Tel: 08-124 103 68
Kundtjänst Mån - Fre 9 - 16
Bali, Indonesien | 16 dagar:

Balis höjdpunkter

Hittar du denna resa billigare någon annanstans matchar vi inte bara prisen utan ger dig ytterligare 1000 kr i rabatt per person. Prisgarantin gäller vid en likvärdig resa med safariprogram, hotellstandard, måltider, avresedatum och flygresplan.

VI MATCHAR PRISET OCH GER DIG
1 000 KR I RABATT PER PERSON
Vi är 100% säkra på att vi har marknadens bästa pris på denna paketresa.

Hittar du denna resa billigare någon annanstans matchar vi inte bara prisen utan ger dig ytterligare 1 000 kr i rabatt per person.

Prisgarantin gäller vid en likvärdig resa med program, hotellstandard, måltider, avresedatum och flygresplan.

Höjdpunkter på denna resa:

Sanur, Taman Ayung-templet, apskogen, Ubud, Tirta Empul, Kerta Gosa, fladdermusgrottan Goa Lawah, byens Tenganan, Candi Dasa, Batur vulkanen och kratersjön, Pupuan risterrasser, Tanah Lot-templet.

Följande ingår i resan:

 • Flygresa från Sverige till Denpasar tur och retur
 • 13 nätter på trestjärniga hotell
 • 13 x frukost
 • 1 x middag
 • Lokal engelsktalande guide på transfer, utflykter och turer
 • Färd i bil eller minibuss med luftkonditionering
 • Dygnet runt-bemannad jourtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Omfattande utflyktspaket ingår:
 • Taman Ayun-templet vid Mengwi
 • Byar med konsthantverk vid Ubud
 • Apskogen vid Ubud
 • Det heliga vattentemplet Tirta Empul i Tampaksiring
 • Det historiska justitiepalatset Kerta Gosa i Klungkung
 • Den heliga fladdermusgrottan Goa Lawah
 • Byn Tenganan med ursprungsbefolkningen Bali Aga
 • Vulkanerna Kintamani och Batur
 • Risterrasser vid Pupuan
 • Tanah Lot-templet
 • Inträde och avgifter till omtalade sevärdheter

Enkelrumstillägg: 5 000 kr
Rabatt vid större grupper

Välj denna resa eftersom…

Bali har alla ingredienser för en perfekt semester. Du upplever en fantastisk och frodig grön natur i ett vulkaniskt landskap som omges av ett varmt, turkost hav. Upplevelsen förhöjs av den gästvänliga lokalbefolkningen, för vilka de hinduiska templen spelar en central roll i det dagliga livet.

Denna 16-dagarsresa innehåller både naturupplevelser och kultur. Du besöker Ubud, Candi Dasa, Pemuteran och Sanur. Dagarna då du reser från en plats till en annan används för sightseeing. Dessutom finns det ett stort utbud av utflykter att köpa till. Du kan därför själv välja hur aktiv eller avkopplande du vill att din semester ska vara.

Detaljerat dagsprogram
(Klicka på en bild för att se den i stor storlek)

Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från den valda flygplatsen i Sverige. Det kommer att vara en eller flera mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst till Bali

Vid ankomsten till Balis flygplats i Denpasar får du ditt visum och hämtar därefter upp ditt bagage. I ankomsthallen väntar din guide på dig och kör dig till ditt hotell i Sanur.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Övernattning Sativa Cottages ***

Dag 3: Sanur

Dagen tillbringar du som du vill.

Sanur ligger i den sydöstra delen av Bali och bjuder på flera kilometer med härliga sandstränder. De flesta kommer hit för att koppla av i solen och njuta av de vackra omgivningarna. Stranden är barnvänlig med lugnt vatten och här kan du utmana dig själv med spännande vattensporter. Om du vill surfa eller kitesurfa är Kutastranden bäst, den ligger ca en halvtimmes bilväg från Sanur.

Längs vägen från Jalan Mertasari i södra Sanur till huvudstranden Jalan Hangtuah i norra Sanur finns en fin stig där du antingen kan promenera eller cykla. Många hotell har restauranger eller barer som vetter ut mot stigen, vilket ger en fin möjlighet till att sätta sig och koppla av med en måltid eller något att dricka på vägen.

På stadens huvudgata finns många restauranger, barer och butiker där det bland annat säljs fina souvenirer.

Sanur är en populär semesterort med rätta, eftersom staden har lyckats bibehålla sin mysiga och avslappnade stämning.

Övernattning Sativa Cottages ***

Dag 4: Sanur - Ubud

I dag bär det av till Balis kulturella centrum Ubud.

