Mån - Fre 9 - 16
Meny
HomeResor till Ost- och SydostasienBaliRundresa - Bali, Gudarnas Ö
Bali, Indonesien | 15 dagar:

Rundresa - Bali, Gudarnas Ö

Höjdpunkter på denna resa:

Ubud, Tirta Empul-templet, Gunung Kawi, Besakih-templet, byn Tenganan, Kerta Gosa, Batur vulkanen och kratersjön, cykeltur vid Ubud, Bratan-sjön, Ulun Danu-templet, tvillingsjöarna Tamblingan och Buyan, Bali nationalpark, snorkling vid ön Menjangan, Pupuan ris terrasser, Sanur.

Följande ingår i resan:

 • Flygresa från Sverige till Denpasar t/r
 • 12 nätter på 3- och 4-stjärniga hotell
 • Lokal engelsktalande guide på utflykter och turer
 • 12 x frukost
 • 2 x lunch (dag 5, 8)
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare
 • Möjlighet att förlänga solsemestern vid Sanur

Omfattande utflyktspaket ingår:

 • TirtaEmpul-templet vid Tampaksiring
 • Konsthantverksbyar vid Ubud
 • Cykeltur från Kintamani till Ubud
 • Östra Bali-tur, inkl. Besakih, Tenganan och Kerta Gosa
 • Krydd- och fruktmarknad vid Bedugul
 • Bratan-sjön och Ulun Danu-templet, Munduk
 • Tre timmars vandringstur i Bali Nationalpark och snorklingtur vid Menjangan-ön
 • Pupuan risterrasser
 • Entréer och avgifter till välkända sevärdheter
Enkelrumstillägg 5 700 kr
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper
Välj denna resa eftersom...

Bali är på många sätt gudarnas ö. I templen tillbeds de många hinduiska gudarna med offergåvor från män och kvinnor i traditionella kläder. Naturen är gudaskön – frodiga, vulkaniska landskap med berg och djupa dalar. Och hela Bali är omgivet av ett turkosblått hav som både bjuder på vackra stränder och utmärkta dykplatser. På denna 15 dagar långa resa upplever du Balis mytiska konstnärsstad Ubud, tar en cykeltur längs små lokala vägar vid vulkanen Batur, upplever den oupptäckta nationalparken i nordväst, fantastisk snorkling vid Menjangan, de världsberömda risterrasserna vid Pupuan, de vackra templen och Sanurs härliga stränder – allt insvept i det rogivande lugn som balineserna utstrålar.

Detaljerat dagsprogram
Klicka på en bild för att se den i stor storlek
Dag 1: Flygresa från Sverige
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från vald flygplats i Sverige. Det förekommer mellanlandning(ar) under resan.

Dag 2: Ankomst Bali
Dag 2: Ankomst Bali

Vid ankomsten på Bali får du visum på flygplatsen, innan du hämtar ditt bagage. I ankomsthallen väntar guiden med en Asiatours-skylt och du skjutsas till ditt hotell i Ubud, där du ska bo de kommande fem nätterna. Efter ankomsten får du tid att vila efter resan. Resten av dagen kan du tillbringa som du vill.

Ubud ligger på höglandet cirka en timme i bil från flygplatsen och huvudstaden Denpasar. Staden ses som Balis kulturella konsthantverkscenter där konst och konsthantverk står i centrum. Ubud ligger fantastiskt vackert i de frodiga, grönklädda bergen som bryts av djupa dalar, ja nästan raviner på en del ställen. Bakom bebyggelsen kan man på många ställen skymta risterrasserna.

Övernattning Champlung Sari 

Dag 3: Sightseeing i Ubud
Dag 3: Sightseeing i Ubud

Efter frukost och en lugn start på dagen börjar upplevelserna. Först ut är Tampaksiring med TirtaEmpul-templet som ligger vid tolv heliga källor. Balineserna tar dagligen med offergåvor till gudarna i templet och många badar i det heliga vattnet. I hindutemplet lägger du tillsammans med guiden en liten offergåva och får en välsignelse om en härlig resa och semester på Bali. Därefter besöker du de gamla kungagravarna vid Gunung Kawi. Gravarna är från tiden när Bali var ett självständigt kungadöme.

Därefter går turen till två eller tre av alla konsthantverksbyar i utkanterna av Ubud. Byarna har var och en sin egen specialitet: i Mas upplever du träsnidarna, i Batubulan stenhuggarna, i Celuk utövar silversmederna sina yrken osv.

Sightseeingturen rundas av med en promenad vid Apfortet i Ubud.

Övernattning Champlung Sari 

Dag 4: Sightseeing på östra Bali
Dag 4: Sightseeing på östra Bali

Dagen ägnar vi åt den kulturella delen av östra Bali. Första stoppet på dagens utflykt är Balis viktigaste och heligaste tempel Besakih.

