Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Ost- och SydostasienBaliBali med barn
15 dagar:

Bali med barn

Höjdpunkter på denna resa:

Ubud, byar med konsthantverkare, Tirta Emul-templet, vulkanen Batur och kratersjön, Balis fågelpark, Bratansjön med Ulun Danu-templet, vattenfallen Git Git, delfinsafari i Lovina, aptemplet Pulaki, risterrasserna i Pupuan, solsemester i Sanur.

Följande ingår i resan:

 • Flygresa från Sverige till Denpasar tur och retur
 • 12 nätter på tre- och fyrastjärniga hotell i familjerum
 • 12 x frukost
 • Lokal engelsktalande guide på utflykter och turer
 • Färd i bil eller minibuss med luftkonditionering
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Möjlighet att förlänga med en solsemester i Sanur

Följande utflyktspaket ingår:

 • Byar med konsthantverkare vid Ubud, Tirta Empul-templet
 • Vulkanen Batur, Balis fågelpark
 • Lokal frukt- och kryddmarknad, Bratansjön med templet Ulun Danu, vattenfallen Git Git
 • Delfinsafari i soluppgången
 • Risterrasser vid Pupuan
 • Fjärilspark
 • Endagsbiljetter till vattenlandet ”Waterbom” i Kuta
 • Inträde och avgifter till ovan nämnda sevärdheter
Enkelrumstilläg 5 350 kr
Rabatt vid större grupper
Välj denna resa eftersom…

Bali är en perfekt plats att resa till med barn. För balineserna är barn en rikedom och de blir välkomnade med öppna armar. På den här resan har man valt ut hotell med särskilda familjerum och barnpool. Dessutom har man lagt stor vikt vid att utflykterna inte ska vara längre än 10–12 timmar och att flera dagar endast har halvdagsutflykter. Ni får även flera dagar där ni kan tillbringa tiden hur ni vill, i ert eget tempo. Ni får alltså gott om tid till avkoppling på de trevliga, familjevänliga hotellen. På det första och sista hotellet bor ni i flera dagar och ni byter endast hotell tre gånger. Därför hinner barnen lära känna varje ställe gott och väl. Naturen är fantastisk med vattenfall, smaragdgröna risterrasser och frodiga, vulkaniska landskap med berg, sjöar och djupa dalar. Hela Bali omges av vackert, blått hav med både härliga stränder och fantastiska dykställen. På den här 15 dagar långa resan upplever ni Balis charmiga konstnärsstad Ubud, vackra tempel, den aktiva vulkanen Batur, öns högsta vattenfall, delfinerna i nordväst, de idylliska risterrasserna i Pupuan och de vackra stränderna i Sanur – allt i ett tempo som barnen kan hänga med i.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flygresa från vald flygplats
Dag 1: Flygresa från vald flygplats

Avresa från den valda flygplatsen i Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst till Bali
Dag 2: Ankomst till Bali

Vid ankomst till den internationella flygplatsen Ngurah Rai Bali får ni era visum och hämtar därefter upp ert bagage. I ankomsthallen väntar er guide, som har en skylt med Asiatours och som kör er till ert hotell i Ubud där ni ska bo de kommande fem nätterna. Efter ankomsten finns det tid att vila upp sig efter resan och resten av dagen tillbringar du som du vill.

Ubud ligger i höglandet ca en timmes körning från flygplatsen och huvudstaden Denpasar. Staden räknas som Balis kulturella centrum, där konst och hantverk står i fokus. Ubud har ett oerhört vackert läge i de frodiga, grönklädda bergen som på några platser övergår i djupa dalar – ja, nästan raviner. Bakom bebyggelsen skymtar risterrasserna på många håll.

Övernattning Taman Harum Cottages 

Dag 3: Sightseeing i Ubud
Dag 3: Sightseeing i Ubud

Efter en frukost och förmiddag på egen hand påbörjas upplevelserna vid middagstid. I dag ska ni besöka de många byarna med konsthantverkare i utkanterna av Ubud. Varje by har sin egen inriktning: I Mas får ni träffa träsnidarna, i Batubulan finns stenhuggarna och i Celuk håller silversmederna till.

Dagen avrundas vid tempelkomplexet Tirta Empul som är särskilt känt för sitt heliga vatten. Hit kommer balineserna dagligen med offergåvor till gudarna. Templet är ett av Indonesiens största och mest populära vattentempel. Det byggdes år 926 till den hinduistiska vattenguden Vishnus ära.

Övernattning Taman Harum Cottages 

Dag 4: Ubud
Dag 4: Ubud

Dagen tillbringar ni som ni vill när ni utforskar och njuter av Ubud.

Ni har möjlighet att köpa till följande utflykter:

Dag 5: Kintamani och Balis fågelpark
Dag 5: Kintamani och Balis fågelpark

Efter frukosten åker ni till Kintamani där ni har en spektakulär panoramautsikt över den aktiva vulkanen Batur, som hade sitt senaste våldsamma utbrott 1963. Ni får även uppleva kratersjön.