På vägen gör du bland annat stopp vid det vackra kungatemplet Taman Ayun i Mengwi, som byggdes 1634 till gamla gudars och förfäders ära. Härifrån fortsätter du mot Ubud där du besöker några av de många byarna med hantverk som omgärdar staden. Sista stoppet är apskogen vid Ubud, där du kan uppleva fascinerande leksugna frigående apor. I skogen finns också ett hinduiskt tempelkomplex.

Efter ankomsten till hotellet tillbringar du resten av dagen och kvällen som du vill.

Övernattning Champlung Sari ***

Dag 5: Ubud

Dagen tillbringar du som du vill. Varför inte upptäcka Ubud på egen hand?
Ubud ligger på ett vulkaniskt högland med frodiga, grönklädda berg, djupa raviner och risterrasser. Staden räknas som Balis kulturella centrum, där konst och hantverk står i fokus. Här hittar du många butiker som säljer traditionella smycken, men det finns också moderna kläd- och smyckesbutiker.

Du kan också välja att köpa till en av följande utflykter:

Övernattning Champlung Sari ***

Dag 6: Ubud – Candi Dasa

I dag fortsätter resan till Balis östkust och staden Candi Dasa. På vägen är det sightseeing på östra Bali. Besöket omfattar det heliga vattentemplet Tirta Empul i Tampaksiring, det gamla justitiepalatset Kerta Gosa och den heliga fladdermusgrottan Goa Lawah. Du besöker också den spännande byn Tenganan som där Bali Aga-folket bor. De räknas som Balis ursprungsbefolkning innan hindu-javaneserna invandrade. Byn är känd för sin särskilda vävteknik, och du har möjlighet att köpa mycket vackra, handvävda tyger.

Övernattning D’Tunjung Resort & Spa ***

Dag 7: Candi Dasa

Dagen tillbringar du som du vill.

Candi Dasa var en gång en liten fiskeby som blev populär bland resenärer tack vare sin lugna atmosfär och avslappnade stämning. Stämningen i byn är mycket lugn, även om det finns mängder av turistaktiviteter både på land och till havs.

Du kan välja att köpa till en utflykt till Balis heligaste tempel Besakih.

Övernattning D’Tunjung Resort & Spa ***

Dag 8: Candi Dasa – Pemuteran/Bali nationalpark

I dag fortsätter resan först in mot landet, och därifrån norrut till Lovina. Från Lovina följer du kusten fram till den fina och mycket lugna byn Pemuteran, som ligger precis intill nationalparken. Här ligger det storslagna Bali nationalpark.

Det är en lång resdag, men vägs upp av flera spännande stopp på vägen. Bland annat stannar du vid Kintamanu där du har en fantastisk panoramautsikt över den aktiva vulkanen Batur, som hade sitt senaste våldsamma utbrott 1963.

Du anländer sent på eftermiddagen.

Övernattning Adi Assri Resort ***

Dagar 9-10: Pemuteran/Bali nationalpark

Dagarna i Pemuteran tillbringar du som du vill. Du kan välja att koppla av vid hotellet eller köpa till en utflykt.

Du kan välja att köpa till följande utflykter:

Övernattning Adi Assri Resort ***

Dag 11: Pemuteran/Bali nationalpark – Sanur

Efter frukost är det dags att säga hejdå till detta härliga hörn av Bali. Därefter väntar några avkopplande dagar på stranden i Sanur.

På vägen gör du stopp vid de spektakulära risterrasserna vid Pupuan och vid det ikoniska havstemplet Tanah Loh. På eftermiddagen checkar du in på hotellet i Sanur, där bor under de sista fyra nätterna på din Baliresa.

Övernattning Sativa Cottages ***

Dagar 12-14: Sanur

Dagen tillbringar du som du vill. Till exempel kan du koppla av på stranden, besöka caféer, promenera längs stranden eller gör vad du känner för.

Övernattning Sativa Cottages ***

Dag 15: Hemresa

I dag är det dags att ta farväl av Bali. Utcheckningen sker normalt sett kl. 12.00. Du kan dock njuta av hotellets faciliteter fram till avresan.

Från Balis flygplats Denpasar flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 16: Sverige

Du landar i Sverige efter en härlig semester.