Härifrån åker du till byn Tenganan som bebos av baliagafolket. De anses vara Balis ursprungsinnevånare och fanns där innan hindu-javaneserna invandrade. Byn är även känd för en särskild vävteknik och du får möjlighet att köpa mycket vackra, handvävda tyger.

Sista besöket denna dag är Kerta Gosa som är det gamla justitiepalatset i Klungkung. Det är även känt som den flytande paviljongen. Taket i den öppna byggnaden är utsmyckat med bilder som bland annat visar vad som kommer att hända efter döden, om du inte uppför dig ordentligt under ditt jordiska liv.

Du kommer tillbaka till hotellet under eftermiddagen.

Övernattning Champlung Sari 

Dag 5: Sightseeing på cykel
Dag 5: Sightseeing på cykel

Guiden hämtar dig i bil och kör dig till Kintamani, varifrån du har en spektakulär panoramautsikt över den aktiva Batur-vulkanen och kratersjön. Härifrån startar en spännande cykeltur där det mestadels går nerför. Turen går förbi risfält och genom små byar och du upplever balinesernas vardagsliv på nära håll. Du stannar t.ex. vid en plantage där du kan se och smaka på kryddor, örter, grönsaker, tropiska frukter och världens dyraste kaffe, luwakkaffet. Du gör många stopp för att njuta av exceptionella utsikter såsom risfält, ett banyan-träd, ett bytempel och du besöker även ett balinesiskt hem. På denna tur får du verkligen uppleva ett Bali långt från allfartsvägarna. En följebil finns med hela vägen och om du inte vill cykla längre så kan åka bil resten av vägen.

Lunchen ingår denna dag och den serveras på en restaurang som är omgiven av frodiga risfält.

Tillbaka i Ubud mitt på eftermiddagen, tillbringar du resten av dagen som du vill.

Övernattning Champlung Sari 

Dag 6: Ubud
Dag 6: Ubud

Du tillbringar dagen som du vill. Ägna den åt att utforska den trivsamma staden på egen hand. Du kan t.ex. besöka några av de spännande gallerierna och museerna med intressant indonesisk samtidskonst.

Du kan också välja att köpa en extra utflykt:

Övernattning Champlung Sari 

Dag 7: Ubud – Pemuteran
Dag 7: Ubud – Pemuteran

Efter frukost går turen till det nordvästra hörnet av Bali. Det är en lång biltur men den innehåller också många upplevelser. Under vägen besöker du den lokala frukt- och kryddmarknaden i Bedugul och stannar även vid den fantastiska sjön Bratan, där det vackra templet Ulun Danu ligger ute i sjön. Senare passerar du tvillingsjöarna Tamblingan och Buyan och vid Munduk tar du en sidoväg för att få den vackraste utsikten. Du åker till Lovina och från Lovina följer du kusten till den trevliga byn Pemuteran, med nationalparken som närmaste granne.

Övernattning Kinaara Resort & Spa 

Dag 8: Tur i Bali Nationalpark och snorkeltur vid ön Menjangan
Dag 8: Tur i Bali Nationalpark och snorkeltur vid ön Menjangan

En av turens absoluta höjdpunkter är dagens tur i den magnifika Bali Nationalpark och snorkelturen vid ön Menjangan.

Du börjar med en cirka tre timmars vandring. Det är en lätt vandring, som alla med normal kondition klarar. Turen leds av en parkvakt/naturguide som berättar och förklarar under vägen. I parken lever den starkt hotade och mycket vackra balistaren som endemisk för Bali och som tyvärr är mycket eftertraktad bland fågelsamlare över hela världen. Den kostar därför många tusen dollar på svarta marknaden. I parken arbetas det aktivt med att skydda starens naturliga miljö och att sätta ut fler fåglar för att stötta det lilla, vilda beståndet. Under vägen pekar parkvakten ut djurspår och kanske får du se fjärilar, hjortar, reptiler, fåglar eller de stora flockarna med långsvansade svarta apor. Vilda djur och fåglar vet man aldrig om man får se, eller vilka man ser i en viss situation.

Efter vandringsturen är det lunchdags (medhavd lunch) och lite vila. Därefter går du ombord på en lokal båt som tar dig till det spektakulära och världsberömda revet vid ön Menjangan. Revet och det marina livet är känt som absolut i världsklass, bland både dykare och snorklare. Snorkelguiden visar runt i vattnet och pekar ut och ger förklaringar om fisk, skaldjur och koraller. Snorkelutrustning och ett paket med enkel lunch ingår.

Du kommer tillbaka till hotellet sent på eftermiddagen.

Övernattning Kinaara Resort & Spa 

Dag 9: Pemuteran
Dag 9: Pemuteran

Njut frukosten i lugn och ro i din egen takt på hotellet. Dagen kan du tillbringa fritt och njuta av hotellets faciliteter, t.ex. poolen. Det finns även möjlighet att få massage och en härlig spabehandling.

Du har möjlighet att köpa till följande utflykter:

Övernattning Kinaara Resort & Spa 

Dag 10: Pemuteran – Sanur
Dag 10: Pemuteran – Sanur

Efter frukosten är det dags att ta avsked med detta vackra och vilda hörn av Bali.

