• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden
16 dagar

Balis höjdpunkter

Åk på en oförglömlig upplevelseresa till det vackra Bali, också känt som Gudarnas ö.

Balis höjdpunkter Balis höjdpunkter
16 dagar

Balis höjdpunkter

Åk på en oförglömlig upplevelseresa till det vackra Bali, också känt som Gudarnas ö.

Välj denna resa eftersom…

Bali har alla ingredienser för en perfekt semester. Du upplever en fantastisk och frodig grön natur i ett vulkaniskt landskap som omges av ett varmt, turkost hav. Upplevelsen förhöjs av den gästvänliga lokalbefolkningen, för vilka de hinduiska templen spelar en central roll i det dagliga livet.

Denna 16-dagarsresa innehåller både naturupplevelser och kultur. Du besöker Ubud, Candi Dasa, Pemuteran och Sanur. Dagarna då du reser från en plats till en annan används för sightseeing. Dessutom finns det ett stort utbud av utflykter att köpa till. Du kan därför själv välja hur aktiv eller avkopplande du vill att din semester ska vara.

Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flygresa från Sverige till Denpasar tur och retur
 • 13 nätter på 3- och 4-stjärniga hotell
 • 13 x frukost (dag 3-15)
 • Velkomstmöte i Sanur
 • Lokal engelsktalande guide på transfer, utflykter och turer
 • Färd i bil eller minibuss med luftkonditionering
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Möjlighet att förlänga solsemestern vid Sanur

Omfattande utflyktspaket:

 • Taman Ayun-templet vid Mengwi
 • Byar med konsthantverk vid Ubud
 • Apskogen vid Ubud
 • Det heliga vattentemplet Tirta Empul i Tampaksiring
 • Det historiska justitiepalatset Kerta Gosa i Klungkung
 • Den heliga fladdermusgrottan Goa Lawah
 • Byn Tenganan med ursprungsbefolkningen Bali Aga
 • Vulkanerna Kintamani och Batur
 • Risterrasser vid Pupuan
 • Tanah Lot-templet
 • Inträde och avgifter till omtalade sevärdheter
Se alla bilder
Bilder
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från den valda flygplatsen i Sverige. Det kommer att vara en eller flera mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst till Bali

Vid ankomsten till Balis flygplats i Denpasar får du ditt visum och hämtar därefter upp ditt bagage. I ankomsthallen väntar din guide på dig och kör dig till ditt hotell i Sanur.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Dag 3: Sanur

I dag hålls ett velkomstmöte i lobbyn på hotellet. Vår agent berättar då för dig om Bali, vad man ska respektera och vara uppmärksam på. Samtidigt kommer hen att besvara alla eventuella frågor och gå igenom programmet för din resa.

Sanur ligger i den sydöstra delen av Bali och bjuder på flera kilometer med härliga sandstränder. De flesta kommer hit för att koppla av i solen och njuta av de vackra omgivningarna. Stranden är barnvänlig med lugnt vatten och här kan du utmana dig själv med spännande vattensporter. Om du vill surfa eller kitesurfa är Kutastranden bäst, den ligger ca en halvtimmes bilväg från Sanur.

Längs vägen från Jalan Mertasari i södra Sanur till huvudstranden Jalan Hangtuah i norra Sanur finns en fin stig där du antingen kan promenera eller cykla. Många hotell har restauranger eller barer som vetter ut mot stigen, vilket ger en fin möjlighet till att sätta sig och koppla av med en måltid eller något att dricka på vägen.

På stadens huvudgata finns många restauranger, barer och butiker där det bland annat säljs fina souvenirer.

Sanur är en populär semesterort med rätta, eftersom staden har lyckats bibehålla sin mysiga och avslappnade stämning.

Dag 4: Sanur - Ubud

I dag bär det av till Balis kulturella centrum Ubud.

På vägen gör du bland annat stopp vid det vackra kungatemplet Taman Ayun i Mengwi, som byggdes 1634 till gamla gudars och förfäders ära. Härifrån fortsätter du mot Ubud där du besöker några av de många byarna med hantverk som omgärdar staden. Sista stoppet är apskogen vid Ubud, där du kan uppleva fascinerande leksugna frigående apor. I skogen finns också ett hinduiskt tempelkomplex.

Efter ankomsten till hotellet tillbringar du resten av dagen och kvällen som du vill.

Dag 5: Ubud

Dagen tillbringar du som du vill. Varför inte upptäcka Ubud på egen hand?
Ubud ligger på ett vulkaniskt högland med frodiga, grönklädda berg, djupa raviner och risterrasser. Staden räknas som Balis kulturella centrum, där konst och hantverk står i fokus. Här hittar du många butiker som säljer traditionella smycken, men det finns också moderna kläd- och smyckesbutiker.

Dag 6: Ubud – Candi Dasa

I dag fortsätter resan till Balis östkust och staden Candi Dasa. På vägen är det sightseeing på östra Bali. Besöket omfattar det heliga vattentemplet Tirta Empul i Tampaksiring, det gamla justitiepalatset Kerta Gosa och den heliga fladdermusgrottan Goa Lawah. Du besöker också den spännande byn Tenganan som där Bali Aga-folket bor. De räknas som Balis ursprungsbefolkning innan hindu-javaneserna invandrade. Byn är känd för sin särskilda vävteknik, och du har möjlighet att köpa mycket vackra, handvävda tyger.

