• Nöjda gäster sedan 2006
 • Engagerade rese experter
 • Noga testade kvalitetsresor
 • Noga utvalda lokala guider
 • Prisgaranti
 • 24/7 assistans under resan
 • Medlem av resegaranti fonden

Resor till Indonesien

Indonesien är ett vulkaniskt örike med 18 000 öar och en historia och kultur som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden.

Besök Bali, Java eller Sumatra på en av våra spännande resor till Indonesien.

Se alla våra resor till Indonesien nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 08-124 103 68.

Indonesien Indonesien

Resor till Indonesien

Indonesien är ett vulkaniskt örike med 18 000 öar och en historia och kultur som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden.

Besök Bali, Java eller Sumatra på en av våra spännande resor till Indonesien.

Se alla våra resor till Indonesien nedan.

Om du har några frågor kan du ringa våra resekonsulter på 08-124 103 68.

Varför ska jag resa till Indonesien?

Indonesien består av 18 000 öar belägna från det asiatiska fastlandet till Australien. Förutom den geografiska bredden sträcker sig Indonesien också över stora historiska och kulturella områden, vilket är en av de saker som gör landet till ett spännande resmål.

Indonesien ligger på Stilla havets ”Eldring”, som är namnet på den vulkankedja som omger Stilla havets kuster.

På en resa till Indonesien kan du uppleva skyhöga vulkaner, fantastiska tempel, magnifika tropiska stränder med några av världens bästa korallrev, ett spännande djurliv och en mångfald utan dess like.

Man skulle kunna resa runt i Indonesien i flera månader. Men mitt i öriket ligger fyra av Indonesiens mest spännande öar. Här är varje ö en egen värld och det räcker med en kort tur från ö till ö för att det ska kännas som att du har kommit till ett helt nytt land.

Våra rundresor i Indonesien

Våra rundresor i Indonesien har alla sin utgångspunkt i en eller flera av de mest spännande öarna, bland annat Bali, Java och Sumatra.

Nedan kan du läsa mer om vad du kan uppleva på en rundresa på de olika öarna.

Bali

Bali, eller Gudarnas ö, är en av Indonesiens absoluta höjdpunkter. Den lilla ön bjuder på majestätisk natur, vackra hinduistiska tempel och kritvita ständer som gör ditt livs solsemester perfekt.

Vi erbjuder flera olika resor till Bali bland annat i kombination med Java.

På utvalda turer kan du även välja att avsluta med en resa till Komodoöarna eller Giliöarna.

På Bali kan du uppleva flera fantastiska höjdpunkter:

 • Ubud är Balis kulturella hjärta och ett måste på din resa. Ubud ligger vackert mellan gröna berg och smaragdgröna risterasser. Utforska staden på cykel eller besök några av de kringliggande byarna där det finns många konsthantverkare.
 • På din resa kan du inte missa de vackra hinduistiska templen, som finns i tusental. Besök till exempel Besakih-templet, som är Balis viktigaste och heligaste tempel, eller Tanah Lot, som är vackert beläget vid havet och ett av Balis viktigaste landmärken.
 • Bali erbjuder också många natur- och djurupplevelser. I Balis nationalpark lever den mycket utrotningshotade balistaren och parken är perfekt för en vandringstur. På ön Menjangan kan du snorkla vid det världsberömda korallrevet och på Lovina Beach kan du uppleva lekfulla delfiner.
 • Balis stränder är något alldeles speciellt. Avsluta din resa med en solsemester i Sanur som med sina kilometerlånga, vita stränder är en av Balis mest populära semesterstäder.

Java

Java är en av världens mest tätbefolkade öar, men det märks inte utanför städerna. Java ligger på den indonesiska ”Eldringen” och var du än befinner dig kan du uppleva fascinerande landskap med vackra risodlingar och koniska vulkaner i bakgrunden.

På en resa till Java kan du bland annat:

 • Javas själ i Yogyakarta. Staden bjuder på flera palats, till exempel sultanpalatset Kraton Yogyakarta, färggranna marknader och stolta traditioner inom batik och annat javanesiskt konsthantverk.
 • Besök det storslagna templet Borobudur nordväst om Yogyakarta som är ett av UNESCOs världsarv. Borobudur byggdes under 700- eller 800-talet och är ett av världens största buddhistiska monument.
 • Du får inte missa Javas vackra vulkaner. Upplev soluppgången över Bromo-vulkanen och vandra till toppen av den mindre vulkanen Ijen där du på cirka 2 300 meters höjd kan uppleva den vackra turkosblå kratersjön.