Framför oss väntar några avkopplande dagar vid stranden i Sanur. Åter undviker du allfartsvägarna idag, på turen till sydöstra Bali. Det är en givande och varierad tur genom berg och dalar, land och byar. Du åker på små vägar dit få turister hittar. En av höjdpunkterna är turen till Pupuan där man fortfarande odlar på de historiska risterrasserna.

På eftermiddagen checkar du in på hotellet i Sanur där du bor kommande fyra nätter.

Övernattning Parigata Resorts and Spa 

Det är möjligt att uppgradera till:

Dag 11-13: Solsemester vid Sanur
Dag 11-13: Solsemester vid Sanur

Dagen kan tillbringas som du vill. Slappa vid poolen på detta härliga resmål. Eller strosa igenom stan och upplev tempelceremonier, njut en äkta javanesisk kopp kaffe på en uteservering, skäm bort dig och boka tid på spa eller läs en bra bok i palmernas skugga. Möjligheterna är många.

Övernattning Parigata Resorts and Spa 

Det är möjligt att uppgradera till:

Dag 14: Hemresan börjar
Dag 14: Hemresan börjar

Du skjutsas till flygplatsen i Denpasar och härifrån flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 15: Hemkomst
Dag 15: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en härlig semester.

Kombinationsmöjligheter efter rundresan
Förlängning med solsemester på Gili Trawangan 5 dagar/4 nätter
Förlängning med solsemester på Gili Trawangan 5 dagar/4 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 4 200 kr.
Per barn under 12 år: + 4 200 kr.
Enkelrumstillägg: + 2 400 kr.

Om du vill avsluta resan med en vistelse på en perfekt paradisö rekommenderar vi en resa till Gili Trawangan. Gili Trawangan är den populäraste av de tre Giliöarna. Här finns inga bilar, så vill man ta sig runt får man använda benen, cykla eller kanske ta en tur med häst och vagn. På dagen råder en avslappnad ö-atmosfär här, och på kvällen är det fullt av liv och glad stämning på de många små restaurangerna och barerna runt om på ön. Dagarna tillbringas på de långa vita stränderna eller i det klara vattnet. Gili sägs ha Indonesiens bästa dykställen.

Observera att du på den här förlängda resan tillbringar tre nätter på Gili Trawangan och en natt i Sanur.

När du reser mellan Bali och Gili bör du vara uppmärksam på att det kan vara hårt väder i Lomboksundet under juni/juli och januari/februari. Om inte vädret tillåter att åka båt ställs färden in på grund av säkerhetsskäl. I genomsnitt sker det här en till två gånger om året och pågår oftast en till två dagar åt gången. Om färden skulle ställas in försöker vi naturligtvis att hjälpa dig att hitta den bästa lösningen och det bästa alternativet.

Övernattning Aston Sunset Beach Resort  / The Oasis Lagoon 

Upplev Komodoöarna och västra Flores 5 dagar/4 nätter
Upplev Komodoöarna och västra Flores 5 dagar/4 nätter

Pris:
Per person i dubbelrum: + 8 250 kr.
Enkelrumstillägg (vid fler som reser tillsammans): + 1 600 kr.
Enkelrumstillägg (vid 1 person): + 4 550 kr

Komodoöarna är hem åt de stora komodovaranerna som har fått sitt namn efter öarna. Komodovaranen är världens största nu levande ödleart. Den kan bli upp till tre meter lång och väga upp till 165 kg. Trots sin storlek kan den röra sig i en hastighet på upp till 20 km/h – och den är både köttätande, aggressiv och har en tämligen brutal jaktteknik. Ändå står ett besök hos varanerna på önskelistan hos många turister. Det ÄR faktiskt inte varje dag man ser världens största ödla, som har överlevt här på öarna i drygt 10 miljoner år! Utöver komodovaraner kan man på öarna se både bufflar, vildsvin, hjortar, makaker, papegojor och en natur som är vacker och kärv på samma gång. Vattnet är kristallklart och havet är fullt av färgglada fiskar och koraller. Öarna är klassade som nationalpark och finns med på UNESCOs lista över skyddsvärd natur.

Resan är en kombination av en lite enklare minikryssning till bl.a. ön Rinca och själva Komodo, samt en vistelse på ett fint, fyrstjärnigt hotell med besök på den västra delen av ön Flores.

Observera att du på den här förlängda resan tillbringar en natt på en båt, två nätter på Flores och en natt i Sanur.

Turen är inte tillåten för barn under 12 år.

Övernattning Hytt på båt runt Komodoöarna / The Jayakarta Suites  / The Oasis Lagoon 

Gratis förfrågan
Har du frågor?

Kontakta våra experter nu:
08-124 103 68
info@asiatours.se

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9-16.

Gratis förfrågan

Nyhetsbrev

Relevanta nyheter och bra erbjudanden!

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.