Dag 7: Candi Dasa

Dagen tillbringar du som du vill.

Candi Dasa var en gång en liten fiskeby som blev populär bland resenärer tack vare sin lugna atmosfär och avslappnade stämning. Stämningen i byn är mycket lugn, även om det finns mängder av turistaktiviteter både på land och till havs.

Dag 8: Candi Dasa – Pemuteran

I dag fortsätter resan först in mot landet, och därifrån norrut till Lovina. Från Lovina följer du kusten fram till den fina och mycket lugna byn Pemuteran, som ligger precis intill nationalparken. Här ligger det storslagna Bali nationalpark.

Det är en lång resdag, men vägs upp av flera spännande stopp på vägen. Bland annat stannar du vid Kintamanu där du har en fantastisk panoramautsikt över den aktiva vulkanen Batur, som hade sitt senaste våldsamma utbrott 1963.

Du anländer sent på eftermiddagen.

Dag 9-10: Pemuteran
Dag 11: Pemuteran – Sanur

Efter frukost är det dags att säga hejdå till detta härliga hörn av Bali. Därefter väntar några avkopplande dagar på stranden i Sanur.

På vägen gör du stopp vid de spektakulära risterrasserna vid Pupuan och vid det ikoniska havstemplet Tanah Loh. På eftermiddagen checkar du in på hotellet i Sanur, där bor under de sista fyra nätterna på din Baliresa.

Dag 12-14: Sanur

Dagen tillbringar du som du vill. Till exempel kan du koppla av på stranden, besöka caféer, promenera längs stranden eller gör vad du känner för.

Dag 15: Hemresa

I dag är det dags att ta farväl av Bali. Utcheckningen sker normalt sett kl. 12.00. Du kan dock njuta av hotellets faciliteter fram till avresan.

Från Balis flygplats Denpasar flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 16: Sverige

Du landar i Sverige efter en härlig semester.

Förläng din resa

Förlängning med solsemester på Gili Trawangan, 4 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 4 200 kr.
Per barn under 12 år: + 4 200 kr.
Enkelrumstillägg: + 2 400 kr.

Om du vill avsluta resan med en vistelse på en perfekt paradisö rekommenderar vi en resa till Gili Trawangan. Gili Trawangan är den populäraste av de tre Giliöarna. Här finns inga bilar, så vill man ta sig runt får man använda benen, cykla eller kanske ta en tur med häst och vagn. På dagen råder en avslappnad ö-atmosfär här, och på kvällen är det fullt av liv och glad stämning på de många små restaurangerna och barerna runt om på ön. Dagarna tillbringas på de långa vita stränderna eller i det klara vattnet. Gili sägs ha Indonesiens bästa dykställen.

Observera att du på den här förlängda resan tillbringar tre nätter på Gili Trawangan och en natt i Sanur.

När du reser mellan Bali och Gili bör du vara uppmärksam på att det kan vara hårt väder i Lomboksundet under juni/juli och januari/februari. Om inte vädret tillåter att åka båt ställs färden in på grund av säkerhetsskäl. I genomsnitt sker det här en till två gånger om året och pågår oftast en till två dagar åt gången. Om färden skulle ställas in försöker vi naturligtvis att hjälpa dig att hitta den bästa lösningen och det bästa alternativet.

Upplev Komodoöarna, 4 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 8 825 kr.
Enkelrumstillägg (vid fler som reser tillsammans): + 2 715 kr.
Enkelrumstillägg (vid 1 person): + 5 930 kr.

Komodoöarna är hem åt de stora komodovaranerna, som gett ögruppen dess namn. Komodovaranen är världens största nu levande ödleart. Den kan bli upp till tre meter lång och väga upp till 165 kg. Trots sin storlek kan de röra sig i en hastighet på upp till 20 km/h – och de är både köttätande, aggressiva och har en tämligen brutal jaktteknik. Ändå står ett besök hos varanerna på önskelistan hos många turister. Det ÄR faktiskt inte varje dag man ser världens största ödla, som har överlevt här på öarna i drygt 10 miljoner år! Utöver komodovaraner kan man på öarna se både bufflar, vildsvin, hjortar, makaker, papegojor och en natur som är vacker och kärv på samma gång. Vattnet är kristallklart och havet är fullt av färgglada fiskar och koraller. Öarna är klassade som nationalpark och finns med på Unescos lista över skyddsvärda naturområden.

Förlängningen består av en dagstur till ön Rinca, en dagstur till Komodoön med ett stopp vid den vackra, rosa stranden Pink Beach samt hotellvistelse på ett fint fyrstjärnigt hotell på den västra delen av ön Flores.

Observera att du på den här förlängda resan tillbringar tre nätter på Flores och en natt i Sanur på Bali.

Åldersgränsen är 12 år.

Var uppmärksam på att Komodo Nationalpark kommer att vara stängd hela året 2020, detta för att skåna och bevara djurens naturliga livsmiljö. Därför finns det inte möjlighet att välja denna förlängelse för resor från den 10 december 2019 t.o.m. den 31 december 2020.

Enkelrumstilläg 5 000 kr
Rabatt vid större grupper
När vill du resa?
Avresedatum
Resbrev
Berättelser från resenärer
Kontakta resekonsulten Mira Lindholm

Skriv till:
info@asiatours.se

Ring till:
08-124 103 68

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Asiatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Långvarigt samarbete med ett stort nätverk av partner i Asien

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Asiatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.