Sumatra

Sumatra är Indonesiens största ö och bjuder på äkta äventyr med enastående natur med tropisk regnskog, floder och frodiga vulkaniska landskap.

På en resa till Sumatra kan du bland annat uppleva:

 • Nationalparken Gunung Leuser är en av Sumatras största sevärdheter. Nationalparken är känd för sin täta regnskog, där ett av de sista bestånden av orangutanger på Sumatra lever. Upplev det vackra djuret i sitt naturliga habitat i parken.
 • Ett av Indonesiens högsta vattenfall, det 120 meter höga Sipiso-piso, och världens största kratersjö Toba. Vid Tobasjön kan du också se vackra, båtformade långhus i de lokala byarna.
 • Den lokala ursprungsbefolkningen. I batak karo-byarna kan du se traditionella långhus, som kan rymma upp till tolv familjer. Stammen är särskilt känd för sina karaktäristiska, båtformade tak.

Vill du veta mer om våra resor till Indonesien?

På resesidorna får du mer information om vad du kan uppleva på resan, resans höjdpunkter, dagsprogram, vad som ingår, priser och mycket mer.

Har du några frågor?

Du hittar mer praktisk information om att resa i Indonesien på vår sida med Praktisk information. Om du har några andra frågor om Indonesien, att beställa en resa eller om några av våra andra resor i Öst- och Sydöstasien är du varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter som har stor erfarenhet av våra resmål.

Vi ser fram emot att hjälpa dig på ditt livs resa!

Asiatours.se – Äventyrliga Rundresor

Vädret i Indonesien månad för månad

Indonesien sträcker sig över ekvatorn och har därför ett tropiskt klimat. Temperaturerna växlar inte så mycket från ö till ö och den stora skillnaden i klimatet är regnperioderna och regnmängderna. Luftfuktigheten är generellt hög hela året, men faller ofta en del ju högre upp i bergen du kommer.

Indonesien har inte fyra årstider som vi här i Europa, utan har i stället två perioder: torrperioden och regnperioden. Det varierar dock över vilka månader dessa perioder sträcker sig beroende på vilka ö du befinner dig på.

Bali (Munduk – Lovina – Ubud – Sanur)

Bali är en mycket grön och frodig ö. Det regnar sällan på dagtid och vanligtvis faller regnet i stället som häftiga, kortvariga skyfall på kvällen eller natten. Som följd härav är det alltid många solskenstimmar – även under regnperioden.

Torrperioden pågår från april till september.

Regnperioden pågår från oktober till mars.

Väderstatistik för Bali: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Genomsnittlig max. temperatur 29 30 30 32 33 31 31 31 31 31 31 30
Genomsnittlig min. temperatur 23 22 23 22 23 22 22 22 22 23 23 23
Nederbörd i mm 90 90 90 70 70 50 40 40 50 60 70 90
Genomsnittlig havstemperatur 29 29 28 28 28 28 27 27 27 27 27 27

Java (Yogyakarta – Bromo – Kalibaru – Banyuwangi)

Torrperioden pågår från maj till september. Under denna period är dagarna varma, torra och med massor av solsken.

Regnperioden pågår från oktober till april. I den östra delen av Java faller det mindre regn än i de västra regionerna. Under denna period faller regnet ofta sent på eftermiddagen i form av häftiga byar, som normalt pågår i ett par timmar.

Väderstatistik för Yogyakarta (centrala Java): JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Genomsnittlig max. temperatur 29 29 29 31 30 30 29 30 31 31 30 29
Genomsnittlig min. temperatur 22 22 22 22 22 21 21 21 22 22 22 22
Nederbörd i mm 353 335 310 211 127 89 41 25 30 94 229 340

Sumatra (Medan – Bukit Lawang – Berastagi – Samosir – Tobasjön)

Sumatra är Indonesiens tredje största ö och delas på mitten av ekvatorn, vilket gör att de två perioderna skiljer sig åt beroende på om du befinner dig i den norra eller den södra delen av ön. Trots de två säsongerna är temperaturen mycket jämn och det finns risk för regn året runt.