På vägen tillbaka till Ubud besöker ni Balis fågelpark där det finns ungefär 1 000 tropiska och sällsynta fåglar, till exempel balistaren. Barnen har möjlighet att träffa mycket stora papegojor.

Övernattning Taman Harum Cottages 

Dag 6: Ubud
Dag 6: Ubud

Dagen tillbringar du som du vill.

Ni har möjlighet att köpa till följande utflykter:

Dag 7: Centrala Bali – Lovina beach
Dag 7: Centrala Bali – Lovina beach

Efter frukosten checkar ni ut från hotellet. Ni blir upphämtade av guiden/chauffören och åker mot Balis norra kust. På vägen besöker ni den lokala frukt- och kryddmarknaden i Bedugul där ni kan köpa god frukt och några kryddor till ert eget kök.

Sedan fortsätter ni till den vackra sjön Bratan som ligger på 1 200 meters höjd omgiven av berg. På grund av sjöns läge kan det vara kyligt och disigt, vilket skapar en mystisk stämning vid sjön. Ute i sjön ligger det berömda och vackra templet Ulun Danu.

Innan ni kom

Övernattning Aneka Lovina Villas & Spa 

Dag 8: Delfinsafari i Lovina – Pemuteran
Dag 8: Delfinsafari i Lovina – Pemuteran

Mycket tidigt på morgonen väntar en delfinsafari – ett oförglömligt äventyr. Ni blir upphämtade på hotellet och körs till Lovina-bukten där ni seglar ut i en outrigger-fiskarbåt på buktens lugna vatten i gryningen, innan soluppgången.

Delfinerna är vanligtvis mycket aktiva under morgontimmarna då de både letar efter föda och leker i vattnet, då solens första strålar glimmar till i vattnet och havets blå färg tydligt träder fram. I Lovina-bukten finns tre typer av delfiner och de bildar flockar på mellan tio till tolv och upp till hundra delfiner. Det är häftigt att se dem simma fram i blixtsnabb fart genom vattnet för att i nästa sekund hoppa upp och göra kullerbyttor eller skruvar i luften.

OBS! Delfinerna i Lovina-bukten lever i vilda flockar, så det finns ingen garanti för att se dem.

Efter delfinsafarin serveras det frukost på hotellet och efter det åker ni till nordvästra Bali. Ni kör längs Balis norra kust och stannar vid aptemplet Pulaki som är vackert beläget nära havet. Om ni anländer i Pemuteran på en skoldag gör guiden ett stopp på en lokal skola, så att ni kan uppleva en lokal balinesisk skola och själva få se skillnaderna på en skoldag i Sverige och på Bali.

Efter ankomst till hotellet tillbringar ni resten av dagen som ni vill.

Övernattning Kinaara Resort & Spa 

Dag 9: Pemuteran
Dag 9: Pemuteran

Dagen tillbringar du som du vill.

I kväll körs du till den närliggande byn. Här avnjuter du din middag under bar himmel samtidigt som de lokala byborna och deras barn uppträder med balinesisk dans till traditionell musik. Det är en fantastisk upplevelse som inte kan jämföras med de kommersiella upplevelserna som finns på många andra ställen på ön.

Ni har möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Kinaara Resort & Spa 

Dag 10: Pemuteran – Sanur
Dag 10: Pemuteran – Sanur

Efter frukosten är det dags att säga hejdå till detta härliga, orörda hörn av Bali. Resan tillbaka till sydöstra Bali och till badstranden i Sanur är lång, men än en gång blir det en givande och varierad resa genom berg och dalar, lantliga miljöer och byar. En av höjdpunkterna är resan till de vackra risterrasserna i Pupuan. Sedan gör ni ett stopp i en fjärilspark, och sist på eftermiddagen checkar ni in på hotellet i Sanur, där alla kan ta ett dopp i poolen.

Övernattning Parigata Resorts and Spa 

Dag 11-13: Solsemester i Sanur
Dag 11-13: Solsemester i Sanur

Dagarna tillbringar ni som ni vill: Ni kan koppla av vid poolen, njuta av den gyllene sandstranden och bada i det lugna vattnet, strosa genom staden, uppleva tempelceremonier, läsa en god bok i skuggan av palmerna – möjligheterna är många.

Om familjen vill uppleva mer vatten ingår endagsbiljetter till vattenlandet ”Waterbom” i Kuta. Vattenparken har vunnit pris för den bästa vattenparken i Asien samt för den femte bästa i hela världen. Om du vill besöka vattenparken ska du kontakta guiden som överlämnar biljetterna. Guiden ska veta det senast 24 timmar före eftersom biljetterna måste vara märkta med datum och namn. Vänligen notera att transport till vattenparken, guide, mat och dryck inte ingår i utflykten.

Övernattning Parigata Resorts and Spa 

Dag 14: Hemresan börjar
Dag 14: Hemresan börjar

Ni hämtas upp på hotellet och körs till flygplatsen i Denpasar för att påbörja hemresan.

Dag 15: Hemkomst
Dag 15: Hemkomst

Ni anländer till Sverige efter en härlig och spännande semester.

Offertförfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Offertförfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.