsutflykt till det heliga vattentemplet Tirta Empul i Tampaksiring, där du upplever Balis spirituella kultur. Tempelkomplexet är otroligt vackert med fina skulpturer och fiskdammar. Hit kommer lokalinvånarna en gång om året för att be och bli renade – det sägs nämligen att den heliga källan har helande egenskaper.  Man lägger också fram offergåvor och tänder rökelse som fyller luften med sin doft.

Efteråt åker du till några av de många byarna med konsthantverkare omkring Ubud. Varje by har sin egen inriktning: I Mas får du träffa träsnidarna, i Batubulan finns stenhuggarna och i Celuk håller silversmederna till.

Du lämnar Ubud och åker vidare till Sanur på sydöstra Bali, där du stannar i fem nätter.

Övernattning The Oasis Lagoon 

Dag 6-9: Sanur
Dag 6-9: Sanur

Dagarna tillbringar du som du vill.

Sanur är en populär semesterort som har lyckats behålla sin mysiga och avslappnade stämning. Här kan du skämma bort dig själv med en balinesisk massage och tillbringa dagarna vid hotellets pool och den härliga sandstranden, som är vidsträckt och gyllengul. Stranden skyddas av ett korallrev som gör den otroligt barnvänlig, eftersom vågorna bryts en bit utanför. Längs stranden finns en strandpromenad med små butiker som säljer träfigurer, kläder och andra souvenirer. På stadens huvudgata finns många restauranger.

Övernattning The Oasis Lagoon 

Dag 10: Hemresan börjar
Dag 10: Hemresan börjar

Du hämtas på ditt hotell och körs till flygplatsen i Denpasar, varifrån du flyger mot Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 11: Hemkomst
Dag 11: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en fantastisk semester.

Kombinationsmöjligheter efter rundresan
Förlängning med solsemester på Gili Trawangan, 4 nätter
Förlängning med solsemester på Gili Trawangan, 4 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 4 200 kr.
Per barn under 12 år: + 4 200 kr.
Enkelrumstillägg: + 2 400 kr.

Om du vill avsluta resan med en vistelse på en perfekt paradisö rekommenderar vi en resa till Gili Trawangan. Gili Trawangan är den populäraste av de tre Giliöarna. Här finns inga bilar, så vill man ta sig runt får man använda benen, cykla eller kanske ta en tur med häst och vagn. På dagen råder en avslappnad ö-atmosfär här, och på kvällen är det fullt av liv och glad stämning på de många små restaurangerna och barerna runt om på ön. Dagarna tillbringas på de långa vita stränderna eller i det klara vattnet. Gili sägs ha Indonesiens bästa dykställen.

Observera att du på den här förlängda resan tillbringar tre nätter på Gili Trawangan och en natt i Sanur.

När du reser mellan Bali och Gili bör du vara uppmärksam på att det kan vara hårt väder i Lomboksundet under juni/juli och januari/februari. Om inte vädret tillåter att åka båt ställs färden in på grund av säkerhetsskäl. I genomsnitt sker det här en till två gånger om året och pågår oftast en till två dagar åt gången. Om färden skulle ställas in försöker vi naturligtvis att hjälpa dig att hitta den bästa lösningen och det bästa alternativet.

Övernattning Aston Sunset Beach Resort  / The Oasis Lagoon 

Upplev Komodoöarna, 4 nätter
Upplev Komodoöarna, 4 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 8 825 kr.
Enkelrumstillägg (vid fler som reser tillsammans): + 2 715 kr.
Enkelrumstillägg (vid 1 person): + 5 930 kr.

Komodoöarna är hem åt de stora komodovaranerna, som gett ögruppen dess namn. Komodovaranen är världens största nu levande ödleart. Den kan bli upp till tre meter lång och väga upp till 165 kg. Trots sin storlek kan de röra sig i en hastighet på upp till 20 km/h – och de är både köttätande, aggressiva och har en tämligen brutal jaktteknik. Ändå står ett besök hos varanerna på önskelistan hos många turister. Det ÄR faktiskt inte varje dag man ser världens största ödla, som har överlevt här på öarna i drygt 10 miljoner år! Utöver komodovaraner kan man på öarna se både bufflar, vildsvin, hjortar, makaker, papegojor och en natur som är vacker och kärv på samma gång. Vattnet är kristallklart och havet är fullt av färgglada fiskar och koraller. Öarna är klassade som nationalpark och finns med på Unescos lista över skyddsvärda naturområden.

Förlängningen består av en dagstur till ön Rinca, en dagstur till Komodoön med ett stopp vid den vackra, rosa stranden Pink Beach samt hotellvistelse på ett fint fyrstjärnigt hotell på den västra delen av ön Flores.

Observera att du på den här förlängda resan tillbringar tre nätter på Flores och en natt i Sanur på Bali.

Åldersgränsen är 12 år.

Var uppmärksam på att Komodo Nationalpark kommer att vara stängd hela året 2020, detta för att skåna och bevara djurens naturliga livsmiljö. Därför finns det inte möjlighet att välja denna förlängelse för resor från den 10 december 2019 t.o.m. den 31 december 2020.

Övernattning The Jayakarta Suites  / The Oasis Lagoon 

Offertförfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Offertförfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.