Torrperioden pågår från maj till september. I den norra delen av ön och i djungelområdena norrut är temperaturerna generellt lite lägre än i den södra delen, men temperaturerna är fortfarande högre i torrperioden än regnperioden.

Regnperioden pågår från oktober till april. I norra Sumatra faller det mest regn från början av oktober till januari, medan det i söder faller mest regn från början av november till slutet av februari.

Väderstatistik för Medan (norra Sumatra): JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Genomsnittlig max. temperatur 32 32 33 33 33 33 33 33 32 32 31 31
Genomsnittlig min. temperatur 22 23 23 24 23 24 24 23 22 23 23 23
Nederbörd i mm 92 115 97 157 178 147 167 185 263 387 253 228

Komodo nationalpark (öarna Flores, Komodo och Rinca)

Komodoöarna har utsetts till nationalpark och består av många olika öar. De två mest kända är Komodo och Rinca, och på den lite större ön Flores ligger de flesta hotellen och resorterna. Precis som i resten av Indonesien har Komodo nationalpark två perioder:

Torrperioden pågår mellan april och oktober, och det kan då bli så torrt att man inför vattenrestriktioner för att bevara området. Dessutom är luftfuktigheten under denna period otroligt låg.

Regnperioden pågår mellan november och mars, och det faller mest regn i januari och februari. Under hela perioden regnar det normalt ett par timmar på morgonen och ett par timmar sent på eftermiddagen, medan solen bara skiner ett par timmar under dagen.

Väderstatistik för Labuhanbajo (Flores): JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Genomsnittlig max. temperatur 31 31 31 31 31 31 31 31 32 32 32 31
Genomsnittlig min. temperatur 21 21 21 20 20 19 18 18 19 20 21 21
Nederbörd i mm 396 361 310 154 120 51 28 29 45 99 193 298

Gili Trawangan

Gili Trawangan ligger öster om Bali och är en del av ögruppen Giliöarna. Även om säsongerna på Giliöarna är desamma som på Bali kan det regna och vara molnigt i Bali, medan solen skiner från en molnfri himmel i Gili Trawangan.

Torrperioden pågår mellan april och oktober, och augusti är ofta den torraste månaden. I synnerhet under denna period är förhållandena för snorkling och dykning optimala eftersom sikten i vattnet är minst 30 meter.

Regnperioden pågår från slutet av oktober till mars och januari är den våtaste månaden. Perioden bjuder normalt på regn om eftermiddagen och klar himmel resten av dagen.

Tänk på att Lomboksundet, som du passerar när du seglar mellan Bali och Gili Trawangan, kan vara kärvt att passera under månaderna januari/februari och juni/juli. Om inte vädret tillåter att åka båt ställs färden in på grund av säkerhetsskäl. Detta sker i genomsnitt en till två gånger om året och pågår oftast en till två dagar åt gången.

Väderstatistik för Gili Trawangan: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Genomsnittlig max. temperatur 30 30 30 31 31 30 30 30 31 31 31 30
Genomsnittlig min. temperatur 22 22 22 21 21 20 19 19 20 21 22 22
Nederbörd i mm 358 297 245 117 107 53 58 38 37 97 152 246
Genomsnittlig havstemperatur 29 29 29 29 28 28 27 27 27 28 29 29
Se ett urval av bilder
Bilder
Resbrev
Berättelser från resenärer
Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos Asiatours.se

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Asien.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

Kontakta resekonsulten Mira Lindholm

Skriv till:
info@asiatours.se

Ring till:
08-124 103 68

Öppettider:
Alla vardagar kl. 9 - 16

Varför ska man resa med Asiatours.se?
Därför väljer våra kunder oss

Vi finns alltid här för dig

 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan

100 % smidigt och bekvämt

 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet

Erfarenhet

 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Långvarigt samarbete med ett stort nätverk av partner i Asien

Mest värde för pengarna & heltäckande skydd

 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring

Vi använder cookies till statistik och riktad marknadsföring hos tredjepart.
Du accepterar detta genom att klicka här.
Läs mer här.

Välkommen till den nya designen på Asiatours.se

Vi har bytt utseende sedan du besökte oss senast, men våra resor är desamma.