Möjlighet för förlängning med badsemester

5 dagar/4 nätter | Upplev Komodoöarna och västra Flores

Pris:
Per person i dubbelrum: + 8 250 kr.
Enkelrumstillägg (vid fler som reser tillsammans): + 1 600 kr.
Enkelrumstillägg (vid 1 person): + 4 550 kr

Komodoöarna är hem åt de stora komodovaranerna som har fått sitt namn efter öarna. Komodovaranen är världens största nu levande ödleart. Den kan bli upp till tre meter lång och väga upp till 165 kg. Trots sin storlek kan den röra sig i en hastighet på upp till 20 km/h – och den är både köttätande, aggressiv och har en tämligen brutal jaktteknik. Ändå står ett besök hos varanerna på önskelistan hos många turister. Det ÄR faktiskt inte varje dag man ser världens största ödla, som har överlevt här på öarna i drygt 10 miljoner år! Utöver komodovaraner kan man på öarna se både bufflar, vildsvin, hjortar, makaker, papegojor och en natur som är vacker och kärv på samma gång. Vattnet är kristallklart och havet är fullt av färgglada fiskar och koraller. Öarna är klassade som nationalpark och finns med på UNESCOs lista över skyddsvärd natur.

Resan är en kombination av en lite enklare minikryssning till bl.a. ön Rinca och själva Komodo, samt en vistelse på ett fint, fyrstjärnigt hotell med besök på den västra delen av ön Flores.

Observera att du på den här förlängda resan tillbringar en natt på en båt, två nätter på Flores och en natt i Sanur.

Turen är inte tillåten för barn under 12 år.

Övernattning Hytt på båt runt Komodoöarna / The Jayakarta Suites **** / Sativa Cottages ***

5 dagar/4 nätter | Förlängning med solsemester på Gili Trawangan

Pris:
Per person i dubbelrum: + 4 200 kr.
Per barn under 12 år: + 4 200 kr.
Enkelrumstillägg: + 2 400 kr.

Om du vill avsluta resan med en vistelse på en perfekt paradisö rekommenderar vi en resa till Gili Trawangan. Gili Trawangan är den populäraste av de tre Giliöarna. Här finns inga bilar, så vill man ta sig runt får man använda benen, cykla eller kanske ta en tur med häst och vagn. På dagen råder en avslappnad ö-atmosfär här, och på kvällen är det fullt av liv och glad stämning på de många små restaurangerna och barerna runt om på ön. Dagarna tillbringas på de långa vita stränderna eller i det klara vattnet. Gili sägs ha Indonesiens bästa dykställen.

Observera att du på den här förlängda resan tillbringar tre nätter på Gili Trawangan och en natt i Sanur.

Övernattning Aston Sunset Beach Resort **** / Sativa Cottages ***

Hittar du denna resa billigare någon annanstans matchar vi inte bara prisen utan ger dig ytterligare 1000 kr i rabatt per person. Prisgarantin gäller vid en likvärdig resa med safariprogram, hotellstandard, måltider, avresedatum och flygresplan.

VI MATCHAR PRISET OCH GER DIG
1 000 KR I RABATT PER PERSON
Vi är 100% säkra på att vi har marknadens bästa pris på denna paketresa.

Hittar du denna resa billigare någon annanstans matchar vi inte bara prisen utan ger dig ytterligare 1 000 kr i rabatt per person.

Prisgarantin gäller vid en likvärdig resa med program, hotellstandard, måltider, avresedatum och flygresplan.

Höjdpunkter på denna resa:

Sanur, Taman Ayung-templet, apskogen, Ubud, Tirta Empul, Kerta Gosa, fladdermusgrottan Goa Lawah, byens Tenganan, Candi Dasa, Batur vulkanen och kratersjön, Pupuan risterrasser, Tanah Lot-templet.

Följande ingår i resan:

 • Flygresa från Sverige till Denpasar tur och retur
 • 13 nätter på trestjärniga hotell
 • 13 x frukost
 • 1 x middag
 • Lokal engelsktalande guide på transfer, utflykter och turer
 • Färd i bil eller minibuss med luftkonditionering
 • Dygnet runt-bemannad jourtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Omfattande utflyktspaket ingår:
 • Taman Ayun-templet vid Mengwi
 • Byar med konsthantverk vid Ubud
 • Apskogen vid Ubud
 • Det heliga vattentemplet Tirta Empul i Tampaksiring
 • Det historiska justitiepalatset Kerta Gosa i Klungkung
 • Den heliga fladdermusgrottan Goa Lawah
 • Byn Tenganan med ursprungsbefolkningen Bali Aga
 • Vulkanerna Kintamani och Batur
 • Risterrasser vid Pupuan
 • Tanah Lot-templet
 • Inträde och avgifter till omtalade sevärdheter

Enkelrumstillägg: 5 000 kr
Rabatt vid större grupper

stepmap-karte-asiatours-bali-h-jdepunkter-16-dage-se-1658108